Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Z Flip apskats – beidzot fifīgs telefons!

    Beidzot reāli lietojams un foršs salokāmais viedtālrunis visiem Samsung faniem!

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju gigants Samsung jau pirms gada daļēji publiski atrādīja savu pirmo salokāmo viedtālruni Galaxy Fold. Daļēji tāpēc, ka jaunais telefons MWC 2019 tehnoloģiju izstādē tika izvietots stikla būrī. Sak, skatīties uz to vari, bet savām nešpetnajām rociņām tev nebūs jauno telefonu aiztikt. Bet arī Huawei toreiz savu svaigi izziņoto Mate X blakus stendā atrādīja arī ievietotu stikla būrītī. Atceros, ka toreiz nepameta sajūta, ka abi jaunie produkti izlaisti ķeksīša pēc, bet reāli ne tuvu nav gatavi reālai lietošanai.

    To apstiprināja arī Samsung pirmais mēģinājums Galaxy Fold laist tirdzniecībā. No sākuma vairāki jaunā salokāmā viedtālruņa eksemplāri tika nosūtīti tehnoloģiju apskatniekiem un žurnālistiem uz testiem. Tomēr jau pavisam drīz vairums no šiem telefoniem salūza. Telefona konstrukcijas īpatnības centās atšķetināt arī populārais ierīču izjaukšanas speciālists iFixit, taču Samsung iemanījās piespiest viņus izņemt šo rakstu. Šmuce absolūtākā! Tikai pašās gada beigās Samsung atsevišķos tirgos izdevās palaist jauno Galaxy Fold viedtālruni un izskatās, ka vismaz tagad tas neizjūk pirmajās lietošanas dienās.

    Tomēr neskatoties uz neveiklo startu, Samsung ir pelnījis uzslavu, jo visnotaļ stagnējošā viedtālruņu tirgū piedāvā kaut ko jaunu un interesantu. Pirms pāris mēnešiem Samsung prezentēja šī gada Galaxy S20 sērijas flagmaņtelefonus un kopā ar tiem pasaules pirmizrādi piedzīvoja arī uzņēmums otrās paaudzes salokāmais viedtālrunis – Galaxy Z Flip. Ja Galaxy Fold ir dārgs un specifisks viedtālrunis bez skaidra pielietojuma, tad Galaxy Z Flip, manuprāt, ir tieši tas, kas mums vajadzīgs. Vēsturiski saprotama formfaktora ierīce, kam jau sāk parādīties arī kaut kādas noderīgas funkcijas. Šis telefons beidzot ir nopērkams arī Latvijā, taču tā 1499 eiro cena gan vēl kož. Auč!

    Tomēr mazliet vēl pakavēsimies pie ierīces cenas. Ņemot vērā, ka šis tomēr joprojām ir mūsu pusē unikāls viedtālrunis, kas ir tehniski pārāks par tā vienīgo tiešo un mūsu pusē nenopērkamo Motorola razr konkurentu, Galaxy Z Flip cena man liekas adekvāta. Kas svarīgi, Galaxy Z Flip arī bez sava unikālā formfaktora ir jaudīga ierīce, kas izmanto lielisku AMOLED displeju, jaudīgu procesoru, saņēmis bezvadu uzlādi un labu kameru komplektu. Zini, kas ir dārgi? Piemēram, Huawei Mate Xs salokāmais viedtālrunis (tas drīzāk ir tiešs Galaxy Fold konkurents) maksā 2499 eiro un skaidrs, ka to nopirks tikai absolūti zīmola fanāti, kas spēj izdzīvot bez ierastajām lietotnēm. Un 1499 eiro nešķiet kosmiski daudz salīdzinot arī ar citu dārgā gala telefonu cenu. Piemēram, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (128 GB versija) maksā 1359 eiro, bet Apple iPhone 11 Pro (512 GB versija) maksā 1579 eiro.

    Samsung Galaxy Z Flip tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10 ar One UI 2.1 saskarni
    • Ekrāns: Salokāms 6.7 collu Dynamic AMOLED ar 1080 x 2636 px izšķirtspēju (ap 425 ppi) un HDR10+ atbalstu. Sekundārais 1.1 collu Super AMOLED displejs ar 112 x 300 px izšķirtspēju
    • Procesors: Qualcomm SM8150 Snapdragon 855+, Adreno 640 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 8 GB RAM + 256 GB UFS 3.0 pamatatmiņa
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), NFC, USB 3.1, USB On-The-Go
    • Kameras:  12 MP, f/1.8, 27mm (platā), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS un 12 MP, f/2.2, 12mm (ultra platā), 1.12µm aizmugurē. 10 MP, f/2.4, 26mm (platā), 1.22µm priekšā.
    • Audio: 32-bit/384kHz audio sadarbībā ar AKG
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs sānu pogā
    • Izmēri un svars:  167.3 x 73.6 x 7.2 mm atlocīts un 87.4 x 73.6 x 17.3 mm salocīts, 183 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms divdaļīgs Li-Po 3300 mAh ar 15W ātro vada un bezvadu uzlādi
    • Krāsas:  Mirror Black, Mirror Purple, Mirror Gold, Thom Browne Edition (Latvijā nopērkami tikai Mirror Black un Mirror Purple modeļi)
    • Cena: ieteicamā cena 1499 eiro

    Jaunais telefons ir iepakots gaumīgā kastītē, kas atgādina citu Samsung telefonu iepakojumus, taču te ir arī pa kādam feinam trikam. Piemēram, caur “Z” burta izgriezumu redzams iekšējās kastītes “Flip” uzraksts.

    Tālāk jau diezgan ierasts aksesuāru klāsts. Mums ir parastais “ātrais” Samsung vada lādētājs, pāreja no USB uz USB-C (datu pārnešanai no cita telefona), datu/lādēšanas kabelis un feinas AKG radītas austiņas ar USB-C spraudni, jo telefonam nav 3.5mm audio pieslēgvietas. Visi aksesuāri, kā ierasts, gaumīgi un kvalitatīvi.

    Šī telefona kastītē atradīsim vēl pāris interesantus papīriņus. Piemēram, viens informē par Galaxy Z Premier Service pakalpojumu, kas sola 1 gada Samsung ekrāna aizsardzību (displeja maiņa gan būs par maksu, ap 100 eiro) un norāda uz īpašu Galaxy Z klientu atbalsta dienestu. Tas darbojas standarta darba laikā. Diemžēl QR kods ved uz neeksistējošu atbalsta lapu.

    Tā kā Samsung ir slikta pieredze ar savu pirmo salokāmo viedtālruni, uz Galaxy Z Flip ekrāna uzlīmētā aizsargplēve ir apdrukāta ar konkrētiem norādījumiem, ko nedrīkst ar telefonu darīt. Ļoti loģiski un prātīgi ieteikumi, kas tikpat labi var attiekties arī uz citiem dārgiem un trausliem telefoniem.

    Unikāls dizains un kvalitatīva uzbūve

    Samsung Galaxy Z Flip ir ļoti interesants telefons, kuru pirmajās dienās mums pašiem visu laiku gribēsies virināt vaļā un ciet, kā arī to pamanīs arī apkārtējie cilvēki. Vismaz pamanīja tajos pirms-koronas laikos, kad vēl gājām laukā cilvēkos.

    Uz testu saņēmām violeto telefona versiju, kas spožā apgaismojumā burvīgi zaigo zilganvioletos toņos. Reāli smuki un krietni labāk par neuzkrītošo melno telefona versiju. Būsim reāli, šādu telefonu taču pirksim, lai padižotos cilvēkos. Telefona gludais korpuss gan reizē ir arī pamatīgs speķaino pirkstu nospiedumu magnēts.

    Salocītā formā telefons ir nepierasti mazs (87.4 x 73.6 x 17.3 mm) un kabatā būs jāgrābjas dziļāk, lai vispār to varētu sataustīt. Pāris reizes es pat paspēju piedzīvot pamatīgu izbīli, jo nodomāju, ka esmu telefonu kaut kur pazaudējis. Ļoti nepierasta sajūta pēc visiem milzīgajiem telefoniem, ko ikdienā lietoju pēdējos daudzus gadus. Es pat teiktu, ka salocītā formā Galaxy Z Flip atgādina mazu pūdernīcu. Lai telefons nav jāvirina vaļā katru reizi, kad griba apskatīties laiku vai jaunākos paziņojumus, Samsung ierīces ārpusē ir iebūvējis mazu displeju, kas spēj attēlot visu svarīgo informāciju. Ja laiku, datumu un baterijas uzlādes līmeni varam ērti saprast, tad paziņojumu pavadošo informāciju tik mazā ekrānā izlasīt būs pagrūti un tāpat virināsim telefonu. No sākuma tas būs interesanti, bet ar laiku šī liekā darbība jau būs diezgan apnicīga.

    Telefona eņģe ir līdzīga tai, kas tiek izmantota Galaxy Fold un tā ir diezgan stīva. Proti, telefons atvērts lielākā leņķī par kādiem 40 grādiem tā arī paliks šādā pozīcijā un tas ļauj to ērti nolikt uz līdzenas virsmas, lai uzņemtu attēlus vai pat filmētu. Nevajag vairs pat nekādu statīvu un tā kā Samsung šādam režīmam ir pielāgojis arī programmatūru, tad tas ir reāli noderīgs jaunieviesums.

    Pilnībā atlocītā formā (167.9 x 73.6 x 6.9-7.2 mm) telefons izskatās pēc diezgan pierasta, tiesa neierasti gara, viedtālruņa. Principā šādā formā tas ir aptuveni tikpat izstiepts, kā Sony Xperia 5. Piezīmēšu, ka atvērtā stāvoklī šis ir normāli lietojams telefons un visai drīz pat aizmirsīsim, ka to var salocīt. Telefons sver 183 gramus un tas ir normāls tāda izmēra telefona svars, ja ņemam vērā, ka tam ir alumīnija rāmis. Salīdzinājumam, Apple iPhone 11 ir mazāks displejs, bet telefons sver mazliet vairāk.

    Telefona apakšpusē pašā centrā ir USB-C pieslēgvieta uzlādei un aksesuāriem, piemēram, austiņām. Blakus redzam arī skaļruņa caurumiņus. Šim telefonam mūzika un video pavadošās skaņas tiek atskaņotas tikai pa vienu skaļruni un netiek izmantots zvanu skaļrunis, kā tas ir daudzos citos telefonos. Tāpēc skanējums būs vienvirziena un bez stereo.

    Eņģe ir sarežģīta un Samsung norāda, ka tā veidota tā, lai pati atgrūstu putekļus un tādējādi spētu nodrošināt ilgu mūžu. iFixit, protams, nolēma šo putekļu noturību pārbaudīt un secināja, ka putekļi eņģē tiek iekšā bez lielām problēmām. Savas kabatas diez vai sāksim biežāk tīrīt no gružiem, tomēr smilšainās pludmalēs es ar šo telefonu nedzīvotos.

    Kreisais telefona sāns atvēlēts SIM kartes atvilknītei. Tajā var ievietot vienu nanoSIM izmēra SIM karti un otru pieslēgumu varam pievienot izmantojot eSIM tehnoloģiju. LMT pie mums to atbalsta telefoniem. Atmiņas karti šajā telefonā ievietot nevarēsim, būs jāiztiek ar 256GB iebūvēto atmiņu.

    Telefona labajā sānā redzam apvienoto skaļuma regulēšanas taustiņu un ekrāna bloķēšanas taustiņu, kas reizē ir arī pirkstu nospiedumu sensors. Tas darbojas labi un man prieks, ka vismaz šim telefonam Samsung nav izmantojis savus zem displeja iebūvētos pirkstu nospiedumu sensorus, kas ir diezgan nelietojami.

    Galaxy Z Flip kastē vēl arī atradīsim caurspīdīgu aizsargvāciņu, kuru varam izmantot, lai ierīci pasargātu no skrāpējumiem. No lielākiem triecieniem vai kritieniem tas gan nepasargās. Pozitīvi, ka uzlikts šis vāciņš ir diezgan nepamanāms un nekādi netraucē lietot šo ierīci.

    Kopumā jāsaka, ka ierīce ir izveidota no kvalitatīviem materiāliem un rokā jūtas labi. Protams, ir baža par eņģes un displeja ilgmūžību, bet visādi citādi uzbūve ir citu Samsung flagmaņu līmenī.

    Lielisks displejs, ko var pilnībā salocīt

    Salokāmais displejs noteikti ir Galaxy Z Flip telefona interesantākā daļa. Atvērtā stāvoklī telefona Dynamic AMOLED displejs ir 6.7 collas liels un tā izšķirtspēja ir 1080 x 2636 pikseļi (FHD+). Tā šādam izmēram ir pietiekami augsta izšķirtspēja, lai pikseļu blīvums (~425 ppi) būtu tik augsts, ka atsevišķi pikseļi ar aci nav pamanāmi. Displeja malu attiecības ir 21.5:9 un tas nozīmē, ka telefons ir diezgan šaurs un garš. Ar īkšķi pavisam noteikti augstu neaizsniegsimies, taču tekstu lasīt ir forši, jo to ir retāk jāritina uz leju. Spilgtuma un krāsu attēlojuma ziņā tas ir lielisks Samsung displejs, taču ņem vērā, ka tas nebūs saskatāms caur polarizētām saulebrillēm.

    Samsung norāda, ka displeju sedz “Ultra Thing Glass”, jeb 0.03 mm plāns stikls. Iespējams, tas kaut kur zemāk arī ir, taču virspusē ir uzlīmēts diezgan biezs un mīksts polimēra pārklājums. Tajā diezgan viegli paliek skrāpējumi, taču laika gaitā tie iztaisnojas. Tāpat varam labi redzēt, ka displeju apjož paaugstinātas malas, kas neļauj dažādiem gružiem sabirt starp displejiem aizvērtā stāvoklī.

    Ražotājs norāda, ka šo displeju bez problēmām var locīt vismaz 200 000 reizes, taču man grūti spriest par šādas ierīces ilgmūžību, jo izmantotās tehnoloģijas gluži vienkārši ir vēl pārāk jaunas un nepārbaudītas. Kad displejs ir ieslēgts, locījuma vietu praktiski neredz un tā pavisam noteikti netraucē. Tā arī nereģistrē sliktāk pirkstu nospiedumus. Kad displejs izslēgts, locījuma vieta gan izskatās neglīta un vieš bažas. Morāle vienkārša – telefons ir jālieto nevis uz to jāskatās :)

    Kā jau rakstīju, ierīces priekšpusē ir otrs 1.1 collas mazs Super AMOLED displejs ar 112 x 300 px izšķirtspēju. Tas ir normāls skārienjūtīgs displejs, kas parāda laiku, datumu, baterijas uzlādes līmeni, kā arī paziņojumus, mūzikas vadību un var tikt izmantots pat kā kameras skatu meklētājs. Paziņojumu skatā var spiest virsū katram individuālam paziņojumam, lai atverot telefonu uzreiz izlasītu plašāku informāciju. Tāpat šajā ekrānā tiek parādīti ienākošie zvani un varam uz tiem no šī ekrāna atbildēt. Šis mazais displejs nav aktīvs visu laiku, taču to var aktivizēt divreiz tam pieskaroties vai piespiežot sānu pogu.

    Vai šo telefonu var atvērt ar vienu roku? Jā, ja piešaujas. Vai to var aizvērt ar vienu roku? Jā, tas ir vienkāršāk. Vai mēs varam beigt telefona zvanu vienkārši aizverot telefonu? O, jā!

    Flagmaņa cienīga veiktspēja

    Samsung šim telefonam ir uzstādījis svaigu Android 10 versiju un aktuālo One UI grafiskās saskarnes versiju. Ja esi iepriekš lietojis kādu relatīvi svaigu Samsung telefonu, tad viss būs saprotams un ierīce nebūs jāapgūst no jauna.

    Tā kā Galaxy Z Flip displejs locījuma vietā dalās divas vienādās daļās, Samsung ir izveidojis īpašu Flex Mode pielāgojumu lietotāja saskarnē, kas ļauj lietotnēm pielāgoties šim telefonam. Piemēram, iebūvētā kameras lietotne un Google Duo video sazvanu lietotne prot displeja augšējā daļā attēlot abu sarunas biedru video, bet apakšējā daļā izvietot kontroles pogas. Tādējādi telefonu pusatlocītu varam novietot uz galda un pret mums vērstajā displeja daļā redzēsim sevi un savu sarunas biedru. Pie tam režīmu maiņa notiek automātiski līdzko mazliet ielokām telefonu.

    Ierīce ir aprīkota ar jaudīgu 2019. gada flagmaņu līmeņa Snapdragon 855+ procesoru un 8 GB operatīvo atmiņu, kā arī ātru 256 GB UFS 3.0 iebūvēto atmiņu. Visas darbības tiek veiktas flagmaņa cienīgā ātrumā un nekas vispār nebremzē. Lai arī šis čipsets atbalsta 5G savienojumus, Galaxy Z Flip šī funkcionalitāte netiek izmantota un tas ir 2G/3G/4G telefons.

    Uzlādes jauda nepārsteidz, taču ir arī bezvadu uzlāde

    Telefona 3300 mAh akumulators ir sadalīts divās daļās, lai ierīcei būtu kaut cik neitrāls izsvarojums. Manuprāt, tas ir panākts veiksmīgs un telefons rokā noturams ir ērti.

    Galaxy Z Flip nodrošina 15W vada uzlādi, kas pēc mūsdienu flagmaņu standartiem ir diezgan maz. Telefonu var uzlādēt arī uz bezvadu lādētājiem (max jauda ir 9W), kā arī tas pats nodrošina reverso bezvadu uzlādi. Proti, varam uz tā muguriņas lādēt citus aksesuārus, piemēram, Samsung Galaxy Buds+ austiņas vai Samsung viedpulksteņus. Vienīgi ņem vērā, ka telefons ir pavisam gluds un slidens, tāpēc gan tas pats slīdēs prom no lādētājie, gan no tā šļūks prom uzlādējamie aksesuāri.

    Kopumā telefons stabili spēj darboties visas dienas garumā un tas manos testos īpaši ātrāk un neparedzami neizlādējās (kā tas bija ar Galaxy S20 Ultra 5G).

    Cienījams kameru komplekts

    Ja kopumā Galaxy Z Flip ir tehniski labi aprīkots, tad kameru ziņā varam novērot mazas atkāpes. Savā ziņā kameru komplekts ir tuvāks pagājušā gada Galaxy S10 sērijas ierīcēm nevis šobrīd aktuālajiem Galaxy S20 sērijas telefoniem. Piemēram, Galaxy Z Flip galvenā kamera izmanto tādu pašu kameras sensoru, kā pērnais Galaxy S10 ar atšķirību, ka salokāmajam telefonam ir fiksēts f/1.8 atvērums, kamēr Galaxy S10 tas bija mainīgs.

    Telefona aizmugurē (priekšpusē, ja ierīce ir salocīta) ir “tikai” divas kameras:

    • 12 MP, f/1.8, 27mm (platā), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS
    • 12 MP, f/2.2, 12mm (ultra platā), 1.12µm

    Ar šo telefonu varam veidot selfijus ierīci pat neatverot, jo priekšējais mazais displejs kalpo arī kā skatu meklētājs. To varam ieslēgt ar dubultklikšķi uz ekrāna bloķēšanas pogas un tad varam ar pieskārienu mazajam displejam pārslēgties starp plato un ultra plato kameru režīmu.

    Pēc mazā ekrāna diemžēl grūti saprast, kas tiks gala fotogrāfijā un kas netiks, jo rezultējošai fotogrāfijai vispār ir kvadrāta forma. Toties atšķirība starp plato un ultra plato režīmu ir acīmredzama. Jāmācās īpaši viltīgi izstiept roka, lai tā netiek kadrā tizlā paskatā. Bet katrā ziņā detalizācija šādā režīmā ir augstāka nekā bildējot ar selfiju kameru. Process gan ir diezgan neērts, tāpēc šaubos, ka šādi bildēsim bieži.

    Kameras lietotne ir ļoti Samsung’īga un tā varbūt pagalam vienkārša, ja fotografēsim pilnībā automātiskajos režīmos. Protams, ir pieejams arī PRO režīms, kurā varam pielāgot dažādus iestatījumus un iegūt fotogrāfijas arī RAW formātā, lai tās apstrādātu citās programmās.

    Telefona priekšpusē displejā ir iegriezts selfiju kameras caurums un caur to uz mums lūkojas 10 MP, f/2.4, 26mm (platā) kamera. Lai arī priekšējā kamera nevar izmantot ToF, jeb attāluma sensoru un sejas jāatpazīst programmatūrai, rezultāts var sanākt pat diezgan labs un telefons automātiski pratīs diezgan sakarīgi izpludināt fonu aiz mums.

    Es nezinu ar kādu maģiju nodarbojas Huawei, bet viņu telefonos nakts režīms rada absolūtu fantastiku. Samsung to nespēj. Apstākļos, kad ir kaut kāds apgaismojums pieejams, Nakts režīms izvilks mazliet vairāk detaļas no ēnām, bet reizē arī radīs diezgan nedabīgas krāsas. Augšējais attēls ir parastajā kameras režīmā un apakšējais ir uzņemts Nakts režīmā.

    Apstākļos, kad parastais kameras režīms rāda melnu bildi, Nakts režīms spēj kaut ko panākt, tomēr diezin vai visiem būs saprotams, ka šī izplūdusī bilde atspoguļo leļļu māju.

    Gan aizmugurējās, gan priekšējā kamera spēj uzņemt 1080p un 4K video, taču ultra platā kamera ir limitēta uz 30 fps režīmu, kamēr abas pārējās spēj filmēt arī 60 fps režīmā. Ar interesi izmēģināju Samsung Super Steady īpaši plūdeno filmēšanas režīmu un jāsaka, ka tas tiešām spēj būtiski nogludināt visa veida kratīšanos un roku trīcēšanu. Ņem gan vērā, ka šajā režīmā tiek izmantota tikai ultra platā kamera un tādējādi 1080p izšķirtspēja pie 30 fps.

    Fotografēt ar šo telefonu ir viegli un kameras vairumā gadījumu darbojas paredzami. Telefoto kameras ar trakajiem zoom gan būs jāmeklē citos telefonos, taču arī ar Galaxy Z Flip spējām ikdienas notikumu piefiksēšanai pietiks ar atliektiem galiem. Zemāk vēl daži ar šo telefonu uzņemto attēlu piemēri.

    Nobeigumā: Ne tikai unikāls, bet arī reāli lietojams telefons

    Ja mēs vēlamies patiešām unikālu Android viedtālruni, tad Samsung Galaxy Z Flip ir lieliska izvēle! Pozitīvi, ka Samsung nav gājis “lēto” Motorolas ceļu un savā unikālā salokāmajā viedtālrunī iekļāvis patiešām flagmaņa cienīgu veiktspēju. Mums ir jaudīgs procesors, ātra atmiņa un lieliskas kameras. Plus, pats salokāmais displejs ir kaut kas iepriekš nepieredzēts, taču vienlaicīgi arī absolūti ērti un saprotami lietojams. Es atkārtošos, man Galaxy Z Flip šķiet krietni saprotamāks un noderīgāks telefons nekā atveramās grāmatiņas formas Galaxy Fold. Plus, šis telefons arī izsauc nostaļģiskas atmiņas par laikiem, kad podziņtelefoni bija salokāmi. Ehh, tie tik bija laiki!

    Protams, ar savu aptuveni pusotra tūkstoša eiro cenu šis produkts nebūs pieejams visiem. Bet tas arī nav nepieciešams, jo Galaxy Z Flip āķis slēpjas unikālajā dizainā un tikai retajam tas šķitīs svarīgākais aspekts jauna telefona izvēlē. Ja Samsung kaut mazliet piehaltūrētu šīs ierīces tehniskajā aprīkojumā, man par to būtu krietni kritiskāks skatījums, taču pie flagmaņa līmeņa snieguma man šāda cena šķiet ļoti samērīga, jo citi “parasti” telefoni var maksāt pat dārgāk.

    Šo telefonu kā galveno sakaru ierīci es lietoju vairākas nedēļas un biju pārsteigts, cik ātri es tiku pāri sākotnējai sajūsmai un tas kļuva par pierastu telefonu, kas mani īpaši nekaitināja. Tas jau ir daudz! Vienīgā nianse ar ko es netiku galā, bažas par eņģes un displeja ilgmūžību. Bet tas ir normāli, jo Galaxy Z Flip ir viens no pirmajiem reāli ikdienā lietojamajiem salokāmajiem viedtālruņiem.

    Beidzot reāli lietojams un foršs salokāmais viedtālrunis visiem Samsung faniem!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    10
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    8
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ingmars
    14.04.2020 13:20

    Jess! Šis ir “prikolīgs”… ļoti labprāt redzētu atsauksmes pēc kāda pus gada palietošanas – salokāmā tehnoloģija un tā…

    Janis Liepins
    14.04.2020 16:21

    Man pilnīgi nav skaidrs kāpēc tā selfija kamera tur ielikta. Risinājums tak būtu lielāks selfija displejs un viss. + tad zvana un ziņu funkciju lielā mērā varētu sadarīt neverot vaļā telefonu. Ērti

    Krotow
    14.04.2020 17:32

    Iedod palietot kādam ne tik rūpīgam radiniekam. Un gada beigās uzraksti vai ekrāns vēl dzīvs.

    Normunds Pauders
    14.04.2020 21:29

    Ārzemju atsauksmēs dzirdēju, ka ekrāns ļoti viegli skrāpējas. Vai pēc nedēļas lietošanas pamanīji, jau kādas švīkas uz ekrāna?

    blmz
    15.04.2020 12:48

    kā pēc šitāda komentāra Tev ceļas roka ekrānam likt 9?

    Jums Samsung maksa par pozitiviem aprakstiem?

    blmz
    15.04.2020 13:47

    nenormāli kruts displejs kuru var sabojāt ar nedaudz garāk atlaistu nagu & kurš vidu daļā izskatās maigi izsakoties gļukaini
    es pats, skatoties prezentāciju, biju gatavs atmest 10gadus garo iphone lietošanu, jo produkts patiešām ir nenormāli kruts, bet ņemot vērā ka viņu sapist var nepareizi uz viņu paskatoties, 9 (tb teicami) likt jamam nekādīgi nevarētu

    anyways, Tavs blogs – Tavi noteikumi & saprāšana

    blmz
    15.04.2020 14:34

    ja reiz tas ir telefons kuru nevajag salīdzināt ar citiem telefoniem, nafig viņu vērtēt tāpat kā citus telefonus?

    & te pat neiet runa par kkādu ilgmūžību – pagaidām tas ir produkts kura vieta ir uz spilventiņa aiz stikla durvīm, nevis kāda kabatā

    Dzintars
    14.04.2020 23:05

    Apčamdīju. Atvēru, ieraudzīju un arī ar pirkstiem sajutu to krunku locījuma vietā, aizvēru un uzreiz pazaudēju jebkādu interesi par šo ierīci. Iespējams, ka tā ir tikai mana problēma, jo mani tracina vismazākā skramba uz telefona ekrāna, bet te – saskatāma un sataustāma locījuma vieta. Ne, ne, ne!

    Rūdolfs Rancāns
    28.01.2021 16:50

    Tikai ar deviņu mēnešu nobīdi pāris teikumi no manas puses par Z Flip.

    Reklāma
    Beidzot reāli lietojams un foršs salokāmais viedtālrunis visiem Samsung faniem!Samsung Galaxy Z Flip apskats - beidzot fifīgs telefons!