Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentē četrus jaunus Galaxy S10 sērijas viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Pirms astoņiem gadiem Samsung izlaida Galaxy S sērijas pirmo viedtālruni un atceros, ka tas toreiz nekādu lielo sajūsmu neizraisīja. Samsung toreiz neviens vēl neuzskatīja par vērā ņemamu viedtālruņu ražotāju un pircēji labprātāk izvēlējās Apple, HTC, BlackBerry vai Nokia dārgā gala telefonus. Tomēr Samsung nemeta plinti krūmos un gadu no gada pamatīgi strādāja, izlaida arvien jaunus modeļus līdz beidzot ar pārdotiem 2 miljardiem Galaxy ierīču ir pasaules lielākais viedtālruņu ražotājs, kas veido tādus produktus par kuriem ir vērts fanot. Jā, es joprojām esmu starā par Galaxy Note9, ko joprojām uzskatu par neapstrīdamu produktivitātes līderi.

    Līdz šim mēs esam jauno Samsung telefonu prezentācijas skatījušies dzīvajā un tas ir liedzis operatīvi ziņot par saviem iespaidiem. Tāpēc šoreiz izmantojām iespēju ar jaunajiem modeļiem iepazīties dienu pirms to oficiālās prezentācijas un tādējādi varējām sagatavot šo materiālu (un video), lai varētu publicēt uzreiz pēc jauno produktu prezentācijas. Šādi spējam jums piegādāt svaigu un precīzu informāciju ātrāk, ceru, ka to novērtēsiet :)

    Reklāma

    Samsung Galaxy S10 sēriju papildina trešais modelis

    Diemžēl pagaidām Latvijā nebūs nopērkams Galaxy S10e modelis dzeltenā krāsā

    Pēdējos piecus Galaxy S sērijas flagmaņus Samsung konsekventi bija izvēlējies prezentēt Barselonā notiekošās Mobile World Congress tehnoloģiju izstādes ietvaros, taču šogad Samsung pārsteidz. Lai arī Mobile World Congress ir teju tepat, jaunie Galaxy S10 sērijas telefoni tiek prezentēti Sanfrancisko un satelītpasākumos citviet pasaulē. Acīmredzot, Samsung ir vēlējies saviem jaunajiem produktiem iegūt mazliet vairāk uzmanības un nevis ļaut tiem nogrimt nebeidzamajā ziņu plūsmā no Mobile World Congress.

    Ar ko tad interesanti jaunie Galaxy S10 sērijas viedtālruņi? Sāksim jau ar to, ka tie ir veseli trīs nevis divi, kā ierasts iepriekšējos gados. Bijām pieraduši, ka bija pieejams Galaxy S “mazais” modelis un Galaxy S+ “lielais” modelis ar mazliet uzlabotiem tehniskajiem raksturlielumiem. Šogad Samsung šim duetam ir pievienojis vēl trešo tēva dēlu – Galaxy S10e modeli, kas ir mazāks, tehniski vienkāršāks par abiem radiniekiem, bet attiecīgi arī lētāks.

    Stiklu papildina keramika

    Samsung jau vairākus gadus nav būtiski mainījis savu flagmaņtelefonu dizainu un korpusa uzbūvē izmantotos materiālus. Mums par jau ierastu lietu ir kļuvis metāla rāmis un stikla plāksnes priekšā un aizmugurē. Kā esošo dizaina pieeju padarīt vēl vairāk premium sajūtas raisošu un radīt iespēju uzlikt augstāku cenu? Samsung šoreiz parādīja, ka to var izdarīt.

    Ņemam Galaxy S10+ modeli, atlasām 8 GB RAM/512 GB un 12 GB RAM/1 TB atmiņas modeļus, nomainām aizmugures stikla plāksni pret keramikas plāksni un varam cenu uzraut uz augšu par dažiem simtiem eiro. Keramikas modeļi (Performance Edition) ir smagāki, izskatās mazliet citādāka tā aizmugure un noteikti patiks tiem, kam ar “parastajām” Galaxy S10+ versijām būs par īsu. Keramikas modeļi pieejami melnā un baltā krāsā.

    Ak, jā, nekur nav pazudušas 3.5mm audio pieslēgvietas un jaunie telefoni ir arī IP68 mitruma un putekļu sertificēti.

    Super AMOLED displejos tagad caurumi kamerām

    Šādi izskatās Galaxy S10 vai S10+ displejs ar divām kamerām

    Lai arī Samsung nav pirmais viedtālruņu ražotājs, kas visai pasaulei parādīja viedtālruni, kam visu priekšpusi aizņem displejs (tas bija Xiaomi ar savu pirmo Mi Mix), tomēr jau kopš Galaxy S8 laikiem Samsung savā komunikācijā uzsver savu “nebeidzamo” Infinity displeju un šogad tas ir patiesi iespaidīgs. Apmales ap to ir samazinātas līdz minimumam un kameras ir iestrādātas pašā displejā. Tieši tā, visu trīs Galaxy S10 sērijas viedtālruņu Super AMOLED displejos ir ar lāzeri izgriezti caurumi kamerām. Galaxy S10e un Galaxy S10 gadījumā caurums aizpildīts ar vienu kameru, bet Galaxy S10+ gadījumā ar divām kamerām.

    Šādi izskatās Galaxy S10e displejs ar vienu kameru

    Jauno Samsung Galaxy S10 modeļu displeji:

    • Galaxy S10e: plakans 5.8 collu displejs ar Full HD+ izšķirtspēju
    • Galaxy S10: ieliekts 6.1 collu displejs ar Quad HD+ izšķirtspēju
    • Galaxy S10+: ieliekts 6.4 collu displejs ar Quad HD+ izšķirtspēju

    No Samsung pēdējos gados esam pieraduši sagaidīt lieliskas kvalitātes displejus un mana pirmā iepazīšanās ar jaunajiem telefoniem nelika mainīt domas. Displeji izskatās kvalitatīvi un attēlo patiešām sulīgas krāsas. Samsung uzsver, ka jaunie displeji ir ieguvuši HDR10+ un VDE sertifikācijas, kas praksē nozīmē, ka jaunie displeji precīzi attēlo krāsas un nodrošina augstu (2 000 000:1) kontrasta rādījumu.

    Šoreiz daudz kameru priekšā un aizmugurē

    Kameras ir tā nianse, kas būtiski atšķir visas trīs jaunās Galaxy S10 ierīces. Sāksim ar kopīgo. Visiem trīs jaunajiem telefoniem priekšpusē galvenā kamera ir 10 megapikseļu Dual Pixel kamera ar autofokusu un F1.9 atvērumu. Galaxy S10+ priekšpusē blakus vēl ir arī otra 8 megapikseļu kamera ar autofokusu un F2.2 atvērumu, kas paredzēta dziļuma informācijas iegūšanai, lai pēc tam var, piemēram, smukāk izpludināt fonu ap personu portreta fotogrāfijās. Samsung arī lepojas ar to, ka priekšējā kamera visiem trīs jaunajiem modeļiem spēj darboties UHD izšķirtspējā.

    Aizmugurē visiem trīs telefoniem galvenā kamera ir 12 megapikseļu optiski stabilizēta platā leņķa kamera ar autofokusu un mainīgu F1.5, F2.4 atvērumu. Tāpat visiem trīs modeļiem ir arī īpaši plata leņķa 16 megapikseļu kamera ar fiksētu fokusu un F2.2 atvērumu. Galaxy S10 un Galaxy S10+ klāt vēl nāk trešā kamera – 12 megapikseļu optiski stabilizētā telefoto kamera ar autofokusu un F2.4 atvērumu.

    Jāsaka, ka ultra platā leņķa kamera tiešām izskatījās iespaidīga un spēj vienā kadrā iedabūt ļooooti daudz. Protams, jātestē reālos darba apstākļos, lai var saprast, cik daudz un kādos gadījumos nāksies saskarties ar attēla kropļojumiem. Bet pēc pirmajām uzņemtajām bildēm šķiet, ka Samsung neko būtiski nav sabojājis un arī jaunie telefoni būs vieni no labākajiem kamerofoniem tirgū.

    Samsung prezentācijā arī uzsvēra, ka ir uzlabota attēla stabilizācijas sistēma un vēl vairāk attīstīta kameras lietotne – tā spēs noteikt jau 30 dažādus skatus (piemēram, ēdiens, daba, dzīvnieki u.c.), lai automātiski pielāgotu kameras iestatījumus un rezultātā mūsu pelmeņi izskatītos apetelīgāki un kaķis mīlīgāks. Par šīm lietām daudz runā arī Huawei, tā ir viena no izteiktām moderno kamerofonu tendencēm.

    Līdz pat 1.5 TB liela atmiņa

    Vēl pagājušās vasaras beigās prezentētais Galaxy Note9 lepojās ar 512 GB iebūvēto atmiņu, ko var papildināt ar 512 GB atmiņas karti, lai iegūtu 1 TB atmiņu. Šodien prezentētajam Galaxy S10+ atmiņas latiņa pacelta vēl augstāk, jo eksistē modelis ar 12 GB operatīvo atmiņu un 1 TB iebūvēto atmiņu, ko var papildināt ar 512 GB atmiņas karti un tādējādi iegūt iespaidīgu 1.5 TB atmiņas apjomu. Ja tas šķiet pārāk dulli, tad varam izvēlēties Galaxy S10+ modeli ar 8 GB operatīvo atmiņu un 128 GB vai 512 GB iebūvēto atmiņu.

    Galaxy S10 modelim ir pieejamas versijas ar 8 GB operatīvo atmiņu un 128 GB vai 512 GB iebūvēto atmiņu, kas papildināma ar atmiņas karti par 512 GB.

    Savukārt Galaxy S10e modelim ir 6 GB RAM + 128 GB un 8 GB RAM + 256 GB atmiņas versijas. Abas var papildināt ar atmiņas karti līdz 512 GB.

    Displejā iestrādāts ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs

    Samsung Galaxy S10 un Galaxy S10+ varēsim atbloķēt pieliekot pirkstu pie displeja

    Lai arī displejā iebūvētu pirkstu nospiedumu sensoru mēs gaidījām jau iepriekšējā Galaxy S9 paaudzē, tā pieslīpēta un gatava savai pirmizrādei Samsung ierīcēs ir tieši tagad ar jaunajiem Galaxy S10 un Galaxy S10+ modeļiem. Pirksta nospiedums tiek reģistrēts displeja apakšdaļā un Samsung norāda, ka jaunā sistēma nolasa pirksta fiziskā nospieduma 3D kontūras nevis tikai tā 2D attēlu. Galaxy S10e gadījumā pirksta nospieduma lasītājs iebūvēts ierīces sānā līdzīgi kā to esam pieraduši redzēt vecākos Sony flagmaņos.

    Samsung Galaxy S10e pirkstu nospiedumu lasītājs ir sānā

    Klāt nācis jauns bezvadu uzlādes režīms

    Visi trīs jaunie Galaxy S10 sērijas telefoni atbalsta ātro uzlādi ar vadu, kā arī ātro bezvadu uzlādi. Samsung pagaidām gan nenorāda, cik ātra šī uzlabotā ātrā uzlādes funkcija ir. To noteikti rādīs reālie testi. Ja runājam par bateriju ietilpību, tad tā ir 3100 mAh (Galaxy S10e), 3400 mAh (Galaxy S10) un 4100 mAh (Galaxy S10+). Kā redzam, baterijas ietilpība ir pieaugusi, ja salīdzinām ar Galaxy S9 sērijas modeļiem.

    Uz telefona muguriņas tagad varēsim uzlādēt arī citas ierīces

    Interesantais jaunums, kas ir nācis klāt – bezvadu barošanas kopīgošanas funkcija, jeb PowerShare. To atbalsta visi trīs jaunie Galaxy S10 modeļi un praksē tas darbojas tā, ka tagad varam telefonam aizmugurē uzlikt virsū kādu WPC Qi bezvadu uzlādes standartu atbalstošu ierīci (telefonu, viedpulksteni, austiņas u.c.) un veikt tās uzlādi. Khem, kur gan mēs šādu funkciju jau esam redzējuši. Pareizi, Huawei Mate20 Pro.

    Android 9.0 (Pie) un One UI saskarne

    Jaunie Galaxy S10 sērijas viedtālruņi darbojas ar svaigāko Android 9.0 (Pie) operētājsistēmas versiju, kam “pāri pārvilkta” jaunā Samsung izstrādātā One UI saskarne. Es to izmantoju jau kopš jaunākā Galaxy Note9 atjauninājuma un es gribu teikt, ka tas ir labākais, ko Samsung visu šo nepilnu 10 gadu laikā ir paveikuši programmatūras lauciņā. Beidzot var just, ka inženieri ir piedomājuši pie tā, lai atvieglotu ierīces izmantošanu ar vienu roku un viss izskatās tāds glītāks un modernāks. Malači!

    https://www.youtube.com/watch?v=X3LVk0i6bY4

    Samsung Galaxy S10 pieejamība un cenas

    Latvijā jaunie Galaxy S10, Galaxy S10+ un Galaxy S10e būs pieejami baltā, melnā un zaļā krāsā. Iepriekšpasūtīšana šiem telefoniem sāksies jau no 20. februāra plkst. 22:00 un telefonus varēs saņemt (kopā ar Galaxy Buds austiņām) no 4. marta. Visiem citiem interesentiem jaunie telefoni veikalos būs nopērkami no 8. marta.

    Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 un Galaxy S10+ cenas sāksies attiecīgi no 759, 909 un 1009 eiro. Kā redzam, cenas ir mazliet pakāpušās salīdzinot ar pagājušo gadu.

    Latvijā būs nopērkami arī Galaxy S10+ premium modeļi ar keramisko korpusu un 8 GB RAM/512 GB atmiņu vai 12 GB RAM/1 TB iebūvēto atmiņu melnā vai baltā krāsā un to cena būs 1609 eiro.

    Ak, jā, Galaxy S10 5G versija

    Mēs dzīvojam laikā, kad katrs sevi cienošs telefonu ražotājs sāk aktīvi runāt par nākamo mobilo tehnoloģiju paaudzi. Arī Samsung nav izņēmums un šodien parādīja Galaxy S10 5G modeli, kam ir vēl lielāks 6.7 collu displejs, citādākas kameras, lielāks 4500 mAh akumulators, un, protams, 5G atbalsts. Samsung sola, ka šis telefons pārdošanā nonāks jau šīs vasaras sākumā. Par cenu informācija pagaidām netiek sniegta.

    Samsung Galaxy Buds austiņas

    Jaunās Galaxy Buds austiņas būs pieejamas trīs košās krāsās

    Pasākumā Samsung prezentēja arī jaunās Galaxy Buds bezvadu austiņas, kas ir par 30% mazākas par Gear IconX austiņām. Tās tagad prot uzlādēties ar visu kārbiņu (piemēram, uzliekot uz Galaxy S10 sērijas telefona). Uzlādētas austiņas spēs atskaņot mūziku līdz 6 stundām, kā arī tās varēs kontrolēt ar Bixby komandām.

    Latvijā šīs austiņas maksās 149 eiro. Izklausās pieejami un interesanti, gaidīsim iespēju tās notestēt, lai saprastu, cik tās ērtas un kā tās skan.

    Izziņoti arī jauni Galaxy Watch Active un Galaxy Fit viedpulksteņi

    Šo produktu prezentācijām pārbagāto pasākumu Samsung izmantojis arī, lai parādītu savus jaunos viedpulksteņus: Galaxy Watch Active un Galaxy Fit.

    Galaxy Watch Active izstrādāts klasiskā formā un tam ir 1.1 collas 360×360 pikseļu izšķirtspējas displejs, ko sedz Gorilla Glass 3 aizsargstikls. Ierīci darbina Exynos 9110 divkodolu procesors un tai ir 768 MB operatīvā atmiņa, 4 GB iebūvētā atmiņa un 230 mAh akumulators. Ierīce darbojas ar Tizen OS 4.0 gluži tāpat kā Galaxy Watch un tai ir 5 ATM  + IP68 ūdens izturība, kā arī MIL-STD-810G izturības sertifikācija. Plus, pulkstenim ir NFC un Samsung Pay atbalsts.

    Jaunais pulkstenis mācēs izsekot tā valkātāja stresa līmenim, atpazīt sportiskās aktivitātes un mērīt asinsspiedienu. Ierīce maksās ap 200 eiro.

    Galaxy Fit ir aprīkots ar iegarenu displeju un turpina Gear Fit 2 iesākto darbu. Arī Galaxy Fit spēj automātiski sekot līdzi mūsu aktivitātēm, mērīt mūsu miega kvalitāti un to darbina Realtime OS, kuru pagaidām Samsung plašāk nekomentē. Pārdošanā ierīce nonāks šī gada otrajā ceturksnī.

    Rezumē – stabils uzlabojums, bet Huawei un Xiaomi elpo pakausī

    Sākot ar Galaxy S8 paaudzi jaunie S sērijas flagmaņi ir kļuvuši patiešām noslīpēti un gan tehnisko iespēju, gan reālā izpildījuma (arī programmatūras ziņā) pārlēkuši Apple iPhone, kuru ēnā Samsung dzīvoja Galaxy S sērijas pirmās dekādes pusi.

    Jaunie Galaxy S10 sērijas viedtālruņi ir kvalitatīvi uzbūvēti, praktiski, jo piedāvā plašas atmiņas papildināšanas un uzlādes iespējas. Telefoniem ir vienas no industrijā labākajām kamerām, iespaidīga veiktspēja un beidzot savesta kārtībā arī programmatūras puse. Jaunie telefoni izmanto ne tikai industrijā labākos Super AMOLED displejus, bet Samsung šogad ir pacenties tajos iestrādāt arī kameras, lai displejus padarītu vēl iespaidīgākus. Grūti pēc pusstundas ilga testa saprast, bet domāju, ka mēs šīs iegrieztās kameras visai ātri vairs nemanīsim un acu priekšā būs tikai iespaidīgi lielo displeju kopskats.

    Jā, šie telefoni ir dārgi. Ļoti dārgi! Jā, tādi ķīnieši kā Huawei un Xiaomi pamatīgi graužas Samsung sānos ar saviem tehniski lieliski nostrādātajiem produktiem, kas maksā būtiski lētāk par Samsung piedāvājumu un es redzu, ka Samsung to saprot. Tieši tāpēc, manuprāt, pamatīgi pārcenoto Galaxy A sērijas telefonu modeļos tiek mēģināts iedzīvināt iepriekš neredzētus jaunumus. Tiesa, diemžēl tas pagaidām beidzas ar pamatīgu fiasko, jaunie Galaxy A sērijas telefoni pagaidām pārsteidz tikai negatīvi. Tieši tāpēc arī šodien esam saņēmuši Galaxy S10e, kas ir apgraizītāks un tādējādi arī lētāks Galaxy S10 sērijas modelis. Neesmu gan drošs, ka modeļu klāsta sadrumstalošana ir laba doma, jo zemākas cenas meklētāji noslīdēs uz leju pie Huawei un Xiaomi ierīcēm, bet tie, kas vēlas nopirkt Samsung flagmani, pirks S10 vai S10+. Bet tie ir tikai mani pieņēmumi un tikai laiks rādīs, ko izvēlēsies pircēji.

    Galaxy S10 modeļu tehniskā specifikācija

      Galaxy S10e Galaxy S10 Galaxy S10+ Galaxy S10 5G
    Displejs 5,8 collas Full HD+ plakans dinamiskais AMOLED, 19:9 (522 ppi)

     

     6,1 collas Quad HD+ ieliekts dinamiskais AMOLED, 19:9 (550 ppi)

     

    *Noklusējuma izšķirtspēja ir Full HD+, un sadaļā Iestatījumi to var mainīt uz Quad HD+ (WQHD+).

     6,4 collas Quad HD+ ieliekts dinamiskais AMOLED, 19:9 (438 ppi)
    *Noklusējuma izšķirtspēja ir Full HD+, un sadaļā Iestatījumi to var mainīt uz Quad HD+ (WQHD+).
    6,7 collas Quad HD+ ielocītais dinamiskais AMOLED, 19:9 (522 ppi)

     

    *Noklusējuma izšķirtspēja ir Full HD+, un sadaļā Iestatījumi to var mainīt uz Quad HD+ (WQHD+).

    *Ekrāns tiek mērīts pa diagonāli kā pilns taisnstūris, neņemot vērā noapaļotos stūrus.
    Kamera Aizmugurējā: Duālā kamera ar OIS
    – Platleņķa: 12 MP 2 PD AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
    – Ultra plata: 16 MP FF, F2.2 (123°)
    – 0,5X optiskais tālummainis, līdz 8X digitālais tālummainisPriekšējā:
    – Pašfoto: 10 MP 2 PD AF, F1.9 (80°)
    Aizmugurējā: Trīsobjektīvu kamera ar duālo OIS
    – Telefoto: 12 MP AF, F2.4, OIS (45°)
    – Platleņķa: 12 MP 2 PD AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
    – Ultra plata: 16 MP FF, F2.2 (123°)
    – 0,5X/2X optiskais tālummainis, līdz 10X digitālais tālummainisPriekšējā:
    – Pašfoto: 10 MP 2 PD duālo pikseļu AF, F1.9 (80°)
    Aizmugurējā: Trīsobjektīvu kamera ar duālo OIS
    – Telefoto: 12 MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
    – Platleņķa: 12 MP 2 PD AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
    – Ultra plata: 16 MP FF, F2.2 (123°)
    – 0,5X/2X optiskais tālummainis, līdz 10X digitālais tālummainisPriekšējā: Duālā kamera
    – Pašfoto: 10 MP 2PD duālo pikseļu AF, F1.9 (80°)
    – RGB dziļums: 8 MP FF, F2.2 (90°)
    Aizmugurējā: Četru objektīvu kamera ar duālo OIS
    – Telefoto: 12 MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
    – Platleņķa: 12 MP 2 PD duālais AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
    – Ultra plata: 16 MP FF, F2.2 (123°)
    – 0,5X/2X optiskā tālummaiņa, līdz 10X digitālā tālummaiņaPriekšējā:
    – Pašfoto: 10 MP duālo pikseļu AF, F1.9 (80°)
    – 3D dziļums: hQVGA
    Korpuss 69,9 x 142,2 x 7,9mm, 150g 70,4 x 149,9 x 7,8 mm, 157 g 74,1 x 157,6 x 7,8 mm, 175 g (keramiskā: 198 g) 67,1 x 162,6 x 7,94mm, 198g
    AP 7 nm 64-bitu astoņu kodolu procesors (Maks. 2,8 GHz + 2,4 GHz + 1,7 GHz)

    8 nm 64-bitu astoņu kodolu procesors (Maks. 2,7 GHz + 2,3 GHz + 1,9 GHz)

    *Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.

    Atmiņa 6 GB/8 GB RAM (LPDDR4X), 128 GB/256 GB
    + MicroSD pieslēgvieta (līdz 512 GB)
    8 GB RAM (LPDDR4X), 128 GB/512 GB

    + MicroSD pieslēgvieta (līdz 512 GB)

    8 GB/12 GB RAM (LPDDR4X), 128 GB/512 GB/1 TB

    + MicroSD pieslēgvieta (līdz 512 GB)

    8 GB +
    256GB
    (Nav MicroSD)
    *Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.
    *Lietotāja atmiņa ir mazāka par kopējo, jo daļu tās aizņem operētājsistēma un ierīces funkciju darbības nodrošināšanai nepieciešamā programmatūra. Faktiskā lietotāja atmiņa atšķirsies atkarībā no operatora, un tā var mainīties pēc programmatūras atjaunojumu veikšanas.
    SIM karte Viena Nano SIM karte un viena MicroSD pieslēgvieta (līdz 512 GB)

    Divas (hibrīds): viena Nano SIM karte un viena Nano SIM karte vai viena MicroSD pieslēgvieta (līdz 512 GB)

    *Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.
    *MicroSD karte nopērkama atsevišķi.

    1 SIM
    Akumulators 3100 mAh (parasti) 3400 mAh (parasti) 4100 mAh (parasti) 4500 mAh (parasti)
    Ātrā uzlāde ir pieejama gan ar vadiem, gan bezvadu režīmā

    Uzlabots bezvadu uzlādes ātrums, izmantojot ātrās bezvadu uzlādes (Fast Wireless Charging) 2.0 funkciju

    Bezvadu uzlādes kopīgošana (PowerShare)

    *Uzlāde, izmantojot vadu, ir saderīga ar QC2.0 un AFC
    *Bezvadu uzlāde ir saderīga ar WPC un PMA
    *Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.

    Ļoti ātrā uzlāde ir pieejama gan ar vadiem (QC2.0, AFC), gan bezvadu režīmā

    Uzlabots bezvadu uzlādes ātrums, izmantojot ātrās bezvadu uzlādes (Fast Wireless Charging) 2.0 funkciju

    Bezvadu uzlāde kopīgošana (PowerShare)

    OS Android 9.0 (Pie)
    Tīkls Uzlabots 4×4 MIMO, līdz 7CA, LAA, LTE Cat. 20
    – 2,0 Gbps lejupielāde, 150 Mbps augšupielāde*Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.
    Uzlabots 4×4 MIMO, līdz 7CA, LAA, LTE Cat. 20
    – 2,0 Gbps lejupielāde, 150 Mbps augšupielāde + NSA, Sub6/ mmWave (28G, 39G)*Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.
    Savienojamība Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

    – 1,2 Gbps lejupielāde/ 1.2 Gbps augšupielāde

    *Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.

    Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, vieta (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

    *Galileo un BeiDou pārklājums var būt ierobežots.

    Maksājums NFC, MST

    *Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.

    Sensori Akselerometrs, barometrs, kapacitīvais pirkstu nospiedumu sensors, žiro sensors, ģeomagnētiskais sensors, telpas sensors, tuvuma sensors, RGB gaismas sensors Akselerometrs, barometrs, ultraskaņas pirkstu nospiedumu sensors, žiro sensors, ģeomagnētiskais sensors, telpas sensors, sirdsdarbības sensors, tuvuma sensors, RGB gaismas sensors
    Autentifikācija Bloķēšanas veids: Vilkšana, raksts, PIN kods, parole
    Biometriskās bloķēšanas veidi: Pirkstu nospiedumi, seja
    Audio AKG stereo skaļruņi un austiņas

    Telpiskā skaņa, izmantojot Dolby Atmos tehnoloģiju (tajā skaitā Dolby Digital, Dolby Digital Plus)

     

    Audio atskaņošanas formāts:

    MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

    Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    65 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kaupo
    20.02.2019 21:43

    Pirmo reizi redzu, kā Samsung ar savu prezentāciju un produktiem liek Apple izskatīties pēc second hand.

    Jānis
    20.02.2019 22:45

    Vienīgi aifonam procesors ir ātrāks..

    Jambo
    21.02.2019 01:08

    Hm KS man prieks, ka acis atvēri, vien viena niance – aple jau sen (ne tagad) ir tālu aiz Samsuņa. Kopš 4 un 5s nekas jēdzīgs viņiem nav sanācis, ne kameru, ne telefonu, ne kvalitātes, ne citu aspektu ziņā. Nemaz nerunājot par kaut kā jauna izgudrošanu :D. Visiem, ko zinu ar 6s 7 un 8 mūžigās problēmas X lago, kā vecs pa 100 eiro pirkts ķīnas andris, ja ne kamera, kura bikiņ glābj, tad tā ir bēdu ieleja. A baterija vispār izsmiekls :D

    Jānis A
    21.02.2019 11:08
    Reply to  Jambo

    “Visiem, ko zinu ar 6s 7 un 8 mūžigās problēmas X lago, kā vecs pa 100 eiro pirkts ķīnas andris, ja ne kamera, kura bikiņ glābj, tad tā ir bēdu ieleja.”

    Kaut kādas maza bērna muļķības tu sarakstīji. Ja “tiem cilvēkiem” ir kaut kādas problēmas, tad droši vien rokas aug ne no pareizās vietas.

    jambo
    21.02.2019 20:39
    Reply to  Jambo

    Jāni, saprotu, ka grūti peiņemt tādu brāķi no ipoda, bet tā ir, vēl vairāk, šie cilvēki lolo tos ipodus kā mazuļus, man ir cienījams vecums un labi atšķiru, kas ir kas. Par tām rokām – to var teikt par visiem, kuriem andri lago ;). Jo kāpēc man nekas nelago? Manu lietošanu telefonam ir grūti izturēt un izslavētie ipodi padodās ikreiz, ja palas\īsi forumus zināsi X tik tiešām lago, tā ir problēma, regulāri nojūk un nestrādā sejas atpazīšana, tā ir realitāte, ja X cena būtu teiksim 150 eiro ( jo stabilitātē un uzticamībā tas zaudē pat redmi note 5), es neko neteiktu, bet par tādu piķi tām slavas dziesmām jānoslēdzās uz pogas (mute) :).

    Neuztver Jāni personīgi, vnk apnikusi čīkstēšana , ka andris itkā lago, bet aifonisti savā acī baļķi un lagus nemana ;)

    bbbm
    22.02.2019 09:16
    Reply to  Jambo

    jambo nepatīk ka iOS ir stabils un sāk fantazēt :D būs jau labi, mocies ar andri tālāk :)

    jambo
    24.02.2019 19:36
    Reply to  Jambo

    bbbm
    Stabils? Man meitenei ir ābols, kāda stabilitāte, ja viņš lago? Tā nav fantāzija, palasi forumus, apskatus, saprotu, ka esi iegrauztā izstrādājuma krāna raustītājs, bet realitāte ir realitāte, sapņo tālāk par bezproblēmu iOS. Vai arī ejam tālāk, parādu Tev realitātē dzīvajā ābolus, kuri lago un kā tie to dara, un par katru gadījumu Tu noliec galdā 1 000 EUR. Esi gatavs :)?

    Chief
    20.02.2019 22:31

    Cena kaut kā tomēr iepriecina, gaidīju, ka būs dārgāk.

    LAN
    20.02.2019 22:37

    Iespaidīgi, trīsreiz lielāka atmiņa par dārgāko iPhone (arī operatīvā)! Stīvs noteikti kapā griežas otrādi.

    Kol
    20.02.2019 23:02

    Ļoti labi izskatās, bet vai ir novērstas android problēmas, ka pēc laika sāk gļukot, karsēt bateriju u.t.t. Un vai samsung ui neprasa visus tos kaitinošos android jautājumus par to kā tieši vēlos ko izdarīt vai ar ko vēlos kādu failu atvērt. Gribu ieslēgt un lietot bez liekiem jautājumiem un settingiem.

    jambo
    21.02.2019 01:17
    Reply to  Kol

    Man vienmēr ir daudz jautājumu tādiem frīkiem, ko Jūs darāt ar telefonu? Manējais praktiski 24/7 darbībā jūtubs, zvani, epasti, mesidži, bildes, video, mūzika… ne s3 ne s7 ne citi nelago, patiesība vienkārša līki pirksti un rokas dažiem.
    Esmu testējis visus iphone modeļus sākot ar 4to. Lielākaiz pazors bija X…lietoju apmainoties ar labu draugu 2 nedēļas, pie manas lietošanas X jālādē 2 reizes dienā 2!!!!!!!!!!! Mans S7 1!!!!! Ok atnākot mājās 8 jāliek lādēt.
    X uzkārās feicbukā un instā dienas laikā vismaz 3 reizes, divu nedēļu laikā pats no sevs restartējās un uzkārās 4 reizes. Kamera brīžiem nolago. Menju ar lagiem. Detaļās pat neieslīģšu, tagad ieiej lūgums google un salīdzini X un S7 cenu! Un Tu saki, ka andris lago :D. Piekrītu KS insta arī manā S7 reizēm ejot iekšā sastings, bet tā pat tas ir ar iphonu, tāpēc pieļauju, ka vaina iespējams ir pašā aplikācijā.

    Un punkts uz i, mans S7 ziemā pat pie -20 strādā un ir ok, pats dzīvajā redzēju kā 100% uzlādēts 6s iphons un 8 un X vnk bildējot izrubās, zini, kas ir jautrāk? Slēdzot iekšā rāda ka tukša baterija :D. KAAARL? Tev tiešām kkas pret andri ir :D?

    Jānis
    21.02.2019 21:04
    Reply to  jambo

    Lietoju iphone x jau kopš iznākšanas. Vēl nevienu reizi nav sācis lagot, face id arī strādā lieliski. Izklausies pēc skaudīga android fanboya :)

    bbbm
    22.02.2019 09:17
    Reply to  Jānis

    Exactly!!!! :D Nabaga nomocītais android lietotājs

    eddy
    23.02.2019 21:01
    Reply to  Jānis

    Arī pilnībā piekrītu. Nu nav nekādu problēmu ar ipgone x. Kaut kāds sviests sarakstīts.

    jambo
    24.02.2019 19:40
    Reply to  Jānis

    Jāni, tad Tevi apsveicu, pilnībā iespējams, ka ir gabali, kuri strādā labi, un ir tādi kuri lago, tā ir realitāte. Bet nu teikt, ka āboli nelago vispār var tikai atsaldeņi.

    To bbbm – 1000 eiro par katru gadījumu kāteicu un tiekamies dzīvajā un parādu kā Xiņš lago, esi gatavs? Fanbojs esi Tu. Skatos reāli uz lietām. Kā jau teicu nereizi vien, lagojošus variantus var atrast vieniem un otriem, bet kā argumentu abolam par OS minēt kā plusu ir muļķības.

    To eddy
    Ja reiz muļķības, lets go, 100 eur esi gatavs likt galdā :)? Nekautrējies, Tu taču saki, ka sviests, es Tev parādu lagojošu X , Tu 100 euro noliec man? Tūlīt no Jums abiem pārbaudīsim par fanbojiem :)

    Dl
    20.02.2019 23:23

    Eiropai kā parasti apgraizītais Exynos procesors?

    you
    22.02.2019 09:19

    Ganjau labāka ir, salīdzinot ar iepriekšējo Exynos. Bet apdalīti esam tāpat nesaņemot Snapgragon :(

    Vecs abola fans
    20.02.2019 23:49

    Super aparati!!!gggrrriiibbuu! Japerk 10+,jo neredzu jegu 100 eur knauzeret,it seviski,ka pec izmeriem spriezot tas nav tik liels.

    MrV
    21.02.2019 00:38

    Kopš 2017 lietoju S8, tagad maijā pāriešu uz s10 5g. Neredzu jēgu upgrade no s8 uz s10, 5g imho būs jūtamāks

    21.02.2019 07:49

    Izskatās daudz sološi :)

    Andrīts
    21.02.2019 08:15

    Gribās tomēr redzēt reālu apskatu pēc lietošanas – vai tas pirkstu nospieduma lasītājs strādā labi, vai 3 kameras mācēs sastrādāties, vai batarejas nesprāgs utt 😃

    Skābene
    21.02.2019 08:23

    Viss smuki, bet…. tie kameru caurumi ekrānā…. :(
    Varēja vismaz vienu modeli uztaisīt bez selfiju kamera, vai arī izdomāt, kā selfijus taisīt ar aizmugugures kameru!

    Roberts Smitins
    21.02.2019 08:23

    Kārtējais pierādījums iPhone un iOS pārākumam pār Samsung un Android. Samsung RAM ir 3 vai 4 reizes (veči, 4 reizes!!!) vairāk nekā Apple telefoniem (atkarībā no iPhone modeļa), procesoru kodoli arī Samsungam vairāk. A, kāds labums?!
    Ar visu to iPhone ātruma ziņā ieliek Samsungam kā tādam pēdējam Dienvidkorejas pagasta nabagam! Kā stāvošam aiziet Samsungam garām!
    Pie tam – pēc kāda laika VISI Samsung telefoni sāk vispār vilkties kā GLIEMEŽI!

    Vasja
    21.02.2019 08:29

    Tu laikam esi tik īgns, jo tētis tev atdeva savu veco Iphone, un pats sev nopirka SAMSUNGU! :D

    Andrīts
    21.02.2019 08:56

    Nez mans S8+ pēc gandrīz gada lietošanas darbojas kā jauns… Tev kritiskās dienas nomāc prātu?

    vgtgvdgfvdf
    21.02.2019 13:43
    Reply to  Andrīts

    “Gandrīz pēc gada” ir tas, ar ko lepojas Android lietotāji.

    Vasja
    21.02.2019 18:39
    Reply to  vgtgvdgfvdf

    Es samsungu mainu 1 x 3 gados un nesūdzos! Viss apmierina!

    LAN
    21.02.2019 09:29

    Man atkal dēļ animācijām telefoni šķiet lēndarbīgi. Tādēļ labi ka ir iespēja izslēgt (iPhonam arī var izslēgt?).

    Yeah
    21.02.2019 10:15
    Reply to  LAN

    iPhone neko izslēgt nevajag, jo telefons nebremzē un citādi darbojas perfekti salīdzinot ar android, kam nepieciešami 12gb ram, lai censtos kaut nedaudz turēt līdzi ātrdarbības un stabilitātes ziņā. Bet nu ticu, ka var pierast arī pie android darbības un tas var likties lietojams.
    Vienīgais iemesls dēl kā gribētu S10 ir ekrāns, tas gan izskatās super salīdzinot ar iPhone. Un One UI… :) paskatieties uz kameras GUI, izskatās identiski kā uz iPhone jau gadiem. Un vēl tepat bija raksts, ka iespējams noņems back pogu drīzumā. Nav jau tā, ka Android taisa pēc iOS līdzības, noteikti nav :D

    Vasja
    21.02.2019 18:41
    Reply to  Yeah

    Stīvs teica, ka Iphone jābūt visiem stūriem aizsniedzamiem ar vienas rokas īkšķi, bet nē, kopē taču samsunga gaļas dēlīšus tā kā šņakst vien! ;)

    Yeah
    22.02.2019 09:23
    Reply to  Yeah

    Ne tikai samsung ie gaļas dēļi :) taka teikt ka kopē tieši samsung nevar. Bet kopumā žēl ka tik lieli ekrāni, labi ka XS vēl kaut cik.
    Un pieņemu ka Jobbs tajā uzskatā tomēr kļūdījās.

    jambo
    21.02.2019 20:47

    Vai ta skolā labāk informātikā – > Robert nevajag uzdevumus pildīt :)?
    Laikam jau informātikā vēl nemāca kko nopietnu – noslēpumu zināt gribi mazais knauķi :)? Andrim jādarbojās uz desmitiem platformu, dažādiem ražotājiem, dzelžiem, konfigurācijām, iphonam tikai uz vienu – un sarūgtināšsu, saprotu, ka ipods Tev sapnī rādās, bet viņš lago, karās ar visu savu super dūper optimizāciju :).
    Paskaties testus, nu nav tas ipods tik ātrāks, lai tas būtu arguments :) a ja skatamies baterijas izturību, slēptos testus kamerām, uzticamību, kvalitāti , tad ipodam priekšā ir gan ķīna, gan dienvidkoreja :) gan citi zvēri :)

    Bet tagad žviks pie mammas un tēta atrādi mājasdarbus ;)

    jambo
    24.02.2019 19:42

    Super, gaidīšu testu :)

    TiriPiri
    22.02.2019 09:52
    Reply to  jambo

    “slēptie testi kamerām” ko tas dod, ja gada porcijas modeļiem, liek vienu un to pašu Exmor tehnoloģiju no Sony. i Samsung i iPhone. Tātad, tas nav dzelzis, kas liek darboties kaut kam slikti.

    jambo
    24.02.2019 19:49
    Reply to  TiriPiri

    Slēptie testi – skaidroju – bieži video apskatos, saitos, kur salīdzina fotogrāfijas un video ierakstus norāda pie katras bildes, piem.: Samsung S9 vai Iphone X. Attiecīgi balsojot par to, kuram labāka bilde fani balso par savu telefonu, kas patīk jeb nopirkts, tādā veidā balsojot vairāk par marku ne bildēm un video.

    Slēptie testi, tādi, kur 3 – 6 telefona modeļus salīdzina, pie balsojuma pie bildēm (ikreiz savādāk) liek numurus 1, 2, 3 utt. atkal bilžu/video porcija un 1 , 2 , 3 (zem katra numura katreiz cits telefons) cilvēki balso tikai par foto, nezinot reāli, kurš ir kura telefona fotogrāfēts. Un tādi testi parāda, ka iegūtais rezultāts ir krietni savādāks. Tā pie viena jūtubera kanālā zinot bilžu taisītājmodeli uzvarēja ābols. Savukārt pie tāpaša jūtubera jauktā kārtībā pirmās trīs vietas dadalīja Pixel, Pro un S9+ , ābols palika aiz šiem, ok dažās bildēs ieņēma 2-3 vietu, bet overālā zaudēja. Patiesībā viņi visi bildē un filmē labi, taču runa iet par objektīvu balsošanu :). Lai arī pats telefons pixel man nevisai patīk, bet bildes viņš taisa nu dien labas, arī Huawei malači.

    Aigi
    21.02.2019 09:04

    Jā, ir labi! Sliecos uz 10+, bet jāredz izmēri dabā. Gaidu 8. martu, lai sevi palutinātu. Sievai arī jāizdomā kaut kas, savādāk vēl nesapratīs =)

    Andrīts
    21.02.2019 10:53
    Reply to  Aigi

    Sievai lakstus atnes, lai neburkšķ 😃

    Agris
    21.02.2019 22:58
    Reply to  Aigi

    Pagaidi aprīli un ietaupīsi 50% no sākuma cenas, tas tak samsūds

    nunu
    21.02.2019 09:20

    Pēc gadiem 10.
    Kristaps… sirms un kašķīgs kā Timrots rakstīs:
    Tikko atlidoju no Mēness, kur Samsung prezentēja savu jaunāko Galaxy XX modeli. Nekā īpaša jeb nekā negaidīta. Operatīvā atmiņa sasniegusi 1TB slieksni. Iekšējā atmiņa savukārt 1PB. Beidzot Samsung savas Galaxy S19 bēdīgi slavenās 19 kameras izmetis vēstures mēslainē, iestrādājot vienu vienīgu kameru ekrānā, nodrošinot identisku ekrāna izmēram arī gaismasjutīgo matricu.
    Teikšu kā ir, man 19 kameras patika labāk, jo ar vismaz pusi varēja kaut ko nobildēt. Tagad ar ekrānu bildēt reāli besī, vienmēr kāds pirksts ielien kadrā.
    Austiņu komplektā nav. Skaņa ar OrangeTooth 12.0 tiek raidīta standarta ausu implantos. Nožēlojami, ka nav pat pievienojuši savus jaunus UltraSound implantus.
    Cena? Konvertējot uz jauno vispasaules valūtu, standarta XX modelis maksās 1 DzīvesGadu. Garlaicība.

    Sammy
    21.02.2019 10:27

    Kapēc vēl joprojām nav ekrāns, kas reaģē uz pirksta spiediena (3D touch)?

    KsaKsa
    21.02.2019 10:57
    Reply to  Sammy

    Jo tā ir bezjēdzīga tehnoloģija, kas tikai sadārdzinātu telefonu vēl par pāris simtiem.

    Pits
    21.02.2019 11:44

    bet joprojām NAV eSIM

    Janis Liepins
    21.02.2019 12:27

    Man jau šķiet, ka diezgan vāji – pilnīgi visas Samsunga inovācijas jau tiek tirgotas citās ierīcēs un par zemāku cenu. Un tas kaitīgais procis…… Aparātam ar Snapdragon es baterijai vispār nepievēršu uzmanību – vnk vakarā nolieku paēst bez analīzes. Nekad nav pietrūcis sulas

    jambo
    21.02.2019 20:50

    Kristap Skuteli, ja ir iespēja mēģiniet dabūt Samsuni arī ar snapu kā proci, jo paziņa Krievijā bija nopircis un tiešām ir savi plusi, neteikšu ka stipri labāki, bet ja nu piemēram , kāds rukā tankus, pugbus telefonā, tad to atšķirību un citus knifus sajutīs :)

    Roberts Smitins
    22.02.2019 00:16

    Haudī hou!
    Jāatzīmē, ka Kursorā baigi ātri šis apraksts parādījās. Man šķiet (vismaz tik detalizēti), ka nevienā citā Eiropas portālā nebija tik naski par šo notikumu. Labi pašancēts.Patiešām!
    P.S. Lai atbalstītu (vismaz morālā ziņā) Kursoru vajag visiem pierakstīties Kursora YouTube kanālā. Tur ir baigi labi. Ar labu humoru (lai ir interesanti) ļoti derīgas štelles tur = IR pasniegtas! Iesaku!

    Jānis
    23.02.2019 20:01

    Vienkārši Skutelim Samsung šo visu sponsorē un viņš izdarīja uzdoto darbu. Visa centība. Cerams, ka objektivitāte no tā nemainās.

    Virtuālais Gebelss
    22.02.2019 07:02

    Samsung neko neminēja, ka ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs nestrādā ja uzliek ekrāna aizsargstiklu.

    Xigs
    22.02.2019 09:40

    Stikli būs ar caurumu sensora vietā

    jambo
    24.02.2019 19:51
    Reply to  Xigs

    :D šitas labs :D. Tas , protams, mīnus, kad ar stiklu lasās sliktāk, bet nu tāda tā tehnoloģija šobrīd ir :)

    DJ
    22.02.2019 09:53

    Ļoti interesē kāds būs salīdzinājums ar Huawei P30 sēriju

    ANDRIS
    08.04.2020 07:31

    daudz esmu dzirdējis visādas versijas par telefonu S10+ …..VAI šis telefons ir ūdens izturids vai nav

    Reklāma