Web Analytics
More
    Reklāma

    Ekskluzīvi: LG Baltijas valstīs turpmāk vairs netirgos mobilos telefonus

    Jaunākie raksti

    Lietuvas medijs Verslo žinios apstiprina mūsu rīcībā nonākušās baumas par to, ka Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmums LG Baltijas valstīs pārstās tirgot mobilos telefonus. Cik mums zināms, tad šobrīd izmaiņas skar tikai mobilo ierīču kategoriju un pārējās Latvijā pārstāvētās produktu kategorijas (televizori, sadzīves tehnika) Baltijā joprojām būs pārstāvētas.

    Saskaņā ar GfK Retail and Technology Baltic datiem, LG tirgus daļa viedtelefonos š.g. 1. ceturksnī Baltijas valstīs bija 10,2% (vienībās). Skaidrs, ka uzreiz LG telefoni no veikalu plauktiem nepazudīs, jo interneta veikali atradīs jaunus šī zīmola produktu iegādes kanālus, tomēr jāsaprot, ka tādējādi LG telefoniem vairs nebūs lokalizācijas Baltijas valstīm un laika gaitā mūsu pusē šis zīmols šajā tirgus segmentā “izplēnēs”. Pieņemu, ka šī iemesla dēļ LG telefoni Baltijas valstīs vairs nebūs arī mobilo sakaru operatoru piedāvājumā, kas lielā mērā nosaka kādus telefonus pircēji šajās valstīs izvēlas.

    Reklāma

    “LG Electronics (LG) stratēģija tirgus pozīciju stiprināšanai Eiropas reģionā paredz uzņēmuma darbības pārtraukšanu mobilo iekārtu segmentā Baltijas valstīs. LG turpinās pildīt visas savas saistības pret klientiem, kas iegādājušies vai iegādāsies mobilās ierīces no oficiālajiem LG izplatītājiem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, nodrošinot garantijas servisu un pēcpārdošanas apkalpošanu visu to lietošanas periodu. Pretēji dažiem izskanējušajiem apgalvojumiem, nekādi lēmumi attiecībā uz izmaiņām LG mobilo iekārtu biznesa darbībām citos Eiropas tirgos nav pieņemti. Mēs esam pārliecināti, ka šāda stratēģija ļaus uzņēmumam efektīvāk pārvaldīt savus resursus, turpinot piedāvāt vislabākos produktus LG klientiem visā Eiropā.”Kens Hongs, LG Electronics komunikāciju direktors

    Gada sākumā LG pasauli iepazīstināja savu pirmo modulāro viedtālruni G5. Tā interesantākā īpašība – iespēja nomainīt baterijas, Hi-Fi mūzikas atskaņotāja un kameras moduli. Diemžēl tā arī nesagaidījām šo telefonu uz testu un tagad skaidrs, ka gaidīt to būs veltīgi.

    Pagājušā gada nogalē LG paziņoja par izmaiņām uzņēmuma vadībā un norādīja, ka tās ieviestas, lai paātrinātu atsevišķo LG biznesa divīziju lēmumu pieņemšanas ātrumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    47 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.06.2016 17:58

    “Mēs esam pārliecināti, ka šāda stratēģija ļaus uzņēmumam efektīvāk pārvaldīt savus resursus, turpinot piedāvāt vislabākos produktus LG klientiem visā Eiropā”. Skaidrs. Baltijas valstis nav Eiropā.

    oldschool zerolemon fan
    20.06.2016 19:28

    Jā, bēdīgi. LG bija vienīgais atlikušais ražotājs, no kura vēl var(ēja) sagaidīt augstas veikstspējas trubas ar nomaināmu bateriju.

    Jau sen būtu nopircis LG V10, ja vien tieši šim modelim nebūtu kretīski tizls skaļrunis, kas neatbilst manai kvalitātes latiņai.

    Jau sen būtu nopircis LG G4, ja vien pilni forumi nebūtu pilni par “Bootloop” problēmu, kas parādās pēkšņi pēc pusgada-gada lietošanas (protams, ne visiem – bet loteriju negribas).

    Turpināšu sekot LG modeļiem (gaidu LG V20 modeli). LG telefoniem ir viena patīkama nianse – cenas jaunajiem modeļiem krīt strauji.

    Samsung Note 4 cena joprojām ir pārāk augsta, lai apsvērtu tā pirkšanu (jo telefons nav ideāls, atkal jau man nepatīk skaļrunis, kas ir par pakāpi zemākas kvalitātes kā Note 2 skaļrunis).

    Modeļus ar nenomaināmām baterijām neapsveru kā pirkšanas vērtus vispār.

    PurvaVelns
    20.06.2016 21:17

    a par tām baterijām jāraud ir KATRĀ topikā? Pēc dinozauriem NAV pieprasījuma, tālab ir pēdējais laiks atslābt.

    x
    20.06.2016 21:23
    Reply to  PurvaVelns

    dinozauriem kājas aug pircēju vēlmē lietot arvien plānākas trubas, kurām bateriju nākas iestumt un pielīmēt, nevis ierīkot ērti noņemamu vāku, zem kura ir baterijas slots.

    kaut gan…lasīju, ka meizu m3 “nemaināmā” baterija dažiem grīļojoties zem vāka ar izteiktu skaņu – to noteikti var ātri nomainīt bez servisa apmeklējuma.

    Raivis Rasnačs
    21.06.2016 11:43
    Reply to  x

    Baterijas nomaināmība ir atkarīga vairāk no telefona uzbūves kā tādas. Daudziem ir it kā nenomaināma, bet stāv parastā slotā, kā jau visiem, tik vāka noņemšanai vajag kādu spicāku instrumentu. Kādreiz slavenajam N8 ar bij nenomaināma, bet patiesībā tas ir šitik vienkārši: https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/rxMEuyuVyrhNRcVG.medium

    DaveLV
    20.06.2016 21:19

    ir LG ar nenomainamu bateriju

    , neredzu nekādas problēmas

    Jurģis Spulenieks
    20.06.2016 19:58

    Gribēju vien pateikt,ka lietoju jau ceturto LG.telefonu un ar tiem esmu ļoti apmierināts. Patīk to cenas un iespēju attiecība un tas,ka vienmēr iepriecina lietotājus ar kādu inovāciju. Protams, ne vienmēr viss bijis ideāli,bet kopumā ļoti žēl par šādu lēmumu.

    PurvaVelns
    20.06.2016 21:12

    inovāciju sarakstiņu drīkst palūgt?

    ProxyFromDeep
    22.06.2016 01:19
    Reply to  PurvaVelns

    Knock code , pogas aizmuguree, arii dizains atskiriibaa no saamsunga lielakoties feinaaks ( tas gan subjektivi ) .
    Ir lietoti gan dumb, gan feature gan arii smartfoni no lg un neko sliktu tiesham nevaru pateikt. Daudziem citiem razhotajiem ( arii cienijamiem ) buutu ko pamacities no LG.
    Kautkaa taa

    ProxyFromDeep
    22.06.2016 01:20
    Reply to  ProxyFromDeep

    Aa veel pirmaa dualcore , kvadcore un 3D risinajums bija forshaks neka HTC

    Valters
    20.06.2016 23:11

    Man gan ir radies iespaids, ka LG visu saclirš.

    kalis
    20.06.2016 20:04

    Kaut kā neticami, jo LG Baltijā nav maz tirgus daļa! Turklāt Baltijā dzīvo 6 miljoni… Tad jau Tādās valstīs, kā Somija, Norvēģija arī jāpārtrauc tirdzniecība… Ņemot vērā bagāto valstu iedzīvotāju noslieci uz iphone, es teiktu, ka pārdošanas apjomi varētu būt visai līdzīgi ar Baltiju, kas ir nabadzīgāka, bet vairāk tiek pirkti android telefoni…

    PurvaVelns
    20.06.2016 20:58

    nu nav jēgas uzturēt distribūciju, afterseilu tik mazā tirgū, ja tava tirgus daļa svārstās tajās procentu robežās, kas tiek uzskatītas par statistisko kļūdu. LG baigās inovācijas? Nu nu..

    x
    20.06.2016 21:25
    Reply to  PurvaVelns

    turklāt trešdaļa baltiešu nopirks LG phonus arī bez pārstāvja Baltijā, pietiks ar Londonas :(

    20.06.2016 21:28
    Reply to  PurvaVelns

    10% īsti nav “statistiskā kļūda”. Bet gan jau Seulā zina labāk.

    PurvaVelns
    20.06.2016 21:43

    kur 10? Baltijas tirgū LG aizņem 10% tirgus? Nedomāju, ka caur oficiālajiem kanāliem (99% caur operātoriem) viņiem sanāks pat 5%…

    20.06.2016 21:45
    Reply to  PurvaVelns

    Klau, tu rakstu vispār izlasīji? Tur taču ir komentārs no GfK. Tikai, lūdzu, nevajag te iztaisīties par visgudrāko un apšaubīt datus, kam uzticas visi tirgus spēlētāji.

    PurvaVelns
    20.06.2016 22:03

    protams, ka izlasīju, un man ir aptuvens priekšstats how it works. redz, kad tu internetbodē nopērc, piemēram, samsun s3 neo, tu dabū trubu, kas atceļojusi no… bingo – rumānijas. Seulas skatījumā tas nepalielina samsunga tirgus daļu baltijā. pie mums LV šo pelēko trubu apjoms ir diezgan ievērojams – cenas starpība starp interneta bodēm un operātoru piedāvājumu brīžiem ir diezgan ievērojama. gfk gadījumā dati, protams, summējas. tagad nenormāli novulgarizēšu to seulas redzes punktu: vot te saka, skandināvijā tirgus tāds un tāds un bla bla bla; ir apmēram tā – viņi pielādē 20 vagonus ar trubām un rezerves daļām un aizsūta O2 globālais operātors vai reģionāla pārstāvniecība, piemēram – tālāk trubas nonāk lielajos reģionālajos tirgos. Korejieši notrauš bikšelēs sasvīdušās roķeles un delo sģelanno. LV gadījumā būtu jāsūta puspalete tur, pus palete šur… pat īsti nav skaidrs, vai paletei pielīmēt klāt ar skoču paciņu ar 20 vai 30 aķīšiem (pēc lūšanas koeficenta). skaidrs, ka to darīt neatmaksājas. Tieši tāpēc pie mums nav HTC un drīz, visticamāk, arī sony ies pa skuju taku. Tur vēl jāparaugās kāda ir pārstāvniecību struktūra, hierarhija eiropas līmenī utt. Bet nu skaidrs, ka mums jāsamierinās ar sortimenta sašaurināšanos vismaz tajā baltajā zonā, kuras ietvaros mēs varam cerēt uz kvalitatīvu… Read more »

    20.06.2016 22:08
    Reply to  PurvaVelns

    Domas lidojuma virziens tev pareizs :) Piezīmēšu tikai, ka HTC Latvijā ir savs izplatītājs (tas pirms kāda laika mainījies), taču tagadējais neuzskata, ka telefoni ir jātirgo caur operatoriem. Latvijas gadījumā jāsaka, ka paši vainīgi, jo citādāk te telefonus nepērk.

    kristaps
    20.06.2016 22:43

    Diemžel bet jāsaka mums ir 2 lielas sašķeltas grupas – tie kas var atļauties(un arī nevar, ņemot līzingā pēcāk staigājot ar pirkstiem gaisā ietērpjot ierīci 3 maciņos un 5 aizsargplēvēs jo nedod dies… vēl 18mēn pa viņu jāmaksā!…) tie pērk hi-end 500/600€,700€ vērtas ierīces un ir otra grupa kuri joprojām sēž uz kādu ‘pogu trubu.’ (vecā paaudze un slāvu tautības ‘zz’ lietotāji/pīkstinātāji) Protams ir trešā grupa kaut kas pa vidu bet šī grupa salīdzinot ir niecīga.
    Tāda mums tā tauta ir, maza un sašķelta ITVISUR.

    Vārds
    20.06.2016 22:49
    Reply to  kristaps

    Man gan domāt, ka mums tā tauta ir vnk duma. Jo sašķeltas tā vai citādi ir visas.

    P.
    21.06.2016 10:03
    Reply to  Vārds

    Tauta nav duma. Ne katram vajag viedtālruni, ne katrs grib uztraukties par saplēstiem ekrāniem, gļukiem un softa apdeitiem. Duma ir tikai tajā ziņā, ka bieži pērk ierīces, kuras nevar atļauties, bet tas ir tāpēc, ka vēl joprojām dzīvojam sabiedrībā, kur otru cilvēku vērtē pēc mašīnas un telefona.

    Vārds
    21.06.2016 17:45
    Reply to  P.

    Tauta ir duma t.i. NAV gudra. Bija diezgan gudra reiz, jā. Un ne jau tāpēc, ka pērk ierīces lai vismaz ar tām justos kā baltie cilvēki kas kaut ko var atļauties…

    P.
    21.06.2016 09:57
    Reply to  kristaps

    Nē, tā nav. Pie mums dominē Samsung un citi budžeta klases viedtālruņi. Dārgos telefonus pērk tikai biezie, entuziasti un biroju žurkas Rīgā.
    Tālruņu ar pogām, protams, visvairāk, jo tie ir vispraktiskākie.

    x
    21.06.2016 11:35
    Reply to  P.

    Par pogām, tas “atkarājas”. ja tikai zvanīt un mazliet sms – tad pogu telefons vinnē. Ja + epasts, messendžeri un kautcik inets – tad glaudfons jau ir ērtāks, jo nesalīdzināmi ātrāk notiek teksta ievade un uz pogfoniem jau nav šodienas aplikāciju (jeb es laižu garām?).
    Tiem kas skatās filmas telefonā (neskatos, bet nenosodu) vai lieto to pastam/inetam daudz, vajag jau 5+ ekrānu un labu ekrānu.

    manā skatījumā 4″ budžeta glaudfons ne ar ko nav nepraktiskāks par pogfonu – maksā maz, dara ko vajag, ekrāns mazs un nesaplīst tik viegli kā lielie (mazo izmēru arī ķepā noturēt vieglāk).
    Ja cilvēkam pietiek ar pogfonu, nu vēl jau ir nopērkami un pat izvēle ir, jautājums gan vai tie ir tie paši izturīgie/ilgspēlējošie kā pirms 10 gadiem, neesmu interesējies. Ka tik kādi rugged glaudfoni ar ietilpīgu bateriju neieliek kloķi.

    21.06.2016 03:23

    Vienvārdsakot – žēl.

    Skats
    21.06.2016 09:00

    Vārdu sakot, vienalga.

    digitalk
    21.06.2016 13:42
    Reply to  Skats

    P.
    21.06.2016 09:42

    Bišķ jocīgi. Apple netaisās pamest mazo Baltijas tirgu. LG turpretī gan. Vienīgais izskaidrojums – neapmierinoši peļņas rādītāji, jo grūti konkurēt zemo cenu segmentā. LG droši vien vispār negaida nekādu īpašo peļņu no viedtālruņu ražošanas, jo tirgus ir jau piesātināts, attiecīgi, nav vērts investēt tajos tirgos, kur nav sagaidāma nekāda peļņas augšupeja.

    kalis
    21.06.2016 15:02
    Reply to  P.

    Apple jau īsti nekad nav bijis Baltijas tirgū, viņus tirgo starpnieki un pat lmt apple ir otršķirīgi… Kā arī ne mac, ne iphone nav lokalizēti un droši vien nekad netiks lokalizēti…

    KKTK
    21.06.2016 10:13

    Pilnīgi sajutos vianīgs, jo šo firmu vienmēr saucu par putekļusūcējfirmu :)

    x
    21.06.2016 11:38
    Reply to  KKTK

    vai tā tomēr nav sadzīvošana ar veciem aizpriedumiem?

    manuprāt lg, aka goldstar, sen vairs nav tā kompānija, kas agrāk. Tāpat kā huawei, samsung, vai arī tāpat kā apple vai hp.

    KKTK
    21.06.2016 12:00
    Reply to  x

    Ir ir :) Ja būtu jāpērk truba, vai TV, tad noteikti arī šīs firmas ražojums izvērtētu.

    Jokman
    21.06.2016 11:15

    Jā žēl. Vienīgais, ka LG ir visu laiku otro lomu spēlētāji. Viss ir izdarīts labi, bet ne līdz galam. Pašam bija LG G3 viss ir un pats labākais, bet softs bremzē un karās un apdares materiāli arī pieklibo….uz papīra viss ir super, bet reālā dzīvē nē. Šis ir iemesls kapēc daudzi šo telefonu nopērk vienu reizi un atgriezties pie tā vairs nevēlas.

    Endijs
    21.06.2016 12:07
    Reply to  Jokman

    LG G3 vajag uzlikt Android 6. versiju un tad lidos, praktiski bez gļukiem. Korpuss nav pārāk premium, toties diezgan skrambu drošs un man pēc 2 gadu lietošanas izskatās diezgan mint stāvoklī.

    Nettwerk
    21.06.2016 14:30

    Ir saprotams iemesls savaa zinjaa, bet es pielauju ka buus kas piedaavaas savaadaak LG telefonus ‘pelekos’. Nu viens razotaajs mazaak buus. Cilveeki nepaardziivoja Blackberry neesamiibu baltijas tirguu, tad uz so arii pieveers acis.

    21.06.2016 14:41
    Reply to  Nettwerk

    Man šķiet, ka LG tomēr ir krietni atpazīstamāks un “labāks” zīmols telefonu ziņā, jo piedāvāja gan labas cenas sakarīgus flagmaņus, gan pietiekami daudz budžeta klases ierīces. BlackBerry tomēr Latvijā vienmēr ir bijis tādā izteiktas nišas produktu kategorijā.

    Nettwerk
    21.06.2016 16:10

    Motorola ir nu krietni paaraaks un atpaziistamaaks. Arii nosaciiti pieejams latvijaa.

    Toms Kusiņš
    21.06.2016 15:03

    Žēl gan. Ja G6 būs baigi labs, tad jau kaut kā būs jāpērk, bet pagaidām dzīvošu vien ar savu G3, esmu ļoti pieradis pie bloķēšanas pogas aizmugurē un knock code. Šodien tieši atnāca 7500 mah baterija, lai rijīgo displeju var ilgāk par vienu dienu darbināt.

    PurvaVelns
    21.06.2016 16:16
    Reply to  Toms Kusiņš

    kad ir pirkstu lasītājs, tad tā klaudzināšana ir aukward. un ko pa dienu ir jādara, lai vajadzētu 7500 baču?

    Toms Kusiņš
    21.06.2016 17:00
    Reply to  PurvaVelns

    pirkstu lasītājs tiešām varētu būt lieta, kura to klaudzināšanu liktu aizmirst, bet šobrīd tas notiek jau automātiski. Pa dienu pietiek arī ar rūpnīcas 3000, bet pēdējā laikā sanāk daudz ceļot, un tad gan ar to ir daudz par maz, jo ekrāns tiek lietots daudz un saulē (kartes, bildes, transports utt.) Visādi external power ir baigi neērtie, jo kaut kāds vads vienmēr staipās līdzi, vnk liela bača ar kupri uz telefona muguras ir daudz labāks risinājums.

    ProxyFromDeep
    22.06.2016 01:33
    Reply to  PurvaVelns

    Nav bijis savaa iipashumaa Lg ar knockcode , bet peec servisaa sastaptajiem par slimiibu ir kluvusi veelme shaadi pamodinaat jebkuru aparaatu.
    Tagad ar P9 protams fingerprints, betnevaru saprast vai labak ka tas buutu priekshaa vai kaa ir …

    PurvaVelns
    22.06.2016 10:53
    Reply to  ProxyFromDeep

    katrai vietai savi plusi un mīnusi. aizmugure – var atbloķēt jau kamēr velc ārā no kabatas. ja uz galda guļ – neērti… savukārt priekšā, apakšā – diezgan neērti ar īkšķi vingrot. ideāli laikam būtu sānā…

    ProxyFromDeep
    22.06.2016 16:02
    Reply to  PurvaVelns

    O jā , sāni , tas būtu ideāli :)

    22.06.2016 06:07
    Reply to  PurvaVelns

    Pamodināšana ar dubultklikšķi tiešām šķiet ērta. Es tik mazliet palietoju, un principā iegājās uzreiz kā instinkts ko vēlētos visiem telefoniem… :)

    hardcore 9300mAh baterija
    23.06.2016 01:21
    Reply to  PurvaVelns

    Nu… man joprojām ir Note2 + 9300mAh baterija. Gribi zināt šodienas uptime un SOT ? uptime ar 1 uzlādi 8.5 diennaktis (!), SOT – 12stundas.

    Riebjas lādēt katru dienu, tāpēc šādas lielas baterijas ir must have fīča priekš manis un līdzīgi domājošiem. Ļoti žēl, ka industrija to visu ir aizvietojusi ar kaut ko smieklīgi mazu, nenomaināmu u.t.t.

    :-)
    12.07.2016 23:04

    Žēl protams ka nebūs oficiāli, bet vienalga kurā veikalā pirkt

    Reklāma