Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus Nord apskats – apbrīnojams mārketings vidējās klases tālrunim

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    OnePlus Nord ir lielisks vidējās klases tālrunis, kas aizpilda gandrīz visas vajadzīgās ailītes. Tiesa, to nevajag uztvert kā flagmaņu slepkavu, tad var piedzīvot vilšanos.

    Jaunākie raksti

    “OnePlus atgriežas pie saknēm.” un “Beidzot šī gada flagmaņu slepkava!” ir frāzes, kas visai bieži izskanējušas ārzemju apskatnieku refleksijās par OnePlus Nord. Tieši šīs frāzes ir tās, kam es tā vienkārši nespēju uzticēties. Proti, pie saknēm OnePlus būtu atgriezies, ja tiešām piedāvātu flagmaņu veiktspēju par vidējās klases cenu, kā pirmsākumos. Par flagmaņu slepkavu šoreiz arī nav runas, jo OnePlus šogad piedāvā pilvērtīgus flagmaņus par pilnvērtīgām cenām un ar savu flagmaņu kanibālismu firma negrasās nodarboties. Kas tad ir OnePlus Nord? Vienkārši, ļoti labs vidējās klases tālrunis, kas saņēmis netipiski daudz mārketinga aktivitāšu.

    Tieši lieliskais OnePlus Nord mārketings ir tas, kas 21. jūlijā (izziņošanas datumā) lika sajukt prātā internetam. Un patiešām šī ir pirmā reize, kad redzu, ka pārdošanas daļa iespringst tik ļoti par vidējās klases tālruni. Visbiežāk ir tā, ka flagmaņklase prezentē ražotāju muskuļus un potenciālu, tādēļ visa baneriem un reklāmām paredzētā nauda tiek tieši šiem veikumiem, bet vidējā klase, kurā ietilpst vispirktākie tālruņi, pie mārketinga priekiem tiek ļoti apgraizītā veidā. Piemēram, Samsung Galaxy A50, kas pagājušajā gadā kļuva par pārdotāko tālruni pasaulē, nesaņēma ne tuvu tik daudz mārketinga pasākumu, kā OnePlus Nord. Tas protams liek spekulēt, vai OnePlus varētu Nord attīstīt, kā savu apakšzīmolu?

    Kādēļ tad pēkšņi vidējā klase kļuvusi par lielražotāju spēļu lauku? Tādēļ, ka flagmaņu cenas uzšāvušās neadekvātos augstumos, un tādēļ, ka Covid-19 sekas ir diēta daudzu pircēju maciņiem. Tikmēr OnePlus Nord tiek pozicionēts, kā pretinieks Apple iPhone SE (2020), LG Velvet un Google Pixel 4A. Tādēļ turpmākā apskatā OnePlus Nord saukšu par pilnvērtīgu vidējās klases dalībnieku, bet ne par flagmaņu killeri (šogad šis segments tika iznīcināts). Lai ko arī mārketinga speciālisti neteiktu, pavisam svaiga vidējās klases dižpārdokļa ideja vis nav. OnePlus pirms četriem gadiem izlaida OnePlus X ar tādu pašu mērķi. Vai ir iespējams divreiz iekāpt vienā un tajā pašā upē?

    Šoreiz burtu un ciparu klasifikācija aizstāta ar vārdu Nord. Dažās valodās tas nozīmē ziemeļi. tik tiešām tālrunis vairāk atbilst ziemeļnieku dizaineru izlutinātajām gaumēm un nemaz neasociējas ar Ķīnai raksturīgo niansēti, raibi ņirbošo estētiku. OnePlus Nord ir lielisks vidējās klases viedtālrunis ar ļoti labu veiktspēju, ekrānu un saskarni, bet nav aizmirsti zīmolam tipiskie kompromisi, kam klāt vēl nākuši vidējās klases kompromisi. To atspēko cena – sākot no 399 eiro.

    OnePlus Nord tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, OxygenOS 10.0
    • Ekrāns: 6.44 collu Fluid AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 408 ppi, 100.6 cm2, ap 86.7% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls, 90Hz atsvaidzes ātrums, HDR10+
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 765G (7 nm), astoņi kodoli: 1×2.4 GHz Kryo 475 Prime & 1×2.2 GHz Kryo 475 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 475 Silver, Adreno 620 video apakšsistēma
    • RAM: 6/8/12* GB
    • Atmiņa: 64/128/256* GB, UFS 2.1
    • Savinojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, aptX HD), NFC, USB Type-C, 4G, 5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, SBAS, NavIC
    • Papildus: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, žiroskops, e-konpass, skaņas profilu svira
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS; 8 MP, f/2.3, 119˚ ultra platleņķis; 5 MP, f/2.4 dziļuma sensors; 2 MP, f/2.4 makro kamera; HDR; 2x LED zibspuldzes; video – 4K@30fps, 1080p@30/60/240fps, žiro-EIS. Priekšā: 32 MP, f/2.5, 1/2.8″, 0.8µm; 8 MP, f/2.5, 105˚ultra platleņķa kamera, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķis; HDR; video – 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps.
    • Akumulators: Li-Po 4115 mAh, 30W ātrā uzlāde
    • Izmēri: 158.3 x 73.3 x 8.2 mm, 184 g
    • Cena: 399 eiro (8GB RAM/ 128 GB), 499* eiro (12GB RAM/ 256 GB)

    *testa ierīcei

    Ziemeļniecisks, bet stipri redzēts dizains

    Kā jau ierasts, OnePlus apskatniekus lutina ar palielu kasti, kurā līdzi doti oriģinālie maciņi. Brīnišķīgs mārketinga žests un tiešām lieliski maciņi. Mana tauste aizvien par favorītu atzīst melno Sand Stone maciņu ar smilšpapīra cienīgu reljefu. Zilais arī ir jauks, tomēr ātrāk smērējas, tādēļ izvēlējos melno.

    OnePlus Nord korpuss tiešām atstāj ziemeļniekiem raksturīgo pārdomātības un lakonisma pēcgaršu. Korpuss savienots prasmīgi un taustiņi ir ergonomiskā pozīcijā. Labais sāns ticis pie ražotāja rokraksta – skaņas profilu sviras. Vienmēr pēc OnePlus testēšanas mazliet pat ilgojos pēc šī ērtā nieka.

    OnePlus Nord pieejams divās krāsās – melnā un zilā. Pēdējā ir krāšņāka izvēle, kas patīkami ļauj izcelties uz pārējo fona. Šoreiz krāsa lieliski izmantota mārketinga materiālos, aizstājot tipiskos OnePlus sarkanos akcentus ar zilu krāsu, tas tiešām pievērš uzmanību. Kameru sistēma no vidus pārceļojusi uz kreiso stūri, kas nozīmē, ka tālrunis gāzelēsies, ja tiks lietots uz galda. To var izlabot ar maciņu, starpcitu, oriģinālajā komplektācijā arī viens nāk līdzi. Lakoniskā estētika ir viena no lielākajām tālruņa dizaina vērtībām. Tomēr, ja parakājas BBK Electronics (korporācija, kam pieder Oppo, Vivo, OnePlus, Realme zīmoli) apcirkņos, šāds dizains redzēts daudzos Realme, Vivo un Oppo tālruņos. Vienīgā atšķirības zīme ir pieminētā skaņas profilu svira.

    Kopumā dizains būtu dēvējams par gana nostrādātu, tomēr ir kāda vilšanās, kas pabojā visu prieku. Proti, sānu rāmis ir veidots no plastmasas. Jā, pulētais pārklājums teju sakrīt ar spīdīgo stikla aizmuguri, tomēr tausti apmānīt nevar. Turklāt, sāpīgi skatāmajos JerryRigEverything testos, rāmis neizturēja. Ja nevēlies piedzīvot padārgu krakšķi, neaizsargātu Nord neizmanto bikšu aizmugures kabatā! Šoreiz aizsargmaciņš ir obligāts.

    Ja OnePlus 8 gadījumā pukojos, ka ražotājs noskopojis IP mitruma un putekļu aizsardzību, tad Nord gadījumā esmu priecīgs redzēt silikona josliņu ap SIM atvilktni. Tas nozīmē, ka vismaz par daļēju mitruma noturību ir domāts. Jāteic, ka tiešām ir maz tālruņu, kas vidējā klasē par to domātu, kur nu vēl spētu aizsniegties līdz IP sertifikātam.

    Pieņemams ekrāns

    OnePlus 8 Pro šogad prezentēja vienu no labākajiem ekrāniem, tādēļ prieks, ka Nord arī ticis pie AMOLED ekrāna. Vienmēr patīkami, ka arī vidējā klase tiek pie šādas matricas. Šoreiz ekrāns ir plakans un nav noliekto malu. Tas nozīmē, ka nebūs problēmu ar nejaušiem pieskārieniem un attēla deformāciju malās. Izšķirtspēja ir pietiekama, lai saturs būtu gana detalizēts, skata leņķi ir lieliski un 90Hz atsvaidze ļauj plūdeno pieredzi padarīt vēl mīkstāku. Vienīgais, kur tiešām gribas piesieties ir redzamība spilgtā saules gaismā. Diemžēl, ekrāna maksimālais spilgtums un cimperlīgā automātiskā spilgtuma piemērošana netiek galā ar uzdevumu. Toties iekštelpās par ekrāna kvalitāti sūdzību nav. Kādam var nepatikt, ka Nord nepiedāvā vienmēr ieslēgto ekrānu gaidīšanas režīmā, toties var tikt pie niansēti personalizējama skata, pieklauvējot ekrānam. Šāds risinājums taupa akumulatoru, tikai rēķinieties, ka ne visi paziņojumi tiks parādīti. Piemēram, ar WhatsApp notifikācijām ambientais ekrāns nedraudzējas vispār.

    Patīkami redzēt, ka ekrāna un korpusa attiecība ir flagmaņcienīga. Ražotājs nolēmis izmantot divas pašiņu kameras, tas nozīmē, ka neuzkrītošā caurumiņa vietā šoreiz ir krietni druknāks pīrsings. Ikdienā diez ko daudz tas no satura nenoēd, turklāt Nord ticis pie fona attēliem, kas integrē grauzumu. Lai gan šāds ekrāna grauzumveids nav nekas jauns, programmatūra vēl aizvien ne vienmēr ar to draudzējas. Piemēram, horizontāli lietojot saturu bieži parādīsies melna, neizmantojama josla, kas ir tālu no pilnekrāna pieredzes. Šādi kameru caurums kļūst daudz uzkrītošāks, kā, ja tiktu iekļauts saturā. Grrrr….

    Tīri feini, ka OnePlus virs Gorilla Glass 5 aizsargstikla uzklāj aizsargplēvi. Tiesa gan jāteic, ka jau pēc nedēļas saudzīgā kabatā uz tās parādījās švīkas.

    Ar atbloķēšanu viss ir kārtībā

    Pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna un atbloķēšana ar seju ir klasisks komplekts, kas pieejams arī OnePlus Nord. Sejas atpazīšana gan strādā par kapeiku lēnāk, kā citiem, tādēļ koncentrēšos tikai uz pirkstu nospiedumu lasītāja darbību. OnePlus vienmēr ir spējuši lieliski pielāgot optiskos pirkstu nospiedumu sensorus, tādēļ milzu prieks un sajūsma, ka nu tāda pati pieredze tiek piedāvāta arī vidējā klasē. Nord veikums tiešām atstāj kaunā Samsung A sēriju. Ja salīdzina ar OnePlus flagmaņu brāļiem, darbība ir par kripatu gausāka, bet pietiekami uzticama, lai būtu ikdienā ērta. Optisko lasītāju specifika tiem ļauj nedaudz apmulst, ja apkārt ir spilgta gaisma, tomēr tad noderēs sejas atpazīšana, kam gaisma tieši ir vajadzīga. Kopumā pirkstu nospiedumu lasītājs ir viens no labākajiem, kāds vidējā klasē pieejams.

    Lieliska veiktspēja

    Kādēļ apskata sākumā teicu, ka šoreiz nav runa par flagmaņu slepkavu? Tādēļ, ka izmantots vidējās klases procesors. Labā ziņa, ka visjaudīgākais vidējās klases procesors. Tas nozīmē, ka, salīdzinot ar flagmaņu procesoru, Qualcomm Snapdragon 765G piedāvā nedaudz lēnākus kodolus, nedaudz lēnākus 5G teorētiskos ātrumus (droši iekomentē, ja Tev šis parametrs mūsu platuma grādos šobrīd šķiet svarīgs) un tuč, tuč mazjaudīgāku grafisko pēcapstrādi, ja salīdzina ar Snapdragon 865. Ikdienā tas nozīmē, ka aplikācijas ielādējas nedaudz lēnāk, bet, kad ielādētas strādās bez liekas buksēšanas. OnePlus Nord jāslavē, jo šobrīd vienīgais vidējā klasē piedāvā 12 GB RAM, kas ļauj atmiņā paturēt veselu kaudzi ar atvērtām aplikācijām. Turklāt salāgotā saskarne un ekrāna atsvaidze tiešām piedāvā vienu no plūdenākajām ikdienas pieredzēm vidējā klasē. Tā ka veiktspējas ziņā, te viss ir vislabākajā kārtībā, ja vien atceramies, ka runa ir par vidējās klases tālruni. Ja atceramies, tad veiktspējā kompromisus saskatīt nevar.

    256 GB ir gana dāsns apjoms, tomēr papildus atmiņas karti tālrunis neatbalsta. Kāds varētu kurnēt par 3.5 mm austiņu ligzdas neesamību, bet tas ir loģisks solis, jo arī OnePlus šogad meties īsto bezvadu austiņu vājprātā ar OnePlus Buds, tādēļ nemaz neceriet uz 3.5 mm austiņu ligzdas atgriešanos. Tomēr pilnai laimei, būtu gribējis komplektācijā iekļautu pāreju. Ja reiz runājam par audio, vēl kāda vilšanās ir mono skaļrunis Nord apakšā. Tas spēj sasniegt pieklājīgu skaļumu, bet par ļoti kvalitatīvu to nenosauksi.  Vienmēr jārēķinās, ka atsevišķos scenārijos ar pirkstu var nobloķēt skaņu. Stereo skaļruņu trūkums ir neizmantota izdevība. Toties jāuzteic vibro motors, kas šoreiz kalibrēts gana smalki. Diemžēl, maksimālais stiprums varēja būt nedaudz lielāks.

    Super ātra uzlāde

    Šobrīd var teikt, ka 4000 mAh ir minimums, kādam jābūt akumulatoram. Nord izpilda šo minimumu ar mata tiesas uzviju – 4115 mAh. Lai gan dienu ar tālruni var izvilkt, jau OnePlus 8 apskatā novēroju, ka tālrunim fonā notiek dažādi procesi, kas tukšo akumulatoru ātrāk, kā gribētos. Tā ir arī OnePlus Nord gadījumā. Tā nav katastrofa, tomēr citi ražotāji ar šo tiek mazliet labāk galā.

    Akumulatora tukšošanās tiek kompensēta ar Warp Charge 30T. Komplektā iekļauts ikoniskais sarkanā vada lādētājs, kas 15 minūtēs piedzen aptuveni 30% akumulatora, bet pusstundā ap 60%. Iespaidīgi. Šis liek pavīpsnāt par baumām, ka jaunie iPhone komplektā nesaņemšot nekādu lādētāju, toties vidējā klasē OnePlus piedāvā nevis šādu tādu, bet izcilu lādētāju.

    Lieliska saskarne

    Ar saskarnēm ir tā, ka ideāli būtu atrast vidusceļu starp tīru Android un tiem niansētajiem pielāgojumiem, ko piedāvā apjomīgās citu ražotāju ādas. OxygenOS ir gājis šo vidusceļu. Jau daudzus gadus apskatnieki visā pasaulē jūsmo par šo saskarni, manuprāt, pamatoti.

    Gana daudz aizgūts no Google, lai saskarne šķistu tīra, gana daudz pieejami pielāgojumi, lai personalizētu to savai gaumei, gana daudz paveikts, lai pieredze būtu plūdena un atkarību raisoša. Velns slēpjas niansēs. Piemēram, atverot aplikāciju atvilktni un nedaudz paturot, var tikt pie sistēmas meklētāja, bet atvērto aplikāciju logs ļauj ātrāk braukāt pa aplikācijām ikonu joslā zem atvērtajām aplikācijām.

    Īpaši jāuzteic OxygenOS atjauninājumu regularitāte. Kopš testa uzsākšanas, saņēmu divus, kas izlaboja dažas buktes programmatūrā, bet ieviesa arī korekcijas, par kurām neesmu tik sajūsmināts. Piemēram, Google asistenta aktivizēšanu ar bloķēšanas taustiņu. Tā protams var darīt, tikai justos gandarītāks, ja man pajautātu, vai to vēlos, jo mana muskuļu atmiņa nav pieradusi pie izslēgšanas/restartēšanas opcijas tikt, paturot bloķēšanas un skaļuma taustiņu uz augšu.

    Kā vienmēr, pieejama tumšā tēma; Zen Mode, kas kontrolēs atkarīgos; lasīšanas režīms, kas interfeisu padara melnbaltu; spēļu režīms, kas ļauj optimizēt resursus, lai spēles ietu uz pilnu klapi un beidzot sakārtota žestu vadību. Jāteic, ka saskarne ir viens no iemesliem, kas runā par labu OnePlus Nord, ja to salīdzina ar konkurentiem.

    Sešas kameras: bez trim mierīgi varēja iztikt

    OnePlus Nord ir ražotāja rekordists, jo neviens iepriekšējais zīmola viedtālrunis nav saņēmis tik daudz kameru. Tātad – četras aizmugurē, divas priekšā, kopā sešas kameras. Tiesa, te gan jāatceras tālruņa cena. Proti, vidējās klases kameru departamenta līdzekļus izdalām uz vairāk kamerām, kā flagmaņu brāļiem = viduvējāks sniegums, kā, ja būtu mazāk kameru. OnePlus vienmēr ir ekonomējis kameru departamentā, bet šoreiz jāteic, kas par daudz, tas par skādi.

    OnePlus Nord ticis pie:

    • 48 MP, f/1.8, optiski stabilizētas galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.3, 119˚ ultra platleņķa kameras
    • 5 MP, f/2.4 dziļuma sensora
    • 2 MP, f/2.4 makro kameras
    • 32 MP, f/2.5 pašiņu kameras
    • 8 MP, f/2.5, 105˚ultra platleņķa pašiņu kameras

    Galvenā kamera ir tīri pieklājīga. Reklāmas nekautrējas daudzināt, ka kamera aizlienēta no OnePlus 8, tomēr jūtams, ka šoreiz izmantots cits pēcapstrādes algoritms. Krāsas ir piesātinātas, reizēm pārspīlētas. Vairumam sociālo tīklu rezultāts derēs. Lai gan vislabākais rezultāts būs, sakombinējot pikseļus 12 MP, ir pieejams arī 48 MP režīms.  Tiesa gan tad bildes, nesaprotamu iemeslu dēļ, sanāk jūtami neasākas. Lielais pikseļu skaits ļauj iegūt kvalitāti nezaudējošu divkāršu palielinājumu. Daļēji tas kompensē telefoto kameras trūkumu, bet tas arī nozīmē, ka jebkurš palielinājums virs 2x kardināli zaudēs kvalitāti. Tā kā uz pārējām kamerām ietaupīts, ultra platleņķa kamera nevar sasniegt galvenā sensora sniegumu. Krāsas tiek ģenerētas līdzvērtīgi, tomēr detaļu ir jūtami mazāk, malās un stūros attēls kļūst neass.

    No iepriekšējām OnePlus paaudzēm uzlabots nakts režīms. Tomēr jau atkal jāņem vērā kameru atšķirīgā specifika, kas saka priekšā, ka visizmantojamākais veikums sanāks aizmugures galvenajai kamerai. Jārēķinās, ka nakts skats prasa nedaudz pacietību, toties detaļas tiek atgūtas. Te lieti noder galvenās kameras optiskā stabilizācija. Tiesa gan, bieži attēls izskatās, kā uzņemts citā diennakts laikā.

    Ko dara pārējās aizmugures kameras? Godīgi sakot, imitē darbu. Jā, Nord spēj iegūt tīkami izpludinātu fonu un izkalkulētu priekšējo objektu portreta režīmā, bet ļaujiet jums pierādīt šīs kameras bezjēdzību. Veicu nelielu eksperimentu – aizklāju dziļuma sensoru, iznākums tāds pats. Turklāt pašiņu kamera spēj to pašu bez atsevišķa dziļuma sensora (Jā, Nord var iegūt dziļuma datus no ultra platās kameras, bet OnePlus 8 to pašu spēja ar vienu selfiju kameru). Nu kādēļ tā jāmāna tauta? Tikai tādēļ, lai aizmugurē būtu četras kameras? Šis mani protams sadusmo, jo varēja bez dziļuma sensora iztikt un ietaupījumu atvēlēt ultra platleņķa kameras uzlabošanai. Grrrr…. Tomēr kopumā portreta režīmam nav ne vainas, tikai pieklibo funkcionalitāte. Proti, pat budžeta klasē Nokia 5.3 ļauj mainīt izpludinājumu un fokusa punktu pēc bildes uzņemšanas, bet Nord pat kameras aplikācijā nepiedāvā izpludinājuma intensitātes maiņu. Labā ziņa, ka galvenās kameras sensors ir tik liels, ka mierīgi, pietuvinot var uzņemt bokētus attēlus, bez portreta režīma.

    Vienkārši pietuvinot galveno sensoru

    Jau OnePlus 8 apskatā pukojos par makro kameru. Šoreiz gribu teikt, ka šādas kameras būtu jāaizliedz ar likumu, jo budžeta klase spēj tās attaisnot ar labāku veikumu un tālruņu cenu, bet ne vidējā vai flagmaņu klase. Asumu nav iespējams precīzi notrāpīt, krāsu atainojums un izšķirtspēja nav attaisnojami, turklāt reizēm, pietuvinot galveno kameru vai 2x palielinājumu, var iegūt pārliecinošāku rezultātu. Protams, labā gaismā var paveikties, bet vai tādēļ vajadzēja atsevišķu kameru?

    Griežam tālruni otrādi! Idejiski divas pašiņu kameras ir labāk par vienu. Praksē, tā gluži nav. Ultra plati selfiji ir brīnišķīga ideja, kas ļautu ietvert vairāk draugu kadrā un samazināt pašiņpuļķu izraisītas nāves (atsauce uz Nord reklāmu). Tomēr piedāvātā leņķa izmaiņa ir pārāk maza, lai attaisnotu atsevišķu kameru. Piemēram, Samsung Galaxy A51, kropojot ar vienu kameru spēj panākt gan platleņķa, gan šaurāka leņķa efektus. Tikmēr par galveno pašiņu kameru jāsaka, ka ir OK, tomēr reizēm kaitina tonālā krēma kārta, ko tā uzspiež saviem upuriem. Vēl kāds neizprotams misēklis ir ar video – 4K 60fps režīms ir pieejams, bet tikai pašiņu kamerā. Aizmugure to nespēj.

    Kopumā – viena laba, divas izmantojamas, pārējās bezjēdzīgas kameras.

    Konkurence tomēr ir

    Jāatzīst, ka OnePlus Nord efektīvais mārketings uz mirkli aizmigloja arī manas acis un man pat šķita, ka šī ir vienīgā izvēle prasītajā cenā. Tomēr tā nav. Apple iPhone SE (2020) ir lieliska alternatīva, kas piedāvā pilnu premium korpusu, bezvadu uzlādi, IP aizsardzību un krietni jaudīgāku procesoru. OnePlus Nord atspēlējas ar modernākas formas, labāku ekrānu, daudzveidīgākām kamerām, 5G atbalstu un daudz ietilpīgāku akumulatoru. Šo cīņu protams izšķirs mūžsenais jautājums, kuru platformu izvēlēties. Sarežģītāk ir Android nometnē. Cena nokritusies Xiaomi Mi Note 10, kas piedāvā alumīnija rāmi, labāku ekrānu, krietni ietilpīgāku akumulatoru un sakarīgākas kameras. Tikmēr vēl mulsinošāka situācija ir pašos BBK Electronics apcirkņos. Realme X2 Pro piedāvā īstu premium korpusu, ekrānu, kas spēj tikt galā ar spilgtu saules gaismu, stereo skaļruņus, uz papīra jēdzīgākas kameras un jaudīgāku procesoru par to pašu cenu. Vienīgais, ar ko Nord var atspēkoties ir super ērtā profilu svira un 5G atbalsts. Vai ar to ir gana? Un lai izvēli padarītu vēl sarežģītāku, vērts pieminēt OnePlus 7T, kas maksā vien 30 eiro dārgāk par Nord, bet piedāvā spilgtāku ekrānu, premium korpusu, spējīgāku procesoru, stereo skaļruņus un loģiskākas kameras. Uh… sarežģīta izvēle.

    Nobeigumā: apbrīnojams mārketings vidējās klases tālrunim

    Ja man būtu paradums valkāt cepures, es to noteikti noņemtu OnePlus mārketinga speciālistu priekšā. Firmas mārketinga budžets ir daudz mazāks par Samsung, Apple vai Huawei, tomēr ar asprātīgu pieeju viņiem jau atkal izdevies satracināt internetu, lai lietotāji būtu gatavi gaudot kā vilki uz OnePlus mēnesi. Tas, ko firma izdarījusi gadu gaitā, ir iespaidīgi. Izdevies ne vien savākt fanu bāzi, bet arī lietotājus, kas gatavi atzīt, ka OnePlus piedāvā pat pārākas kvalitātes par konkurentiem. OnePlus Nord ir tiešs pierādījums šiem centieniem. Tiesa, ja nedaudz izfiltrē izcilā mārketinga pausto.

    Ja es Nord uztvertu kā flagmaņu slepkavu, es būtu vīlies. Ja uztveru to kā vidējās klases viedtālruni, esmu sajūsmā. OxygenOS ir viena no labākajām Android saskarnēm ever. Komplektā ar lielisku veiktspēju un 90Hz ekrāna atsvaidzi ikdienas pieredze atstāj kaunā Samsung A sēriju un pat atsevišķus Nokia Android One piemērus, kam trūkst niansēto pielāgojumu. Tiesa gan, izvēlētā klase jau pati par sevi prasa kompromisus, lai saglabātu pieņemamu cenu + kompromisi, kas OnePlus jau bijuši no paša sākuma. Plastmasas rāmis vidējās klases augšgalā šogad vairs nav labais tonis; ekrāns, diemžēl, netiek galā ar spilgtu saules gaismu; kameras spēj vienlaicīgi gan iepriecināt, gan nokaitināt. Taču viens no lielākajiem mīnusiem ir, ka tālrunis nepiedāvā nevienu tādu īstu odziņu, kas to atšķirtu no sabiezējušā vidējās klases klāsta.

    Tomēr pēcgarša ir patīkama. Ziemeļniecisko pieeju šoreiz uztveru kā komplimentu man – ziemeļniekam. Mans apskatnieka goda prāts lika atrast krietnu žūksni ar utīm OnePlus Nord matos, bet to daru tādēļ, lai vēlāk lasītāji nevarētu sūdzēties, ka nebrīdināju. Tomēr, skatoties uz vidējās klases kopainu, jāteic, ka Nord ir viens lielisks tālrunis, ko mierīgi varu ieteikt konkrētajā cenu grupā, tādēļ droši piešķiru “Kursors.lv rekomendē” birku! Produkts tiešām ir labs. Tiesa gan tā izvēlē iesaku saglabāt vēsu prātu, jo šoreiz konkurence ir ļoti sīva un nevajag ļaut reklāmām aizmiglot prātu.

    Patika

    • Tīrs, lakonisks dizains, ar atšķirīgu (zilo) krāsojumu
    • Lieliska veiktspēja
    • OxygenOS ir viena no vislabākajām saskarnēm, kāda pieejama
    • Galvenā kamera strādā lieliski
    • Cenas/ieguvuma attiecība

    Nepatika

    • Plastmasas rāmis korpusā
    • Ekrāns netiek galā ar spilgtu saules gaismu
    • Makro kameras un dziļuma sensori būtu jāaizliedz ar likumu
    • Nav: 3.5 mm austiņu ligzda, atmiņas karšu lasītājs, bezvadu uzlāde, stereo skaļruņi, IP aizsardzība

    OnePlus Nord ir lielisks vidējās klases tālrunis, kas aizpilda gandrīz visas vajadzīgās ailītes. Tiesa, to nevajag uztvert kā flagmaņu slepkavu, tad var piedzīvot vilšanos.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    9
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    7
    Kameras
    6
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurčiks
    18.08.2020 10:38

    Bet zvanu kvalitāti telefonam vairs vispār neviens netestē?
    Vai tas tāpēc, ka zvanam no iphone katru 3. vārdu nevaru saprast un kaut kā apple panāca, ka apskatos to nepiemin?

    Kursors.lv
    18.08.2020 10:41
    Reply to  Jurčiks

    Telefonus lietojam ikdienā testa periodā un ja pamanām, ka tas uzvedas kaut kā savādāk nekā citas testētās ierīces, tad par to runājam. Bet pēdējā laikā, manuprāt, visi telefoni nodrošina diezgan līdzīgu sakaru kvalitāti. Bet ikdienā nesēžam sliktu sakaru vietās, kur varētu just atšķirības signāla uztveramības ziņā.

    Krotow
    18.08.2020 12:29

    Liec mierā pašiņpuļķu izraisītas nāves. Vismaz vēl atlicis kāds veids kā dabai attīrīt civilizācijas genofondu.

    Jānis
    18.08.2020 13:00

    Man liekas, ka sūdzēties par plastmasas korpusa malām, kuras redz tikai atpakojot telefonu, jo visi tāpat nēsā maciņos jau tiešām ir utu meklēšana, jo izskatās, ka tas ir pamanīts tikai pēc JerryR… video. Teikt, ka SE ir lieliska alternatīva… tiešām lieliska? Es saprotu, ka Apple un lēti uzreiz ir lieliski, bet nu tas ir tomēr ļoti novecojis formas un izpratnes telefons. …nevajag uztvert to, ka redz kāds es Android fans, gadus desmit jau pārsvarā esmu lietojis tieši Apple. Un labprāt arī kādas savas sajūtas ierakstītu, jo kā jau minēju, esmu ilgstoši lietojis apple, bet periodiski paņemu rokās kādu no “otras puses” telefoniem un laikam jau arī pateicoties (manā galvā) pozitīvajam 1+ imidžam un arī mārketingam pasūtīju eksperimentam Nord, ko nu jau 3 nedēļas lietoju. Lai cik tas nebūtu dīvaini, bet tas ir ilgākais, cik esmu lietojis ne-iphone pa visiem gadiem, jo katru reizi ir gribējies to atdot prom un atgrizties pie iphone, bet šoreiz roka uz savu xr pavisam nestiepjas. Tas, ko es varu teikt, ka tiešām kamera, vismaz pamata strādā ļoti labi un, manuprāt, arī platleņķis ir pietiekami ok. Savukārt, priekšējās kameras man tiešām liekas ļoti ok un salīdzinot ar to pašu xr un vēl arī 11pro kaut kā… Read more »

    Jānis
    18.08.2020 13:38

    Es par to plastmasa – alumīnijs vairāk kā faktu, ka tāpat noslēpti maciņā un noteikti tas Sand Stone ir izcils taktilajām sajūtām, ko jau kaut kad 7pro testējot novērtēju.
    Nu par to 7T izklausies kā māretolgs – operējot ar dažādiem parametriem, kam salīdzina cenu, jo jāsalīdzina tomēr līdzvērtīgi aparāti, bet par 30eur lētākais nord jau būs ar divreiz vairāk atmiņu un lielāku ram. Tā kā 130 eur vien starpība tomēr būs. Un vispār, cik skatos, rāda, ka out of stock un diez vai to arī turpinās tirgot. Nevienam jau nevajag kanibalizēt savu lētāko produktu.

    Speeder
    19.08.2020 22:09

    Iphone SE 2020 ir IPS LCD ekrāns. Tehnoloģiski un no dizaina tas ir dinozaurs. Tie telefoni nav salīdzināmi. Vienīgais Apple trumpis ir OS.

    Artūrs Šmitiņš
    07.09.2020 11:14

    Plastmasas korpuss var būt arī kvalitatīvi veidots, līdzīgi kā bija iphone 5c un manam pixel 3a, kas ir pieejams LV un kam atšķirībā no kaut kādiem samsungiem, oneplus nord, kur plastmasa izskatās pēc vāji imitēta nekvalitatīva metāla ar kaut kādu bezgaumīgu bling efektu, ir viena ļoti laba kamera, pietiekoši laba cena un lieliska OS. Vairāki lielie youtuberi jau iznākušo pixel 4a ir kronējuši par izdevīgāko darījumu starp SE un Nord.

    Jānis Bukovskis
    18.08.2020 14:46

    Oxygen os izskatās pēc vannila android? Kas tur var būt lielisks? 😀

    Janis Murnieks
    18.08.2020 15:15

    Vai preistalētās ne-Googles aplikācijas ( FB , u.c. ) ir brīvi atinstalējamas ?

    Tutu
    21.08.2020 20:29
    Reply to  Janis Murnieks

    Jā var. Sākotnēji ir facebook, instagram. Kā arī pāris oneplus lietotnes, kuras daļu var izdzēst.

    Kursors.lv
    18.08.2020 17:13

    Jaunā Oxygen OS versija izskatīsies pēc Samsung One UI :)

    Janis Murnieks
    18.08.2020 18:41

    ehh :(

    Jānis Bukovskis
    18.08.2020 21:35

    Daudz labāk 😀

    Jānis Rišis
    18.08.2020 22:22

    Bet šitais Samsung Galaxy M31sizskatās lētāks un arī labs varbūt.

    nabukoo
    19.11.2020 16:17

    Pēc 3 mēnešu lietošanas pilns nets ar problēma ar mobilo internetu. Man tai skaitā.

    Reklāma
    OnePlus Nord ir lielisks vidējās klases tālrunis, kas aizpilda gandrīz visas vajadzīgās ailītes. Tiesa, to nevajag uztvert kā flagmaņu slepkavu, tad var piedzīvot vilšanos. OnePlus Nord apskats - apbrīnojams mārketings vidējās klases tālrunim