Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmie iespaidi par OnePlus 7 Pro

    Jaunākie raksti

    Flagship killer. Tieši tā jau kopš sākuma ir dēvēti zīmola OnePlus tālruņi. Ideja ir pavisam vienkārša – par salīdzinoši nelielu naudu piedāvāt flagmaņu cienīgu uzbūvi un darbību! Ja sākumā tie tika uztverti vairāk kā gīku tālruņi, kurus varēja iegādāties tikai ar speciālu ielūgumu, tad beidzot šī kompānija, kas darbojas Oppo paspārnē ir ļoti nopietni pieteikusi savas ambīcijas flagmaņu lauciņā. Un lai tie nepaliktu tikai tukši vārdi, es, kā vienīgā Latvijas tehnoloģiju medija Kursora apskatniece, tiku uzaicināta uz kompānijas jaunākā veikuma globālā launch pasākuma vērošanu Helsinkos. Un lai šis brauciens nepaliktu bez nopietna svara – man bija tā izdevība pirms pasākuma tikties ar OnePlus reģiona (kas ietver Somiju un Baltijas valstis) vadītāju Tomasu Lampenu un izjautāt viņu par plāniem tieši Latvijā, kā arī nedaudz vaļsirdīgi par gaidāmajiem tālruņiem – kas un kāpēc tiem (nu lācīšiem) ir vēderā.

    Reklāma

    Sākšu ar pašu svarīgāko! Kad mēs ieraudzīsim OnePlus tālruņus pie mūsu sakaru operatoriem? Jā, pirms pāris gadiem Bite piedāvāja iegādāties OnePlus zīmola viedtālruņus, bet tas drīzāk bija izņēmums gadījums, jo operatoram bija izdevies pa lētu naudu nopirkt pāris paletes šo telefonu pie kāda Eiropas vairumtirgotāja. Patreiz notiekot ļoti aktīvas sarunas par oficiālu tālruņu tirgošanu Latvijā. Un te ir svarīgi divi momenti: pirmkārt, jāpanāk pēcpārdošanas apkalpošana, garantijas serviss. Otrkārt, un kas pats galvenais, izskatās, ka mūsu bāleliņi pieprasa mārketinga atbalstu lielo tirgus spēlētāju apjomā, uz ko, protams, OnePlus, kā neliela kompānija, nav gatava. Sanāk koks ar diviem galiem. Vieglāk ar šo veicas Lietuvā un Igaunijā, bet kompānijas pārstāvis bija ļoti optimistiski noskaņots. Tiekot meklēti PR un mārketinga cilvēki, kas varētu šim zīmolam sniegt atbalstu arī pie mums.

    Ja pievēršamies jaunajiem OnePlus tālruņu modeļiem, tad mums sanāca tāda vaļsirdīga saruna par to, kas īsti ir un kas nav galvenajos munīcijas krājumos.

    • Pirmkārt jau ekrāns. SuperAMOLED displejs ar 90 Hz atsvaidzes ātrumu. Tieši ekrāns un tā plūdenā darbība ir OnePlus lielākais lepnums. Un tiešām – salīdzinot ar Huawei P30 Pro un Samsung Galaxy S10+ ir jūtama plūdenāka tekstu un attēlu slīdēšana tos ritinot. Un kaut arī liekās, ka tas nav big deal, pēc OnePlus 7 Pro nedēļas lietošanas atgriežoies pie sava ierastā 60 Hz tālruņa, atšķirība ir jūtama! Par ekrānu arī visvairāk tika runāts pašā prezentācijā.
    • Nekādu izgrauzumu, nekādu pašiņkameras caurumu ekrāna stūrī! Pašiņu kamera izbīdās no tālruņa korpusa, tā spēj izturēt 20 kg svaru un sajūtot brīvo tālruņa kritienu, zibenīgi atgriežās savā vietā.
    • OxygenOS. Vēl viena lieta, ar ko lepojās tālruņu ražotājs, ir lietotāja saskarne, kuras vizuālā atšķirība no tīra Android 9 ir gandrīz nemanāma. OnePlus pamatoti lepojās ar savu lietotāju komūnu, kas sniedz ieteikumus, uzlabojumus un veic jauninājumu testēšanu.
    • Top-Notch specifikācija. Snapdragon 855, 8 Gb RAM un 256 Gb iekšējā krātuve apmierinās visprasīgāko lietotāju. Jaunais WARP charge lādētājs 4000 mAh bateriju uzlādēs gandrīz tikpat ātri kā Huawei Supercharge 4200 mAh Huawei P30 Pro bateriju.
    • Pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna stikla ir vienkārši superzibenīgs. Te nestāv tuvumā ne Samsung, ne Huawei. Cepuri nost!
    • Lai arī oficiāli nav nekur norādīts – tālrunis saņēmis IP67 aizsardzību. Peldēt ar to neiesi, bet sīks lietutiņš un putekļi nekādu skādi nenodarīs.
    • Tālruņa fotokameras – sekojot modernām tendencēm – superplatleņķis, platleņķis un 3x optiskais palielinājums, kā arī modernais nakts režīms a’ļa Huawei. Lai arī kameras paguvušas saņemt ļoti augstu vērtējumu DxOmark testos, daudzi apskatnieki pamatoti aizrāda, ka vislielākās problēmas ir tieši ar superplatleņķi un optisko palielinājumu. To apzinās arī pats ražotājs, diemžēl kameras izstrādei nav tādu resursu, kā lielajiem konkurentiem.
    • Nu un protams – tas apaļais audiocaurums is gone forever.

    Fotokameras

    Nevar noliegt, ka flagmaņu kategorijā fotokameras spēlē ļoti svarīgu lomu. Tāpēc es īsumā pastāstīšu savus pirmos iespaidus, turklāt, man ir ar ko salīdzināt  – manā rīcībā ir gan Huawei Mate 20 Pro, gan Huawei P30 Pro (piedod, Donald Tramp…) un pat atļāvos veikt tādus fiksos salīdzināšanas momentuzņēmumus.

    Pamata platleņķa kameru sistēma patiešām ir flagmaņa līmenī. Tas pats sakāms arī par pašiņu kameru. Sulīgas krāsas, augsts dinamiskais diapazons, detalizācija. Precīzs fona izpludinājums.

    Neliela bēda ir ar superplatleņķa un 3x optiskā zūma kameras sistēmām. Zemāk redzamajos piemēros ir neliels salīdzinājums. Ne krāsas, ne detalizācija, diemžēl, netur līdzi labākajiem piemēriem. Arī modernais nakts režīms teicami izskatās tikai superkošajā tālruņa ekrānā – apskatot tuvāk, var redzēt, ka pamatīgi cieš detalizācija. Pēdējā piemērā tas labi redzams uz grāmatas muguriņām, kuras diemžēl ne visas var salasīt (kadrs uzņemts gandrīz pilnīgā tumsā)

    Ko lai jums saka? Man ļoti patka! Es nezinu, vai 750 eiro vairs ir flagmaņu bende… Laikam nav? Ja mēs šai cenai piepakotu drusku advancētākas kameras, IP69, bezvadu uzlādi (pie kuras es esmu nenormāli pieraduse), pieliktu vēl operatoru varkas… kas mums tur sanāktu beigās?

    Un nē, šis vairs nav gīku tālrunis. Šis pats jau ir flagmanis. Nevainojama uzbūves kvalitāte, izcili tehniskie parametri. Brīnišķīgs ekrāns bez jebrādiem izgrauzumiem.

    Who is next flagship killer?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oppo
    23.05.2019 19:59

    Redmi K20

    Reklāma