Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Note20 Ultra apskats – viegli mīlēt, bet arī viegli nīst

    Programmatūras ziņā sasteigts, bet uzbūvē ļoti augstvērtīgs viedtālrunis. Gaidām labojumus!

    Jaunākie raksti

    Jau uzreiz pēc Galaxy Note20 Ultra prezentācijas mūsu rokās nonāca testam paredzētais viedtālrunis. Cik skatos internetā, arī lielie, angliski rakstošie resursi arī saņēmuši Galaxy Note20 Ultra viedtālruņus, tikai šobrīd top šī gada “notes” apskati.

    Ar ko šajā rudenī izcelsies Galaxy Note20 Ultra uz citu konkurentu fona? Šoreiz Samsung ir nedaudz pārstrādājis izmantoto kameru komplektu, pamatīgi uzlabojis digitālā irbuļa sniegtās iespējas, kā arī pieslīpēta lietotāja saskarne, pārejot no One UI 2 Galaxy S20 sērijā uz One UI 2.5 jaunajā Galaxy Note20 sērijā.

    Vismaz man ļoti patīk pēdējo pāris gadu Samsung pieturēšanās pie saprotamiem Galaxy Note sērijas viedtālruņu izmēriem. Galaxy Note sērija vairs nav tie izmēros dižākie viedtālruņi, un šis noteikti ir visai gudrs gājiens no Samsung puses. Tāpat Samsung cenšas sabalansēt biznesa klientu vajadzības un spēļu entuziastu prasības pret moderniem viedtālruņiem.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma:  Android 10; One UI 2.5
    • Ekrāns: 6.9 collu Dynamic AMOLED 2X 1440 x 3088, 20:9 malu attiecība, Corning Gorilla Glass Victus skrambu drošs ekrāns, HDR10+ atbalsts, 120 Hz 1080p režīmā vai 60 Hz QHD režīmā
    • Procesors:  Exynos 990 (7 nm+) astoņi kodoli (2×2.73 GHz Mongoose M5 & 2×2.50 GHz Cortex-A76 & 4×2.0 GHz Cortex-A55), Mali-G77 MP11 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 12 GB RAM + 128, 256 vai 512 GB atmiņa UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), 5G
    • Kameras: trīs kameru sistēma – 108 megapikseļi, 1/1.33”, ƒ/1.8, 0.8µm (wide), PDAF, OIS; 12 megapikseļi, f/3.0 120 mm (5x zoom periskopa telefoto) PDAF, OIS; 12 megapikseļi, f/2.2, 13 mm (ultra-wide), Super Steady video 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps
    • Pašiņu kamera: 10 megapikseļi (wide) f/2.2 objektīvs
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna aizsargstikla, ātra 25 W akumulatora uzlāde, NFC, USB 3.2 Type-C, IP68 mitruma un putekļu noturība
    • Irbulis: 9ms latentums (Bluetooth, akselerometrs, žiroskops)
    • Izmēri un svars:  164.8 x 77.2 x 8.1 mm, 208 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 4500 mAh ar 25 W ātro uzlādi (līdzi iepakojumā 25 W lādētājs), ātru Qi/PMA bezvadu uzlādi un 9 W reverso bezvadu lādēšanu
    • Krāsas: Mystic Bronze, Mystic Black, Mystic White
    • Cena: 1320 eiro (12 GB + 256 GB) pie mobilo sakaru operatoriem

    Izskats un uzbūve

    Galaxy Note20 Ultra izmantota klasiskā dārgo viedtālruņu recepte – ņemam stiklu priekšā, stiklu aizmugurē, metāla rāmi sānos un augšā/ apakšā. Šogad Samsung ir laikam pirmais ražotājs, kas izmanto nesen izziņoto Corning Gorilla Glass Victus skrambu drošo ekrāna aizsargstiklu. Gorilla Glass Victus sargā arī viedtālruņa aizmuguri. Uzreiz jānorāda, ka cenas ziņā pieticīgākais Galaxy Note20 modelis ticis pie plastmasas aizmugures daļas noformējuma, kas vismaz man šādās cenu kategorijās šķiet dīvains solis.

    Sānos neatradīsi Bixby pogu, toties Galaxy Note20 Ultra ir digitālais irbulis un stereo skaļruņi. Augšējais skaļrunis gan ir tas pats, kas atskaņo sarunas, tāpēc būs klusāks. Šogad irbuļa dimensijas ir nepārprotamas, nevarēsi to iegrūst nepareizi iekšā Galaxy Note20 Ultra. Turklāt irbulis šogad ievietots viedtālruņa kreisajā pusē, kas varētu būt saistīts ar kameras moduļa izmēru. Man šāds irbuļa izvietojums šķiet ērtāks, bet jau redzēju tīmeklī par šo sūdzības.

    Galaxy Note20 un Galaxy Note20 Ultra

    Visai grūti būs palaist garām faktu, ka Galaxy Note20 Ultra jau atkal ir milzīgs kamerām atvēlētais izcēlums viedtālruņa aizmugurē. Te gan ir tikai trīs kameras un lāzera sensors, bet tāpat Galaxy Note20 Ultra kameras izmēri ir ne mazāki par Galaxy S20 Ultra kameru. Beidzot Samsung smuki nostrādājis kameru acis, tās ir lielas, uzkrītošas un zinātājam pavēsta, kādu tieši modeli turu rokās. Līdzīgi ar savu pēdējo iPhone sēriju izdarījās arī Apple.

    Samsung nereti tiek lamāts par ekrānā iebūvēto pirkstu nospiedumu nolasītāju ātrdarbību un precizitāti. Jāsaka, ka šoreiz ar Galaxy Note20 Ultra lietas ir sakārtotas – nospiedumu nolasa visai ātri un precīzi. Iespējams, kāds konkurents vēl ir priekšā, bet nedomāju, ka nolasītāju ātrdarbības atšķirība būs dikti jūtama.

    Kopumā man ir jāsaka, ka Galaxy Note20 Ultra noteikti ir izmēru un svara ziņā patīkamāks par Galaxy S20 Ultra, arī kameru noformējums ir glītāks. Viedtālrunis rokās šķiet pareizi izsvarots, tas nekur nemēģina mukt prom.

    Ekrāns

    Samsung aprīkojis Galaxy Note20 Ultra ar milzīga laukuma 6.9 collu Dynamic AMOLED Infinity-O ekrānu, kaut ko ļoti, ļoti līdzīgu redzēju arī Galaxy S20 Ultra modelī. Infinity-O kameras caurumiņš ir neliels, ikdienā tas noteikti netraucēs. Arī filmas parasti nav tik platas, lai mazais, melnais punktiņš traucētu baudīt šādu saturu. Galaxy Note20 Ultra ekrāns ticis pie HDR10+, viss ekrānā redzamais izskatās fantastiski. Netflix reklamē sevi ar pāris HDR10 filmu pieejamību.

    Galaxy Note20 Ultra ekrānu varēsi darbināt 60 Hz vai 120 Hz režīmā, bet te jārēķinās, ka 120 Hz režīmā pieejama tikai samazinātā Full HD+ (2400 x 1080) izšķirtspēja. Pilnā Quad HD+ (3200 x 1440) izšķirtspējas režīmā pieejams tikai 60 Hz attēla atsvaidzes ātrums.

    Galaxy Note20 Ultra ekrāns ir tik fantastisks, ka pietiks arī ar 60 Hz, kaut arī, ja visu dienu nodarbojies ar ekrāna satura skrollēšanu, 120 Hz izskatīties iespaidīgāk, kā arī 120 Hz režīmu ieteiktu izmantot tiem, kuri daudz darbojas ar digitālo irbuli.

    Man ir nedaudz nesaprotams, kāpēc Samsung nav iedevis iespēju izmantot ekrānu ar 90 Hz, kas jau izskatās būtiski labāk par 60 Hz, bet tik ļoti nenoplicina akumulatoru. Jā, 120 Hz režīms visai jūtami tērē enerģiju un atsevišķi pētnieki ir noskaidrojuši, ka starpība var būt pat 20% – 30%. Tas ir vājprātīgi daudz! Bet jebkurā gadījumā Samsung solis ir savāds un norāda uz to, ka ražotājs nav pārliecināts par savu tehnoloģiju sniegumu. Tā tas bija ar Galaxy S20 sērijas ierīcēm un pārliecinātība par šo jautājumu nav atradusies arī izlaižot jaunās Note20 ierīces.

    S Pen irbulis

    Galaxy Note20 Ultra ticis pie uzlabota S Pen irbuļa, kas, līdzīgi kā iepriekšējais modelis, saņēmis “Anywhere gestures” jebšu žestu ievadi attālināti. Ar S Pen irbuļa palīdzību varēsi paveikt pāris lietas, nemaz nepieskaroties Galaxy Note20 Ultra ekrānam, piemēram, varēsi pieregulēt skaļumu, izmantot tīmekļa pārlūka Back un Home pogu darbību un veikt pāris citas lietiņas ar S Pen irbuli, bet ar šo arī jaunie triki noslēdzas. S Pen vēl arvien nav iespējams izmantot peles vietā. Ar S Pen šādi varēsi vadīt tikai Samsung lietotnes, kas arī ir drīzāk ierobežojoši. Toties S Pen izvilkšana no korpusa aktivizē sarakstu ar tām lietotnēm, kas atbalsta S Pen.

    Tiek solīts, ka Galaxy Note20 Ultra kopā ar S Pen irbuli nodrošina nieka 9 ms ievades attēlošanas aizkavēšanos (latency), kas arī dzīvē izskatās iespaidīgi – līnijas parādīšanās aizkavēšanos ar aci noteikt nevar. Tāpat viedtālrunis atpazīst S Pen irbuli, kamēr tas atrodas līdz aptuveni 1 centimetram no ekrāna.

    S Pen irbuļa akumulatora elements izlādējas visai ātri – aptuveni stundas laikā Galaxy Note20 Ultra jau norādīja uz nepieciešamību uzlādēt irbuli. Atliek vien to ievietot atpakaļ viedtālrunī un dažu minūšu laikā tas atkal ir gatavs darbam.

    Veiktspēja un saskarne

    Šeit nonākam pie tīmeklī gana plaši apspriestiem faktiem par Galaxy Note20 Ultra un vispār Samsung pieeju procesoru izvēlē. Eiropas Galaxy Note20 Ultra vēl arvien izmanto to pašu Exynos 990 procesoru, kas jau tika izmantots Galaxy S20 modeļos. Jau tobrīd Exynos 990 iepalika aiz Snapdragon 865, turklāt šobrīd pieejami viedtālruņi ar Snapdragon 865 Plus, kas ir vēl aptuveni 10% līdz 15% ātrāks par Snapdragon 865.

    AnTuTu veiktspējas testā Galaxy Note20 Ultra spēj izcīnīt aptuveni 528 000 punktu, kamēr jaunākie AnTuTu topi parāda, ka Snapdragon 865 un, visticamāk, arī Snapdragon 865 Plus procesoru viedtālruņi bez problēmām tiek pāri 600 000 AnTuTu punktu. Ikdienas veiktspēja diez vai tiek dikti sabojāta, kad Galaxy Note20 Ultra salīdzina ar konkurentiem, bet viedtālruņu spēļu entuziasti droši vien par vecāka procesora izmantošanu tik dārgā Galaxy Note20 Ultra pamatoti nebūs sajūsmā.

    Galaxy Note20 Ultra ir viena no visātrākajām redzētajām atmiņām, kas dod ļoti patīkamus ikdienas darbības ātrumus. Tāpat noteikti kaut kas darīts ar One UI 2.5 saskarni, tā šķiet veiklāka.

    Galaxy Note20 Ultra saskarne ne ar ko neatšķiras no Galaxy S20 sērijas, kas izmantoja One UI 2.0 versiju. Vai vismaz es neprotu saskatīt atšķirību. Arī Galaxy Note20 Ultra ir Android 10 operētājsistēma, ko sedz One UI 2.5 saskarne. Salīdzinot ar iepriekš izmantoto TouchWiz saskarni, One UI un One UI 2 un 2.5 ir vienkāršāka, ātrāka un vairāk piemērota liela izmēra ierīcēm. Zemāk neliels ievads One UI 2 saskarnes iespējās, pieļauju, ka One UI 2.5 ir veikti kādi nelieli uzlabojumi ātrdarbībai, bet lielās izmaiņas gaidāmas kaut kad vēlā rudenī līdz ar One UI 3.0 atnākšanu, kas arī atnesīs Android 11. Samsung pats nekā diži nereklamē One UI 2.5 nianses.

    Jau iepriekš varēja just, ka Samsung ir vēlme veidot savu ekosistēmu, kurā ietilpst līdz ar Galaxy Note20 sēriju izziņotie aksesuāri – pulkstenis, austiņas un planšetdators. Tiesa, izpalika izpildījums.

    Pie mums maz reklamēta ir Samsung un Microsoft Windows 10 sadarbība. Link to Windows funkcija sniedz iespēju sinhronizēt savu tālruni ar datoru, aktivizējot mobilās lietotnes saīsni, kas ļauj strādāt ar tālruni, neizmantojot pašu ierīci. Lietotājam atliek vien savienot Galaxy Note20 Ultra ar savu Windows 10 datoru, izmantojot tālrunī pieejamo funkciju Link to Windows un Your Phone lietotni datorā, sekojot iestatīšanas norādījumiem, kas ietver pierakstīšanos Microsoft kontā. Link to Windows funkcija ir iepriekš ielādēta tikai atsevišķās Galaxy ierīcēs. Savienojuma izveidei ir nepieciešams jaunākais Windows 10 atjauninājums datorā.

    Arī DeX savienojums ar datoru nu kļuvis par bezvadu pasākumu, DeX ļauj parādīt viedtālruņa ekrānā redzamo arī uz moderniem televizoriem, varēsi arī visai ērti parādīt prezentāciju tieši no viedtālruņa televizora ekrānā. Bezvadu DeX ļauj izmantot Galaxy Note20 Ultra par datorpeli. Android lietotņu saturu iespējams arī straumēt uz Windows 10 galddatoru, datorā Android lietotnes parādās kā atsevišķs logs.

    Akumulators

    Galaxy Note20 Ultra ir lietotāja nenomaināms Li-Ion 4500 mAh ar 25W ātro uzlādi (līdzi iepakojumā 25W lādētājs), ātru Qi/PMA bezvadu uzlādi un 9W reverso bezvadu lādēšanu. 25W vada uzlāde ir solis atpakaļ, jo Galaxy S20 sērijā jau bija 45W uzlādes iespējas. Nav zināms, kāpēc Samsung spēris šādu soli. Iespējams, tas saistīts ar irbuļa izvietošanu korpusā vai kameru moduļa izmēriem. Te gan jāatzīmē, ka arī S20 sērijā 25 W uzlāde bija drīzāk standarts, jo viedtālruņu komplektācijā bija vien 25 W lādētājs, kamēr 45 W uzlādes ierīci bija jāpiepērk atsevišķi.

    Pie manis Galaxy Note20 Ultra sabija ļoti karstās vasaras dienās, attiecīgi ekrāns darbojās maksimālā spilgtumā, kā arī pats viedtālrunis nedzesējās tik labi, kā tas būtu vēsākā laikā. Jāatzīst, ka tiešām karstajās dienās Galaxy Note20 Ultra ik pa laikam mēreni uzsila, bet tas nebija kritiski. Vēsākos vakaros tas nedaudz mēdza uzsilt pie lielākas slodzes, bet no internetā lasītā biju sapratis, ka būs jūtami sliktāk ar silšanu. Kopumā jāsaka, ka Galaxy Note20 Ultra noteikti nav tas karstošākais viedtālrunis.

    Divi vārdi par bezvadu uzlādi – Samsung bijis visai skops ar informāciju par bezvadu uzlādi pat savos oficiālajos tehniskajos datos. Tur faktiski redzams šāds teksts “Improved wireless charging speeds with Fast Wireless Charging 2.0”, netiek minēti ne maksimālie pretī paņemamie vati, nekas cits arī nenorāda uz bezvadu uzlādes ātrumu. Bet tā nav sliktā ziņa, jo sliktā ziņa ir tā, ka kameras moduļa izmērs neļaus veikt viedtālruņa bezvadu uzlādi lielāka izmēra lādētājos. Man pašam ir neliela izmēra Baseus 15W bezvadu lādētājs, uz tā knapi, knapi Galaxy Note20 Ultra uzlien virsū, lai kameru modulis karātos pāri pa malu. Ar šo 15W bezvadu lādētāju Galaxy Note20 Ultra var uzlādēt aptuveni četru stundu laikā (25% stundā).

    Arī akumulatora darbības ilgums vērtējams kā drīzāk labs, kad to salīdzina ar Galaxy S20 sēriju, lai arī S20 Ultra bija lielākas ietilpības akumulators. Galaxy Note20 Ultra noteikti ar vienu uzlādi izdzīvos darba dienu. Protams, ir ļoti grūti pateikt, cik kuram viedtālruņa akumulators izturēs ar vienu uzlādi, bet man radās iespaids, ka Galaxy Note20 Ultra ir ļoti paredzama un pietiekami ilga akumulatora darbība.

    Spēļu režīmā var just, ka jauda tiek izmantota pilnā apmērā, viedtālrunis tērē aptuveni 25% līdz pat 30% stundā spēļu režīmā. Spēļu režīms nav tik izsmalcināts, kādu to redzējām ASUS ROG Phone III, bet Galaxy Note20 Ultra arī noteikti nav veidots pamatā kā spēļu viedtālrunis. Spēļu režīms ļauj ierobežot saņemtos paziņojumus un Bixby digitālo asistentu, kā arī saglabāt spēles ierakstu, bet viss pārējais tiek regulēts fonā automātiskā režīmā. Salīdzinoši ar citiem, Galaxy Note20 Ultra lietotājam gandrīz nav nekādas ietekmes pār spēļu režīmu.

    Viens neglaimojošs novērojums par spēļu režīmu – tam ir tieksme ierobežot Galaxy Note20 Ultra veiktspēju, ja viedtālrunis sāk pārkarst. Un pārkarst Galaxy Note20 Ultra tad, ja spēlē spēles un lādē to vienlaicīgi. Protams, nepalīdzēja arī siltais laiks, bet fakts paliek fakts, nākas atspējot Galaxy Note20 Ultra spēļu režīma temperatūras pieskatīšanu, pretējā gadījumā iegūsi 5 kadrus sekundē PUBG Mobile un citās spēlēs.

    Kameras

    Uzreiz norādu, ka Galaxy Note20 Ultra pie mums atbrauca pirms viedtālrunis nonāca tirdzniecībā, attiecīgi uzstādītā programmatūras versija varētu vēl tikt pielabota pirms Galaxy Note20 Ultra nonāk pie pircējiem.

    Ar Galaxy Note20 Ultra kamerām Samsung šoreiz rīkojies nedaudz citādāk, kad tās salīdzina ar pavasarī iznākušo Galaxy S20 Ultra – vismaz manās acīs kameru moduļa noformējums ir daudz, daudz glītāks un beidzot tas piestāv viedtālruņa cenai. Ap kameru vairs nav lēta plastmasa, kā tas bija Galaxy S20 Ultra.

    Tāpat izmaiņas redzamas arī kameru specifikācijā, jo jaunais Galaxy Note20 Ultra izmanto 108 + 12 + 12 megapikseļu kameras, kamēr Galaxy S20 Ultra ir 108 + 48 + 12 megapikseļu kameras kopā ar ToF sensoru. Jaunais Galaxy Note20 Ultra arī piedāvā pieckāršu optisko palielinājumu un 50x hibrīdo palielinājumu, kamēr Galaxy S20 Ultra spēj attiecīgi 4x un 10x.

    Gaiša diena:

    Galaxy Note20 Ultra galvenā kamera ir ar 108 megapikseļiem, tai ir 1/1.33” sensors, kas pēc noklusējuma apvieno kopā 9 pikseļus, saglabājot 12 megapikseļu attēlu. Kamerai ir optiskā attēla stabilizācija, 26 mm f/1.8 objektīvs. Kameru darbību papildina lāzera autofokuss, kas aizstājis ToF sensoru, ko redzējām S20 Ultra.

    Vēl nedaudz gaiša diena:

    Labi izgaismotas telpas:

    Viedtālruņa kameras darbība ir ļoti ātra, arī lāzera autofokuss dod labus un lieliskus rezultātus. Manuprāt, būtu uzreiz jāslēdz ārā mākslīgā intelekta Bixby palīgs fotogrāfiju uzņemšanā un apstrādē, jo tam ir tieksme veidot pārāk gaišas fotogrāfijas ar pārāk agresīvu HDR pielietošanu. Pieļauju, ka šīs nianses tiks sakoptas ar programmatūru, kas tiks izlaista pēcāk, jo visniķīgākā ir tieši galvenā kamera. Platleņķa un telefoto kameras jau šobrīd uzrāda visai stabilus un prognozējamus rezultātus.

    Te sākas visādi brīnumi:

    Toties vidēji sliktā apgaismojumā Galaxy Note20 Ultra parāda savas maksimālās spējas – krāsas tiek saglabātas pareizas, arī attēla graudainums tiek turēts minimālā līmenī un detalizācija ir ļoti augsta.

    Vājš apgaismojums:

    Galaxy Note20 Ultra kameru optiskais palielinājums visai labi izmantojams līdz 5x, pēcāk gan sākas digitālā iejaukšanās, var redzēt, ka tad sāk strauji ciest attēla detalizācija un kopējā kvalitāte, bet vēl arvien pieckāršs optiskais palielinājums ir vērā ņemams ieguvums. QR kodu uz Tet dota maršrutētāja Wi-Fi paroles iegūšanai vēl varēja nolasīt ar 8x palielinājumu no aptuveni 2 metru attāluma, tālāk gan Galaxy Note20 Ultra kamera nespēja nolasīt QR kodu, jo tas kļuva miglains.

    Īsi pirms saulrieta:

    Kopumā es teiktu, ka šobrīd ar esošo programmatūras versiju Galaxy Note20 Ultra kameras ir visai vājas, jo aptuveni viena no četrām fotogrāfijām ir ar pārspīlētu HDR iejaukšanos, nereti gadās, ka attēla apstrāde veido pelēcīgus laukumus fotogrāfijās, kas uzņemtas gaišā dienas laikā. Šādas vaļības nav pieļaujamas 1320 eiro viedtālrunī.

    Nobeigumā

    Manās acīs Galaxy Note20 Ultra no uzbūves viedokļa ir gandrīz perfekts – viedtālrunis ir glītākais, ko no Samsung nācies redzēt, ikdienā tas ir perfekti ērts (protams, protams, tūlīt komentāros kliegs, ka nekas nav ērtāks par 4 collu iPhone), viedtālrunis ir lieliski izsvarots, to pat ir ērti turēt kabatā. Jā, kameru modulis ir izbāzies no kopējām dimensijām, bet kuram gan tā nav mūsdienās. Ar visu S Pen irbuli izdevies saglabāt Galaxy Note20 Ultra IP68 mitruma un putekļu noturību.

    Ļoti patika S Pen irbuļa ātrā sadarbība ar 120 Hz ekrānu, kā arī ieviestie žesti var noderēt, ja izmanto Samsung veidotās lietotnes.

    Galaxy Note20 Ultra veiktspēja ir visai diskutabla, jo tiek izmantots tas pats procesors no Galaxy S20 sērijas, kas iznāca pavasarī, un jau tad Exynos 990 nebija ne tuvu tas ātrākais procesors. Te gan jānorāda, ka Exynos 990 procesora darbinātie viedtālruņi AnTuTu veiktspējas topā vēl arvien ieņem 8. un 9. pozīciju, tātad nav nemaz tik šaušalīgi slikti ar Samsung veikumu.

    Labā ziņa ir tā, ka Galaxy Note20 Ultra silst pieņemamos apmēros, bet tāpat varēja šis viedtālrunis karst nedaudz mazāk. Akumulatora darbība ir sakopta, Galaxy S20 Ultra ar šo bija pamatīgas problēmas. Jārēķinās, ka Galaxy Note20 Ultra izmanto 25 W vada uzlādi, kaut arī konkurentiem ir jau divtik ātras uzlādes. Arī par bezvadu uzlādes ātrumu Samsung izvēlējies klusēt.

    Ar kamerām… es ceru, ka Samsung zina, ko dara, jo Galaxy Note20 Ultra kameru spējas dzīvē atpaliek no Galaxy S20 Ultra, kaut arī saglabāts tas pats 108 megapikseļu galvenais sensors. Pieļauju un ceru, ka HDR ārdīšanās un pelēkie miglas laukumi fotogrāfijās ir novēršami ar programmatūras labojumiem. Līdz telefonu nonākšanai veikalos tomēr vēl ir dažas dienas.

    Patika

    • Izskats, izmērs, izsvarojums, materiāli
    • Perfekts ekrāns
    • S Pen sadarbība ar 120 Hz ekrānu
    • Laba akumulatora darbība
    • Būtiski paplašinātas programmatūras un ekosistēmas iespējas

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • Kameras programmatūra nav pabeigta
    • 25W vada uzlāde atpaliek no konkurentiem
    Programmatūras ziņā sasteigts, bet uzbūvē ļoti augstvērtīgs viedtālrunis. Gaidām labojumus!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    10
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    7
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    17.08.2020 11:07

    Vai ir plānots apskatīt arī neUltra modeli?
    Par apskatu, vai nebūtu korektāk salīdzināt ar iepriekšējās paaudzes Note sērijas modeli t.i. 10/10+? S sērija tomēr nav tas pats.
    Domāju lielākās šo modeļu patērētāju masas dzīvo līdzīgos klimatiskajos apstākļos, kādos tika apskatīts šis modelis, tāpēc piebilde par silšanu noteikti būs saistoši sāpīga daudziem ikdienā. Kkur Ķīnas aksesuāru plašumos redzēju it kā dzesējošu aizsargvāciņu. Tad jau noteikti šim modelim bija domāts.
    Žēl redzēt 6 balles par kameras darbību. King is dead long live the… nevermind. Ceru tirgus viņus pārmācīs, jo tas ko viņi ir izdarījuši ar pēdējos gados ir nožēlojami.

    Jānis Bukovskis
    17.08.2020 11:28
    Reply to  Čiekurs

    Šī gada Note un S sērija ir garām, pagājušā gada ir laba.

    Last edited 3 years ago by Jānis Bukovskis
    Kaspars Baradach
    17.08.2020 12:10

    katru gadu tūkstošiem šadu ierakstu :D

    Čiekurs
    17.08.2020 12:30

    “Laba” ir par īsu tam, ko saņem par to cenu un to, kā pats Samsung pozicionē Note sēriju kā tādu.
    Šķiet Kristaps pērn savā apskata jau precīzi izskaidroja ko no tās vajadzētu sagaidīt.

    Kursors.lv
    17.08.2020 13:34
    Reply to  Čiekurs

    Personīgi es joprojām esmu īgns par to, ka Samsung Note sēriju izšķīdināja vairākās ierīces no kurām tikai viens modelis katrā sezonā ir tiesīgs valkāt Note vārdu. Es vēl padomāšu vai tērēt mūsu laiku un darbu, lai apskatītu šādus Note izstrādājumus.

    Un salīdzinājums ar Galaxy S20 sēriju, konkrēti Galaxy S20 Ultra ir ļoti vietā, jo šoreiz abi telefoni ir ļooooooti līdzīgi. Nu nevar štancēt līdzīgus pīrādziņus un katru reklamēt savādāk.

    Oskars
    17.08.2020 16:09

    Es vairak teiktu ka vispar loti daudziem razhotajiem mode ir njemt nosaukumus no lirlakiem razhotajiem, Note, Pro. Pilns ir ar Note un Pro, bet ne suda nedara un nespej no ta, kaa deelj ir aizguts vards Note, vai Pro no liela razhotaja

    Ivars
    17.08.2020 17:53

    Kas tur pa fufeli ar kameru salīdzinājumu. S20 ultra ir attiecīgi 10× un 100×, nevis kā rakstā – 4× un 10×.

    Artis Abols
    17.08.2020 19:16
    Reply to  Ivars

    Lasi, lūdzu, uzmanīgi, tur ir runa par optisko un hibrīdo, nevis par digitālo.

    K. Johansons
    21.08.2020 13:28

    Ja apskatījāt Note 20 Ultra, tad arī vajadzētu parasto, interesanti, ka arī Youtube grandi pieminēja faktu, ka visiem izsūtīts Ultra, bet parastais nav, laikam pašiem Samsung kauns par Note 20 cenu un to no kā tas ir uztaisīts. Drīzāk izskatās pēc Note 20 lite, kam būtu jāmaksā ap 600-700 EUR…

    Kursors.lv
    21.08.2020 23:10
    Reply to  K. Johansons

    Ņemot vērā pēdējā laika tendences, kad Samsung izlaiž desmitiem bezsakarīgu modeļu, domāju, ka nebūs ilgi jāgaida arī uz vēl skumjāku Galaxy Note20 Lite versiju.

    Kaspars Baradach
    17.08.2020 12:08

    kad? kad autors saņemsies nopirkt saspiestā gaisa balonu, lai nopūstu putekļu kalnus no bildējamiem objektiem?)))) un tiešām, nebeidzamie salīdzinājumi ar s20 ir pilnīgi garām. pastāvīgajai note auditorijai neinteresē S sērija. šī ierīce ir jāsalīdzina ar N10+, un ne ar ko citu.

    Last edited 3 years ago by Kaspars Baradach
    Artis Abols
    17.08.2020 12:15

    Ir tāda rokas raķete, ar to cenšos ik pa laikam patīrīt, bet nu nav iespējams 100% nopūst.

    Juris
    17.08.2020 13:14

    Neredzēju, Aitas, Saulespuķe vai dīķis bija putekļains?

    Viesturs V
    19.08.2020 10:02

    Latvija kā izrādās ir miskaste ,kur tirgo 2.šķiras preci .Kāpēc man jāpērk ar Exynos 990 procesoru kurš ir mēsls un kā patērētājs nevaru nopirkt Snapdragon 865 Plus ,kuru tirgo amerikā ,hon kongā-paši sev un citi izredzētie?Un atsķirības ir nopietnas veikspējā,un pat koplektācija atšķiras , a cena viena ?.Biju sazinājies ar Samsung uz ko viņi nevarēja atbildēt.

    Jānis Ļahs
    19.08.2020 10:17
    Reply to  Viesturs V

    Un kādas bija tavas ilūzijas? Ka Samsung sitīs plaukstu pie pieres un teiks: “B*ā, Viestur! Paldies, ka norādīji! Kā mums tas līdz šim galvā neienāca! Mēs noteikti tūlīt kādu atlaidīsim!”?

    Viesturs V
    19.08.2020 15:17
    Reply to  Jānis Ļahs

    Tā nav ilūzija bet fakts ,ka Samsung tevi un citus Eiropā ieliek 2 šķirā ,sāk pēc tāda rasisma ost …

    Kaspars Baradach
    19.08.2020 18:30
    Reply to  Viesturs V

    samsung Tev neko nav parādā. kompānija var ražot un pārdot ko pati vēlas. un tas, ka samsung ir VIENĪGAIS, kurš ir spējīgs pats uzražot no a līdz z savu tālruni, manuprāt ir milzīgs plus. neviens cits ražotājs tik tālu nav ticis, un visticamāk arī netiks.

    1019
    19.08.2020 10:18
    Reply to  Viesturs V

    Kāpēc nevari? Interneta laikmetā vari pirkt teju jebko un teju jebkurā pasaules malā.

    Viesturs V
    19.08.2020 15:17
    Reply to  1019

    Var pirkt ,bet tad nav garantijas

    0930
    21.08.2020 14:34
    Reply to  Viesturs V

    Garantija ir, tik ja nu kas – jāsūta. Bet arī Latvijā taču sūtīsi, nevis pats nesīsi uz…kur nu tos pieņem. Un iespēja, ka vajadzēs izmantot garantiju, ir gana zema?

    Viktors Alts
    20.08.2020 15:16
    Reply to  Viesturs V

    Kaut kur lasīju, ka Samsungs, ja varētu, pārdotu visur Exynos procesorus. Ir problēma, ka Qualcomm ražo procesorus, kuros ir funkcija/s (neatminos vairs nosaukumu/s), kas ir vajadzīgi (gan jau ka obligāti) šajos reģionos. Pagaidām, ja Exynos tik ļoti tevi neiepriecina, pagaidi līdz nākamajam gadam, kad AMD palīdzēs Samsungam ar Exynos procesoru, Tad arī sāksies ievērojams progress un uzlabojumi, un pavisam iespējams, ka jaunais Exynos pārspēs pašu Snapdragon.

    P.S. Vēlos pieminēt, ka Samsungam nav milzīga vajadzība sacensties ar citām kompānijām, jo dēļ līguma ar Qualcomm, viņi vienkārši nevar nevienam citam telefonu ražotājam pārdot savus procesorus.

    Last edited 3 years ago by Viktors Alts
    ASh
    19.08.2020 22:26

    Note sērija ļoti patika, lietoju Note8 kopš tiko iznāca, bet jāsaka, ka katrs nākamais ir ar tik nenozīmīgiem uzlabojumiem, ka neceļas roka mainīt. Jā, neesmu tīnis kam vajag vislaik jaunāko gadžetu vai geimeris kuram vajag 120hz (kas noēd bateriju). Irbulis ar žestiem utt.. forši, bet maznozīmīgi. Bezvadu DeX esot gļukains bez gala. Tā kā šobrīd jau ir neliels zirneklis uz ekrāna, varētu pat mainīt uz jaunu, bet tad tas būtu n10+ (jāsagaida kāda akcija). Būtu vēl N9+ pieejams pie ofic. tirgotājiem, būtu pat labāks deals (vēl ir 3.5mm audio). N20U nu nav tās naudas vērts. Diemžēl Huawei probz ar sankcijām krietni mazina konkurenci un Samsung vnk necenšas.

    Kaspars Baradach
    20.08.2020 12:45
    Reply to  ASh

    visai smieklīgi no malas izskatās, kad mēģinā savu personīgu nevēlēšanos vai nespēju attaisnot ar vardiem ka nekas jau nav mainijies))) izmaiņas katrā Note paaudzē ir ievērojamas. man ir/bija 8,9,10+,20U. šobrīd paņemot rokā 8 un 9, kkā vairs nerodas vēlme viņus izmantot ikdienā. maza korpusa/ekrāna attiecība. maza atmiņa, stereo nav, kameras stipri atpalikušas. pasīvs stilus. par dizainu pat nerunāsim.

    Lauris
    20.08.2020 14:25
    Reply to  ASh

    Pie 120Hz gan baigi pierod. Kad pēc S20 paņēmu rokā iPhone 11PRO, viss likās slikti. Gan jau pēc laika pierastu atpakaļ.

    17.09.2020 11:50

    Tā kā šis ir jau mans piektais Note sērijas fablets, tad laikam varu sevi uzskatīt par Note fanu un šis modelis izraisīja visvairāk pretrunīgu sajūtu. Tā kā neesmu spēļu fans, pret Exynos nekādu īpašu antipātiju man nav, bet tik un tā paliek nepatīkama sajūta, ka tevi čakarē. Note 20 Ultra dizains man tomēr nešķiet izcils, tikai dēļ milzīgā kameru bloka izcilņa, kas tik daudziem apskatniekiem liek spiegt no sajūsmas. Pirmkārt, tas spiež šo, citādi, skaisto aparātu nēsāt apvalkā, pretējā gadījumā kameru bloks tiks noskrāpēts jau pirmajā lietošanas nedēļā, turklāt atšķirībā no korpusa, kameru bloka pārklājums veidots no Gorilla 5 stikla, tāpēc nebrīnīšos, ja visai drīz daudzi šī aparāta īpašnieki (kas principiāli nelieto apvalkus) būs spiesti mainīt kameras stikliņus. Tāpat arī šī ir problēma, lai veiktu piezīmes ar irbuli telefonu turot uz galda. Nezinu, kā ir citiem lietotājiem, taču personīgi man regulāri, ņemot telefonu rokā iznāk ar roku pieskarties kamerai(atceros vecos laikus, kad telefonu kamerām bija īpaši aizslēgi :) un šai kamerai tāds tiešām noderētu). Tādējādi nonākam pie visai nepatīkama secinājuma: ergonomika šīm telefonam ir galīgi garām. Jebkurā gadījumā, lai izlīdzinātu telefona aizmuguri jālieto biezs apvalks, kas neļauj izbaudīt telefona plānumu, līdz ar to var teikt, ka nav izmantots viss lietderīgais… Read more »

    Reklāma
    Programmatūras ziņā sasteigts, bet uzbūvē ļoti augstvērtīgs viedtālrunis. Gaidām labojumus!Samsung Galaxy Note20 Ultra apskats - viegli mīlēt, bet arī viegli nīst