Web Analytics
More
    Reklāma

    “Sanctuary AI” prezentējis robotu “Phoenix”, kas ir “analogs cilvēkam”

    Jaunākie raksti

    Vankūverā bāzētais robotikas jaunuzņēmums “Sanctuary AI” prezentējis sava universālā robota Phoenix nu jau septīto paaudzi. Tas noticis mazāk nekā gadu pēc tam, kad kompānija iepazīstināja ar savu sestās paaudzes robotu, ko izdevējs “TIME” atzinis par vienu no labākajiem izgudrojumiem 2023. gadā.

    “Sanctuary AI” septītās paaudzes robots saņēmis virkni uzlabojumu. Piemēram, tam uzlabots kustību diapazons, vizuālā uztvere, taustes sensors, kas sekmē robota spējas veikt sarežģītākus uzdevumus, darboties ilgāk un precīzāk. Būtiska nozīme uzdevumu sekmīgā un efektīvā izpildē ir arī robota samazinātajam svaram un enerģijas patēriņam. Papildus tam visam “Sanctuary AI” uzsver, ka uzlabojis ātrumu, ar kādu uzbūvē un nodod ekspluatācijā robotus, kā arī samazinājis to ražošanas izmaksas.

    Reklāma

    Uzņēmuma izpilddirektors un līdzdibinātājs Džordijs Rouzs (Geordie Rose) pauž apmierinātību, kādu progresu, salīdzinot ar sestās paaudzes Phoenix, “Sanctuary AI” izdevies panākt 11 mēnešu laikā. Viņš arī uzsver, ka septītās paaudzes robotu var dēvēt par tuvāko “analogu cilvēkam”, ko uzņēmumam izdevies radīt.

    Jāpiezīmē, ka “Sanctuary AI” dibināts 2018. gadā, un tā mērķis ir radīt cilvēkveidīgos robotus, kas var efektīvi un droši veikt darba pienākumus dažādās nozarēs. Šie roboti izmanto mākslīgajā intelektā balstītu vadības sistēmu “Carbon”, kas atdarina cilvēka smadzenēs atrodamās apakšsistēmas, piemēram, atmiņu, redzi, dzirdi un tausti.

    Avotsbetakit
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    30.04.2024 18:53

    vispār jau nu nezinu vai ir labākā doma taisīt robotu kā analogu cilvēkam:) Paskatoties uz to cik daudz naida, vardarbības, melu, slaistu utt. tad labāk bija taisīt robotus kā pretpolu cilvēkiem:)

    Reklāma