Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna grasās apstiprināt Tesla Full Self-Drive sistēmas izmantošanu valstī

    Jaunākie raksti

    Vairākos avotos izskanējušas ziņas, ka Ķīnas atbildīgas institūcijas grasās atļaut Tesla Full Self-Drive braukšanas palīgsistēmas lietošanu valstī. Pagaidām šī sistēma pieejama Ziemeļamerikā, jo tieši šim reģionam sistēma sākotnēji izstrādāta. Daudzviet pasaulē vēl nav sakārtota likumdošana, kas regulē autonomās braukšanas palīgsistēmas, bet ķīnieši ir vieni no tiem, kuri paši niekojas ar dažādām šādām lietām, tās testējot šīs valsts uzņēmumiem.

    Vizītē Pekinā nupat ieradās Tesla vadītājs Īlons Masks, kurš tikās ar vairākām augstākā ranga Ķīnas amatpersonām. Viens no avotiem, kas ziņo par to, ka FSD sistēmu atļauts lietot Ķīnā, ir biznesa medijs Bloomberg.

    Tesla vienošanās ar Ķīnu gan paredz atsevišķas atrunas un nosacījumus, kas netiek publiskoti. Zināms, ka autoražotājs vienojies ar Baidu par karšu un navigācijas lietošanu, tāpat Tesla sakārtojuši jautājumus, kā viņi Ķīnā pārvalda un glabā dažādus datus. Tesla šajā jautājumā bijušas zināmas problēmas un Ķīnas varasiestādes noteiktās vietās pat aizliegušas šo mašīnu iebraukšanu, uztraucoties par iespējamu spiegošanu ASV labā. Ķīnas mediji gan ziņo, ka šī problēma esot novērsta un domstarpību vairs neesot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma