Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Note10+ apskats

    Labākais viedtālrunis viskvēlākajiem Samsung faniem. Tikai nepērciet Galaxy Note10 bez plusa atzīmes!

    Jaunākie raksti

    No pagājušās piektdienas lielā daļā pasaules, tostarp Latvijā, oficiāli pārdošanā nonāk jaunie Samsung Galaxy Note10 sērijas viedtālruņi. Es speciāli saku “viedtālruņi”, jo šogad Samsung ir izlēmis savu Galaxy Note sēriju sadalīt divās ierīcēs: Galaxy Note10 un Galaxy Note10+. Ar jaunajiem telefoniem man bija iespēja iepazīties vēl pirms to oficiālās prezentācijas un divas nedēļas kā savu primāro telefonu izmantoju Galaxy Note10+. Pirms tam es ikdienā lietoju Samsung Galaxy S10+ un iepriekš arī Samsung Galaxy Note9.

    Šajā rakstā vēlos pastāstīt par saviem iespaidiem darbojoties ar Galaxy Note10+ un salīdzinājumu ar citām līdzvērtīgām ierīcēm. Ja tā pavisam īsumā – Galaxy Note10+ man kā atsevišķa ierīce ļoti patīk, taču es negatīvi vērtēju Samsung rīcību Galaxy Note sēriju sadalot divās ierīcēs no kurām viena ir “apgraizīta” un tādējādi liekot mums maksāt vairāk par “normālo” Galaxy Note10+ modeli.

    Samsung Galaxy Note sērijas ierīces līdz šim katru gadu ir apkopojušas pašas jaudīgākās pieejamās komponentes un uzskatāmi parāda to, kāds attiecīgajā gadā ir visjaudīgākais pieejamais Android viedtālrunis. Arī šogad Galaxy Note10+ neliek vilties un ja meklē tikai pašu labāko (un esi gatavs par to arī attiecīgi samaksāt), šis telefons tev to spēs piedāvāt. Vienīgi nevajadzētu gaidīt dullus jaunieviesumus, te tādu praktiski nav. Acīmredzot, Samsung nevēlas salauzt to, kas darbojas.

    Svarīgākie Samsung Galaxy Note10+ tehniskie parametri

    • Displejs: 6.8 collu 1440 x 3040 pikseļu izšķirtspējas Dynamic AMOLED ar Corning Gorilla Glass aizsargstiklu
    • Kameras: Aizmugurē 12 megapikseļu platā (f/1.5-2.4, 27mm, 1/2.55″, 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS), 12 megapikseļu telefoto (f/2.1, 52mm, 1/3.6″, 1µm, PDAF, OIS, 2x optiskais zoom), 16 megapikseļu ultraplatā (f/2.2, 12mm, 1µm, Super Steady Video) un TOF 3D VGA dziļuma kamera. Priekšā 10 megapikseļu platā (f/2.2, 26mm, 1.22µm, Dual Pixel PDAF)
    • Procesors: Exynos 9825 (Eiropā) vai Qualcomm Snapdragon 855 (ASV)
    • Atmiņa: 12 GB operatīvā atmiņa un 256 GB vai 512 GB pastāvīgā atmiņa ar iespēju to papildināt ar microSD atmiņas kartēm
    • Savienojumi: 2G/3G/4G, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX), USB 3.1 Type C, GPS, Glonass, Galileo, BDS, 802.11 a/b/g/n/ac/ax
    • Baterija: 4300 mAh litija jonu akumulators ar ātro un bezvadu uzlādi
    • Izmērs un svars: 162.3 x 77.2 x 7.9 mm un 196 grami
    • Operētājsistēma: Android 9.0 (Pie)
    • Cena: no 1109 eiro

    Dizains nav būtiski mainīts

    Tie, kas ir sekojuši līdzi Samsung produktu dizaina attīstībai, būs pamanījuši, ka, kopš Samsung 2017. gadā izlaida Galaxy S8, sekojošo modeļu dizains nav kardināli mainīts. Katru gadu mēs esam saņēmuši vien inkrementālas izmaiņas. Displejs kļūst arvien lielāks un apliecas ap ierīces sānu malām, priekšpuses kameras un pirkstu nospiedumu sensors iegraužas pašā displejā, kā arī sāk zust ierastas pogas un pieslēgvietas.

    Abas Galaxy Note10 sērijas ierīces nu ir bez ierastās 3.5mm audio pieslēgvietas un tādējādi Samsung seko Apple, kas 2016. gadā izlaida iPhone 7, kam vairs nebija šīs pieslēgvietas. Labi atceros, ka daudzi cilvēki bija ar šādu pavērsienu pagalam neapmierināti. Lai turpinātu klausīties mūziku ar ierastajām austiņām nācās izmantot pārejas vai pirkt jaunas bezvadu austiņas. Apple šo soli skaidroja ar vēlmi iegūt papildus vietu telefona iekšpusē, lai varētu iebūvēt jaunas funkcijas un samazināt ierīču kopējos izmērus.

    Lai arī Samsung ir izlaidis vismaz 8 ierīces bez 3.5mm audio pieslēgvietas, savos flagmaņos ražotājs līdz šim konsekventi ir iebūvējis šo portu. Labi atceros, ka prezentācijās savulaik Samsung to ir uzsvēris kā lielu plusu salīdzinot ar saviem tiešajiem konkurentiem. Nu, ko, ēras beigas un varam diezgan droši paredzēt, ka no šīs pieslēgvietas nākamā gada sākumā šķirsimies arī nākamajās Galaxy S sērijas ierīcēs.

    Telefona kastītē atradīsim jau ierasta dizaina AKG veidotas vada austiņas, kam tagad ar auduma materiālu nosegtā vada galā ir USB-C spraudnis. Pirmo reizi pieslēdzot austiņas pie telefona, tām tika uzstādīts programmatūras atjauninājums. Laikam būs jāpierod pie šādiem skatiem. Bet visādi citādi austiņas skan diezgan skaļi un labi gan pie Galaxy Note10+, gan citiem telefoniem (notestēju ar manā rīcībā esošo Google Pixel 3). Telefona kastītē neatradīsim USB-C pāreju uz 3.5mm. To būs jānopērk pašiem, ja gribēsim telefona austiņas pieslēgt vecmodīgākām ierīcēm.

    Telefonam, protams, ir arī iebūvēti stereo skaļruņi. Viens “šauj” uz leju, bet otrs uz augšu pa mazo caurumiņu, kas tagad uzradies blakus SIM karšu atvilknītei. Tāpat skaņa (arī skatoties video vai klausoties mūziku) tiek skandēta caur skaļruni, kas paredzēts balss zvaniem. Kopumā visi šie skaļruņi skan sabalansēti un telefons būs labi skanošs gan skatoties filmas un klausoties mūziku, gan balss zvanu laikā.

    Galaxy Note10+ ir liels telefons! Patiešām! Lai arī kopējie Galaxy Note10+ izmēri (162.3 x 77.2 x 7.9 mm) pret pagājušā gada modeli Galaxy Note9 (161.9 x 76.4 x 8.8 mm) nav būtiski pieauguši, jaunais telefons ir ticis pie iespaidīga 6.8 collu izmēra displeja. Galaxy Note9 bija 6.4 collu displejs, bet Galaxy Note10 (modelim bez plusa) displeja izmērs ir 6.3 collas. Tas ir daudz? Jā, bet Huawei ar savu 7.2 collu Mate 20 X (5G) domā, ka lielāks ir vēl labāks.

    Ja esi lietojis milzīgus telefonus, tad varēsi pierast arī pie Galaxy Note10+. Telefonu rokā turēsi savādāk, gribēsi izmantot kvalitatīvu ādas vāciņu, lai ierīci padarītu mazāk slidenu un necentīsies visur aizsniegties ar savu īkšķi. Tā vietā novērtēsi un pat iekaifosi par milzīgo un kvalitatīvo AMOLED displeju.

    Latvijā Galaxy Note10 telefoni pagaidām ir nopērkami tikai balti spīdīgā (mirdzošā blāzma) vai melni spīdīgā (melnā blāzma) krāsās, taču globāli krāsu ir mazliet vairāk. Telefona aizmugurē ir no stikla un tādējādi slidena. Par laimi Samsung ir atsākuši piedāvāt kvalitatīvus ādas vāciņus, kas telefonu padara mazāk slidenu un piedod klāt papildus šiku.

    Kas ir pazudis no telefona labā sāna? Tieši tā, tur nav nevienas pogas. Ekrāna bloķēšanas un ierīces ieslēgšanas/izslēgšanas, kā arī skaļuma regulēšanas pogas tagad ir visas apkopotas telefona kreisajā sānā. Iesākumā šāds risinājums šķiet nepierasts, bet jau pēc pāris dienu lietošanas es par to vairs nedomāju. Ja vēlos ātri apskatīties uz jaunākajiem paziņojumiem, divreiz piesitu pie ekrāna un paturu pirkstu virs displeja apakšā iebūvētā pirkstu nospiedumu lasītāja, lai telefonu atbloķētu pilnībā. Telefona aizbloķēšana man kā labrocim tagad notiek ar emm.. manu visnešpetnāko labās rokas pirkstu.

    Kas notiek ar Bixby? Šis Samsung veidotais virtuālais asistents nekur nav pazudis, taču tagad tas traucē mazāk, jo varam ērti pielāgot pogas darbību. Samsung paredz, ka varbūt kāds cilvēks gribēs šai pogai piešķirt Bixby izsaukšanas funkciju, tāpēc ierīces izslēgšanas poga ieviesusies arī paziņojumu joslā. Katrs var izvēlēties sev ērtāko pieeju. Pašas pogas ir gana ērti sataustāmas un piespiežamas. Vienīgi Bixby/ieslēgšanas/izslēgšanas poga grab. Ekrānšāviņus varam uzņemt vienlaicīgi piespiežot skaļuma klusināšanas un Bixby pogas. Nav tas ērtākais risinājums, bet var pierast.

    Visādi citādi telefons rokā jūtas kvalitatīvi uzbūvēts. Bet neko citu es no Samsung dārgajiem telefoniem es nesagaidu jau pēdējos vismaz 3 gadus. Interesanti, ka Galaxy Note10+ pat neskatoties uz mazliet lielāka 4300 mAh akumulatora iekļaušanu, ir vieglāks (196 grami) par Galaxy Note9 (201 grams). Manuprāt, telefons ir labi izsvarots un man neradās situācijas, kad ierīce mēģina izšļūkt no manām rokām, kā arī ne pārāk traucēja noapaļotās displeja sānu malas. Ierīce ir ieguvusi IP68 mitruma un putekļu noturības sertifikāciju.

    Slavenie ierīču izjaucēji iFixit savos nagos jau ir dabūjuši šī telefona 5G versiju (jā, eksistē arī tāda) un atzinuši, ka telefons ir tik labi salīmēts kopā, ka par labošanas iespējām izpelnījies 3 balles no 10. Savukārt, slavenais JerryRigEverything jūtūberis savā testā noskaidrojis, ka Galaxy Note10+ (5G modelis) labi tiek galā ar skrāpējumiem, locīšanu un citiem traumatiskiem notikumiem.

    Fantastisks 6.8 collu AMOLED displejs

    Samsung jau izsenis ir slaveni ar lieliskiem AMOLED displejiem un arī Galaxy Note10+ šajā ziņā neliek vilties. Viss telefons principā ir viens liels displejs, jo ap to praktiski neredz apmales. Sānu malas ir aplocītas, bet augšpusē un apakšpusē pašā displejā ir iestrādāti elementi, kam reiz vajadzēja atsevišķu vietu.

    Telefons ir aprīkots ar 6.8 collas lielu Dynamic AMOLED displeju, kas var darboties ar maksimālo izšķirtspēju 1440 x 3040 pikseļi. Displejam ir izteikti iegarena forma, jo tā malu attiecība ir 19:9. Displejam ir ļoti augsts (498 ppi) pikseļu blīvums un tas nozīmē, ka attēls būs ļoti ass un nemanīsim atsevišķus pikseļus. Displejs ir ļoti spilgts un atbalsta HDR10+ standartu. Tik vien kā jāspēj atrast šādi sagatavotus video.

    Šis, bez šaubām, ir viens no kvalitatīvākajiem displejiem, ko šobrīd varam atrast mobilajos telefonos. Bet no labākajiem pieprasa visvairāk un es teiktu, ka gribētu Galaxy Note sērijas ierīcēs redzēt displejus ar augstāku atsvaidzes ātrumu. Šādus displejus jau sākam ieraudzīt geimingam piemērotos telefonos, piemēram, Razer Phone 2, kā arī dažā labā Apple ierīcē. Samsung, nekavējies!

    Displeja augšpusē iecentrēta 10 megapikseļu platā (f/2.2, 26mm, 1.22µm, Dual Pixel PDAF) kamera un šāds novietojums man patīk labāk nekā Galaxy S10+ izmantotais, kur kameras ir iegrieztas displejā labajā pusē un tādējādi izskatās neglīti (esmu simetrijas fans) un traucē informatīvajiem elementiem. Zem displeja ir noslēpts arī attāluma sensors, kas saprot, kad ierīci pieliekam pie auss un izslēdz displeju. To kā mirgojošu punktiņu augšā pa labi var pamanīt, kad telefons veic zvanu.

    Patīkams pārsteigums ir displejā iebūvētais ultraskaņas pirkstu nospiedumu sensors. Es to mēģināju lietot Galaxy S10+, taču pārstāju, jo šī funkcija darbojās diezgan slikti. Tomēr inženieri kaut ko ir pamatīgi uzlabojuši, jo uz Galaxy Note10+ pirkstu nospiedumi tiek atpazīti krietni precīzāk un principā šo funkciju var izmantot ikdienā.

    Šis telefons piedāvā arī atbloķēšanu ar seju. Tā darbojas diezgan ātri un precīzi, tomēr seja tiek atpazīta analizējot ar priekšējo kameru uzņemto attēlu un tas nav tik droši, kā iPhone vai pat Huawei Mate 20 Pro, kur papildus vēl tiek izmantoti infrasarkano staru sensori, lai noteiktu sejas 3D attēlu.

    Displejam pa virsu ir uzlīmēta aizsargplēve un es to neieteiktu plēst nost, līdz kamēr tā pati nesāk atdalīties no telefona. Aiztaupīsim gūzmu skrāpējumu pat, ja tā nepasargās no lielāku triecienu radītajām zirnekļsekām. Lietojot Galaxy S10+, kam ir līdzīga plēve, secināju, ka tā var pie displeja droši turēties vismaz pusgadu.

    S Pen irbuļa uzlabojumi

    Izskatās, ka konkurenti negrib Samsung Galaxy Note telefonus atstāt vienīgos ar irbuli. Huawei savam Mate20 X piedāvā M-Pen irbuli un interesantas baumas varam sākt lasīt arī par rudenī gaidāmā lielākā iPhone Max modeļa uzlabojumiem. Šāda rīcība tikai norāda uz to, ka Samsung savulaik visu bija sapratis pareizi un tirgū ir kaut kāds pieprasījums pēc irbuļa.

    Dažādu krāsu telefoniem, ir dažādu krāsu irbuļi (balts vai zils) un Samsung jaunajam S Pen irbulim ir nomainījuši baterijas tipu uz litija titāna miksli un tagad tas spēj gaidīšanas režīmā darboties līdz 10 stundām izņemts no telefona. Pēc tam ieliekam telefonā aptuveni 5 minūšu laikā irbulis atkal būs uzlādēts.

    S Pen irbulī ir iebūvēts sešu asu kustības sensors un tagad ar irbuli varam vēl labāk kontrolēt telefonu. Piemēram, ne tikai palaist kameras lietotni, pārslēgties starp režīmiem, bet arī veicot riņķveida kustības, mainīt tuvināšanu (zoom). Irbulis ar telefonu savienojas izmantojot Bluetooth BLE tehnoloģiju un abas ierīces var atrasties līdz 10m attālumā. Interesanta jauna iespēja, ko varēs izmantot arī citu lietotņu radītāji savos produktos, jo Samsung piedāvā šādu iespēju.

    Praksē tie jaunie žesti darbojas diezgan neprecīzi un man šis liekas diezgan muļķīgs jaunieviesums. Uz irbuļa ir jāpiespiež poga un tad varam to pakustināt uz augšu vai leju, lai pārslēgtos starp kamerām vai riņķot, lai mainītu pietuvinājumu (zoom). Realitātē gan biežāk sanāks uzņemt attēlu, jo irbuļa pogas nospiešana nobildēs mums kaut ko nevis mainīt režīmus.

    Krietni noderīgāks uzlabojums ir labāka rakstītā teksta atpazīšana Samsung Notes lietotnē. Ar latviešu valodu, protams, nekas labs nesanāk, bet, ja mēs rakstītu kādā lielākā valodā, piemēram, angļu, tad telefons jau ļoti pieklājīgi atpazīs mūsu uzskribelēto. Pēc tam varam ērti atpazīto tekstu eksportēt ne tikai PDF, bet nu arī Microsoft Word dokumentu formātā.

    No, manuprāt, nejēdzīgajiem jaunieviesumiem pāris vārdos vēlos pieminēt AR Doodle. Tagad katrs sevi cienošs tehnoloģiju ražotājs grib savos produktos iekļaut arī kaut ko no papildinātās realitātus knibuļiem un tāda ir arī šī funkcija. Ar to varam, piemēram, uz sejas uzzīmēt kaut kādus ķinķēziņus un tad kustoties sejai tie kustēsies līdzi. Smieklīgi? Varbūt. Jēga ir? Noteikti nav.

    Bet ja atmetam visādas, manuprāt, nevajadzīgas bling-bling funkcijas, tad S Pen irbulis joprojām ir ļoti noderīgs rīks, lai ātri un ērti veiktu piezīmes pat uz neatbloķēta telefona vai veiktu grafiskas atzīmes kaut kādos vizuālos materiālos. Irbulis šo telefonu padara noderīgu produktivitātes frīkiem un es to saku ļoti pozitīvā nozīmē.

    Veiktspēja visaugstākajā līmenī

    Atkarībā no reģiona, šo telefonu var dabūt ar Snapdragon 855 vai Exynos 9825 čipsetu. Uz testu saņemtais Eiropas modelis izmanto Samsung izstrādāto Exynos variantu. Tas ir pamatīgi uzlabots modelis salīdzinot ar Galaxy S10+ izmantoto Exynos 9820.

    Salīdzinot ar Galaxy S10+, jaunais Galaxy Note10+ ir ticis arī pie ātrākas UFS 3.0 iebūvētās atmiņas. Galaxy S10+ ir pieejams ar 256 GB vai 512 GB iebūvēto atmiņu un 12 GB operatīvo atmiņu, kamēr Galaxy Note10 tiek pie 256 GB iebūvētās atmiņas un 8 GB operatīvās atmiņas.

    Mēs varētu pamatīgi apcerēt sintētisko veiktspējas testu gaitā iegūtos papagaiļus, bet realitāte ir vienkārša – šis ir ļoti jaudīgs telefons un tas spēs labi darbināt pilnīgi visas lietotnes, ko vien tam padosi pretī. Audio, video, attēli un spēles – viss lidos bez jebkādām aizturēm.

    Programmatūra: Android 9.0 (Pie) + Samsung One UI

    Galaxy Note10+, kā jau sagaidāms, darbojas ar jaunāko Android 9.0 (Pie) operētājsistēmas versiju, kam pa virsu pārvilkta Samsung One UI saskarne, kas pēdējā gada laikā ir bijis patīkams uzlabojums no Samsung puses. Salīdzinot ar iepriekš izmantoto TouchWiz saskarni, One UI ir vienkāršāka, ātrāka un vairāk piemērota liela izmēra ierīcēm.

    Kopumā telefonu lietot patīkami un saprotami. Ja iepriekš esi izmantojis kādu aktuālu Samsung ierīci, tad vispār nekādu problēmu. Programmatūras ziņā Galaxy Note10+ ir tik līdzīgs Galaxy S10+, ka, manuprāt, lietošanas pieredze ir praktiski identiski. Viss darbojas tieši tāpat, ātri un paredzami. Tik vien kā S Pen atšķirības.

    Ja savulaik Samsung “uzlabojumi” pār standarta Android lielā daļā gadījumu bija neveikli vai dažkārt pat pagalam neveiksmīgi, tad nu esam tikuši tik tālu, ka, manuprāt, Samsung One UI saskarne padara Samsung telefonus pievilcīgākus par ierīcēm, kuras darbina “pliks” Android. Esmu pieradis pie Always On Display, ērtas zvana veikšanas paslidinot sāniski uz kontakta adrešu grāmatā vai ekrāna neaptumšošanas, kamēr skatos uz ierīci. Šādu sīkumu ir diezgan daudz un vairumā gadījumu tie ir ļoti noderīgi. Bet es apsolos pēc Galaxy Note10+ testa pabeigšanas kādu laiciņu padzīvot ar Google Pixel 3, lai pamēģinātu vēlreiz noķert to īsto tīrā Android smeķi.

    Uzlabotas kameras, kas nepievils

    Kameru veikuma analizētāji no DxOMark šī apskata tapšanas brīdī Galaxy Note10+ 5G ir ierindojuši pirmajā vietā gan galveno kameru (113 punkti), gan priekšējās kameras (99 punkti) veikuma ziņā.

    Galaxy Note10+ aizmugurē ir trīs galveno kameru kombinācija, kas ir ļoti līdzīga tam, ko dabūjām jau Galaxy S10+ telefonā. Mums ir divas 12 megapikseļu un viena 16 megapikseļu kamera, kas ļauj fotografēt platā, ultrplatā un telefoto režīmos. Tie ļauj kvalitatīvi uzņemt attēlus gan tuvumā (makro), gan tālumā. Man joprojām patīk ultraplatās kameras sniegums, kas ļauj kadrā satilpināt ārprātīgi daudz. Jā, mazliet pieklibo kvalitāte bildes malās, bet kopumā plusu vairāk nekā trūkumu.

    Galaxy Note10+ modelim aizmugurē klāt vēl nākusi 3D “dziļuma” kamera, kas atsevišķos gadījumos palīdz telefonam saprast telpas dziļumu, lai, piemēram, labāk sapludinātu fonu, prot mērīt objektu izmērus telpā vai varēs pat uzņemt objektu 3D attēlus. Tas viss ir interesanti un kaut kas relatīvi jauns (iepriekš šādu tehnoloģiju redzējām Lenovo Phab 2 Pro telefonā), taču reāli praksē lietojams tas nav un jēgas arī pagalam maz.

    Kameras lietotne ir tāda pati, kā citos aktuālos Samsung telefonos un tā satur daudz un dažādus fotografēšanas un filmēšanas režīmus. Galaxy Note10+ ir saņēmis labāku video stabilizācijas sistēmu (tas gan joprojām nav GoPro līmenis) un Live focus video režīmu, kas ļauj video laikā mainīt fonu: izpludināt un pievienot efektus. Šī funkcija darbojas ne pārāk labi un tās pielietojuma jēga ir nosacīta. Vēl jauna ir Zoom-in Mic funkcija, kas mūsu video ļaus izvēlēties skaņas avotu. Proti, telefons filmēšanas režīmā ar vairākiem mikrofoniem ieraksta skaņu un lietotājs pēc tam var norādīt no kuras vietas paņemt skaņu. Dabā šī funkcija pat ja darbojas, ir diezgan neizteiksmīga un nepamanāma.

    Par laimi kopumā kameru sniegums ir sagaidāmi lielisks. Galaxy Note10+ ir viens no labākajiem kamerofoniem gan attēlu, gan video uzņemšanai. Fotografēt un filmēt ir viegli un vairumā apstākļu bildes un video būs kvalitatīvi. Nesalīdzināmi pat ar vienkāršākām fotokamerām, bet telefonu lokā, kvalitatīvi.

    Tā kā telefons manā rīcībā nonāca laikā, kad biju atvaļinājumā, tad testa bildēs varat palūkoties uz Somiju. Ālandu salas man ļoti patika, rekomendēju tur aizceļot.

    Vienīgi pilnīgos nakts apstākļos Galaxy Note10+ īsti netur līdzi citiem konkurentiem un nespēj attēliem izdomāt īstās krāsas vai netrāpa uz pareizo ISO vērtību, vai izsmērē bildi.

    Samsung Galaxy Note10+ nakts bilde
    Google Pixel 3 nakts bilde

    Ar jauno Video Editor programmu tagad varam diezgan pieklājīgā veidā ātri un ērti samontēt video no saviem piefilmējumiem un fotogrāfijām. Ja mums nepieciešama pamatīgāka video apstrāde un montāža, tad Adobe ir sagatavojis speciālu Samsung ierīcēm pielāgotu Premiere Rush programmas versiju.

    4300 mAh akumulators ar ātro uzlādi

    Jaunais telefons ir ticis ne tikai pie lielāka 4300 mAh akumulatora, bet beidzot arī pie ātrākas uzlādes. Jau pāris gadus ķīnieši spēja piedāvāt jaudīgākas (ātrākas) uzlādes, kamēr Samsung konservatīvi pieturējies pie labi pārbaudītām vērtībām. Laikam savulaik degošie Galaxy Note7 iemācīja pret akumulatoru tehnoloģijām izturēties ar maksimālu uzmanību.

    Galaxy Note10+ atbalsta divus ātrās uzlādes režīmus: 25W un 45W. Abos gadījumos ir jāizmanto telefona komplektācijā iekļautais USB-C kabelis, un, protams, attiecīgas jaudas lādētājs. Izklausās forši? Jā, bet ar to viss foršais beidzas. Galaxy Note10+ kastītē ir iekļauts pareizais kabelis, taču tikai 25W uzlādi nodrošinošs sienas lādētājs. Ja gribi super ātro 45W uzlādi, tad būs vien pašam jānopērk šāds lādētājs. Tāpat arī jāņem vērā, ka Galaxy Note10 (bez plusa) nav ticis pie 45W uzlādes un varēs uzlādēties tikai ar 25W maksimālo jaudu.

    Bet arī 25W uzlāde ir patīkams jaunieviesums, jo beidzot šajā ziņā Samsung atkal ir konkurētspējīgs ar OnePlus 7 Pro, kas lādējas ar 30W vai Huawei P30 Pro, kam ir 40W ātrā uzlāde. Galaxy Note10+ pusstundas laikā var uzlādēties līdz kādiem 60%. Aptuveni stundas laikā baterija būs pilna. Nevaru spriest par to kā darbojas 45W lādētājs, bet internetā esmu lasījis, ka labāk pieturēties pie Samsung lādētāja, jo kurš katrs cita ražotāja jaudīgais lādētājs var nederēt. Jaudīgais 45W lādētājs jau drīzumā būs nopērkams arī Latvijā un maksās aptuveni 49 eiro.

    Ja izlemsi piemeklēt lādētāju no saviem krājumiem, tad būs mazliet jāpadanco. Lai sasniegtu 45W, pašam lādētājam ir jāatbalsta USB Power Delivery un Programmable Power Supply standarti, bet USB-C kabelim ir jābūt iebūvētai E-Marker mikroshēmai, jeb vienkāršāk runājot, tam ir jāatbalsta 10 Gbps datu pārraide un 100W jauda. Jā, sarežģīti, bet šoreiz Samsung īsti nav pie vainas, jo šie visi ir atvērti standarti, kas vēl nav ieskrējušies un šādi lādētāji un kabeļi vēl ir jāpameklē. Bet tagad tu vismaz zini, ko meklēt.

    Par laimi nekur nav pazudusi Qi/PMA bezvadu uzlādes iespēja, kas šajā telefonā realizēta ar 15W jaudu. Tāpat telefons piedāvā arī reverso bezvadu uzlādes iespēju, kad varam uz telefona muguriņas veikt citu aksesuāru, piemēram, Samsung Galaxy Buds austiņu, uzlādi.

    Šādi uz telefona mēs varam uzlādēt bezvadu aksesuārus

    Cik tad ilgi Galaxy Note10+ “tur”? Zini, man pēc divas nedēļas ilgas telefona lietošanas nelikās, ka tas tur kaut kā īpaši ilgāk par to pašu Galaxy S10+. Tas joprojām ir stabils vienas dienas telefons ar iespēju paildzināt tā darbību, ja aktivizējam enerģijas taupīšanas režīmu. Telefonam varam uzdot arī automātiski mainīt dažādus parametrus, lai paildzinātu savu darbības laiku.

    Sadarbība ar Microsoft vēl pazaļa

    Samsung jauno telefonu prezentācijas pasākumā uz savas skatuves bija dabūjuši arī fantastisko Microsoft vadītāju Satju Nadellu un abi uzņēmumi uzsvēra lielisko sadarbību un stātīja par vīziju sapludināt kopā abas platformas. Par laimi šos vārdus apliecina arī darbi. Tie vēl ir ļoooooti zaļi, bet ir.

    Windows pusē mēs varam palaist Your Phone programmu, un, izmantojot Windows kontu, sasaistīt ar mūsu Galaxy Note10 telefonu. Tad varēsim no datora piekļūt mūsu ziņojumiem, kā arī fotogrāfijām. Teorijā tas ir ērti un noderīgi, bet praksē ne visas fotogrāfijas man izdevās viegli pārkopēt uz datoru un arī ziņojumi ne vienmēr paši ielasījās datorā, kā arī ne vienmēr izdevās no datora nosūtīt ziņojumu citiem. Diezgan draņķīga pieredze, bet ceru, ka Microsoft un Samsung šo salabos un pilnveidos.

    Pozitīvi, ka Samsung un Microsoft sadarbojas. Tagad tikai atliek gaidīt, kad šī sadarbība nesīs augļus. Manuprāt, būtu noderīgi ērti un stabili telefona ziņas rakstīt no datora un ērti apmainīties ar datiem starp abām ierīcēm. Man patiktu datorā atbildēt uz telefona zvaniem.

    Samsung DeX uzlabojumi

    Ja iepriekš mums bija nepieciešams iegādāties speciālu dokstaciju, lai Samsung telefonu pieslēgtu pie monitora un izmantotu kā datoru, tad tagad mēs pie DeX režīma varam tikt ar vienkāršu USB-C kabeli ar ko telefonu pieslēdzam pie Windows vai macOS darbināta datora. Datora pusē ir jāuzstāda speciāla DeX programma un tad varam slēgt klāt telefonu.

    Lielā doma šim režīmam ir tāda, ka vari savu telefonu pieslēgt datoram un droši darboties pie lielāka ekrāna un fiziskas tastatūras un peles ar saviem failiem, dokumentiem un attēliem. No DeX var skatīties un rakstīt ziņas, kā arī kontrolēt dažādus telefona iestatījumus. Praksē atkal ne viss ir rožaini, jo ne visas mobilās lietotnes prot izvērsties pilnekrāna režīmā vai arī vispār būt lietojamas ar DeX. Latviešu diakritiskās zīmes man izdevās dabūt ar Alt taustiņu nevis pēdiņu, kā man tas ir ierasts.

    Ja uz Windows DeX darbojas diezgan lēnīgi, bet stabili, tad uz macOS šis režīms vēl ir diezgan gļukains un ik pa laikam sanāca piedzīvot darbības apturēšanu. Vēl ir ko slīpēt.

    Ir arī Galaxy Note10 5G versija

    Ja Galaxy S10 piedāvāja speciālu 5G versiju, kas tehniski diezgan jūtami atšķīrās no pārējiem Galaxy S10 sērijas telefoniem, tad Galaxy Note10 un Galaxy Note10+ ir arī 5G modeļi, kas tehniski (atskaitot 5G modemu) ne ar ko citu neatšķiras no saviem bāzes modeļiem. Pagaidām manā rīcībā nav informācijas vai šie telefoni būs pieejami Latvijā.

    Tikmēr Huawei aizskrēja priekšā un Latvijā pie Tele2 par 999 eiro piedāvā savu pirmo 5G telefonu – Huawei Mate 20X (5G). Nevarētu teikt, ka tam šobrīd ir liela praktiska jēga, bet žests no Huawei puses ir pareizs.

    Secinājumi: Galaxy Note10+ ir pareizā izvēle!

    Samsung šo viedtālrunis ir izlaidis diezgan pateicīgā laikā, jo daļa konkurentu jau savus šī gada produktus ir izšāvusi, bet citi vēl tikai prezentēs pēc mēneša vai diviem. Es, protams, runāju par Apple iPhone XS Max sekotāju, Pixel 4 XL un Huawei Mate 30 Pro, kas tiks izziņoti pāris tuvāko mēnešu laikā.

    Ja tomēr nevari iztikt bez 3.5mm audio pieslēgvietas un S Pen irbulis nav tik vajadzīgs, tad lieliska izvēle no Samsung produktu klāsta joprojām ir Galaxy S10+. Lietošanas ziņā telefoni ir teju identiski – tie darbojas vienlīdz ātri, izskatās līdzīgi, kameras uzrāda līdzvērtīgu sniegumu un Galaxy S10+ ir vieglāk noturēt rokā.

    Pie lielizmēra konkurentiem es gribētu likt Sony Xperia 1 ar savu interesantā 21:9 malu attiecības displeju, taču šis zīmols mūsu tirgū ir teju izplēnējis nebūtībā. Vēl vērā ņemama alternatīva ir OnePlus 7 Pro, kas ir ellīgi ātrs, kvalitatīvi uzbūvēts, ātri uzlādējas un piedāvā 90 Hz displeju un saldu cenu, taču mazliet iepaliek kameras spējās.

    Jaunais Galaxy Note10 maksā sākot no 959 eiro, taču es šo modeli nepirktu, jo uzskatu, ka tam savā apgraizītajā paskatā vispār nebija jāierauga dienasgaisma. Galaxy Note sērijas telefoni vienmēr ir bijuši pats labākais ar ko Samsung varējis iepriecināt savus lojālākos fanus. Tad kāpēc tagad ir jāizlaiž modelis, kas visos svarīgākajos aspektos (baterija, atmiņa, microSD atbalsts, uzlāde, kameras) ir mākslīgi apgraizīts? Fui, Samsung!

    Pareizā izvēle visiem Samsung faniem ir Galaxy Note10+, kam cena sākas no 1109 eiro par 256 GB modeli un 1209 eiro par 512 GB modeli. Klibiķa Galaxy Note10 dēļ mēs par pareizo Galaxy Note versiju maksājam vismaz 100 eiro dārgāk. Fui, Samsung!

    Bet ja mēs tik ļoti neiedziļināmies šādos ētiskas dabas jautājumos, tad Galaxy Note10+ ir vienkārša izvēle, ja vien maciņš mums atļauj to iegādāties. Nopērkot šo telefonu, iegūsim ne tikai skaistu un izturīgu flagmaņa klases ierīci, bet tiksim pie gandrīz visām modernākajām tehnoloģijām, kas vien ir pieejamas patērētāju ierīcēs. S Pen irbulis kļuvis vēl noderīgāks un sadarbība ar Microsoft ļāvusi šo telefonu padarīt vēl labāk savietojamu ar Windows platformu. Samsung Galaxy Note10+ arī šogad ar lielu atrāvienu saglabā produktivitātes karaļa kroni!

    Man patika: Man nepatika:
    • Dizains un uzbūves kvalitāte
    • Fantastisks, milzīgs displejs
    • Bezkompromisa veiktspēja
    • Beidzot mums ir ātrāka uzlāde
    • S Pen irbulis
    • Kvalitatīvas kameras ar stabilu sniegumu
    • Nav 3.5mm audio pieslēgvietas
    • Sadarbība ar Windows vēl pavisam zaļa
    • Nakts režīma kameras spējas
    • Super ātrā uzlāde tikai ar atsevišķi nopērkamu lādētāju
    • Apgraizītais Galaxy Note10
    • Cena ir mākslīgi pacelta

    Labākais viedtālrunis viskvēlākajiem Samsung faniem. Tikai nepērciet Galaxy Note10 bez plusa atzīmes!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    10
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    9
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    9
    Kameras
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    46 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis
    26.08.2019 11:13

    Nu kabatā tādu var vispār ielikt

    geksis
    26.08.2019 11:35

    tā arī neatradu atbildi par irbuļa un izgrauzuma saderību

    geksis
    26.08.2019 11:42

    sanāk tas ekrāna izmērs nemaz netiek izmantots uz visiem 100%?
    Lai gan arī note 8 paša augša nav pieejama piezīmēm.

    geksis
    26.08.2019 13:05

    Kā tad īsti sanāk? Pieņemsim, ka kāds mākslinieks izdomā uzzīmēt mākslas darbu izmantojot visu ekrānu. Viņam sanāks zīmējums, kur ir viens aplis neizmantots vai visa statusa josla?

    Tinte
    26.08.2019 12:31
    Reply to  geksis

    Ilgi domāji tik bezsakarīgu komentāru?

    Eri
    26.08.2019 11:49

    Labs apskats. Ekrāns nav pelnījis 10/10, jo tomēr hz…

    Eri
    26.08.2019 12:10

    Biju domājis hercus.

    Tinte
    26.08.2019 12:35

    Tieši tā, ja jāizvēlās starp herciem un ekrāna kvalitāti, tad tomēr šeit ir priekšroka. Samsung displeji tomēr ir topa augšgalā un iespējams nākamgad arī nāks klāt herci. Šobrīd saules gaismā samsungs pārsit nitos to pašu Oneplus7.

    Ronis
    26.08.2019 14:48

    Labdien!Ļoti interesētu Jūsu salīdzinājuns ar Note 9,jo nevaru izlemt,kuru iegādāties!

    Jānis
    26.08.2019 23:26
    Reply to  Ronis

    Nav jau ko salīdzināt. Note 9 dabūja 500 eiro lētāk. Vai ir jēga piemaksat tos 500 eiro domāju, ka nē. Ņem note 9, pēc. 2 gadiem panemsi note 11, kad cena atkal būs nokritusi, ar 90hz ekrānu un jauno Samsung kameras sensoru, ko sola prezentēt iekš s11. Tā kaut kā. Telefons labs, bet vai jēga par to piemaksat 500 eiro, domāju, ka nē.

    Madara Saule
    26.08.2019 15:07

    A kam vajag to saderību ar Ms message jomā, ja ir Android Messages for web, kas strādā perfekti?
    DeX ir vajadzīgs dators??? Nevar vnk pieslēgt pie ekrāna + klaviatūra un pele un darbināt kā to normāli prot Huawei?

    wils
    26.08.2019 15:39

    Tāds sīkums, kā 45W uzlādes adapteris nav nopērkams un nav zināms, kad būs…

    Martins
    27.08.2019 15:08

    Ekrāna izsķirtspēja nearko neatšķiras no samsung galaxy s8 , pat s8 ir labāka izsķirtspēja jo pikseļi ir vairāk nekā note10plus

    Miks
    27.08.2019 20:23

    Kristap, kas tas par sviestu par to rakstīšanu ar irbuli un pārveidošanu uz latv. val.?
    Pašreizējei note9 nav nekādu problēmu manus ar irbuli rakstītos tekstus pārveidot uz drukātajiem, ieskaitot visas mīkstinājuma zīmes utt.
    Un, kas vainas “nakts režīmam”? Note9 viss lieliski, atsevišķos gadījumos labāk par jaunāko konkurentu p30 pro, tātad, kas par vainu?

    Miks
    28.08.2019 06:33

    Ļoti vienkārši !
    Atliek tikai rakstīt.
    Šo arī rakstīju ar irbuli, patiesībā diezgan bieži to daru un nav nekādu problēmu ar vārdiem latviešu valodā.

    P.s.
    Nezinu, kā šeit pievienot screenshotu.

    geksis
    28.08.2019 07:25

    man note 8 arī nav problēmu ar garumzīmju atpazīšanu. Telefonam ir LV valoda un izmantoju samsung tastatūru.
    iespējams tev neizdevās, jo neesi vēl iemācījis telefonam atpazīt tavu rokrakstu. Jo biežāk izmanto jo precīzāk saprot ko raksti.

    Miks
    28.08.2019 09:36

    Pašlaik angļu valoda, bet tam nav nozīmes, sākumā bija latviešu valoda, bet angļu jaut kā ērtāk. Un nekas speciāli instalēts arī nav.
    Par to “iemācīšanu” atpazīt rokrakstu – manuprāt pilnīgas muļķības, man ir ļoti neglīts rokraksts, un arī tad viss sanāk, varbūt jācenšās nedaudz glītāk rakstīt, bet tā nav nekādu problēmu, turklāt prims iegādes iegāju veikalā apskatīt noti, tur arī viss sanāca ar pirmo reizi bez problēmām. Manuprāt būtu kaut kā stulbi, ja telefons neatpazītu, ko tu raksti. 😁

    28.08.2019 10:32

    Labs apskats. Kamēr remontēja(nomainīja) manu iPhone XS Max (kārtējo reizi…bija problēmas ar mobilo internetu), sāku lietot Note10+…aparāts tiešām ir ļoti labs…problēmas ar mobilo internetu kā iPhone nav…fascinē ātrā uzlāde ar lādētāju no kastītes…vienkārši kosmos, ka tik ātri var uzlādēt tālruni…vakar saņēmu savu jauno iPhone XS Max un nolēmu kādu laiku paturpināt lietot Note 10+… Kas nošokēja, ka Korejieši mācās no Apple knauzerībā …kastītē ir tikai taip-C uzlādes vads, bet datu pāraides vecais USB ar taip-c vairs nav,…tā kā, ja kāds atver kastīti un to neatrod, lai nebrīnās, ka tāda vairs nav un ir jāizmanto vecais vads no cita tālruņa, vai jāpiepērk taip-c ar otrā galā veco USB….vai nu jānomaina kompis pret tādu kam ir taip-c savienojums…. :)

    Janis Lesins
    01.10.2019 09:55

    Vai kāds var padalīties iespaidos par pogu lietošanu kreisajā sānā? Ja telefona unlock strādā ar double-tap + fingerprint sensor, tad kādas alternatīvas ir, lai nobloķētu telefonu (varbūt pat bez pogu nospiešanas)? Grūti noticēt, ka vienīgais veids, kā nobloķēt telefonu, ir poga kreisajā pusē, kuru ir ļoti neērti piespiest ar labās rokas pirkstiem.
    Vispār esmu kreilis un secinu, ka šis ir vienīgais telefons, kurš kreiļiem ir tiešām parocīgs pogu ziņā. Gribētu atrast vēl kādu telefonu, kuram pogas ir kreisajā pusē, bet tāds vēl nav manīts jaunāko telefonu klāstā ar in-screen fingerprint sensoru komplektā.
    Kā visi pārējie labroči vispār spēj sadzīvot ar to, ka lock/unlock poga, kā arī skaļuma pogas ir labročiem neērtajā pusē, pieņemot, ka telefons tiek lietots ar labo roku un tikai ar vienu roku, turklāt, par telefonu maksājot premium cenu?

    Robchiks
    25.10.2019 15:43

    Paldies par aprakstu. …… “PACIEST 3,5 mm audio pieslēgvietas neesamību”…… Domāju, ka pavisam drīz nebūs šadu 3,5mm…..

    Ivars
    06.02.2020 09:29

    Vispār esmu pārsteigts ar slikto kvalitāti. Mobīlo internetu nevar lietot sarunas laikā, kaut funkcija ieslēgta. Reizēm spiežot vienu burtu, uzspiežās pat 3 uzreiz. Ir aizsargstikls protams, bet bez labāk nelietot. Arī aizsargstikla funkcija ieslēgta. Ar stiklu nevar lietot pirksta nospieduma funkciju. Arī solītos 100€ neatsūtīja, kaut telefonu aizsūtīju. Tāda sajūta ka ļoti sasteigts produkts.

    Ivars
    10.02.2020 12:15

    Samsung nepiedāvā aizsargstiklus. Tāpēc paskaidro ko nozīmē “oriģinālā” un ko “svešu”.

    Ivars
    11.02.2020 21:56

    🤣🤣🤣

    Raimonds
    22.02.2020 20:02

    Man bija Samsung Galaxy Note 2, Note 4, tagad Note 8. Nevaru izlemt, pirkt Noti 10+ vai gaidīt kādu Note 16 lai neizjauktu progresiju?

    Ivars
    09.08.2020 01:14
    Reply to  Raimonds

    labāk pagaidi😟

    Ģirts Vaciaks
    09.03.2020 11:31

    SD karte. Kā ar to?

    Раимондс Акис
    21.03.2020 17:27

    Iegādājoties Samsung Galaxy Note 10+ komplektā bija lādētājs EP-TA800. Protams nopirku izslavēto super ātro 45v. lādētāju EP-TA 845. Uzlādes starpība 10 minūtes. Ja ar EP-TA800 no tukša=0 līdz 100% lādē 70 minūtes , tad EP-TA 845 lādē 60 minūtes.

    Раимондс Акис
    21.03.2020 17:32

    Fotogrāfijas ” Panorāmas režīmā ” sanāk stipri deformētas. Note 8 šo funkciju pilda jūtami korektāk.

    Ivars
    09.08.2020 01:10

    Nepērat šo mēslu. Viņam jaunam cena varētu būt 300€
    Viss karās. Liekas sateigts un nepabeigts modelis.

    Roberts Grinbergs
    26.11.2020 15:21
    Reply to  Ivars

    Nekas viņam nekarās. Viss strādā perfekti

    Reklāma
    Labākais viedtālrunis viskvēlākajiem Samsung faniem. Tikai nepērciet Galaxy Note10 bez plusa atzīmes!Samsung Galaxy Note10+ apskats