Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienībā elektronisko ierīču ražotājiem būs jānodrošina vēl labāki remontu nosacījumi

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība gatava spert vēl vienu būtisku soli tuvāk pircējiem, kas ļaus ne tikai saglabāt garantiju labotām ierīcēm, bet arī to pagarināt par vienu gadu. Jaunos likumus vēl jāapstiprina dalībvalstīm.

    Eiropā jau šobrīd ierīcēm un iekārtām ir jānodrošina vismaz divu gadu garantiju, bet jaunie likumi paredz paplašināt garantijas periodu, kā arī uzņēmumiem būs jānodrošina iespēju par saprātīgu naudu salabot dažādas ierīces arī pēc garantijas laika beigām.

    Reklāma

    Ja pircēja ierīce saplīsīs pēc garantija laika beigām, ražotājam būs jāspēj nodrošināt rezerves daļas remontam. Tāpat šīs rezerves daļas būs jāpiedāvā par saprātīgu cenu, lai nerastos vēlme esošo iekārtu nodot pārstrādei, iegādājoties jaunu iekārtu saplīsušās vietā.

    Ražotāji nevarēs likt nekādus šķēršļus iekārtu un ierīču labošanai – ne kaut ko ietvert līgumos, nedz arī veidot mākslīgus šķēršļus ar programmatūras vai ierīces uzbūves palīdzību. Šis ir sveiciens ar naglotu mietu Apple virzienā. Tāpat ražotāji nedrīkstēs liegt izmantot detaļas no citām ierīcēm (arī mājiens Apple virzienā) un izmantot 3D drukātas detaļas.

    Eiropa arī gatavojas ieviest tiešsaistes platformu, kas ļaus vienkāršāk atrast vietējos servisus ierīču labošanai, lietotu detaļu tirgotājus un pat defektīvo ierīču uzpircējus.

    Te gan jāpiezīmē, ka dalībvalstīm būs divu gadu pārejas periods, lai ieviestu jaunos likums un nosacījumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tata
    02.05.2024 06:35

    Tas izklausās labi

    Dzintars
    02.05.2024 09:09

    Platformu vajag nevis servisu atrašanai, bet servisa manuāļu (remonta rokasgrāmatu) un nepieciešamo detaļu atrašanai!
    P. S. Kādereiz labākajām no veļasmašīnām – Miele, nāca pat elektriskā shēma, iekšpusē uz vāka, līdzi. Un padomju laikos pilnīgi visām iekārtām instrukcijas obligāta sastāvdaļa bij elektriskā shēma un detaļu saraksts. Pie šī vajadzētu gan atgriezties! Galu galā lielākajai daļai rūpniecisko iekārtu taču nāk līdzi pilna tehniskā dokumentācija arī tagad.

    Biteme
    02.05.2024 09:28

    Kāpēc neļaut tirgum visu sakārtot? Ja man nepatīk ražotāja politika, es nepērku viņu produktus. Tieši tāpēc man nav aifona un šis lēmums ir apzināts un pieņemts bez ES institūciju ietekmes.

    Reklāma