Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy A52 apskats – tāllēciens vidējā klasē

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Samsung Galaxy A52 ir lielisks pieteikums vidējā klasē, kas uzstāda noteikumus arī citiem ražotājiem.

    Jaunākie raksti

    Kas kopīgs Samsung Galaxy A50/A51? Popularitāte. Galaxy A50 kļuva par 2019. gada pārdotāko viedtālruni pasaulē, bet Galaxy A51 par pagājušā gada lasītāko apskatu Kursors.lv. Nav jau nekāds brīnums, tie ir augļi, ko ļauj ievākt Samsung mārketings, ar mērķtiecīgu darbību daudzu gadu garumā. Tas arī parāda lietotāju reālo pirktspēju, jo flagmaņi rāda muskuļus, bet vidējā klase atspoguļo patieso maciņu biezumu. Tādēļ ar prieku piesaku dižpārdokļu turpinājumu Samsung Galaxy A52!

    Šogad Samsung piedāvā divus atšķirīgus modeļus Galaxy A52 un Galaxy A52 5G. Pēdējais ticis ne vien pie modernākas datu pārraides, bet arī jaudīgākas čipkopas, ātrākas atsvaidzes ekrāna un attiecīgi augstākas cenas. Biju patīkami pārsteigts, lasot specifikāciju, cik liela izaugsme piedzīvota no iepriekšējā gada modeļa – uzlabota veiktspēja, ekrāns ieguvis ātro atsvaidzi, korpuss nu ir mitrumdrošs, palielināts akumulators, galvenā kamera saņēmusi optisko stabilizāciju un beidzot vidējā klasē nav noskopoti stereo skaļruņi. Ja gada laikā iespējams tāds tāllēciens attīstībā, tad, ko varēs sagaidīt no nākamā gada? Bet tikmēr ķeršos vērsim pie ragiem šī gada veikumam.

    Reklāma

    Samsung Galaxy A52 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, One UI 3.1
    • Ekrāns: 6.5 collu Super AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 405 ppi, 102.0 cm2, ap 84.9% ekrāna un korpusa attiecība, 90Hz atsvaidze, 800 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 720G (8 nm), astoņi kodoli: 2×2.3 GHz Kryo 465 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 465 Silver, Adreno 618 video apakšsistēma
    • RAM: 4/6/8* GB
    • Atmiņa: 128/256* GB, microSDXC lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, NFC, USB 2.0, Type-C 1.0, 3.5 mm austiņu ligzda, 4G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, IP 67 aizsardzība, stereo skaļruņi, e-kompass, žiroskops, ANT+, FM radio
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.7″, 0.8µm, PDAF, OIS; 12 MP, f/2.2, 123˚, 1.12µm ultra platleķis; 5 MP, f/2.4 makro; 5 MP, f/2.4 dziļuma sensors; LED zibspuldze; HDR; video – 4K@30fps, 1080p@30/120fps; gyro-EIS. Priekšā – 32 MP, f/2.2, 26mm, 1/2.8″, 0.8µm, HDR, video – 4K@30fps, 1080p@30fps.
    • Izmērs un svars: 159.9 x 75.1 x 8.4 mm, 189 g
    • Akumulators: nenomaināms Li-Po 4500 mAh, 25W ātrā uzlāde
    • Cena: 349 (6/128 GB) eiro

    *testa ierīcei

    Dizains – ar atsaucēm uz flagmaņiem

    Patīkami, ka arī dizains piedzīvojis krietnu evolūciju, atstājot vien nebūtiskus trūkumiņus. Par visu pēc kārtas!

    Nezinu, vai tas ir tādēļ, ka tikko testēju gigantisko ASUS ROG Phone 5, bet ar visu 6.5 collu ekrānu Samsung Galaxy A52 šķiet patīkami viegls un pat kompakts. Iespējams, tas tādēļ, ka viedtālrunis ticis pie 84.9% ekrāna un korpusa attiecības, kas rezultējas ar šauru rāmīti ap displeju. Jā, tas ir mazāk par priekšgājēju Galaxy A51, kam bija 87.4% un nepārspēts rezultāts vidējā klasē, toties Galaxy A52 ticis pie IP67 mitruma aizsardzības. How cool is that? Es jebkurā brīdī esmu gatavs rāmi uzbarot par kādu milimetru, ja tā ir cena, lai saņemtu ūdens noturību. Šis ir viens no retajiem viedtālruņiem vidējā klasē, kas vispār saņēmis IP aizsardzību, turklāt neizskatās pēc tanka. Tas ir arī lielisks veids, kā konkurēt ar agresīvo Xiaomi/Redmi/Poco piedāvājumu, kas sniedz visus debesu brīnumus, izņemot pieklājīgu mitruma aizsardzību. Pēdējo reizi šo ekstru Galaxy A klasē redzējām pirms trim gadiem – Samsung Galaxy A8. Šis kvalitātes kritērijs novieto Galaxy A52 augstāk par konkurentiem līdzīgā cenā.

    Pats Galaxy A52 ir viscaur plastmasīgs. Vienīgais korpusā izmantotais premium materiāls ir Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls. Jā, pieskāriens nejūt premium vēsumu, tomēr gribu Samsung uzteikt par godprātību, ka šoreiz plastmasa vairs neimitē stiklu. Aizmugure ir maigi matēta, tā neslīd un nekrāj pirkstu nospiedumus. Pilnai laimei gan būtu gribējis arī matētu rāmi, bet nu tā laikam būtu pārāk liela dienvidkorejiešu dizaineru spīdīgās gaumes apslāpēšana. Matētā aizmugure ir tieša atsauce uz Galaxy S21 sērijas matētajām aizmugurēm ar izteikto kameru cilni. Pati kameru platforma līgani saplūst ar pārējo aizmuguri. Kameru izvietojums atgādina olimpiskos riņķus. Nez, vai Samsung šogad sponsorēs olimpiskās spēles, un vai tās maz notiks?

    Rāmja kreisā puse tikusi pie ērtiem skaļuma un bloķēšanas taustiņiem. Jāteic, ka tie padevušies stingrāki (lasi kvalitatīvāki un neļurkājas) nekā ROG Phone 5 un Galaxy S21 Ultra taustiņi, kas nepatīkami braukāja uz augšu un leju tikai atstutējot pirkstu vien. Apakšā, bez USB ligzdas un skaļruņa restes, ir mikrofons un 3.5 mm austiņu ligzda. SIM un atmiņas karšu atvilktne šoreiz novietota rāmja augšā. Vai pamanījāt, ka Samsung Galaxy A52 saņēmis gan 3.5 mm austiņu ligzdu, gan atmiņas karšu lasītāju, gan lādētāju komplektācijā? Tie ir elementi, par kuru trūkumu ne viens vien apskatnieks šogad lēja gaužas asariņas, apskatot Samsung flagmaņus. Šoreiz vidējā klasē viss ir vislabākajā kārtībā. Kopumā, ja pirksti nealkst premium materiālus, dizains ir nostrādāts un IP67 aizsardzība ir papildus ekstra vidējā klasē.

    Lielisks ekrāns

    Nav šaubu, ka Samsung piedāvātie AMOLED ekrāni ir lieliski. Arī Galaxy A52 nav izņēmums. Kontrasts ir lielisks. Skata leņķi ir izcili. Saredzamība saulē ļoti laba. Krāsas dzīvīgas kā suitu seģenes. Jā, spilgtums nedavelk līdz flagmaņu augstumiem, bet Samsung negrasās nodarboties ar kanibālismu, turklāt esošais būs pieņemams arī saulainā dienā. 90Hz atsvaidze ir jaunums Galaxy A klasē, ja nu tomēr gribas augstāku, jāskatās Samsung Galaxy A52 5G virzienā, kas saņēmis visus 120Hz. Ideālā variantā gan gribētos dinamisko režīmu, kas taupa akumulatoru, pielāgojot mazāk hercu statiskiem kadriem, vairāk hercu dinamiskiem, bet tas ir dārgāks risinājums, kas šogad, lai paliek flagmaņiem. Kaut kā taču par tālruni jāpaprasa tūkstotis.

    Vienīgais trūkums, patiesībā nav saistīts ar pašu ekrānu, bet jau pieminēto Dienvidkorejas dizaineru nespēju atteikties no spīdīgiem elementiem. Proti, ap pašiņkameras pīrsingu aplikts spīdīgs riņķītis. Ko tādu varēja atrast arī Samsung Galaxy S20 FE. Lai gan tas izklausās pēc pirmās pasaules matu skaldīšanas problēmas, tomēr šķiet neloģiski saturam nozagtu punktu pastiprināti uzsvērt. Tas nepatīkami atspīd dažādos leņķos un pat reizēm novērš uzmanību no satura. Atvainojos, ka to neizdevās noķert bildēs, bet ikdienā tas atspīd negaidītākajos mirkļos. Šoreiz kameras caurumiņš no smukumpumpiņas pārtapis par kaitinošu kārpu.

    Klasiska atbloķēšana

    Salīdzinot ar pagājušo gadu, uzlabota gan sejas atpazīšana, gan optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs. Sejas atpazīšana notiek pietiekami ātri, bet jāatceras, ka tā nav drošākā metode un ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma. Beidzot Samsung sakārtojis aiz ekrāna novietotā pirkstu lasītāja darbību. Uzlabots gan ātrums, gan precizitāte. Pirksts sekmīgi atpazīts tiek astoņas reizes no desmit. Tiesa gan ātrdarbībā OnePlus Nord un Realme X2 Pro vidējā klasē vēl aizvien uzrāda nepārspētu sniegumu. Vienīgā iebilde ir pret lasītāja novietojumu, kas šķiet nedaudz par zemu, lai būtu organisks.

    Lieliski skaļruņi, viduvēja vibrācija

    Stereo skaļruņi vidējā klasē ir šī gada jaunums. Tos aktualizēja Xiaomi, bet nu pārņēmis arī Samsung. Atšķirība tiešām ir jūtama. Par stereo skaņu rūpējas rāmja apakšā novietotais skaļrunis komplektā ar auss skaļruni. Pēdējam atvere veidota tik smalki, ka no sākuma to pat nevarēja pamanīt. Skaņa ir pieklājīgi skaļa un pat tīri labi balansēta. Jā, reizēm pietrūkst pa basam, vai tiek nošmaukta pa kādai augstajai frekvencei, bet, salīdzinot ar pagājušo gadu, uzlabojums ir vērā ņemams. Toties vibro motora darbība ir stipri viduvēja un tālu no niansētas kalibrācijas, ko motoriņš ar mokām cenšas imitēt.

    Uzlabota, bet ne ideāla veiktspēja

    Laiks nestāv uz vietas arī šajā departamentā. Šogad Samsung atteicies no pašražotajiem Exynos procesoriem, priekšroku dodot Qualcomm. Samsung Galaxy A52 darbina Qualcomm Snapdragon 720G, kas veiktspējas testos uzrāda galvas tiesu pārāku sniegumu par priekšgājējā izmantoto Exynos 9611 un Snapdragon 6xx sērijas procesoriem. Es gan pārāk nejūsmoju par sintētiskajiem testiem, jo ražotājiem pastāv iespēja ar tiem manipulēt, tādēļ par galveno kritēriju izvirzu ikdienas darbību. Teiksim tā, ka ikdienas darbība ir tālu no veiktspējas paraugstundas, bet cenai pietiekami atbilstoša. Biezajā saskarnē ik pa brīdim jūtamas nelielas aiztures. Tās nav kritiskas, bet skaidrs, ka līdz galam te viss nav gana labi salāgots, lai darbība būtu plūdena. Toties video apakšsistēma strādā pieklājīgi. Piemēram, ielādējot spēles, būs jāuzgaida par kapeiku ilgāk kā konkurentiem, bet, kad spēle ielādēta, kadru zudumi būs salīdzinoši maz.

    Testa ierīce saņēmusi 8GB RAM un 256GB, kas ir gana dāsns komplekts, ja ņem vērā, ka pat Galaxy S21 Ultra standarts bija 128 GB par četrciparu cenu. Tiesa pie operatoriem pārsvarā pieejama 6/128 GB versija. Interesanti, ka vidējā klase saņēmusi gan atmiņas karšu lasītāju, gan 3.5 mm austiņu ligzdu, gan FM radio – tehnoloģijas, kas flagmaņu klasē vairs reti sastopamas.

    Palielināts akumulators

    Biju patīkami pārsteigts, uzzinot, ka Samsung izdevies iemānīt Li-Po 4500 mAh akumulatoru tik relatīvi kompaktā korpusā. Tā darbībai talkā nāk energoefektīvais Snapdragon 720G (8nm) procesors. Piedodiet, ka visu laiku salīdzinu ar pagājušā gada Galaxy A51, bet tieši akumulatora darbība, kas tukšojās straujāk par konkurentiem, neskatoties uz adekvāto ietilpību, bija liela vilšanās. Šoreiz visu komponenšu darbība salāgota tā, ka pat pie pamatīgas slodzes, vakaru mierīgi varēs sagaidīt. Es gan nebūtu tik optimistisks, kā Samsung mārketings, kas lepni paziņo, ka šis ir divu dienu viedtālrunis, tomēr ar zemāku noslodzi gan jau arī tas ir iespējams. Hej, Apple un Samsung flagmaņi, uzminiet, kas ir Galaxy A52 kastītē? Lādētājs! Lai gan viedtālrunis atbalsta 25W ātro uzlādi, komplektā iekļauts lēnīgāks 15W lādētājs. Tas vienalga ir jauks žests, lai nebojātu ierīci ar citu ražotāju lādētājiem.

    One UI 3.1

    Jāteic, ka One UI saskarne laika gaitā ir pozitīvi nobriedusi. Patīkami, ka Samsung mēģinājis tuvoties Google tīrībai, atsakoties no nejēdzīgā Bixby loga. Protams, ir pieejama arī Samsung veidota alternatīva, bet tā netiek uzspiesta pēc noklusējuma. Tas protams nenozīmē, ka saskarne būtu tīra no liekprogrammām, tomēr šie ir ilgi gaidīti sīkumi, kas atslogo apjomīgo saskarni. Mēdz gadīties arī pa kādam vecam niķim – piemēram, “nejauši” neielādēta kalkulatora, ko vajadzētu ielādēt no Galaxy Store kopā ar citām Samsung aplikācijām.

    One UI 3.1 piedāvā gan kosmētiskas, gan praktiskas izmaiņas paziņojumu logā. Notifikācijas tiek grupētas pēc prioritātēm, turklāt tagad pieejama to vēsture, ja nu kas palaists garām. Veikli var tikt arī pie multimediju vadības un savienoto ierīču logiem, kas ir gana parocīgi.

    Kā vienmēr, pieejami mikroskopiska līmeņa pielāgojumi, kas atšķir saskarni no tīra Android. Piemēram, sānu panelis, kas ir gana neuzbāzīgs, bet spēj paslēpt ātri pieejamus īsceļus, kontaktus un pat mērrīkus.

    Kā vienmēr, vizuāli ne visiem patiks multenīgā estētika, bet to iespējams pielāgot. Lielākā priekšrocība tomēr ir ergonomika, kas tīram Android izstieptos ekrānos sāk pieklibot.

    Kameras ar apendicītiem

    Šogad Samsung nolēmis uzlabot aizmugures galveno kameru. No 48MP tā izaugusi līdz 64MP, nedaudz palielināts sensora izmērs, ir plašāka diafragma un klāt nākusi optiskā stabilizācija. Pārējās kameras palikušas nemainīgas, tomēr optiskā stabilizācija ir rets viesis vidējā klasē, kas nodrošina patīkamu attīstību gada nogrieznī.

    Samsung Galaxy A52 saņēmis:

    • 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.7″, 0.8µm, OIS galveno kameru
    • 12 MP, f/2.2, 123˚, 1.12µm ultra platleķa kameru
    • 5 MP, f/2.4 makro kameru
    • 5 MP, f/2.4 dziļuma sensoru
    • 32 MP, f/2.2, 26mm, 1/2.8″, 0.8µm pašiņu kameru

    Uzlabotā galvenā kamera arī ir visspējīgākā. Pietiekami labā apgaismojumā bildes sanāk asas, kontrastainas ar labu dinamisko diapazonu. Optiskā stabilizācija nodrošina pieklājīgu sniegumu vājā apgaismojumā. Šogad Galaxy S21 Ultra sevi pieteica ar grandiozām tuvināšanas iespējām. Arī Galaxy A52 piedāvā no ultra platleņķa kameras atvasinātus digitālā palielinājuma lielumus. Tiesa gan, optiskā palielinājuma kamera nav iekļauta, kas nozīmē, ka runa ir par 64 MP attēlā izgrieztu daļu. Tātad viss, kas iet virs 2x strauji zaudē kvalitāti.

    Ultra platleņķa kamera bildē 123˚ leņķī, tās kvalitāte vērtējama, kā labāka par konkurentiem. Tomēr jūtama objektu deformēšana un atšķirīga krāsu kalibrācija no galvenā sensora, kas visbiežāk tiek kompensēta ar sintētiskiem toņiem. Lai gan kopumā krāsas vairs nav tik multenīgas kā agrāk, ik pa laikam kāda detaļa (debesis, ūdens, zieds…) tiek iekrāsota nesaprotami spilgti. Ja atmet ne visai veiksmīgos digitālos atvasinājumus, tad gaišā dienā var mierīgi uzticēties 0.5x, 1x un 2x lielumiem.

    Uzlabotā galvenā aizmugures kamera pieklājīgi tiek galā arī švaki apgaismotās vietās. Reizēm pat bez ieslēgta nakts režīma sanāk dabiska paskata bildes, kas būtu vērtējamas par kripatu virs vidējā. Ir pat reizes, kad galvenajai kamerai nemaz nevajag nakts režīmu un tā to automātiski neieslēdz, bet tas nenozīmē, ka attēls sanāks nelietojams. Gluži otrādi, reizēm galvenais sensors automātiskajā režīmā piedāvā pat labāku sniegumu (piemēri lejā 1x, 2x). Pats nakts režīms nav visai agresīvs, tomēr ļauj atgūt pazaudētās detaļas, ja vien runa ir par galveno kameru. Nakts režīms pieejams 0.5x, 1x un 2x lielumos. Tomēr ar ultra platleņķi sākas visādi brīnumi – padīvainu krāsu piemērošana, agresīva trokšņu slāpēšana un principā nekonstants iznākums.

    Portreta režīms ar uzdevumu tiek gana labi galā. Objekti tiek korekti izrēķināti, tikai nelieciet ceļā izpūrušus matus vai briļļu rāmjus. Arī pašiņu kamera ar pludināto fonu tiek veiksmīgi galā, turklāt gribu uzteikt tās darbību, kas ir pat reizēm labāka par dažu labu flagmani. Pašiņu kamera ir pierādījums, ka portreta režīmu nodrošina programmatūra un dziļuma sensors izlikts tikai skatam, lai varētu teikt, ka aizmugurē ir četras kameras. Vēl viens šāds apendicīts ir makro kamera. Ar to tikt pie fokusēta kadra ir laimes spēle, pat, ja skatu meklētājā šķiet, ka trāpīts. Būtu tās vietā ultra platleņķim pielikuši auto fokusu, tad jau varētu runāt par reāli izmantojamām makro bildēm.

    Kopumā uzlabojumi, ko piedzīvojusi aizmugures galvenā kamera ir vērā ņemami un pašiņu kamera arī iepriecināja. Pārējās? Nu, par apendicītu lietderību spriediet paši!

    Konkurence

    • Xiaomi Poco F3 – nav zināms vai šis brīnums oficiāli nonāks līdz mūsu platuma grādiem, bet Poco jau atkal izdevies lielisks piedāvājums par to pašu cenu, ko prasa Galaxy A52. Poco F3 piedāvā spējīgāku veiktspēju, stikla aizmuguri, spilgtāku 120Hz ekrānu. Samsung atspēlējas ar IP67 mitruma aizsardzību.
    • Sony Xperia 10 II – ir pagājušā gada viedtālrunis, kas piedāvā krietni švakāku veiktspēju par Galaxy A52. Toties ir AMOLED 21:9 ekrāns, stikla aizmugure, IP65/IP68 mitruma un putekļu noturība un pat īsta 2x tuvinājuma kamera. Par labu Samsung runā jaudīgāks procesors, labāka galvenā kamera un stereo skaļruņi.
    • OnePlus Nord – ir viens no pagājušā gada karstākajiem pīrādziņiem vidējā klasē. Stikla aizmugure, jaudīgāka veitspēja un OxygenOS saskarne runā par labu Nord, bet Galaxy A52 trumpji ir ietilpīgāks akumulators, stereo skaļruņi un IP 67 sertifikāts.

    Nobeigumā – tāllēciens vidējā klasē

    Kad Samsung pirms septiņiem gadiem prezentēja Galaxy A sēriju, mērķis bija nostiprināt pozīciju vidējā klasē. Tas arī izdevās. Tiesa gan, ceļš nav bijis margrietiņām kaisīts. Piemēram, pirms diviem gadiem Galaxy A sērijas piedāvājums bija tik nekonkurēt spējīgs, ka atgādināja bultu bez mērķa. Tālāk sekoja pamatīga konkurentu izpēte, kas rezultējās ar meinstrīmīgu, tomēr nedaudz bezpersonisku piedāvājumu. Pagājušajā gadā Galaxy A sērija tika pie personības vaibstiem un jau krietni interesantākiem produktiem. Un nu nonākam līdz šī gada sniegumam, ko var mierīgi raksturot kā tāllēcienu vidējā klasē. Ja vēl pagājušajā gadā must have komplekts, kas atšķīra flagmaņus no vidējās klases bija mitruma aizsardzība, augstas atsvaidzes ekrāns, stereo skaļruņi un bezvadu uzlāde, tad iespaidīgi redzēt, ka Samsung Galaxy A52 jau izpilda 3 no šiem kritērijiem.

    Samsung Galaxy A52 piedāvā lielisku ekrānu, patīkamus stereo skaļruņus, optisko stabilizāciju galvenajai kamerai, IP67 aizsardzību, ietilpīgu akumulatoru un pieņemamu cenu. Turklāt Galaxy A52 ticis pie komplekta, kāds, dīvainā kārtā, pieejams vairs tikai vidējā klasē – 3.5mm austiņu ligzdas, atmiņu karšu lasītāja, FM radio un pat lādētāja komplektā. Protams ir arī trūkumi. Kādam nepatiks, ka viss korpuss veidots no plastmasas. Ikdienas darbībā vērojamas nelielas aiztures. Bez kameru apendicītiem mierīgi varēja iztikt. Un spīdīgam riņķītim ap pašiņu kameru vienkārši nav jābūt. Tomēr plusu ir krietni vairāk par mīnusiem. Samsung Galaxy A52 ir lielisks pieteikums vidējā klasē, kas uzstāda noteikumus arī citiem ražotājiem.

    Iepriecināja

    • Beidzot IP67 aizsardzība pieejama vidējā klasē tālrunim, kas neizskatās pēc tanka
    • Kā vienmēr, lielisks ekrāns
    • Stereo skaļruņi
    • Ietilpīgs akumulators
    • Optiskā stabilizācija galvenajai kamerai
    • Ir: 3.5mm austiņu ligzda, atmiņu karšu lasītājs, FM radio, lādētājs komplektā

    Neiepriecināja

    • Konkurenti tomēr korpusā izmanto vismaz vienu premium materiālu
    • Ikdienas darbībā vērojamas nelielas aiztures
    • Makro kameras un dziļuma sensori būtu jāaizliedz ar likumu
    • Spīdīgais riņķītis ap selfiju kameru protams ir matu skaldīšana, bet šausmīgi kaitinošs sīkums
    Samsung Galaxy A52 ir lielisks pieteikums vidējā klasē, kas uzstāda noteikumus arī citiem ražotājiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    6
    Akumulators
    8
    Kameras
    7
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    30 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Other guy
    01.04.2021 13:42

    Paldies par apskatu! Būs šogad populārs telefons, ņemot verā piedāvātās iespējas un cenu.

    Edgars Rozentals
    01.04.2021 17:24

    Un kāda jēga no 5 G ja bāzestacijas ir tik maz ar 5 G ?

    Imants
    08.04.2021 09:21

    “Snapdrakons” jaudīgāks, un strādā veiklāk arī 4G.

    Schrödinger's Dog
    01.04.2021 15:39

    Ir A72 jau pāris nedēļas lietošanā.
    Tā kā spēles lietoju uz lielākiem ekrāniem, tad jaudas trūkumu salīdzinot ar Snapdragon 888 flagmaņiem neesmu izjutis ne mirkli. 5,3k video no insta360 kameras renderē reālā laikā un kaut ko vairāk grūti prasīt.
    Aizmugures plastmasai nav nozīmes, jo tāpat viņu nosedz silikona miza.
    Atšķirībā no A52, ir kamera ar 3x optisko zoomu, kas ir reāli kvalitatīva. Optiskā plus elektroniskā stabilizācija galvenajai kamerai ir ļoti laba, ne sliktāka par 12. ābolu.
    5G versiju nebija jēgas gaidīt, jo laukos dzīvojot, LMT un Co pat normālu 4G nespēj nodrošināt. Rīgā varētu būt savādāk.
    Jālādē reāli reizi 2 dienās, var izvilkt pat ilgāk, un uzlādēt ļoti ātri – lādētājs ir 25W.
    Pirms tam lietoju S sēriju, šis ne ar ko nav sliktāks.

    svimart
    04.04.2021 01:44

    Man laukos dzīvojot tele2 lejupielāde 140 Mbit…..

    Schrödinger's Dog
    08.04.2021 11:21
    Reply to  svimart

    Uz Skaistkalnes ceļa ir pāris vietas, kur ne tikai datu nav, bet arī sarunas apraujas. Visiem 3 operatoriem.

    Edgars Rozentals
    01.04.2021 17:23

    Poco x 3 nfc 128 GB versija ar 6 GB RAM 120 Hz ekrānu un to pašu GPU 33 w uzlādi 5000 mah bateriju ar vietējo garantiju 220 EUR

    Kāds iemesls ir pārmaksāt par A52 ?

    Last edited 2 years ago by Edgars Rozentals
    Kursors.lv
    01.04.2021 18:44

    Starp citu, pie mums uz testu jau ir ceļā Poco X3 Pro – paskatīsimies, kas tur labs sanācis.

    Rudolfs
    01.04.2021 19:04

    Brends tomēr. Samsung ir uzaudzējis sev kaut kādu ekosistēmu līdzīgi kā Apple. Lai tur iepirktos arī attiecīgi jāpiemaksā.

    Edgars
    02.04.2021 11:47

    Domāju, ka iemesli var būt daudzi. Teiksim, (konservatīvu vai citu iemeslu dēļ) var negribēt ķīnas firmu ražotus tālruņus, starpība 100 eiro jau arī praktiski nekas nav, personīga patika pret Samsung dizainu, etc. Tas no patērētāja atkarīgs.

    Kriss
    05.04.2021 13:10

    Tu tiešām domā, ka tev par velti to visu dos?
    Ir tikai pāris varianti, vai nu tie visi poco, xiaomi un tamlīdzīgi ražotāji tirgo ar mīnusiem un cerību, ka kādreiz iemantos lielu popularitāti, attiecīgi tirgu un varēs tirgot dārgāk.
    Kāda no komponontēm (vai vairākas) ir sliktas kvalitātes! Cilvēki jau redz tikai tos datus kuri “izlikti” salīdzināšanai, procesors, displejs, rams utt., bet cik kvalitatīvas ir to xiaomi telefonu mātes plates, kādi ir to komponenti un komponentu ražotāji.
    Tad vel softs…., un tā atkal ir cita tēma, skaidrs ka tie epasti tiek pārdoti tālāk:D, nu vairāk, vai mazāk, plus xiaomi reklāmas utt., manuprāt, ja viedtālrunis gada laikā,vairākas reizes uzmet kaut kādu gluķu, ar restatrtēšanos, vai teiksim populāri appi nokrašo, tad kait kas nav kārtībā vai nu ar telefonu, vai arī lietotāju..

    123
    07.04.2021 10:14

    Nu iemeslu daudz. Poco X3 ir lielāks un smagāks, dizaina ziņā a52 man liekas daudz pievilcīgāks, amoled ekrāns, fingerprint ekrānā. Tikko vēl samsung deva dāvanā a52 galaxy buds plus, kuras arī maksā savu sotaku. Paņēmu mammai samsung, un likās ļoti zolīds telefons.

    Maxal
    07.04.2021 10:30

    Kā uz pārmaksu skatās.
    Pērkot tīri privāti – iespējams, ja darba devējs kompensē mob sakarus un piešķir budžetu aparātiem no operatoru piedāvātajiem telefoniem – tad skats ir savādāks.
    Manā gadījumā a52 & buds+ austiņas no manas kabatas nostājās <100€.

    + vēl dotajā gadījumā uzrunāja Samsunga jauninājumu commitments.

    Par korpusa materiālu man ir samērā liela vienaldzība, jo tāpat tiks lietots ar apvalku.

    Imants
    08.04.2021 09:57

    A52 cena manuprāt Ok. A72 pārmērīga. Vairs dāvanā nedod Buds+.

    Viccis
    02.04.2021 09:04

    Sveiki! Varbūt ne pa tēmu, vai kursors var papētīt un izskaidrot šo tēmu ?https://www.vid.gov.lv/lv/fiziskas-personas-darbibas-ar-kriptovalutam

    Puteklis
    02.04.2021 19:26

    Lai arī šīs nav slikts darījums, tomēr OnePlus Nord šķiet labāks pirkums…

    K_P
    09.05.2021 16:09

    Laiku atpakaļ ieliku šeit jautājumu , par to, kuru aparātu labāk izvēleties- starp Samsung Galaxy A52 5G un LG Velvet. Posts pazuda, bet nu neko, laikam izskatos kā spams. Draudzenei paņēmu A 52 5G un esmu sajūsmā par to. Sev arī to pasūtīju. Man personīgi nevajag stikla burgeru, kurš tāpat ir ietērpts čeholā. Pat tā Samsung plastmasa ir taktili patīkama, reāli neatstāj nospiedumus. Jā, bik grab, kad pabungā pa to, bet tas tā, es to nepamanu ikdienā, kad telefons ir maciņā. Bildes labas, priekš savas cenu kategorijas, bača tur superīgi(spēles nedzenājam). Pirkt x2 dārgāku neredzu jēgu. Bet tas kā kuram, vienam vajag flagmani, citam pietiek ar “budžeta” klasi.
    Jauku visiem dienu!

    Kursors.lv
    09.05.2021 16:16
    Reply to  K_P

    Paldies par komentāru! Es atceros, ka bija tāds jautājums, bet nepieminu, kas ar to komentāru notika. Komentārus mēs dzēšam ļoti reti un principā tikai tad, ja tajos ir citu Kursora lasītāju apvainojumi. Nu vai arī tehniska problēma kaut kāda. Par otro gadījumu, ja tas bija šoreiz, atvainojos.

    K_P
    13.05.2021 23:14

    Viss, ok, Kristap. ;)

    wils
    18.05.2021 21:41

    Par nožēlu nākas konstatēt, ka baumu līmenī palaistā ziņa, ka A sērijai palielinās programmnodrošinājuma atbalstu (system update) līdz 3 gadiem, un drošības ielāpus līdz 5 gadiem, attiecināma tikai un vienīgi biznesa (lasi enterprise) modeļiem.

    Māris
    16.12.2021 18:54

    Ieķēru A52s 5g. Nav FM radio, kas, manuprāt ir samērā svarīga štelle…

    S klases fane ;)
    06.01.2022 23:47

    Parasti lietoju s klases samsungus. Visilgāk kalpoja s7 modelis. Nu jāizvēlas ko citu. S21, ļoti sālīts maciņam….
    Ja jāsalīdzina kameras, video ierakstus šim un Samsung Galaxy S20 FE modelim, kāds viedoklis?
    Var būt, paņemt labāk s10 ilgtspējīgākai lietošanai?

    Man svarīgi, lai ir labas bildes un video. Lai var lietot sociālos tīklus, e-pastu. Paskatīties kādu vidio ierakstu. Lai 2gadi nav telefona maxsimums… patiktu iebūvējamā atmiņa…

    Cits
    01.03.2023 12:09

    Izlasīju jūsu aprakstu un nopirku šo telefonu – savu pirmo glāstāmo. Reāli gribas viņu dauzīt ar āmuru, bet naudas žēl un gribu atgriezties pie vecā, normālā telefona. Ja šitādi skaitās labi telefoni, tad pat bail domāt, kādi ir slikti.

    Kursors.lv
    01.03.2023 12:12
    Reply to  Cits

    Ar kādām tieši problēmām saskaries?

    Alberts Kviesis
    01.03.2023 12:44
    Reply to  Cits

    A52 nu jau ir ap 2 gadus vecs, viduvējs absolvents, no kura dišos brīnumus pērkot negaida. Atnāk pēdējie atjauninājumi, aizcūkojas resursi, slimīgi fona servisi – skaidrs, ka pirmās dienās, kamēr viss sainstalējas un nokonfigurējas, bremzēšana būs.. Pēc tam būs aiztures arī pēc jauninājumiem.. (Android 11, upgradable to Android 13, One UI 5.0)

    Dagnis
    17.05.2023 12:24

    Kurš tālrunis būtu labāks A52s vai A 34

    Reklāma
    Samsung Galaxy A52 ir lielisks pieteikums vidējā klasē, kas uzstāda noteikumus arī citiem ražotājiem.Samsung Galaxy A52 apskats - tāllēciens vidējā klasē