Web Analytics
More
    Reklāma

    Ilgtermiņa tests: 5 mēneši ar Samsung Galaxy S10+

    Jaunākie raksti

    Februāra beigās Samsung prezentēja Galaxy S10 sērijas viedtālruņus un arī es ar tiem iepazinos. Patiesībā, šos telefonus man bija iespēja redzēt vēl pirms tie oficiāli tika prezentēti un tas ļāva sagatavot plašāku rakstu, ko varēju publicēt tajā pašā vakarā, kad jaunumi tika prezentēti.

    Visai drīz pēc jauno telefonu prezentācijas, Samsung sagādāja iespēju tikt pie Galaxy S10+ testa ierīces un pēc nedēļu ilgas darbošanās ar šo telefonu, secināju, ka tas ir izdevies, un, manuprāt, ar šo Galaxy S paaudzi Samsung beidzot ir pārspējis sīvo konkurentu Apple. Savus novērojumus toreiz izklāstīju video. Tas ir relevants arī šobrīd, tāpēc aicinu to noskatīties.

    Reklāma

    Lai arī mums ir ievērojama pieredze ar dažnedažādiem telefoniem un ierīču apskatus veidojam maksimāli rūpīgi izpētot to svarīgākos aspektus, tomēr katrai atsevišķai ierīcei nevaram veltīt vairāk par pāris nedēļām. Apskatāmo ierīču gluži vienkārši ir ļoti daudz un mēs vēlamies jums, dārgie lasītāji, pastāstīt par tām visām.

    Taču dažkārt gadās iespēja ar produktu padarboties ilgstošāk un tas ļauj ierīci iepazīt labāk un uzrakstīt krietni noderīgāku vērtējumu. Savulaik tieši šāds ilgtermiņa tests man lika mainīt domās par Huawei, jo Huawei P9 mani patīkami pārsteidza. Es ik pa laikam nopērku pa kādam OnePlus viedtālrunim un pagājušajā gadā trīs mēnešus lietoju OnePlus 5T. Patika un par šo pieredzi sagatavoju īsu video.

    Kopš marta sākuma es ikdienā lietoju Samsung Galaxy S10+ viedtālruni un uzskatu, ka pieci mēneši ir gana ilgs laika posms, lai pamatīgi iepazītu šo viedtālruni. Burtiski pēc pāris dienām Samsung prezentēs savu jauno Galaxy Note sērijas viedtālruni un vēlos pirms šī notikuma padalīties ar saviem Galaxy S10+ ilgtermiņa lietošanas iespaidiem. Pirms ķeros klāt, piezīmēšu, ka pirms šī telefona ikdienā līdzīgu laika posmu lietoju Samsung Galaxy Note9. Un man tas telefons tik sasodīti ļoti patika, ka nemaz tik ļoti nerāvos to nomainīt uz jaunāko Galaxy S10+.

    Dizains un uzbūves kvalitāte

    Iepriekšējo pāris paaudžu Galaxy S sērijas ierīcēm nebija pieejami Samsung veidoti ādas vāciņi un man tas ļoti, ļoti, ļoti nepatika. Sauciet mani par vecmodīgu barbaru, bet arī šobrīd, kad tik ļoti topā ir vegan & cruelty free tēmas, man patīk premium ierīces arī rokā sataustīt premium materiālos. Un āda joprojām ir tieši šāds materiāls. No saviem iPhone lietošanas laikiem ar prieku atceros kvalitatīvo Apple veidoto ādas vāciņu un tagad tādu spēj piedāvāt arī Samsung. Ir pieejamas vairākas krāsas un vāciņi ir patiešām kvalitatīvi nostrādāti. Vāciņš piecus mēnešus priecē katrā pieskaršanās reizē un guvis tikai dažus nebūtiskus skrāpējumus.

    Gan stikla, gan keramikas aizmugures ir slidenas, taču lietojot telefonu ar vāciņu šī vairs nav problēma.

    Apmetam telefonu riņķī un mazliet pāris vārdi par tā izmēru. Iepriekš lietotais Galaxy Note9 bija aprīkots ar tāda paša 6.4 collu izmēra displeju, tāpēc biju pieradis rokā turēt tik lielu ierīci. Galaxy S10+ gan ir par pāris milimetriem mazāks visās dimensijās, taču tas joprojām ir milzīgs telefons. Es nevaru sūdzēties par to, ka šis man ir pārāk liels telefons. Esmu pieradis, man šāds izmērs patiešām patīk un neko mazāku nemaz negribētu lietot. Lielāku arī diez vai. Bet nu labi, pagaidīsim, ko Samsung prezentēs jau pēc pāris dienām.

    Ar laiku pieradu pie labajā sānā ļoti augsti novietotā ekrāna bloķēšanas taustiņa, taču ekrānu ikdienā aktivizēju divreiz tam piesitot ar pirkstu. Tāpat vairs nevarētu savu ikdienu iedomāties bez Always On displeja režīma, kas noloķētam telefonam uzskatāmi parāda informāciju par laiku un pēdējiem paziņojumiem. Plus, esmu iestatījis, lai šis ekrāns nakts laikā ir izslēgts un lieki neapgaismo istabu.

    Samsung šajā telefonā ir iestrādājis fantastisku AMOLED paneli, kas ir spilgts, košs un kvalitatīvs. Tas spēj darboties arī ļoti augstā 3040 x 1440 pikseļu izšķirtspējā, taču pēc noklusējuma ir iestatīta zemāka izšķirtspēja. Atklāti sakot, būtisku atšķirību starp abām manas acis nespēj noteikt un visu laiku darbojos ar FHD+ izšķirtspēju, jo kāpēc man lieki tērēt baterijas enerģiju, ja vizuāli atšķirību neredzu?

    Apliektās displeja malas manī neizraisa nekādu sajūsmu. Tās arī pārsvarā netraucē, ja vien nevajag operēt ar ekrāna sānos izvietotiem elementiem. Tas gadās reti, taču, ja gadās, tad ir pagrūti trāpīt. Piemēram, diezgan tracinoši ir šajās malās iezīmēt tekstu.

    Baumo, ka jaunajā Samsung telefonā vairs nebūs 3.5mm audio pieslēgvietas un man šķiet, ka ar katru gadu aktualitāte pēc šī cauruma ir krietni mazinājusies. Mēs arvien biežāk testējam bezvadu austiņas un redzam, ka tās dažu gadu laikā ir kļuvušas būtiski labākas. Ja nemeklējam audiofīlu klases produktu, tad par nepilniem 150 eiro varam nopirkt sasodīti labas bezvadu austiņas. Man pašam ļoti iepatikās Samsung Galaxy Buds, ko noteikti nopirktu, ja vien nebūtu ticis pie ļoti līdzīgām un gandrīz tikpat labām 1MORE Stylish True Wireless bezvadu austiņām.

    Telefona uzbūves kvalitāte ir visaugstākajā līmenī un šajā ziņā man gandrīz vispār nav kur piesieties. Ik pa laikam acīs iekrīt dažādi nesimetriski novietoti elementi un spīdīgo apmaļu vietā es gribētu melnas, bet citādāk viss ir labi. Bet neko mazāk mums taču nebūtu jāsagaida no >1000 eiro vērta produkta, vai ne?

    Sejas atpazīšana un pirkstu nospiedumu sensors

    Samsung Galaxy S10+ displejā iegrieztās kameras spēj nodrošināt sejas atpazīšanu un tā darbojas pat diezgan labi. Ne tik labi kā dažos Apple iPhone telefonos realizētā Face ID tehnoloģija, tomēr pietiekami labi, lai mēs šādu funkciju izmantotu. Nesen mēs pat izveidojām video, kurā parādām šīs funkcijas spējas.

    Ikdienā es gan sejas atpazīšanas funkciju neizmantoju. Gluži vienkārši tā mani atpazīst par dažām sekundes daļām vēlāk nekā es varu uzzīmēt ekrāna figūru. Plus, es labāk sagaidīšu versiju ar infrasarkano staru sensoriem, lai seja tiek atpazīta drošāk.

    Ar pirkstu nospieduma sensoru reālā situācija ir vēl bēdīgāka un šī noteikti nav labākā Galaxy S10+ funkcija. Manu pirkstu šis zem displeja iebūvētais sensors atpazīst kādas 3 no 5 reizēm un visai ātri šī atkārtotā pirksta spaidīšana apnīk. Dažām lietotnēm gan esmu PIN koda ievades vietā iestatījis pirksta nospieduma atpazīšanu, taču es arī šīs lietotnes ikdienā nevirinu.

    Es gan tā arī neesmu noplēsis ekrāna aizsargplēvi, kas telefonam pielīmēta jau rūpnīcā. Iespējams, tā apgrūtina sensoram saprast mana pirksta zīmējumu. Bet plēve turas godam. Uz tās varu pamanīt mazus skrāpējumus un vienā vietā aptuveni milimetra diametrā uzmeties gaisa burbulītis, taču pa sāniem nekas nelīmējas nost un pagaidām nemaz netaisos to plēst nost. Displejs tomēr telefonam ir galvenā detaļa un es maksimāli ilgi gribētu to saglabāt perfektā darba kārtībā.

    Kameru stabilās spējas

    Ja man būtu jāizvēlas starp dullām kameras iespējām, kas nav veiksmīgi nostrādātas un mazliet vienkāršāku, bet saprotamu un stabilu kameras sniegumu, es viennozīmīgi izvēlētos otro variantu. Es runāju par Huawei P30 Pro, kas piedāvā vēl nebijušas tālummaiņas (zoom) iespējas un iespaidīgu nakts fotogrāfijas režīmu, taču kopumā kamera ne vienmēr darbojas saprotami un kvalitatīvi. No otras puses mums ir Galaxy S10+, kam nav šādas kliedzošas fīčas, taču visādi citādi kamera vienmēr darbojas saprotami un tu vari būt drošs, ka attēls tiks uzņemts kvalitatīvs. Un kamera, manuprāt, ir otrs aiz displeja svarīgākais aspekts tādā modernā viedtālrunī.

    Tomēr nav tā, ka Galaxy S10 sērijas ierīces nenes neko jaunu kameru jomā. Manuprāt, forša un reāli noderīga ir ultra platā leņķa kamera. Tā ļauj kadrā dabūt krietni vairāk objektu un principā radīt fotogrāfijas, kādas iepriekš vispār nebija iespējamas. Aizmugurējai kamerai ir trīs tāluma režīmi un priekšējai – divi.

    Jā, kvalitāte šādā režīmā zūd un malās ir liekta bilde, bet telefons cīnās godam un fotogrāfijas pēc tam ir izmantojamas. Zemāk vari apskatīties ko es ar to domāju – spārns fotografēts no vienas un tās pašas vietas trijos režīmos. Un zemāk praktiskāks attēls, kad visplatākajā režīmā varam ietvert pilnīgi visu auto salonu.

    Ja uzmanīgi palūkojas fotogrāfijas, kas ar Galaxy S10+ uzņemtas dažādos apstākļos, secināsim, ka kvalitāte ir laba tikai apstākļos, kad ir labs apgaismojums. Līdzko tā ir mazāk, attēls kļūst graudaināks un jūtami nekvalitatīvāks. Bet šī ir problēma ar ko cīnās pilnīgi visi telefonu ražotāji, jo tik plānās ierīcēs ir grūti iebūvēt liela izmēra sensorus un kaut cik kvalitatīvu optiku. Tiesa, Huawei, manuprāt, slikta apgaismojuma apstākļos sokas labāk. Zemāk vari noskatīties ar Galaxy S10+ dažādos apstākļos uzņemtas fotogrāfijas.

    Atsevišķs nakts fotografēšanas režīms telefonā parādījās laiciņu pēc tā nonākšanas pārdošanā un tas darbojas diezgan labi. Tiesa, kā jau ikvienā nakts fotogrāfijā, telefonu labāk turēt statīvā vai vismaz atspiest pret kādu stabilu virsmu.

    Fotografēts parastajā Photo režīmā
    Fotografēts Night režīmā

    Kādā jaukā sestdienā es biju devies uz elektroauto mītapu un nonākot pasākuma norises vietā ar nožēlu nācās secināt, ka nedarbojas mans ierastais šādu pasākumu filmēšanas rīks – DJI Osmo Pocket. Nācās filmēt ar Galaxy S10+ un bez papildrīkiem (stabilizatora un mikrofona). Zemāk vari noskatīties samontēto video un redzēsi, ka gaišā dienā kvalitāte ir laba, krāsas ir košas, taču ar skaņu gan viss ir diezgan bēdīgi. Man montējot nācās krietni griezt nost apkārtējos trokšņus un vēju, kā rezultātā video skaņa ir čābīga. Tomēr, ja telefonam pieslēgsi papildus mikrofonu un uzpucēsi to ar kādu vēja sargu, varēsi filmēt pienācīgas kvalitātes video.

    Visvairāk man šī telefona kamerā patīk stabilitāte. Es kameru izmantoju teju katru dienu un fotografēju gan dažādus notikumus man apkārt, testa ierīces, dokumentus un principā visu, ko vēlos piefiksēt. Un es zinu, ka gandrīz vienmēr iegūšu paredzamu rezultātu.

    Vai man ir sanācis aizpildīt 1 TB atmiņu?

    Oi, nē! Pat ne tuvu tam. Samsung Galaxy S10+ ir pieejama tā saucamā Performance Edition versija, kas atšķiras ar keramikas aizmuguri un palielinātu atmiņas apjomu. Šīs versijas telefoniem ir 12 GB operatīvā atmiņa (pret 8 GB standarta) un iespaidīga 1 TB iebūvētā atmiņa (pret 128 GB vai 512 GB). Nepietiek ar 1 TB? Telefonā vari ielikt vēl arī atmiņas karti un palielināt atmiņas apjomu līdz 1.5 TB.

    Bet principā ar atmiņu ir tā, ka jebkāda apmēra atmiņu var aizpildīt. Tas ir tikai laika jautājums. Es piecos mēnešos esmu spējis telefonā ielādēt vien nepilnus 130 GB. Nožēlojami! Ikdienā gan par atmiņas ierobežojumu vispār nedomāju. Fotografēju un filmēju nedomājot par brīvo vietu un arī citās lietotnēs mēdzu saglabāt mūziku vai filmas lietošanai bezsaistes apstākļos. Te gan jāpiezīmē, ka “neierobežota” telefona atmiņa paģēr pie sava operatora lietot arī “neierobežotu” datu pārraidi. Tikko speciāli paskatījos pie sava operatora, cik tagad mēnesī patērēju mobilo internetu. Tie šogad ir vidēji 15-20 GB mēnesī.

    Uzlādes un baterijas spējas

    Galaxy S10+ ir aprīkots ar pieklājīgu 4100 mAh akumulatoru un uzlādēts spēs darboties pilnu darba dienu. Tomēr man nav sajūtas, ka aktīvi lietojot šo telefonu, tas spēs izvilkt īpaši ilgāk. Piemēram, komandējumos, kur var būt čābīgi ar uzlādes iespējām, uzreiz ieslēdzu baterijas taupīšanas režīmu un somā drošībai turu ārējo bateriju. Tāpat pārmetumus gribu raidīt uzlādes ātruma virzienā. Samsung šim telefonam ir atvēlējis tikai 15W jaudu ātrajai uzlādei un tas mūsdienās ir necils sniegums. Citi telefoni spēj uzlādēties ar divas vai pat trīs reizes lielāku jaudu, tātad ātrāk. Lai pilnībā uzlādētu Galaxy S10+, patērēsim nepilnas divas stundas.

    Bezvadu uzlāde ir ērta un to mēdzu izmantot darbā, kur man uz galda stāv bezvadu uzlādes stacija. Reverso uzlādes funkciju, kad uz telefona aizmugures varam uzlādēt citas ierīces, esmu izmantojis testa nolūkos pāris reizes un tad par to aizmirsis.

    Kaut kādu nesaprotamu maģiju telefons izveic ar programmu iemidzināšanu. Ļoti bieži gadās situācijas, kad uz kādu laiku neienākas paziņojumi par e-pastiem vai no atsevišķām citām programmām. Atveram tās manuāli un tad paziņojumi uzreiz sabirst. Tas man liek domāt, ka telefons pārāk agresīvi mēdz iemidzināt programmas. Tad ir jādodas iestatījumos un manuāli jāļauj programmām darboties fonā. Ar 12 GB operatīvo atmiņu varētu mazāk agresīvi nodarboties ar represijām pret fonā darbojošām lietotnēm :)

    Samsung One UI

    Es jau iepriekš esmu izteicies, ka Samsung jaunā One UI saskarne man ļoti patīk. Cik agrāk TouchWiz bija pārbāzta un raiba, tik One UI tagad ir viegla un ērti lietojama. Lai arī Samsung varētu pārmest novirzīšanos no Google vīzijas par to, kā jāizskatās Android, taču jāsaka, ka Samsung ir izdevies radīt saskarni, kas ir unikāla tieši šī ražotāja produktiem un satur funkcijas, kuras citās ierīcēs neatradīsim.

    Es, piemēram, ikdienā izmantoju dažas funkcijas, kas ir atrodamas tikai Samsung ierīcēs. Piemēram, kontaktu sarakstā uz personas ieraksta slidinu pa labi, lai veiktu zvanu vai pa kreisi, lai sūtītu ziņojumu. Tāpat esmu aktivizējis Smart stay funkciju, kas neslēgs laukā displeju, kamēr uz to skatos.

    Vienu brīdi mēģināju sākt izmantot Edge screen funkciju, kad varu no ekrāna sāna izslidināt iepriekš atlasītu programmu sarakstu, bet kaut kā nepieradu. Man tas šķita lieki. Tāpat nespēju pierast pie Edge lightning funkcijas, ko var uzskatīt kā aizvietotāju paziņojumu gaismas diodes neesamībai. Kaut kā nepatika man tā diskotēka ap ekrāna apmalēm.

    Gluži tāpat kā iOS ierīcēs, es vairs nespēju uzreiz atcerēties, kurā izvēlnes vietā atrodas kāda no daudzajām iespējām, tāpēc aktīvi izmantoju meklētāju, lai atrastu to, ko man vajag. Samsung gan vēl nāk talkā ar iestatījumu ieteikumiem. Piemēram, ja koriģējam displeja iestatījumus, tad telefons ieteiks atvērt arī Always On Display iestatījumus. Telefonam ir arī Night, jeb tumšais režīms. Ar to nostaigāju praktiski visus piecus mēnešus, bet tagad izslēdzu, jo kaut kā neliekas estētiski pareizi. Bet tas ir dziļi subjektīvi, man vispār nepatīk vairums tumšo režīmu realizācijas, jo pat ja sistēma ir izkrāsota tumši, programmas ne vienmēr veiksmīgi to saprot un rezultātā iegūstam kaut kādu rasolu.

    Bixby neizmantoju. Galaxy Store labprātīgi arī neizmantoju. Pie modernās navigācijas nepieradu un arī neizmantoju.

    Tā kā telefonam ir liels displejs, uz tā varam vienlaicīgi darboties ar divām lietotnēm. Man gan nepatīk kā One UI ir realizēta šī funkcija. Atveram aktīvo programmu sarakstu, spiežam uz kādas programmas ikonas un tad “Open in split screen view”. Pēc tam apakšā atveram otru programmu. Manuprāt, iepriekš šī funkcija bija realizēta krietni saprotamāk un agrāk es to izmantoju biežāk.

    Sistēma kopumā darbojas stabili un nepieminu, ka kaut kas būtu pārlieku uzkāries. Pa visiem šiem pieciem mēnešiem varbūt tikai kādu reizi nācās telefonu pilnībā pārstartēt, jo kaut kas vairs nedarbojās kā nākas. Visādi citādi telefons darbojas ļoti paredzami un nerada liekas galvassāpes. Saskarne gan nav pati ātrākā redzētā un “pliks” vai “plikāks” (piemēram, Oxygen OS) Android skrien ātrāk. Interesanti, ka sajūtu ziņā Galaxy S10+ darbojas naskāk par Galaxy Note9.

    Ātrdarbība? Šis nav jautājums, kas man kaut reizi pa šiem mēnešiem ir iešāvies prātā. Es ar Galaxy S10+ bez aizķeršanās palaižu pilnīgi visas programmas un spēles, ko vien sagribu. Te nav jādomā vai telefons “pavilks” šādu vai tādu lietotni. Viss lido.

    Sistēmas atjauninājumi nāk regulāri, taču vienu reizi kārtējais atjauninājums kaut ko salauza un visu laiku slēdzās laukā Twitter programma. Es to ikdienā izmantoju ļoti bieži un tās pāris dienas, kamēr iznāca labojums, bija diezgan besīgas.

    Zvani? Bluetooth? GPS?

    Ak, jā. Kāda man pieredze ar balss zvaniem? Tas taču ir telefons! Pieredze ir tāda, ka telefons veic zvanu, kad man to vajag. Šo piecu mēnešu laikā neesmu saskāries ar nekādām sakaru problēmām – nekas neraustās, skan skaļi un labi. Tiesa, pamatā esmu Rīgā, kur ar sakariem viss labi. Wi-Fi bezvadu internets darbojas stabili un neesmu novērojis arī nekādas problēmas ar Bluetooth (ikdienā telefons savienots ar Garmin pulksteni un mašīnas brīvroku sistēmu), kā arī GPS (izmantoju ar Waze).

    Secinājumi: Telefons cilvēkiem, kam nevajag pārsteigumus!

    Kaut kad nesen ar komandas biedriem runājām, ka Latvijā mums ir diezgan skumja telefonu izvēle. Mums ir Apple produkti un mums ir Samsung produkti. Tad ir Huawei, kuru šobrīd nomāc ASV sankciju mākonis. Ir lētie un nemaz ne tik sliktie Xiaomi telefoni un pavisam vāji pārstāvēti arī LG un Sony telefoni. Viss, pa lielam mums nekā cita arī nav un ja meklējam bezproblēmu darba rīku, tad reāli paliek tikai dažas izvēles un Samsung ir viena no tām.

    Pēdējo 15 gadu laikā esmu redzējis un palietojis teju visus Latvijā nopērkamos kaut cik vērā ņemamos telefonus un redzējis visādus pigorus. Pēdējos gados ļoti novērtēju to, ka ierīces vienkārši darbojas. Varbūt kļūstu vecs, bet patiešām novērtēju stabilitāti un pārbaudītas vērtības. Un Samsung Galaxy S, kā arī Galaxy Note sērijas man sniedz tieši to. Jā, man izpaliek kaut kādas super modīgas un dullas iespējas, kā vājprātīga tālummaiņa vai ugunīgi ātra uzlāde, taču ikdienā es par to nebēdājos, jo zinu, ka mans telefons neradīs negaidītus pārsteigumus.

    Samsung Galaxy S10+ šos piecus mēnešus bija praktiski nemanāms – tas darīja tieši to, ko no telefona sagaidu un nelika par to iespringt. Manuprāt, labām tehnoloģijām ir jābūt vienlīdz spēcīgām un arī nemanāmām. Samsung ar Galaxy S10+ tas ir izdevies! Paldies!

    Pavisam cits jautājums vai Samsung var atļauties gadu no gada mierīgi gulēt uz slavas lauriem un laiski noraudzīties, kā sekotāji fīču pēc fīčas iet garām. Ar laiku šos sākotnēji dullos un gļukainos jaunumus noslīpēs arī tie un tad Samsung paliks iedzinēja lomā. Un mēs pa šiem 15 gadiem esam pieredzējuši gigantus, kas ir aizgulējušies un nogulējuši.

    Kas attiecas uz patērētājiem, tad mums viss ir labi. Mēs redzam visu piedāvājumu un ar saviem maciņiem balsojam par tiem produktiem, kas piedāvā to, ko vajag un tādā cenā, ko varam atļauties. Galvenais, lai starp ražotājiem ir konkurence, jo tikai tā tehnoloģijas attīsta uz priekšu un samazina to cenas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mariusas Bergzas
    05.08.2019 12:16

    Atdodiet telefonus ar 4.5″ ekranu, uz korpusa izvietotam navigacijas pogam un lielu mainamu akumulatoru. Kko lidzigu modernam Iphone4/SE tikai ar iespeju darbinat ar Android. Un par 100 eur

    Renārs Dobkevičs
    05.08.2019 12:56

    Jā. Es arī pirms kāda laika izdomāju, ka jānoliek malā iphone un jānoriskē ar s10+. Nenožēloju ne mirkli. Lietošanas pieredze līdzīga Kristapa pieminētajai ar dažiem sīkiem izņēmumiem. Piemēram aplikāciju midzināšana imho ir un paliek to midzināšana: tās nedarbosies, ja “gulēs”. Es gan šim nolūkam izmantoju veco labo Greenify. Kopumā, par cik nemēdzu daudz runāt pa telefonu, man izdodas nostaigāt praktiski 2 dienas (dark modē gan).
    Jāsaka, ka Samsung ir beidzot sapratis kādam jābūt premium klases aparātam. Pa šo laiku mani joprojām kaitina tikai viena poga – unlock. Tai būtu jāatrodas vismaz 1cm zemāk, tad laime būtu pilnīga.

    Jānis Bukovskis
    05.08.2019 16:41

    Double tap to wake esi mēģinājis?

    Artis
    03.01.2020 00:14

    Vai S10+ ir iespēja arī nobloķēt ekrānu ar double-tap?

    Renārs Dobkevičs
    05.08.2019 18:34

    Esmu. Bet jāņem vērā apstāklis, ka telefonam kūļājoties kabatā, kad tu soļo pa ielu, double tap notiek pats no sevis un accidental touch protection nebūs pret to panaceja. Jo pārsvarā kabatā telefonu cilvēki nēsā ar ekrānu pret sevi. Nu ja vien tev kabata ir no tik bieza materiāla, ka nenotiks saskare ar ķermeni.

    Edgars Briedis
    05.08.2019 13:00

    Paņemšu Samsung tad, kad viņi beidzot likvidēs bixbi pogu. Šausmīgi kaitinoša lieta, kad jāoperē ar skaļuma pogām.

    Edgars Briedis
    05.08.2019 13:10

    1.Katru otro reizi man skaļuma regulēšanas vietā nospiežas tā poga. Īpaši kad telefonam esot kabatā gribu pamainīt skaļumu mūzikai, ko klausos austiņās (jā, zinu, to var mainīt arī ar austiņām :) )
    2.Neizmantoju Bixbi. Patiesībā nezinu nevienu paziņu, kas to izmantotu. No tā loģisks secinājums, ka tā poga lielakajai daļai cilvēku ir lieka. Ideja par absolūti nevajadzīgu pogu uz korpusa man nepatīk.

    Viss pārējais telefonā ir ideāls. Migrēšu no ābola uz Samsungu, kad nebūs tās kaitinošās pogas, kuri mans pirms gandrīz vienmēr satausta pirmo…

    Madars Deaks
    05.08.2019 18:23

    Bixby pogu var nomainīt pret citu. Man tā ir vienreuz nospiežot kameras poga. Bixby oalaižad divreiz nospiežot. To var izdarīt Bixby iestatījumos.

    Skābene
    05.08.2019 14:45
    Reply to  Edgars Briedis

    Jāatzīst, ka Bixbi poga ir viena reti kaitinoša lieta! :)

    suspends
    05.08.2019 15:35
    Reply to  Edgars Briedis

    Man arī besī bixby poga, uz s8 bieži nospiedās, regulējot skaļumu. Vismaz labi ir ka tagad var uzlikt, ka bixby palaižas pie divkāršas tās f…. pogas nospiešanas.

    Renārs Dobkevičs
    05.08.2019 18:36
    Reply to  Edgars Briedis

    Bixbi var izslēgt. Un pārmapot pogu uz ko citu. Man, piem., uz šīs pogas ir kamera.

    Krotow
    05.08.2019 19:54
    Reply to  Edgars Briedis

    Bixby pogu var pārdefinēt par kaut ko citu. Paša S9+ tur piesieta kameras aplikācijas palaišana.

    Jānis Bukovskis
    05.08.2019 16:37

    Tad jau man ir paveicies, ka S10e ir ieslēgšanas pogā pirkstu nospiedumu lasītājs,
    man pa pieciem mēnešiem tā plēve jau ir nolietota un ir jāmaina, daudz švīku un tagad labajā sānā sāk nākt nost.
    Plānoju nākotnē arī ieķert ādas vāciņu, pašlaik silikona jau izskatās palietots.
    Austiņas lādēt uz telefona esmu tikai 1x mēģinājis 4fun, jo tāpat ir darbā lādētājs un mājās bezvada lādētājs.

    Madars Deaks
    05.08.2019 18:26

    Dīvaini par pirkstu nospiedumu. man ar visu plēvi darbojad perfekti. Sākumā gļukoja, bet pēc atjaunijājumiem atoazīst ļoti viegli. Varbūt vajag pārskanēt pirkstu.

    Renārs Dobkevičs
    06.08.2019 01:42
    Reply to  Madars Deaks

    S10+ diemžēl ir optiskais pirksta nospieduma lasītājs, nevis ultraskaņas, kas nozīmē: ja plēve, vai ekrāns tajā vietā būs ar švīkām, pirksta nospiedums nenolasīsies. Ultraskaņas variantā ekrāns var būt sasists lupatās, taču nospiedumu nolasīs (virsma var vispār būt, piemēram, metāls).

    Jānis Rozenšteins
    06.08.2019 08:36

    Huawei P30 Pro arī tika izmēģināts 5 mēnešus vai tie uzskati par kameras nevienādo darbību ir tikai no īsā testa ar “zaļu” OS, kā tas ir novērots Kursorā? Jo cik zinu, P30 pro ir saņēmis 2 palielus atjauninājumus tieši saistībā ar kameras uzlabojumiem.
    Mate 10 Pro un 20 Pro arī apskati ar agrīno OS, bet pēc tam nekas nesekoja.

    Gunārs Heinsbergs
    06.08.2019 11:45

    Vai S 10+ ir labāki skaļruņi kā S9+?

    Krotow
    07.08.2019 00:47

    Cik sanāca klausīties S10+, sanāk +/- tas pats. Starp S8 un S9 atšķirība bija jūtamāka.

    Cilveks
    06.08.2019 12:09

    Manā s8 austiņām tikai viena puse skan, un tas ir mēģināts ar vairākām austiņām, kas varētu būt par vainu austiņligzdai

    Krotow
    07.08.2019 00:48
    Reply to  Cilveks

    Ja iepūšot skaņa neatjaunojas, austiņu ligzdā būs nolocīts kontakts vai arī ligzda atrāvusies no plates. Abos gadījumos drošāk būs doties uz darbnīcu.

    K. Johansons
    07.08.2019 10:33

    Man jau 2. Mēnešus ir galaxy S10. Viss ir labi, bet kaitina, ka fotogrāfējot ar aizmugures parasto kameru ir fokusēšanās problēmas. Telefons visu laiku mēģina fokusēties, kas kaitina un dažreiz sanāk, ja bilde ir izplūdusi. Gan jau Te ir vēl daudzi S10 lietotāji. Vai Jums ir līdzīga problēma?

    K. Johansons
    07.08.2019 11:42

    Tur tā lieta ka telefons ir saudzīgi lietots. Jo tas parādījās pēc kaut kāda update. Baigi negribās nest uz garantijas remnotu. Pēc tam aktal jāiestata viss no jauna.

    Edgars
    13.10.2019 02:34

    Pastāstīšu par savu pieredzi. Mani secinājumi (pilnais stāsts zemāk) – skatoties uz to kā telefoni mainās tirgū, tie tiek būvēti aizvien trauslāki un monolītāki. Funkciju, baterijas kapacitātes, ātrdarbības, skaņas, 128GB atmiņas un video un fotoattēlu ziņā S10+ ir grūti pārspējams, bet ja man otrreiz būtu jāizdara izvēle par telefona iegādi, noteikti ņemtu kādu 3 reizes lētāku Samsung A sērijas modeli, vai nosliektos uz kādu citu ražotāju, kurš ir izražojis telefonu ar šķietami noturīgāku korpusu, par spīti starpgalaktiskajai telefona atmiņai un kameras kvalitātei. Ja iepriekš man par telefona saplīšanu nebija jāuztraucas gadiem, tad šis, man – miermīlīgam pilsonim un biroja žurkai, saplīsa pusotra mēneša laikā. Ar bailēm domāju, kādas būs šī telefona kopējās eksplutācijas izmaksas pēc 2 vai 3 gadiem. Kā saka – ja ņem dārgu mersedesu, neaizmirsti par tikpat dārgām tā remonta izmaksām! Ceru, ka varbūt kāds gudrais pamācīsies no manas kļūdas, un apsvērs savas prioritātes. Šī tomēr ir luksus prece, nevis uzticams darba zirgs, kam nebūs jāpiegriež sevišķa vērība. Un te stāsta preambula, jeb neinteresantākā daļa… Kad nopirku savu S10+, pajokoju kolēģiem, ka telefons izskatās pēc trauslas dārgumu lādītes (dēļ tā apaļās cenas un stikla korpusa), jo pirms tam uzticīgi lietoju veco S3 Neo, kas uzbūves ziņā vismaz man… Read more »

    digitalk
    13.10.2019 03:31
    Reply to  Edgars

    servisā vēl esot nomainīta baterija
    šitas i labais, atgādina autoservisus, kur bez brīdinājuma mīl mainīt ar problēmu nesaistītas detaļas un piestādīt rēķinu.

    Edgars
    14.10.2019 01:25
    Reply to  digitalk

    Šajā gadījumā apdrošinātāji maksāja par remontu, es nosedzu tikai daļu no ekrāna izmaksām, līdz ar to, lai jau puikām tiek kāds bonuss, ja māk to gudri paņemt. ;)

    Expert
    13.10.2019 10:54
    Reply to  Edgars

    “uzticīgi lietoju veco S3 Neo” – šī fraže lieciena, ka ar tādu pauzīti ir grūti pieņemt, ka jēdziens telefons ir stipri mainījies, gan pielietojumā, gan lietošanas paradumos un attieksmē pret tehniski sarežģitām ierīcēm..
    “visticamāk atrodoties jakas vai bikšu sāna kabatā kopā ar atslēgām” – nopietni? spoguļkameru un macbookair noteikti glabā instrumentu čemodānā?
    “a ņem dārgu mersedesu, neaizmirsti par tikpat dārgām tā remonta izmaksām!” yess! 100%! jādzīvo atbistoši savām finansiālajām iespējām- 1k vērta telefona pircējam nebūtu īpaši jāraizejas par remontu izmaksām..
    Nākamreiz, kad pirksi jaunu gadžetu uzticies ekspertiem-pārdevējiem, kuri ieteiks pareizākos risinājumus balstoties uz sarunu, nevis youtube influnceriem ;)

    Edgars
    14.10.2019 02:13
    Reply to  Expert

    Par pauzīti runājot… neuzskatu, ka man būtu jāmaina telefons tikai dēļ tā, lai sekotu līdz laikam, vai saglabātu kādu “statusu” mūsu gadžetu mīlošajā sabiedrībā. Statuss, protams, ir patīkams, bet tikpat patīkams ir gandarījums, ka dzelzis, ko pirki pirms 5 gadiem, joprojām pilda savu funkciju un līdz šim ir apmierinājis manas vajadzības, nevis ticis izmests mēslainē uzreiz pēc garantijas termiņa beigām. Visam savs laiks. Piekrītu, ka nepiefiksēju Samsung S sērijas pāreju no kvalitātes uz luksus politiku – šie termini tik tiešām ir ļoti atšķirīgi, un man no tiesas vajadzēja pakonsultēties ar speciālistu (tikai noteikti ne pārdevēju… nu bļin… :D). Par šo kļūdu arī samaksāju, taču kam gan es nepiekrītu, ka eksplutācijas izmaksas ir tās par kurām nebūtu jāraizējas tiem, kas pērk vai var atļauties dārgu tehniku – neraizēties šādos gadījumos var tikai bagāti idioti, kam nav kur laiku un naudu likt, jo normāli domājošie savam ieguldījumam pretī gaidīs atbilstošu kvalitāti, ne tikai funkcionalitātes un izskata, bet arī noturības ziņā, lai nav jāskraida apkārt pa servisiem un jātērē savs dārgais laiks. Nesaskatu arī neko sliktu tajā, ka telefonu iepriekš nēsāju kabatā, kopā ar citām lietām. Galu galā tā ir ierīce, ko ik katrs izmantojam ikdienā, un stulbums drīzāk ir meklējams tajā, ka… Read more »

    Krotow
    14.10.2019 12:23
    Reply to  Edgars

    Šeit piekritīšu. Pērkot dārgu tehniku, tiek sagaidīta atbilstoši augstāka kvalitāte ilgtermiņā. Skaidrs ka augstā gala smartfons vai Apple dators maksās dārgi, taču šādas ierīces lietotājs paredz ka ierīce ne tikai sniegs vairāk iespējas, bet arī ilgi kalpos. Līdz nesenai pagātnei tas lielākoties tā arī bija. Pēdējos gados diemžēl vairs nē un tas nav pareizi. Analoģija ar luksusa auto vai dārgu nekustamo īpašumu te neder. Šāda veida īpašumiem ir ļoti augstas lietošanas izmaksas (apkope, nodokļi utt.). Dārgā gala datoriem un telefoniem lietošanas izmaksas ir tādas pašas kā budžeta gala ierīcēm – elektrība un sakaru pakalpojumi visiem maksā vienādi. Remonta izmaksām dārgajā galā kāreiz būtu jābūt zemākām, jo ierīces uzbūvei būtu jābūt kvalitatīvākai. T.i. tai būtu jābojājas mazāk.

    Reklāma