Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus 8 apskats – labs viedtālrunis par pārāk augstu cenu

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    OnePlus 8 ir lādzīgs viedtelefons, kam iegriež tā cena. Pagaidām muskuļi ir par vāju, lai mērotos spēkiem ar citiem flagmaņiem. Par prasīto cenu nepietiek tikai ar zīmola nosaukuma fonta maiņu.

    Jaunākie raksti

    Laikā, kad flagmaņu cenas nodarbojas ar augstlēkšanu, ir pierasts, ka tā grozās ap 1000 eiro. Šobrīd ražotāji pat vairs nekoķetē ar šo psiholoģisko barjeru, piedāvājot pat dārgākus veikumus. Protams, ka šāda cena nozīmē, ka saņemsiet labāko no labākā, un var pat cerēt uz inovācijām. Bet, ko darīt parastajiem mirstīgajiem vai tiem, kam šāda cena saistās ar ražotāju nepamatotu alkatību? Tad ir jāskatās flagmaņu killeru virzienā. Zīmols, kas aktualizēja šo terminu, protams, ir OnePlus. Tiesa gan ar astoto paaudzi šis tas ir mainījies.

    Pirmkārt, rebrendota zīmola vizuālā identitāte – tagad tālruņu aizmuguri rotā firmas nosaukums, kas rakstīts ar visiem lielajiem burtiem (All Caps), firmas logo arī ticis pie bolda. Ko tas nozīmē? To, ka firma vēlas lepni paziņot, ka ir gana nobriedusi, lai spēlētu augstākajā līgā. OnePlus 8 Pro cena nu gozējas ap to pašu štuku. Mazākais brālis OnePlus 8 gozējas ap 700 eiro cenu (dubultojot atmiņu un palielinot RAM, sasniedz visus 800), kas ir visai iespaidīgs lēciens, ja salīdzina ar OnePlus 7T. Ar to jāsaprot, ka šeit vairs nav runa par zīmolu, kas piedāvā nepārspējamu cenas/ieguvuma attiecību. Nu, ja reiz gribas spēlēties ar lielajiem puišiem, tad jārēķinās, ka arī apskatniekiem un lietotājiem ir tiesības būt piekasīgākiem, jo šajā klasē jau ir pavisam citi spēles noteikumi.

    Šī apskata galvenajā lomā ir OnePlus 8. Uzreiz atvainojos, ka katru reizi, pieminot firmas nosaukumu, rakstu to pa vecai modei – OnePlus. Visi lielie burti izskatītos nedaudz par vulgāru. Jāpiekrīt brāļa teiktajam, ka atgādina tipisku ķīniešu pakaļdarinātāju fontu. No OnePlus 8 Pro tas atšķiras ar švakākām kamerām, zemākas izšķirtspējas un atsvaidzes ekrānu, bezvadu uzlādes trūkumu, neoficiālu mitruma aizsardzību un ne tik ietilpīgu akumulatoru. Bet, ja salīdzina ar OnePlus 7T, tad būtiskākais ieguvums ir tikai 5G atbalsts. 5G šobrīd par argumentu telefona izvēlē neuzskatu. Viss, kas šobrīd jāzina par 5G:

    Tieši OnePlus 8 cenas lēciens ir mulsinošs. Proti, kā atšķiras flagmanis no labi nostrādāta vidējās klases tālruņa? Ar augstākas izšķirtspējas un atsvaidzes ātruma ekrānu; IP aizsardzību; stereo skaļruņiem; bezvadu uzlādi; spējīgu kameru piedāvājumu. Diemžēl, OnePlus 8 spēj izpildīt tikai vienu no šiem kritērijiem…

    OnePlus 8 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10.0; OxygenOS 10.0
    • Ekrāns: 6.55 collu Fluid AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 402 ppi, 103.6 cm2, ap 88.7% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass aizsargstikls, HDR10+, 90Hz atsvaidze
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 865 (7 nm+), astoņi kodoli: 1×2.84 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.8 GHz Kryo 585, Adreno 650 video apakšsistēma
    • RAM: 8/12* GB
    • Atmiņa: 128/256* GB, UFS 3.0, 2-LANE
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth (5.1, A2DP, LE, aptX HD), NFC, USB 3.1, Type-C, 4G, 5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, SBAS
    • Papildus: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, stereo skaļruņi, kompass
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 25mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS; 16 MP, f/2.2, 13mm, PDAF ultra platleņķis; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2x LED zibspuldze; HDR; video – 2160p@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, Auto HDR, gyro-EIS. Priekšā: 16 MP, f/2.0, 1/3″, 1.0µm; Auto-HDR; video – 1080p@30fps, gyro-EIS.
    • Akumulators: nenomaināms  Li-Po 4300 mAh, 30W ātrā uzlāde
    • Izmērs: 160.2 x 72.9 x 8 mm, 180 g
    • Krāsas: Onyx Black, Glacial Green*, Interstellar Glow, Polar Silver
    • Cena: no 699 eiro (8 GB  RAM/128 GB versijai)

    *testa ierīcei

    Izpakošanas pieredze

    Teikšu godīgi, ka mēdzu gūt iedvesmu no ārzemju apskatniekiem, bet neļaujos, lai tas ietekmētu manu viedokli. Unboxing videos vienmēr esmu uztvēris kā shēmu, lai ar bezjēdzīgu video audzētu skatījumu. Taču šoreiz nevaru nedalīties ar OnePlus mārketinga cilvēku, speciāli apskatniekiem sagādāto paku. Jau OnePlus 7 apskatā jūsmoju par dizaineru darbu, jo gaumīgi salāgots gan korpuss, gan saskarne, gan aksesuāri. Tas viss kopumā veido vienotu dizaina ekosistēmu, kas raksturīga tikai OnePlus. Izcili! Un šoreiz mums sagādāts kastes origami mikss, kas atjaukts ar Ziemeļeiropas dizaineru estētiku. Interesanti!

    Lielajā, skaistajā kastē ir liela, skaista, PR sagatavota “bilžu grāmata”. Kamēr informācija tajā ir tikai tālruni slavējoša, tikmēr jāuzteic tās vizuālā vērtība. Stilīgi, mierīgi var pat likt grāmatplauktā. Zem grāmatas atrodas gara, eleganta OnePlus 8 kastīte un divi iepakojumi ar oriģinālajiem vāciņiem. Standarta komplektācijā tālrunis iepakots kopā ar izskatīgo, sarkano 30W lādētāju un caurspīdīgu silikona maciņu. Lai maciņš atšķirtos no citiem, uz tā lieliem burtiem rakstīts firmas sauklis “Never Settle”. Ciānzilais vāciņš ir mans favorīts taustes ziņā, jo ticis pie sandstone raupjās (lasi patīkamās) apdares. Krāsa ir gaumes jautājums, ir pieejama arī melna versija. Diemžēl, šis maciņš ātri smērējas, tādēļ nomainīju uz otru – melno neilona vāciņu ar patīkamu tekstūru aizmugurē. Man vienmēr paticis, ka OnePlus tālruņos iekļauj trīs pakāpju sviru skaņas režīmam, diemžēl, maciņu ergonomisks trūkums ir tas, ka tie padara sviru praktiski neizmantojamu.

    Taustei tīkams dizains

    Jāteic, ka OnePlus vienmēr izvēlējies drošu taciņu dizainā, atļaušos pat teikt, ka konservatīvu. Nekādu riskantu gājienu, kas nozīmē, ka lielākā atšķirības rota būs tālruņa aizmugure.

    Rokā tālrunis jūtas labi. Ergonomika panākta, noapaļojot gan priekšas, gan aizmugures stiklus. Man tikusi zilzaļā (atkarīgs no apgaismojuma) versija, kas ir maigi matēta, pārējās ir glancētas. Kā jau stiklam, pirkstu nospiedumi un cita šmuce krājas vairumā, toties nav tik slidens, kā citi. Lai gan aizmugures kameru sistēma ir izbīdīta, tā ir centrēta, tātad tālrunis uz galda negāzelēsies. Matētajā alumīnija rāmī labajā pusē ir ērts bloķēšanas taustiņš un skaņas profilu svira. Pēdējā atšķir OnePlus no citiem ražotājiem un ir izcils kompliments, pie kura ērtības ļoti ātri pierod. Tiesa, ja lietojat maciņus, tad sviras ērtums izgaist. Tā arī neatradu ērtu pirksta pozīciju, kā to lietot ar maciņu. Pretējais sāns ticis pie skaļuma taustiņiem, bet apakšā sadzīvo pārējais – USB ligzda, skaļrunis un SIM atvilktne.

    Ja salīdzina ar OnePlus 7T, tad evolucionējusi priekša. Šoreiz izmantots ekrāns ar noliektām malām un kameras pīrsingu kreisajā stūrī. Par šo risinājumu praktiskumu nedaudz vēlāk. Taču apsveicams ir fakts, ka tālrunis ticis pie iespaidīgas 88.7% ekrāna un korpusa attiecības. Rāmis ap ekrānu ir iespaidīgi šaurs.

    Paņemot tālruni rokā, uzreiz ir skaidrs, ka OnePlus 8 ir prasmīgi salikts kopā un kvalitatīvi uzbūvēts. Bet ne tik strauji. Tālrunis nav ticis pie oficiālas mitruma noturības. OK, ar to ir visai dīvaini. OnePlus 8 tikšot pie IP68 sertifikāta, ja vien šo viedtālruni pirksi ASV pie mobilo sakaru operatora Verizon. Tas nozīmē, ka faktiski modelis jau atbilst IP68 prasībām, bet ražotājs negrasās maksāt par testu iziešanu. Teikšu kā ir, ja reiz OnePlus tēmē uz augstajiem plauktiem, šāda māžošanās būtu jāizbeidz. Ir ražotāji, kas var atļauties IP sertifikātu pat lētākiem modeļiem. Ar nožēlu man jāsaka 700 eiro tālrunim neatbilstošā frāze – pie ūdeņiem ar OnePlus 8 prātīgi!

    Ļoti labs ekrāns

    OnePlus arī iepriekšējos tālruņos izmantojis ļoti labus ekrānus. OnePlus 8 nav izņēmums. Izmantotā matrica ir ļoti laba. Kontrasts ir lielisks, skata leņķi ir lieliski, spilgtums citiem ir lielāks, taču arī šis tiek veiksmīgi galā ar spilgtu sauli. 90Hz ekrāna atsvaidze ir patīkama. Tas būtu vidējais aritmētiskais starp Samsung Galaxy S20 Ultra 5G atrodamo 120Hz un ierasto 60Hz atsvaidzi. Izšķirtspēja ir pietiekama. Tomēr šoreiz ir arī pa darvas karotei medusmucā, kas nav tieši saistītas ar izmantoto matricu.

    Proti, noliektās ekrāna malas uzlabo ergonomiku un ekrāna/korpusa attiecību, bet reāli praktisku jēgu tām neredzu. Tālrunim vienkārši ir vairāk stikla, ko sašķaidīt. Ne visas aplikācijas tām ir piemērotas. Piemēram, Messenger bumbuli sānā reti izdodas ar pirmo piegājienu novilkt lejā. Reizēm gadās ar plaukstu aktivizēt, ko negribas. Toties jāuzteic smukās paziņojumu animācijas, kas pielāgotas tieši noliektajām malām. Ja tālruni lieto bez maciņa, noliektās malas plūdeni saplūst ar alumīnija rāmi. Bet, lietojot maciņu, šī organika pazūd un malu ieliekums veido ne visai feinu gropi ar maciņa malu.

    Izgrauzuma maskēšana un aplikāciju nevēlēšanās sadarboties ar to neizskatās labi

    Kameras izgrauzums ir panesamākais no grauzumveidiem. Tas ir laikmetīgs risinājums, kas ļauj izvairīties no motorizētajām pašiņkamerām, kas apgrūtina aizsardzību pret putekļiem un mitrumu. Kamera ielikta pareizajā stūrī, lai, horizontāli lietojot tālruni, tā atrastos zem īkšķa, radot ilūziju par pilnekrāna pieredzi. Vienīgais tās trūkums, ka pat 2020. gadā visas aplikācijas šādu risinājumu neatzīst. Būs reizes, kad kamera būs ietērpta melnā, neizmantojamā joslā, kas bojā visu iespaidu. Šoreiz pat Chrome un oriģinālā kalkulatora aplikācija nedraudzējas ar kameras pīrsingu. 7T šādu trūkumu nebija. Vēl kāds trūkums meklējams programmatūrā. Krāsas ne vienmēr tiek precīzi attēlotas. Par laimi to var izlabot iestatījumos. Diemžēl, arī automātiskā spilgtuma pielāgošana nav uzdevumu augstumos un ērtāk to ir darīt pašam. Tikai tad jāatceras, ka automātiskais režīms ļauj izspiest augstāku spilgtumu košā saulē, ar manuāli pielāgojamo var nepietikt.

    Kameras actiņa ir neliela, pie tās ātri pierod

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    Pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna un sejas atpazīšana ir tipisks komplekts. Lai gan seja tiek nolasīta vien divās dimensijās un par drošu šo risinājumu uztvert nevar, atbloķēšana notiek pārsteidzoši ātri. Līdzīgu ātrdarbību uzrāda arī zem ekrāna novietotais pirkstu nospiedumu lasītājs. Tā precizitāte ir pieņemama, tomēr tā nesasniedz Realme X2 Pro sniegumu. Visticamāk to iespējams uzlabot ar kādu atjauninājumu. Vienīgā reize, kad pirkstu nospiedumu lasītājs apjuka, bija spilgtā saulē. Tāda nu ir optiskā lasītāja specifika, bet tādās reizēs darbu padara sejas atpazīšana, kam laba gaisma ir ieguvums. Kopumā, atbloķēšanas iespējām nav ne vainas. Neliels, patīkams akcents – katru reizi, kad kamera cenšas atpazīt seju, ap to parādās neliela animācija. Tālrunis netiek atbloķēts, ja acis ir ciet.

    Super jauda

    Veiktspējas ziņā OnePlus vienmēr ir rādījis paraugu citiem. Arī OnePlus 8 nav izņēmums. Qualcomm Snapdragon 865 ir ne vien jaudīgākais šī brīža Android procesors, bet arī dārgākais. Tas arī izskaidro OnePlus cenu lēcienu. Varbūt kādu silda apziņa, ka sintētiskajos veiktspējas testos tālrunis gozējas augšgalā, bet vienkāršais lietotājs nemanīs atšķirību no no vecākā brāļa 7T. Un 5G, vismaz šobrīd to neuzskatu par vērā ņemamu argumentu.

    Ikdienā visa darbība ir maksimāli plūdena, aplikācijas zibenīgi atveras un aizveras. Jāteic, ka firmas ideja par super ātru darbību ir apsveicama. Tas jūtams it visā – procesora izvēlē, salāgotā saskarnē, ātrā ekrāna atsvaidzē un ātrā uzlādē. Šī filosofija strādā. Un ja kaut kas tomēr patraucē, tas saistīts ar programmatūru, ko iespējams atrisināt ar atjauninājumiem. Dāsnā 256 GB atmiņa, 12 GB LPDDR4X RAM un UFS 3.0 ir pietiekams komplekts, lai gan atmiņas kartes tālrunis neatbalsta. Pro versija izmanto jauno LPDDR5 atmiņu, kas ir uz pusi ātrāka un par 45% mazāk ēdelīga. Arī Wi-Fi 6 atbalsts ir jauks žests.

    OnePlus 8 ticis pie kvalitatīva stereo skaļruņu komplekta. Skaņas kvalitāte nezūd pat pie augšējiem līmeņiem. Tiesa tie nav tik skaļi, kā piemēram, Realme X2 Pro. Lai gan neuzstāda rekordus skaļumā, šie ir vieni no sabalansētākajiem un kvalitatīvākajiem skaļruņiem, kādi tālruņos dzirdēti. Jau ierasts, ka flagmaņu klasē vairs neviens nedraudzējas ar 3.5 mm austiņu ligzdu, tomēr šoreiz atļaušos to uzskatīt par trūkumu, jo tālruņa komplektācijā nav iekļautas USB Type-C austiņas, nav pat iekļauta austiņu pāreja. Grrr… Patīkami, ka uzlabots vibro motors, tagad pieskārienus pavada smalka, niansēta vibrācija, kas nav skaļa. Par to uzslava.

    Akumulatora augšas un lejas

    Jāatzīst, ka mani viedtālruņa lietošanas paradumi stipri mainījušies kopš ārkārtas stāvokļa izsludināšanas. Diezgan daudz enerģijas tiek patērēts tīklāja režīmā, lai manas Zoom tikšanās neuzkārtos un es ar saviem datiem nepatraucētu citiem ģimenes locekļiem. Toties nav mainījusies mana ikrīta rutīna, kas sastāv no dažu portālu pārlapošanas, nelielas FB paritināšanas un viena vai divu YouTube video noskatīšanās.

    Li-Po 4300 mAh akumulators ir krietni palielinājies, ja salīdzina ar OnePlus 7T. Parasti OnePlus nav izdevies uzstādīt rekordus, bet dienu bez spriedzes mierīgi varēja izvilkt. Šoreiz tā gluži nav. Ja citiem tālruņiem mana ikrīta rutīna prasa ap 6%, tad OnePlus 8 reizēm iztukšoja 10%, reizēm, pat vairāk. Ar pieminēto tīklāju gāja vēl švakāk. Tas visai ātri tukšo akumulatoru. Turklāt pats režīms ir nestabils – ik pa brīdim zūd savienojums. Zinu, ka GSMarena testi uzrādīja ļoti labu akumulatora darbību, bet gribu atgādināt, ka sterili laboratorijas testi atšķiras no ikdienas. Izskatās, ka jāgaida atjauninājums, kas situāciju sakārto.

    Kā vienmēr, komplektā ir glīts, ātrs lādētājs. 30W Warp lādētājs aptuveni pusstundā spēj piepildīt 60% akumulatora, atlikusī ietilpība pildās lēnāk. Kopumā uzlāde ir ļoti ātra, tikai bažas rada tālruņa karšana uzlādes laikā. Tas liek aizdomāties par ilgtspēju. Diemžēl, bezvadu uzlāde iekļauta vien Pro modelī. Atkal jau gribas atgādināt OnePlus 8 cenu, kas šo trūkumu nespēj attaisnot.

    Lieliskā saskarne šoreiz puscepta

    OxygenOS vienmēr ir bijusi apskatnieku un lietotāju mīlēta. Un ne nepelnīti. Liekprogrammatūru ir krietni mazāk kā citās austrumnieku saskarnēs un izmantoti vairāki atpazīstami tīra Android elementi. Tomēr šoreiz ir sajūta, ka lieliskais pīrāgs par agru izņemts no krāsns. Par visu secīgi.

    Patīkami, ka beidzot pa kreisi no mājas ekrāna ir Google ziņu logs, kas ir daudz noderīgāks par vidžetu logu, kādu izmantoja pirms tam. Kā vienmēr ir aplikāciju krātuve, no kuras, pavelkot pa kreisi, atradīsiet slēptuvi sensitīvām aplikācijām. Tumšā tēma prasa pielāgoties arī aplikācijām. Lasīšanas režīms interfeisu padara melnbaltu, bet Zen Mode, atkarīgajiem palīdzēs ieturēt pauzi no telefona.

    Visai plaši pieejamas pielāgošanas iespējas. Stilu var izvēlēties: fona tapetēm, starp citu, oriģinālā ir gana glīša; pulksteņa stilam – kamēr OnePlus 8 gaida atjauninājumu, ar kuru atnāks vienmēr ieslēgtais ekrāns, pulkstenis un paziņojumi parādīsies, pieskaroties ekrānam; pirksta nospiedumu lasītāja animācijai; Horizon light ļauj izvēlēties krāsu ekrāna noliekto malu animācijai; var pielāgot gan aplikāciju, gan sistēmas ikonas. P.s. tumšo tēmu ilgi meklēju, tā pieejama pielāgošanas sadaļā zem ikonas “Tonis”.

    Ar Android 10 atnākusi sakārtotā žestu vadība. Visiem tiem, kas vēl aizvien turas pie ierastās trīs pogu vadības, iesaku izmēģināt. Pie žestiem ļoti ātri pierod.

    Tagad par mazāk spožo pusi. Lai cik laba saskarne nešķistu, ir netipiski daudz nianšu, kas būtu jānoslīpē pirms tālruņa izlaišanas tautiņās. Jau pieminēju ekrāna auto spilgtuma pielāgošanu, nelielo aizturi pirkstu nospiedumu lasītājam un akumulatora darbību, kas gaida atjauninājumu situācijas uzlabošanai. Ķirsītis uz kūkas bija Chrome darbība, kas ik pa brīdim iesala un attapās vien tad, kad caur atvērto aplikāciju logu iegāju vēlreiz. Khe, khem flagmaņu klasē šitā nav glīši.

    Kamerām ir kur augt

    Šogad OnePlus 8/8 Pro kameru izvēle ir, teiksim tā – vidējās klases filosofijai atbilstoša. Ar to es domāju, ka kameru skaits audzēts tā, ka bez vismaz vienas kameras aizmugurē varēja iztikt. OnePlus 8 ticis pie: 48 MP, f/1.8 optiski stabiizēta galvenā sensora; 16 MP, f/2.2 ultra platleņķa; 2 MP, f/2.4 makro kameras un 16 MP, f/2.0 pašiņkameras.

    Pat nesākšu moralizēt par to, kādām kamerām aizmugurē būtu jāatrodas flagmanim, vienkārši salīdzināšu ar priekšgājēju OnePlus 7T. Tā aizmugures galvenais sensors bija ticis pie plašāka diafragmas atvēruma. Tam bija atsevišķa palielinājuma kamera. Tā ultra platleņķa kamerai bija auto fokuss, kas ļāva uzņemt arī labākas kvalitātes makro attēlus. Tam nebija parodija par makro kameru. Uz papīra OnePlus 8 kameras nevis gājušas uz priekšu, bet atkāpušās atpakaļ.

    Kameras aplikācija ir vienkārša un loģiska. Starp režīmiem var pārvietoties divos veidos – ar ritināmu karuseli apakšā, vai arī pavelkot režīmu izvēlni uz augšu.

    Apsveicami, ka šogad OnePlus uzlabojis pēcapstrādes algoritmus. Un patiešām bildes lielākoties sanāk patīkamas. Standarta kamera uzņem detalizētus kadrus ar labi atgūtām detaļām ēnās un nepārgaismotām debesīm. Galvenais sensors ticis pie 48MP, kas nozīmē, ka vislabākais veikums sanāks četrus pikseļus izmantojot kā vienu 12MP izšķirtspējā. Daudzie pikseļi arī nozīmē, ka iespējams kvalitāti nezaudējošs divkāršs palielinājums. Tas daļēji attaisno atteikšanos no telefoto kameras. Bet tas arī nozīmē, ka jebkurš palielinājums virs 2x būtiski zaudē kvalitāti. Nekādu hibrīdpalielinājumu nav. Patīkami, ka ultra platleņķa kameras krāsas kalibrētas līdzvērtīgi galvenajai kamerai, bet detaļu ir jūtami mazāk. Runājot par krāsām, vairumā tās ir reālistiskas, tikai debesis visbiežāk būs sintētiski paspilgtinātas. Pie mīnusiem jāmin saules zaķu un halo riņķu pārbagātība. Jau kuro gadu OnePlus kameras ar šo niķi slimo. Varu apgalvot, ka lielākajai daļai ražotāju šādu gaismas spēļu kadros iezogas krietni mazāk. Nu vismaz flagmaņu klasē noteikti.

    Portreta režīms precīzi izmēra cilvēku aprises un vienkāršus objektus. Pēc noklusējuma, portreta režīms izmanto 2x palielinājumu, bet iespējams arī tikt pie standarta leņķa. Šis režīms krāsas padara daudz siltākas, reizēm sintētiskas (skaties debesis virs šķūnīša augšā pa labi). Mazliet par daudz režīms izmanto pēcapstrādi, tādēļ ap cilvēkiem visbiežāk būs pareizticīgo ikonām raksturīga aura. Jaunums šogad ir tas, ka režīms atpazīst mājdzīvniekus. Tiesa gan fokuss bieži netiek līdzi dzīvnieku ātrumam, tādēļ reti, kad izdodas mīluli notvert ar izpludinātu fonu. Diemžēl, pēc uzņemšanas fokusa punktu mainīt nevar.

    Diemžēl, ārkārtas stāvoklis neļāva izmēģināt nakts ainavas režīmu urbānā vidē. Uzreiz varu teikt, ka no iepriekšējiem gadiem šis režīms uzlabots. Bildes atgūst detaļas, tomēr nespēj sacensties ar Huawei vai Google Pixel sniegumu.

    Ak jā, vēl ir neizmantojamā makro kamera. Tā nu padevusies tik slikta, ka pat vidējās klases apakšgalā var atrast jēdzīgāku veikumu. Detaļu nav, asumu panākt nevar, krāsas izplūdušas un tāds sniegums 700 eiro tālrunī? Nopietni?

    Pašiņkamera ir OK, bet jau atkal flagmaņu klase prasītu maķenīt labāku sniegumu.

    Auto režīms

    Konkurence

    OnePlus 8 cena ir aptuveni tur, kur Samsung Galaxy S20 un iPhone 11. Abi tikuši pie bezvadu uzlādes, labākas kameru darbības un pat īstas ūdens un putekļu aizsardzības. Šoreiz OnePlus konkurē pats ar sevi. OnePlus 7T šobrīd būtu pat prātīgāka izvēle par OnePlus 8. Ja parokas BBK Electronics apcirkņos, tad Realme X2 Pro cenas un ieguvuma attiecība ļautu krietni ietaupīt.

    Labs viedtālrunis par pārāk augstu cenu

    Šoreiz biju gana piekasīgs. Bet tas nebija pašmērķīgi, tādu mani padarīja OnePlus 8 cena. Ja agrāk varēju pievērt acis uz dažiem trūkumiem, ko kompensēja pievilcīgā cena, tad šoreiz tā nevaru. Konkurence rāda, ka citi ražotāji spēj par 700/800 naudiņām piedāvāt lielisku kameru sniegumu, bezvadu uzlādi un IP aizsardzību.

     

    Ja atmetam konkurenci, tālrunim nav ne vainas. OnePlus 8 ticis pie eleganta, ergonomiska korpusa; lieliska ekrāna; kvalitatīviem skaļruņiem; jaudīgākā procesora Android vidē un pat 5G atbalsta. Ja vien cena būtu kaut par 50 eiro zemāka, OnePlus 8 spētu konkurēt daudz labāk. Tomēr viduvējā akumulatora darbība, nejēdzīgā makro kamera un citi trūkumi šoreiz neļauj spēlēt vienā līgā ar lielajiem puišiem. Vismaz ne pagaidām. Es ticu, ka zīmols spēs sevi pierādīt arī flagmaņu augšgalā, bet šobrīd izskatās, ka vēl jāuzkačā musīši šim izaicinājumam.

    Man patika

    • Elegants korpuss, matētā aizmugure ir ļoti patīkama
    • Esmu skaņas profilu sviras fans
    • Lielisks 90Hz ekrāns
    • Kvalitatīvi stereo skaļruņi, uzlabots vibro motors
    • Jaudīgākais procesors Android vidē

    Man nepatika

    • Cena, kuras dēļ grūti konkurēt ar citiem flagmaņiem
    • Par prasīto cenu IP sertifikāts būtu obligāts
    • Kamerās pārāk bieži iezogas saules zaķi, makro kamera ir zem katras kritikas, kameras kopumā ir solis atpakaļ, ja salīdzina ar OnePlus 7T
    • Nav bezvadu uzlāde, atmiņas karšu lasītājs, 3.5 mm austiņu ligzda
    • Automātiskā spilgtuma darbība, nestabils tīklāja režīms
    • Programmatūra prasās pēc smilšpapīra
    OnePlus 8 ir lādzīgs viedtelefons, kam iegriež tā cena. Pagaidām muskuļi ir par vāju, lai mērotos spēkiem ar citiem flagmaņiem. Par prasīto cenu nepietiek tikai ar zīmola nosaukuma fonta maiņu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    6
    Kameras
    7
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oppo
    05.05.2020 20:50

    IP sertifikāts ir bezjēdzīgs. lieka lieta par ko maksāt. nevajag būt snobam un iet baseinā ar telefonu sakot, esmu samaksājis par sertifikātu, tapēc arī to izmantošu.

    juhū!
    05.05.2020 21:41

    Filmu kameru laikos ūdensdrošajām bija īpaši izcelts – lai ūdensdrošums saglabātos, katru gadu sertificētā darbnīcā jānomaina gumijas blīves uz svaigām. Iespējams, ka tagad blīvējošie materiāli neizkalst, nesaraujas un nemaina īpašības. Bet varbūt arī maina….tādā gadījumā metiet 700+ trubas podā pirmā lietošanas gada laikā!

    . .
    06.05.2020 08:33

    “visi IP aizsargātie tālruņi” ir pārāk nekonkrēti. Aizsardzību pret ārējo elementu (tas var būt arī ne vien ūdens, bet arī putekļi, vai tikai viens no tiem) ietekmi dala klasēs, piem.

    IP60 Protected from total dust ingress. Not protected from liquids.
    IP67 Protected from total dust ingress. Protected from immersion between 15 centimeters and 1 meter in depth.

    http://www.dsmt.com/resources/ip-rating-chart/

    Vienmēr ir minēta noteikta aizsardzības klase par ko tiek prasīta papildus maksa no pircēja (un sekojoši, ir pamats paļauties uz to – garantijas laika ietvaros, protams), citādi tas ir kā lētajiem telefoniem – pasargāts pret šļakatām, bet lai saglabātu zemāku cenu, nesertificē. The product is splashproof only and not waterproof, hence cannot be immersed in water. Water related damages are not covered under standard warranty.

    azad
    06.05.2020 00:38

    Īsti nav saprotams kāpēc pirkt šādu telefonu kas ir ne šis, ne tas, ja par 2x zemāku cenu var nopirkt kādu no pērnajiem flagmaņiem. Nav saprotami reizēm tie cilvēki, kuri pērk šos pustelefonus, kas iebliezuši kaut ko mega, piemēram, ekrānu, kas neko nemaina telefona funkcionēšanā un tad stāsta, ka flagmaņi ir sū*i, jāpērk šādi, jo gan jau atjauninājumi visu salabos un cer uz to. Paņem S9 vai pat S8 Galaxy un lieto premium telefonu, nevis ķīpāties ar šiem.

    azas
    06.05.2020 08:46

    Tehniskās specifikācijas ziņā nespētu konkurēt, truli salīdzinot ciparus, bet vai tas ir nozīmīgākais? Tāpēc jau ir šie apskati. Un kas tajos atklājas, ka sapačkāts iekšā mežonis, bet programatūra atpaliek. Tur ir tā atšķirība, ka tādam S8, S9 viss darbojas augstākajā līmenī. Protams S8 ir vecāks, tam būs švakrāki dzelži, bet vai tas būs nelietojams? Nē!

    Janis Liepins
    06.05.2020 09:09
    Reply to  azas

    Šis ir tehnoloģiju portāls, šeit cilvēkiem ir nozīmīgi, lai ierīce būtu jaudīga.
    Ar tādu filozofiju cilvēki pērk vecu siPhone, uzkar kaklā un dodas pie brataniem zīmēties

    Kursors.lv
    06.05.2020 09:54
    Reply to  Janis Liepins

    Es pats lietoju vecu aifonu, pie brataniem neeju (jo COVID-19) un vispār jūtos tik labi, kā nekad iepriekš :)

    azad
    06.05.2020 11:05
    Reply to  Janis Liepins

    Un ka tehnoloģiju portāls, tad jāapskata tikai jauda? Tad jau apskati nav vajadzīgi, apskati specifikāciju un kur lielākie cipari to ņēm ciet. Jauda nozīmē visu? Ieliksi žigulī 500hp dzineju un domā būs tev superauto? Taisnvirziena kustībā tas iespējams uzvarēs daudzus, bet pie līkuma tas arī aizies taisni. Es par kopējo performanci, lai tā būtu sabalansēta. Ja šāds telefons maksātu 400EUR, tad vēl tā, bet ja tas maksā jau flagmaņu līmenī, bet kaut kur stipri nevelk līdzi, tad tas nav tās naudas vērts.

    Un kur tu iesi ar šo nezvēru, kurš programatūrā velk tikai uz budžeta klasi, bet ielicis sevi pie augšgala? Manuprāt nopirkt nepilnvērtīgu mantu un domāt, ka viņam ir prēmium bleķis ir vēl dumjāk, kā brataniem zīmēties ar pērno flagmani.

    azas
    06.05.2020 11:50

    Lietoju Huawei Mate 10 Pro, tā arī neesmu saņēmis jaunāko Androidu, man vēl ir 9ais. Nejūtos, ka būtu atpalicis, ka kaut kas man nedarbotos. Jā nebūs jaunākā programatūras versija vienā brīdī, bet nav jau tā, ka telefons būs izmetams.
    Saprotu, ka tehnoloģiju cilvēki nevar teikt ņem šito 2 gadus veco un lieto, bet es tikai saku savu viedokli par lietām. Un skatos gan no naudiskās puses, gan ieguvuma puses. Neesmu kas skrien pēc visa jaunākā, lai man tikai tas būtu. Varu teikt paldies šim portālam, jo pērkot telefonu esmu gandrīz vienmēt palasījis šeit publicētos apskatus un viedokļus. Ja apsvērtu OnePlus 8 iegādi, tad pēc šī apskata skatītos cita telefona virzoenā, kaut tur ātomeraktor būtu iebūvēts neredzu jēgu pirkt šādu telefonu, par šādu cenu vēl jo vairāk.

    freelifelv
    08.05.2020 02:31
    Reply to  azad

    S8 ir lietojams, bet dažas nianses piii… Ārējais skaļrunis ir nožēlojams, ok, pie zvaniem glābj pulkstenis(kam nu ir), var iztikt bez telefona skaņas, bet, piemēram, paskatīties kaut īsu video ir galīgi garām, kluss pļerkst, laža. Kamera ir ok…priekš tā gada, un kaut S10e būs daaudz labāks. Turklāt, kā jau Android ar stāžu, S8 iebremzē…kādam tas ir svarīgi un jūtams, kāds teiks, ka nē. Jaunu S8 vai vispār var nopirkt? O, tjip ap 400…500 eur var. Skatieties uz S10e, vai S10, ja gribat Samsung, S8 ir forši tiem, kam tas jau ir, tagad tādu pirkt var vienīgais lietotu pa sviestmaizi….

    Reklāma
    OnePlus 8 ir lādzīgs viedtelefons, kam iegriež tā cena. Pagaidām muskuļi ir par vāju, lai mērotos spēkiem ar citiem flagmaņiem. Par prasīto cenu nepietiek tikai ar zīmola nosaukuma fonta maiņu.OnePlus 8 apskats - labs viedtālrunis par pārāk augstu cenu