Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus 8 Pro apskats – 999 eiro par flagmaņu killeri???

    Viss būtu labi, ja vien tiktu saglabāta "vecā" aptuveni 750 eiro cena Pro modelim.

    Jaunākie raksti

    Šī gada visi redzētie lielo ražotāju flagmaņi mani ir nepatīkami pārsteiguši vienā kategorijā. Cena. Cena ir pamatīgi augusi Samsung Galaxy S20+ un Galaxy S20 Ultra, Huawei ir kaut kā izdevies noturēt P40 Pro viedtālruņa cenu zem 1000 eiro atzīmes, bet tāpat cena ir augusi, kad to salīdzina ar P30 Pro starta cenu pirms gada, kas bija aptuveni 895 eiro. Huawei gadījumā arī būtu gatavs saderēt, ka ar Google Play servisiem P40 Pro viedtālruņa cena būtu vismaz 100 līdz 150 eiro augstāka.

    Diemžēl trakajam cenu trendam ir jūtama atbalss arī OnePlus 8 sērijā – šogad OnePlus 8 Pro ar 8 GB RAM + 128 GB atmiņu maksā 899 eiro (šis modelis pieejams tikai melnā krāsā, lai citi redz, ka tu esi skopulis un pirmais randiņš ar tevi būs kebabotavā ar kopāpirkšanas kuponiem), kamēr 12 GB RAM + 256 GB maksā jau 999 eiro (pieejams zilā vai zaļganā krāsā). Šis fakts arī pieliek punktu sapnim par flagmaņu killeri, jo tagad tik jāsagaida kāds, kurš nākamais sevi kronēs par killeri. Killojamo skaitā bez jebkādiem pārmetumiem ierindojam arī OnePlus 8 Pro.

    Protams, cenas kāpumam var atrast iemeslu vai divus, bet nepamet sajūta, ka tomēr lielie ražotāji ir uztaisījuši sava veida ekosistēmu, kas ir būtiski plašāka par OnePlus – tas pats Samsung piedāvā norēķinu sistēmu, dažādus viedos pulksteņus, pēdējā laikā Samsung visai pamatīgi sācis sadarbību ar Microsoft, lai Samsung viedierīcēm tiktu nodrošināta ērtāka datu un zvanu apkalpošana no Windows 10 galddatora. Servisu un papildu nieciņu ziņā OnePlus ir pilnīgs nespējnieks, ja neskaita bezvadu austiņas un drusku pārcenotus koverīšus.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, OxygenOS 10
    • Ekrāns: 60/ 120 Hz, 6.78 collu Fluid AMOLED 3168 x 1440, 19.5:9 malu attiecība, ap 513 ppi, Corning Gorilla Glass 6 skrambu drošs ekrāns, HDR10+, sRGB un DCI-P3 atbalsts
    • Procesors:  Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 8 GB + 128 GB vai 12 GB + 256 GB (UFS 3.0)
    • Savienojumi: 2×2 MIMO Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, aptX HD), 4G + 5G
    • Kameras: četru kameru sistēma – 48 megapikseļi, f/1.8, 25 mm (wide), 1/1.43″, 1.12µm, PDAF, lāzera autofokuss, OIS; 8 megapikseļi, f/2.4, 13 mm (ultrawide); 8 megapikseļi, f/2.4 (3x telefoto); 48 megapikseļi, f/2.2, 13 mm (ultra wide), 5 megapikseļi f/2.4 krāsu filtru sensors
    • GPS: ar dubultās uztveršanas A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, SBAS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna aizsargstikla, Warp Charge 30T ātra akumulatora uzlāde ar 30W un arī 30W bezvadu lādēšana, 3W reversā bezvadu lādēšana, NFC, USB 3.1 Type-C, IP68 mitruma un putekļu noturība
    • Izmēri un svars:  165.3 x 74.4 x 8.5 mm, 199 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4510 mAh
    • Krāsas:  Glacial Green (12 GB + 256 GB), Ultramarine Blue (12 GB + 256 GB), Onyx Black ( 8 GB + 128 GB)
    • Cena: 899 eiro (8 GB RAM + 128 GB) vai 999 eiro (12 GB RAM + 256 GB)

    Izskats un uzbūve

    Sāksim noteikti ar visilgāk gaidīto OnePlus viedtālruņu jaunumu – OnePlus 8 Pro ticis pie IP68 mitruma un putekļu noturības. Jā, oficiālas noturības. Iepriekš OnePlus sūrojās, ka IP reitinga iegūšana vienu viedtālruni sadārdzinot par aptuveni 30 eiro. Šeit tad arī esam atraduši vienu no vaininiekiem augstajai OnePlus 8 Pro cenai.

    OnePlus vadītājs Pīts Lau (Pete Lau) vēl marta vidū intervijā atklāja vairākas būtiskas gaidāmās OnePlus 8 sērijas nianses. Jau iepriekš bija zināms, ka OnePlus 8 tiks pie 120 Hz ekrāna, bet tika pateikts, ka OnePlus 8 sērija saņems arī 5G mobilo datu savienojumu. Paziņojums par 5G ir visai loģisks, jo šis gads atnesis korekcijas procesoru tirgū – Qualcomm Snapdragon 865 ir jūtami dārgāks par pagājušā gada Snapdragon 855 un Snapdragon 855+. Jauno Snapdragon 865 nemaz nav iespējams iegādāties bez pavadošā X55 5G modema, kas vēl vairāk sadārdzina Snapdragon 865 izmantošanu. OnePlus 7 Pro maksā 759 eiro, pie mums šī viedtālruņa 5G versiju nemaz nepiedāvā. Tika jau solīts, ka OnePlus 8 Pro modelis būs aptuveni 70 līdz 100 eiro dārgāks, par šo cenas lēcienu tad arī daļēji var vainot 5G.

    Vēl viens lielais OnePlus 8 Pro pārsteigums ir mežonīgi ātra 30 W bezvadu uzlāde. OnePlus pēdējos pāris gadus saņem visai pamatotus pārmetumus par bezvadu uzlādes ignorēšanu. Uzņēmums gan vienmēr cenšas atrunāties ar bezvadu uzlādes lēnīgumu. OnePlus Warp Charge 30 Wireless, kas, kā jau vēsta nosaukums, ir ļoti ātra bezvadu uzlādes tehnoloģija.

    Warp Charge 30 Wireless spēj viedtālruni no nulles līdz 50% uzlādēt pusstundas laikā. Diemžēl var sacīt, ka Warp Charge 30 Wireless gandrīz nav savietojams ar Qi uzlādes standartu. Kāpēc “gandrīz”? Jo Warp Charge 30 Wireless kopā ar Qi lādētāju spēs izmantot tikai 5W, nevis pilnas Qi lādētāja iespējas. Ja Qi lādētājs atbildīs 10W EPP standartam, būs iespējams izmantot visus 10W. Arī bezvadu uzlāde kokos neaug.

    Kopā ar OnePlus 8 Pro pie manis nonāca arī Warp Charge 30 Wireless lādētājs. Pats lādētājs ir balta ierīcīte, viedtālruņa uzlāde paredzēta tikai vertikālā pozīcijā. Warp Charge 30 Wireless iebūvēts neliels, visai kluss dzesēšanas ventilators. Viena sūdzība gan ir par Warp Charge 30 Wireless lādētāju – tas saņēmis nenoņemamu vadu, un šis vads noteikti ir par īsu. Warp Charge 30 Wireless lādētāju uz galda varēsi uzlikt tika tad, ja sienas kontakts atrodas tieši zem galda. Vada garums ir tieši 97 cm, man mājās centrālais darba galds ir 75 cm augsts, attiecīgi Warp Charge 30 Wireless lādētāju jānovieto kaut kur citur vai arī jākrāmējas ar pagarinātāju, lai Warp Charge 30 Wireless un OnePlus 8 Pro neatrastos bīstami tuvu galda malai.

    Ja neskaita šo fizisko trūkumu, OnePlus 8 Pro bezvadu uzlāde ne ar ko neatpaliek no ļoti ātras vada uzlādes. Pat ar līdzi doto koverīti OnePlus 8 Pro uzlādējas zibenīgi un nemaz tik ļoti nekarst procesā. Var sacīt, ka beidzot bezvadu uzlāde ir izmantojama ne tikai lai pamuļķotos, bet jārēķinās, ka Warp Charge 30 Wireless lādētājs maksā 70 eiro.

    Pēc šī ārprātīgi garā ievada pāris vārdos pateikšu, ko tieši domāju par OnePlus 8 Pro izskatu. Viedtālrunis ir visai paliels, bet to ir gana ērti turēt rokās. Aizmugurē kameras moduļa izbīdījums ir pamatīgs, faktiski īsti bez koverīša OnePlus 8 Pro ikdienā neizmantosi. Oriģinālie koverīši tieši tā taisīti, lai maksimāli sargātu kameras kuprīti no traumām. Loģiski, bet ne ideāli ērti.

    No OnePlus 8 Pro pazudusi motorizēti izbīdāmā pašiņu kamera (un labi, ka tā!), tās vietā ir Infinity-O tipa caurums ekrāna stūrī. Man jāsaka, ka šogad Samsung savos S20+ un S20 Ultra izdevies izvietot mazāku ekrāna caurumu, salīdzinošo OnePlus 8 Pro atgādina pamatīgu Gaujas atvaru. Labā ziņa ir tā, ka Huawei ar P40 Pro veicies būtiski sliktāk, bet P40 Pro modeļa ekrānā ir ne tikai viena pati kameriņa.

    Dievīgs ekrāns, bet ar saviem BET

    OnePlus 8 Pro ekrāns ir vienkārši superīgs. Tas piedāvā izvēlēties starp 60 Hz un 120 Hz, turklāt netiek sēdināta ekrāna izšķirtspēja pie 120 Hz, kā to dara Samsung savos šī gada flagmaņos (Samsung nomet izšķirtspēju uz 1080p pie 120 Hz). Man jau šķiet, ka OnePlus mierīgi varēja palikt pie 90 Hz ekrāniem, arī to darbība ikdienas tekstu lasīšanas un Instagram skrollēšanas režīmos bija superīga. Ekrānā iebūvētais pirkstu nospiedumu nolasītājs samaļ miltos Samsung un arī Huawei flagmaņu piedāvājumu ātrdarbībā un precizitātē.

    Ja šausmīgi piedomā pie akumulatora tēriņiem, varēsi arī izmantot ne tikai pilnu 2K izšķirtspēju ar 60 vai 120 Hz, bet pastāvēs iespēja pārslēgties 1080p režīmā ar 120 Hz un pat 60 Hz.

    OnePlus 8 Pro pat ticis pie atsevišķa MEMC procesoriņa, kas apskeilo Netflix un YouTube video līdz 120 kadriem sekundē, Amazon video līdz 60 kadriem sekundē. Vienlaikus video uzlabotājs mēģina veidot HDR video, bet man ir jāsaka, ka vismaz YouTube video, kas jau ir 1080p ar 60 kadriem sekundē uzlabot īsti neizdodas. Faktiski HDR sintētiskā izveide nodara pāri šiem video, tiek kļūst tādi kā nedaudz smilšu pelēki. Droši vien šo ieteiktu neaktivizēt, varbūt kādreiz ar atjauninājumiem tiks sakopta šī iespēja.

    Un tagad ķeramies pie BET sadaļas. Pie mums sabijušais OnePlus 8 Pro, kā arī daudzi citi 8 Pro uzrāda tipiskas un mazāk tipiskas OLED ekrānu problēmas. Daudzi agrīnie testētāji norāda uz neprecīzi saliktiem viedtālruņu korpusiem, esot pat atsūtīti jau saspiesti vai sasisti viedtālruņi. Plašs problēmu loks ir arī ar OnePlus 8 Pro ekrāniem. OnePlus 8 Pro ir problēma ar zaļganas nokrāsas ekrānu defektiem. Šī nav gluži pirmā reize, kad OLED tipa ekrāni krāsojas zaļgani. Šo problēmu OnePlus sola salabot ar programmatūras labojumu, kas atnāks līdz ar nākamo drošības labojumu un citiem sistēmas uzlabojumiem.

    Saņemtas arī sūdzības, ka OnePlus 8 Pro ekrānu kameru izgriezums radot OLED ekrānu problēmas ar tumšu, horizontālu joslu.

    Pie mums bijušajam OnePlus 8 Pro ir problēma, ka mazāk spilgtā ekrāna režīmā (zem aptuveni 30… 35%) attēlu rāda pelēcīgu, tādu kā drīzāk smilškrāsas ar pabalējušiem toņiem. Pagaidām OnePlus nav komentējis, vai būs iespējams ar programmatūras labojumiem sakopt visas novērotās ekrāna problēmas.

    Man arī jāsaka, ka OnePlus 8 Pro ekrānu sānu liekums rāda nekorektas krāsas, kā arī visai bieži var novērot netīšus skārienus ekrāna malās. Šādas problēmiņas Samsung savos viedtālruņos vairs nepieļauj.

    Kameras – kad kvantitāte vēl nenozīmē kvalitāti

    OnePlus 8 Pro šogad jau ir ticis pie veselām četrām kamerām – 48 megapikseļu galvenās kameras ar visai gaišu f/1.78 objektīvu. Ar galveno kameru var fotografēt 48 (lieliskā apgaismojumā) vai 12 megapikseļu režīmos. 12 megapikseļu režīms ir universālāks, tas pacieš arī sliktāku izgaismojumu. Tad nāk 8 megapikseļu telefoto kamera ar trīskāršu optisko palielinājumu un to papildina 48 megapikseļu ultra platleņķa kamera ar 119 grādu skata leņķi. 5 megapikseļu kamera gluži nav kamera, bet tā nodēvēta par krāsu filtru kameru.

    OnePlus 8 Pro kameras lietotnē ir pāris patīkamas nianses – slēgšana starp 48 megapikseļu un 12 megapikseļu režīmiem ir ātra, tā ir turpat lietotnes saskarnē, nav jāložņā iestatījumos. Otrā lieta – OnePlus 8 Pro kameras necenšas lēkt pār savu pakaļu, netiek piedāvāti nekādi vājprātīgi 30x, 50x un 100x digitālie palielinājumi, kas nemaz nav īsti izmantojami. OnePlus 8 Pro kameras lietotnē pamatā vari tikt pie platleņķa, standarta galvenās kameras un 3x palielinājuma. Protams, lietotne atļauj tikt pie digitālajiem palielinājumiem, bet tie netiek uzsvērti.

    Zemāk izvietoti trīs foto paraugi labā gaismā:

    Attēla kvalitāti ir šausmīgi grūti novērtēt, ja neveic uzreiz fotouzņēmumus ar diviem vai vairākiem konkurējošiem viedtālruņiem blakus. Teiksim tā, man šķita, ka OnePlus 8 Pro kameras ir redzami vājākas par Galaxy S20+, S20 Ultra un arī par Huawei P40 Pro. Īpaši to var just, kad fotografē telpā, kur “uz aci” šķiet, ka gaisma vēl ir gana, bet faktiski ISO vērtības jau skrien debesīs. Gaišā dienā, ārā ar nevienu no modernajiem un gana dārgajiem viedtālruņiem nav nekādu dižo problēmu.

    Kameras ne vienmēr ir vienās domās par baltās krāsas balansu:

    Šādas ir fotogrāfijas istabā prom no loga (lelles) un arī visai vājā apgaismojumā (instrumenti). Kā var redzēt, kameras apjūk, ja ir kaut neliela gaismas krišana objektīvā:

    Jau pāris paaudzēs OnePlus jājamzirdziņš ir nakts fotogrāfija. Rudenī ar OnePlus 7T (nevis Pro, bet parasto) sabiju palielās alās, tur tiešām viedtālruņa kameras redzēja vairāk nekā cilvēka acs. Protams, kad pavelk bildes tuvāk, var redzēt, ka notiek sintētiskas mahinācijas ar iegūto fotogrāfiju, bet tāpat tas ir iespaidīgi. OnePlus 8 Pro tumšā naktī darbojas līdzvērtīgi automātiskajā (parastajā) režīmā, bet varu apgalvot, ka kaut kas ir gājis uz labo pusi tieši nakts fotogrāfijas režīmā – OnePlus 8 Pro nakts režīms ir redzami labāks par 7 un 7T sērijas spējām.

    Makro režīms jālieto tikai ļoti labā gaismā:

    Krāsu filtru kamera… tas ir jaunums, jauna OnePlus ideja. Neesmu pārliecināts, ka šādai kamerai būtu jāpastāv. Tāpat tiek iegūtas fotogrāfijas, kas ne ar ko nav labākas par elementāriem digitālajiem filtriem gandrīz jebkurā foto lietotnē viedtālrunī. Var paprovēt Photochrom filtru, bet arī tas ir aizraujošs tikai pirmās pāris reizes. Pie nosacījuma, ja šo opciju vispār atrodi.

    Automātiskajā režīmā viedtālrunim nedaudz patīk nakti pārvērst par dienu, attiecīgi ir augstas ISO vērtības, kas bojā attēla detaļas un krāsas. Dzeltenais krūms tika fotografēts pamatīgā tumsā, kas nez kāpēc OnePlus-prāt tiek pārvērsta gandrīz par dienu:

    Nakts režīms, ar aci šeit varēja saskatīt tikai gaismu, kas nāk pa spraugu labajā pusē:

    Kopumā par OnePlus 8 Pro kamerām – nekā aizraujoša. Noteikt ne 999 eiro vērta. Kaut ko tādu gaidu no aptuveni 400… 450 eiro viedtālruņa. OnePlus ir jāpamācās no Huawei, par 999 eiro var un vajag uzstādāt labākas kameras ar saprātīgāku kameru softu.

    Galvu reibinoša veiktspēja un pieklājīgs akumulators

    OnePlus 8 Pro ticis pie Qualcomm Snapdragon 865 procesora, kas tiek pārots ar 8 GB vai 12 GB LPDDR5 RAM. Tiek solīts, ka šādi par 20% tiek samazināti enerģijas tēriņi un vienlaikus palielināta jauda par 30%.

    Nav nekāds noslēpums, ka OnePlus 8 Pro ar Snapdragon 865 procesora palīdzību samaļ miltos šī gada Samsung Galaxy S20+ un S20 Ultra, jo tie Eiropā izmanto Exynos 990 procesorus. Exynos 990 tiek vērtēti kā aptuveni 20% līdz 30% lēnāki atsevišķās darbībās, kad tos salīdzina ar Snapdragon 865 procesora spējām. Lai kaut ko labu pateiktu par Samsung Galaxy S20+ un S20 Ultra, tad uzsvēršu, ka šie viedtālruņi ņem pretī microSDXC atmiņas kartes, kamēr OnePlus 8 Pro nav nekādu iespēju palielināt atmiņu.

    Spēlīšu dzenātājiem ir Fnatic režīms, kas optimizē procesora, fona procesu un ekrāna darbību, lai spēlei novadītu maksimālu jaudu un ātru attēlošanu.

    Kopumā, protams, par OnePlus 8 Pro un Snapdragon 865 procesora spējām sūdzēties būtu lieki.

    Akumulatora ietilpība OnePlus 8 Pro ir 4510 mAh, kas ir nedaudz vairāk par Galaxy S20+ un pamatīgi pārspēj Huawei P40 Pro 4200 mAh. Pietuvoties S20 Ultra 5000 mAh neizdodas, bet Ultrai ir savas mega problēmas ar akumulatora darbību. No visiem minētājiem šī gada viedtālruņiem manās rokās OnePlus 8 Pro izdzīvoja visilgāk. Te var vēlreiz piesaukt 30 W bezvadu uzlādi, bet sīkāk te neatkārtošos.

    Nobeigumā

    OnePlus 8 Pro noteikti ir audzis vairākās jomās, kad to salīdzina ar OnePlus 7T Pro, bet man ir ļoti grūti attaisnot OnePlus 8 Pro cenas pieaugumu. OnePlus 8 Pro ir vienā cenā ar Huawei P40 Pro, kamēr Samsung Galaxy S20+ ir aptuveni 100 eiro dārgāks. Nekādi nevaru sevi dēvēt par Samsung fanu, bet pie tik augstas cenas un tik niecīgas cenu atšķirības (ap 10%) tomēr es ar prātu balsotu par Samsung. Sirds man vienmēr bijusi pie OnePlus, bet nu ne jau par 1000 eiro. Tas ir par skarbu aparātam, ko piegādā anonīmi no noliktavas kaut kur Eiropas vēl lielākā nostūrī par Latviju.

    Man ļoti patika un pat patīkami pārsteidza 30 W ātrā bezvadu uzlāde, viss ir lieliski ar OnePlus 8 Pro ātrdarbību, tam ir super ekrāns un gandrīz pieņemamas kameras. OnePlus 8 Pro piedāvā 5G datu savienojumu, OnePlus ir slavens ar ātriem Android atjauninājumiem un biežiem drošības ielāpiem. Bet tā cena…

    Diemžēl OnePlus 8 Pro problēmu klāsts ir plašs – jau minētās ekrāna problēmas, kā arī ik pa laikam viedtālrunis izdomājas dažādus jaunus, ne mazāk nepatīkamus trikus. Viens no tiem bija balss zvanu nedzirdēšana. Zvanītājam nācās pārzvanīt aptuveni 3 no 5 reizēm, lai mani varētu dzirdēt. Niķojās arī OnePlus 8 Pro akumulatora uzlāde vada režīmā. Pirmo reizi redzēju paziņojumu par viedtālruņa pārkaršanu un ekrāna spilgtuma samazināšanu.

    Protams, vienmēr var izvēlēties nevis glītās un jaudīgās Glacial Green (12 GB + 256 GB) vai Ultramarine Blue (12 GB + 256 GB) 999 eiro versijas, bet doties uz Onyx Black ( 8 GB + 128 GB), kas maksā 899 eiro, bet tad mēs atkal pamatīgi atpaliekam no Samsung, kas dod 12 GB RAM.

    Ja man būtu jātērē sava nauda tūlīt un tagad, tad izvēle būtu ļoti smaga. Zinu, ka pēc pāris mēnešiem Samsung savas cenas nometīs, kamēr OnePlus tiešsaistes veikalā 8 Pro turpinās maksāt 899 vai 999 eiro. Ja man šaušalīgi gribētos spēlēm paredzētu viedtālruni ar Snapdragon 865 procesoru, 5G un daiļu ekrānu, iespējams, dotos RedMagic 5G (šis ir ZTE apakšzīmols) virzienā. Šis viedtālrunis maksā no 579 eiro par 8 GB RAM un 128 GB atmiņas versiju. 12 GB RAM un 256 GB versija maksā 649 eiro, kas vēl arvien ir jūtami zem OnePlus prasītā. Jāpiemin, ka RedMagic 5G ir izmēros liels un saņemtas sūdzības par tā saskarni.

    Gana skaidri zinu, ka ar esošajām ekrāna, uzlādes un programmatūras problēmām OnePlus 8 Pro noteikti nav ieguvis manu uzticību. Ja OnePlus ir tik gudri palielināt cenas, tad nedrīkst atstāt pastāvošo OnePlus filozofiju par viedtālruni jūsmiņiem un citiem dullajiem eksperimentētājiem.

    Patika

    • Glīts 120 Hz ekrāns
    • Super veiktspēja
    • Mitruma un putekļu noturība
    • Ļoti ātra bezvada uzlāde

    Nepatika

    • Ekrāna problēmas
    • Par prasīto cenu vājas kameras
    • Problēmas ar karšanu vada uzlādes laikā

    Viss būtu labi, ja vien tiktu saglabāta "vecā" aptuveni 750 eiro cena Pro modelim.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    7
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    7
    Kameras
    5
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    30 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Speeder
    30.04.2020 13:14

    Ļoti žēl. Līdz šim man bijuši katras paaudzes Oneplus telefoni, izņemot pašu pirmo. Protams problēmas dažas bija, bet kopumā ļoti patika. Īpaši Oxygen OS. Bet ar OP7 laikam apstāšos un mainīšu zīmolu. Paliek par dārgu. Varbūt var vēl cerēt uz kompromisu ar gaidāmo Oneplus Z.

    Kaspars Baradach
    30.04.2020 13:46

    tā ar tiem ķīnas pagrabiem notiek. iebaro auditoriju, saož naudas smaku, un aiziet))

    janss
    30.04.2020 14:02

    Principā šogad nekas īpašs telefonu tirgū nav noticis, tas turpina stagnēt un vēl vairāk ar šo krīzes situāciju. 5g ,kas LV vēl kādu labu laiciņu nebūs aktuāls un ātie hz ekrāni vismaz man personīgi nav izraisījuši sajūsmu neskatoties kā citi apskatnieki ir starā. Kameras arī nepiedzīvo nekādus lielos uzlabojumus ,vienīgi sensori palikuši lielāki, bet līdz ar to blakusefekti. Vispār nejūtu vajadzību pēc telefona mainīšanas no 2018 gada- laba jauda,jaunākā os ,nakts režīms, ātrā uzlāde ,ko vairāk vajag?

    MarRum
    30.04.2020 16:25
    Reply to  Artis Ābols

    Pilnīgi piekrītu. Pats gan lietoju OnePlus 7 ar 8gb ram. Atmiņa pietiek, pēc ātrākas uzlādes ar nebija nekādas vajadzības, tāpat kā pēc 90Hz uz baterijas rēķina(es personīgi atšķirību pat nepamanītu).Tāpēc izvēlējos šo. Veiktspēja lieliska, tā kā tuvākajā laikā neko mainīt netaisos….

    Jānis
    03.05.2020 11:41
    Reply to  MarRum

    Lietoju note9 ar 6 gb ram. Nekad neesmu novērojis, kad pietrūktu rams. 12gb ir tāds overkills.

    ArtiŠ
    30.04.2020 20:37
    Reply to  Artis Ābols

    Varbūt var uzrakstīt kādu īsu ilgtermiņa apskatu par 7T, metu acis uz viņu. Bet vel vajag kādu kas psgrūž, ja tā var izteikties.

    Artis 🍏
    01.05.2020 08:02
    Reply to  ArtiŠ

    Mana vienīgā problēma ar 7T būtu tā, ka OnePlus tur savā interneta bodē visu laiku vienādu cenu. Samsung saviem Galaxy S ir spiesti laist cenu ik pa laikam lejā. Bet vēl arvien 599 par 7T ir pieņemami.

    Janis Liepins
    30.04.2020 14:07

    Diemžēl visi atkārto saucamo Bostonas matricu https://en.wikipedia.org/wiki/Growth-share_matrix
    Gan Samsung, gan Oneplus, gan Reiniks, gan Dons. Visi raujas cash cow diapazonā.

    Mkj
    30.04.2020 17:02
    Reply to  Janis Liepins

    Bet tāda jau ir visa biznesa jēga.. :) un atkal viņu vietā nāk citas uzlecošās zvaigznes

    ***
    30.04.2020 16:59

    Neviens neievēro virsraksta absurdumu? Flagmaņu killeris maksā 2x mazāk par savu upuri, tur jau visa jēga, jo cena ir tik laba ka atteikties nav iespējams. Ja maksā flagmaņcenu, tad tā ir dārgo trubu sacīkste un neviens netiek nogalināts.

    Kursors.lv
    30.04.2020 18:05
    Reply to  ***

    999 eiro par šādu telefonu ir par daudz. OnePlus vēl nav pelnījuši, lai par viņu produktiem maksātu premium zīmolu cenu. 500-700 eiro kategorijā šis jau būtu krietni adekvātāks pirkums.

    ***
    30.04.2020 18:15
    Reply to  ***

    esot pat atsūtīti jau saspiesti vai sasisti viedtālruņi – izskatās, ka wannabe killeris pats ir kļuvis par upuri…..

    datacore
    30.04.2020 17:22

    Nekā personīga, tikai bizness. Vispār īsti nesaprotu to siekalošanos ap flagmaņiem. Nu ja ir pietiekami līdzekļu, ņem un pērc savu iekāroto modeli, bet jārēķinās, ka luksusa kategorijas precei būs attiecīga cena.

    Flagmaņi ir kā 7.sērijas BMW – jaunākās inovācijas par jūtami augstāku cenu. Nepatīk? Skaties modeļus zem 500 EUR un atradīsi gandrīz to pašu par puscenu un lētāk. Nav labākā kamera? Dzīvot vajag, nevis knipsēt katru sūdiņu un tēlot no sevis ahūno fotogrāfijas profesionāli. Tad arī nešķitīs tā kamera tik būtiska un neniezēs pirksti izgāzt 1k par telefonu.

    Autoram – varbūt sāksim vīpsnāt un par kebabu ēdājiem saukt arī indivīdus, kuri izmanto datorus ar mazāk nekā 16 CPU kodoliem? Man nav problēmu ar humoru, bet šis augstprātīgais rakstīšanas stils sāk krist uz nerviem (nav pirmais raksts šeit, kur to esmu novērojis).

    Kursors.lv
    30.04.2020 18:04
    Reply to  datacore

    Šoreiz piesiešanās ir par to, ka OnePlus sadomājies prasīt par savu jauno produktu milzu naudu, bet ierīcēm ir diezgan būtiskas problēmas.

    Edgars Briedis
    01.05.2020 23:33
    Reply to  datacore

    Man garšo kebabi un ikdienā tos ēdu visai daudz, bet es uz Arti neapvainojos.

    eerks
    30.04.2020 17:44

    “No OnePlus 8 Pro pazudusi motorizēti izbīdāmā pašiņu kamera (un labi, ka tā!)”.
    Kāda vaina izbīdāmajai kamerai? Es pat būtu gatavs piemaksāt, lai skatīšanos ekrānā man netraucē nekāds izgrauzums vai izgriezums.
    Ūdens izturīgs ar laiku vairs nav neviens “ūdens izturīgais” tālrunis, ja tas ir reiz nokritis zemē un pēc tam iekrīt spainī ar ūdeni.
    Turpinu lietot savu lēto ķīniešu Mi9T un baudu pilnu, tīru ekrānu.

    Kursors.lv
    30.04.2020 18:03
    Reply to  eerks

    Motorizēta kamera ir potenciāli liekas problēmas un neskaidra ilgmūžība konkrētajam mezglam. Plus, neērta lietošanā.

    eerks
    30.04.2020 20:42

    Īsti nav dzirdētas problēmas līdz šim ar motorizētajām kamerām. Ņemot vērā, ka vidēji patērētāji maina tālruņus reizi 2 gados, tas pavisam nav kritiskais punkts. Neviens šo Oneplus nelietos ne 10 un ne pat 5 gadus. Tā kā visu izsaka cena no kuras patērētājs būs gatavs šķirties reizi tajos 2 gados nevis mehānismi.
    Kā viduvēji aktīvs tās lietotājs (pārsvarā gan lai parādītu cik tālu tehnoloģijas ir aizgājušas) jau gadu neredzu nekādas neērtības. Vēl gads atlicis.

    Max
    24.05.2020 23:37
    Reply to  eerks

    es gan saskaros – problema ir kad telefons krit.

    Artis 🍏
    01.05.2020 08:04
    Reply to  eerks

    Ar izbīdāmu kameru nevar iegūt ūdens izturību. Tas ir arī viss.

    rose
    30.04.2020 18:11

    “Vada garums ir tieši 97 cm, man mājās centrālais darba galds ir 75 cm augsts” – nevajadzēja rozetes likt grīdas līmenī))

    Artis 🍏
    01.05.2020 08:06
    Reply to  rose

    Savā pensijas gadu kotedžā likšu visus kontaktus nedaudz virs ceļa.

    K. Johansons
    30.04.2020 19:28

    Interesanti būtu šo salīdzināt ar realme x50 pro. Pēc apskatiem citur izskatās pēc laba aparāta.

    Kursors.lv
    30.04.2020 19:35
    Reply to  K. Johansons

    Esam pieteikušies uz Realme X50 Pro testu. Jāgaida, vai un kad mums atsūtīs šo testa ierīci.

    Sunday
    30.04.2020 20:28

    Ja tālrunis maksātu par 30% lētāk, tad varētu runāt par flagmaņu killeri, bet par 999 labākajā gadījumā ( un šis nav labākais ņemot vērā atbalsu un rēklāmu LV) var runāt tikai par konkurentu, kuru ieintresēti pilsoņi (skutelis) sauc par flagmaņu killeri. Par maz objektivitātes un par daudz ieinteresētības.

    Kursors.lv
    30.04.2020 21:09
    Reply to  Sunday

    Paga, paga, šis nav mans apskats un man ar OnePlus nav nekāda sakara. Es piekrītu arī raksta autoram, ka šis OnePlus produkts šobrīd nav savas augstās cenas vērts. Lūdzu, uzmanīgāk izlasi apskatu.

    Reklāma
    Viss būtu labi, ja vien tiktu saglabāta "vecā" aptuveni 750 eiro cena Pro modelim.OnePlus 8 Pro apskats - 999 eiro par flagmaņu killeri???