Web Analytics
More
    Reklāma

    1MORE Stylish True Wireless bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada pašā nogalē es meklēju ērtas trokšņus slāpējošas austiņas ceļojumiem un procesā uzzināju par dažādiem interesantiem zīmoliem un produktiem par kuriem iepriekš nebiju pat dzirdējis.

    Viens no šādiem austiņu ražotājiem bija ķīniešu 1MORE, kuru stendu nedēļu vēlāk sanāca apskatīt arī CES 2019 tehnoloģiju izstādē Lasvegasā. Stendā ieraudzīju veselu klāstu ar 1MORE produktiem un mazliet tos pačamdot un paklausoties, secināju, ka šie produkti ir pietiekami kvalitatīvi nostrādāti un labās cenas dēļ ievērības cienīgi.

    Reklāma

    Audio produktu ražotāju 1MORE dibināja kādreizējais elektronikas ierīču ražotājuzņēmuma Foxconn galvenais vadītājs Garijs Šiē (Gary Hsieh). Viņš 2000. gadā uzņēmumam Foxconn palīdzēja vinnēt Apple iPod mūzikas atskaņotāja ražošanas darījumu un procesā guva neatsveramu pieredzi tieši audio elektronikas ražošanā.

    2013. gadā Garijs nodibināja pats savu uzņēmumu 1MORE ar mērķi par vidējās klases audio ierīču cenu piedāvāt premium kvalitātes produktus. Runājot auto līdzībās, viņš saka, ka vēlas būt audio aksesuāru Lexus nevis Toyota vai BMW. 2014. gadā 1MORE jau pārdeva 10 miljonus austiņu, piesaistīja finansējumu no Xiaomi un plāno aktīvi izvērst savu biznesu ārpus Ķīnas. Jau tagad 1MORE produkti ir nopērkami vairāk nekā 26 valstīs visā pasaulē un vairāki 1MORE austiņu produkti ir atceļojuši arī pie mums uz testu.

    1MORE Stylish True Wireless In-Ear Headphones austiņu nosaukums jau diezgan skaidri mums pasaka, ka runa ir par (stilīgām) bezvadu ausīs liekamām austiņām. Pavisam nesen es pamatīgi izmēģināju vismaz idejiski ļoti līdzīgās Samsung Galaxy Buds austiņas, tāpēc būs interesanti salīdzināt abus produktus. Ja Galaxy Buds maksā ap 140 eiro, tad 1MORE alternatīva ap 100 eiro. Kādas ir šo produktu atšķirības un vai tās ir cenas starpības vērtas?

    Austiņu dizains un uzbūves kvalitāte

    1MORE austiņas uzbūves un lietošanas ziņā ir ļoti līdzīgas Samsung Galaxy Buds, tāpēc sāls reāli ir meklējama tikai atsevišķās niansēs. 1MORE produkts kopumā ir izmēros lielāks. Uzlādes kārbiņa, kurā uzglabājam un uzlādējam austiņas, ir augstāka (68*40*38 mm), taču es neteiktu, ka veidota no nekvalitatīvākas plastmasas. Svars ir aptuveni tāds pats (ap 40 gramiem). Arī pašas austiņas šķiet pamatīgi uzbūvētas, taču ir izmēros lielākas (27*23*23 mm) un mazliet smagākas (6.2 grami) par Galaxy Buds austiņām (5.6 grami). Uzlādes kārbiņa droši aizveras ar fizisku āķīti, bet austiņas tajā pietur magnēti.

    1MORE austiņas kopā ar uzlādes kārbiņu pieejamas vairākās krāsās: melnā, zaļganā, rozā un zeltītā.

    Austiņu kastītē atradīsim trīs izmēru austiņu silikona uzgaļus un trīs izmēru silikona ausu riņķveida āķi. Izmēri variē diezgan lielā diapazonā un es domāju, ka vairums no austiņu lietotājiem spēs piemeklēt sev ērtāko variantu. Es izvēlējos lielākos variantus un pēc dažu nedēļu testiem varu teikt, ka 1MORE austiņas ausīs turās aptuveni tikpat labi, kā Galaxy Buds. Es gan neesmu drošs, ka pilnīgi visiem varētu rekomendēt šīs austiņas izmantot sportošanai, jo mums katram ausu forma ir citādāka un ja vienam austiņas ausīs turēsies labi, citam izkritīs jau pēc pirmajiem noskrietajiem soļiem. Jāeksperimentē!

    Kopumā var just, ka 1MORE austiņas ir lielākas un tās ir vairāk izbīdītas no ausīm salīdzinot ar Galaxy Buds. To īpaši jūt, ja vēlies atgulties uz kāda spilvena vai pret logu kādā transporta līdzeklī. 1MORE austiņas spiedīsies ausī un tas radīs jūtamu diskomfortu.

    Es kaut kur internetā lasīju, ka šīs austiņas ir mitrumdrošas, tomēr oficiālajā produkta lapā šādu informāciju neredzu, tāpēc nerekomendēju tās slapināt.

    Austiņu vadība notiek ar pogām

    Kad ar vieglu iegriezienu esam austiņas dabūjuši ausīs, laiks tās ieslēgt. Uz katras no austiņām ir iebūvēta viena fiziski piespiežama poga. Ja piespiedīsim un paturēsim pogu 2 sekundes, austiņas ieslēgsies (tajās izdzirdēsim līksmu “1MORE” skaņu), pateiks savu uzlādes līmeni (ērti), savienosies savā starpā un tālāk pratīs automātiski savienoties ar iepriekš izmantoto ierīci. Vismaz Samsung Galaxy S10+ gadījumā šīs austiņas neprot atcerēties iepriekš iestatīto skaļuma līmeni un katru reizi ieslēdzot, skaļums noregulējas uz maksimumu. Tas ir kaitinoši. Lai izslēgtu austiņas, pogu jāpatur 4 sekundes. Es gan ne vienmēr slēdzu tās laukā manuāli un, manuprāt, tās izslēdzas automātiski arī ieliekot uzlādes kārbiņā. Vismaz savienojums ar mūzikas avotu pazūd. Galaxy Buds gadījumā man patika tas, ka austiņas pietiek izņemt no kārbiņas, kā tās jau pašas ieslēdzas un atsāk skandēt mūziku.

    Mūziku kontrolēt varam ar kreiso austiņu. Viens piespiediens – pauze, divi piespiedieni – nākamā dziesma, bet trīs reizes piespiežot pogu, ieslēgsim iepriekš skanējušo dziesmu. Zvana pacelšana notiek labajai austiņai piespiežot pogu vienu reizi. Ja vēlamies atteikt zvanu, poga jāpatur ilgāk. Ja labajai austiņai pogu nospiedīsim divas reizes, telefonā tiks izsaukts balss asistents.

    Atgādināšu, ka Galaxy Buds kontrole ir realizēta ar pieskārieniem, jo austiņām nav fizisku pogu. Pirmajās dienās domāju, ka Galaxy Buds risinājums ir ērtāks, bet pēc vairāk 1MORE austiņu lietošanas nedēļām sliecos domāt, ka starp abām pieejām nav lielas atšķirības un dažos apstākļos pat ērtākas ir fiziskas pogas, jo to nospiešanu vairāk jūt un tās var ērti spaidīt arī ar plānos cimdos tērptiem pirkstiem.

    Ja vēlamies telefona zvaniem izmantot tikai vienu austiņu, izvēlamies labo. To var lietot atsevišķi un paturēt iespēju kontrolēt zvanus.

    Austiņu uzlāde un darbības ilgums

    1MORE austiņas ir ērti uzlādējamas pārnēsāšanas un uzlādes kārbiņā. Ražotājs norāda, ka austiņas kārbiņā pilnībā var uzlādēt 70 minūšu laikā un arī pašu uzlādes kārbiņu var uzlādēt 70 minūšu laikā. Kārbiņas priekšpusē ir maza gaismas diode, kas beidz spīdēt, kad uzlāde ir pabeigta. Arī uz pašām austiņām ir sarkanas gaismas diodes, kas iedegas, ka austiņas tiek uzlādētas. Galaxy Buds gadījumā mēs vismaz pēc diodes krāsas varam saprast, cik izlādējusies ir kārbiņa. Tāpat, ja Galaxy Buds uzlādes kārbiņu varam uzlādēt gan ar USB-C vadu, gan bezvadu lādētāju, 1MORE nodrošina uzlādi tikai caur micro-USB vadu.

    Ražotājs norāda, ka 1MORE uzlādes kārbiņā ir iebūvēts 410 mAh akumulators (Galaxy Buds – 252 mAh), bet pašā austiņā ir 55 mAh akumulators (Galaxy Buds – 58 mAh). 1MORE produkta specifikācijā rakstīts, ka pie 50% mūzikas skaļuma austiņas ar vienu uzlādi spēj skanēt līdz 2.5 stundām ilgi. Lādējot austiņas no uzlādes kārbiņas, varēsim skanējumu paildzināt līdz 7.5 stundām. Tas nav daudz, jo Galaxy Buds spēj nodrošināt līdz 6 stundām ilgu skanējumu un lādējot tās savā uzlādes kārbiņā, vispār līdz 19 stundām. Un tā ir liela atšķirība!

    Cik kvalitatīvi skan šīs austiņas?

    Man nav zinātniska līmeņa mērījumu, bet tīri subjektīvi man liekas, ka šīs 1MORE austiņas skan ļoti līdzīgi Galaxy Buds austiņām (kad tajās ir ieslēgts dinamiskais ekvalaizera režīms). Proti, normāli var atšķirt gan zemās, gan augstās frekvences un pietiekams ir arī skaļums. Tas gan nav salīdzināms ar parastākām vada austiņām, bet savā bezvadu austiņu kategorijā skanējuma ziņā 1MORE produkts patiešām nepieviļ. Tāpat ir jāsaprot, ka skanējumu vistiešākajā mērā ietekmē tas, cik labi šīs austiņas ir ievietotas ausīs. Jāpiemeklē auss formai visatbilstošākais silikona uzgalis.

    1MORE produkta aprakstā norāda, ka austiņās ir iestrādāta trokšņu slāpēšana un kvalitatīvs mikrofons balss zvaniem. Kaut ko 1MORE šajā ziņā ir izdarījuši pareizi, jo no sarunu biedriem par sliktu sakaru kvalitāti es dzirdēju mazāk pārmetumus nekā tas bija Galaxy Buds testa laikos. Tomēr austiņu mikrofona kvalitāte nestāv ne tuvu paša telefona mikrofona kvalitātei.

    Šīs austiņas ar citām ierīcēm savienojas izmantojot Bluetooth 4.2 versijas HFP (Hands-Free Profile), A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) un AVRCP (Audio/Video Remote Control Profile) profilus. Ražotājs norāda, ka austiņas var no skaņa avota atrasties līdz 10 metriem. Praksē man varbūt nav pārmetumu par distanci, jo es tiešām bez sakaru pārrāvuma varēju paiet nostāk no telefona, tomēr kopumā es nevaru teikt, ka austiņas skan 100% stabili. Ik pa laikam mūzika mazliet noraustās. Manuprāt, Galaxy Buds bija stabilāks skanējums, lai arī ne perfekti stabils. Acīmredzot, Bluetooth savienojumam ir savi ierobežojumi un arī austiņas tomēr grib darboties ar minimālu enerģijas patēriņu.

    1MORE Assistant mobilā lietotne

    Samsung Galaxy Buds lietošanas laikā biju pieradis pie tā, ka varēju mobilajā lietotnē ātri apskatīties, kāds ir austiņu uzlādes līmenis, kā arī pielāgāgot to skanējumu, iestatījumus vai atjaunināt programmatūru. Saprotams, ka visai drīz sāku meklēt šādu lietotni arī 1MORE austiņām.

    1MORE gadījumā programmu sauc 1MORE Assistant un tā ir pieejama gan Android, gan iOS ierīcēm. Programma saprot, ka austiņas ir savienotas ar ierīci un to var izmantot kā parastu mūzikas atskaņotāju. Tāpat šajā programmā var veikt austiņu skanējuma (ekvalaizera) pielāgojumus un pat tik ēterisku padarīšanu, kā austiņu iededzināšanu, jeb burn-in. Eksistē cilvēki, kas uzskata, ka arī austiņas ir “jāienēsā” tāpat kā apavus. Lai to paveiktu, šī programma daudzas stundas skandēs uz austiņām dažādus trokšņus. Bet ņemiet gan vērā, ka ne visi tic šādai austiņu iededzināšanai. Pats ar šo saskaros pirmo reizi, bet varbūt kāds audio lietās pieredzējušāks lasītājs var nokomentēt plašāk savu viedokli par šo procesu. Vajag vai nevajag?

    Secinājumi

    1MORE pirmais pieteikums pilnībā bezvadu austiņu jomā, manuprāt, ir izdevies. Par aptuveni 100 eiro mēs tiekam pie kvalitatīvi uzbūvētām un labi skanošām pilnībā bezvadu austiņām. Pateicoties maināmajiem silikona uzgaļiem, austiņas ērti turēsies dažāda izmēra ausīs un ar austiņās iestrādātajām fiziskajām pogām var ērti kontrolēt mūziku vai telefona zvanus. Gribi krāsiņas? 1MORE piedāvā veselas četras.

    Tomēr kā jau visam šajā pasaulē, arī 1MORE austiņām ir šādi tādi trūkumi. Nepilnu trīs stundu skanēšana ar vienu uzlādi ir maz. Nespēja uzlādes kārbiņu uzlādēt uz bezvadu lādētāja nav deal breaker, bet būtu bijis patīkami. Tāpat man patiktu, ja austiņas prastu pašas ieslēgties, kad izņemtas no uzlādes kārbiņas, lai ieliekot ausīs tās jau atsāktu skandēt mūziku. Es arī gribētu jēdzīgāku mobilo lietotni.

    Un te mēs nonākam pie cenas jautājuma. Šāda tipa austiņas principā varam nopirkt gan par nepilniem 400 eiro (Bang & Olufsen BeoPlay E8 vai Audio-Technica ATH-CKR7TW) un arī zem 100 eiro. Elari NanoPods maksā ap 60 eiro un var pat atrast šāda tipa brīnumus, kas maksā ap 30 eiro. Es gan neesmu dzirdējis kā skan lētie konkurenti. Tas pa 30 varētu būt briesmīgs produkts. 1MORE austiņas vismaz skan labi un neizjuks pēc nedēļas ilgas lietošanas. Tāpēc es varu rekomendēt šo produktu, ja meklē kvalitatīvas pilnībā bezvadu austiņas savam Android un ne Samsung telefonam. iPhone gadījumā paliksi pie AirPods, bet Samsung – Galaxy Buds. Visiem citiem šādas 1MORE austiņas ir laba izvēle.

    Man patika: Man nepatika:
    • Jauka cena
    • Ir OK dizains un kvalitatīva uzbūve
    • Austiņas skan pietiekami labi
    • Īss darbības laiks un ilga uzlāde
    • Uzlādes kārbiņu var uzlādēt tikai ar micro-USB vadu
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Bukovskis
    06.05.2019 11:36

    Tad jau labāk ņemt tos pašus Galaxy buds, ja starpība tikai 40€

    Rihards
    09.05.2019 17:48

    Austiņas izmanto bluetooth 5 ar aptx kodeksa atbalstu un skan ap 6 stundām pēc reklamētā. Apskatā nedaudz muļķības, man liekas.

    Rihards
    09.05.2019 18:09

    Es nezinu vai mēs runājam par vienu un to pašu mājaslapu, jo šeit ir teikts bluetooth 5 – https://bit.ly/2GWaX2p

    Protams par bateriju nevaru teikt praksē jo vēl neesmu nopircis bet divas reizes mazāk nekā reklamētais daudzums ir ļoti slikti.

    Rihards
    09.05.2019 20:11

    Ir doma pirkt bet gribētos ar tās amerikas lapas apraksta parametriem :D Visticamāk ka mūsu vietējos interneta veikalos pārdodas tikai ar Jūsu aprakstītajiem parametriem :/

    edit : lol, tā manis sūtītā lapa nav vairs pieejama.

    Rihards
    09.05.2019 20:36

    Es šaubos ka ir pieejams tāds modelis ar tiem spekiem kurus atradu. Tā lapa vairs nav pieejama un visticamāk bija kļūda no 1more puses. Personīgi šobrīd meklēju ko pirkt, esmu noskatījis Creative Outlier Air, bet vēl nav nopērkamas. Ja vēl plāno veikt apskati kādām austiņām, stipri iesaku tās dabūt rokās :) Galaxy telefons man nav, līdz ar to galaxy buds nav labākā izvēle priekš manis.

    Reinis
    14.05.2019 08:21

    1more austiņas lietoju jau kādu gadu. 1more triple driver. Uz iphone skan lieliski. Tā kā max skaļuma nevar paklausīties galvu plēš. Bet uz samsung nekā skaņas jauda kaut kur pazūd un nevaru saprast kapēc. Klausos tikai ar spotify.

    Reklāma