Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Mate20 Pro apskats 

    Ja vēlies flagmani, kas piepičkāts ar jaunākajām un svaigākajām tehnoloģijām, ja svarīgākais selling point ir tālruņa spējas fotografēšanā, tad šis noteikti ir tālrunis, ko būtu vērts apskatīt pirmo!

    Jaunākie raksti

    Tā nu šogad iegadījās, ka dažādu ķibeļu dēļ pēdējā dienā man nācās atcelt sen gaidīto braucienu uz Londonu, uz Huawei šā gada nozīmīgāko un ambiciozāko pasākumu – Mate20 un Mate20 Pro prezentāciju (ja neskaita Mate20 RS Porsche design un Mate20 X). Tā man izdevās izvairīties no Huawei bosa vervelēšanas šausmīgā angļu valodā un nepārtrauktās dižošanās – kur un kā atkal ir pārspēts galvenais konkurents (kura valstī pašiem, starp citu, durvis ir cieši noslēgtas). Lai nu kā būtu ar Londonas prezentāciju, tehniskie solījumi un citu žurnālistu sajūsmas pilnie pirmie iespaidi mani sakacināja pietiekami, lai pati noliktu savus sūri pelnītos dālderus un šo tālruni, kā viena no pirmajām, iegādātos no LMT.

    Tas man pamatīgi atraisa rokas – gan tāpēc, ka nu jau krietnu laiku Mate20 Pro ir mana ikdienas sakaru ierīce, ko esmu iepazinusi līdz kaulam, gan arī tāpēc, ka man kaklā nespiežas žurnālistiem bagātīgi barotās ikru un lašu maizes smalkajās Londonas viesnīcās, restorānos un afterpārtijos. Un atraisītas rokas man vajadzīgas ne tikai tāpēc, ka Kristaps pieteica “davai, bez fanboy figņas”, bet arī tāpēc, ka ļoti daudzi “wow” ikdienā ir nedaudz kaitinoši, lai neteiktu – ka pamatīgi kretinē.

    Bet nu par visu pēc kārtas! Kā jau minēju – šī bija gada ambiciozākā jauna viedtālruņa prezentācija, un palasot atsauksmes dažādos citzemju apskatu portālos, Huawei tiešām ir izdevies radīt vienu no šī gada spilgtākajiem jaunumiem mobilo tālruņu pasaulē. Nevar noliegt inovāciju un dizaina nianšu pārbagātību.

    Galvenie vaļi, uz kā viss šis eposs ir balstīts (un te mēs runājam par “grand” ražotāju, nevis, ka kādam citam kaut kāds sīkums bija pirmajiem) – 3D sejas atpazīšanas sistēma, pirkstu nospieduma lasītājs aiz ekrāna stikla, jauns procesors, kas uzbūvēts 7nm arhitektūrā un pagaidām pārspēj jebkuru citu Androīdu pasaulē izmantoto procesoru, lielākā (4200 mAh) baterija, ātrākā uzlāde (40W), ātrākā bezvadu uzlāde (15W), iespēja bez vadiem uzlādēt citas ierīces (un šīs funkcijas demonstrēšana, par citu ierīci izmantojot aifonu, bija vienīgais jautrais brīdis visā prezentācijā), jauna standarta nano atmiņas karte, pilnīga bezvadu pieslēgšana monitoram, kas tālruni pārvērš par datoru, kā arī 3 kameru sistēma ar bezkompromisa 16 līdz 80 mm optisko tālummaiņu.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9 Pie, Emotion UI 9
    • Ekrāns: 6,39 collu AMOLED, ap 538 ppi, Corning Gorilla Glass skrambu drošs ekrāns, HDR10 atbalsts
    • Procesors: HiSilicon Kirin 980, Octa-core (2×2.6 GHz Cortex-A76 & 2×1.92 GHz Cortex-A76 & 4×1.8 GHz Cortex-A55), Mali-G76 MP10 video apakšsistēma
    • RAM: 6 GB
    • Atmiņa: 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5 (A2DP, LE, aptX HD), 4G
    • Kameras: Trīs Leica kameru sistēma – 16mm, f2.2, 20 Mp; 27mm, f1.8 40 Mp un 80mm, f2.4, 8 Mp; Video – 2160p@30fps, 1080p@60fps, 1080p@30fps (gyro-EIS), 720p@960fps. 24 megapikseļu f/2.0 priekšējā kamera
    • Audio: 32-bit/384kHz
    • GPS: ar dubultās uztveršanas A-GPS, GLONASS, BDS, Galileo, QZSS
    • Papildus: 3D sejas skanēšana, ekompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde (40W), Bezvadu uzlāde (15W), NFC, USB 3.1 Type-C, infrasarkano staru raidītājs, IP68
    • Izmēri un svars: 157.8 x 72.3 x 8.6 mm, 189 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4200 mAh
    • Krāsas: Melna, dūmakaini violeta, zila, zaļa, rozā zelta
    • Cena: pie operatoriem un populārākajās internetbodēs ap 999

    Izskats un uzbūve

    Nu jau ir ierasts, ka uzbūves kvalitāte Huawei tālruņiem, nemaz nerunājot par flagmaņiem, ir izcila. Tāpēc šeit vairāk pakavēšos tieši pie dizaina un ar to saistītiem atsevišķiem tehnoloģiskajiem risinājumiem. Tālruņu priekšpuses spilgtākais akcents, protams, ir ekrāns ar pamatīgi noapaļotajām sānu malām, kur daudzi saskata nepārprotamu līdzību ar Samsung flagmaņiem. Tikpat pamatīgi noapaļota ir arī tālruņa aizmugure, kā rezultātā tālrunis daudz patīkamāk ieguļas plaukstā.

    Ekrāns ticis pie diezgan pamatīga iegrauzuma, kur izvietoti sejas atpazīšanas 3D sensori. No tālruņa apakšas nozudis arī pirkstu nospiedumu nolasīšanas sensors, kas izvietots zem jeb pareizāk sakot – aiz ekrāna. Ja ar priekšpuses dizainu šodien grūti kādu pārsteigt, tad īstā Mate 20 Pro atpazīšanas zīme ir 3 kameru kvadrāta formas bloks tālruņa aizmugurē, kas simetrijas labad papildināts ar zibspuldzi. Love it or hate it, bet nevar noliegt, ka tas ir spilgtākais dizaina elements šī gada flagmaņos. Man patīk, bet šo formu saistīšana ar Porsche automašīnu lukturu dizainu lai paliek uz Huawei mārketinga speciālistu sirdsapziņas.

    Tālrunis pārsteidz ar tik ierasto skaļruņu restes iztrūkumu korpusa apakšējā malā, jo Huawei inženieriem izdevies skaļruņus iemānīt usb-c lādētāja ligzdā. Šis gan nav ideāls risinājums cilvēkiem, kas mēdz klausīties tālruni lādēšanas laikā, jo skaņas zudums, iespraužot uzlādes kabeli, tomēr ir jūtams. Un kā maza dizainiska odziņa pāri visam – sarkana ieslēgšanas poga, kas gan vislabāk izskatās tieši melnajam modelim.

    Atsevišķus vārdus ir pelnījis krāsu noformējums – ja melnais un dūmakaini violetais tālrunis ir saņēmis ierasto stikla aizmuguri ar visiem saviem plusiem un mīnusiem, tad pusnakts zilā un zaļganā tālruņa stikla aizmugure ir saņēmusi unikālu apstrādi – smalku frēzējumu, kas rada tādu kā vinila plates sajūtu uz tausti. Kas pozitīvi ietekmē gan satvērienu, gan tauku kārtas neveidošanos. Ideāls risinājums cilvēkiem, kam nepatīk dažādi silikona ietvari un maciņi.

    Ekrāna atbloķēšana

    Kā jau minēju, divi no Huawei jaunajiem jājamzirgiem ir 3D sejas atpazīšana un pirkstu nospiedumu nolasīšanas sensors, kas izvietots tieši aiz ekrāna. Lai arī līdz šim ierastā atbloķēšana ar seju netiek uzskatīta par pilnīgu drošu risinājumu, P20 Pro tā strādāja vienkārši izcili – atlika tālruni izvilkt no somas vai pacelt no galda, kad tas jau bija atbloķēts. Mate20 Pro gadījumā mums ir līdzīgs tehniskais risinājums kā Apple, kad pret seju tiek izstaroti infrasarkanie stari un tos nolasot telefons to uztver telpiski nevis kā plakanu bildīti. Bet te sākas brīnumi. Vispirms jau kustību sensors vairs nav tik jūtīgs un “pacelt no galda” ir jāietrenējas ar diezgan asu kustību. Savukārt pārāk ilga tālruņa vilkšana ārā no kabatas vai somas novedīs pie “nav atpazīta seja, mēģiniet vēlreiz divreiz pieskaroties…

    Sejas atpazīšana arī nav tik ierasti zibenīga, turklāt ekrāns būs jāpavelk uz augšu. Iestatījumu sadaļā tā arī neesmu atradusi, vai šo soli var apiet; tāpat man nav izdevies panākt youtube redzēto, ka nospiežot sānu pogu ekrāns tiek atbloķēts uzreiz, ja seja ir atpazīta. Šodien beidzot bija iespēja salīdzināt ar draudzenes iPhone XS un ātrdarbībā rezultāts bija ļoti līdzīgs, ar nelielu Mate 20 Pro uzvaru. Varbūt esmu pārāk piekasīga un pieradusi pie P20 Pro zibenīgās atbloķēšanas bez liekās ekrāna vilkšanas uz augšu. Lūdzu, tas izdarāms programmatūras līmenī – atgrieziet man zibenīgo sejas atpazīšanu un ekrāna atbloķēšanu, neizdarot nevienu lieku kustību! Es zinu, ka tas nav tik droši, bet nu man piekāst!

    Daudz bēdīgāka situācija ir ar pirkstu nospieduma nolasīšanas sensoru. Jā, neviens cits TOP ražotājs šo, vēl pazaļo risinājumu, nav uzdrīkstējies iekļaut savos flagmaņos un Huawei solis ir drosmīgs. Es gan teiktu – nedaudz pārgalvīgs. Pēc ierastajiem risinājumiem tas ir tik lēns un neprecīzs! Ir pat situācijas, kad tas tevi reāli iedzen stūrī…  Uzbūves princips balstās uz to, ka katru reizi tavs pirksts tiek nofotografēts – pirksts jāpieliek precīzi, ar nelielu spēku un stabili, kas apgrūtina atbloķēšanas veikšanu kustībā. Sevišķi kaitinoši tas ir tad, ja izmanto kādas lietotnes, kas prasa tieši šo veidu autentifikācijai – bankas aplikācijas utt. Man nav izdevies pašai salīdzināt, bet tālruņu apskatnieki mēļo, ka OnePlus 6T šis risinājums esot ieviests daudz veiksmīgāk. Diemžēl, pagaidām sejas atpazīšanas 3D lasījums nav iekļauts autentifikācijas rīkos – bet tā drīzāk ir lietotņu izstrādātāju (vai Android) vaina, kura ar laiku tiks novērsta.

    Ekrāns

    Tālrunis saņēmis izcilu AMOLED 6,39 collu ekrānu. Tā izšķirtspēja ir iespaidīga – 1440×3120 pikseļi, kas dod 538 ppi blīvumu. Ar HDR10 atbalstu šī ekrāna matrica neliks vilties pat rūdītākajam Samsung vai Apple fanātam – krāsas ir satriecoši košas jebkuros apgaismojuma apstākļos, spilgtu saules gaismu ieskaitot. Ja P20 pro izmantotā OLED matrica izslēgtā stāvoklī bija redzami pelēcīga, tad Mate 20 Pro ir nevainojami melns. Nedaudz kreņķē, ka Huawei nekad nenorāda kāds Gorilla glass tiek izmantots. Jau gandrīz mēnesi lietojot šo tālruni esmu apraduse arī ar noliektajām ekrāna malām à la Samsung, kuru vienīgo attaisnojumu es redzu nelielos ergonomikas uzlabojumos tālruņa turēšanā rokās.

    Dzelži un veiktspēja

    Mate 20 Pro ir pirmais Android tālrunis, kura procesors būvēts 7nm arhitektūrā. Praksē tas nozīmē mazāku energopatēriņu un optimizētu kodolu darbību. Lai gan tikai nedaudz, bet sintētiskajos testos jaunais Kirin 980 pārspēj Snapdragon un Samsung veidotos procesorus. Izteikts testu līderis joprojām ir Apple veidotais procesors, tomēr, dzīvē veicot salīdzināšanu, rezultāts drīzāk ir neizšķirts – kādu atsevišķu procesu ātrāk veic viens, citu – otrs. Turklāt atšķirība mērāma labākajā gadījumā milisekundēs. Ja par Mate 20 Pro, tad tālrunis tiešām lido un gandrīz mēneša laikā pieķert to kādā lēnīguma izpausmē man nav izdevies.

    Runājot par atsevišķām, ar “dzelžiem” saistītām niansēm, jāatzīmē, ka Huawei beidzot mūs ir aplaimojis ar Bluetooth 5. Noteikti jāpiemin Huawei izstrādātā jaunā nano atmiņas karte, kas jau tā lielajam atmiņas apjomam spēj papildus pievienot līdz 120 Gb, turklāt šī karte ir vienādā izmērā ar nano SIM karti un ir iespēja izvēlēties – divas simkartes vai viena simkarte un nano atmiņas karte. Akcijas laikā šīs atmiņas kartes tika iekļautas dāvanu komplektā un lieti noder, piemēram, personīgās mūzikas bibliotēkas uzglabāšanai. Huawei vēlētos, lai šī tipa atmiņas karte kļūtu par industrijas standartu, lai arī pagaidām tā zaudē gan ātruma, gan ietilpības ziņā ierastajām micro SD kartēm.

    Vēl no Huawei dižošanās apcirkņiem gribētu pieminēt GPS signāla uztveršanas sistēmu, kura pateicoties diviem uztvērējiem spēj uztvert viena satelīta dažādu frekvenču signālus, kas nodrošina precīzāku atrašanās vietas noteikšanu šaurās ieliņās, tirdzniecības centros un ēkās. Ļoti rūpīgi šo funkciju man neizdevās pārbaudīt – tur talkā būtu jāņem kādas īpašas mērierīces un jāmeklē vietas, kur GPS signāls tiek uztverts ar grūtībām.

    Programmatūra

    Mate 20 Pro kā viens no pirmajiem saņēmis Android 9 Pie out of box, kopā ar ierastās EMUI saskarnes 9.0 versiju. Huawei ar savu lietotāja saskarni ir nogājis garu evolūcijas ceļu – no “visu pārtaisīt pa savam”, līdz uzlabojumu pievienošanai esošajiem Android risinājumiem. Izmaiņas sākumā šķiet vairāk kosmētiskas, tomēr rūdīts Huawei fans atradīs milzumu sīkumu, kā pielāgot Mate 20 Pro savai gaumei. Īpaši gribu atzīmēt tādu jaunumu kā tumšā tēma, kas ir īpaši draudzīga gan baterijai, gan acīm; lietotņu pāris, kas ļauj viegli izveidot divus kontus sociālo tīklu lietotnēm, iespēja radīt “privāto telpu”, kura nebūs pieejama kādam, kam būsi iedevis savu tālruni kaut ko “apskatīties”. Huawei arī pamanījies diezgan precīzi nokopēt iPhone žestu vadību, tomēr ieradumam un pirkstu atmiņai ir kolosāls spēks – nespēju atrast nevienu argumentu, kāpēc lai es atteiktos no navigācijas pogām, kuras spaidītas nu jau 10 gadus teju vai miljons reižu.

    Pārstrādāts ir risinājums, ar kura palīdzību tālruni iespējams pieslēgt pie monitora un izmantot kā datoru – tagad tam vairs nav nepieciešams kabelis, bet pietiek ar WiFi bezvadu interneta savienojumu. Jārēķinās tikai ar nelielu laika aizturi, kura savienojumā ar vadu gan nav novērojama. Ja monitoram ir pieslēgta klaviatūra un pele, tad ļoti labi iespējams tikt galā ar vienkāršākiem darbiem Word vai Excel failos, pārlūkot internetu utt. Turklāt tālrunis šajā laikā nezaudē savu funkcionalitāti un to iespējams lietot paralēli.

    Protams, ka lietotājam vispamanāmāk pirmo iespaidu rada tieši ekrāntapetes un lietotņu ikonas. Atceros garus strīdus ar Kristapu par ikonu dizainu un šodien es jau sliecos piekrist, ka tas ir jautājums, kur Huawei dizaineriem joprojām nav izdevies ieviest kārtību.

    Jaunākā programmatūra ne vienmēr ir medus muca, ja trešo pušu lietotņu vai ierīču ražotāji savas lietotnes laicīgi nepārstrādā. Mana Fitbit Versa ir kļuvusi par pavisam nefunkcionālu rotaslietu – lai arī tā sinhronizējās ar tālruni, tomēr ne ar kādām mocībām man neizdodas panākt, lai tālrunis sūtītu paziņojumus par saņemtajiem e-pastiem un citām ziņām.

    Akumulators un uzlāde

    4200 mAh komplektā ar jauno procesoru un 40W uzlādi ir vienkārši nepārspējams! Pirmo reizi, liekot roku uz sirds, varu apgalvot, ka šis tālrunis kalpos divas dienas ar diezgan intensīvu lietošanu. Turklāt pusstundas laikā iespējams uzlādēt bateriju par ~60-70%. Un pat ar visu 40W uzlādi, nekāda pastiprināta silšana nav novērojama. Mate 20 Pro beidzot ticis arī pie bezvadu uzlādes, turklāt pašu izstrādātā uzlādes ierīce nodrošina 15W uzlādi. Un kā kūkai putukrējums – iespēja savu tālruni pārvērst par lādētāju un izlīdzēt draugam. Es gan teiktu, ka tas vairāk tāds mārketinga triks, jo drīzāk tas palīdzēs drauga tālrunim nenomirt pavisam. Pusstunda uzlādes manas draudzenes iPhoneXS papildināja tikai par 3%. Tātad, šī funkcija vairāk der mārketinga nolūkiem vai kaut kādu mazu aksesuāru uzlādei. Kā piemēram Apple AirPods austiņu kopiju uzlādei, kas Latvijā nemaz nav pieejamas.

    Kā lai šajā kontekstā nepiemin Apple, kas komplektē savus tālruņus ar skumīgiem 5W lādētājiem? 😀

    Kameras

    Kameras ir tas lauciņš, kur, salīdzinot gan ar Mate 10 Pro, gan P20 Pro ir notikušas viskardinālākās izmaiņas. Huawei ir atteicies no melnbaltā sensora, to aizvietojot ar platleņķa kameras sistēmu. Tā rezultātā mēs iegūstam trīs pilnvērtīgas kameras ar īpaši plato 16mm, f2.2, 20 Mp;  standarta 27mm, f1.8 40 Mp un tele 80mm, f2.4, 8 Mp.

    Sākšu ar to, kas tad ir the best, kā priekšā pašreiz Mate 20 Pro nav konkurentu: Visplašākais optiskais palielinājuma diapazons – no 16 līdz 80 mm. 2,5 cm makro režīms.  Nakts režīms. Īpašs režīms fotografēšanai zem ūdens. Fona pludināšana reāllaikā video, kā arī dažādi cinematic efekti – krāsains subjekts/melnbalts fons, melnbaltas filmas efekts ar graudu utt.

    Labākais, ko Huawei ir izdarījis saistībā ar kamerām – uzklausījis kritiku un veicis sīkus, bet būtiskus uzlabojumus. Kopš lietoju šo tālruni, man bieži ir jautājuši – vai kamera ir kļuvusi labāka kā bija P20 Pro, kura, starp citu ir atzīta par šī gada labāko tālruņu kameru dažādos vērtējumos, dxomark.com ieskaitot. Un jā, patiesi, Mate 20 Pro kamera, pateicoties tieši sīkiem uzlabojumiem ir kļuvusi labāka! Pirmkārt, jau tas attiecas uz veidu, kā bildes tapšanas procesā iejaucās mākslīgais intelekts. Nav vairs novērojams zāles/koku pārzaļumošana vai debesu pārkrāsošana. Drīzāk tāda maiga HDR funkcijas iejaukšanās atpazītā sižeta uzlabošanā. Otrs būtiskākais uzlabojums skāris daudz kritizēto attēlu pārasināšanu. Tā joprojām ir jūtama, bet vairs ne tik agresīvi.

    Bet pati galvenā atšķirība, protams, ir pilnvērtīga 16 mm īpaši platā leņķa kamera ar autofokusu, kas uzņem fantastiskas fotogrāfijas. Turklāt, salīdzinot ar Samsung A9, dara to bez izteiktiem ģeometrijas kropļojumiem vai saules zaķīšiem, kas bija tik raksturīgi Sony XZ2.

    Īpaši gribu atzīmēt precīzo baltā balansa iestatīšanu, kas nemainās atkarībā no tā, kuru kameru izmanto. Nupat, paralēli testējot Samsung A9 četru! kameru sistēmu, jāsaka, ka tur baltais balanss dzīvo savu dzīvi un katra fotogrāfija, uzņemta no viena skatu punkta ir pilnīgi citā krāsā.

    Arī nakts režīma fotografēšana, kura laikā tiek uzņemti vairāki kadri, pieejama visām trim kamerām – arī ar plato un tele objektīvu.

    Kameras lietotni nav skārušas dramatiskas izmaiņas un pie šādas pieejas jau ir ļoti pierasts, lai gan gribētos, lai Huawei uzmanīgi papēta sīkumus, kas konkurentu kameras lietotnes ir padarījušas lietotājiem daudz draudzīgākas. Piemēram – pārslēgšanās starp trim kamerām notiek vai nu spiežot vienu ekrānpogu vai izmantojot slaideri. Pogas spiešanas režīmā, lai tiktu no defolāt 1x līdz 0,6x platleņķim, tev jāspiež 3x, 5x palielinājums. Savukārt slaideris vienmēr ir kaut kas pa vidu starp 1, 3 un 5x. Sava darvas pile ir arī ar nakts režīmu: ja esi 0,6x kameras režīmā un gribi uzņemt nakts kadru, lietotne tevi automātiski pārslēdz 1x… awkward… un tulkojam to kā “lempīgs” risinājums.

    Šoreiz tā biju es, kam nepaveicās ar laika apstākļiem un arī darba specifikas dēļ jutos pavisam ne kā ar savu uzvārdu draudzētos – dienas pārsvarā bija pelēkas un apmākušās. Apskaužu visus tos žurnālistus, kas apmeklēja Londonas prezentāciju un pirmos iespaidus iemūžināja fotografējot pilsētu un Temzu rietošas saules staros. Tas ir viens no katra fotogrāfa sapņiem.

    Krietni uzlabota ir arī video filmēšana – 4K video ar stabilizāciju gan pieejams tikai ar 30 kadriem sekundē, tomēr tas ir pamatīgs uzlabojums. Tomēr, salīdzināt uzņemto ar iPhone un Samsung flagmaņu varējumu vēl īsti nevar. Bet kā jau es daudzkārt esmu norādījuse – video galīgi nav mans lauciņš. 

    Pašiņu, jeb tīksmiņu kameru nav skāruši būtiski uzlabojumi, ja salīdzina ar P20 Pro. Klāt nākuši tik dažādi fona pludināšanas režīmi Portretu režīmā un arī ar šo darbiņu Mate 20 Pro tiek galā diezgan pieņemami.

    Nobeigumā

    Ir viegli rakstīt par kaut ko, kas ļoti patīk, vai ko absolūti nevari ciest; maldīties objektivitātes un neobjektivitātes treju priežu mežā. Huawei Mate 20 Pro ir veidots ar milzīgām ambīcijām un daudzos aspektos tas pamatoti gozējās apskatnieku topu virsotnē. Kameras plašais diapazons, ietilpīgais akumulators un uzlādes ātrums – vismaz, nosacītajā top spēlētāju vidū, šo tālruni paceļ pašā virsotnē. Visnotaļ pozitīvās emocijas kaitinoši bojā pirkstu nolasīšanas sensors un atsevišķas atbloķēšanas nianses – iespējams, tās tiks uzlabotas ar kādiem atjauninājumiem. Tāpat ne visiem patiks EMUI saskarne; lai arī viss ir kā nākas gan no funkcionalitātes, nedaudz kaitina nespēja sakārtot un salāgot ikonu izskatu un formu. Galvenais konkurents ir Samsung Note 9, kuram cena noslīdējusi līdz nedaudz patīkamākiem 800 eiro un kā mazs bonuss komplektā nāk irbulis.

    Patika

    • Neierasti kompakts priekš tik liela ekrāna
    • Tālruņa kameras nepārspējamās iespējas
    • Akumulatora ietilpība un tā superātrāuzlāde
    • IP 68 mitruma aizsardzība

    Kādam nepatiks

    • Huawei EMUI saskarne
    • Nav 3,5 mm audio pieslēgumvieta
    • Video uzņemšana joprojām nav galveno konkurentu līmenī
    • Mani besī Huawei baltie aksesuāri – baltās austiņas, baltais usb-c kabelis, uzlādes ierīce un bezvadu lādēšanas paliktnis. Man ir melns tālrunis un visus vadus gribu melnus!
    • Un nevienam, noteikti, nepatiks cena…

     

    Ja vēlies flagmani, kas piepičkāts ar jaunākajām un svaigākajām tehnoloģijām, ja svarīgākais selling point ir tālruņa spējas fotografēšanā, tad šis noteikti ir tālrunis, ko būtu vērts apskatīt pirmo!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    10
    Ekrāns
    10
    Kamera
    9
    Dzelži un veiktspēja
    9
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    10
    Konkurence (+/- 1000 eiro)
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    42 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    26.11.2018 12:19

    7nm ir tehprocess, ne arhitektūra (arm) )

    x
    26.11.2018 12:21
    Reply to  x

    piekrītu par loriņu krāsu – vai nu visu vienādu, vai ļaut izvēlēties

    Kaķu tante
    26.11.2018 12:55

    “[..], turklāt ekrāns būs jāpavelk uz augšu. Iestatījumu sadaļā tā arī neesmu atradusi, vai šo soli var apiet;” Settings – Security & Privacy – Face recognition – ieklikšķini Direct unlock. Bet man pašai labāk patīk, ka vēl jāpavelk ekrāns. Bieži vajag tikai pārslēgt dziesmu vai nočekot no kā ir e-pasts nevis visu telefonu slēgt vaļā un veikt papildus darbības verot vaļā lietotnes.

    Madara_Saule
    26.11.2018 13:11
    Reply to  Kaķu tante

    Paldies, nu un kā es šo neatradu?

    Oppro
    26.11.2018 13:27

    Man vienīgam liekas kā apskats ir uzpirkts?
    Huawei nav pirmie kuri ir ielikuši pirksta nospieduma lasītāju zem ekrāna. Pirmie tie bija OPPO.

    Kristaps Skutelis
    26.11.2018 13:40
    Reply to  Oppro

    Nav uzpirkts. Lai arī OPPO ir pasaulē piektais lielākais telefonu ražotājs, šeit vairāk runa par tiem produktiem, kas brīvi pieejami lielākajā daļā pasaules, arī Latvijā. No tādiem A zīmoliem Huawei ir pirmais, kas šo paspējis paveikt.

    Madara_Saule
    26.11.2018 13:41
    Reply to  Oppro

    a Tu pamēģini mani uzpirkt. Ja būtu rūpīgi lasījis, tad būtu pamanījis atrunu, ka mēs runājam par masu produkciju. visādi nišas produkti neskaitās.

    Jānis
    26.11.2018 18:05
    Reply to  Oppro

    Neitrālākais Madaras apskats par Huawei, ko esmu lasījis.

    Uldis Krastiņš
    26.11.2018 14:36
    Madara_Saule
    26.11.2018 14:50

    mana vienīgā iebilde – liekšanas impact uz stiklu ir subjektīvs, ja to dara ar rokām. Citi izmanto vismaz mērījumus sniedzošu aparatūru, lai varētu objektīvi salīdzināt.

    Uldis Krastiņš
    26.11.2018 16:53
    Reply to  Madara_Saule

    Par cik viņš to dara vienmēr tieši tā, iebildums nevietā. Citi neplīst. Ja neskaita protams iPadu😂
    https://youtu.be/hUBsxCcJeUc

    wils
    26.11.2018 17:51

    HTC krakšč uz nebēdu, un pamēģini salocīt ipad mini 4 :P

    Madara_Saule
    26.11.2018 18:11

    Viņš Tev tā teica? Legit avots? 🤣🤣🤣

    as
    26.11.2018 14:41

    Apraksts 8/10
    -2 balles par žargonu un gramatiku! Pats ikdienā, tsk rakstos, to izmantoju daudz, bet lasīt rakstus šādā stilā man nepatīk! Vismaz ne kursors.lv. Piemēram cehs.lv ir izņēmums, ar kuru diezvai vēlieties konkurēt!

    Madara_Saule
    26.11.2018 14:46
    Reply to  as

    “vēlaties”. ja jau par gramatiku runā. Un “diez vai”.

    Astro
    29.11.2018 00:05
    Reply to  as

    Madara nekādā veidā nerespektē kritiku. Viņa nesaprot, ka šeit, komentāros, var izpausties jebkurš un teikt – kā nu māku, tā nu maunu! Bet no žurnālistiem, jeb tā teikt, profesionāļiem, gribētos dzirdēt tīru valodu, jo viņus lasa un viņos ieklausās…

    Madara_Saule
    29.11.2018 10:30
    Reply to  Astro

    Plīz. Es neesmu žurnāliste. Šis ir blogs, kur mēs paužam savu personisko viedokli. Ja gribās sabalansētu viedokli (pērkami raksti un apgaroti komentāri) tad jādodas uz delfiem.

    Ervīns
    26.11.2018 15:56

    Vai lietošanas laikā izdevās novērot “zaļā ekrāna problēmu”? Diemžēl savu ierīci jau nācās nodot atpakaļ LMT un rakstīt iesniegumu par maiņas ierīci.

    Madara_Saule
    26.11.2018 17:26
    Reply to  Ervīns

    man nav zaļo malu… :(

    Reinis Rozitis
    26.11.2018 16:11

    Piesienoties sīkumiem jebšu nedaudz amizanti liekas pie Patika minētais “Neierasti kompakts priekš tik liela ekrāna” – ir tad arī kāda iekārta salīdzinājumam ar tādu ekrāna izmēru, kas nav kompakta? :)

    p.s. personīgi (no ergonomikas viedokļa) nepatīk ka power poga ir sānos blakus skaļuma regulēšanai (atkal), lietojot m10pro ik pa laikam sanāk nospiest nevietā. Ir arī gadījies, ja dod tālruni zvana laikā kādam, tad tieši zem satvēriena saņēmējs ņem un izslēdz.

    Madara_Saule
    26.11.2018 16:16
    Reply to  Reinis Rozitis

    jā, piemēram, Samsung A9 ir daudz lielāka lāpsta.

    Reinis Rozitis
    26.11.2018 16:30
    Reply to  Madara_Saule

    Nu jā varbūt, it kā jau starpība 2mm uz katru sānu ir (lai gan plānāks/vieglāks), bet kopumā tāpat šķiet, ka šajās dimensijās abus var kategorizēt kā lāpstas.

    wils
    26.11.2018 17:56

    Kur var iegādāties izslavētās NM card 256GB ietilpībā?

    Madara_Saule
    26.11.2018 18:10
    Reply to  wils

    Mārrutks viņu zin…

    Mārcis Paņēvics
    26.11.2018 19:44

    Huawei austiņas ir briesmīgas. Vienīgais labums ko ar viņām izdariju uztaisīju AUX vadu. Ausu vitetā pielodēju RCA spraudņus. Vismaz tas 3,5mm spraudnis turas normāli telefonā.

    Reinis Rozitis
    26.11.2018 20:06

    Kas tieši vainas CM33?
    (ņemot vērā ka ~10$)

    Mārcis Paņēvics
    26.11.2018 20:31
    Reply to  Reinis Rozitis

    vai nu austiņas skan labi vai nu viņas paliek telefona kastē. viņas skan sliktāk kā piemēram Sennheiser CX 300 II noteikti. 5 gadus vecas, bet joprojām kalpo.

    Reinis Rozitis
    26.11.2018 20:45

    Nu tas ir savādāks arguments nekā “briesmīgi” ..

    p.s. jocigi tad arī kaut ko pārlodēt, ja jau tāpat viss iet caur kaut kādu usbtypec > 3.5 dongli.

    Mārcis Paņēvics
    26.11.2018 21:06
    Reply to  Reinis Rozitis

    nedomāju ka man kādreiz būs telefons bez 3,5mm izejas. (donglis ir galīgi garām). un normālu aux vadu 3,5mm to RCA nevar nopirkt. ta viens kanāls neskan ta dūc un neturas. Huawei tiešām nebija žēl sagriezt un salodēt.

    Samfan
    27.11.2018 11:52

    Nav korekti šajā stāstā pīt vidējas top klases A9, tas ir pavisam cits putns. Kaut arī samsung aizsāka šos multi-objektīvu flagmaņu foto kariņus ar duālo sensoru, citi nevarēja neko labāku likt pretī, kā stampāt vairākus objektīvus. Pats samsung arī labrāt šajos kariņos turpina iesaistīties ar plato un pavisam-pavisam plato lēcu implantēšanu, jūzeriem tas patīk ;)) Lai nu kā, bet šis ir tikai mēģinājums līdzināties note9, mīnusu biezs, vājš sniegums detaļās.. next

    Madara_Saule
    27.11.2018 12:26
    Reply to  Samfan

    kas ir vājš sniegums detaļās? kādās detaļās?

    Saf
    27.11.2018 12:14

    Kā īsti ir ar to Hujovei saskarni, pilnīgs ķīsels? Tagad lietoju praktiski tīru Andri, ja ņemtu šo, baigais šoks būtu?

    Madara_Saule
    27.11.2018 12:33
    Reply to  Saf

    nav tur nekāda ķīseļa. man, starp citu tāds jautājums, vai katru reizi, kad uzraksti vārdu “hujovejs”, Tev kaut kā paliek siltāk ar sirdi? Tā ir kāda īpaša tieksme atsaukties/veidot vārdu spēles par saviem orgāniem?

    Saf
    27.11.2018 12:40
    Reply to  Madara_Saule

    Kas par iztēli! :D
    Labi labi, smuks vārds, nav ko ķēmot.

    Man jautājums par saskarni tāpēc, ka vērtējums tikai 7. Kapēc tā?

    Madara_Saule
    27.11.2018 13:17
    Reply to  Saf

    grūti komentēt. Pamēģini citā veikalā. Man viss lido.
    Likt vairāk par 7 saskarnei būtu pārāk “fanboiski”. man patīk. Dažas sīkas lietas pietrūkst.

    Kristaps Skutelis
    27.11.2018 12:35
    Reply to  Saf

    Saskarne ir tā kā iOS, bet ne īsti :)

    Saf
    27.11.2018 13:08

    Jā, sapratu, pamēģināju veikalā. Tāda “gribu būt aifons” sajūta pavada visu laiku…

    Madara_Saule
    27.11.2018 14:09

    es šito visu cepienu nesaprotu. ja neskaita ikonas (vizuālā līdzība?) kas ir tas, ko ikdienā pēta saskarnē, kas traucē lietot tālruni. Nu ir emui tas pats androīds

    Saf
    28.11.2018 11:53
    Reply to  Madara_Saule

    Tātad nekādu ierobežojumu nav, tas pats androīds, tikai izkārtojums savādāks?
    Un kā ar atjauninājumiem, regulāri nāk?

    Madara_Saule
    28.11.2018 20:01
    Reply to  Saf

    Jap

    Ieva
    01.12.2018 20:01

    Es lietoju Mate 20 (bez pro). Čakars iegūt savā īpašumā, tā kā LV nepiedāvā, bet šķiet, ka tā ir labāka cena-ieguvums vērtība. Iekšas tās pašas, iegrauzums ekrāna augšā minimāls, ir austiņu caurums un solīdi stradajošs pirkstu nospieduma sensors aizmugurē. Kamerai (cik esmu paspējusi pārbaudīt) atšķiras tikai cipariņi pirms MP. Man šķiet, ka pro versija šoreiz tikusi radīta lielākoties WOW dēļ – kā strādās, tā strādās, bet visiem varēsiet teikt, ka mans telefons prot to un šito. No hate, bet es balsoju par nelielu ietaupījumu šajā gadījumā un mazāk WOW, bet vairāk funkcionalitātes. 👍

    vta500
    01.01.2019 22:02

    kas ir kameru stabilizāciju? Dažādos avotos ir dažādi. Vairāk uzrāda, ka OIS ir tikai 8Mpix kamerai, pārejām nav nekādas (ieskaitot priekšējo)?

    Reklāma
    Ja vēlies flagmani, kas piepičkāts ar jaunākajām un svaigākajām tehnoloģijām, ja svarīgākais selling point ir tālruņa spējas fotografēšanā, tad šis noteikti ir tālrunis, ko būtu vērts apskatīt pirmo!Huawei Mate20 Pro apskats