Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas kiberaizsardzības speciālisti triumfē lielākajās NATO mācībās “Locked Shields 2024”

    Jaunākie raksti

    Zemessardzes Kiberaizsardzības vienība kopā ar Possible Security un citiem Latvijas kiberdrošības speciālistiem izcīnījusi pirmo vietu nupat aizvadītajās NATO kiberaizsardzības mācībās “Locked Shields 2024“, kas Tallinā pulcēja vairāk nekā 4000 dalībnieku no 40 valstīm. Šajās mācībās NATO Kooperatīvās kiberaizsardzības izcilības centrs imitēja uzbrukumu izdomātas valsts kritiskajai infrastruktūrai, kas mācību dalībniekiem bija jāatvaira, nodrošinot būtiskāko procesu nepārtrauktību.

    “Šādas apmācības ir laba iespēja atgādināt sev un citiem, ka Latvijā dzīvo un strādā pasaules līmeņa speciālisti visdažādākajās jomās. Īpaši, ja runājam par jaunākajām tehnoloģijām un kiberdrošības jautājumiem,” stāsta Possible Security vadītājs un Latvijas komandas dalībnieks Kirils Solovjovs. “Taču neviens cilvēks nevar lepoties ar perfektām zināšanām – tās ir nemitīgi jāpapildina, jāpielieto, jāanalizē. Un labākā augsne tam ir starptautiskā sadarbība, kas mūsdienu mainīgajā un nedrošajā pasaulē ir īpaši svarīga. Tā mēs iegūstam ne tikai praktiskas zināšanas, bet arī stiprinām savstarpējo uzticību un komandas garu gan kiberdrošības nozarē, gan NATO kopumā.”

    Reklāma

    Latvijas komandā šogad bija 120 Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības pārstāvji, 80 Latvijas kritiskās infrastruktūras darbinieki, aptuveni 30 NATO Komunikācijas un informācijas aģentūras pārstāvji, kā arī vadošie privātā sektora kiberdrošības speciālisti, tostarp arī dalībnieki no Possible Security komandas: Kirils Solovjovs, Pēteris Birkants un Daniels Heincis.
    2023. gada mācībās Latvija ieguva ceturto vietu, taču, kā norāda Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības komandieris Ronalds Mandelis, daudz spēku un enerģijas ticis ieguldīts kļūdu analīzē, tāpēc šogad izdevās uzlabot rezultātu, otrajā vietā atstājot apvienoto Somijas un Polijas komandu, bet trešajā vietā – Igaunijas un Francijas speciālistus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma