Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” pārtrauks maksāt lietotājiem par videoklipu skatīšanos

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām rakstījām, ka Eiropa uzsāk izmeklēšanu pret “TikTok” versiju “TikTok Lite” saistībā ar bažām par negatīvu ietekmi uz lietotāju garīgo veselību. Konkrētāk, Eiropas regulatori nebija mierā ar “TikTok Lite” atlīdzības funkciju, kas par video skatīšanos ļauj saņemt nelielu atlīdzību. “TikTok” paziņojis, ka uz izmeklēšanas laiku apturēs šīs funkcijas darbību.

    “TikTok Lite”, kas jau gadiem ilgi pieejama Āzijā, pirms pāris nedēļām tika palaista arī divās Eiropas valstīs – Francijā un Spānijā. Taču drīz pēc tam Eiropas regulatori uzsāka izmeklēšanu saistībā ar funkciju, kas lietotājiem dod iespēju nopelnīt “monētas”, katru dienu skatoties “TikTok” videoklipus. Regulatori apgalvo, ka šī funkcija potenciāli veicina atkarību, īpaši jauniešu vidū.

    Reklāma

    Pievēršoties vairāk šim atlīdzības aspektam, “TikTok Lite” lietotnē atrodama tāda sadaļa kā “atlīdzības centrs”. Tas lietotājiem maksā “monētas” par tādām darbībām kā pietiekšanās lietotnē, reklāmu skatīšanās, videoklipu atzīmēšana ar “patīk”. Nopelnītās monētas var iemainīt pret “Amazon” kuponiem un “PayPal” dāvanu kartēm. Taču šī atlīdzība nenāk viegli. Vienā stundā par videoklipu skatīšanos var nopelnīt tikai ap 36 eiro centus. Līdz ar to nekāds pamata ienākumu gūšanas veids “TikTok Lite” nebūs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma