Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 11 ir klāt! Kādi ir lielākie jaunumi?

    Jaunākie raksti

    Ja tev ir Google Pixel 2 vai jaunāks Google Pixel viedtālruņa modelis, vari doties uz atjauninājumu sadaļu, jo Android 11 ir klāt. Vairāki OnePlus, Xiaomi, Oppo un Realme viedtālruņu modeļi arī drīzumā saņems Android 11, bet Android One (Nokia to skaitā) pie Android 11 tiks tuvāko nedēļu laikā.

    Kas tad jauns ir Android 11? Izskatās, ka šogad Google pamatīgi piestrādājusi, Android 11 vairs nebūs tikai drošības uzlabojumi (kā tas bija ar pāris iepriekšējām Android versijām), beidzot arī lietotāji saņems jūtamus labumus.

    Reklāma

    Pārstrādātas iespējas “zem” Power pogas

    Ilgāk paturot ierīces ieslēgšanas pogu būs pieejamas jaunas iespējas, ne tikai ierīces izslēgšana vai pārstartēšana. Tur atradīsies informācija par Google Pay maksājumiem, lidmašīnu biļetes, kā arī daudzas iespējas, kas jau iestrādātas Google Pay lietotnē.

    Jauns mediju atskaņotāju pavadonis rīkjoslā

    Android 11 vairs nenāksies paļauties uz trešo pušu izstrādātām lietotnēm, kas kaut ko mēdz, bet kaut ko tomēr ik pa laikam neparāda augšējā rīkjoslā. Turpmāk kopā ar Android 11 tas viss izskatīsies tīrāks un pārskatāmāks.

    Tāpat no Android 11 augšējās rīkjoslas varēsi kontrolēt, kura tieši ierīce atskaņo mūziku, ja esi savienojis viedtālruni ar vairākām Bluetooth austiņām un tumbiņu vienlaicīgi.

    Burbuļi (Bubbles)

    Facebook Messenger chat heads aizsāka šo stiliņu, bet nu arī Android 11 būs pieeja ātrām atbildēm čata lietotnēs, kas aizsegs tikai daļu no ekrāna. Lietotnei gan šos čata burbuļus gan būs jāatbalsta no savas puses.

    Ekrāna ieraksts

    Android 11 ir iebūvēts ekrāna ieraksts, to iepriekš nācās veikt ar trešo pušu lietotņu starpniecību. Jaunais ekrāna ieraksts pieejams Android 11 augšējā rīkjoslā.

    Pēc ieraksta veikšanas tiks piedāvāta iespēja to atskaņot, dzēst vai ar ierakstu dalīties.

    Striktāki pieeju ierobežojumi

    Lietotnes vairs nevarēs grābstīties gar ierīces mikrofonu, kameru, GPS un citiem sensoriem. Protams, video konferenču lietotne tiks pie pieejas kamerai un mikrofonam, bet Android pasaulē daudzas lietotnes bez pamatojuma vāca datus un izmantoja sensorus. Tam nu ir pielikts punkts.

    Paziņojumu vēsture

    Šī ir laikam mana mīļākā jaunā iespēja – Android 11 glabās paziņojumu vēsturi arī tad, ja būsi šo paziņojumu aizslaucījis ar pirkstu (swipe) prom no ekrāna. Paziņojumu vēsture tiks glabāta 24 stundas.

    Share Menu iespējams piespraust mīļākās lietotnes

    Beidzot sakārtota tā saucamā Share Menu iespēja, kur turpmāk katrs pats varēs pielāgot tās saturu. Vairs nenāksies skrollēties cauri bezjēdzīgiem lietotņu sarakstiem, lai aizraktos līdz biežāk izmantoto lietotņu ikonām.

    Tehniskākas Android 11 nianses lasāmas Google blogā.

    Avotsgoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Osvalds
    09.09.2020 08:46

    Man Samsungam S20+5G daži labumi jau atnāca ar One UI 2.5 pāris pirms pāris nedēļām bez visa Android11. (Piem Bubbles). Būs jāpapēta ko vēl atnesis One UI 2.5

    Osvalds
    09.09.2020 08:52

    Vēl One UI 2.5 ir atnesis ekrāna ierakstu bez Android11.

    Oskars
    09.09.2020 11:19
    Reply to  Osvalds

    Ekrana ierakstishana Samsung telefonos ir pirms OneUI 2.5 izlaishanas. Bubbles ceru ka bus atsledzams, man piemeram nepatik tas un trauce. Un negribu telefona ekrana pilnu ar bubbles. Messages, Firefox, Podcasts. Ja velesos atvert tad atversu programmu kura darbojas fona.

    Bubble
    09.09.2020 11:30
    Reply to  Oskars

    Bubbles ir iespējams atslēgt. Ja vēlās atstāt ieslēgtu, bet atslēgt konkrēti kaut kādai sarakstei, tad to arī ir iespējams izdarīt. Kā arī ekrāns nebūtu pilns ar bubble, bet viss vienā vietā, kā tas ir redzams raksta video.

    Raivis
    09.09.2020 19:07
    Reply to  Osvalds

    Vispār jau ekrāna ieraksts Samsung S10+ bija no iegādes brīža nesaistīti ar android

    A11
    09.09.2020 09:16

    No XDA-Developers, ‘We asked OnePlus, Xiaomi, OPPO, and Realme, and were told that only beta releases will be available today.’

    Telefoni kuriem saņem šo betu — OnePlus 8, 8 Pro, Realme X50 Pro, OPPO Find X2, X2 Pro, Ace2, Reno3 4G, Reno3 Pro 4G, Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro.

    Vakardien cik paspēju padarboties. No nenosauktajām lietām, kas ir rakstā. Patika, ka screenshot ir zem recent apps ielikts, nav vairs jāspiež divu pogu kombinācija. Nepatīk līdz galam, kā tagad var tikt pie recent apps ekrāna, ja izmanto gesture navigation.

    Last edited 3 years ago by A11
    Jānis
    10.09.2020 13:28

    Īstenībā diezgan interesanti, ka android un iOS viens no otra nozog fīčas.
    Gandrīz visas minētas lietas šajā rakstā iOSā jau krietnu laiku ir pieejams, dažas pat daudzus gadus jau eksistē un tai pat laikā arī apple nolēma ieviest 10 gadus vecu android widget fīču.

    Reklāma