Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S20 Ultra 5G apskats – nedaudz par lielu, daudz par dārgu

    Ja kārojas Samsung, ņem Galaxy S20+. Nebūsi vīlies.

    Jaunākie raksti

    “Ultra” salikteņu pirmā daļa norāda, ka salikteņa otrajā daļā nosauktajai īpašībai, pazīmei ir ļoti, neparasti augsta, arī galēja pakāpe. Vismaz tā vēsta Tēzaurs. Tātad noteikti var sacīt, ka Ultra nozīmē kaut ko vispārākajā pakāpē/pozīcijā.

    Pēdējā aptuveni pusgada laikā tiek arvien biežāk runāts par to, ka tūlīt, tūlīt sāksies vidējās klases viedtālruņu uzvaras gājiens. Un nav arī nekāds brīnums par šādiem apgalvojumiem, jo vidējās klase sāk kļūt jau ļoti spējīga, vidējā klasē būs pieejami arī 5G datu savienojumi, kā arī flagmaņu cenas sāk kļūt nekaunīgas. Noteikti drīkst man nepiekrist, bet viedtālrunis par 1359 eiro ar 128 GB atmiņu īsti vilinošs nešķiet, lai arī tam būtu miljons citu labu īpašību.

    Man gan Galaxy S20 Ultra 5G izmēģināšanas laikā šķita, ka vienīgā “ultra” šajā stāstā ir cena, jo viss pārējais Galaxy S20 Ultra 5G ir jau kaut kur redzēts, varbūt tas pat ir dēvējams par pārāk pelēcīgu vai labākajā gadījumā neitrālu. Samsung jau pats ir pamanījis, ka ir nošauts greizi ar Galaxy S20 sērijas cenām, vismaz ASV tirgū tās samazinātas par aptuveni 200 dolāriem. Eiropā šis solis diemžēl vēl nav sperts, kas nozīmē vien to, ka līdzīgā cenā varēsi iegādāties Apple iPhone 11 Pro 256 GB vai iPhone 11 Pro Max ar 64 GB.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma:  Android 10; One UI 2
    • Ekrāns: 6.9 collu Dynamic AMOLED 2X 1440 x 3200, 20:9 malu attiecība, Corning Gorilla Glass 6 skrambu drošs ekrāns, HDR10+ atbalsts, 120 Hz 1080p režīmā vai 60 Hz QHD režīmā
    • Procesors:  Exynos 990 (7 nm+) astoņi kodoli (2×2.73 GHz Mongoose M5 & 2×2.50 GHz Cortex-A76 & 4×2.0 GHz Cortex-A55), Mali-G77 MP11 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 12 GB vai 16 GB RAM + 128 vai 512 GB atmiņa
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), 5G
    • Kameras: četru kameru sistēma – 108 megapikseļi, 1/1.33”, ƒ/1.8, 0.8µm (wide), PDAF, OIS; 48 megapikseļi, f/3.5 (3x telefoto) PDAF, OIS; 12 megapikseļi, f/2.2, 13 mm (ultra-wide), Super Steady video; 0.3 megapikseļi, f/1.0 ToF sensors
    • Pašiņu kamera: 40 megapikseļi (wide) f/2.2 objektīvs
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna aizsargstikla, ātra 25 W akumulatora uzlāde, NFC, USB 3.2 Type-C, IP68
    • Izmēri un svars:  76 x 166.9 x 8 mm, 222 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 5000 mAh ar 45 W ātro uzlādi (līdzi iepakojumā tikai 25 W lādētājs), 25 W bezvadu uzlādi un 9 W reverso bezvadu lādēšanu
    • Krāsas: Cosmic Black, Cosmic Grey
    • Cena: 1359 eiro (12 GB + 128 GB)

    Glīts izskats, vietām diskutabla uzbūve

    Galaxy S20 Ultra 5G dizaina un izskata nianses padziļināti apspriest negribu. Pateikšu vien to, ka man šādas cenas un šāda nosaukuma viedtālrunim prasījās kaut ko dizainiski interesantāku, unikālāku. Pat pieejamās krāsas Galaxy S20 Ultra 5G ir ierobežotas pie pelēkas un pelēcīgi melnas, kamēr tam pašam Galaxy S20+ ir arī perlamutra zilgana un smuki rozā krāsa.

    Samsung noteikti pacenties, lai Galaxy S20 Ultra 5G būtu ideāli salikts kopā. Priekšpusē ir nedaudz liektu malu ekrāns ar Gorilla Glass 6, aizmuguri arī sedz stikls ar jau lielāku sānu malu liekumu. Starp priekšas un aizmugures stikliem ir metāla josla pa Galaxy S20 Ultra 5G perimetru. Galaxy S20 Ultra 5G ticis pie loģiskas IP68 mitruma un putekļu noturības.

    Kameru modulis kā izvalbīta, traka acs spiežas ārā no korpusa. Mani varbūt tik daudz nesatrauc paša kameru moduļa izmērs un izvirzījums, kā tas, ka šo kameru moduli ietver plastmasas rāmis. Plastmasīgais rāmis ir vēl izcelts virs kameru aizsargstikla, lai to vēl pasargātu no skrambām, bet galu galā lietotājam nākas čamdīt ne pārāk patīkamu materiālu, kad to salīdzina ar pārējām stikla un metāla detaļām Galaxy S20 Ultra 5G korpusā. Uz kameru aizsargstikla stāv liels, kliedzošs ALL-CAPS uzraksts “SPACE ZOOM 100X”.

    Es teiku, ka Galaxy S20 Ultra 5G izmērs nav neko dižāks par Huawei P40 Pro vai to pašu Galaxy S20+, atšķirība ir knaps puscentimetrs garuma dimensijā. Lielākā jūtamā nianse starp minētajiem šī pavasara biruma viedtālruņiem ir svars. Begemots Galaxy S20 Ultra 5G sver 222 gramus, Huawei P40 Pro jau ir nedaudz piezemētāki 209 grami, bet vēl arvien atļaušos uzskatīt, ka 200+ grami ir daudz viedtālrunim. Galaxy S20+ sver salīdzinoši ļoti maz – 186 gramus. Un man jāsaka, ka tomēr Galaxy S20+ ikdienas lietošanas ērtuma ziņā ir absolūts līderis. Var jau filozofēt par kamerām un citām niansēm, kas gājušas secen Galaxy S20+, bet man vienkārši šis modelis šķiet visparocīgākais.

    Ekrāns kā pasaka

    Samsung aprīkojis Galaxy S20 Ultra 5G ar milzīga laukuma 6.9 collu Dynamic AMOLED Infinity-O ekrānu. Infinity-O kameras caurumiņš ir neliels, ikdienā tas noteikti netraucēs. Arī filmas parasti nav tik platas, lai mazais, melnais punktiņš traucētu baudīt filmu.

    Galaxy S20 Ultra 5G ekrānu varēsi darbināt 60 Hz vai 120 Hz režīmā, bet te jārēķinās, ka 120 Hz režīmā pieejama tikai samazinātā Full HD+ (2400 x 1080) izšķirtspējā. Pilnā Quad HD+ (3200 x 1440) izšķirtspējas režīmā pieejams tikai 60 Hz attēla atsvaidzes ātrums.

    Galaxy S20 Ultra 5G ekrāns ir tik fantastisks, ka pietiks arī ar 60 Hz, kaut arī, ja visu dienu nodarbojies ar ekrāna satura skrollēšanu, 120 Hz izskatīties iespaidīgāk. Man ir nedaudz nesaprotams, kāpēc Samsung nav iedevis iespēju izmantot ekrānu ar 90 Hz, kas jau izskatās būtiski labāk par 60 Hz, bet tik ļoti nenoplicina akumulatoru. Jā, 120 Hz režīms visai jūtami tērē enerģiju un atsevišķi pētnieki ir noskaidrojuši, ka starpība var būt pat 20%-30%. Tas ir vājprātīgi daudz! Bet jebkurā gadījumā Samsung solis ir savāds un norāda uz to, ka ražotājs nav pārliecināts par savu tehnoloģiju sniegumu.

    Galaxy S20 Ultra 5G ekrāns ticis pie HDR10+, viss ekrānā redzamais izskatās fantastiski. Netflix reklamē sevi ar pāris HDR10 filmu pieejamību.

    Mega veiktspēja un štruntīgs akumulators

    Galaxy S20 Ultra 5G lepojas ar 45 W ātro vada uzlādi, bet pie tās tikt tik vienkārši vis nebūs, jo iepakojumā līdzi tiek dots tikai 25 W uzlādes sienas adapters. Tik šaušalīgā cenā nu gan vajadzēja prasties un iedot ne tikai atbilstošu 45 W vada lādētāju, bet līdzi dot arī bezvadu uzlādes plāceni. Huawei savam flagmanim dod līdzi ātru lādētāju, tāpēc Samsung drīzāk soļo Apple pēdās, kas labprāt novilks savam klientam pēdējo ādu par aksesuāriem.

    Galaxy S20 Ultra 5G akumulators ir uzskatāms par vienu no ietilpīgākajiem akumulatoriem tirgū, bet negaidi no tā divu dienu darbību, jo te mēs runājam par ļoti ātru viedtālruni ar lielu, spilgtu ekrānu un pat 5G savienojumu. Šobrīd ieteiktu turēt 5G izslēgtu, jo to var pamēģināt tikai atsevišķās vietās Latvijā.

    Kā jau iepriekš minēju, ar 120 Hz ekrāna darbības režīmu ir jāuzmanās, jo tas mēdz jūtami vairāk tērēt enerģiju. Tāpat šķita, ka ikdienā Galaxy S20 Ultra 5G pārāk ātri izēd akumulatoru, pat neko nedarot. Naktī Galaxy S20 Ultra 5G izēda aptuveni 23%, kas ir ļoti daudz. Faktiski Galaxy S20 Ultra 5G nācās lādēt divas reizes dienā pie vidējas vai pat mazas noslodzes.

    Arī Kristaps izteicās, ka tik rijīgu telefonu sen nebija lietojis un bija šokā, ka Galaxy S20 Ultra 5G jau bija jālādē dienas vidū pie tādas pašas noslodzes, kas citus telefonus izlādē tikai uz vakara pusi. Kaut kas te nav riktīgi un jācer, ka programmatūras uzlabojumi šo aspektu sakārtos.

    Šobrīd Galaxy S20 Ultra 5G un vispār Galaxy S20 sērijas veiktspēju ir grūti novērtēt, jo tikai tagad tirgū sāk parādīties pirmie viedtālruņi ar Exynos 990 konkurentu, Qualcomm šī gada spējīgāko veikumu, Snapdragon 865. Jebkurā gadījumā – jaudas būs gana it visam. Piezīmēšu, ka arvien skaļāk tiek runāts, ka Samsung veidotā Exynos platforma sāk iepalikt Qualcomm alternatīvai un tad Exynos ierīču lietotāji pamatoti jūtas apdalīti.

    Mazāk skaidrs ir tas, vai šobrīd flagmanim ar cenu jūtami virs 1300 eiro ir glīti piedāvāt 128 GB atmiņu. Apskata tapšanas laikā gan Tele2, gan arī LMT piedāvā Galaxy S20+ Ultra 5G tikai 128 GB atmiņas versijā par 1359 eiro.

    One UI 2 saskarne

    Galaxy S20 Ultra 5G saskarne ne ar ko neatšķiras no Galaxy S20+. Arī Galaxy S20 Ultra 5G ir Android 10 operētājsistēma, ko sedz One UI 2 saskarne. Salīdzinot ar iepriekš izmantoto TouchWiz saskarni, One UI un One UI 2 ir vienkāršāka, ātrāka un vairāk piemērota liela izmēra ierīcēm. Zemāk neliels ievads One UI 2 saskarnes iespējās.

    Vairākas nedēļas esmu skatījies diendienā uz One UI 2 saskarni, un jāatzīst, ka tā arī neesmu kļuvis par lielu One UI 2 fanu, jo ikonu izmēri ir pārāk lieli, kamēr augšējās rīkjosla ir pārpildīta ar sīkām ikoniņām. Jā, zinu, visu var pielāgot, bet es ar to negribētu čakarēties.

    Viens no mājas ekrāniem atvēlēts Flipboard ziņām un Samsung pašreklāmai, arī šī nianses man īsti nepatīk, jo tur ir salīdzinoši maz ziņu, toties tiek reklamētas spēles un kaut kāda pilnīgi ar mani nesaistīta Spotify mūzika. Goda vārds, 1359 eiro telefonā es negribu redzēt nekādas reklāmas. Bet Samsung arī savos televizoros ir iemanījies rādīt reklāmas, tas laikam ir iekodēts uzņēmuma DNS.

    Vēl dīvaina likās iespēja pārslēgt uzlādes režīmus – iespējams atslēgt ātro un ļoti ātro lādēšanu. Vai šis gadījumā nebūtu Samsung inženieru un programmētāju darbs? Nedomāju, ka ierindas lietotājam būtu jāsaspringst par šādām lietām. Vai atkal Samsung atgriežas pie Galaxy S4 laikiem, kad telefons piedāvāja miljardiem funkciju… no kurām vairums bija liekas un nedarbojās kā nākas?

    Vai ir nepieciešama 100x kamera?

    Uzreiz sākšu ar mazu atrunu, ka pie mums sabijušais Galaxy S20 Ultra 5G tā arī nesaņēma programmatūras labojumu kameras darbībai, lai arī labojumam bija jābūt jau aptuveni nedēļu vai divas atpakaļ. Galaxy S20+ modelis aptuveni nedēļu pēc apskata tapšanas saņēma savu labojumu. Esošā vīrusu situācija arī neļauj dikti vazāties apkārt, varbūt daļa fotogrāfiju ir nedaudz vienveidīgas un maz interesantas.

    Samsung šogad Galaxy S20 Ultra 5G nodalījis no citiem Galaxy S20 sērijas modeļiem arī ar kamerām. Lielākā un redzamākā atšķirība ir 108 megapikseļu kamera ar f/1.8 objektīvu. Mani nedaudz skumdina tas, ka šogad pazaudēta galvenā objektīva spēja pieregulēt atvērumu f/1.5-2.4, tā vietā mums ir kamera ar f/1.8 objektīvu. Regulējamais atvērums bija gana unikāla pagājušā gada Samsung flagmaņu iezīme. Pēc noklusējuma Galaxy S20 Ultra 5G uzņem tos pašus sensenos 12 megapikseļus, kas tiek iegūti, apvienojot blakus esošo pikseļu informāciju.

    Lietotājam pieejama arī ultra wide 12 megapikseļu kamera ar f/2.2 objektīvu un telefoto kamera ar 48 megapikseļiem. Galaxy S20 Ultra 5G nodrošina simtkāršu palielinājumu, kas gan izmantojams ir tikai reklāmu materiālos. Mēnesi it kā var mēģināt fotografēt, bet tas, visticamāk, nebūs īsti atpazīstams. Galaxy S20 Ultra 5G spēj uzņemt 8K video, šis darbiņš uzticēts 108 megapikseļu sensoram. 8K video pielietojums šobrīd ir visai nosacīts – šādu izšķirtspēju būs grūti montēt un arī nodemonstrēt, jo pārsvarā pieejami 4K televizori un datoru monitori vēl līdz 4K īsti nav tikuši pieejamās cenās. Bet kaut kā tie 8K televizori taču ir jātirgo.

    Lietotnē pieejami 0.5x, 1x, 2x, 4x, 5x, 10x, 30x un 100x palielinājuma režīmi. Līdz aptuveni 5x vēl var izmantot Galaxy S20 Ultra 5G nodrošināto palielinājumu, tālāk gan īsti nav jēgas doties. Te pa kluso pačukstēšu, ka Samsung interpretācija par 100x palielinājumu ir visai nekonkrēta, jo tam pašam Huawei P40 Pro 50x palielinājums dzīvē bija visai tuvs (un arī tikpat nelietojams) Galaxy S20 Ultra 5G 100x palielinājumam. Te gan laikam jāskatās, cik tieši plats ir platleņķa objektīvs, jo no tā tiek veikts palielinājuma aprēķins.

    Salīdzinot ar jau minēto Huawei P40 Pro, Galaxy S20 Ultra 5G veido, manuprāt līdzvērtīgākas fotogrāfijas visos palielinājuma režīmos. P40 Pro pat platleņķa kamerai bija cita attēla malu attiecība, kamēr Galaxy S20 Ultra 5G viss ir vienāds, krāsas ir līdzīgas. Galaxy S20 Ultra 5G objektīvu un matricu kvalitāte, protams, ir atšķirīga, bet ne tik traki kā Huawei gadījumā.

    Viens no lielākajiem Galaxy S20 Ultra 5G kameras trikiem ir Single Take opcija, kas ar vienu skārienu ekrānam uzņem vairākus attēlus ar savām kamerām un efektiem. Single Take izveidos vairākas fotogrāfijas, video un pat par kustīgu GIF dēvējamu video. Single Take iespēja noteikti atradīs pielietojumu pie Instagram un citu sociālo tīklu lietotājiem.

    100x

    Lai arī sākotnēji pret Galaxy S20 Ultra 5G kamerām biju nedaudz skeptisks, tomēr ikdienā pierādījās, ka atkal Samsung izdevies tas, kas citiem ražotājiem reti ir pa spēkam – tu gandrīz katru reizi iegūsti skatāmu attēlu ar drīzāk pareizām krāsām. Ražotājs ir atzinis, ka ir pāris problēmas ar Galaxy S20 sērijas viedtālruņu kameru autofokusa darbību, bet jau ir apsolīts to novērst tuvā nākotnē ar programmatūras labojumu. Ik pa laikam izskatās, ka viedtālrunis lieto pārāk agresīvu automātisko kontrastu fotogrāfijās, īpaši tas redzams porteros. Kā arī 100x digitālo palielinājumu lietot ir bezjēdzīgi. Arī 30x nav nekas dikti kvalitatīvs.

    Nobeigumā

    Vai Samsung Galaxy S20 Ultra 5G ir pārāk dārgs? Katrs var spriest pats, bet vismaz man radās sajūta, ka cenas starpība starp Galaxy S20 Ultra 5G un jau tā dārgo Galaxy S20+ ir nepamatota. Atļaušos uzskatīt, ka ieguvums no kamerām nav liels vai pat nav nekāds ikdienas lietotājam, kā arī Galaxy S20 Ultra 5G ir jūtami smagāks un izmēros lielāks. Tāpat Samsung it kā piedāvā ātrāku displeja atsvaidzi, bet baidās to ieslēgt pēc noklusējuma un kad lietotājs to ieslēdz, saņem būtisku enerģijas patēriņa sodu. Redzams, ka Samsung grib ar kaut ko pamatot augsto ierīces cenu, bet… nesanāk.

    Standarta komplektācijā Galaxy S20 Ultra 5G tāpat piedāvā 12 GB RAM un niecīgu 128 GB atmiņu. Apskata tapšanas laikā neviens no sakaru operatoriem nepiedāvā 16 GB RAM un 512 GB atmiņas versiju, bet šādi aprīkota Galaxy S20 Ultra 5G cena sasniegs gandrīz 1600 eiro.

    Galaxy S20 Ultra 5G konkurentu cenas ziņā nav daudz – jau minētie Apple iPhone 11 Pro Max un iPhone 11 Pro ar 256 GB atmiņu. Huawei, Google Pixel, LG un citi ražotāji cenas ziņā pat netuvojas Galaxy S20 Ultra 5G. Par Galaxy S20 Ultra 5G cenu var iegādāties divus OnePlus 7 Pro modeļus vai divus OnePlus 7T.

    Tiekšanās pēc bezjēdzīga 100x digitālā palielinājuma fotogrāfijās šķiet absurda, bet viss cits nostrādāts un izveidots lieliskā kvalitātē. Galaxy S20 Ultra 5G izmēģināšanas laikā šķita, ka akumulatora darbība vēl nav optimizēta. Iespējams, to sakops līdz ar atjauninājuma saņemšanu.

    Patika

    • Super ekrāns
    • Uzbūves precizitāte
    • Lieliska veiktspēja
    • Visai laba kameru darbība (diemžēl konkrētais viedtālrunis nebija saņēmis kameras programmaturas atjauninājumu)

    Ne tik ļoti patika

    • Plastmasa ap kamerām
    • Garlaicīgs dizains un pelēkas korpusa krāsas
    • Baiss svars
    • Nežēlīga un nepamatota cena
    Ja kārojas Samsung, ņem Galaxy S20+. Nebūsi vīlies.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    6
    Kameras
    7
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    17.04.2020 12:42

    Piekrītu. Tehniski nepārliecinošākais flagmanis. 100x hibrīda zooms tikai “pakazuhai”. BAterija draņķis un tas, ka LV pieejams Exynos nevis Snapdragon procesors vispār ir noziegums. Snapgragona procim baterija ilgāka un veiktspēja labāka. Mr. WhoseTheBoss uztaisīja testu un parādīja. Biju diezgan pārsteigts. Man kaut kā šī telefona sakarā nāk prātā angļu vārs “clunky”.

    Labvēlis
    17.04.2020 13:15
    Reply to  Konsumer

    Tieši dēļ Exynosa nopirku OP7 Pro nevis S10e. Pēdējā mirklī atjēdzos ka nav Snapdragon pirms pirkuma.
    Jāsaka, ar OP7 Pro esmu ļoti apmierināts, kameras arī feinas, nav vajadzības vēl pēc Gcam.

    Jānis Bukovskis
    17.04.2020 15:00
    Reply to  Labvēlis

    Kāpēc mums Eiropā nav snapdragon?

    Kursors.lv
    17.04.2020 15:47

    Savulaik tas bija saistīts ar mobilo sakaru frekvenču atbalsta komplektu, bet neesmu drošs, ka tagad tas ir galvenais iemesls. Ja tur nebūtu būtiska iemesla, diez vai Samsung krāmētos ar paši sava čipseta izstrādi. Tas tomēr ir ļoti dārgi.

    skābene
    17.04.2020 14:19

    Pagaidīšu nākamās paaudzes Note modeli, štais kaut kā nezurunā.

    Ainārs
    17.04.2020 15:13

    Jā, ja iepriekš tam nebiju pievērsis uzmanību, tad šogad tā atšķirība starp Exynos un SD versijām tiešām liek pamatīgi ieplest acis. Es saprastu, ja tā atšķirība būtu līdz 5%, bet dažādos salīdzinājumos gan veiktspējā, gan baterijas patēriņa ziņā tie cipari jau tuvojas 20-30%, tas taču ir vājprāts un būtībā spļāviens sejā Eiropai, kura jau tā būtībā maksā vairāk, neskatoties uz tik dažādo cilvēku ienākumu līmeni starp valstīm, bet rezultātā saņem stipri draņķīgāku ierīci.
    Par cenu katrs jau mēra pa savam gan pirktspējas, gan prioritāšu ziņā, bet maksāt virs 1000 eiro par telefonu, ko lietosi labākajā gadījumā 2 gadus, manuprāt ir neprāts, kas ražotājiem liek priekā berzēt rokas un katru nākamo gadu pielikt vēl 100 naudiņas klāt.

    Janis Liepins
    17.04.2020 15:59
    Reply to  Ainārs

    Cena ir svarīga ļoti. Gan ā’boļu kompānijai, gan citiem no pārdošanas rādītājiem ir ļoti redzams, ka “štuka par lāpstu” ir psiholoģiska barjera. Pat neskatoties uz to, ka ā’boļu kompānija uztur stipras nomaksas shēmas.
    Bet pīrāgu nokost jau šiem gribas gan.

    Tehnoloģiju sekotājs
    17.04.2020 15:37

    Tie flagmaņi, tomēr ir ļoti dārgi ne velti tādēļ esmu stabili pārgājis uz ķīniešu produkciju. Pašam ir Relame, sievai Mi9. Daži apskatnieki vispār tieši S20 apliek tā, ka maz neliekas. Esot pat problēmas ar zonu šai telefonā. Varbūt vienkārši viens tāds ar brāķis pagadījies, bet nu precedents ne visai labs. Nav jau tā, ka nevarētu nopirkt, bet rokas neceļas tādu naudu maksāt.
    Ja no otras puses paskatās var ņemt neflagmani, bet tur atkal ir sava problēma, visilgāk un vislabāk atbalsta un gļukus labo tieši flagmaņos, kamēr budžeta klase tiek ignorēta un tā tu dzīvo ar gļukainu budžeta klases telefonu.

    Jānis Feldmanis
    17.04.2020 17:59

    Problēmas ar zonu ir tālruņiem ar Exinos procesoru! Par to youtube var atrast informāciju.

    17.04.2020 19:14

    Lietoju kopš 26. februār (JĀ, februāra, nevis marta). Esmu absolūti apmierināts. Jāmin gan, ka nemaksāju pilno cenu, pat ne tuvu tai.
    Aķis tur labi. Intensīvi lieotju Romā, marta sākumā, bildējot, filmējot, WApp uzreiz daloties ar draugiem +Waze ieslēgta, kad vajag, cauru dienu. Stabili 2 dienas turēja pie viesabonēšānas (pirmās dienas rīts, līdz otrās vakars, kad paliek ~20%). Ar 25W lādē mazāk kā stundā pilnu.
    Nebakstu visu dienu tel., varbūt tādēļ Kursora testos mira aķis daudz ātrāk. Ak jā, lietoju melno ekrāna fonu (vienmēr ir paticis labāk), baltais fons gan jau arī noēd ātrāk (redzu bildēs balto fonu).
    Tagad, izolācijā, aķis pietiek 3-4 dienām.
    Kamera fantastiska. Neesmu vēl visas fīčas atkodis un neiedziļinos. Telefons ik pa laikam pats atgādina par kaut ko jaunu, ko apgūt, ja vēlies. Soli pa solim, nevis pirmajā dienā uzreiz visu gūzmu ar fīčām uzgrūž.
    26.03. bija pirmais, lielais kameras softa ielāps, apr ko jau savlaicīgi biju informēts no Samsung vadības.
    Īpaši nekādu atšķirību nemanīju un vakar pamanīju ka vēl ir jauns CAM ielaps +kopējais atjauninājums, kru laikam biju palaidis garak, kopš 01.04.

    P.S. par pilno cenu noteikti uzreiz nepirktu, bet ja pamēģinātu, varbūt arī apsvērtu, jo 4 gadus biju lietojis 7S Edge un vajadzēja pārmaiņas.

    Lauris
    17.04.2020 20:14

    Labi, ka ir parādījusies opcija ar 3th party softy uzlikt arī 96Hz režīmu. Neatceros kā sauca, bet darbojas teicami, un pieliekas opcija pie quick tiles slēgties starp 96 un 120 Hz. Kas meklēs xda forumā, tas atradīs.

    18.04.2020 11:50

    !

    NorciX
    18.04.2020 13:18

    Vai Galaxy S20 Ultra 5G ,ar komplektā esošo lādētāju atbalsta ātro uzlādi? Man darbojās tikai īpaši ātrā uzlāde un parastā. Bet ja ieslēdz vienkārši ātrā uzlāde,tad lādē kā parastā uzlāde.Savukārt ja pieslēdz lādētāju no Galaxy S9+ ,tad darbojās ātrā uzlāde.! WTF????

    trel
    18.04.2020 13:35

    Mani nepārsteidz tas, ka Samsūds izēd 23% pa nakti no 5000mah. Pirms gada jau rakstīju savu pieredzi ar Samsung galaxy watch un Samsunga lieliskajiem programmētājiem. Ja tev ir 5000mah baterija telefonam un tu ej gulēt, tad no tādas izmēra baterijas pēc būtības tev neviens procents nevar nokristies līdz rītam. Kurš ir redzējis, ka āboļtelefonam krīt procenti pa nakti? Pat vecajam Iphone 6S ar 1800mah bateriju no rīta bija tie paši 100% cik pirms gulētiešanas.
    Nu lūk. Tikai sakritība, ka Samsung Galaxy watch pa nakti iepriekš nenoēda nevienu % no baterijas, bet tad ar pāris veiksmīgiem apdeitiem panāca tieši tādu pašu situāciju, ka 23:00 no lādētāja noņemts pulkstenis no rīta 07:30 ir ar 75% bateriju vai mazāk?
    Samsungam ir nopietni jāpiedomā pie savas programmatūras. Tehnika lieliska, bet softs ir bēdu stāsts.

    Janis Liepins
    18.04.2020 13:46
    Reply to  trel

    Ar citiem watchiem izskatās, ka tiem baterija ir vēl vairāk boostota kā telefoniem. Attiecīgi nolietojas vēl ātrāk. Man ir 1,5 gadi un izturības kritums kādi 35%. Kritums sākās ļoti strauji. Šķiet, ka ieguldījums smartwatchos ir stipri nevērtīgāks kā telefonos

    TopStar
    22.04.2020 01:17

    Aizmirsi pieminēt ka ne Facebook un ne Netflix nevar noinstalēt nost no telefona. Un 5G uz šo telefonu nedarbosies pat pie 5G stacijas. Tā man atbildēja Tele2, kad biju aizbraucis testēt pie centrālās ēkas.

    Kursors.lv
    22.04.2020 08:51
    Reply to  TopStar

    Kāpēc, lai nevarētu no telefona noinstalēt šīs abas lietotnes? Būtu jāvar, tie nav nekādi sistēmas procesi bez kuriem telefons apstāsies. Un kas attiecas uz 5G, tad tehniski tas atbalsta tās frekvences, ko izmanto Tele2. Galvenais, lai tavam pieslēgumam ir pieslēgts 5G pakalpojums.

    digitalk
    22.04.2020 09:35

    tāpēc, ka Samsung tās ir iekļāvis rūpnīcas pakā? tikai netēlo, ka šo gadu laikā nekad neesi saskāries ar neatinstalējamām ‘sponsoru’ lietotnēm telefonos.

    Kursors.lv
    22.04.2020 11:14
    Reply to  digitalk

    Esmu, bet kaut kādām mazāk populārām aplikācijām, kuras cilvēki tāpat vien neuzstādītu. Vot, diemžēl vairs nav pie rokas Samsung testa telefonu. Neticu, ka nevar atinstalēt šīs konkrētās programmas.

    Kaspars Baradach
    22.04.2020 12:08
    Reply to  digitalk

    kā tieši, un cik lielā mērā, tavu dzīvi saindē kkāda aplikācija, Tavā tālrunī, kuru neizmanto? :D

    shitware
    22.04.2020 12:51

    Nopērkot auto, tu secini ka dīleris bagāžiekā ir piemetinājis štruntu, kas nav ne īsti liels, ne īsti smags, bet vietu kaut cik aizņem un ikreiz, to ieraugot, tu domā – bet es taču to auto nopirku, nevis par velti dabūju.

    Pēc tam izrādītos, ka tas štrunts dīlerim sūta datus, cik reizes nedēļā tu izmanto auto, cik km vidēji nobrauc, ar kādu ātrumu, utt. Tāpēc tas ir piemetināts, lai tu pats to neizmestu laukā.

    shitware
    22.04.2020 14:58
    Reply to  Artis Ābols

    Tas, ka teju visi tā dara, nav nekāds attaisnojums….īpaši, ja cena nav tik zema, ka var izsaukties “ko tad jūs gribējāt par tādu naudu!!!”
    Protams, ka cilvēki paši ir vainīgi, ka ir piekrituši šādiem līguma nosacījumiem – muļķis arī baznīcā dabū pērienu.

    Murrey
    09.06.2020 11:12
    Reply to  Artis Ābols

    Vai nu S20+ draņķīgs vai Tele2 5G…

    Reklāma
    Ja kārojas Samsung, ņem Galaxy S20+. Nebūsi vīlies.Samsung Galaxy S20 Ultra 5G apskats - nedaudz par lielu, daudz par dārgu