Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai Samsung atsakās no 3.5mm audio pieslēgvietas savās ierīcēs?

    Jaunākie raksti

    Jau pēc nepilnas nedēļas, nākamajā trešdienā (7. augustā) Samsung oficiāli prezentēs savu jauno Galaxy Note10 viedtālruni un tīmekli sāk pārpildīt dažādas baumas un noplūdušas fotogrāfijas. Viena no tām ir visnotaļ satraucoša.

    Izskatās, ka jaunajā Galaxy Note10 vairāk nebūs iebūvēta 3.5mm audio pieslēgvieta. Par to liecina vakar noplūdušais pārejas attēls, kā arī Mobile Fun rīcībā nonākušās gaidāmās ierīces video.

    Reklāma

    Paredzams, ka šī pāreja tiks iekļauta jauno Galaxy Note10 un Galaxy Note10 Plus ierīču kastītēs un noslēgs 3.5mm pieslēgvietas ēru. Apple jau tālajā 2016. gadā izlaida iPhone 7, kam vairs nebija šīs pieslēgvietas un labi atceros, ka daudzi cilvēki bija ar šādu pavērsienu pagalam neapmierināti. Lai turpinātu klausīties mūziku ar ierastajām austiņām nācās izmantot pārejas vai pirkt jaunas bezvadu austiņas. Apple šo soli skaidroja ar vēlmi iegūt papildus vietu telefona iekšpusē, lai varētu iebūvēt jaunas funkcijas un samazināt ierīču kopējos izmērus.

    Lai arī Samsung ir izlaidis vismaz 8 ierīces bez 3.5mm audio pieslēgvietas, savos flagmaņos ražotājs konsekventi ir iebūvējis šo portu. Labi atceros, ka prezentācijās savulaik Samsung to ir uzsvēris kā lielu plusu salīdzinot ar saviem tiešajiem konkurentiem.

    Vai tev vēl ir aktuāla 3.5mm pieslēgvieta?

    Bezvadu austiņas pēdējos pāris gados ir kļuvušas labākas un arī lētākas, tāpēc es pats šādu pavērsienu vairs nevērtēju, kā izteikti sliktu. Tomēr vismaz dārgajiem flagmaņiem man tomēr gribētos joprojām iegūt plašākas iespējas. Galu galā, domāju, ka mums daudziem ir mājās vēl parastas vada austiņas, ko gribētu lietot ar savām modīgajām mobilajām ierīcēm. Un, nē, bez pārejām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andron MacBeton
    02.08.2019 09:08

    Nu tad iesaku steidzami izstaigāt lombardus un sapirkt kādus 2-3 vecos samsungus, un atrast kādu kas var uzlikt alternatīvos OS.

    JohnAdamms
    02.08.2019 09:27

    Varbūt pie reizes kādu veco Nokia arī? Vai Sony Walkman?

    Kaspars Baradach
    02.08.2019 09:58
    Reply to  JohnAdamms

    nesen atradu skapī savu veco walkman A815. uzlādēju pamēģināt. joprojām teicami strādā, un skan perfekti. tālruņi pat klāt nestāv. atskaņojums pat ar sliktiem failiem ir baudāms. ekrāns un lietojums ir labi pārdomāts.

    par samsungu, divejādas domas. labi ka tas 3.5 bija, bet…. note 8 un 9 lietoju ar komplektā iekļautiem akg. pilnīgi pietika ikdienai. un note10 komplektā viņas būs ar usb-c. tāpēc pa lielam nekas nemainīsies))

    itanium
    02.08.2019 09:27

    Nez, tā kā man ir vairākas labas 3.5mm austiņas, tad šo praksi vērtēju visai negatīvi.
    Ja runājam par pārējām, tad, piemēram, Mi 9, ar pārēju skan ievērojami sliktāk nekā iepriekšejais LG G4 – klausīties, protams, var.
    aptX HD BT adapteris nemaksā maz un tā būtu vēl viena papildus ierīce, ko vajadzētu lādēt un staipīt līdzi.

    JohnAdamms
    02.08.2019 09:27

    Kur tagad ir visi ābola heiteri?

    Jānis Bukovskis
    02.08.2019 09:30

    Meh? Totāli neuztrauc 🙃

    DMG
    02.08.2019 09:37

    Manā skatījumā ar austiņām tāpat nav tas pats, kas ar labām mūzikas tumbiņām. Un vadi tikai ierobežo pārvietošanos. Tāpēc visas austiņas man ir bluetooth pieslēgumu. Tā kā šāds pavērsiens nekādi mani nepārsteidz. Bet cik cilvēku tik vēlmju un visiem neizpatikt nekad. Agrāk vai vēlāk pieradīs un tas neliksies nekas īpašs.

    Maxal
    02.08.2019 10:47

    3.5mm ir aktuāli – iekdienas ausis bose qc20.
    no in ear ar labu noise canceling un wireless… maz un 200+
    Pašlaik faktiski tikai Sony WF-1000xm3

    Māris Silinieks
    02.08.2019 12:09

    Slikta ziņa tiem, kuri lieto labas austiņas un klausās mūziku tikai no FLAC failiem. Tādas austiņas nemēdz būt bezvadu un pat pats vads, kas savieno austiņas ar ierīci, mēdz būt dārgāks par vidusmēra bezvadu austiņām. Bet mierinājums, ka telefons pagaidām īsti nav tā ierīce, kas spēj atskaņot tādu mūziku.

    Skābene
    02.08.2019 15:00

    2 gadu laikā savam Note labi ja vienu reizi esmu lietojis austiņas, tā kā manis pēc tas caurums var vispār nebūt! Visa mūzikas straumēšana man parasti notiek caur Music Cast un telefons pilda tikai tādu kā pults funkciju.

    Krotow
    02.08.2019 15:15

    Diez kas nav. Sāk izskatīties pēc ābolmurga kur bez specspraudņa pārveidotājiem nekas nekust. Un _labas_ austiņas kā likums nav bezvadu. Cerams, ka vismaz būs arī nopērkami ciešamas kvalitātes USB DAC pārveidotāji austiņām pa nekosmisku cenu.

    Astro
    04.08.2019 09:14

    Un kā var vienlaicīgi lādēt & lietot pāreju? Piem es šo slēdzu pie skaļruņiem, man vajag drāti! Par cik tās 4 Ah aķim 9 notei ir stingri par maz, tad reizē vēl jāpalādē…

    KKTK
    05.08.2019 10:55

    Tā kā ir labas vadu austiņas, tad diezgan saasināti uztveru 3.5 trūkumu telefonā (Sony). Pāreja tomēr nedaudz traucē… Bet citādi, liekas tas novedīs pie tā ka mūziku vairs neklausīšos telefonā, līdz ar to čau-ata Šprotify.

    Rūdolfs Putniņš
    05.08.2019 11:29

    Man kopumā nav baisā nostaļģija pēc minidžeka, bet šī tendence prieku nesniedz. Te būs mazais un lielais iemesls, kāpēc:

    Mazais – izmantojot USB-C DAC/AMP moduli tiek veikta papildus noslodze uz tā jau telefona vienīgo fizisko komunikācijas pieslēgumu. USB-C ir izturīgāks par micro-USB, bet labāk būtu to papildus neļurināt, jo noļurinot to ierīce kļūst par atsvaru, kamēr nav veikta izjaukšana un pārlodēšana.

    Lielais – kad Apple aizvāca caurumiņu, tad tika ar putām uz lūpām stāstīts, ka tas ir nepieciešams lielākam akumulatoram un šķidrum/putekļ-aizsardzībai. Kā pretargumentu Samsung izlaida telefonus ar analogu IP reitingu un ne sliktāku aķi, tai pat laikā piedāvājot 3.5mm džeku un SD kartes šūplādi. Jautājums, ko es kā lietotājs iegūstu no šī Samsung gājiena? Pagaidām ieguvumus nejūtu. Samsung gan jau BOMā no-optimizē centus.

    Un jā, ir pāris patiešām labas ANC austiņas, bet tai pat laikā ir patiešām brīnišķīgas lētas IEM ausis, kas viegli barojas no telefona borta elektronikas, tādējādi samazinot lietotājam izmaksas un ikdienas mantu atkarību no uzlādes.

    Reklāma