Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus Nord N10 5G apskats – vidējais brālis Nord ģimenē

    OnePlus N10 5G ir izdevīgs vidējās klases tālrunis, jo par attiecīgo naudas summu tiks saņemts veiktspējīgs telefons, kuru varēs turpināt lietot nākamos gadus. To vislabāk salīdzināt ar savas kategorijas telefoniem, neliekot pārāk augstu latiņu. Nepieciešamais darbiņš tiks izdarīts kā nākas.

    Jaunākie raksti

    OnePlus viedtālruņi tirgū ienāca ar saukli – flagmaņu slepkavas, jo tie bija telefoni ar ļoti labu tehnisko specifikāciju, darbību un salīdzinoši zemu cenu, taču pēdējie modeļi kā OnePlus 8 Pro jau atrodas tajā gandrīz vienu tūkstoti eiro vērto telefonu kategorijā. Līdz ar to nedaudz tikusi pazaudēta līnija, kas tieši pievilināja daudzus pircējus un lietotājus, bet OnePlus nav palicis atbildi parādā.

    Šī gada vasaras vidū parādījās jauns OnePlus Nord modelis, kas atkal priecēja ar labu veiktspēju un ļoti pievilcīgu cenu. OnePlus Nord produktu līnijai rudens beigās pievienojušies divi brāļi N10 5G un N100, no kuriem N10 5G modelis nonācis manās rokās. Protams, ar nosaukumu skanējumu OnePlus neaizraujas, toties ir skaidrs, ka šis modelis saņēmis 5G savienojumu, un par 349 EUR tas nav maz. Jāatzīmē, ka šis man bija ļoti interesants izaicinājums, jo Android telefonu neesmu lietojis jau vairāk nekā piecus gadus, bet kopumā lielu problēmu nebija.

    Un ar to arī OnePlus Nord N10 5G, kas ir šī modeļa pilnais nosaukums, mani pārsteidza pirmām kārtām. To bija viegli un saprotami lietot, kā arī ikdienas darbos tas tiešām ir pietiekami ātrs un veiktspējīgs. Nesen Latvijā oficiāli pieejamais Google Pay tagad ļauj bez liekiem pieskārieniem un aktivizācijām telefonā veikt bezkontakta norēķinus. Tāpat arī uzbūves kvalitāte šim vidējās klases telefonam ir atbilstoša.

    OnePlus Nord N10 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, OxygenOS 10.5.7
    • Ekrāns: 6.49 collu LCD displejs, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, 405 ppi, 83.1% ekrāna un korpusa attiecība, 2.5D Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls, 90Hz atsvaidzes ātrums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 690 (8 nm), astoņi kodoli: 2×2.0 GHz Kryo 560 & 6 x ARM Cortex-A55, Adreno 619L video apakšsistēma
    • RAM: 6 GB
    • Atmiņa: 128 GB, ar microSD iespējams papildināt līdz 512 GB, UFS 2.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, aptX HD), NFC, USB Type-C, 4G, 5G
    • GPS: GPS, A-GPS, GLONASS, Galileo, Beidou
    • Papildus: iebūvēts pirkstu nospieduma lasītājs telefona aizmugurē, žiroskops, e-kompass, akselerometrs
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.79, EIS; 8 MP, f/2.25, 119˚ ultra platleņķis; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2 MP f/2.4 monohromatiskā kamera; HDR; LED zibspuldze; video – 4K@30fps, 1080p@30/60fps. Priekšā: 16 MP, f/2.05, EIS; video – 1080p@30/60fps.
    • Akumulators: Li-Po 4300 mAh, 30W ātrā uzlāde
    • Izmēri: 163 x 74,7 x 8,95 mm, 190 g
    • Cena: 349 eiro (6GB RAM/ 128 GB)

    Jau ierastais konkurentu dizains

    Salīdzinot ar dārgāko brāli OnePlus Nord (cena 399 EUR), N10 5G modelis ir saņēmis jauno Samsung S20 sērijas telefonu dizaina sajūtu, kā arī citu konkurentu līdzību, telefona aizmugurē izvietojot četras kameras taisnstūra formas četrstūrī. Tajā papildus iebūvēta arī zibspuldze, taču kopumā tas nav pārāk masīvs, ja salīdzina ar citu ražotāju modeļiem, un ikdienas lietošanā tas nekādi netraucē telefonu ērti turēt plaukstā.

    Telefona aizmugure un rāmis ir veidots no plastmasas, tāpēc tas nesniedz kādas īpašas “dārgmetāla” sajūtas, bet jāatzīst, ka tas nepiešķir arī lētuma sajūtu. Telefons vienkārši ir patīkams, un ikdienas lietošanā šo materiālu esamība vai nē patiesībā neko daudz neizšķir. Īpaši, ja telefons tiek lietots ar aizsargvāciņu. Kaut arī parasti OnePlus telefoni sākuma komplektācija saņem vismaz vienu caurspīdīgo vāciņu no paša ražotāja, tas nav gadījums ar N10 5G versiju. Tā kastītē nav atrodami šādi papildus aksesuāri.

    Runājot par krāsu, tad tas noteikti ir viens no acij tīkamākajiem elementiem, jo telefons ir tumši zilganā krāsā (Midnight Ice), un skatotioes pret gaismu tas var izskatīties arī pilnīgi melns vai dažādos veidos atstarot zilos toņus. No šāda skatpunkta šis telefons patiešām liekas foršs, jo ikdienas lietošanā piedod nedaudz krāsas un “garšas”, ne kā monotonu toņu telefoni. Plastmasas korpuss gan ļoti ātri pievelk pirkstu nospiedumus. Īpaši, ja rokas ir bijušas nedaudz taukainas, tos būs vēl grūtāk notīrīt. Tādā ziņā šie materiāli ir pirkstu nospiedumu magnēts. Bet kopumā arī pie saviem nosacīti lielajiem izmēriem (6,49 collas) viedtālruni ir ērti turēt rokā, tam neslīdot ārā. Tas man pie sevis liek pārdomāt to, vai rokā ir ērtāk turēt noapaļotas vai kantainas formas telefonu.

    Kā zināms, tad OnePlus telefoni netiek sertificēti IP ūdensaizsardzības standartam, jo tās vienkārši ir papildus izmaksas. Bet tas nav mainījis ārējo uzbūves kvalitāti, ko esmu spējīgs novērtēt. Viss ir profesionāli nostrādāts un noslēgts. Tiesa telefonam ir gan vairākas mikrofonu atveres, gan skaļruņu atvere ir salīdzinoši plaša, kā arī SIM kartes ievietotājs neizskatās īpaši noslēgts ar kādu papildus gumiju. Toties šim telefonam joprojām ir 3,5mm audio izeja, kas šajā laikā sāk palikt par retumu.

    Lietojot šo telefonu pāris nedēļas, novēroju, ka ap aizmugurējo kameru esošais rāmis ikdienas lietošanā tomēr nedaudz ticis pie pāris viegliem iedauzījumiem, kaut arī telefonu principā turu uz galda vai bikšu kabatā. Toties ar ekrānu gan viss ir kārtībā, uz tā nebija novērojamas neparedzētas švīkas.

    LCD ekrāns, kuram nav nekādas vainas

    Šī ir viena no galvenajām atšķirībām starp Nord un Nord N10 modeļiem, no kuriem apskatītais N10 modelis joprojām ir saņēmis LCD tipa ekrānu, kamēr dārgākā Nord versija jau ir aprīkota ar AMOLED displeju. Šī ekrāna izšķirtspēja ir 1080 x 2400 (FHD+) ar 90 Hz atsvaidzes ātrumu un 405 ppi. Jā, šis 349 EUR vērtais telefons ticis arī pie ātrākas atsvaidzes, kas gan nesasniedz 120 Hz, bet tāpat ir vairāk nekā jaunajiem iPhone, kuri joprojām palikuši pie 60 Hz.

    Par displeju nevar izteikt kādu kritiku, patiešām. Tas ir gan pietiekami gaišs, gan ar plašu krāsu gammu. Šis 6,49 collu ekrāns ir ar platāku apakšējo daļu, kas savā ziņā norāda uz to, ka šis nav ļoti dārgs flagmaņu klases tālrunis ar displeju, kas nosedz visu telefonu. Bet bieži vien šī “zoda” daļa, kā mēdz teikt angliski runājošie apskatnieki, ļauj izvairīties no nejaušas telefona saspaidīšanas. No otras puses tas izskatās jau kā ļoti aizvēturisks telefons, tomēr vēlreiz un vēlreiz gribas atgādināt par ļoti adekvāto telefona cenu.

    N10 5G modelis ir saņēmis tikai vienu priekšējo kameru, kas atrodas ekrāna augšējā kreisajā stūrī, un tā ir novietota zem Gorilla Glass 3 ekrāna, un šajā vietā nav nekādu izgriezumu vai kas tāds, viss ekrāns pilnībā pārklāj telefonu. Šādi novietota priekšējā kamera netraucē ikdienas darbā, jo principā tā ir vienā līmenī ar pārējiem informācijas elementiem kā baterijas ietilpība. Tāpēc tā netraucē redzēt saturu, kas ir pārējā telefona ekrānā. Pa šiem pāris gadiem kopš parādījās šāds risinājums, noteikti jau būsim pieraduši pie tā. Neliela atstarpe ir redzama arī telefona augšējā malā, kurā daļa ir atvēlēta skaļrunim.

    Atbloķēšana ar pirkstu nospieduma lasītāju

    Kaut arī pēdējo modeļu viedtālruņos pirkstu nospieduma lasītājs ir iebūvēts zem priekšējā ekrāna stikla, tad Nord N10 ir atgriezies pie ierastajām saknēm, kas ir tā izmantošana telefona aizmugurējā vāciņā. Jāpiezīmē, ka šo iespēju es novērtēju un pieņēmu kā ļoti ērtu, jo ar to nebiju saskāries vairākus gadus. Lasītājs atrodas pietiekami ērtā pozīcijā aptuveni telefona aizmugures pirmajā trešdaļā, un to ir viegli nospiest ar rādītājpirkstu. Tas ļauj telefonu stabili satvert rokā un atbloķēt. Tiesa šaubas man radīja drošības aspekts, jo brīžiem uzliekot tikai daļu mana pirksta, tikai veikta atbloķēšana. Domājot par tādu lietotņu autentifikāciju kā bankas, mani visu laiku pavada neliels satraukums. Protams, ir iespējams autentificēties arī ar sejas atpazīšanu, kas strādāja visai optimāli. Tomēr ieslēdzot visus šos režīmus, brīžiem radās apmulsums, vai telefons tiešām tik labi un ērti atbloķējas, izmantojot sejas atpazīšanu. Iespējams, šis vairāk saistīts tieši ar to, ka pēc ilgāka laika bija jāsaskarās ar Android operētājsistēmas lietošanu un jāpierod pareizi izmantot autentifikāciju.

    “Warp Charge” ātrā uzlāde

    Jā, šeit noteikti var nokaunēties daļa dārgo flagmaņu telefonu ražotāji, jo OnePlus Nord N10 5G ir aprīkots ar 30W ātrās uzlādes iespējām. Komplektā ar šo telefonu saņemsiet Warp Charge 30T lādētāju un sarkano kabeli, kas ļaus bateriju līdz 30% papildināt 15 minūšu laikā, bet pēc 30 minūtēm tie jau būs 60%. Tas ir ļoti noderīgi, jo aktīvā ikdienas lietošanā, kas būtu mērāma vairākās stundās dienā, telefons ar visu 4300 mAh bateriju dienas beigās jau ir patukšots un nepieciešama uzlāde. Ja to lieto salīdzinoši reti, tas būtu 1-2 stundas dienā, tad gan telefona uzlāde būtu nepiciešama vien otrās dienas beigās. Šis varētu būt saistīts ar to, ka Android fonā darbina dažādus procesus. Efektīvai akumulatora darbībai sistēma sniegs paziņojumus par lietotnēm, kuras veic nevajadzīgu enerģijas patēriņu.

    Protams, N10 ir aprīkots ar USB-C lādētāju, līdz ar to nebūs nekādu problēmu telefonam pieslēgt visus jūsu mājā esošos šāda tipa lādētājus.

    Četru kameru komplekts

    Galu galā, ko tad šis “cinītis” spēj izdarīt pret flagmaņiem fotogrāfiju ziņā, jo tas ir aprīkots “tikai” ar četrām kamerām telefona aizmugurē, sniedzot atbilstošu pilno komplektu ar dažāda veida kamerām. Kopumā var teikt, ka ir labi un pat ļoti labi, jo galvenais kameras sensors ir aprīkots ar 64 MP izšķirtspējas kameru, tiesa to nepieciešams ieslēgt atsevišķi, jo ikdienas režīmā foto uzņemšanai tiks izmantoti 16 MP.

    Uzņemtajiem fotoattēliem nav ne vainas, gribas teikt tā. Dienas apgaismojumā ir neliela sajūta, ka varētu būt lielāks asums, ko izteiktāk var redzēt kādos apēnojumos. Pašas gaišās vietas bildēs tiešām izskatīsies labi. Tātad uzņemot kādu momentus, esot pastaigā vai vienkārši vēloties notvert kādu mirkli, šīs kameras darbosies perfekti. N10 ir aprīkots arī ar 2 MP makro kameru, lai uzņemtu bildes, kuras atrodas ļoti tuvu.

    OnePlus Nord sniedz iespēju izmantot 10 reižu digitālo palielinājumu, kurš kopumā ir atbilstošs tam, ko varētu sagaidīt no tā. Lietojot kameru ar jēdzīgāku 2 reižu palielinājumu, uzņemtās bildes noteikti nezaudēs ne kvalitāti, ne asumu. Tāpat N10 ultra-platā kamera ļauj uzņemt 119 grādu platu billdi ar 0,6 reižu palielinājumu, kas lieliski izskatīsies Instagram, jo patiesībā tas jau ir galvenais mērķis, kāpēc uzņemam bildes. Man, personīgi, tiešām šīs platās bildes liekas acij tīkamākas un arī interesentākas, nekā vēlme kaut ko pievilkt ļoti tuvu, un mēģināt stabili noturēt gan roku, gan telefonu, lai uzņemtu sakarīgu fotoattēlu.

    Programmatūra nodrošina pietiekami labu nakts bilžu uzņemšanu, kuras gan tiek ilgāku laiku apstrādātas pēc paša uzņemšanas mirkļa, tiesa 349 EUR vērta telefona fotogrāfijas it nemaz neatpaliek no flagmaņiem. Tas, protams, ir raugoties ikdienas lietotāja acīm, ne no profesionāla fotogrāfa viedokļa. Runājot par to, OnePlus piedāvā speciālu profesionāļu fotogrāfēšanas režīmu, kas ļauj uzņemt bildes gan RAW formātā, gan ļoti plaši mainīt dažādus uzstādījumus, piemēram, baltās gaismas balansu. Šeit tiešām nav nekādu sūdzību, jo bildes būs labas. Vienīgi to atvēršana un īstās kvalitātes attēlošana telefona displejā parasti notiek ar nelielu aizturi.

    Priekšējā kamera ir aprīkota ar 16 MP sensoru. Neko pielikt, neko atņemt, jo izdodas uzņemt patiešām augstas kvalitātes selfijus. Portreta režīms koncentrēsies uz sejas izcelšanu un fokusēšanu. Šis režīms tiešām nelika vilties, un kopumā lietojot šo telefonu principā nonācu pie domas, ka viss ir kā vajag. Viss darbojas, ir viegli darboties ikdienā, un kādi nelielie ātrdarbības traucējumi, iespējams, ir tikai tāda augsta lietotāju izlutinātības pakāpe. Bet tur, protams, daudz kas atkarīgs no paradumiem un lietotāja. Jo ilgāk lietoju šādu vidējās klases telefonu, jo mazāk saredzu atšķirību ar dārgā plauktiņa ierīcēm.

    Pieķeroties video iespējām, tad ar N10 modeļa kamerām būs iespējams uzņemt 4K izšķirtspējas video ar 30 kadiem sekundē, kā arī 1080p izšķirtspējas video ar 30 un 60 kadriem. Papildus tam būs iespējams filmēt gan Super Slow Motion un Time-Lapse režīmos, kā arī rediģēt video ar OnePlus piedāvāto funkcionalitāti. Klasiski.

    Nedaudz par veiktspēju

    Otra lielākā atšķirība no OnePlus Nord ir tā, ka N10 modelis ir aprīkots ar Snapdragon 690 procesoru, kamēr otrs ar Snapdragon 765G, līdz ar to šis modelis uz papīra attiecīgi nav tik jaudīgs. Joprojām gan ir saglabāta iespēja izmantot 5G savienojumu, tāpēc gribētos apgalvot, ka šie OnePlus telefoni varētu kalpot kā lieliskas ierīces, kas padarītu 5G pieejamu plašākam skaitam lietotāju. Tas atkal stimulētu mobilo sakaru operatorus attīstīt savus 5G tīklus. Kā teikt – “win win” situācija.

    Testa modelis ir aprīkots ar 6GB operatīvo atmiņu un 128GB atmiņu, ko iespējams papildināt ar microSD karti. To nebūs iespējams izdarīt klasiskajā Nord modelī. Tātad arī operatīvā atmiņa ir nedaudz samazināta, kas saistīts ar 50 EUR cenas starpību. Un ko tas nozīmē no ikdienas viedokļa? Es apgalvošu, ka neko daudz, jo telefons darbojas ļoti labi, es negribētu teikt, ka tas darbojas ļoti ātri, bet pieņemami. Nav jāgaida līdz ilgai lietotņu palaišanai, arī kamera un parastā foto režīma bildes tiek uzņemtas ātri. Viena no aizķeršanām gan ir apstrādājot nakts režīma bildes, taču tas ir redzams arī flagmaņu telefonus, kā arī viena no kaitinošajām lietām izrādījās uzņemto fotogrāfiju atvēršana. Bija jāpagaida 1-2 sekundes, lai bildes no savas graudainās izšķirtspējas telefonā parādītos skaidri saprotamas. Tas tiešām bija viens no ikdienas mīnusiem.

    Jau iepriekš biju minējis, ka pirkstu nospieduma lasītājs telefona aizmugurē darbojas ļoti labi. Tas nav zibenīgs, bet pēc pirksta pielikšanas telefons atbloķējas. Izaicinājums pāris nedēļus lietošanas laikā tomēr bija sejas atpazīšana. Vai nu es tiešām nemācēju to pareizi lietot, vai saslēdzot vairākas biometrijas autentifikācijas, telefons pats brīžiem nesapratu, kuru veidu es tieši vēlos izmantot. Mobilo banku autentifikācijai gan bija iespējams pieslēgt tikai pirkstu nospiedumu.

    OnePlus Nord N10 5G (ik pa laikam vajag iemest šo pilno nosaukumu ar, lai izklausītos nopietnāk) raksta tapšanas brīdī ir saņēmis Android 10 versiju un īpašo OnePlus Oxygen OS 10.5.7 pielāgojumu. Ir zināms, ka šie modeļi saņems arī Android 11 operētājsistēmu, bet tas arī viss, ja raugāmies nākotnē. Kopumā Oxygen OS lietošana pārejot no iOS nesagādāja lielas problēmas. Lielākā aizķeršanās bija tieši ar kontaktu pārlikšanu un izmantošu Android sistēmā, ja iepriekš viss tika glabāts iCloud. Darbojoties ar Oxygen OS, pāris nedēļas mani nepameta iekšējais jautājums, kura no sistēmām pirmā sāka izmantot šos žestus. Piemēram, nokļūšana sākuma ekrānā pavelkot ekrānu no apakšas uz augšu vai slēgšanās starp lietotnēm velkot ekrāna apakšā no kreisās uz labo pusi. Esmu atvērts zinātniski pamatotiem skaidrojumiem.

    Tāpēc pāreja starp dažādām mobilajām operētājsistēmām bija ļoti nesāpīga. Protams, nav tā, ka vispār nebūtu lietojis kādu Android ierīci iepriekš, tomēr šobrīd šīs lietojamības ir ļoti līdzīga.

    Nobeigumā – tikai pozitīvi iespaidi

    Bija patīkami izmēģināt kādu no šobrīd aktuālajiem OnePlus viedtālruņu modeļiem, īpaši jau šādu vidējās klases telefonu, kurš patiešām liek aizdomāties par flagmaņu telefonu veiktspēju un cenu šajā laikā. Tādā ziņā OnePlus ir godpilni noturējis savu flagmaņu slepkavu godu, skatoties no veiktspējas un cenas viedokļa. OnePlus Nord N10 5G cena ir 349 EUR, kamēr Nord šikākās versijas cena ir 399 EUR. Jebkurā gadījumā tās abas uz papīra izskatās ļoti labi, bet ja atļauj rocība, tad labāk būtu izvēlēties jaudīgāko no trim brāļiem – jau pieminēto klasisko Nord modeli.

    Jāatzīmē, ka Nord telefonu līnijai ir visai veiksmīgs un patiešām interesants mārketings. Iesaku piesekot viņu Instagram kontam, kur gan asprātīgā, gan ļoti tiešā veidā tiek norādīts uz telefona veiktspēju un atbilstošo cenu. Neceļot to debesīs, bet pieejot šai lietai ar patīkamu humora un satīras pieskaņu, veidojot mūsdienīgu uzņēmuma tēlu. Tas jau vien ir neliels plus, ja vēlaties vai jau esiet kāda OnePlus telefona īpašnieks. Šī firma ir patīkams svaigums un pozitīvi motivējošs konkurents lielajiem viedtālruņu brendiem kā Samsung, Apple un Huawei.

    OnePlus N10 5G ir izdevīgs vidējās klases tālrunis, jo par attiecīgo naudas summu tiks saņemts veiktspējīgs telefons, kuru varēs turpināt lietot nākamos gadus. To vislabāk salīdzināt ar savas kategorijas telefoniem, neliekot pārāk augstu latiņu. Nepieciešamais darbiņš tiks izdarīts kā nākas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    9
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    7
    Kameras
    8
    Cena
    9
    AvotsOnePlus
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    16.12.2020 13:15

    An impressive product launch will bring a new wave in the current smart device era.

    Reklāma
    OnePlus N10 5G ir izdevīgs vidējās klases tālrunis, jo par attiecīgo naudas summu tiks saņemts veiktspējīgs telefons, kuru varēs turpināt lietot nākamos gadus. To vislabāk salīdzināt ar savas kategorijas telefoniem, neliekot pārāk augstu latiņu. Nepieciešamais darbiņš tiks izdarīts kā nākas.OnePlus Nord N10 5G apskats - vidējais brālis Nord ģimenē