Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Buds bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Samsung varbūt nav tas atpazīstamākais audio produktu ražotājs pasaulē, tomēr lielākas un mazākas austiņas šis tehnoloģiju gigants ražo jau gadiem. Savus nopietnos nodomus attīstīt biznesu arī šajā virzienā Samsung apliecināja 2016. gada nogalē iegādājoties labi zināmo mājas un automašīnu skaņu sistēmu ražotāju Harman. Toreiz par 8 miljardiem ASV dolāru Samsung nopirka Harman paspārnē esošos zīmolus Harman Kardon, JBL, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Revel un Infinity, kā arī apjomīgās šo zīmolu inženieru zināšanas. Jau gadu vēlāk, izlaižot Galaxy S8 flagmani, ierīces kastītē saņēmām patiešām nostrādātas un izturīgas AKG veidotas vada austiņas. Pagaidām tas vēl nav Latvijā ļoti labi zināms un jūtams, taču Samsung šobrīd ļoti aktīvi darbojas arī moderno auto multimediju sistēmu izstrādē un paredzams, ka jau tuvākajos gados mēs vairāku zināmu zīmolu automašīnās redzēsim tieši Samsung radītas multimediju un audio sistēmas.

    OK, ar vēsturi un nākotnes vīzijām tā kā esam tikuši galā, tāpēc šoreiz raksts par aktuālu produktu, ko varam iegādāties jau tagad! Es runāju par Samsung Galaxy Buds bezvadu austiņām, kas februāra beigās tika izziņotas kopā ar jaunajiem Galaxy S10 flagmaņtelefoniem.

    Reklāma

    Samsung Galaxy Buds ir pilnībā bezvadu austiņas, kas ausīs praktiski nav pamanāmas, taču tur turās godam. Kad austiņas neizmantojam, tās uzglabājam mazā aptuveni sērkociņu kārbiņas izmēra kārbiņā, kurā tās arī uzlādējas. Arī pati kārbiņa ir uzlādējama kā ar vadu, tā uz bezvadu uzlādes paliktņa. Austiņas automātiski prot savienoties ar telefonu, līdzko tās izņemam no pārnēsāšanas kārbiņas un no mobilās lietotnes tām var kontrolēt gan skanējumu, gan citus iestatījumus. Galaxy Buds ir veidotas, lai būtu pati labākā šāda izmēra bezvadu austiņu izvēle Samsung telefonu lietotājiem.

    Galaxy Buds dizains un uzbūve

    Galaxy Buds nav Samsung pirmais mēģinājums maza izmēra bezvadu austiņu jomā, jo 2016. gadā jau iepazināmies ar Samsung Gear IconX bezvadu austiņām. Ideja aptuveni tāda pati, kā Galaxy Buds, bet izpildījums bija tāds nosacīti veiksmīgs.

    Jaunās Galaxy Buds austiņas ir izmēros mazākas un arī tīri pirmo sajūtu ziņā tas šķiet krietni nostrādātāks produkts. Galaxy Buds uzlādes kārbiņa ir maza (70 x 38.8 x 26.5mm) un sver nepilnus 40 gramus. Tas tiešām ir maz, šo kārbiņu pat knapi sajutīsim bikšu kabatā. Pašas austiņas arī ir kļuvušas mazākas (17.5 x 22.5 x 19.2mm) un katra sver nieka 5.6 gramus. Ausīs tās praktiski nejūt. Galaxy Buds ir pieejamas trīs košās krāsās – baltā, melnā un dzeltenā.

    Gan pašas austiņas, gan uzlādes kārbiņa ir ļoti kvalitatīvi uzbūvētas un rada pamatīgi nostrādāta produkta sajūtu. Arī kārbiņas eņģes mehānisms man šķiet kvalitatīvi uzbūvēts un kārbiņas vāciņš pielīp ar, šķiet, magnēta palīdzību. Tādējādi kārbiņa pati no sevis neatvērsies somā un nepazaudēsim austiņas. Gan austiņas, gan kārbiņa ir viegli matētas nevis spīdīgas kā Apple AirPods.

    Atveram kārbiņu un tajā sēž abas austiņas. Katrai ir sava atzīmēta vieta un starp tām uzlādes indikatora gaismiņa. Uzlādes indikators ir arī kārbiņas ārpusē. Ja redzam sarkanu gaismiņu, tas nozīmē, ka ir laiks uzlādēt austiņas vai uzlādes kārbiņu.

    Ja runājam par Galaxy Buds uzlādi, tad šoreiz mums ir plašas iespējas. Pašas austiņas uzlādējas kārbiņā un kārbiņu varam uzlādēt vai nu ar USB Type-C vadu, vai noliekot uz bezvadu uzlādes paliktņa. Uzlādes kārbiņas akumulatora ietilpība ir 252 mAh, bet katrai austiņai iekšā iebūvēts pa mazam 58 mAh akumulatoram. Tādējādi varam rēķināties, ka pati uzlādes kārbiņa austiņas var uzlādēt divas reizes un vēl mazlietiņ. Salīdzinājumam, AirPods uzlādes kārbiņā ir iebūvēts lielāks akumulators, kas var pabarot austiņas vēl uz 19 stundām.

    Ak, jā, uz jaunajiem Samsung Galaxy S10 sērijas telefoniem tagad arī varam uzlādēt austiņu kārbiņu.

    Samsung norāda, ka austiņas ar vienu uzlādi var skanēt līdz 6 stundām ilgi. Praksē es aptuveni nedēļu šīs austiņas izmantoju darbā, lai klausītos mūziku un veiktu telefona zvanus un secināju, ka Samsung īpaši nav melojuši. Es šīs austiņas tiešām varēju izmantot gandrīz pilnu darba dienu (uz īsu brīdi pusdienu pauzē ieliekot palādēties). Tas šāda izmēra austiņām ir diezgan iespaidīgs rādītājs, jo daudzi citi šāda izmēra konkurenti ar vienu uzlādi spēj skanēt tikai 3-4 stundas.

    Nopērkot Galaxy Buds austiņas, kastītē atradīsim vairākus austiņu uzgaļus dažādos izmēros un arī gumijas riņķīšus, kas liekami ap pašām austiņām, lai palielinātu vai samazinātu maliņu, kas palīdz austiņām noturēties ausīs. Kad būsim piemeklējuši savu ausu formai piemērotākos gumijas uzgaļus, austiņas savā vietā turēsies patiešām labi. Tās absolūti nav jūtamas sēžot uz vietas, nekrīt laukā staigājot un domāju, ka varam ar tām izskriet arī kādu riksīti. Bet par īsti sportam piemērotām es tās nesauktu (lai arī tās ir IPX2 sviedru drošas), tur tomēr ir ērtākas citas formas pieejas. Tāpat austiņu gumijas uzgaļi nosaka arī to, cik labi tiks izolēta skaņa un to, kā austiņas skanēs. Paeksperimentējiet ar uzgaļiem!

    Kā redzam bildē augstāk, austiņas tiešām ir knapi pamanāmas un man bija vairākas situācijas, kad tikai pēc brīža apķeros, ka ar mani jau dažas minūtes runā kolēģis, kas nav pamanījis, ka es viņu vispār nedzirdu.

    Abām austiņām virsmas ir skārienjūtīgas un spēj atšķirt gan vieglus piesitienus, gan ilgāku pirksta paturēšanu uz tām. Par darbībām mazliet vēlāk lietotnes iespēju apraksta sadaļā, bet šeit vēl tikai piezīmēšu, ka kopumā austiņas pieskārienus reģistrē ļoti labi un katru pieskārienu pavada arī viegls pīkstiens ausīs, lai saprotam, ka esam veikuši darbību.

    Austiņu pievienošana telefonam

    Tā kā pamatā šīs austiņas ir paredzētas izmantošanai ar Samsung telefoniem, tad iesākumā apskatīsim “pareizo” to iestatīšanu. Telefonā lejuplādējam un palaižam Galaxy Wearable lietotni, kas paredzēta Samsung austiņu viedpulksteņu savienošanai ar telefonu un to pārvaldīšanai.

    Lietotnē jaunas ierīces pievienošanas izvēlnē izvēlamies Galaxy Buds austiņas un telefons sāks lūkoties pēc austiņām. Atveram kārbiņu, izņemam laukā austiņas un telefons atradīs, ka tuvumā ir jaunas Galaxy Buds austiņas. Izvēlamies tās un notiks savienojuma izveide. Pēc tam uzstādīšanas vednī jānorāda, kuras lietotnes var austiņās skandēt savus paziņojumus un jāiestata, ko austiņām iesākt, ja pieskarsimies to skārienjūtīgajām zonām. Tas arī viss, austiņas ir iestatītas un gatavas darbam.

    Galaxy Buds austiņas var savienot arī ar citām ierīcēm. Ja tas ir Android telefons, varam izmantot Galaxy Wearable lietotni, tā dod papildus iespējas kontrolēt austiņas. Bet var iztikt arī bez tās un Galaxy Buds pievienot kā parastu Bluetooth 5 aksesuāru. Arī šajā gadījumā austiņas mācēs smuki automātiski savienoties, kad tās izņemsim no kastītes un darbosies mūzikas nopauzēšana pieskaroties austiņām. Tādējādi Galaxy Buds ir ērti savienojamas arī ar datoriem un citu platformu telefoniem.

    Ja vēlamies Galaxy Buds austiņas ieslēgt Bluetooth savienošanās režīmā, ieliekam tās ausīs un vienlaicīgi tām abām pieskaramies uz 3 sekundēm. Ausīs būtu jāatskan pīkstienam un varam ar austiņām savienoties no mūsu izvēlētās ierīces.

    Pēc pāris nedēļu aktīvas Galaxy Buds lietošanas varu teikt, ka kopumā austiņas ļoti zibenīgi un patiešām stabili prot savienoties un atvienoties no telefona. Man ar šo nebija absolūti nekādu problēmu. Mazliet cita runa ir par savienojuma noturību, jo gadījās brīži, kad mūzika noraustījās pat brīdī, kad sēžu uz vietas un telefons atrodas blakus uz galda. Tātad, kaut kas tajā Bluetooth savienojumā uz Android ierīcēm nav līdz galam perfekti nostrādāts, jo līdzīgus skaņas pārrāvumus esmu novērojis arī ar citām bezvadu austiņām. AirPods lietotāji saka, ka viņiem ar iPhone telefoniem gan savienojums ir stabils un bez jelkādiem pārrāvumiem.

    Mobilās lietotnes iespējas

    Galaxy Buds austiņas varam pārvaldīt ar Galaxy Wearable lietotni, kas darbojas arī uz citu Android ražotāju telefoniem.

    Šajā lietotnē uzzināsim informāciju par austiņu uzlādes līmeni, kā arī veikt skanējuma un citu iestatījumu pielāgošanu. Es ļoti iesaku ieslēgt ekvalaizeri, jo bez tā austiņas skan pagalam pliekani un nekā. Bet ja aktivizēsim dinamisko ekvalaizera režīmu, tad tās skan jau pavisam pieņemami. Atšķirība no pārējiem ekvalaizera režīmiem vairs nav tik izteikta. Tepat var pielāgot arī to lietotņu sarakstu, kas drīkst nosūtīt paziņojumus par dažādiem notikumiem. Vai arī vispār izslēgt paziņojumu saņemšanu, ja nevēlamies par to dabūt pīkstuļus ausīs.

    Kā jau iepriekš minēju, katrai austiņai augšējā virsma ir skārienjūtīga un ar Galaxy Wearable lietotnes palīdzību varam šo funkciju gan atslēgt, gan pielāgot.

    Vienkārša uzsišana uz austiņām dara sekojošas darbības:

    • Uzsitam vienreiz: nopauzējam vai atsākam spēlēt mūziku
    • Uzsitam divreiz: spēlējam nākamo dziesmu vai atbildam/beidzam zvanu
    • Uzsitam trīsreiz: spēlējam iepriekšējo dziesmu

    Varam norādīt, ko dos ilgāks piespiediens uz austiņas:

    • izsauks balss asistentu (kādu nu ierīcē būsim iestatījuši);
    • samazinās vai palielinās skaļumu;
    • ieslēgs ambient sound režīmu, kas apklusina mūziku un var izcelt balsis, lai varētu dzirdēt cauri mūzikai.

    Šajā lietotnē varam atrast arī austiņu meklēšanas funkciju. Praksē tas darbojas tā, ka austiņām ir jābūt izņemtām no uzlādes kārbiņas un telefona tuvumā, lai izveidotos savienojums. Aktivizējam šo funkciju un austiņas sāks.. čiepstēt. Proti, izdvesīs čiepstošu skaņu, kas nav pārāk dzirdama, bet nu laikam labāk tomēr tāda skaņa nekā vispār nekāda. Jo austiņu pazaudēšanas gadījumā mums būs jāsazinās ar Samsung, atsevišķi individuālas Galaxy Buds austiņas vēl nekur nevar nopirkt.

    Tāpat šī lietotne būs nepieciešama, lai atjaunotu austiņu programmatūru. Un es to ieteiktu darīt, jo programmatūras uzlabojumi ne tikai padara stabilāku savienojumu, bet arī skaņas kvalitāti.

    Skaņas kvalitāte ir pārsteidzoši laba

    Jau uz pašas austiņu uzlādes kārbiņas ir lepns uzraksts, ka par skaņu rūpējas AKG speciālisti. Galaxy Buds austiņas atbalsta AAC, SBC un paša Samsung izstrādāto Scalable kodekus. Par Scalable Samsung ir teikuši, ka tas nemitīgi analizē Wi-Fi un Bluetooth signālus apkārt un pielāgo skanējumu, lai minimizētu interferences ietekmi uz savienojumu. Proti, tiek samazināts bitreits, ja ierīce konstatē, ka samazinās savienojuma stabilitāte. Tam būtu jāuzlabo kopējā skanējuma kvalitāte un jāsamazina pārrāvumu skaits. Šīm austiņām nav Qualcomm AptX Adaptive vai AptX HD kodeku atbalsta.

    Kā tad šīs austiņas skan? Tā kā Galaxy Buds ir patiešām miniatūras austiņas, es no tām negaidīju nekādu dižo sniegumu, tomēr tās mani pozitīvi pārsteidza. Austiņas, ņemot vērā savu mazo izmēru, skan diezgan labi, kaut nav pašas basīgākās no izmēģinātajām. Galvenais, ieslēgt ekvalaizeri uz dinamisko režīmu un neklausīties maksimālajā skaļumā, jo tad tomēr var sadzirdēt skaņas kropļojumus. Protams, tas viss pie noteikuma, ka esam piemeklējuši mūsu ausu formai atbilstošu uzgali un neļaujam liekām skaņām skriet garām austiņām.

    Par ambient sound režīmu man gan nav pārāk daudz laba, ko teikt. Jā, tas kaut kā darbojas un padara klusāku mūziku, lai mēģinātu ielaist ausīs apkārtnes skaņas, tomēr austiņas slāpē pietiekami daudz skaņas, ka jau pēc īsa brīža gribēsim izņemt tās laukā, lai pilnībā dzirdētu sarunu mums apkārt. Savukārt, balss atpazīšana darbojas ne pārāk labi un dažkārt austiņas vēju uztver par balsi un tad ausīs atskaņo tādu kakofoniju, ka fuipēkaka. Tiesa, mēs varam izņemt laukā vienu austiņu un turpināt klausīties mūziku ar vienu ausi un ar otru piedalīties svarīgā sarunā.

    Austiņās ir iebūvēti mikrofoni, taču tie nenodrošina aktīvo trokšņu slāpēšanu. Mikrofoni piedalās ambient sound režīma nodrošināšanā (un dara to ne pārāk labi) un tos varam izmantot, lai veiktu telefona sarunas. Te uzreiz pateikšu īsi un konkrēti – sarunas caur Galaxy Buds būs diezgan klusas un nekvalitatīvas. Dažos gadījumos mani sarunas biedri arī pateica, ka mani slikti dzird un man nācās turpināt sarunu runājot pa tiešo telefonā. Lai austiņu spējas uzskatāmi parādītu, esmu sagatavojis vairākus skaņas piemērus.

    Testa zvans pa taisno no telefona

    Testa zvans no auto brīvroku sistēmas

    Testa zvans no Galaxy Buds austiņām

    Tātad, pavisam īsumā – ar Galaxy Buds būs forši klausīties mūziku, taču sarunas, lai arī pašam labi dzirdamas, labāk runāt pa tiešo telefonā.

    Verdikts: Man patika!

    Teikšu godīgi – Galaxy Buds ir viens no tiem patiešām nedaudzajiem gadžetiem, kas man pašam tīri labi iepatikās. Šīs austiņas mani patīkami pārsteidza ar savu adekvāto skanējumu, fantastisko ērto un burtiski nemanāmo lietošanu. Mūzikas kontrole vienkārši piesitot pie austiņas ir ikdienā ērta darbība un iespēja uzlādēt austiņu pārnēsāšanas kārbiņu gan ar vadu, gan bez vadiem garantē to, ka nekad nepaliksim bez mūzikas. Zinu, tas būtu patiešām briesmīgi.

    Var just, ka Samsung jau pavisam nopietni Galaxy Buds gatavoja kā spēcīgu alternatīvu Apple AirPods. Ja iPhone telefoniem es joprojām par labāko izvēli uzskatu tieši AirPods, tad Samsung flagmaņu gadījumā tieši tāds pats no brainer ir Galaxy Buds. Te ir viss – uzbūves kvalitāte, stabila darbība, lietošanas ērtums un pat pieņemama baterijas darbība. Tikai zvanu veikšana ir vienīgā mazā darvas karotīte šajā visādi citādi saldajā medus mucā.

    Galaxy Buds austiņas Latvijā maksā ap 140 eiro. Vai ar šādu cenu tās ir pašas lētākās pilnībā bezvadu austiņas? Noteikti, nē, taču tas ir lētāk nekā Apple Airpods un nevienas citas austiņas nespēs tik labi sadarboties ar Samsung ierīcēm, kā Galaxy Buds. Ja tu ikdienā izmanto svaigu Samsung flagmani, tad tam blakus lieliski iederēs šāds noderīgs aksesuārs.

    Man patika:

    • Austiņu dizains un uzbūves kvalitāte
    • Austiņas skan kvalitatīvi
    • Ar vienu uzlādi varam klausīties mūziku kādas 5h
    • Uzlādes kārbiņa uzlādējama ar vadu un bezvadu režīmā
    • Lieliski savienojas un atvienojas no telefona

    Man nepatika:

    • Ambient sound režīms ne pārāk labi spēj atpazīt sarunas
    • Mikrofoni diezgan slikti skan telefonsarunās
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigi
    04.04.2019 09:39

    Es pilnība piekrītu. Ļoti labas austiņas, ņemot vērā, ka man nepatīk earbuds stila austiņas (devu priekšroku DJ stilam), tad biju super pārsteigts par to ērtumu un skaņas kvalitāti. Žēl, ka man tās ienācās tikai tagad kā dāvana kopā ar S10+, būtu mēnesi ātrāk varētu izmēģināt lidojumā uz Itāliju.

    04.04.2019 09:41

    Lietoju viņas jau no 9.marta un par touch pogām toč neesmu sajūsmā vieglāk ir izņemt telefonu no kabatas nekā čakarēties man ar tiem pieskārieniem

    05.04.2019 07:33

    Jup softs jaunākais, uzsitot dubultklikšķi piemēram bieži ir tā, ka nopauzē dziesmu un atsāk, bet vajadzētu pārslēgt uz nākošo.

    Nikolajs Lebedevs
    04.04.2019 11:09

    Vai iestatot austiņas ar Samsung telefonu un vēlāk pievienojot iPhone iestatījumi saglabāsies? Nav nekas dzirdēts par Samsung plāniem izlaist arī ios app? Pata lietoju šis austiņas un baigo patīk,bet gribās, lai ir papildus opcijas kā Android lietotājiem.

    Nikolajs Lebedevs
    04.04.2019 11:36

    Pats notestēju, iestatījumi nesaglabājās mainot ierīce. Atliek tikai cerēt, ka Samsung kaut kad uztaisīt arī wearables aplikāciju arī ios ierīcēm. Skaņas atšķirība šobrīd milzīga atskaņojot uz S10+ un XS :(

    Nikolajs Lebedevs
    04.04.2019 15:16

    Es gribēju saprast vai saliekot tajā aplikācija iestatījumus tie paliks austiņu atmiņā, bet tā nav, viņš kā jau tu teici ņem info no uzinstalētās aplikācijas. Tagad viss skaidrs, ābolu lietotājs to skaņas kvalitāti faktiski uzlabot nevar. Vienīgais labums ko es priekš sevis ieguvu pieslēdzot ausis pie S10 ir update, kas cerams palīdzēs stabilizēt darbību, jo citreiz bija tā, ka skaņa raustās telefonam esot blakus.

    Jānis Lūsis
    04.04.2019 12:52

    Arī šobrīd testēju šīs austiņas un sūdzību īsti nav. Savienojas ar telefonu “like a charm”. No savas puses varu noteikti piebilst, ka arī skrienot šīs austiņas no ausīm laukā nekrīt. Ne reizi tas nav noticis. Skanējuma kvalitāte pilnība apmierina un patīk tā lietošanas vienkāršība, ka nav jādomā pār izslēgšanu/ieslēgšanu, lādēšanu. Vienkārši izņēmi no kārbiņas, uzreiz lieto. Nevajag – noliki atpakaļ, tās pašas izslēdzas un atkal uzlādējas. Tik cik kādreiz kārbiņu pie vada jāpieliek. Skārienvadība? Kaitinošāk, ja skrienot sanāk piekoriģēt cepuri vai kapuci un tad roka pieskaras austiņai. Bet tā pa lielam nav baigi sarežģīti vai traucējoši. Man patīk, ka principā ar šāda veida austiņām tu vari darīt jebko – skriet, rakt zemi, naglot putnu būri, gulēt uz sāna utt. Galvenais nevienu no tām nepazaudēt un neiekulties nepatikšanās līdz ar kaut kā nesadzirdēšanu… :)

    Jēkabs Balodis
    04.04.2019 13:36

    Tās divas lietas no “nepatika” sadaļas verge apskatā tieši ir lielākie deal-breaker, ka par labām tās austiņas apskatniece nenosauc.
    https://youtu.be/ehw_T27YEbQ

    Henrijs
    04.04.2019 17:45

    Verge jau nu būtu pēdējā vieta kur smelties ne Apple produktu apskatus. Kādu laiku pats tur sekoju līdz, bet tad ļoti acīs sāka krist, ka viss kas nav Apple, tiek nolikts, bet Apple produkti tiek celti debesīs. Tā iemesla dēļ vairs neskatos/nelasu Verge apskatus.

    Lelde
    05.04.2019 08:07

    Sveiki! Varbūt kāds šeit ir zinošāks. Vakar konstatēju ka mans mīlulis ir biku padraiskojies ar manām austiņām, kā rezultātā viena austiņa neskan…..Austiņas bija komplektā Samsung S8.
    Šīs austiņas bija vnk super kvalitāte. Tagad skatos cik tādas pašas oriģinālas maksā….samsung.com cena 99.90€ es šokā! Vai tās ir tās pašas kas nāca līdzi kastītē? Esmu redzējusi internet veikalos austiņas vizuāli tādas pašas par 20€….ar ko viņas atšķiras?
    Kuras tad nāk līdzi komplektācija DĀRGĀS vai LĒTĀS?

    kursorslv
    08.04.2019 09:23
    Reply to  Lelde

    Ja vēl aktuāli, šķiet, forumā viens labs cilvēks tirgo līdzīgas austiņas meklētajām https://forums.kursors.lv/t/samsung-vacins-davana/697

    Oskars
    05.04.2019 08:33

    Šīm austiņām ir tā fīča, ka mūzika nopauzējas, izņemot no auss (bet vēl neieliekot kastītē)?
    Līdzīgi, kā tas ir airpods austiņām

    arturs
    21.04.2019 14:23

    Ļoti liels brāķu skaits… tāpat kā bija ar IconX.

    Reklāma