Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Gear Fit2 apskats

    Manuprāt, viena no labākajam fitnesa aprocēm. Cena arī nav vājprātīga.

    Jaunākie raksti

    Samsung ar Gear Fit2 (faktiski kopš pirmā Gear Fit laikiem) ir aktualizējis valkājamu ierīču tirgu, kas nav īsti ne fitnesa aproces, nedz arī viedpulksteņi. Konkurentu skaits ir minimāls, piemēram, Microsoft Band 2 vai Garmin Vivosmart HR+, tomēr tikai Gear Fit2 spēj piedāvāt par saprātīgu cenu gandrīz pilnu iespēju klāstu.

    Samsung ir pirms gada pavēris maisam vaļā galu, atļaujot Gear sērijas ierīces darbināt kopā ne tikai ar Samsung veidotiem Android viedtālruņiem. Gear ierīces apkalpojošā lietotne testa režīmā nonākusi pat pie Apple iOS lietotājiem.

    Reklāma

    Pirmās paaudzes Samsung Gear Fit aproce bija interesants mēģinājums, tomēr tās lietošana ne vienmēr bija intuitīva un ērta. Nevaru apgalvot, ka Samsung Gear Fit2 viss ir ideāli sakārtots, toties pavisam noteikti ir jūtams pamatīgs lēciens pareizajā virzienā.

    Gear Fit2 012

    Tehniskā specifikācija

    • 1.5″ izliekts Super AMOLED skārienjūtīgs ekrāns, 216 x 432 punkti
    • 512 MB RAM, 4GB atmiņa
    • IP68 putekļu un ūdens noturība
    • Akselerometrs, žiroskops, optiskais sirds sitienu mērītājs
    • Akumulatora darbības laiks ap 4 diennaktīm ar ieslēgtu BT (200 mAh)
    • Bluetooth 4.0 LE
    • Svars ap 28 – 30 g atkarībā no siksniņas garuma
    • Siksniņas pieejamas melnā, brūnā, zilā, zaļā, sarkanā un oranžā krāsā
    • Cena interneta veikalos ap 180 eiro

    Gear Fit2 008

    Izskats un uzbūve

    Gear Fit2 izskats vairāk liecina, ka šogad Samsung ir vairāk domājis par viedpulksteni, nevis par fitnesa aproci. Nedaudz uzlabota Gear Fit2 rokas siksniņa, bet tā joprojām ir nedaudz nepārliecinoša. Vaļā ne reizi neatlēca, bet pieļauju, ka pēc kāda laika tās caurumi pastaipīsies un nāksies meklēt pēc jaunas Gear Fit2 siksnas.

    Vecais Gear Fit bija ieguvis 1.84 collu liektu AMOLED ekrānu ar 432 x 128 punktu izšķirtspēju, bet šoreiz Gear Fit2 nāksies iztikt ar 1.5 collu liektu Super AMOLED ekrānu ar 432 x 216 izšķirtspēju. Jāatzīst, ka attēla kvalitāte ir manāmi uzlabojusies, arī piestrādāts pie skārienekrāna darbības, un nemaz pēc lielāka ekrāna neprasās. Tomēr vēl arvien nelielais ekrāns ne vienmēr spēj precīzi interpretēt skārienu vai pirksta slidināšanu.

    Gear Fit2 ekrānu sargā Gorilla Glass 3, jāatzīstas, ka šoreiz netīšām izdevās pāris reizes Gear Fit2 novilkt gar sienu un pat viegli atsist pret galdu, tomēr nekādās skrambās ekrāns neiedzīvojās. Korpuss arī netika traumēts.

    Gear Fit2 ir saņēmis IP68 mitruma un putekļu noturību, kas nozīmēs, ka drīksti ar to atrasties 1.5 metru dziļumā 30 minūtes. Nekustīgi! Saldūdenī! Peldēties ar Gear Fit2 iet nedrīkst.

    Gear Fit2 007

    Samsung piedāvā Gear Fit2 ar divu garumu siksniņām – mazākai rokai (125 – 170 mm rokas apkārtmērs) vai lielākai rokai (155 – 210 mm). Nekas cits neatšķiras, ekrāns, akumulators, viss tas pats. Svarā ir tieši 2 gramu atšķirība.

    Komplektā līdzi tiek dots uzlādes doks. Diemžēl uzlādes doks ir uz mūžiem sasiets kopā ar USB vadu, kas nav pats ērtākais risinājums, ja viedtālruņa lādētāja vada gals jau atrodas uz galda. “Vecajam” Gear Fit bija daudz neglītāks doks, toties tam varēja izmantot jebkuru microUSB vadu.

    Akumulators

    Samsung apgalvo, ka Gear Fit2 darbina 200 mAh, ar to teorētiski pietiktu trīs līdz četrām pilnām dienām, vai pat piecām, ja vien nelieto viedo aproci pārāk agresīvi. Mani novērojumi liecina, ka trīs pilnas dienas ar ieslēgtu Bluetooth un Wi-Fi savienojumu Gear Fit2 ir nieks. Bet, tikko sāc niekoties ap sporta aktivitātēm, dažādiem lietotņu paziņojumiem, un attiecīgi sprta laikā tiek aktivizēts GPS un optiskais sirdsdarbības sensors, uzreiz akumulatora uzlādes rādītājs krīt ļoti strauji.

    Protams, katrs pats var izvēlēties paziņojumus no lietotnēm, iespējams, to noklusināšana pat pavilktu Gear Fit2 akumulators darbību par kādu pusi dienas garāku. Iespējams…

    Gear Fit2 011

    Savietojamība

    Gear Fit2 ir saņēmis Samsung produkcijai netipiski plašu saderības gammu – viedo aproci varēsi darbināt kopā ar Samsung viedtālruņiem, konkurentu Android viedtālruņiem (minimālās prasības ir Bluetooth un Android 4.4), un paredzams, ka tas drīzumā darbosies arī ar Apple iOS produktiem.

    Sports un sirdsdarbības mērīšana

    Gear Fit2 spēj automātiski atpazīt iešanu, to pat iedala ātrākā un lēnākā gaitā. Iešanas laikā netiks ieslēgts GPS, tikai Gear Fit2 fiksēs iešanas laiku un aptuvenu attālumu. Ja vēlies uzkrāt precīzāku informāciju, nāksies pašam aktivizēt sporta režīmu.

    Viedā aproce pieskatīs valkātāja miega režīmus, bet neskaitāmās tiesvedības pret Fitbit man liek būt skeptiskam pret miega sekošanu. Patīkami, ka Gear Fit2 ir neliela izmēra ierīce, tā netraucēs miega laikā. Jēgas dižas nav, bet arī netraucē gulēt. Naktī ik pa laikam Gear Fit2 veic sirdsdarbības mērīšanu. Izlasīju, ka Gear Fit2 mēra sirdsdarbību ik 10 minūtes, bet mani novērojumi liecina, ka tas tiek veikts retāk. Grūti precīzi pateikt, jo, ja Gear Fit2 konstatē, ka tas neatrodas uz rokas, optiskie sirdsdarbības sensori netiek aktivizēti. Tos pat īsti nevar nofotografēt šī iemesla dēļ.

    Visa uzkrātā informācija tiek sinhronizēta ar S Health lietotni. Šķita dīvaini, ka S Health lietotne piedāvā arī dažādus tikai no viedtālruņa nolasāmus parametrus, piemēram, stresa līmeni, bet visa informācija no Samsung viedtālruņa un Gear Fit2 tiek miksēta vienā lietotnes skatā.

    Ar Gear Fit2 varēsi uzskaitīt izdzerto ūdeni un kafiju, bet manuāla datu ievade ir ne visai ērta un bieži par to gadās piemirst.

    Mana pieredze rāda, ka Gear Fit2 sirdsdarbības sensors ne vienmēr ir precīzs. Tīmeklī atradu, ka dažiem Gear Fit2 nobīde esot bijusi pat par 20 sitieniem minūtē aktīvākas sportošanas laikā. Salīdzinot ar man pieejamajiem Garmin un Suunto pulksteņiem atšķirība bija aptuveni 2 līdz 5 sitieni minūtē, turklāt ne visu laiku. Protams, jāsaprot, ka optiskie sensori nevar būt tik precīzi kā krūšu jostiņas, kā arī atšķiras mērījumu biežums, kas var ietekmēt rezultātu.

    Visai interesanta sacensība pašam ar sevi izvēršas Gear Fit2 uzkāpto stāvu skaitīšanā. Gear Fit2 nav iebūvēts altimetrs (iebūvēts ir GPS, sirdsdarbības sensors, žiroskops, barometrs un akselerometrs), bet ierīce saprot, ka tu kāp stāvu augstāk. Iebūvētais GPS nodrošinās sporta aktivitātes bez viedtālruņa kabatā. Gear Fit2 pat spēs parādīt karti skriešanas laikā.

    Katram sporta veidam tiek piedāvāts izvēlēties sniegumu – ilgumu, attālumu, kalorijas u.c. Protams, vari arī neizvēlēties nevienu no piedāvātajiem sniegumiem.

    Tiek solīts, ka Gear Fit2 spēj noteikt arī skriešanas sākšanu un automātiski aktivizēt GPS. Velobraukšanai šāda iespēja nav pieejama, laikam pietrūkst kaut kādas ierīcei atpazīstamas kustības.

    Gear Fit2 ekrānu var aktivizēt, piespiežot kādu no divām pogām vai arī pakratot roku. Rokas kratīšanas ekrāna aktivizēšana ir atslēdzama, un labi, ka tā, jo pat stūrējot mašīnu gadās aktivizēt ekrānu. Diemžēl Gear Fit2 nav saņēmis nekādu citu ekrāna aktivizēšanu, ērti būtu dubultpiesitiens…

    Pat iešanas laikā ir pietiekami sarežģīti kaut ko ievadīt nelielajā 1.5 collu skārienekrānā. Skrienot un braucot ar velosipēdu – neiespējami. Pieļauju, ka tikpat neērti būtu vilkt no kabatas ārā viedtālruni un slēgāt ekrānu iekšā un ārā, bet tad viedā aproce lai labāk guļ veikala plauktā. Atliek vien visu sakārtot pirms sporta un iztikt ar esošajiem iestatījumiem.

    Citas iespējas

    Gear Fit2 ir ieguvis visas vai gandrīz visas no viedpulksteņa gaidītās iespējas. Un kā nu ne, ja Gear Fit2 ir 512 MB RAM, 4 GB atmiņa, Samsung ražots 1 GHz divu kodolu procesors un Tizen operētājsistēma. Jau iepriekš Samsung Gear S2 apskatā atzinu, ka Tizen operētājsistēma ir lieliski piemērota viedpulksteņiem, un arī šoreiz ar ātrdarbību viss ir labākajā kārtībā.

    Tizen operētājsistēmas iespējas un papildinājumi daudz neatšķiras no Android Wear, tomēr ar Tizen ražotājs var spēlēties daudz plašākā amplitūdā. Turklāt Tizen smuki sadarbojas ar Android un iOS.

    Gear Fit2 003

    Gear Fit2 pieejams lietotņu veikals, visas lietotnes ielādējamas ar viedtālruņa palīdzību. Gear Fit2 strādās kā tālvadības pults viedtālrunī uzstādītai Spotify, ar sporta aproci varēsi pārskatīt īsziņu, e-pastu, zvanu un kalendāra atgādinājumu paziņojumus. Pastāv iespēja atbildēt uz SMS ar iepriekš sagatavotām ziņām.

    Nedaudz paplašinātas iespējas piedāvās Samsung Messenger lietotne un Facebook saziņa, citas lietotnes tikai parādīs paziņojumus, bet atbildēšanai nāksies ķerties pie viedtālruņa.

    Kopumā nākas atzīt, ka Gear Fit2 lietotņu veikala saturs pagaidām ir visai pašķidrs, bet tiek solīts, ka lietotņu klāsts augs. Tas pats attiecas uz pulksteņu vizuālo noformējumu, turklāt liela daļa no digitālajām ciparnīcām ir par maksu.

    Noslēgumā

    Samsung Gear Fit2 ir visai veiksmīgs fitnesa aproces un viedpulksteņa hibrīds. Manuprāt, Gear Fit2 darbībai un iespējām tikai par labu nāk Tizen operētājsistēmas izmantošana. Fitnesa aproce saņēmusi pieklājīgu ekrānu, plašu savienojumu klāstu, stabilu darbību un pieņemamu akumulatora darbību.

    Vājās puses? Kārtējo reizi netiek izmantota standarta rokaspulksteņu 22 mm siksniņa, tās nomaiņa būs dārga. Lādētājs ar neatdalāmu vadu arī nav mans favorīts. Sporta entuziastiem sirdsdarbības sensora precizitāte var likt vilties. Samsung ir pateicis, ka dušā ar Gear Fit2 iet nedrīkst, kas arī nav izcili.

    Tomēr uzskatu, ka Gear Fit2 ir visplašāk pielietojamā fitnesa aproce, kas oficiāli pieejama pie mums. Cena ir nedaudz zem GPS sporta pulksteņu cenām, tāpēc iesācējiem ar Gear Fit2 varētu pietikt. Optiskais sirdsdarbības sensors būs tikpat precīzs (vai neprecīzs), kā citiem ražotājiem, kuru skaitā būs arī Garmin un TomTom.

    Gear Fit2 002

    Patīk

    + pieejama cena

    + GPS

    + lielisks ekrāns

    + ērti turas uz rokas

    Nepatīk

    – varēja būt labāks akumulatora darbības laiks

    – ekrāna skāriena funkcijas vēl arvien ir kā minimums diskutablas

    – ne visiem būs pa prātam sirdsdarbības sensora neprecizitāte

    Manuprāt, viena no labākajam fitnesa aprocēm. Cena arī nav vājprātīga.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Madars
    07.09.2016 11:33

    Lietoju jau vairāk kā mēnesi, tāpēc nelieli precizējumi: “Tiek solīts, ka Gear Fit2 spēj noteikt arī skriešanas sākšanu un automātiski aktivizēt GPS. Velobraukšanai šāda iespēja nav pieejama, laikam pietrūkst kaut kādas ierīcei atpazīstamas kustības.”. Arī velobraukšana tiek automātiski aktivizēta, bet tas ir tāpat kā ar iešanu, tam jābūt vismaz 10 minūtēm. “Gear Fit2 ekrānu var aktivizēt, piespiežot kādu no divām pogām vai arī pakratot roku. Rokas kratīšanas ekrāna aktivizēšana ir atslēdzama, un labi, ka tā, jo pat stūrējot mašīnu gadās aktivizēt ekrānu. Diemžēl Gear Fit2 nav saņēmis nekādu citu ekrāna aktivizēšanu, ērti būtu dubultpiesitiens…” Nekas nav jākrata, lai aktivizētu. Ekrāns aktivizējas, ja tu tāpat kā pulkstenim, pavērs to pret sevi un skaties virsū. Tas ir ļoti ērti. Neesmu novērojis, ka tas traucētu īpaši. To var arī atslēgt. Citas lietas: 1. Sirdspukstu sensors ir neprecīzs tikai pie aktīvas sportošanas un tas arī ir rakstīts, ka precīziem mērījumiem ir jācenšas nekustēties. Protams, precīzai sirdsdarbības kontrolei sportojot, ierīce neder, bet kā pulss atjaunojas pēc sporta utt., der. 2. Ekrāns ir ļoti ērts un, tas ka nesaprastu vilkšanu no pieskāriena, neesmu novērojis. 3. Divreiz nospiežot apakšējo pogu, var iestatīt ātro funkciju, piemēram, treniņa sākšanu. Tāpēc nevar piekrist tam, ka sporta laikā neko nevar iestatīt.… Read more »

    Krotow
    18.10.2016 13:03
    Reply to  Madars

    Korektai 7. punkta izpildīšanai vajadzēs uzmavu vai spraudni paši ziniet kur. Dienvidparka sērija par Kartmanu un dibenzondi pārvērtīsies realitātē :D

    Reklāma
    Manuprāt, viena no labākajam fitnesa aprocēm. Cena arī nav vājprātīga.Samsung Gear Fit2 apskats