Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G2 apskats

    LG G2 ir lielisks telefons, ko labprāt lietotu pats!

    Jaunākie raksti

    LG G2 viedtālruņa nosaukums ir tik minimālistisks un neizteiksmīgs, ka pat uzmetot aci ierīces kastītei, nav skaidrs kas tas ir par aparātu. Un tas ir pagalam nepareizi, jo LG G2 ir korejiešu uzņēmuma jaunākais viedtālrunis, kas turpina LG Optimus G un LG Nexus 4 iesākto ceļu un var tikt uzskatīts par tiešu atbildi tādiem viedtālruņu smagsvariem kā Samsung Galaxy S4, HTC One un Sony Xperia Z (vai tā atjaunotais modelis Sony Xperia Z1). Es pat varu pačukstēt priekšā, ka šis 5.2 collu viedtālrunis veiktspējas ziņā spēj izpogāt visus trīs pieminētos konkurentus. Baumo, ka tieši uz LG G2 bāzes tiks veidots gaidāmais Google Nexus 5 viedtālrunis, kura galvenais uzdevums ir pacelt Android viedtālruņu spēju latiņu jaunos augstumos.

    LG G2 ir īsta spēkstacija, jo zem briesmīgi plastmasīgā korpusa pulsē īpaši jaudīgs jaunākās Qualcomm Snapdragon 800 paaudzes 2.26 GHz četrkodolu procesors un to papildina 2 GB operatīvā atmiņa. Lietotājs telefonā ielūkojas caur īpaši košu 5.2 collu IPS tipa displeju, kas darbojas ar flagmanim cienīgu 1080p izšķirtspēju. Pircējiem tiek piedāvāti telefona modeļi ar 16 GB un 32 GB iebūvēto atmiņu, ko diemžēl nebūs iespējams papildināt ar microSD atmiņas kartēm gluži tāpat kā LG Nexus 4. Ierīce ir saņēmusi 13 megapikseļu aizmugurējo kameru, kurā sekojot Nokia piemēram, ir iestrādātas optiskās attēla stabilizācijas tehnoloģijas. Ar šo telefonu varēsim vadīt televizoru pateicoties iebūvētajam infrasarkano staru raidītājam un mūzikas baudītājiem par prieku LG G2 ir iekļautas 24-bitu 192 kHz audio ieraksta un atskaņošanas iespējas. Ķeram pēc savas FLAC un WAV failu kolekcijas! Telefons darbojas ar svaigo Android 4.2.2 (Jelly Bean) versiju, kas īstenā Samsung gaumē apaudzēta ar veselu gūzmu dažādu funkciju. Spēkstaciju pie dzīvības uztur iespaidīga izmēra 3000 mAh akumulators un ierīces cena ir teju vienā līmenī ar Samsung Galaxy S4 pēc tā masīvā cenas krituma.

    LG apzinās, ka mūsdienās viedtālruņi savā starpā ir ļoti līdzīgi un vairs nav iespējams atšķirties tikai ar tehniskajām vai programmatūras iespējām. Tieši tāpēc LG G2 nāk klajā ar kādu interesantu dizaina ideju – ierīces vadības pogas, ko esam pieraduši redzēt uz ierīces korpusa sāniem, ir aiznestas uz aizmuguri. Šāds risinājums ir gana nepierasts, tāpēc vietā jautājums – cik ērti tas ir ikdienas lietošanā? Kā izrādījās, tas ir gana parocīgi un pēc nedēļas ar LG G2 sapratu, ka šis ir viens no nedaudzajiem Android viedtālruņiem, ko labprāt lietotu pats.

    LG G2
    LG G2

    LG G2 tehniskie parametri

    Ekrāns: 5.2 collas, 1080 × 1920 pikseļu izšķirtspēja (~424 ppi), IPS LCD
    Atmiņa: 2 GB RAM, 16/32 GB iebūvētā atmiņa
    Procesors: 2.26 GHz četrkodolu Krait 400 procesors, Qualcomm Snapdragon 800 čipkopa, Adreno 330 grafiskā apakšsistēma
    Kamera: 13 MP aizmugurējā ar optisko attēla stabilizāciju, 2.1 MP priekšējā
    Datu pārraide: HSDPA (42 Mbps), HSUPA (21 Mbps), LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 ar A2DP un LE, microUSB, USB On-the-go, USB Host, Wi-Fi Direct, DLNA, NFC, infrasarkano staru raidītājs
    Operētājsistēma: Android 4.2.2 (Jelly Bean)
    Baterija: Li-Ion 3000 mAh
    Izmērs un svars: 138.5 x 70.9 x 8.9 mm, 143 g
    Cenu kategorija: sākot no 350 Ls

    LG G2 komplektācija

    Telefona komplektācija ir diezgan standarta un bez pārsteigumiem. Kastītē atradīsim telefonu, sienas lādētāju, USB vadu, tīri labi skanošas austiņas, SIM kartes turētāja izbakstīšanas adatiņu un mazliet papīru.

    lg-g2-2

    lg-g2-3

    lg-g2-4

    LG G2 dizains un korpusa uzbūve

    No priekšpuses LG G2 izskatās tāpat kā liels vairums citu viedtālruņu. Milzīgs ekrāns, zem tā ražotāja logo, bet virspusē skaļruņa caurums, pāris sensori un priekšējās kameras actiņa. Tomēr paņemot rokā telefonu un ieslēdzot to, patīkamu pārsteigumu spēs radīt tā milzīgais ekrāns. Tam ir ļoti, ļoti šauras sānu malas un ir sajūta, ka ekrāns stiepjas līdz pašām ierīces malām. Salīdzinājumam ar Samsung Galaxy S4, kas izmanto mazliet mazāku displeju, LG G2 ir tikai nepilnu milimetru platāka ierīce. Iespaidīgi! Arī Android vadības taustiņi tiek attēloti uz ekrāna un neaizņem vietu uz ierīces korpusa. Man ne pārāk patīk lieli telefoni, taču apzinoties LG G2 izmēru tas man rokā jutās ērti. Pie Sony Xperia Z1 izmēra (platāks tikai par 3 mm) es joprojām nevaru pierast. Pieņemu, ka te pie vainas ir korpusa forma, jo LG G2 ir noapaļotas malas un tādējādi telefonu ērtāk turēt rokā.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    No kreisās: Apple iPhone 5, Motorola Moto X, LG G2, HTC One (attēls no TheVerge.com)

    Ja runājam par LG G2 displeju, tad tas ir fantastisks. 5.2 collu izmērs un 1080 × 1920 pikseļu izšķirtspēja (~424 ppi) nozīmē to, ka uz ekrāna redzēsim daudz un ļoti kvalitatīvi. Pat ar šāda izmēra displeju ierīce rokā jūtas kā telefons nevis Samsung Galaxy Note tipa ierīce (fablets?). LG jau iepriekš ir pierādījis, ka spēj izveidot lieliskus displejus un LG G2 nav izņēmums. IPS tehnoloģijas displejs ir spilgts, košs, krāsas attēlo precīzi un nekropļo bildi skatoties no sāniem kā to dara vairums Sony viedtālruņu. LG G2 ir labāks displejs nekā nedabīgais Samsung Galaxy S4 un aptuveni vienā līmenī ar lielisko HTC One displeju.

    Baterijas taupības nolūkos LG telefonā iestrādājis atsevišķu video atmiņu (GRAM – Graphic RAM), kurā tiek saglabāta “bilde”, kamēr uz ekrāna nenotiek izmaiņas. Tas atslogo procesoru un tādēji tam ir laiks atdzist un LG vēsta, ka ar šo čipu var panākt displeja patērētās enerģijas samazinājumu par 26%. Kā darvas karote medus mucā ir automātiskā apgaismojuma regulēšanas funkcija, kas nezkāpēc nedarbojas vispār vai arī darbojas pavisam slikti. Iespējams, tā ir konkrētā testa aparāta vaina un manuāli apgaismojumu pieregulēt var. Saulainā dienā telefona ekrāns ir saskatāms labi tikai tad, ja tā spilgtumu ieregulējam uz maksimumu – pats displejs ļoti atstaro gaismu.

    LG G2
    LG G2

    LG G2

    LG G2

    Pagrozot telefonu rokā, visai ātri sapratīsim, ka tā korpuss ir ļoti plastmasīgs. Tas ne tuvu nestāv HTC One vai iPhone metāla korpusiem un patiesībā sajūtu ziņā piekāpjas pat “stiklainajiem” LG Nexus 4 un Sony Xperia Z. Ja runājam par Samsung, tad LG G2 man vizuāli un uz tausti atgādina veco Samsung Galaxy S. Tik plastmasīgs ir LG G2! Es to vērtēju kā trūkumu, jo tas ne tikai vizuāli izskatās lētāk, bet arī var radīt reālas lietošanas problēmas. Tik plastmasīgas ierīces ir arī ļoti slidenas un jau trešajā telefona testēšanas dienā tas gluži vienkārši no kabatas izslīdēja un nokrita uz grīdas. Diemžēl tas nepalika bez sekām un kritiens no aptuveni metra augstuma pret lamināta grīdu rezultējās ieplīsušā displejā. Es nevaru uzreiz apgalvot, ka LG G2 ir neizturīgs displejs (to tomēr sedz Gorilla Glass 2 aizsargstikls), tomēr mans nejēdzīgais piemērs liecina par to, ka todien nebija mana veiksmīgākā diena. Tuvojas ziema un es paredzu, ka šis telefons būs ļoti neparocīgs arī cimdos tērptās rokās. Esiet uzmanīgi!

    Telefona aizmugurējais vāciņš pašu spēkiem nav noņemams un nevarēsim nedz nomainīt bateriju, nedz ar lētām microSD atmiņas kartēm papildināt telefona iebūvēto atmiņu. Šajā ziņā Samsung Galaxy S4 ir priekšrocība – varam izdarīt abas lietas. Šādi slēgtie korpusi nav nekas slikts, tie ļauj ierīcēs iebūvēt apjomīgākus (nestandarta izmēra) akumulatorus un padarīt ierīci izturīgāku. Izvēloties telefonu ir jāzina kas pašam ir svarīgāk.

    LG G2

    LG G2 ir pieejams melnā un baltā krāsā. Arī baltais modelis ir tikpat “slidens”. Uz melnā telefona korpusa diezgan labi redzami šmulējumi un pirkstu nospiedumi, tāpēc ja gribam, lai telefons izskatās tīrāks, varam izvēlēties balto modeli. Vispār jāsaka, ka tas punktotais zīmējums ļoti atgādina Samsung Galaxy S4 korpusu.

    LG G2

    Te nu mēs nonākam līdz galvenajai LG G2 atšķirības zīmei – uz telefona aizmugures novietotajām pogām. Tādas te ir trīs un tās pilda visnotaļ ierastas funkcijas. Augšējā un apakšējā poga regulē skaļumu, darbojas arī kā kameras slēdzis (ar šīm pogām var arī piezūmot) un vidējā poga kalpo kā ekrāna bloķēšanas taustiņš. Starp citu, vidējai pogai apkārt spīd (vai mirgo) balta gaismiņa tādējādi informējot par ienākošo zvanu vai atgādinājumu. LG saka, ka šāds pogu novietojums ļauj telefonu stingrāk noturēt rokā un nav jāstaipa pirksti mēģinot aizsniegt ierīces sānā vai nedod dies’ augšpusē novietoto bloķēšanas taustiņu. Cik ērtas ir šīs pogas lietošanā?

    Atzīšu, ka no sākuma man bija grūti sataustīt pareizo pogu un katru reizi bloķējot ekrānu no sākuma nospiedu augšējo (skaļuma regulēšanas) pogu. Ar laiku jau biju piešāvies pareizo pogu sataustīt ar pirmo pieskārienu (vidējā poga ir mazliet piepacelta) un tas vairs nesagādāja grūtības. Tādējādi izvietojums, lai arī nepierasts, nav pavisam neērts. Es pat varu pateikt vēl vairāk – ekrānu atbloķēt un aizbloķēt var vēl vienkāršāk – divas reizes piesitam pie ekrāna gluži kā Windows Phone telefonos pēc Amber atjauninājuma uzstādīšanas. Šis risinājums patiesībā ir ļoti adiktīvs un arī citiem telefoniem esmu automātiski pasācis plikšķināt pa ekrānu, lai tos atbloķētu.

    LG G2

    Ierīces skaļruņi novietoti pašā apakšā un te ir viens āķis. Vizuāli izskatās, ka telefonam ir divi skaļruņi, tomēr skaņa nāk laukā tikai pa to, kas tālāk no 3.5 mm audio pieslēgvietas. Ja telefonu turam labajā rokā, tad visdrīzāk kaut daļēji šo atveri nosegsim un telefonu padarīsim jūtami klusāku. Bet arī bez tā man šis telefons šķita pakluss. Arī ar komplektācijā iekļautajām austiņām (tās skan labi) skaļuma man pietrūka. Turpat telefona apakšā ir izvietots microUSB ports ar plašu tehnoloģiju atbalstu. SlimPort – varēsim telefonu ar vadu pieslēgt pie TV, USB On-The-Go – telefonam varēsim pieslēgt citas USB ierīces, piemēram, tastatūru, peli vai USB zibatmiņu.

    LG G2

    micro SIM kartes turētājs ir vienīgais elements ierīces sānos. Telefona komplektācijā ir iekļauta maza metāla “adatiņa” ar ko var izbakstīt laukā SIM kartes turētāju, kas veidots no metāla. Dažiem citiem telefoniem esmu redzējis šādus turētājus veidotus no plastmasas un katru reizi tos bakstot laukā no telefona bija sajūta, ka tie saplīsīs. Šeit viss kārtībā!

    LG G2

    Bildē zemāk varam redzēt telefona gaismas diodi. Tā prot spīdēt visās varavīksnes krāsās un pat pa gabalu zināsim, ka ir ienācies jauns e-pasts vai esam palaiduši garām kādu zvanu. Esmu šādu paziņojumu gaismas diožu fans un tāpēc priecājos, ka tāda ir iekļauta arī LG G2. Telefonam ir diezgan vājš vibromotors un klusajā režīmā ātrāk redzēsim mirgojošu gaismiņu nevis sajutīsim vibrācijas.

    LG G2

    LG G2

    Šim telefonam ir pieejami arī vāciņi dažādās krāsās ar caurumu pa kuru var palūrēt laiku, pārslēgt dziesmu vai pacelt zvanu. Līdzīgi vāciņi ir pieejami arī jaunākajiem Samsung Galaxy S un Galaxy Note sērijas produktiem. LG G2 gadījumā vāciņš maucas pa virsu korpusam un telefonu padara mazliet biezāku. Latvijā tas maksās aptuveni 30 Ls.

    LG G2

    Programmatūra – Android 4.2.2 (Jelly Bean)

    LG G2 darbojas ar Android 4.2.2 (Jelly Bean), kam pa virsu saražots vesels lērums dažādu vairāk vai mazāk noderīgu funkciju. Faktiski LG ar savu jauno telefonu ir izdarījuši to pašu, ko Samsung nodarīja savam flagmanim Galaxy S4. Testējot Galaxy S4 es to norādīju kā trūkumu – kas par daudz, tas par skādi. Visdrīzāk pirmo pusstundu ar LG G2 veltīsim atslēdzot visas liekās funkcijas. Protams, gaumes jautājums, taču LG veidotā lietotāja saskarne tīri dizaina ziņā man šķiet daudz pievilcīgāka par Samsung. Īsumā izskriešos cauri, manuprāt, feinākajām LG G2 programmatūras iespējām.

    Slēgekrāns ir pamatīgi pielāgojams un tam varam pievienot saīsnes uz biežāk izmantotajām aplikācijām, kā arī mazliet pavelkot ar pirkstu, ielūkoties kas notiek telefonā.

    LG G2

    Mājas ekrāns arī ir pamatīgi pielāgojams un uz ekrāna varam izvietot aplikācijas piecās kolonnās, taču apakšējā aplikāciju rindā varam pievienot pat sešas savas iecienītākās aplikācijas. Super! Paziņojumu joslā varam pielāgot biežāk izmantotās telefona funkcijas (WiFi, Bluetooth, GPS u.c.), QSlide programmas (tās, kas atveras pa virsu), kā arī uzreiz mainīt ierīces skaļumu un ekrāna apgaismojumu.

    LG G2

    Turpat no paziņojumu loga varam izsaukt plašāku skaļuma regulēšanas iestatījumu logu, kurā varam norādīt kā telefonam uzvesties dažādos apstākļos. Bildē zemāk redzam, ka darbojoties Twitterī esam pa virsu vēl palaiduši īsziņu aplikāciju un uzreiz varam uzrakstīt un nosūtīt ziņu. LG šo funkciju dēvē par QSlide un līdzīga iespēja ir pieejama arī citos Android viedtālruņos. Telefonā ir ikļauta arī funkcija ar nosaukumu Slide Aside un tā prot paslēpt aplikācijas sānā un tās izsaukt atpakaļ pavelkot ar trīs pirkstiem. Es tā arī neiemācījos lietot šo funkciju un nedomāju, ka tā kādam noderēs.

    LG G2

    LG G2

    Telefona iestatījumu sadaļa ir sakārtota līdzīgi kā to varam novērot Samsung produktos un piedāvāto funkciju daudzums ir tuvs Samsung piedāvājumam.

    LG G2

    LG G2

    Iepriekš jau minēju, ka LG G2 nav fizisku Android navigācijas taustiņu, tāpēc tiek izmantoti virtuāli. LG ļauj pamatīgi pielāgot šo niansi un varam ne tikai norādīt kādus taustiņus attēlot uz ekrāna, bet arī iestatīt sev vēlamāko fona krāsu (var arī caurspīdīgu). Šo iestatījumu es atradu pēc pāris dienu lietošanas, kad biju paspējis sadusmoties uz telefonu, kas pie nakts režīmā ieslēgtas un tumšas Waze apakšā rādīja koši baltu navigācijas joslu.

    LG G2

    Šādi izskatās telefona kontaktu grāmata un zvanu vēstures saraksts. Sākam rakstīt numuru vai vārdu un telefons piedāvās numurus, kam zvanīt. Interesanti, ka lietojot telefonu ienākošie zvani un īsziņas tiek attēloti mazā lodziņā nevis pa visu ekrānu un ja nevēlamies atbildēt, varam netraucēti turpināt lūkoties uz iepriekš izmantoto aplikāciju. Sīkums, bet patīkami.

    LG G2

    Dūšīgi pielāgojama ir arī īsziņu sadaļa – lietotājs var pielāgot īsziņu sarakstes fona un pašu paziņojumu paskatu gan konkrētām sarunām, gan visām kopā. Virtuālā tastatūra ir pietiekami ērta, taču jebkurā brīdī varam uzlikt citu.

    LG G2

    LG dizaineri ir īsti metāla fani un šādi elementi ir iestrādāti ļoti daudzās aplikācijās. Kopumā tas viss atgādina aizgājušo iOS 6 godību un ņemot vērā jaunās iOS 7 dizaina tendences, jau drīz būs novecojis paņēmiens.

    LG G2

    LG G2 varam izveidot atsevišķu “viesa” pieeju un bez bažām iedot savu telefonu bērniem vai kādam paziņam. Lai to paveiktu, nepieciešams iestatīt speciālu drošības koda zīmējumu. Ja zīmēsim savu kodu, tiksim savā vidē, bet ja zīmēsim viesa zīmējumu, tiksim viesa kontā. Te gan jāpiezīmē, ka, lai arī varam norādīt kādas aplikācijas ir pieejamas šim viesu kontam, tomēr Google aplikācijas joprojām izmantos mūsu informāciju.

    LG G2

    LG telefonā ir iestrādātas arī tādas funkcijas ar ko vēl pirms pusgada dižojās tikai Samsung LG G2 ar priekšējo kameru spēj izsekot lietotāja sejai un neslēgs laukā displeju, kamēr uz to skatīsimies, kā arī mācēs nopauzēt video, ja pagriežam galvu sānis.

    Kameras iespējas

    LG G2 ir aprīkots ar 13 megapikseļu kameru (BSI sensors, f/2.4, 9 punktu autofokuss, LED zibpsuldze), ko papildina optiskās attēlu stabilizācijas funkcija, kam būtu jānodrošina labākas kvalitātes attēlus slikta apgaismojuma apstākļos. LG G2 spēj uzņemt 1080p 60 fps video (noderēs palēninājumiem) un kamerai ir arī HDR režīms. Ar šo telefonu varam uzņemt attēlus un filmēt arī duālās kameras režīmā, kad vienlaicīgi tiek izmantotas abas telefona kameras. Pielietojums apšaubāms, bet ja jau Samsung to iekļauj savos telefonos, tad LG arī nevar atpalikt.

    Ar šo telefonu uzņemto attēlu kvalitāti vērtēju kā labu, bet ne pārsteidzošu. Zemāk esmu izvietojis vairākus attēlus samazinātā formā (spied virsū, lai redzētu oriģinālo attēlu) ar izgriezumiem (crop). Kā redzam, brīžiem pietrūkst krāsu, bildes nav tik asas kā gribētos un slikta apgaismojuma apstākļos kamera arī jūtami lēni fokusējas. LG G2 es diemžēl nevaru nosaukt kā pašu labāko kamerofonu.

    lg-g2-full1
    Ar LG G2 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    lg-g2-crop1

    lg-g2-full2
    Ar LG G2 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    lg-g2-crop2

    lg-g2-full3
    Ar LG G2 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    lg-g2-crop3

    Zemāk vari noskatīties ar LG G2 uzņemto testa video. Tajā pietrūkst asuma un telefons ik pa laikam mēģina pārfokusēties (bilde peld). Es pieņemu, ka šīs problēmas var izlabot ar programmatūras atjauninājumu un jācer, ka LG to sagatavos ātri.

    [youtube=”www.youtube.com/watch?v=KNhyYNg_rjw”]

    Veiktspēja un baterijas darbība

    LG G2 ir monstrs! Ierīce izmanto pašu jaunāko un jaudīgāko Qualcomm Snapdragon 800 četrkodolu procesoru un 2 GB lielu operatīvo atmiņu. Jāsaka, ka tas ir ātrāks par jebkuru citu Android viedtālruni ko esmu apskatījis iepriekš. Spēkstaciju nav ietekmējuši arī LG vēlme sabāzt telefonā gaziljons funkcijas un tas darbojas pavisam plūdeni un bez aizķeršanās. Aplikācijas ielādējas ātri un spēles spēlēt uz šī telefona ir prieks. Tīri uz veiktspējas testu rezultātiem raugoties LG G2 ir aptuveni divas reizes ātrāks par pagājušā gada LG Optimus G, taču ikdienas lietošanā tas, protams, nejūtas divas reizes ātrāks. Mazliet lielākai konkrētībai norādīšu sintētisko veiktspējas testu rezultātus: Quadrant (19467), Vellamo (2930), Antutu (32759) un Linpack (980). No šīs rindkopas mazāk tehniskam cilvēkam ir jāizloba tikai tas, ka telefons ir ļoti jaudīgs, spēs darbināt visas aktuālās programmas šobrīd un tam būs lielāka jaudas rezerve nekā tiešajiem konkurentiem Samsung Galaxy S4, HTC One un Sony Xperia Z.

    Tagad mazliet par bateriju. Tā ir lieliska! Iepriekš ilgspēlējošas baterijas bija meklējamas tādos milžos kā Samsung Galaxy Note II vai Huawei Ascend Mate, taču beidzot arī “normāla” izmēra viedtālrunis tiek pie apjomīgas 3000 mAh baterijas. LG inženieri ļoti apdomīgi izmantojuši visu telefona korpusā pieejamo brīvo vietu, lai bateriju padarītu lielāku.

    battery-580x309

    Pat neskatoties uz to, ka telefonā iebūvēts ļoti jaudīgs procesors un milzīgs augstas izšķirtspējas displejs, telefons ar vienu uzlādi spēj darboties jūtami ilgāk nekā citi līdzvērtīgi konkurenti. Ja tipisks viedtālrunis pie maniem lietošanas paradumiem spēj izvilkt aptuveni vienu dienu, tad ar LG G2 es varēju darboties pat divas dienas. Lietojot telefonu vēl saudzīgāk un piedomājot pie energotaupības šo telefonu varēs darbināt arī ilgāk. Es ļoti gribētu sagaidīt, kad arī citi konkurenti vairāk rūpēsies par baterijām.

    LG G2

    LG G2 salīdzinājums ar konkurentiem

    Uzskatāmi apkopoju informāciju par LG G2 tiešo konkurentu tehniskajām spējām. Kā redzam, LG G2 izmanto pašu jaunāko un jaudīgāko procesoru un lielāko akumulatoru, taču tam tāpat kā HTC One nav iespējams paplašināt iebūvēto atmiņu. Kameras visiem četriem telefoniem (atskaitot neveiksmīgo izlecēju HTC One) ir diezgan līdzīgas, taču personīgi man šķiet, ka Samsung Galaxy S4 uzņem labākas kvalitātes attēlus. Displeji visiem šiem telefoniem ir ar 1080p izšķirtspējām, taču LG G2 tas ir vislielākais. Tīri sajūtu ziņā līderis ir HTC One ar savu metāla korpusu, pēc tam es ierindotu Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z (tomēr baigi kantains) un LG G2 plastmasīguma dēļ manuprāt liekams pēdējā vietā.

    Modelis LG G2 Samsung Galaxy S4 HTC One Sony Xperia Z
    Displejs 5.2 collas, IPS (1080 x 1920, 424 ppi) 5 collas, Super AMOLED (1080 x 1920, 441 ppi) 4.7 collas, Super LCD3 (1080 x 1920, 469 ppi) 5 collas, LCD (1080 x 1920, 441 ppi)
    Procesors 2.26 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 800 1.9 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 600 1.7 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 600 1.5 GHz četrkodolu Snapdragon S4 Pro
    Operatīvā atmiņa 2 GB 2 GB 2 GB 2 GB
    Iebūvētā atmiņa 16/32 GB 16/32/64 GB + microSD (līdz 64 GB) 32/64 GB 16 GB + microSD (līdz 64 GB)
    Kameras 13 MP aizmugurējā ar optisko attēla stabilizāciju, 2.1 MP priekšējā 13 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 4 MP Ultrapixels aizmugurējā, 2.1 MP priekšējā 13 MP aizmugurējā, 2.2 MP priekšējā
    Akumulators 3000 mAh 2600 mAh 2300 mAh 2330 mAh
    Izmēri un svars 138.5 x 70.9 x 8.9 mm, 143 g 136.6 x 69.8 x 7.9 mm, 130 g 137.4 x 68.2 x 9.3 mm, 143 g 139 x 71 x 7.9 mm, 146 g

    Secinājumi

    Izskatās, ka LG veidojot G2 ir ņēmuši priekšā Samsung Galaxy S4 tehnisko specifikāciju un centušies katrā pozīcijā pārspēt šo produktu. Tik tiešām, LG G2 ir lielāks displejs, jaudīgāks procesors, labāka kamera (teorijā) un lielāks akumulators. Tāpat LG šoreiz nav skopojušies ar programmatūras uzlabojumiem un tie telefonā ir piebāzti līdz malām un šoreiz LG arī šajā ziņā ir pārspējis Samsung. Es pat varu teikt, ka LG G2 tehniski ir nākamā gada modelis.

    Ja man priekšā noliktu LG G2, Samsung Galaxy S4 un HTC One, tad es korpusa dēļ izvēlētos HTC One. Ja HTC produktu aizvāktu, tad bez liekas minstināšanās izēlētos LG G2 pat par spīti tam, ka Galaxy S4 pats izskatās un rokā jūtas labāk. LG G2 būs krietni pārāks jaudas un baterijas ziņā un man tas ir svarīgi! Tāpat arī pozitīvi vērtēju LG G2 cenu, kas ir ļoti pieņemama. Ierīces vadības taustiņu aiznešana uz telefona aizmuguri to lietošanu ērtāku nepadara un LG to apzinās piedāvājot iespēju atbloķēt ekrānu divreiz piesitot.

    Testējot LG G2 es sapratu, ka arvien vairāk gaidu  jauno Nexus 5 un ja tas tiešām būs bāzēts uz LG G2, tad iespējams tas būs arī mans nākamais telefons. Pogas būs pareizajās vietās, korpuss būs civilizētāks un nekur nebūs zudusi LG G2 zvērīgā jauda un lielais akumulators. Tāpat arī LG programmatūras uzlabojumu putras vietā būs tīrs Android, kas jaunākajā versijā ieguvis KitKat šokolādes nosaukumu. Tiesa, Nexus 5 līdz Latvijai ceļos vēl ilgi.

    Pozitīvais:

    • Jaudīgs procesors ar lielu jaudas rezervi nākotnei
    • Ietilpīgs akumulators (nenomaināms)
    • Lielisks displejs
    • Plašas iespējas (kas var arī traucēt)

    Negatīvais:

    • Plastmasīgs korpuss
    • Nevar palielināt atmiņu ar microSD kartēm
    • Telefons nav pārāk skaļš

    LG G2 cenas Latvijas Interneta veikalos

    LG G2 ir lielisks telefons, ko labprāt lietotu pats!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    8
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    8
    Baterija
    10
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Intars
    08.04.2014 16:37

    Vai arī citiem uzliekot KiTKaT antutu testā telefons uzrāda sliktākus rezultātus?

    Lielais Pulkstenis
    13.04.2014 03:20

    tā ir taisnība, ka lai no LG2 attēlotu saturu uz TV caur HDMI vajag €20-30 vērtu adapteri?

    15.12.2014 08:47

    Nezinu, kādā cenā tieši, bet, par adapteri – jā, ir taisnība.

    migla
    12.05.2014 18:42

    Un kādas atsauksmes LG G2 mini?

    Elvijs Jaunzems
    12.05.2014 18:57
    Reply to  migla

    Šajā apskatītā rakstītais uz G2 mini nekādi neattiecas, jo abi aparāti ir ļoti atšķirīgi un G2 mini no īstā G2 ir palicis tikai vārds – visādi tas ir vājāks par tā lielo brāli. Ja ir jāizvēlas starp “mazajiem” aparātiem, labāka izvēle ir Sony Xperia Z1 Compact.

    Normunds
    21.06.2014 14:52

    Es lietoju LG G 2 32 GB un esmu apmierināts.Vienīgais – ir slidenā aizmugure un vadības pogas aizmugurē,bet pie tā pierod,arī ādas maciņš glābj situācijā ar slidēšanu.

    Alise
    06.08.2014 15:00
    Reply to  Normunds

    Cik ilgi telefons jau tiek lietots? Vai ir kādas problēmas?

    No autora vēlētos uzzināt kā telefoni kalpo ilgtermiņā – varbūt veidot kādas aptaujas vai kaut kadā cita veidā noskaidrot ka visi telefoni darbojas pēc gada/diviem gadiem

    Anna
    07.08.2014 09:08

    Nopirku šo telefonu un jau bija tehniski bojājumi. Izmantojot internetu vins pats restartejas 5 min laika kadas 2 reizes. Iedevu garantijas remontā un nekas nebija līdzēts. tagad iedevu velreiz remonta. Man nav tas labakas atsaukses par šo telefonu.

    Imis
    02.09.2014 21:08

    …baigi ilgi (gandriz jau kopš parādījās) domāju iegādāties šo telefonu, bet ar vien vēl neesmu, jo lielākoties nespēju pieņemt, ka par tādu ierīci jāatdod tik daudz piķis, kā aī tas ka neesmu tāds kas maina telefonus katrreiz, kad iznāk jauns modelis, taču šobrīd jau esmu nobriedis, …..bet ir parāījušās šaubas par to vai būs tā vērts…visvairāk jau gribu, jo laba batereja, to ļõti augstu novērtēju, bet negribu “iegrābties” , varbūt esmu par daudz saklausījies saslavētos stāstus cik G2 labs utt. kā arī tas ka liels ekrāns salīdzinoši mazā korpusā, jaudīgs, labs dirsplejs utt…nez pa šo cenu ir var iegādāt ko līdzvērtīgu/labāku? .. vai jāpērk Gsmart aku vai Spacer??

    15.12.2014 08:51

    Ekrāns ir mazliet neizturīgs pret kritieniem, par ko pārliecinājos nesen, nododot telefonu servisā. Sāka gļukot skārienvirsma. Visādi citādi esmu tiešām apmierināts. Lietoju jau kopš maija… akumulators arī spēcīgs, lai gan, pagaidām ko izdevies sasniegt ir divas dienas, kas jau arī ir diezgan ievērojami.

    Reklāma
    LG G2 ir lielisks telefons, ko labprāt lietotu pats!LG G2 apskats