Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S20+ apskats – prātīgākais no trijotnes

    Straujais cenas lēciens neatainojas ieguvumos.

    Jaunākie raksti

    Samsung, kā ierasts, ir viens no pirmajiem jauno tehnoloģiju atrādītājiem – februāra sākumā tika izziņoti ražotāja šī gada flagmaņi Galaxy S20, Galaxy S20+ un Galaxy S20 Ultra, kas visi izskatās līdzīgi, bet faktiski par līdzīgiem tos var nosaukt tikai mazāk uzmanīgs vērotājs.

    Galaxy S20+ un Galaxy S20 Ultra ir aprīkots ar svaigākajām 5G tehnoloģijām. Galaxy S20+ un Galaxy S20 Ultra ir pirmās ierīces, kas spēj izmantot gan sub-6, gan mmWave iespējas. Nopērkot šos telefonus, uzreiz tiksi pie 5G labumiem (kur tie vispār ir pieejami) un nebūs jāmeklē kaut kādas īpašas šo viedtālruņu 5G versijas. Lētākais Galaxy S20 ir pieejams tikai ar 4G (LTE) atbalstu.

    Atšķirīgas ir arī kameras – Galaxy S20 un arī Galaxy S20+ ir 12 megapikseļu sensors ar 1.8μm pikseļa izmēru + 12 megapikseļu sensors ar ultra-wide objektīvu + 64 megapikseļu Samsung ISOCell S5KGW2 sensors, kas nodrošina trīskāršu optisko un 30x digitālo palielinājumu. Galaxy S20 Ultra modelī galvenā kamera tikusi pie 108 megapikseļu sensora, kamēr ultra platā leņķa kamera izmanto 12 megapikseļu sensoru, bet telefoto kamera – 48 megapikseļu sensoru. Galaxy S20 Ultra nodrošina arī 100x digitālo palielinājumu. Galaxy S20 un Galaxy S20+ priekšā ir 10 megapikseļu kamera, kamēr Galaxy S20 Ultra ticis pie 40 megapikseļu pašiņu kameras.

    Apskatam šoreiz saņemts laikam prātīgākais modelis no trijotnes – Galaxy S20+. Galaxy S20+ ticis pie piezemētāka kameru komplekta, bet labā ziņa ir tā, ka visi Galaxy S20+ pircēji uzreiz tiek pie 5G, kas varbūt tieši šobrīd nav mums super aktuāli, bet, ja plāno Galaxy S20+ izmantot divus gadus, tad gan 5G tīkla pārklājumam jau jābūt tīri pieklājīgam. Galaxy S20+ arī izmēros ir gana pieklājīgs par spīti savām 6.7 diagonāles collām, to varēsi gandrīz pārvaldīt ar vienu roku, jo jūtami samazinātas ekrāna apmales arī augšā un apakšdaļā.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma:  Android 10; One UI 2
    • Ekrāns: 6.7 collu Dynamic AMOLED 2X 1440 x 3200, 20:9 malu attiecība, ap 525 ppi, Corning Gorilla Glass 6 skrambu drošs ekrāns, HDR10+ atbalsts, 120 Hz 1080p režīmā vai 60 Hz QHD režīmā
    • Procesors:  Exynos 990 (7 nm+) astoņi kodoli (2×2.73 GHz Mongoose M5 & 2×2.50 GHz Cortex-A76 & 4×2.0 GHz Cortex-A55), Mali-G77 MP11 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 12 GB + 128/ 256/ 512 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), 5G
    • Kameras: četru kameru sistēma – 12 megapikseļi, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.76″, dual pixel PDAF, OIS; 64 megapikseļi, f/2.0, 50 mm (3x hibrīda telefoto), 1/1,72″, PDAF, OIS; 12 megapikseļi, f/2.2, 13 mm (ultra-wide), Super Steady video; 0.3 megapikseļi, f/1.0 ToF sensors
    • Pašiņu kamera: 10 megapikseļi,  26mm (wide) f/2.2 objektīvs
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna aizsargstikla, ātra 25 W akumulatora uzlāde, NFC, USB 3.2 Type-C
    • Izmēri un svars:  161.9 x 73.7 x 7.8 mm, 188 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4500 mAh ar 25 W ātro uzlādi, 15 W bezvadu uzlādi un 9 W reverso bezvadu lādēšanu
    • Krāsas: Cosmic Black, Cosmic Grey, Cloud Blue, Cloud White, Aura Red
    • Cena: no 1109 eiro

    Izskats un uzbūve

    Kārtis galdā – Galaxy S20+ lielākais pluss ir viedtālruņa uzbūve un ekrāns. Jā, protams, atrodamas arī pāris ne pārāk izdevušās nianses, bet tās ir drīzāk piesiešanās sīkumiem. Galaxy S20+ ir ļoti plāns un salīdzinoši viegls. Piemēram, OnePlus 7T Pro ir aptuveni 20 gramus smagāks, biezāks un ar jūtami mazākas ietilpības akumulatoru (4085 mAh OnePlus pret 4500 mAh Galaxy S20+).

    Samsung izdevies aizpildīt visu Galaxy S20+ priekšpusi ar ekrānu, ekrāna malas ir maigi liektas, faktiski liekums šķiet tik pieticīgs, ka to nemaz nepamanīs arī rūdīti plakano ekrānu piekritēji. Atminos Galaxy S6 Edge laikus, kad ekrāna liekums bija ekstrēms, ar Galaxy S20+ neko tamlīdzīgu nepiedzīvosi. Galaxy S20+ ekrānam ir tā saucamais Infinty-O caurumiņš pašiņu kamerai, bet tas ir niecīgs un gandrīz ikdienā nemanāms. Ekrānu sargā Corning Gorilla Glass 6 skrambu drošs stikls.

    Galaxy S20+ piedāvā izvēlēties ekrānu darbināt ar 120 Hz attēla atsvaidzi 1080p režīmā vai 60 Hz pilnas izšķirtspējas QHD režīmā. Izvēle ir grūta, jo 120 Hz attēls ir fantastiski gluds, to tu redzēsi visu laiku, kad ritināsi tekstu vai Instagram bildītes. 1080p izšķirtspēja pie 120 Hz mani satrauc mazāk par akumulatora tēriņiem, jo 120 Hz attēla atsvaidze jūtami paplucina akumulatoru.

    Galaxy S20+ aizmugures daļa arī veidota no stikla, kas gan ir saprotami, jo viedtālrunim ir bezvadu uzlāde un arī reversā lādēšana. Viedtālruņa aizmugurē ir arī visai pamanāms un uz āru izcelts kameru komplekts. Daudzi sūdzas par izceltajām kamerām, bet diez vai tās tevi tik ļoti traucēs ikdienā, jo, visticamāk, tāpat vēlēsies Galaxy S20+ ietērpt kādā silikona apvalciņā. Es par izvirzītajām kamerām noteikti nesatrauktos.

    Samsung aprīkojis Galaxy S20+ ar pirkstu nospiedumu nolasītāju aiz ekrāna aizsargstikla. Šeit gan man jāsaka, ka pirkstu nospiedumu nolasītājs Samsung izpildījumā ir salīdzinoši ļoti lēns, visādiem OnePlus un citiem ražotājiem pirkstu nospiedumu nolasītāja darbība aiz ekrāna aizsargstikla ir būtiski ātrāka un jūtami precīzāka. Ar laiku var pierast pie Galaxy S20+ pirkstu nospiedumu nolasītāja, bet ideāls šis risinājums nav.

    Galaxy S20+ arī ir AKG it kā stereo skaļruņi, faktiski gan vērā ņemama atvere skaļrunim ir viena viedtālruņa lejasdaļā. Galaxy S20+ skanējums nav slikts, bet man būtu gribējies dzirdēt ko vairāk. Te gan obligāti jāņem vērā, ka Galaxy S20+ ir ļoti plāns viedtālrunis, attiecīgi nav dikti daudz vietas skaļruņu izvietošanai.

    Protams, viedtālrunis ticis pie IP68 mitruma un putekļu noturības.

    Šim 1109 eiro viedtālrunim līdzi tiek dotas USB Type-C savienojuma austiņas, kas nu nekādā formā neataino Galaxy S20+ cenu. Šo pieeju nesaprotu – vai nu dod līdzi normālas ausis, vai arī nedod līdzi neko.

    Saskarne un programmatūra

    Galaxy S20+ ir Android 10 operētājsistēma, ko sedz One UI 2 saskarne. Salīdzinot ar iepriekš izmantoto TouchWiz saskarni, One UI un One UI 2 ir vienkāršāka, ātrāka un vairāk piemērota liela izmēra ierīcēm.

    Zemāk neliels ievads One UI 2 saskarnes iespējās.

    Pēc aptuveni divām nedēļām kopā ar Galaxy S20+ un One UI 2 saskarni jāatzīst, ka neesmu kļuvis par lielu tās fanu, jo ikonu izmēri ir pārāk lieli, kamēr augšējās rīkjosla ir pārpildīta ar sīkām ikoniņām. Jā, zinu, visu var pielāgot, bet es ar to negribētu čakarēties.

    Viens no mājas ekrāniem atvēlēts Flipboard ziņām un Samsung pašreklāmai, arī šī nianses man īsti nepatīk, jo tur ir salīdzinoši maz ziņu, toties tiek reklamētas spēles un kaut kāda pilnīgi ar mani nesaistīta Spotify mūzika. Goda vārds, 1109 eiro telefonā es negribu redzēt nekādas reklāmas.

    Vēl dīvaina likās iespēja pārslēgt uzlādes režīmus – iespējams atslēgt ātro un ļoti ātro lādēšanu. Vai šis gadījumā nebūtu Samsung inženieru un programmētāju darbs? Nedomāju, ka ierindas lietotājam būtu jāsaspringst par šādām lietām.

    Nedaudz smieklīgs ir saskarnē iebūvētais līmeņrādis, kura darbību ietekmē izvirzītais kameru kopums. Līmeņrādis ir kalibrējams, bet viedtālrunis tāpat nestāv stabili uz plakana galda, tas šūpojas, jo izvirzītā kameras daļa un viedtālruņa aizmugure pret galda virsmu neveido stabilus trīs punktus.

    Protams, es te piesienos niekiem, bet no šādas cenas viedtālruņa tomēr sagaidu “it just works” filozofiju un nekādas reklāmas.

    Kameras

    Galaxy S20+ izvietota vesela sauja ar tīri labām, bet ne izcilām kamerām. Pret Galaxy S20+ kamerām man ir tikai filozofiska rakstura pretenzijas, jo Samsung ir pamanījies savas 64 megapikseļu un 108 megapikseļu kameras pārdot pa labi un pa kreisi visiem, kuriem nav slinkums. Šie “visi” pārsvarā ir Xiaomi (Redmi), Realmi un Vivo. Precizitātei gan jānorāda, ka te runāju par 64 megapikseļu sensora pirmo versiju (S5KGW1 ar Tetracell), kamēr Galaxy S20+ nonākusi šī sensora otrā versija (S5KGW2). Vecākais S5KGW1 sensors atrodams ļoti piezemētas cenas Redmi Note 8 Pro modelī.

    Galaxy S20+ nodrošina trīskāršu optisko palielinājumu, kā arī 30x digitālo palielinājumu, kas gan ir visai švaki izmantojams. Galaxy S20 Ultra ar savu 108 megapikseļu kameru piedāvā 10x hibrīdo bezzudumu palielinājumu un 100x digitālo palielinājumu. Vai ar Galaxy S20+ var nofotografēt Mēnesi? Nē!

    Mani nedaudz skumdina tas, ka šogad pazaudēta galvenā objektīva spēja pieregulēt atvērumu f/1.5-2.4, tā vietā mums ir 12 megapikseļu kamera ar f/1.8 26mm objektīvu. Regulējamais atvērums bija gana unikāla pagājušā gada Samsung flagmaņu iezīme.

    Galaxy S20+ varēsi ar lielu pārliecību izmantot 3x optisko palielinājumu, ja spiež nepieciešamība, tad arī līdz aptuveni 5x izmantojams digitālais palielinājums, bet 10x digitālais palielinājums taisa neasu attēlu, turklāt tas nekā netiek stabilizēts. Par 30x digitālo palielinājumu varam vispār nerunāt, tur ir putra.

    Foto paraugi šoreiz lielākā izšķirtspējā (izmantotie risinājumi diemžēl palielina kompresiju), klikšķini virsū.

    Galaxy S20+ spēj uzņemt 8K video, šis darbiņš uzticēts 64 megapikseļu sensoram. 8K video pielietojums šobrīd ir visai nosacīts – šādu izšķirtspēju būs grūti montēt un arī nodemonstrēt, jo pārsvarā pieejami 4K televizori un datoru monitori vēl līdz 4K īsti nav tikuši pieejamās cenās.

    Viens no lielākajiem Galaxy S20+ kameras trikiem ir Single Take opcija, kas ar vienu skārienu ekrānam uzņem vairākus attēlus ar savām kamerām un efektiem. Single Take izveidos vairākas fotogrāfijas, video un pat par kustīgu GIF dēvējamu video. Single Take iespēja noteikti atradīs pielietojumu pie Instagram un citu sociālo tīklu lietotājiem.

    Lai arī sākotnēji pret Galaxy S20+ kamerām biju nedaudz skeptisks, tomēr ikdienā pierādījās, ka atkal Samsung izdevies tas, kas citiem ražotājiem reti ir pa spēkam – tu gandrīz katru reizi iegūsti skatāmu attēlu ar drīzāk pareizām krāsām. Ražotājs ir atzinis, ka ir pāris problēmas ar Galaxy S20 sērijas viedtālruņu kameru autofokusa darbību, bet jau ir apsolīts to novērst tuvā nākotnē ar programmatūras labojumu. Ik pa laikam izskatās, ka viedtālrunis lieto pārāk agresīvu automātisko kontrastu fotogrāfijās, īpaši tas redzams porteros. Kā arī – nelieto digitālo palielinājumu un nebūsi vīlies.

    Akumulators un ātrdarbība

    Galaxy S20+ akumulators ir gana ietilpīgs, bet negaidi no tā divu dienu darbību, jo te mēs runājam par ļoti ātru viedtālruni ar lielu, spilgtu ekrānu un pat 5G savienojumu. Šobrīd ieteiktu turēt 5G izslēgtu, jo to var pamēģināt tikai atsevišķās vietās Latvijā un tikai ar LMT vai Tele2 SIM karti. Cik noprotu, nenāksies speciāli mainīt esošo SIM karti uz jaunu, lai tiktu pie 5G, bet tāpat Galaxy S20+ izmēģināšanas laikā nesaķēru solīto 5G ikoniņu viedtālruņa ekrānā, lai arī atrados solītajā 5G zonā. Iespējams, 5G tobrīd bija izslēgts, bet tik pat liela ir kāda manas kļūdas iespējamība.

    Kā jau iepriekš minēju, ar 120 Hz ekrāna darbības režīmu ir jāuzmanās, jo tas mēdz jūtami vairāk tērēt enerģiju.

    Šobrīd Galaxy S20+ un vispār Galaxy S20 sērijas veiktspēju ir grūti novērtēt, jo tikai šobrīd tirgū sāk parādīties pirmie viedtālruņi ar Exynos 990 konkurentu, Qualcomm šī gada spējīgāko veikumu, Snapdragon 865. Jebkurā gadījumā – jaudas būs gana it visam.

    Mazāk skaidrs ir tas, vai šobrīd flagmanim ar cenu virs 1100 eiro ir glīti piedāvāt 128 GB atmiņu. Apskata tapšanas laikā gan Tele2, gan arī LMT piedāvā Galaxy S20+ tikai 128 GB atmiņas versijā par 1109 eiro.

    Nobeigumā

    Man Galaxy S20+ modelis šķita šaušalīgi līdzīgs pagājušā gada rudens Galaxy Note10+ viedtālrunim – dizains ir gandrīz 1:1 (ja neskaita irbuli un kameru izvietojumu), cena tā pati, nedaudz augusi Galaxy S20+ akumulatora ietilpība (uz irbulim nepieciešamās vietas rēķina), bet samazinājies atmiņas apjoms, toties klāt jau standartā nāk 5G. Iespējams, Samsung ir sevi atradis un nemaz negrasās daudz eksperimentēt ar dizainu, kas zīmola faniem varētu patikt. Man nekādā gadījumā nav iebildumu pret šo dizainu.

    Veiktspējas ziņā Galaxy S20+ ir vienkārši monstrs, mani gan mulsina 128 GB atmiņa, kas tik dārgam flagmanim (jā, zinu, ir arī īstenais flagmanis Galaxy S20 Ultra) īsti nepiestāv. Toties Galaxy S20+ piedāvā 12 GB RAM un 5G, ar šo komplektu pietiks ilgiem gadiem.

    Nav īsti skaidrs, kā Samsung izdevies plānajā un salīdzinoši vieglajā Galaxy S20+ iemānīt 4500 mAh akumulatoru, bet varu ziņot, ka akumulatora ietilpība ideāli atbilst enerģijas tēriņiem. Vismaz man nekad nenācās divas reizes dienā meklēt pēc uzlādes vada. Galaxy S20+ arī piedāvā visai ātru 25 W vada uzlādi, ātru 15 W bezvadu uzlādi un arī 9 W reverso bezvadu lādēšanu, kas būs gana, lai salādētu Bluetooth austiņas vai pat citu viedtālruni.

    Par kameru darbību ir nedaudz pāragri spriest, jo Samsung ir apsolījis uzlabot to darbību un autofokusu ar programmatūras labojumiem, bet vidējais aritmētiskais ieguvums ir gana daudzsološs.

    Pagājušajā gadā Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 un Galaxy S10+ cenas sākās attiecīgi no 759, 909 un 1009 eiro. Kā redzam, cenas ir jūtami pakāpušās salīdzinot ar pagājušo gadu. Ja uzskatām, ka Galaxy S20+ būtu Galaxy S10 pēctecis, tad cena augusi par 200 eiro. Skarbi.

    Patika

    • pierasts dizains
    • perfekta uzbūve
    • jauda un 5G – pietiks ilgam laikam
    • uzticams un ilgs akumulatora darbības laiks

    Ne tik ļoti patika

    • 128 GB atmiņa flagmaņu kategorijā bija pirms ~3 gadiem
    • 8K video ir ķeksīša pēc
    • kameru darbība drīzāk viduvēja
    • lēns pirkstu nospiedumu nolasītājs
    Straujais cenas lēciens neatainojas ieguvumos.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    8
    Kameras
    7
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ainārs Mednis
    18.03.2020 13:10

    ‘īt just work”ir tikai viena opcija – IOS, bet viss, kas saistas ar Android, vismaz pagaidām, diemžēl ir – “it f…d up”..skarbi, bet fakts.

    rObOts robots
    18.03.2020 13:39
    Reply to  Ainārs Mednis

    Android kā tāds ir pārāk vispārīgi…ir A1, ir dažādu ražotāju pielāgojumi utt. Jā, Android distribūcijām ir arī kopīgas problēmas – drīzāk konceptuālas – bet tā lai teiktu ka nedarbojas OoB – nu, diezgan netaisnīgi teikts būtu.

    Juris
    18.03.2020 16:27
    Reply to  Ainārs Mednis

    Ja vēlies muļķu drošu telefonu, tad jā, ir tikai viena opcija ar ābolīti logo vietā;)

    rObOts robots
    18.03.2020 17:00
    Reply to  Juris

    Muļķu drošs nav pat vienkāršākais podziņfons – muļķis atradīs kur paklupt, pat guļot gultā)

    Osvalds
    18.03.2020 13:18

    Kā var teikt “prātīgākais” ja Galaxy S20 Ultra nav lietots? Kad būs, tad lūdzu objektīvu salīdzinājumu. Patreiz ir kā senāk pie komunistiem: “lasījis neesmu, bet ir viedoklis”

    Osvalds
    18.03.2020 18:16
    Reply to  Artis Ābols

    Nejaucu gan. Pirmkārt pats raksti virsrakstā “prātīgākais no trijotnes”. Otrkārt krutie ir tomēr no Notes Sērijas.

    Kursors.lv
    18.03.2020 13:46
    Reply to  Osvalds

    Jā, pie manis ir Galaxy S20 Ultra. Neesmu sajūsmā par to ierīci, pieviļ baterijas spējas un kameras arī tādas, kas nerada patīkamus pārsteigumus.

    Osvalds
    18.03.2020 13:52

    Ok. Tikai ceru ka būs tāds apskats kā Artim nevis kārtējais video apskats kā tagad modē.
    Piem šitas https://notepad.lv/kads-ir-samsung-galaxy-s20/. Pasnacisms nav vajadzīgs

    Kursors.lv
    18.03.2020 14:09
    Reply to  Osvalds

    Es pamatā koncentrējos uz apskatiem teksta formā. Video apskati ir svarīgi, bet tas ir sekundāri.

    18.03.2020 20:14
    Reply to  Osvalds

    Paldies par atzinīgiem vārdiem :)! Vienīgi, ko tieši domāji ar pasnacismu? Tas ir kāds nacisma paveids, vai?

    Osvalds
    19.03.2020 08:14
    Reply to  Konsumer

    Sorry. Drukas kļūda – pašnarcismu.

    19.03.2020 12:17
    Reply to  Osvalds

    ja piereģistrējas Kursorā, tad pie komentāra parādās poga Edit, kura ir aktīva 1 dienu :)

    19.03.2020 12:49
    Reply to  Osvalds

    tas arī nebūs gana korekti. Ir tikai termins narcisisms, kas sevī to arī ietver to, ko pieļaujams, biji domājis. Žēl, ka centies 2 postos, bet līdz galam nesanāca notroļļot. Lai veicas un stipra veselība! #paliecmājās

    Osvalds
    18.03.2020 15:06

    Jācer ka par kamerām te ir tas pats ko Artis raksta: Par kameru darbību ir nedaudz pāragri spriest, jo Samsung ir apsolījis uzlabot to darbību un autofokusu ar programmatūras labojumiem, bet vidējais aritmētiskais ieguvums ir gana daudzsološs.

    Kursors.lv
    18.03.2020 17:02
    Reply to  Osvalds

    Ja ražotājs grib par savu produktu prasīt tādu milzu naudu, tad būtu labi softu sakārtot jau pašā sākumā.

    Osvalds
    18.03.2020 18:42

    Piekrītu

    19.03.2020 12:53

    Piekrītu. MAnā gadījumā nododot ierīci atpakaļ iznāca atjauninājums, bet nepaspēju vairs piefilmēt uzlabojumus. Šo to jau noņēma, bet ne visu.

    Martins
    23.03.2020 13:59

    Mani tomēr interesētu galaxy ultra kameras spējas nevis pirms pārdošanas laikā,bet gan tagad pēc atjauninājuma iznākšanas,lai tad var īsti saprast uz ko tas telefons būs spējīgs patiesībā un vai jēga maksāt tādu naudu. :)

    Gaitis
    19.03.2020 13:54

    Kāds 5G samsungam. :D
    Viņi tak neatļauj lietot 5G Latvijā, jo paši nav notestējuši. :)

    Kursors.lv
    19.03.2020 13:58
    Reply to  Gaitis

    Kurš neļauj? Avots?

    K. Johansons
    20.03.2020 10:07

    Paldies godīgs apskats bez slavinošām dziesmām par brīnumierīci kas var visu. Man arī ir līdzīgas sajūtas par šo ierīci, ka tas nav nekas sevišķs. Tas nav vērts vairāk pa 600-700 Eur. Kaut gan lietoju Android, bet jāatzīst, ka laikam līderis uz šo brīdi ir nemainīgs iPhone 11 pro. Varbūt ekonomisko satricinājumu rezultātā cena kļūs draudzīgāka visām šobrīd uzpūstajām telefonu cenām.

    Artis 🍏
    22.03.2020 07:09
    Bass
    01.04.2020 16:24

    Autor, atgādini kāda i-puveklim ir cena un mazākā standartā esošā atmiņa? Ja pareiz saprotu, pēc Jūsu vērtējuma sanāk, ja samsungam tas ir mīiinus, tātad ja runājam pēc cenas=atmiņas, i-puveklis ir mēsls? Jā? Vai tūlīt būs dubultstandartu plūsma :)?

    Ivo Vancāns
    14.07.2020 11:10

    Es šobrīd ļoti strauji, principā, nedēļas laikā esmu spiests iegādāties jaunu mobilo. Mana izvēle krīt starp OnePlus 8 Pro, Iphone 11, un Samsung no šī apskata. LMT šobrīd ir nereāla akcija – Samsung S20 plus par 700eur. Tas pārsit abus iepriekš minētos modeļus. BET! Šiem Samsungiem ir Exynos procesors. Mans jautājums kursors.lv komandai vai citiem zinātājiem – ir tā vērts vai nav tā vērts pirkt? Skatoties teju visus salīdzinājums starp Snapdragon un Exynos, Snapdragon pārsit Exynos. Viens ir spēles, jā, un citas “smagas” aplikācijas, bet kas pavisam cits un svarīgāks – baterija, kas labāka ir ar Snapdragon, kā saprotu. No Oneplus 8 pro mani attur potenciālās ekrāna problēmas, savukārt no Iphone 11, tā, salīdzinoši, švakākais ekrāns.

    es pats
    20.07.2020 00:50
    Reply to  Ivo Vancāns

    Taisnības labad jāsaka, ka tā bija Samsung, nevis LMT akcija, varēja arī pie citiem tirgotājiem pirkt. Un vēl bija 150 EUR atlaide atdodot viņiem veco tālruni (ja tas pēc viņu ieskatiem bija vismaz 10 EUR vērts) + paša vecā tālruņa vērtība + iespēja vēl kādus vecus telefonus iedot atpirkt. Es šo iespēju izmantoju, atdevu kopā 3 telefonus, no tiem 2 bija aizvēsturiski. Un par cenu, ko beigās samaksāju ne mirkli nenožēloju. Domāju, ka šī akcija bija par godu tam, ka pavisam drīz būs nopērkamas jaunās Notes, kas būs par kripatiņu pārākas. Bet gan jau pēc pusgada varam gaidīt līdzīgu akciju Notēm.

    Fedja
    05.03.2024 23:26

    Tvnet.lv portāls

    Last edited 1 month ago by Fedja
    Reklāma
    Straujais cenas lēciens neatainojas ieguvumos.Samsung Galaxy S20+ apskats - prātīgākais no trijotnes