Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO X3 Pro apskats – leģendas turpinātājs?

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Xiaomi Poco X3 Pro ir F1 leģendas turpinātājs. Tam ir potenciāls kļūt par karstu pīrādziņu pieblīvētajā vidējās klases tirgū!

    Jaunākie raksti

    Teju vai nostalģija pārņem, izpakojot POCO X3 Pro, jo PocoPhone F1 bija viens no pirmajiem viedtālruņiem, kura apskatu man uzticēja sagatavot laipnā Kursors.lv redakcija. Pirms trim gadiem PocoPhone bija drosmīgs flagmaņu veiktspējas piedāvājums par vidējās klases cenu. Lielākie kompromisi bija plastmasas uzbūve un švaks kameru sniegums. Šogad POCO X3 Pro iet tajās pašās pēdās, piedāvājot astotās sērijas Snapdragon čipkopu, iespaidīga tilpuma akumulatoru, stereo skaļruņus un pat kaut kādu atblāzmu no mitruma aizsardzības par maciņam draudzīgu cenu.

    Kā pa šiem gadiem gājis Xiaomi apakšzīmolam? Mūsu platuma grādos laikam nekā diži, bet Indijā un Ķīnā pārdošanas apjomi ir iespaidīgi. Arī tad, kad Tērbatas ielā vēl bija oficiālais Xiaomi veikaliņš, laipnie pārdevēji paskaidroja, ka PocoPhone kā karstus pīrādziņus izķer ne jau pašmāju bāleliņi, bet tieši indiešu un pakistāņu pircēji. Kaut vai paskatoties uz POCO X3 Pro dizainu, var redzēt, ka šeit viss tā vien brēc pēc austrumnieku gaumes. Tas nenozīmē, ka šis nebūtu interesants piedāvājums arī mūsu platuma grādos. Pats apakšzīmols deviņu burtu nosaukumu reducējis uz īsu Poco, bet atkabināšanās no mātes bijusi vien formāla, jo pārsvarā POCO piedāvā rebrendotus Xiaomi un Redmi modeļus. Tādā ziņā POCO X3 Pro pat uz uzburbušā Xiaomi klāsta fona izskatās salīdzinoši oriģināls. Nu tad raudzīsim vai POCO X3 Pro (Xiaomi noteikti vajag pārskatīt modeļu nosaukumu koncepciju) iet iepriekšējās sensācijas pēdās un, pats galvenais, kā tas izskatās pret tiešāko konkurentu Samsung Galaxy A52?

    Reklāma

    POCO X3 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, MIUI 12 POCO
    • Ekrāns: 6.67 collu IPS LCD, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 107.4 cm2, ap 84.6% ekrāna un korpusa attiecība,  120Hz atsvaidze, HDR10, 450 aptuvenais spilgtums, Corning Gorilla Glass 6 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 860 (7 nm), astoņi kodoli: 1×2.96 GHz Kryo 485 Gold & 3×2.42 GHz Kryo 485 Gold & 4×1.78 GHz Kryo 485 Silver, Adreno 640 video apakšsistēma
    • RAM: 6*/8 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB UFS 3.1, microSDXC atmiņu karšu lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 3.5 mm austiņu ligzda, 3G/4G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs iemontēts bloķēšanas taustiņā sānā, IP53 šļakstu un putekļu aizsardzība, stereo skaļruņi, infrasarkanais raidītājs, FM radio, e-kompass, žiroskops
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF; 8 MP, f/2.2, 119˚ ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors; LED zibspuldze; HDR; video – 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@960fps, elektroniskā stabilizācija. Priekšā – 20 MP, f/2.2, 1/3.4″, 0.8µm, HDR, 1080p@30fps video.
    • Izmērs un svars: 165.3 x 76.8 x 9.4 mm, 215 g
    • Akumulators: Li-Po 5160 mAh, 33W ātrā uzlāde, lādētājs komplektā
    • Cena: 259* eiro (6/128 GB), 289 eiro (8/256 GB)

    *testa ierīcei

    Dizains – lai dzīvo plastmasa!

    Uzbūvē vienīgais izmantotais premium materiāls ir Corning Gorilla Glass 6 aizsargstikls, kas paslēpts zem aizsargplēves. Gan sāni, gan aizmugure veidoti no plastmasas, kas ir tipisks risinājums vidējai klasei. Tomēr šoreiz jāuzteic ražotājs, jo POCO X3 Pro rokā nejūtas pavisam lēts un vizuālā estētika pat būtu dēvējama par oriģinālu. Viedtālruni par kompaktu grūti nosaukt, tā izmērs un svars ne visiem ies pie dūšas, bet, palasot tehnisko specifikāciju, var saprast, kādēļ tas ir tik liels un smags. Par visu pēc kārtas.

    POCO X3 Pro priekša atgādina Samsung Galaxy A sēriju. Galvenokārt tādēļ, ka kameras izgrauzums ir centrēts. Līdz šim tas bija Samsung rokraksts. Lai gan man praktiskāk šķiet kameru novietot kreisajā stūrī, POCO gadījumā, ir pāris programmatūras triki (par tiem lasi saskarnes sadaļā!), kas raksturīgi šādam novietojumam, turklāt tas saskan ar simetrisko aizmugures kameru novietojumu. Rāmis ap ekrānu ir pieņemams, bet zodiņš nedaudz biezāks par pārējām apmalēm. Tas nekas, jo 84.6% ekrāna un korpusa attiecība ir pieklājīgs cipars prasītajā cenā. Interesanti, ka rāmja virspusē atradusies vieta baltai LED paziņojumu diodei, jo IPS specifika neparedz vienmēr ieslēgto ekrānu.

    Aizmugure tikusi pie divu veidu apdares – glancēta vidus un matētām malām. Tas nozīmē, ka tās lielāko daļu klāj pirkstu nospiedumus un citas šmuces uzņemošs materiāls. Vidus ticis pie nelieliem lāzergravējumiem un POCO logo, kas, atstarojot gaismu, pārvēršas varavīksnīgos atspīdumos. Tas nozīmē, ka pie dažādiem gaismas leņķiem, aizmugures krāsa variēs no pelēcīgas līdz pat zilgani zaļai. Kameru platforma ir diezgan liela, ja salīdzina ar citiem vidējās klases viedtālruņiem, ap to visu laiku krājas putekļi. Tas gan nenozīmē, ka zem tās slēpjas, kas grandiozs. Kopumā aizmugures salikums pat pretendē uz oriģinalitāti, tomēr varavīkšņu akcenti, dažāda veida apdares, akcentēti uzraksti un citas Ziemassvētku eglīšu mantiņas saka priekšā, ka šoreiz tēmēts Āzijas spilgto estētu virzienā. Šī estētika ir tālu no minimālisma un patiks raibāku dizainu piekritējiem.

    Pulētais plastmasas rāmis cenšas atdarināt alumīniju, bet tauste uzreiz atmasko šo noziegumu. Jāteic, ka es nemaz negaidu šādā cenā metāla rāmi, tādēļ mierīgi būtu varējuši izmantot vienlaidus korpusu. Labais sāns ticis pie gropes, kurā iegremdēts bloķēšanas taustiņš/pirkstu nospiedumu lasītājs un skaļuma taustiņiem. Kreisajā sānā ir SIM un atmiņas karšu atvilktnes. Tā apjozta ar pamatīgu silikona joslu, kas pierāda Xiaomi rūpes par mitruma noturību. POCO X3 Pro ticis pie IP53 šļakstu aizsardzības, kas ir labāks rādītājs pat par Xiaomi flagmaņiem, kas pie oficiāla IP reitinga tā arī netiek. Tiesa gan tas nozīmē, ka nevajadzētu riskēt vairāk par pavasarīgu smidzināšanu. Ja gribi viedtālruni mest peļķēs, jāizvēlas Samsung Galaxy A sērija, kas šogad tikusi pie pilnvērtīgas IP67 aizsardzības. Apakšā sadzīvo USB Type-C ligzda, skaļrunis, mikrofons un 3.5 mm austiņu ligzda. Tas nav vienīgais tehnoloģiju muzeja eksponāts, jo rāmja augša tikusi pie infrasarkanā raidītāja, ko var izmantot kā pulti ar Mi Remote aplikāciju.

    Kopumā dizains ir maķenīt robustāks par konkurentiem. Diskutabla ir “Smuka mantiņa, karini tik eglītē!” principa aizmugures estētika, bet prasītajā cenā nav pieļauts nekas krimināls, lai dizains un uzbūves kvalitāte šķistu nepieņemama. Labs darbs!

    Atkalsatikšanās ar IPS ekrānu

    Kādu laiku jau bija atrasts no IPS ekrāniem un no tā izrietošajām sekām. Nepārprotiet mani, ekrānam nav ne vainas, vienkārši Galaxy A sērija piedāvā AMOLED ekrānus, bet pats Xiaomi konkurē ar Redmi Note 10 Pro, kas ticis pie AMOLED matricas ar 120Hz atsvaidzi līdzīgā cenā.

    Ekrāna izšķirtspēja ir pietiekama, lai sniegtu ap 395 pikseļus uz kvadrātcollu. Tas ir pietiekami ass attēls, lai pikseļi nebūtu redzami. Kā jau IPS matricai, melnie toņi nav pavisam melni, tomēr kontrasts un krāsu kalibrācija ir pietiekami labi, lai tā nebūtu vizuāli pamanāma bēda. Iekštelpās gan maksimālais, gan minimālais spilgtums ir pietiekams, tiesa gan, ārtelpās būtu gribējies redzēt labāku spēju tikt galā ar spilgtu saules gaismu. Visam pa virsu pieejama 120Hz ātrā atsvaidze. Tomēr tā nesniedz cerēto rezultātu. Te arī parādās viens liels kompromiss, kas pieļauts, lai samazinātu cenu. Proti, izmantotā matrica nav tik spējīga, kā jaunākās, tās pikseļu reakcija netiek līdzi atsvaidzes ātrumam. Tas bieži rezultējas ar screen ghosting, kas izskatās pēc buksēšanas, lai gan pārējās komponentes atbalsta šādu atsvaidzi. Šoreiz šis bonuss nenes līdzi cerēto kvalitāti.

    Programmatūra piedāvā gana daudz pielāgošanas opciju, lai izvēlētos individuāli piemērotu attēlojumu. Ekrāns piedāvā HDR10 atbalstu, kas pieejams vien YouTube, uz Netflix pagaidām tas nestrādā, toties šoreiz straumēšana pieejama arī FHD izšķirtspējā (tas bija viens no pirmā Pocophone klupšanas akmeņiem).

    Papildināts: pērkot Poco X3 Pro līdz 14.07.2021. viedtālrunis tiks pie sešu mēnešu ekrāna apdrošināšanas, kas paredz vienreizēju bezmaksas ekrāna nomaiņu, ja tas sabojāts. Līdz šim par šādu iespēju bija dzirdēts Huawei un Samsung flagmaņiem, bet vidējā klasē tas noteikti ir jaunums, kāds mūsu platuma grādos nav bijis. Feini!

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    IPS ekrāns nozīmē, ka pirkstu nospiedumu lasītāju zem ekrāna paslēpt nevar. Tas novietots sāna gropē, un apvienots ar bloķēšanas taustiņu. Šāds risinājums nav nekas neierasts budžeta un vidējā klasē. Vienīgā iebilde ir pret ergonomiku. Man kā labrocim, problēmu nav, novietojums pat šķiet gana ērts, tomēr no kreiļiem esmu dzirdējis, ka viņiem ērtāk ir centrēts lasītāja novietojums priekšā vai aizmugurē. Katrā gadījumā, pats lasītājs ir pietiekami precīzs un ātrs. Šis ir tas gadījums, kad vecāka tehnoloģija strādā precīzāk, piemēram, par Samsung zemekrāna lasītājiem vidējā klasē. 

    Pieejama arī atbloķēšana ar seju. Tā strādā pieklājīgi, bet ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma. Par pavisam drošu un vienmēr pieejamu šo risinājumu nevar uztvert.

    Stereo skaļruņi

    Kad pirmais PocoPhone prezentēja stereo skaļruņus vidējā klasē, tie nebija visai izplatīti pat flagmaņiem. Šogad tā jau kļuvusi par normu arī vidējā klasē, tādēļ prieks, ka POCO X3 Pro šo tendenci nav apgājis. Patīkami, ka abi skaļruņi balansēti līdzīgi un skaļums tiem diži neatšķiras. Gana labi saklausāmas vidējās un augstās frekvences, bet basi nav šī pāra jājamzirdziņš. Daļēji basus imitē nelielā vibrācija, kas atbalsojas korpusa aizmugurē. Patīkami, ka pieejama arī 3.5 mm austiņu ligzda. Turklāt, pievienotās austiņas, spēj apkalpot vēl kādu tehnoloģiju dinozauru – FM radio, jo austiņu vads tiek izmantots par antenu.

    Iespaidīgs akumulators

    Li-Po 5160 mAh ir vaininieks 9.4 mm biezam korpusam un 215 g svaram. Lai gan POCO X3 Pro nav nekāds svara vērotājs, akumulatora ietilpība nodrošina gandrīz divu dienu darbību pie nelielas noslodzes. Pie vidējas noslodzes darbība būtu gandrīz pusotra diena, bet pie intensīvas slodzes dienu mierīgi varēs izvilkt atliektiem galiem. Turklāt nav diža atšķirība, kāda atsvaidze tiek izmantota. Šajā departamentā Xiaomi ir krietni izrāvies priekšā Samsung. Komplektā iekļautais 33W ātrais lādētājs aptuveni pusi akumulatora piepilda aptuveni pusstundā, bet pilnu vairāk kā stundā. Pie viena jāuzteic komplektācija, bez viedtālruņa, vada un ātrā sienas lādētāja, komplektā iekļauts silikona koveris. Komplekts ir dāsns, ja salīdzina ar skopo flagmaņu komplektāciju.

    Viena no jaudīgākajām veiktspējām vidējā klasē

    POCO X3 Pro ticis pie Qualcomm Snapdragon 860 (7 nm) astoņu kodolu čipkopas. Nesatraucies, ja par tādu neesi dzirdējis, es arī ar to saskaros pirmo reizi. Patiesībā tas ir pārsaukts un par mata tiesu uzfrišināts Snapdragon 855+, kas nozīmē, ka POCO X3 Pro veiktspējā spēj sacensties ar Realme X3 SuperZoom un pat OnePlus 7T. Sintētiskajos veiktspējas testos procesors ir galvas tiesu pārāks par Samsung Galaxy A52 un OnePlus Nord. Grafiskās spējas ir iespaidīgas. Vienīgi, ka nav pieejams 5G atbalsts, bet pagaidām neuzskatu, ka tas varētu būt traucējošs faktors. Tiešām iespaidīgi redzēt tādu veiktspēju par cenu zem 300 eiro. Kā ar ikdienas darbību? Viss lido gana ātri un bez aizķeršanās. Tiesa gan, jāatgādina par lēnīgo pikseļu reakcijas ātrumu, kas izraisa kadru zudumu animācijās un buksēšanas sajūtu ritināšanā, bet tā ir ekrāna vaina, nevis jaudīgā procesora nespēja.

    Testa ierīce saņēmusi 128 GB UFS 3.1 atmiņu un 6GB RAM. Tas ir pietiekami dāsni par prasīto cenu. Turklāt, piemaksājot tikai 30 eiro atmiņu var dubultot un saņemt 8 GB RAM. Tas ir super iespaidīgi. Arī atmiņu karte nav aizmirsta. Interesanti, ka POCO nekautrējas izmantot tehnoloģijas, ko citi ražotāji atstājuši tehnoloģiju muzejiem – pieminēto atmiņu karšu lasītāju, 3.5 mm austiņu ligzdu, FM radio un infrasarkano raidītāju, kas viedtālruni pārvērš universālā pultī. Kopumā, prasītajā cenā šis ir jaudīgākais piedāvājums, tādēļ, nemirkšķinot ne aci, veiktspējai lieku izcilu vērtējumu. Tiesa gan, specifika uz papīra nepasaka visu stāstu. Šoreiz vājais punkts ir ekrāna pikseļu reakcijas nespēja tikt līdzi jaudīgajām komponentēm, pie kā veiktspēja nav vainīga, bet rodas sajūta, ka ik pa brīdim lietošana buksē.

    MIUI 12 uz Android 11

    Jāteic, ka kādu laiku neesmu ticies ar MIUI, tādēļ ar interesi pārbaudīšu, vai izdevies tikt vaļā no vecajām kaitēm. Agrāk saskarne slimoja nespēju parādīt korekti paziņojumus, uzmācīgām reklāmām un estētiku, kas mūsu platuma grādos lika raukt pieri. Vismaz pēdējā slimība ārstēta, vairākas aplikācijas aizstājot ar Google aplikācijām, un lietojot Google Feed pa kreisi no mājas ekrāna. Interesanti, ka šoreiz notifikāciju bloks sadalīts paziņojumos un kontroles panelī. Centrētais kameras pīrsings šādu piegājienu padara organisku. Jā, princips un estētika ir nospiesta no ābola, par laimi, var izvēlēties arī veco variantu.

    Tas nenozīmē, ka MIUI būtu kļuvusi par kripatu tīrāka. Pēc noklusējuma instalētas jau septiņas spēles (par laimi tās var atinstalēt) un cita liekprogrammatūra, kas gan kopē, gan nekopē Google aplikācijas. Neskatoties uz to, aplikāciju pārbagātībā var atrast arī pa noderīgai ikonai, piemēram, pilnvērtīgu spēļu režīms un pāris noderīgus rīkus.

    Saskarnes labā puse sastāv no mikroskopiskiem pielāgojumiem (spēj tik meklēt, jo tie izkārtoti pēc tikai sev saprotamas loģikas), izstrādātas žestu vadības, aplikāciju atvilktnes ar dalījumu pa kategorijām, uznirstošo logu aplikācijām, sistēmā pielāgotas tumšās tēmas un iespējams funkcionālākā atvērto aplikāciju loga.

    Kā ar tām pārējām slimībām? Jāteic, ka reklāmas vairs neskrien tik traki virsū, kā agrāk.  Lai gan paziņojumiem ir jūtami uzlabojumi, šī kaite nav izārstēta pilnīgi. MIUI pārāk agresīvi cenšas ierobežot fona darbību, kas rezultējas, ka pārāk bieži paziņojumi atnāk nelaikā vai neatnāk nemaz. Citās saskarnēs neko tādu nevar novērot. Šī ir problēma, ko Xiaomi nespēj atrisināt jau gadiem. Turklāt, agresīvā fona procesu bloķēšana ietekmē arī atsevišķu aplikāciju darbību. Piemēram, nācās sagandēt savu soļu statistiku, jo pienācīgi to ikdienā darbināt neizdevās. Gan jau iestatījumos nebiju iedevis kādu atļauju, bet man nevajadzētu pašam burties caur iestatījumu gūzmai, lai tiktu pie līdzvērtīgas darbības, kā citās saskarnēs. Te kaut kas līdz galam nav kārtībā.

    MIUI pilnīgi noteikti ir augusi, bet diemžēl aizvien nav atrisinātas problēmas, kas novērojamas jau gadiem. Ja iepriekš lietota tīrā Android One, pārdomātā OxygenOs vai pat uzlabotā One UI saskarne, MIUI var sagādāt kultūršoku.

    Piecas kameras vidējā klasē?

    Nekad neesmu sapratis ražotāju vēlmi vidējās klases viedtālruņos izvietot tik pat daudz kameru, cik flagmaņos. Kvantitāte taču nav tas pats, kas kvalitāte, īpaši, ja kameru departamenta budžets ir mazāks par flagmaņiem. Arī šoreiz kameru skaits audzēts uz dziļuma sensora un makro apendicītu rēķina. No otras puses, arī pirmais PocoPhone nevarēja lepoties ar kameru sniegumu, toties varēja lepoties ar cenas un piedāvājuma attiecību. POCO X3 Pro arī iet šo taciņu. Jā, kameru sniegums ir stipri viduvējs, toties pāris asprātīgus trikus tās prot.

    POCO X3 Pro saņēmis:

    • 48 MP, f/1.8, 1/2.0″, 0.8µm galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2, 119˚ ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 2 MP, f/2.4 dziļuma sensoru
    • 20 MP, f/2.2, 1/3.4″, 0.8µm pašiņu kameru

    Galvenā kamera piedāvā četrus pikseļus izmantot kā vienu. Tas arī nodrošina vislabāko sniegumu vājā apgaismojumā no visām kamerām. 48 MP ir pietiekams apjoms, lai digitāli izgrieztu 2x palielinājumu, bet viss, kas iet virs tā, krasi zaudē kvalitāti, lai gan POCO X3 Pro piedāvā pat 10x digitālo palielinājumu.

    Galvenās kameras sniegums būtu uzskatāms par pieņemamu vidējā klasē. Detaļas bildēs ir, bet konkurenti spēj atainot vairāk. Krāsas visbiežāk izskatīsies multenīgi piesātinātas. No otras puses, sociālajos tīklos izskatās tīri labi. Atslēdzot AI, var iegūt nedaudz reālistiskāku skatu, bet atšķirība nav kardināla. Toties dinamiskais diapazons ir pieklājīgs. Pieminētais 2x palielinājums izskatās pieņemami, ja vien nemēģina neko pietuvināt. 8 MP ultra platleņķa kamera ir jūtami atšķirīga no galvenā sensora, bet jāuzteic tās spēja cīnīties ar objektu kropļojumu. Katrā gadījumā, 0.6x, 1x un 2x saulainā dienā būs uzticami lielumi.

    Tiklīdz saulīte noriet, kameru spējas krasi samazinās. Ar galveno kameru vēl kaut ko ciešamu var izspiest, bet ultra platleņķis  kļūst teju neizmantojams.

    Nakts režīms pieklājīgi ļauj atgūt detaļas. Tomēr šoreiz runa ir tikai par galveno sensoru un 2x palielinājumu, ko tas rada. Ultra platleņķa kameru neglābj pat nakts režīms.

    Portreta režīms ļauj izpausties ar izpludinājumiem un citiem pseidostudiju efektiem. Jāteic, ka portreta režīms pieklājīgi atdala objektu no fona un bildes sanāk labākas, kā gaidīju. Vislabāk tas izdosies labā apgaismojumā ar cilvēku, jo programmatūra mācīta tos atpazīt. Ar priekšmetiem – kā gadās. Par laimi, galvenais sensors ir pietiekami liels, lai, piebīdot gana tuvu objektam, iegūtu dabisku izpludinājumu.

    Es te vienkārši atstāšu pāris makro bildes, spriediet paši. Apnicis jau gānīties par šādu kameru bezjēdzību. Viedtālrunī, kam svarīgi ekonomēt, lai tiktu pie zemākas cenas, tā šķiet lieka izšķērdība. Grrrr…

    Jāteic, ka kameru programmatūrai ir pāris triki padomā, lai pievērstu uzmanību jauniešu auditorijai. Piemēram, mākslīgais intelekts gana precīzi ļauj, pēc bildes uzņemšanas, nomainīt debesis un kopējo atmosfēru.

    Klona režīms ļauj uzņemt attēlu vai video ar vairākiem alter ego. Personīgi es, diez vai vairāk par vienu reizi tos izmantotu, tomēr jāteic, ka režīmu sniegums ir tik pārliecinošs, ka, kādam jaunam instagramistam, šīs papildiespējas varētu būt izšķirošas POCO iegādei.

    Pašiņu bildes sanāk pieklājīgas. Jāuzteic arī video elektroniskā stabilizācija. Kopumā, galvenās kameras sniegumam nav ne vainas, ultra platleņķa kamera uzrāda stipri viduvēju sniegumu, pašiņu kamerai nav ne vainas. Bez makro kameras mierīgi varēja iztikt un uzlaboto ultra platleņķa nespējas.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy A52 – ir tiešākais konkurents. Galaxy A52 ir kompaktāks un saņēmis pilnvērtīgu IP67 mitruma aizsardzību. Es balsotu par Samsung AMOLED ekrānu ar šaurāku rāmi, lai gan tā atsvaidze nesasniedz Xiaomi. Toties POCO X3 Pro piedāvā zemāku cenu, ietilpīgāku akumulatoru, ātrāku lādēšanu un galvas tiesu pārāku veiktspēju. Samsung piedāvā labāku kameru sniegumu ar optisko stabilizāciju.
    • Realme X3 SuperZoom – ir par aptuveni 50 eiro dārgāks, bet piedāvā tādu pašu veiktspēju, sakārtotu ekrāna darbību, stikla aizmuguri un krietni pārāku kameru sistēmu ar 5x periskopa kameru. POCO X3 Pro atspēlējas ar ietilpīgāku akumulatoru un stereo skaļruņiem.
    • OnePlus Nord N10 5G – aptuveni tādā pašā cenā piedāvā 5G un pārdomāto un sakārtoto OxygenOS saskarni, kas ir galvas tiesu pārāka par MIUI. Toties POCO X3 Pro sniedz pārāku veiktspēju un ietilpīgāku akumulatoru.

    Nobeigumā – leģendas turpinātājs?

    Xiaomi PocoPhone F1 pirms trim gadiem satricināja internetu tik ļoti, ka Indijā un Ķīnā Xiaomi apakšzīmols vēl aizvien bauda milzu popularitāti. POCO X3 Pro iet šīs leģendas pēdās. Katrā gadījumā, potenciāls kļūt par flagmaņu slepkavu killeri ir tik pat liels. Turklāt, viedtālrunis šobrīd pieejams pie lielākajiem izplatītājiem arī mūsu platuma grādos. Šaubos gan, vai ar to pietiks, lai pārspētu Samsung, tomēr tehniskā ziņā POCO X3 Pro ir parametri, kas pārspēj Galaxy A52, pie tam par zemāku cenu.

    Izcilā veiktspēja POCO X3 Pro padara par vienu no labākajiem ieguvuma/cenas attiecības piedāvājumiem. Stereo skaļruņi un IP53 šļakstu aizsardzība ir jaunais standarts vidējā klasē. Akumulatora ietilpība un ātrā uzlāde ir iespaidīga. Kameru sniegums ir labāks, kādu gaidīju, un programmatūra rūpējas par dažādību. Visbeidzot, POCO X3 Pro cena šķiet pieejama un vairāk kā adekvāta. Pozitīvie aspekti ir vairāk par negatīvajiem. Ekrāns švaki tiek galā ar saules gaismu un pikseļu reakcijas ātrums nedavelk līdz 120Hz atsvaidzei un procesora jaudai. Izmērs ne visām plaukstām šķitīs patīkams. MIUI ir kultūršoks ar kļūdām, kas ietiepīgi netiek izlabotas jau vairākus gadus.

    Atstāj komentāros, vai Tu apsvērtu POCO X3 Pro kandidatūru?

    Ļoti iepriecināja

    • Dizains ir gaumes lieta, bet tas noteikti ir oriģināls, IP53 šļakstu aizsardzība vienmēr noder
    • Izcilā veiktspēja POCO X3 Pro sniedz lielisku cenas/ieguvuma attiecību
    • Akumulatora ietilpība, ātrā uzlāde
    • Stereo skaļruņi
    • Ir: 3.5 mm austiņu ligzda, atmiņas karšu lasītājs, infrasarkanais raidītājs, FM radio
    • Pieņemama cena

    Neiepriecināja

    • Ekrāna redzamība saules gaismā, pikseļu reakcijas ātrums
    • Ultra platleņķa kamera ir izmantojama tikai saulainā dienā
    • MIUI ir vēl tāls ceļš ejams līdz eiropiešu sirdīm
    Xiaomi Poco X3 Pro ir F1 leģendas turpinātājs. Tam ir potenciāls kļūt par karstu pīrādziņu pieblīvētajā vidējās klases tirgū!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    10
    Kameras
    7
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    30 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    M..
    23.04.2021 13:00

    Telefonam ar normalu kameru jamaksa 150 eur

    xxx
    23.04.2021 16:52
    Reply to  M..

    Uztaisiet sim testu Xiaomi Poco M3

    Alberts Kviesis
    23.04.2021 13:05

    Ronēns – pašu foto? Kā spalvu un tauku kamolam veicās?

    Alberts Kviesis
    23.04.2021 13:31

    Super! Paldies par atbildi. Kurā pusē un kad bilde tika uzņemta?

    Andrejs
    23.04.2021 13:34

    Neteiktu, ka Samsung A52 ir tiešākais konkurents. A52 pēc savam īpašībām konkurē ar Redmi Note 10 Pro un Xiaomi Mi 11 lite (mazāk), bet no marketinga viedokļa A52 varētu patikt citiem cilvēkiem, tiem, kuri neuzticas ķīniešu brendiem.
    Poco X3 Pro īsti konkurentu nav, jo neviens nepiedāvā līdzīgu veiktspēju par šādu cenu.
    Vēl var piemīnēt Poco F3, kas dārgāks, bet ar AMOLED.

    123
    23.04.2021 15:21
    Reply to  Andrejs

    Ne vienmēr. Es tieši biju jau noskatījis Poco X3 Pro, bet izlēmu tomēr par labu A52 dēļ mazāka izmēra, svara un amoled ekrāna. Nebija jautājums par uzticēšanos brendam vispār.

    Andrejs
    23.04.2021 16:57
    Reply to  123

    Tagad jau par vēlu, bet vēl mazāks svars būtu Xiaomi Mi 11 lite

    Guntars K
    23.07.2021 12:46
    Reply to  123

    A52 pat nav salīdzināšanas vērts aparāts. X3 Pro ir 2x jaudīgāks. Pavisam cita kategorija. X3 Pro var salīdzināt ar teiksim Samsung S9, kurš arī jaudās atpaliek.

    Ciba
    23.04.2021 15:40

    Man dzīve ar ķīniešiem beidzās ar neatrisināmām problēmām ar zonas periodisku pazušanu. Forumos daudzi par šo sūdzējās. Prasīju telefonu labošanas kantorī vai ķīnai ir tāda izteikta problēma – esot ķīniešiem novērots.
    Mācība sev- pat pamatfunkcijas tālrunim var būt sū.

    Ciba
    23.04.2021 18:59

    Ar ieslēgtu mobīlo internetu pazuda zona pārvietojoties starp torņiem tā ka mani nevarēja sazvanīt. OnePlus7t. Risinājums bija tika pārstartēt telefonu. Neciešami.
    Tika mainītas SIM, visādi iestatījumi, liktas divas SIM, sūtīti kļūdu izraksti utt. Nekā.

    andris
    23.04.2021 23:37
    Reply to  Ciba

    Nu gluži tā pat kā manam bijušajam Samsung A5 , tur pat nevajadzēja starp torņiem pārvietoties. Reizēm pietika, ka noliek uz galda un … kluss. Gadījās, ka tā divas trīs reizes dienā, gadījās ka reizi divos trīs mēnešos.

    xxx
    23.04.2021 16:50
    Reply to  Ciba

    Ar kadu telefonu?

    Andrejs
    23.04.2021 16:59
    Reply to  Ciba

    Bija līdzīga problēma, kas atrisinājās nomainot sim karti pie operatora uz modernāko

    andris
    23.04.2021 16:23

    Jau pusgadu lietoju “parasto” Poco X3 NFC (bez PRO). Esmu ļoti apmierināts. Arī viņam ar vājāku proci ir ļoti laba veiktspēja.
    Pie tam, ja salīdzinām tepat Kursorā X3 Pro un A52 novērtējumus, tad…. A52 tās 7,9 zvaigznes palīdz iegūt dizains un ekrāns (9) savukārt X3 – veiktspēja un akumulators (10)
    Par programmatūru runājot – uz Poco pārgāju no Samsunga A sērijas un nekādu problēmu.
    Iespējams, ka tiem, kuriem īkšķi attīstītāki par smadzenēm, var būt nelielas grūtības.

    Andrejs
    23.04.2021 17:11

    Ekrāna ghosting ir problēma, bet spriežot pēc gsmarena testa šajā apskatā ekrāns ir novērtēts par skarbu.
    Vēl nepiekristu par MIUI: tā saskarne nav viennozīmīgi laba, bet tomēr citiem lieliski der pēc ne tik sarežģītas noskaņošanas: izslēgt reklāmas, noņemt ierobežojumus akumulatora vai citu resursu lietošanai svarīgām aplikācijām un visi paziņojumi tiek rādīti, soļi skaitīti u.t.t. Saprotams, ka citi grib uzreiz lietot ierīci, bet arī saprotu, ka šāda agresīva resursu taupīšana ļauj man ilgāk nelādēt telefonu.

    Guntars K
    23.04.2021 18:28
    Reply to  Andrejs

    Kādas reklāmas? Esi iegrābies pakaļdarinajumā, vai?

    Ciba
    23.04.2021 19:11
    Reply to  Guntars K

    MIUI lētākos telefons un it īpaši indijas tirgū ir ar reklāmām. Kā tu domā kur tā cena rodas? Viņi naudu pelna ar saviem servisiem un lietotāja informācijas pārdošanu, Xiaomi paši atzīst ka no dzelža pārdošanas viņi pelna maz.
    Un programmas tiek ātri fonā slaktētās ķīnas tālruņos dēļ tā ka ķīnā nav AndroidMarket, tur liels viņiem bardaks ar sliktas kvalitātes programmām kas karās un rij bateriju.

    3310
    23.04.2021 22:52
    Reply to  Ciba

    Taisnība!
    Daži cilvēki joprojām tic brīnumiem 😁

    Guntars K
    06.05.2021 20:54
    Reply to  Ciba

    Pie vienas vietas tavas problēmas. Sievai otrais Xiaomi un nevienas reklāmas.

    Guntars K
    23.04.2021 18:24

    Un tagad lūdzu objektīvu apskatu, kurš nav balstīts uz akcentu “mēsls, jo iPhons ir labāks”. Pārkāpiet saviem principiem kaut vienu reizi. :D :P

    Jānis Rišis
    23.04.2021 23:55

    Trūkst šis tas no citiem telefoniem. Vismaz ātri darbojas un lādējas.

    Hmm..
    24.04.2021 10:34

    Tās tizlās reklāmas aizvien ir šiem telefoniem?

    Gets
    24.04.2021 20:44
    Reply to  Hmm..

    Jap, ik palaikam parādās, plus liela varbūtība iegrābties kaut kādos defektos.
    Man ir bijuši divi ķīnieši un viens honors (hujzin pie kā to piesaostīt), un visiem bija problēmas, protams var nest uz garantiju, bet man apnika….
    Es protams nesaku, ka populārajiem brendiem nav problēmu, ir nācies nest atpakaļ samsungu, iphonu un soņku. :D
    Pamazām jau šie ķīnas brendi paliek labāki par to nav nekādu šaubu, tik beigu beigās tā cena ir “=” ar citiem ražotājiem.
    Plus nepatīk, šo ķīniešu marketings, piemēram tas jaunais xiaomi, kurš skaitās samsung s21 ultra killeris, (nu tā apskatnieki to pozicionē), cena jau ir 1.2k procesors tāds pats, bet sintētiskajos testos uzrāda labākus rezultātus, (overkloksēts?), pie lielākas noslodzes tas xiaoānietis sāka manāmi karsēties un samazināt displeja spilgtumu, jo karstāks tas palika, jo displejs pamazām sāka izdzist. Veinkāršojot – tas ka Jūs uz papīra redziet “monstru” nenozīmē, ka tas monstrs nav niķīgs un nesāk piebremzēt reālās dzīves situācijās.

    Niks
    12.05.2021 10:25
    Reply to  Gets

    Reklāmas jau var atslēgt. Tam pašam samsung tas ir, tik atslēgt nevar.
    Varbūt vienīgais samsung nav tik uzbāzīgas, bet kopumā XIAOMI ir iespēja visu to atslēgt.

    Ibiorio
    25.04.2021 13:41

    X3 neņemtu jo MIUI ir murgs un izklausās ka uz ilgu laiku.

    Guntars K
    11.06.2021 10:36

    Nu jau 2 nedēļas lietoju. Ar rakstu absolūti neesmu vienās domās. Aparāts ir ideāls. Vienīgais mīnuss ir uz āru izlienošais kameru bloks, bet tas jau šobrīd ir visiem flagmaņiem. Ak jā, daži šo uzskata par budžeta. Nu ok, man tagad ir budžeta mobīlais ar flagmaņu jaudu, tikai 3x lētāks. Un jo vairāk es sastopos ar 1k vērtajiem, jo mazāk saprotu jēgu izsviest naudu par to pašu. Vismaz varējāt samainītu pret piecīšiem, būtu ar ko kamīnu iekurināt. :D

    Throttle
    28.07.2021 10:55
    Reply to  Guntars K

    Kam ikdienā tā jauda ir nepieciešama?

    Reklāma
    Xiaomi Poco X3 Pro ir F1 leģendas turpinātājs. Tam ir potenciāls kļūt par karstu pīrādziņu pieblīvētajā vidējās klases tirgū!POCO X3 Pro apskats - leģendas turpinātājs?