Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S21 5G apskats – kompakts, ērts, stilīgs

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Cenas samazināšanas nolūkos pieļauti vairāki kompromisi, tomēr kopējā pēcgarša ir riktīgi patīkama.

    Jaunākie raksti

    Pēc kaislīgas diskusijas, kuru no Samsung prezentētās Galaxy S21 sērijas trijotnes apskatīt, kuru ne, Kursors.lv redakcija nolēma, ka priekšroka tiks dota Samsung Galaxy S21 Ultra 5G. Nav jau nekāds brīnums, jo tas ticis pie jaudīgākās kameru sistēmas, kādu Samsung radījis. Šogad, pārmaiņas pēc, neapskatīsim “+” modeli, bet pastarīti – Samsung Galaxy S21 5G. Kāpēc tā? Tāpēc, ka šogad “+” modelis burtiski ir tikai lielāka Galaxy S21 versija ar stikla aizmuguri, tātad visgarlaicīgākais modelis no trijotnes. Pat Samsung mājaslapā gan Galaxy S21, gan Galaxy S21+ tikuši pie kopīgas lapas.

    Šogad Samsung nolēmis Galaxy S21 līniju prezentēt par zemāku sākumcenu kā pirms gada. Tas protams uzdod jautājumu, vai ražotājs pieņēmis pareizos lēmumus, lai samazinātu cenu. Kādi tie ir? Ļoti skopa komplektācija, aizmugure veidota no plastmasas, ekrānam samazināta izšķirtspēja un vairs nav noliektās malas, un vēl pazuduši pāris sīkumi. Tas nozīmē, ka dažos parametros pagājušā gada Galaxy S20 pat ir pārāks. Galaxy S21 drīzāk iet Samsung Galaxy S20 FE iemīto taciņu. Viens no Galaxy S21 lielākajiem plusiem ir tā kompaktums, tādēļ to var uzskatīt arī par lieliskā Samsung Galaxy S10e kompaktviedtālruņa turpinātāju.

    Samsung Galaxy S21 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, One UI 3.1
    • Ekrāns: 6.2 collu Dynamic AMOLED 2X,1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 421 pp, 94.1 cm2, ap 87.2% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikls, 120Hz atsvaidze , HDR10+, 1300 nitu maksimālais spilgtums
    • Procesors: Exynos 2100 (5 nm), astoņi kodoli: 1×2.9 GHz Cortex-X1 & 3×2.80 GHz Cortex-A78 & 4×2.2 GHz Cortex-A55, Mali-G78 MP14 video apakšsistēma
    • RAM: 8 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), NFC, USB Type-C 3.2, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, IP 68 mitruma izturība, stereo skaļruņi, ko pielāgojis AKG, 32-bit/384kHz audio, irbuļa atbalsts, žiroskops, kompass, barometrs
    • Kameras: aizmugurē: 12 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.76″, 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS; 64 MP, f/2.0, 29mm, 1/1.72″, 0.8µm, PDAF, OIS, 1.1x optiskais palielinājums, 3x hibrīdais palielinājums; 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″ 1.4µm, Super Steady video, ultra platleņķis; HDR; LED zibspuldze; video – 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps, HDR10+, stereo skaņas ieraksts, gyro-EIS. Priekšā: 10 MP, f/2.2, 26mm, 1/3.24″, 1.22µm, Dual Pixel PDAF; HDR video – 4K@30/60fps, 1080p@30fps.
    • Akumulators: Li-Ion 4000 mAh, 25W vada uzlāde, USB Power Delivery 3.0, Qi/PMA 15W bezvadu uzlāde, 4.5W reversā bezvadu uzlāde
    • Izmēri: 151.7 x 71.2 x 7.9 mm, 170 g
    • Cena: 859 eiro

    *testa ierīcei

    Beidzot kompakts viedtālrunis!

    Ir dažādi globālie procesi, kas likuši izmirt kompaktajiem viedtālruņiem Android frontē. Laikā, kad flagmaņu ekrāni izstiepušies līdz 6.8 collu diagonālei, ir patīkami turēt rokā 6.2 collu ekrāna tālruni. Ja nu kādam tomēr 6.2 collu diagonāle šķiet par lielu, jāņem vērā 20:9 malu attiecība, kas nozīmē, ka tālrunis ir gana šaurs vienai rokai. Kompaktais izmērs tiešām ir viena no lielākajām Galaxy S21 priekšrocībām. Ļoti patīkami, ja, pārmaiņas pēc, var tālruni ērti lietot ar vienu plaukstu. Mūsdienās reti gadās turēt rokā tālruni, kas ir plānāks par 8 mm. Visi kompaktuma mīļi būs sajūsmā par Samsung galaxy S21 5G izmēru.

    Pirmie iespaidi, paņemot viedtālruni rokā – kompakts, ērts, stilīgs. Šī gada Galaxy S sērijas dizaina valoda iemieso gan eleganci, gan oriģinalitāti, kas patīkami atšķiras uz garlaicīgā Galaxy S20 sērijas un citu ražotāja dizaina fona. Ja vizuāli aizmugure tiešām izskatās askētiski un simpātiski, tad šeit nonākam pie pirmā kompromisa, ko, cenas samazināšanas nolūkos, pieļāvis Samsung. Aizmugure veidota no plastmasas. Kamēr tai pieskaras pirkstu spilventiņi, sajūta ir pat nedaudz līdzīga matētam stiklam. Atliek tikai nedaudz pieskarties ar nagu, lai premium sajūta pagaistu. No vienas puses apsveicami, ka plastmasa nekrāj pirkstu nospiedumus tik traki, ir izturīgāka par stiklu un samazina Galaxy S21 cenu. No otras puses, tieši cena uzdod jautājumu, vai esam nodzīvojušies tik tālu, ka plastmasas aizmugures 800 eiro vērtos viedtālruņos tagad skaitās norma? Par konkrēto jāteic, ka tā padevusies daudz smalkāka par neveiksmīgajiem Galaxy A sērijas centieniem plastmasai imitēt stiklu. Šis tiešām ir diskutabls lēmums, kura priekšā es jūtos apmulsis, nespējot rast atbildi, vai plastmasas aizmugure flagmanī ir pieņemama, vai nē. Atstāj komentāros, ko par to domā!

    Toties alumīnija rāmis ir riktīgi premium. Dizaina personības vaibsti radīti, rāmim saplūstot ar kameras platformu. Lai gan platforma un rāmis ir divi atsevišķi alumīnija gabali, izskatās riktīgi šiki. Labā puse tikusi pie skaļuma un bloķēšanas taustiņiem, bet kreisā puse tikusi tikai pie antenu līnijām. Apakšā ir SIM karšu atvilktne, USB Type-C ligzda un skaļruņa reste. Vienīgais mīnus, ka pie SIM karšu atvilktnes ir mikrofons, ko viegli sajaukt ar atvilktnes atvēršanas caurumu. Pirms baksti, pārbaudi divreiz, vai tas nav mikrofons!

    Patīkami, ka nav aizmirsta IP68 mitruma drošība. Kopumā dizains ir super elegants, kompakts, plāns, patīkams un niansēti nostrādāts. Tomēr jautājums par plastmasas aizmuguri flagmanī paliek aktuāls.

    Ļoti pieklājīgs ekrāns

    Pirms jūsmot par ekrāna kvalitāti, vērts uzskaitīt tā kompromisus. Ja salīdzina ar priekšgājēju Galaxy S20, tad šoreiz samazināta izšķirtspēja un pazudušas noliektās malas, kas bijušas Samsung firmas zīme sešus gadus. Patiesībā, manas mammas Samsung Galaxy S6 edge ticis pie augstākas izšķirtspējas, kā šī gada modelis. Galaxy S21 gadījumā gan abus trūkumus varu attaisnot. FHD+ izšķirtspēja ir pietiekama, lai ar aci nesaskatītu pikseļus, turklāt mazāka izšķirtspēja ir draudzīgāka akumulatoram un veiktspējai. Noliektās malas mēdza reģistrēt liekus pieskārienus, reizēm deformēja attēlu un korpusā deva papildus laukumu trauslākam materiālam. Šoreiz gribu ļoti paslavēt Samsung spēju pilnīgi plakanam ekrānam piešķirt tik niecīgu rāmi. 87.2% ekrāna un korpusa attiecība ir viens no lielākajiem cipariem, kāds redzēts plakanam ekrānam. Tas jau tā kompaktajam korpusam piešķir patīkamu, futūristisku noskaņu.

    Ar kvalitāti ekrānam viss ir kārtībā. 1300 nitu maksimālais spilgtums ļaus jebkādos apstākļos visu saredzēt gana skaidri. Ja salīdzina ar Galaxy S21 Ultra, tad kontrasts ir par kripatu zemāks, toties ir labāki skata leņķi. Adaptīvais režīms pielāgo ekrāna atsvaidzi no 48Hz līdz 120Hz, atkarībā, kāds saturs tiek patērēts. Tas krietni ietaupa akumulatora resursus.

    Pārāk skopa komplektācija

    Ja Apple lektu akā, vai tu arī lektu? Tā visvieglāk raksturot skopo komplektāciju, no kā cieš visi trīs Galaxy S21 flagmaņi. Telefons, štubis, vads un viss. Šis ir visdiskutablākais no kompromisiem, kas galīgi neatbilst 859 eiro sākumcenai. Un koķetēšana ar ekoloģiju ir stipri divkosīga. Lādētāji tiks ražoti, vadi, kas nesaprotas ar vecajiem lādētājiem, tiks iekļauti, atkritumi nesamazināsies, lietotāji par augstu cenu iegūs mazāk un ledāji turpinās kust. Globālajai sasilšanai no šī gājiena ne silts, ne auksts. Grrrrr…

    Uzlabots pirkstu nospiedumu lasītājs

    Ļoti patīkami, ka Samsung sadarbība ar Qualcomm šogad vainagojusies uzlabotā pirkstu nospiedumu lasītājā. Palielināts tā izmērs un precizitāte. Interesanti, ka Galaxy S21 lasītājs, uzrādīja labāku sniegumu par Galaxy S21 Ultra. Šis ir labākais ultraskaņas pirkstu nospiedumu sensors, kāds Samsung (neesmu gan redzējis, ka citi ražotāji tādu izmantotu) viedtālruņos redzēts. Ikdienā tas tikai nedaudz iepaliek OnePlus un Xiaomi super ātrajiem optiskajiem lasītājiem. Tā kā tehnoloģija izmanto skaņu gaismas vietā, tumšā vidē nospiedumu lasītājs neapžilbinās. Man tā ir gadījies, turklāt optiskie lasītāji mēdz apjukt spilgtā saules gaismā. Labs darbs, Samung! Ir arī sejas atpazīšana, kas būs ērti izmantojama vien mājās, jo sejas masku laikā pat iPhone advancētā sejas atpazīšana atzīst sakāvi.

    Par skaņu un vibrāciju

    Manās rokās šogad pabijuši trīs Samsung tālruņi. Divi milzīgi, viens kompakts. Mans novērojums ir tāds – jo lielāks tālrunis, jo korpusā vairāk telpas, lai radītu skaņas apjomu. Tas nozīmē, ka Z Fold2 bija visskļākais, Galaxy S21 Ultra nedaudz klusāks, Galaxy S21 visklusākais no trijotnes. Tas nenozīmē, ka Galaxy S21 stereo skaļruņi būtu vāji, vienkārši jūtami klusāki par lielākiem tālruņiem. Tomēr ikdienas vajadzībām un patīkamai multimediju baudīšanai pilnīgi pietiks. Līdzīgi ar vibro motoru. Galaxy S21 vibrācijas kalibrētas jūtami rupjāk par vecākajiem brāļiem. It kā jau ir ok, vienkārši par 300 eiro lētākais LG Velvet 5G vibrē Galaxy S21 Ultra cienīgi. Vēl viens sīkums, kas papildina Galaxy S21 kompromisu kaudzi.

    Kā ar veiktspēju un akumulatoru?

    Arī šogad Samsung iedala pasauli Exynos un Qualcomm kontinentos. Mēs esam tikuši pie Exynos 2100. Ikdienā nekādas aiztures nenovēroju, viss norit ātri un plūstoši. Tomēr ir situācijas, kurās procesors uzrāda krietni vājāku darbību par konkurentu. Runa ir par karšanu. Gan lādējoties, gan tīklāja režīmā, gan video zvana laikā Galaxy S21 aizmugure un kreisais sāns mēdz pamatīgi uzkarst. Diemžēl, procesora sadarbība ar akumulatoru ir pašvaka. Pie vidējas noslodzes dienu gan varēs izvilkt, bet ne vairāk. Ar skaudību skatos pārokeāna apskatnieku video, kas jūsmo, ka pietiek ar 4000 mAh akumulatoru, lai bez uzlādes, tālruni (ar Qualcomm Snapdragon 888) lietotu gandrīz divas dienas. Ātrā uzlāde spēj pavilkt 25W, bet, ja negribas piemaksāt, nāksies vien lādēt ar vecajiem lādētājiem, kas ne vienmēr nodrošinās ātrāko uzlādi. Labi, ka nav noskopota bezvadu un reversā bezvadu uzlāde.

    Toties par savienojumiem un GPS darbību sūdzību nav. Samsung Galaxy S21 5G ticis pie 128 GB iekšējās atmiņas un 8 GB RAM. Ja pagājušajā gadā Samsung flagmaņi nokāva 3.5 mm austiņu ligzdu, tad šogad kārta pienākusi atmiņu kartei. R.I.P. Godīgi sakot, es varu bez tās dzīvot, jo lielu daļu datu lidinu mākoņos. Tomēr flagmanim, kas sevi pozicionē, kā multimediju ierīci, ar 128 GB atmiņu ātri var nepietikt. Šogad tādu pašu ietilpību turklāt ar atmiņu karti var sastapt pat budžeta klasē. Labā ziņa, ka vienu reizi šāds precedents jau ir bijis. Proti, Samsung Galaxy S6 atteicās no atmiņu kartes lasītāja, bet lietotāju lūgumu dēļ Galaxy S7 edge atmiņu kartes atgriezās. Gaidīsim nākamo gadu.

    One UI pozitīvās pārmaiņas

    Vienu no patīkamākajiem pārsteigumiem, ko, zinot Samsung, noteikti negaidīju, ir One UI uzlabojumi. Ja pagājušajā gadā Samsung uzsvēra savu sadarbību ar Microsoft, tad šogad ciešākas saites stiprinātas ar Google. Saskarne kļuvusi tīrāka, kaitinošo Bixby logu aizstājot ar Google ziņām, SMS pārvalda Google ziņojumi, instalējot tālruni, ērti var atbrīvoties no liekprogrammatūras kaudzes.

    Android 11 sakārtojis paziņojumu bloku, tos loģiskāk grupējot. Ja kādu paziņojumu būsi palaidis garām, vai saskarne būs aizmirsusi paziņot (diemžēl, reizēm tā gadās), iestatījumos var atrast paziņojumu vēsturi. Paziņojumu blokā pieejams atsevišķs multivides pārvaldības bloks un ātra savienoto ierīču vadība.

    Pārējais ir stipri ierasti. Pieejama ērta žestu vadība. Gaišā, tumšā tēma, ko iespējams pielāgot saullēktam un saulrietam. Pieejams sānu panelis. Un protams mikroskopiska līmeņa pielāgojumu iespējas. Vēlu pacietību izokšķerēt visus iestatījumus, jo ne viss atrodas tur, kur šķistu organiski. Neilgi pēc uzstādīšanas, saņēmu pirmo un otro atjauninājumu, kas liek domāt, ka solījums, saņemt trīs lielos sistēmas atjauninājumus, tiks pildīts. Tiesa gan, zinot Samsung, tas varētu notikt lēnāk kā citiem ražotājiem.

    Ierastas, bet labas kameras

    Galaxy S21 Ultra no flagmaņu trijotnes ir saņēmis visadvancētāko kameru sistēmu, kas nozīmē, lai diferencētu trijotni, Galaxy S21 un Galaxy S21+ saņēmuši švakākas kameras. Patiesībā, dzelžu līmenī, S21 kameru trio ir tāds pats, kā pagājušā gada Galaxy S20. Šogad uzabojumi sastopami vien programmatūras pusē. Lai vai kā, kamerām nav nekādu pārgalvību, tomēr tas, kas ir, strādā ļoti pieklājīgi.

    Samsung Galaxy S21 5G saņēmis:

    • 12 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.76″, 1.8µm, OIS standarta kameru
    • 64 MP, f/2.0, 29mm, 1/1.72″, 0.8µm, OIS 1.1x optiskā palielinājuma kameru
    • 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″ 1.4µm ultra platleņķa kameru
    • 10 MP, f/2.2, 26mm, 1/3.24″, 1.22µm pašiņu kameru

    Sniegums ir aptuveni tāds pats kā Galaxy Z Fold2 – nav tas labākais, ko Samsung var piedāvāt, bet ir gana pieņemami, lai apmierinātu vidēji prasīgus lietotājus. Galvenā kamera tikusi pie vislielākā sensora un plašākās diafragmas kameru četrotnē. Tas rezultējas vislabākajā darbībā vājas gaismas apstākļos. Pēcapstrādes algoritmi tiešām ir uzlaboti. Samsung raksturīgais krāsu dzīvīgums ir jūtams, bet tas vairs nav pārspīlēti multenīgs. Attēli kļuvuši daudz detalizētāki, tomēr atsevišķos scenārijos var redzēt, ka detaļas saasinātas digitāli un reizēm izskatās mākslīgi. Nianses tiek atgūtas gan ēnās, gan izgaismotās vietās.

    Arī Galaxy S21 uzsvaru liek uz tuvināšanu. Var tikt pie 30x digitālā palielinājuma. Tiesa iznākums ir tāds, ka diez vai gribēsies to izmantot. Jāteic, ka arī pats tuvinājuma kameras risinājums ir padīvains. 64 MP tuvinājuma kamera piedāvā tikai 1.1x optisko palielinājumu. 3x palielinājums ir hibrīds, kas izgriež daļu no pikseļu jūras. Godīgi sakot, 3x hibrīdais palielinājums ir izmantojams un bilde ir laba, tomēr viss, kas iet virs tā, krasi zaudē kvalitāti. Žēl, jo līdz šim flagmaņu minimums bija 3x optiskais palielinājums, kas spēj tikt pie 5x hibrīdā palielinājuma. Lai neriskētu ar kvalitāti, iesaku izmantot standarta 0.5x, 1x un 3x lielumus.

    Patīkami, ka visas trīs kameras tikušas pie līdzīga krāsu profila pēcapstrādē. Rezultāts gan var atšķirties apkārtējo apstākļu un kameru parametru dēļ. Ultra platleņķa kamera ir pat nedaudz platāka par Galaxy S21 Ultra, tomēr tai reizēm vērojami objektu kropļojumi un izplūdumi attēla malās un stūros.

    Galvenais sensors ir pietiekami spējīgs, lai bez nakts režīma cīnītos ar sliktas gaismas apstākļiem.

    Nakts režīms nedaudz atgūst zaudētās detaļas, tomēr tā darbība nav visai agresīva. Tas nozīmē, ka bildes sanāks dabiskas, bet atšķirība nebūs kardināla. Detaļas tiek atgūtas, mainot baltās krāsas balansu un temperatūru.

    Samsung piedāvātais portreta režīms vislābāk darbu veic, fotografējot cilvēkus. Nav jau nekāds brīnums, jo AI speciāli mācīts atpazīt sejas. Cilvēks tiek labi izskaitļots, tomēr izpūruši mati režīmam nav pa prātam. Skaudrāk klājas, ja grib iemūžināt kādu priekšmetu ar izplūdušu fonu. Pat vienkāršu kontūru objekti, bieži tiek pārprasti un nesekmīgi atdalīti no fona. Tas ir dīvaini, jo agrāk Samsung šādu problēmu nebija, iespējams to var atrisināt, ar kādu atjauninājumu. Labā ziņa, ka galvenās kameras sensors ir tik liels, ka dabisku izpludinājumu, var panākt, pietuvinot objektu.

    Pašiņu kamera ir laba, bet ne izcila. Tā gana labi savas spējas pierāda video zvanos. Bet jau atkal runa ir par labi izgaismotām telpām. Piemēram, portreta režīmā, jo gaišākas telpas, jo labāk modelis tiks izrēķināts. Arī šoreiz ir grūtības pat ar vienkāršiem siluetiem.

    Kopumā kameru sniegums ir ļoti labs, ar dažām, sīkām nepilnībām, ko iespējams uzlabot ar atjauninājumiem. Programmatūra piedāvā veselu gūzmu ar dažādām video un foto opcijām. Tām nepievērsu uzmanību vien tādēļ, ka neredzēju jēgu vairāk par izmēģinājuma reizi tās lietot. Tomēr patīkami, ka par dažādību arī domāts.

    Samsung Galaxy SmartTag viedais atslēgas piekariņš

    Prezentējot Galaxy S21 sēriju, Samsung prezentēja arī austiņas irbuļus un viedo atslēgu piekariņu, kas papildina Samsung ekosistēmu. Kamēr irbuļa atbalstu saņēmis vien Galaxy S21 Ultra, tikmēr Galaxy SmartTag saprotas ar visiem Galaxy viedtālruņiem.

    Galaxy SmartTag ir noapaļota kvadrāta formas ierīce, kas gauži atgādina Tile izsekotājus. Princips vienkāršs – pieliec pie atslēgām, bagāžas (kad nu atkal tas būs aktuāli), mājdzīvnieka vai kā cita, kam ir pazušanas potenciāls, un skaties viedtālrunī, kur tas atrodas. Tiesa, ja vien izmanto Galaxy viedtālruni. Viens no mīnusiem, ka Galaxy SmartTag nesaprotas ar citu ražotāju aparātiem. Vēl viens trūkums – SmartTag nav saņēmis mitruma noturību, kas galīgi neiet kopā ar manu kaķu interesi par sniegu un vēlmi dzert ūdeni uz galda novietotām glāzēm (katram savas dīvainības).

    Aplikācijā iespējams redzēt karti, kur Galaxy SmartTag atrodas. Tiesa, ja atslēgas aizkritušas aiz dīvāna, tiks norādīts tas pats atrašanās punkts, kur atrodies, jo ēku iekšējais plānojums kartēs neuzrādās. Tad var talkā ņemt Galaxy SmartTag skanēšanas opciju un meklēt pēc spalgas melodijas, vai uztveršanas signāla, kas līdzīgi kā paslēpēs pēc siltāks, aukstāks principa saka, kurā virzienā meklēt. Var ieprogrammēt arī apgriezto saiti – pie diviem klikšķiem likt tālrunim zvanīt, lai to atrastu. Interesanti, ka Galaxy SmartTag var izmantot arī kā tālvadības pulti, piemēram, viedajam apgaismojumam, vai citiem gadžetiem, kas savīti ekosistēmā. Pilnai laimei gan gribētu, lai viedtālrunī parādās paziņojums, ka piekariņš vairs nav signāla zonā, lai ātrāk varētu saprast, ka atslēgas palikušas mašīnā. Tā kā Galaxy SmartTag šādu iespēju nepiedāvā, pagaidām bez meklēšanas panikas pavisam iztikt nevarēs.

    Kopumā 30 eiro vērtais nieciņš, dod sirdsmieru dažādās situācijās. Diemžēl, mitruma aizsardzības trūkums un savienojamība tikai ar Samsung viedtālruņiem stipri ierobežo, kopumā forša gadžetiņa, potenciālo klientūru.

    Konkurence

    Ar nožēlu jāsaka, ka 800 eiro atzīme, šobrīd ietilpst flagmaņu killeru segmentā. Tas arī nosaka potenciālos konkurentus.

    • Samsung Galaxy S20 FE – šī viedtālruņa filosofija ir stipri līdzīga Galaxy S21. Tā cena šobrīd ir krietni lētāka, komplektā nāk lādētājs, ir lielāks akumulators, kas sadarbībā ar Qualcomm procesoru strādās labāk par Galaxy S21, nav aizmirsta atmiņu karte.
    • Realme X3 SuperZoom  – ir izcils piemērs, kā apgriezt pareizos stūrus, cenas samazināšanas nolūkā. Jā, Galaxy S21 ir pārāks gandrīz visos departamentos, izņemot vienu. SuperZoom kameras ir līdzvērtīgas, bet 5x periskopa kamera ir galvas tiesu pārāka par Galaxy S21 spējām, turklāt par puscenu.
    • LG Velvet 5G – ir vidējās klases viedtālrunis, kas nevar sacensties veiktspējā, bet piedāvā pilnīgu komplektāciju, pilnvērtīgu premium materiālu korpusu, ekrānu ar noliektām malām, ietilpīgāku akumulatoru, krietni zemāku cenu, diemžēl, vājākas kameras. Turklāt, LG Velvet ir irbuļa atbalsts, ko saņēmis Galaxy S21 Ultra, bet ne Galaxy S21.
    • Samsung Galaxy S20 – ja Tev jau ir šis modelis, Galaxy S21 virzienā nevajag skatīties. Galaxy S20 piedāvā pilnvērtīgu komplektāciju un premium materiālu korpusu, augstākas izšķirtspējas ekrānu ar noliektām malām un atmiņas kartes atbalstu. Galaxy S20 internetbodēs šobrīd pieejams pat par 300 eiro zemāku cenu.
    • Xiaomi Mi 11 – tā īsti līdz mums nav nonācis, bet ir tiešs konkurents. Mi 11 piedāvā ietilpīgāku akumulatoru, pārāku ekrānu, Qualcomm Snapdragon 888 un 108 MP galveno kameru par līdzīgu vai pat zemāku cenu. Galaxy S21 atspēlējas ar kompaktāku izmēru un IP mitruma aizsardzību.
    • Apple iPhone 12 – neieslīgstot neauglīgajā diskusijā, kuru ekosistēmu izvēlēties, šis ir tiešākais Galaxy S21 konkurents. Tehniski Galaxy S21 piedāvā dažādākas kameras, ietilpīgāku akumulatoru. iPhone 12 atspēlējas ar premium materiālu korpusu, konstantāku kameru darbību un pārāku veiktspēju.

    Nobeigumā – pēcgarša ir riktīgi patīkama

    Lai gan mans apskatnieka godaprāts licis atrast kaudzi ar utīm Galaxy S21 matos, tomēr kopējie iespaidi ir ļoti pozitīvi. Ir prieks redzēt, ka pilnvērtīgs flagmanis var būt relatīvi kompakts. Uz pārējo lāpstu fona Samsung Galaxy S21 5G izceļas ar savu izmēru un niansēti eleganto dizainu. Pāris nedēļu laikā man izdevās pierast pie plastmasas aizmugures, tomēr jautājums, vai plastmasas aizmugure ir prasītās cenas cienīga, ir komentāru diskusijas vērts. Kompromisus ekrāna departamentā nesaskatu, kā trūkumus. Samazinātā izšķirtspēja ir pietiekama un pēc noliektajām ekrāna malām es galīgi neskumstu. Jā, atmiņu karte vairs nav. Arī pēc tās es neskumstu, bet zinu gana daudz cilvēku, kam šis ir svarīgs punkts. Tomēr sienas lādētāja neiekļaušana komplektā ir nožēlojama sekošana ābolam, kam nav nekāda sakara ar ekoloģiju.

    To patīkamo pēcgaršu atstāj jau pieminētais dizains, lieliskais ekrāns, uzlabotā saskarne un pieklājīgās kameras. Apjautājot lietotājus, kas ir svarīgākie kritēriji viedtālruņa izvēlē, visbiežāk arī tiks pieminētas šīs pozīcijas. Tātad Samsung šoreiz trāpījis mērķī. Lai gan līdz šim Galaxy S trijotnē pirktākie modeļi bijuši tieši “+”, man ir klusa aizdoma, ka šogad tas varētu būt tieši Samsung Galaxy S21 5G.

    Iepriecināja

    • Relatīvi kompakts korpuss, niansēts, elegants, oriģināls dizains
    • Lielisks ekrāns
    • Patīkams kameru sniegums
    • Tīrāka saskarne

    Neiepriecināja

    • Komplektācija Grrrr….
    • Plastmasas aizmugure prasītajā cenā
    • Viduvēja akumulatora darbība
    • Kādam var pietrūkt atmiņu kartes lasītājs
    Cenas samazināšanas nolūkos pieļauti vairāki kompromisi, tomēr kopējā pēcgarša ir riktīgi patīkama.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    7
    Akumulators
    6
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinholds
    08.02.2021 12:56

    Lietoju S10 kopš tas iznāca. Izmaiņas, ko nesa S20 nešķita pietiekami pārliecinošas lai upgreidotos un izlēmu gaidīt S21. Tagad vīlies skatos, ka tas ir solis atpakaļ gandrīz ikvienā departamentā.

    Reinholds
    08.02.2021 14:39

    Nemeklēju īsti kompromisus, taču plastmasas aizmugure nešķiet S sērijas (lasīt šīs cenas grupas ierīces) cienīgs risinājums. Ja cena ir svarīgākais arguments, ir taču A sērijas tālruņi utt. Šķiet “nesmuki”, par gandrīz tādu pašu cenu apgriezt nosacīti daudz – materiālus, izšķirtspēju, komplektāciju.

    Es personīgi neskrienu upgreidoties reizi gadā tādēļ, ka iznāca jauns modelis. Man vairāk interesē kaut kādas jūtamas/redzamas inovācijas, kaut vai tīri estētiskas.

    No S7 pārgaju uz S8 dēļ tam laikam modernā risinājuma bez home pogas, tad uz S10 dēļ krasajām dizaina izmaiņām (un screen-to-body ratio), kas man patika. S9 un S20 neizskatīju kā variantus un liekās, ka S21 ir līzīgi.

    Ultra šķiet interesants, bet tas izmērs… S8 vēl aizvien atmiņā palicis kā fantastiska izmēra telefons.

    Laikam neesmu poweruser/gamer lai izteikti justu resursu trūkumus, bet uz S10 arī pēc 2 gadu lietošanas viss griežas lieliski, par atvērto aplikāciju skaitu nedomāju, nekas nebremzē un nesignalizē ka būtu laiks mainīt telefonu.

    Viedoklis subjektīvs, necenšos apgāzt citu pārliecības.

    REALAIS
    08.02.2021 22:25
    Reply to  Reinholds

    Manai draudzenei ir S8. Un ikdienā ir pietiekošs dizains. Plāns, bez kameras izvirzījuma un jūtas kvalitatīvs. Un salīdzinoši mazs izmēros.
    Es pats “bomžojos” ar Samsung A80. Izbaudu priekšējo ekrānu bez nevienas kameras. Bet salīdzinoši ar S8, tā ir lapsta ne telefons :D

    Lauris
    08.02.2021 13:04

    Kādēļ plastmasas aizmugure tiek atzīmēta kā mīnuss? Manā skatījumā vieni plusi- neplīst, nespeķojas, vieglāka…Arī pēc izskata praktiski neatšķiras. Atšķirība sajūtama tikai pieskaroties, stikls ir auksts.

    Rudolfs
    08.02.2021 13:35

    Es domāju šeit pareizais jautājums varētu būt par to vai ir metāla rāmis apkārt. Tam tomēr ir kaut kāda reāla lietošanas nozīme.
    Par stiklu tur jau aiziet tīri gaumes jautājums un mazāk par kaut kādu vērtību.

    1253
    08.02.2021 14:11

    tie simti jau netiek prasīti par korpusa materiāliem, plastmasa maksā pāris dolārus, stikls – varbūt 12.

    tāpat restorānā maza ēdiena kripata, kas sastāv no gaļas kripatas un pāris dārzeņu skaidām, kas pārlieti ar nenosakāma satura mērci nemaksā izejvielu summa+rublis par apkalpošanu, bet ietver cenu par to, ka tu sēdi restorānā ar skatu, nevis parkā uz soliņa (kur arī ir skats uz kanālu), ka tev garām staigā nevis māmiņas ar ratiņiem, bet izdresēti viesmīļi kas zin, kad ko piedāvāt un kad ļaut tev sakošļāt utt.

    būtībā, cenas un kvalitātes saistība ir tikai līdz zināmai robežai, pēc tam cena aug līdzi vietas/lietas prestižam, vai kā nu mēs to apsauksim.

    08.02.2021 17:16

    tikai un vienīgi pozitīvas — stikla sendviču saukt par apdarinātu ar premium materiālu ir tīrās veikalinga muļķības. ja tas būtu unikāls nesaskrāpējams un neplīstošs stikls, bet nav jau. metāls vai kvalitatīva plastmasa uzrunā daudz vairāk.

    1253
    08.02.2021 19:56

    koks, keramika

    es pats
    09.02.2021 00:00

    ja piedāvātu ādu, es to ņemtu nedomājot – patīkama apziņa, ka kādam kaut kas nodīrāts, lai man būtu tālrunis :D

    freelifelv
    08.02.2021 21:35

    S10, nu jau pusotru gadu kā, no pirmās dienas tiek izmantots ar original plāno silicone case, tā kā nejūtu (tjip nezinu), kāda ir original aizmugure (tikai kad izņemu no case, lai to nomainītu 3x). Šis aktuāli varētu būt tikai sajūtu un principa cilvēkiem. Pirmie lieto telefonu bez bampera, un stikls tīri teorētiski (arī praktiski) ir patīkamāks rokā. Otrie – plastmasa ir lētums, stikls – premium! un punkts. Es teikšu, ka labāk ir tā kā praktiskāk un remontos lētāk, kur stikls zaudē. Jaunieši varbūt domā savādāk svz…

    Kārlis
    08.02.2021 13:08

    Savādi, ka pēc pēdējā samsung atjauninājuma S10+ labāk ir sācis strādāt pirkstu nolasīšana! Bet ļoti lielu pārākumu S21 nesaredzu vienīgi, kad būs vairāk pieejams 5G, tad domāšu par maiņu.

    freelifelv
    08.02.2021 21:30
    Reply to  Kārlis

    Ar Android 11 atjauninājumu, arī S10 pirksta nospieduma lasītājs strādā kapeiku sakarīgāk. Toties, kā besīīī jaunie skaņas regulēšanas “slēdži”, omfg

    Phone
    08.02.2021 21:08

    Tas jau vairs nav nekāds premium viedtālrunis, jo ir samazināta izšķirtspēja, edge malas vairs nav, un cena arī ir lielāka, jo kaut vai viņš maksā mazāk, atsevišķi japērk ir lādētājs, tad tā cena ne ar ko neatšķirās no pagājušā gada modeļiem.

    Lauris
    09.02.2021 08:26
    Reply to  Phone

    Varbūt man vairs nav tā asākā redze, bet tiešām neredzēju atšķirību starp augtāko un vidējo izšķirtspēju uz S20. Tā arī stāvēja 1080p, lai būtu 120Hz. Arī edge malas ir tikai trūkums, kas neļāva uzlikt nevienu normālu ekrāna aizsargstiklu. S21 visas šīs lietas ir pareizajā virzienā, arī lādētāju nevajag, jo visur ir bezvadnieki, neatceros, kad pēdējo reizi būtu spraudis telefonu pie vada. Tas viss protams subjektīvi.

    Astro
    09.02.2021 08:30

    Njā, atkal tas procesoru jautājums. Tieši dēļ tā pirms 2 nedēļām, izvēloties savu note 8 aizstājēju, pārgāju uz iphone 12. Gan jau ka kāds metīsies virsū ar tekstu – tu to vājāko procesoru nekad nejutīsi – varbūt nejutīšu, bet ar savu izvēli neatbalstīšu uzņēmuma diskriminējošu attieksmi pret mūsu reģionu. Daudz neko tur nevaru darīt, tik vien kā parādīt attieksminar savu maciņu.

    Un paldies Kristapam, ka objektīvi atspoguļoji arī šo aspektu.

    Last edited 3 years ago by Astro
    Jānis Bukovskis
    12.02.2021 15:30

    Izlasīju, sapratu, ka ņemšu s20+ ne s21+.

    VaruLV
    16.02.2021 14:42

    Oi, nu atvainojiet, bet cik var murgot par tām izliektajām ekrāna malām?! Nekam citam, kā WOW efektam sākumā viņas neder, jo pēc tam sākas problēmas ar ekrāna aizsargstikliņa neesamību, jo neviena plēve un neviens tempered sūdiņš nespēj piegult klāt un turēties stabili tā, itkā tas būtu pašā ekrānā jau ieaudzis aksesuārs, kā tas parasti ir ar plakano ekrānu telefoniem.
    Jā, svaipot no labās uz kreiso bija patīkami ar biežāk lietoto, paša veidoto appu izvēlni, bet tas arī viss.
    Arī mans S8 nu jau zirnekļu noklāts, gadu noturējās godam, līdz neveiksmīgi nokrita un še tev nu bija, “premium” ekrāns. Un, kur gadījies, kur ne, Galaxy Care vairs netiek piedāvāts vai vismaz manā laikā jau bija ierobežotāka pieejamība.
    Īsāk sakot, izliektas ekrāna malas nebūt nav funkcionāla fīča, tieši otrādi.

    Jan.
    11.04.2021 14:07
    Reply to  VaruLV

    Vēl aizvien lietoju S8 no 2017 gada, displejs ideālā stāvoklī. Ir patīkami pieskatries šim ieliektajam displejam, manuprāt ļoti labs risinājums un odziņa no pārējās pelēkās “flat” masas.

    Reklāma
    Cenas samazināšanas nolūkos pieļauti vairāki kompromisi, tomēr kopējā pēcgarša ir riktīgi patīkama.Samsung Galaxy S21 5G apskats - kompakts, ērts, stilīgs