Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus 7T Pro apskats

    Nedaudz padārgs, bet nenoliedzami foršs interneta pirkums.

    Jaunākie raksti

    OnePlus šogad rīkojies visai haotiski ar 7 un 7T sērijas viedtālruņu izziņošanu un to pieejamību. Jau pavasarī ar OnePlus 7 sēriju bija pāris triki, kur 7 Pro modelis bija ātrāk iegādājams par parasto 7 modeli, bet tagad rudenī OnePlus 7T sērijas viedtālruņu izziņošanu šķīra divas nedēļas. OnePlus šogad nedaudz veicās, jo Qualcomm paspēja izziņot Snapdragon 855 Plus modeli, pretējā gadījumā OnePlus 7 Pro no 7T Pro neatšķirtos nemaz.

    Atļaušos uzskatīt, ka OnePlus 7T Pro ir visai čābīgs un bezjēdzīgs atjauninātais viedtālruņa modelis, jo tikai ļoti uzmanīgs vērotājs atradīs atšķirības starp OnePlus 7 Pro un jauno OnePlus 7T Pro. OnePlus 7T Pro atnācis ar nedaudz virstaktētu procesoru, nedaudz izmainītu kameras programmatūru (pieejami jauni makro un slow-motion režīmi), kā arī tiek solīta nedaudz ātrāka akumulatora uzlāde, kas gan dzīvē nav izmērāma.

    Reklāma

    Tātad, ja tev jau šobrīd kabatā ir OnePlus 7 Pro, vari tālāk nelasīt, jo pusgada laikā pat OnePlus nav izdevies sakasīt pietiekamu jaunumu vai pat uzlabojumu klāstu, lai OnePlus 7T Pro būtu nošķirams no vecākā OnePlus 7 Pro.

    Toties, ja tev ir kāds cits viedtālruņa modelis, OnePlus 7T Pro var izrādīties lielisks pirkums, jo pats par sevi 7T Pro ir kvalitatīvs un dikti interesants viedtālrunis ar noliektu sānu 90 Hz ekrānu, super ātru darbību un tīri pieklājīgām galvenajām kamerām. Mīnusi? OnePlus 7T Pro vēl arvien nav ticis pie oficiāla IP mitruma un putekļu noturības reitinga, lai arī tiek solīta kaut kāda mitruma noturība. Zem ūdens es OnePlus 7T Pro bāzt neieteiktu, bet lietus laikā viedtālrunis nekādas problēmas neuzrādīja.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, OxygenOS 10
    • Ekrāns: 90 Hz, 6.67 collu Fluid AMOLED 1440 x 3120, 19.5:9 malu attiecība, ap 516 ppi, Corning Gorilla Glass 6 skrambu drošs ekrāns, HDR10+, sRGB un DCI-P3
      atbalsts
    • Procesors:  Qualcomm Snapdragon 855 Plus, Adreno 640 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 8 GB + 256 vai 12 GB + 256 GB McLaren Edition (LPDDR4X + UFS 3.0)
    • Savienojumi: 2×2 MIMO Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5 (A2DP, LE, aptX HD), 4G
    • Kameras: trīs kameru sistēma – 48 megapikseļi, f/1.6, (wide), 1/2″, PDAF, lāzera autofokuss, OIS; 16 megapikseļi, f/2.2, 13 mm (ultrawide); 8 megapikseļi, f/2.4, 78 mm (telefoto)
    • GPS: ar dubultās uztveršanas A-GPS, GLONASS, BDS, Galileo
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna aizsargstikla, Warp Charge 30T ātra akumulatora uzlāde (30 W), NFC, USB 3.1 Type-C
    • Izmēri un svars:  162.6 x 75.9 x 8.8 mm, 206 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4085 mAh
    • Krāsas:  Haze Blue
    • Cena: 759 eiro (8 GB RAM + 256 GB) vai 859 eiro (12 GB RAM + 256 GB) par McLaren Edition

    Tas pats izskats un uzbūve

    Teikšu, kā ir – OnePlus 7T Pro ir tas pats pusgadu vecais OnePlus 7 Pro, vien aizmugurē pie kameras nedaudz citādāk izvietoti sensori, kā arī OnePlus 7T Pro ticis pie jaunas glīti gaišzilas krāsas. OnePlus 7T Pro un vecākajam 7 Pro ir identiski izmēri un pat svars, pat neskatoties uz to, ka jaunais 7T Pro ticis pie nedaudz ietilpīgāka akumulatora.

    Nē, ir vēl viena nianse – OnePlus 7T Pro jau no rūpnīcas nāk ar uzlīmētu ekrāna plēvi, vecākajam 7 Pro tādas nebija.

    OnePlus 7T Pro spēj izcelties ar nesacūkotu (bez pašiņu kameru izgrauzumiem) 90 Hz ekrānu, atsevišķi izdalītu klusuma/skaļā zvanu režīma pārslēgšanas pogu (kas, starp citu, bija kādu laiku pazudusi no OnePlus viedtālruņiem) un izbīdāmu pašiņu kameru. Braukājoša pašiņu kamera laikam pie mums pieejama tikai un vienīgi vēl arī OnePlus 7 Pro modelī. Ekrāns bez izgrauzuma ir arī ASUS ZenFone 6, bet tur kamera izskatās daudz trauslāka un tā attēla kvalitātes ziņā tomēr atpaliek no OnePlus šī gada flagmaņiem.

    Jau pieminēju, ka neesmu lielā sajūsmā par OnePlus izvēlēto ceļu, neveicot mitruma noturības oficiālus testus. OnePlus 7T Pro skaitās nokrišņu izturīgs, bet nekāds IP reitings mums netiek sniegts, tiek apgalvots, ka IP novērtējuma saņemšana katru viedtālruni sadārdzinātu par 30 eiro. Pieļauju, ka 7T Pro mitruma un putekļu testiem ceļā varētu stāties braukājošā pašiņu kamera, jo tā no kabatas pamatīgi savāc sevī iekšā visādu drazu un sīkus puteklīšus. Nezinu gan, vai putekļi arī nonāk kaut kur dziļāk iekšā korpusā.

    Lielisks 90 Hz ekrāns

    90 Hz ekrāns vairs nav nekas unikāls, bet tas vēl arvien ir būtiskākā nianse, kas OnePlus 7T Pro atšķir no citiem viedtālruņiem. OnePlus 7T Pro ticis pie 6.67 collu HDR10+ Fluid AMOLED ekrāna, tas darbojas ar 90 Hz, bet parastiem ekrāniem ir tikai 60 Hz. Ko dod ekstra 30 Hz? Viss izskatās plūdenāks, šo niansi noteikti novērtēs spēlīšu dzenātāji. Iepriekš esmu redzējis darbībā arī 120 Hz ekrānu spēlēm paredzētajā Razer Phone 2, bet tur 120 Hz varēja aktivizēt tikai saderīgās spēlēs. OnePlus 7T Pro 90 Hz darbojas saskarnē, tīmekļa pārlūkā un automātiski arī spēlēs.

    6.67 collu ekrāns ir liels, arī šo ir grūti noliegt. Pie ekrāna un attiecīgi arī viedtālruņa kopējiem izmēriem pierod, bet vismaz man šķiet, ka lielākā 7T Pro problēma ir viedtālruņa svars. 190… 195 grami ir maksimums, kas man šķiet kaut cik vēl komfortabls.

    Ekrānā iebūvēts ātrs pirkstu nospiedumu nolasītājs. Manuprāt, 7T Pro ir ātrākais ekrānā iebūvētais nolasītājs, kāds redzēts.

    Ātrdarbība

    OnePlus 7T Pro nepārsteidza ar savu darbības ātrumu, šis vēl arvien ir viens no visātrākajiem viedtālruņiem pasaulē. Sintētiskās veiktspējas testos OnePlus 7T uzrādīja ļoti līdzīgus darbības ātrumus ar citiem Snapdragon 855 un 855 Plus viedtālruņiem, vien Antutu testos OnePlus 7T Pro pamanījās iegūt nenormāli augstu rezultātu. Atsevišķi sintētiskās veiktspējas testi parādā pāris procentu pieaugumu, kad Snapdragon 855 salīdzina ar 855 Plus viedtālruņiem.

    Ikdienas ātrdarbība ir lieliska. Iedevu OnePlus 7T Pro paturēt rokās zvērinātiem iPhone lietotājiem, kuri atzina, ka 7T Pro saskarne un lietotņu startēšanas ātrumi darbojas pārliecinošāk pat par jauno iPhone darbību. Te noteikti talkā nāk 90 Hz ekrānu un mežonīgā Snapdragon 855 Plus jauda.

    Pašiņu kamera

    Viens no lielajiem OnePlus 7T Pro pārdošanas trikiem ir mehāniski (automātiski) izbīdāmā pašiņu kamera. Pati par sevi kamera darbojas normas robežās, fotogrāfijas izdodas visai pieņemamas, bet ne labas šai viedtālruņa cenai. Mani gan vairāk sajūsmina tas, ka ražotājs paslēpis pašiņu kameru skatam, tā netraucē baudīt superīgo ekrānu – nekādu ekrāna izgrauzumu utt. Tā kā man pašam pašiņi ne īpaši patīk, augstu novērtēju, ka netieku apgrūtināts ar kameras esību ikdienā. Kamera ir paslēpta un mājās ir miers.

    Pašiņu kamerai ir viens interesants triks – ja viedtālruņa sensori sajūt brīvo kritienu, kamera tik ievilkta korpusā. Izskatās iespaidīgi. Būs, ko draugiem parādīt.

    Galvenās kamera – vecā sunīša jaunie triki

    OnePlus 7T Pro izmanto tās pašas 48 megapikseļu f/1.6 galvenās kameras komplektu ar papildu 16 megapikseļu platleņķa kameru (117 grādu skata leņķis) un trīskārša palielinājuma (drīzāk 2.2x palielinājuma) telefoto kameru.

    OnePlus 7T Pro vienīgie kameru jaunumi ir nedaudz izmainīta kameras programmatūra – pieejami jauni makro un slow-motion režīmi. Makro režīmu pamēģināju un tas ir drīzāk nekas īpašs, jo tas ir realizēts ar platleņķa kameras palīdzību. Tu vienkārši bāz viedtālruni ļoti tuvu objektam, bet nekāda diži unikāla ieguvuma no tā nav. Cita runa būtu, ka makro režīmu (faktiski – iespēju fokusēties ļoti tuvā attālumā) OnePlus būtu pievienojuši galvenajai kamerai. Ultra platleņķa kamerai ir iestatījumos aktivizējama tā dēvētās zivsacs kompensācija, lai ēkas neizskatītos pēc mucām un cilvēki neatgādinātu burundukus.

    Noteikti daudz piestrādāts pie Nightscape režīma (nakts režīma), tas beidzot strādā atbilstoši gaidītajam. Sanāca pabūt visai lielās alās ar nožēlojamu mākslīgo izgaismojumu, bet nakts fotogrāfijas bija dēvējamas pat par tīri feinām. Var jau sūdzēties, ka fotogrāfijas nedaudz atgādina komiksus ar melnām kontūrām un pārspīlētām krāsā, bet šaubos, vai kādam citam ražotājam ir izdevies iegūt ērtāk lietojamu nakts režīmu, kam nav nepieciešams izmantot statīvu.

    Faktiski OnePlus 7T Pro ar Nightscape režīmu ļoti sliktos gaismas apstākļos redz to, ko cilvēka acs vairs nespēj ieraudzīt. Un tas tiek panākts bez statīva! Super! Kameras lietotnes iestatījumos var iespējot vai atspējot trejkāja izmantošanu, kas it kā nedaudz uzlabo attēla kvalitāti, kad izmanto statīvu.

    Otrā 7T Pro atšķirība no 7 Pro ir video uzņemšanā ar 960 kadriem sekundē (720p), kamēr vecākais 7 Pro spēja izžmiegt vien 480 kadrus sekundē. Vēl arvien pieejama 4K filmēšana ar 60 kadriem sekundē.

    Diemžēl OnePlus 7T Pro sabija pie manis izcili draņķīgos laika apstākļos, faktiski ārā visu laiku bija puskrēsla, lietus un nakts, tāpēc fotogrāfiju paraugi ir tādi, kādi nu tie ir. Jāatceras, ka ultra platleņķa kamera sliktā gaismā darbojas ļoti švaki, attiecīgi izmanto citas kamera un viss būs kārtībā.

    Akumulators

    Viedtālrunim ir Li-Po 4085 mAh akumulators un 30 W (Warp Charge 30T) ātrā uzlāde. Ar vienu uzlādi divas dienas nekādi neizdosies nodzīvot, bet te arī jāņem vērā, ka OnePlus ar saviem programmatūras pielāgojumiem gandrīz neko no lietotnēm un lietotņu darbības fonā neapstādina.

    Warp Charge 30T ir nedaudz uzlabota lādētāja versija (cik noprotams, nedaudz uzlabots arī pats viedtālruņa akumulators), tā nodrošina uzlādi nedaudz ātrāk par OnePlus 7 Pro pieejamo Warp Charge, bet uz aci nekādas izmaiņas nevar novērot. Tad tiešām jāsēž blakus ar hronometru.

    Nobeigumā

    Kā jau minēju sākumā, OnePlus 7T Pro ir lielisks, paliela izmēra viedtālrunis, bet tas nekādi nav uzskatāms par knapi pusgadu vecā 7 Pro uzlabojumu – nianses ir tik niecīgas, ka speciāli nemeklējot tās nemaz nevar just. Saglabāts identisks dizains, identiski izmēri un svars. Izmantotas arī tās pašas kameras un 90 Hz ekrānam arī nav nekādu izmaiņu. Nedomāju, ka šis būs OnePlus veiksmīgākais dižpārdoklis, jo 7 Pro ir 50 eiro lētāks, nezaudējot gandrīz neko no jaunā OnePlus 7T Pro iespējām. Ne visiem pie sirds ies zilganā OnePlus 7T Pro nokrāsa, citās krāsās 7T Pro nav iegūstams, tad ir jāpērk jau jūtami dārgākā McLaren versija.

    Man visai labi patika 7T Pro kameru darbība, bet to pašu redzēju arī 7 Pro un 7T modelī. Labā ziņa ir tā, ka OnePlus pamatīgi audzējuši kameru darbību, kas kādreiz bija liels klupšanas akmens. Augusi gan arī jau kuro laidienu pēc kārtas ir OnePlus viedtālruņu cena, kas nebūt nav patīkami. Te norādīšu, ka 7 Pro bija pieejams no 709 eiro, bet tas bija par 6 GB RAM + 128 GB atmiņas versiju. 7 Pro ar to pašu 8 GB RAM un 256 GB atmiņu arī maksāja 749 eiro, kas ir 10 eiro zem jaunā 7T Pro cenas. Nedaudz sanāca piekasīties, bet fakti paliek fakti.

    Pie mums vēl arvien lielākā problēma OnePlus popularitātei ir nevēlēšanās tik dārgus viedtālruņus iegādāties tīmeklī. Kaut kādu 150 eiro Xiaomi Mi A3 paķert no aļika ir viena lieta, bet 700… 800 eiro maksāt par viedtālruni no tāltālām zemēm ir bīstami, neviens nezina, kā izvērtīsies garantijas nodrošināšana, un šādiem apsvērumiem es pilnīgi piekrītu.

    Patika

    • glīts un kvalitatīvs
    • 90 Hz ekrāns
    • milzu veiktspēja
    • ātra uzlāde

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • nav oficiāla IP reitinga
    • interneta pirkumam samērā dārgs prieks
    • niecīgas atšķirības pret vecāko 7 Pro modeli
    Nedaudz padārgs, bet nenoliedzami foršs interneta pirkums.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    7
    Kameras
    7
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntis
    12.11.2019 11:32

    Braukājoša pašiņu kamera laikam pie mums pieejama tikai un vienīgi vēl arī OnePlus 7 Pro modelī?
    Un kā ar šiem: Xiaomi Mi 9T un Mi9T Pro. https://lv.mi-shop.com/

    Guntis
    12.11.2019 16:13
    Reply to  Artis Ābols

    Un vēl pirms tam šāda tipa telefons (šķiet pirmais Latvijā) bija Huawei P smart Z, kuru šobrīd tirgo vairāki mobilo operatori. :)

    Madara Saule
    12.11.2019 12:05

    Arti, 7pro bija plēve, bet pirms Tevis tas sabija manās rokās un tas ir pirmais ko es daru visiem tālruņiem – uzreiz noplēšu nost to plēvi! Nav te nekāds nevainīgo jaunavu klubiņš!

    Kursors.lv
    12.11.2019 12:07
    Reply to  Madara Saule

    Madara, fui! Kāpēc būtu jādara tāda nešpetna lieta? :O Rūpnīcas plēves ir mūsu viss!

    Madara Saule
    12.11.2019 12:11

    a es to samācījos no Luisa Hilsentegera!

    Madara Saule
    12.11.2019 13:56
    Reply to  Artis Ābols
    Indulis Grīniņš
    12.11.2019 13:40

    Mani laikam var nosaukt par OnePlus fanboy jo arī es paņēmu (kad iznāca) 1+7+T+Pro tas jau nekas ka man māijniekiem nu visiem jau ir OnePlus telefoni (3T, 5, 6 un tagad arī 7TPro) un visi strādā bez problēmām…
    7TPro ir nedaudz lielāka “lāpsta” bet kā saka pie visa var pierast…
    Face unlock funkcija gan pārsteidza … to kameru pat nemaz nepamani kad viņa izbīdas un iebīdas … un viss jau izdarīts…

    rudzu rikas
    12.11.2019 21:36

    Joprojām nesaprotu ražotājus. Taisa tik nesmukus kameru “izbīdījumus” korpusā, kas automātiski piespiež lietot “vāciņu”, lai to kaut kā noslēptu un padarītu praktisku.Tā vietā varēja uztaisīt normālu gludu korpusu (tikai biezāku), brīvajā vietā ieliekot lielāka apjoma bateriju.

    digitalk
    12.11.2019 22:51
    Reply to  rudzu rikas

    gan jau statistika liecina, ka lielākā daļa tāpat iebāzīs telefonu aizsargvākos, tāpēc nepamatoti spiež uz plānumu, lai kopējais izmērs ar vākiem būtu “pieņemams”.

    azad
    13.11.2019 14:28
    Reply to  rudzu rikas

    To pašu var teikt par izgrauzumu, kāda starpība, ka tur augšā ir maza svītriņa, kur sabāzts viss iekša – kamera, … Tas mm ekrāna augšpusē neko nemaina, bet vesela epopeja, taisa izbīdāmas kameras, robus kaut kādus:D

    Reklāma
    Nedaudz padārgs, bet nenoliedzami foršs interneta pirkums.OnePlus 7T Pro apskats