Web Analytics
More
    Reklāma

    Realme X3 SuperZoom apskats – inovācijas starp kompromisiem

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Realme X3 SuperZoom piedāvā inovācijas starp kompromisiem. Ja kameru departaments ir primārs, šī būs viena no labākajām izvēlēm vidējā klasē.

    Jaunākie raksti

    Rudentiņš bagāts vīrs, jeb tehtembrim seko tehtobris. Kamēr krāšņo atvasaru nomaina drūmais rudens, viedtelefonu industrijā šis ir gana raibs laiks, kad jau atkal var runāt par veselu baru jaunpienācēju. Šoreiz stāstīšu nevis par jaunpienācējiem pasaulē, bet mūsu platuma grādos.

    Jau ziņojām, ka pašmāju Elko Grupa kļuvusi par Realme oficiālo izplatītāju Baltijā. Tās ir labas ziņas laikā, kad Huawei liegtā pieeja Google servisiem, atstājusi daudzus līdzšinējos lietotājus ar garu degunu. Citējot Raini, ka zārks jau tukšā nepaliks, Huawei nedienas ir īstais brīdis, kad Realme izplesties Eiropā. Tikai jācer, ka zīmols netēmēs ASV virzienā, lai Tramponkulis savā demencē nenorautu stopkrānu arī tam. Katrā gadījumā, lielākie ieguvēji ir lietotāji, kam atkal pieejami lieliskas cenas/ieguvuma attiecības viedtālruņi.

    Ja ar Realme zīmolu vēl neesat pazīstami, nesatraucieties, pats ražotājs ir pavisam svaigs. Kompānija dibināta tikai pirms diviem gadiem, lai konkurētu ar Xiaomi Redmi līniju. Un patiešām, ja paskatās kaut vai tikai uz Realme logo, izmantots tāds fonts, ka sabīdot “a” burtu un “l” burtu un nomainot pēdējo burtu, izveidojas vārds “Redmi”. OK, neļaušos lētai konspirācijai, tikai gribu iezīmēt tiešāko zīmola konkurentu. Tas arī skaidro, kāpēc Realme koncentrējas vairāk uz budžeta un vidējo klasi, tikai dažreiz iesperot soli flagmaņu teritorijā. Tieši šīs klases arī prezentē patieso pirktspēju. Tas rezultējies ar izciliem panākumiem, divu gadu laikā, kļūstot par septīto lielāko ražotāju pasaulē.

    Realme 6, Realme X3 SuperZoom, Realme C3

    Manās testēt kārajās rokās ir nonākuši Realme X3 SuperZoom, Realme 6 un Realme C3. Sākšu ar interesantāko – SuperZoom. Apskatot tālruni, pārņem Deja vu sajūta. Dizains patiešām ir bezkaunīgi līdzīgs OnePlus Nord. Kā nu ne, Realme apakšzīmols pieder tai pašai BKK Electronics grupai, ko par māti sauc arī Oppo, Vivo un OnePlus. Tātad šoreiz runa ir par Nord konkurentu. X3 SuperZoom iekļaujas tajā pašā cenu grupā, kur Nord. Kamēr pie operatoriem Realme pagaidām vēl nav sastopams (apskata tapšanas laikā), internetbodēs SuperZoom cena svārstās no aptuveni 420 eiro līdz 550 un uz augšu, bet ražotāja mājas lapā to var pasūtīt par 499 eiro, kas to droši ieliek vidējā klasē. Realme X3 SuperZoom sola vidējā klasē prezentēt tādas inovācijas, kā periskopa kameru un 120Hz ekrāna atsvaidzi.

    Realme X3 SuperZoom tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, Realme UI
    • Ekrāns: 6.6 collu IPS LCD, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 399 ppi, 105.2 cm2, ap 84.7% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls, 120Hz ekrāna atsvaidze
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 855+ (7 nm), astoņi kodoli: 1×2.96 GHz Kryo 485 & 3×2.42 GHz Kryo 485 & 4×1.8 GHz Kryo 485, Adreno 640 (700 MHz) video apakšsistēma
    • RAM: 8*/12 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB, UFS 3.0
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth (5.0, A2DP, LE), NFC, USB 2.0, Type-C, 4G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
    • Papildus: Pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, žiroskops, kompass
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.72″, 0.8µm, PDAF galvenā kamera; 8 MP, f/3.4, 124mm, PDAF, OIS, 5x optiskā palielinājuma periskopa kamera; 8 MP, f/2.3, 119˚, 16mm, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4, makro kamera; HDR; LED zibspuldze; video – 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps, 720p@960fps; gyro-EIS. Priekšā: 32 MP, f/2.5, 26mm, 1/2.8″, 0.8µm galvenā kamera; 8 MP, f/2.2, 105˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; video – 1080p@30fps.
    • Akumulators: Li-Po 4200 mAh, 30W ātrā uzlāde
    • Izmēri: 163.8 x 75.8 x 8.9 mm, 202 g
    • Cena: internetveikalos aptuveni 420-550 eiro, pie ražotāja 499 eiro

    * testa ierīcei

    Deja vu dizains

    Pārlapojot BKK piedāvājumu (Oppo, OnePlus, Realme), uzreiz var pamanīt dizaina valodu, kas šiem zīmoliem ir stipri līdzīga. Tas protams liek apšaubīt OnePlus Nord dokumentālajās filmās redzēto dizaineru moku autentiskumu un pamatotību. Lai vai kā, SuperZoom princips ir tāds pats – stikla sviestmaize ar plastmasas pildījumu, gandrīz identisku perimetru un aizmugures noformējumu, ja neskaita krāsojumu.

    Gandrīz visu priekšu sedz 6.6 collu ekrāns. Tikai šoreiz izmantota IPS matrica, kas nozīmē, ka apmales ir maķenīt platākas. 84.7% ekrāna un korpusa attiecība ir atbilstoša prasītajai cenai, tomēr zodiņš ir jūtami biezāks, ja salīdzina ar pārējām apmalēm. Priekšu sedz Gorilla Glass 5 aizsargstikls, kam pa virsu uzlīmēta aizsargplēve. Aizmugures stiklam gan rūdījums nav norādīts, tādēļ iesaku lietot maciņu. Starp citu, caurspīdīgs silikona koveris ir iekļauts komplektā. Realme X3 SuperZoom atšķirības zīme būtu tā aizmugure, kas saņēmusi gaismas spēli. Godīgi sakot, izskatās simpātiski, bet nedaudz oldskūlīgi. Šobrīd aktuāls ir matēts stikls. Arī Nord pieeja atbilstu drīzāk ziemeļnieku mentalitātei. SuperZoom aizmugure pie mums kādam var šķist arī drusku par vulgāru, tomēr jāatceras, ka Realme pļaujas tirgus meklējams Āzijā, kur, jo spilgtāk un raibāk, jo labāk.

    Diemžēl, tālruņa sāni veidoti no plastmasas, kas atgādina, ka nav ko riskēt ar potenciālo trauslumu, labāk lietot maciņu. Labajā sānā, gropē izvietots pirkstu nospiedumu lasītājs, kas apvienots ar bloķēšanas taustiņu. Kreisajā sānā ir ērti skaļuma taustiņi. Rāmja augša tikusi pie papildus mikrofona, bet apakšā izvietots skaļrunis, mikrofons, USB un SIM karšu ligzdas. Pēdējā var ievietot divas kartes, tikai nemēģiniet iemānīt atmiņas karti, jo tālrunis tādu neatbalsta. Par laimi, SIM atvilktne tikusi pie silikona josliņas ap to. Tas nozīmē, ka domāts arī par nelielu mitruma aizsardzību (šo lasi čukstus, jo oficiāla IP reitinga nav, tātad ūdens nodarītu skādi neviens nesegs). Mikrofons ir gana tuvu SIM atvilktnes adatas caurumam, tādēļ, ievietojot karti, neiebakstiet mikrofonā, caurumus ir viegli sajaukt.

    Kopumā dizainam nav ne vainas, tomēr pat uz citu BKK produktu fona SuperZoom padevies mazliet pat garlaicīgs. Ja salīdzina ar tiešāko konkurentu OnePlus Nord, tad pieaudzis izmērs, salaiduma vietas nav tik elegantas, toties ar ergonomiku viss kārtībā.

    120Hz ekrāns

    Kamēr Āzijā pat vidējā klasē pieejami atsevišķi veikumi ar 144Hz, tikmēr pie mums 120Hz ekrāna atsvaidze vidējā klasē ir jaunums. Kāds protams varētu spļaudīties, ka AMOLED matrica iemainīta pret IPS, tomēr tas arī ir iemesls, kādēļ ekrāns ticis pie augstākas atsvaidzes, kā vidēji. Proti, IPS matricai iemācīt augstāku atsvaidzes ātrumu ir tehniski vienkāršāk un lētāk kā AMOLED matricai. Šis ir lielisks papildinājums, kas līdz šim redzēts vien pie flagmaņiem. Pieejami trīs dažādi režīmi: 60Hz, kas būs visdraudzīgākais akumulatoram; 120Hz, kas jūtami uzlabo animāciju, soctīklu vai iestatījumu ritināšanu, atsevišķu spēļu un aplikāciju plūdenumu; automātiskā atlase, kas pārsvarā operē ar 60Hz un 90Hz, tos mainot statiskos vai aktīvos kadros.

    Man pret IPS ekrāniem nav principiālu iebildumu, lai gan konkrētajam viens tomēr ir. Izšķirtspēja ir pietiekama, sasniedzot 399 pikseļus uz kvadrātcollu. Kontrastam un krāsu atainojumam nav ne vainas. Skata leņķi ir pieņemami. Tā viena iebilde ir spilgtums. Ekrāns šķiet drūmāks par citiem, tas rezultējas ar viduvēju redzamību spilgtā saules gaismā. Tomēr iekštelpās sūdzību teju nav. Kapsulas formas izgrauzums jau redzēts vairākos citos ekrānos. Patīkami, ka ap to neveidojas ēnojumi, tomēr uzlīmētā aizsargplēve rada iespaidu, ka ap grauzumu ēnas tomēr ir.

    Programmatūra piedāvā visai daudz pielāgojumu. Var mainīt gan krāsu režīmus, gan krāsu temperatūru, gan izvēlēties OSIE režīmu, kas imitē HDR krāsas, piemēram, YouTube, gan pielāgot acu komforta režīmu. Kopumā ekrānam nav ne vainas. Nedaudz pieviļ spilgtums, ko atsver 120Hz atsvaidze.

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    Jau aptuveni divus gadus ražotāji, kas izmanto IPS ekrānus, atslogo aizmugures dizainu, iestrādājot pirkstu nospiedumu lasītāju sānā. Šādam risinājumam ir gan plusi, gan mīnusi. Priekšrocība noteikti ir, ka vēl aizvien vidējā klasē vecie, labie, pogās iemontētie lasītāji strādā labāk par zemekrāna lasītājiem. Konkrētais ir ļoti jutīgs, pirkstu atpazīst 99% gadījumu, atbloķēšana ir zibenīga. Par mīnusiem var uzskatīt tā novietojumu un formu – labročiem problēmu nebūs, bet kreiļiem pozīcija nav visai ērta; dīvaini, ka lasītājam ir nepatīkami asas malas. Mani pirksti protams nav no cukura, tomēr citi ražotāji izveidojuši gludāku formu. Pilnai laimei gan gribētu ar lasītāju izsaukt paziņojumu bloku, programmatūra šādu ērtību nepiedāvā. Lai gan aso malu dēļ, varbūt tas pat nebūtu visai ērti.

    Kā vienmēr, Realme piedāvā arī zibenīgu sejas atpazīšanu, kas tiek aktivizēta, paceļot tālruni. Ap kameru grauzumu parādās ļoti jauka animācija un viss gatavs. Iestatījumi ļauj izvēlēties, vai pēc atpazīšanas pavilkt bloķēšanas ekrānu, vai uzreiz tikt mājas ekrānā, vai atļaut atpazīt seju, ja acis aizvērtas, vai nē. Tomēr neaizmirstiet, ka šī nav tik uzticama metode, kā pirkstu nospiedumu lasītājs, un ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma.

    Akumulatoram ir ko turēt

    Jau atkal nākas runāt par ekrānu. IPS matrica pati par sevi jau ir ēdelīgāka par AMOLED, turklāt, jo augstāka ekrāna atsvaidze, jo ātrāk tukšojas akumulators. Tomēr Li-Po 4200 mAh tiek gana labi galā. Ja izvēlēts automātiskais atsvaidzes režīms, pie vidējas slodzes var izvilkt dienu. Ja izvēlēts 60Hz režīms, pie augstas slodzes dienu mierīgi varēs izvilkt. 120Hz gan prasa savu. Lai dienu izvilktu, būs apdomīgāk jāizmanto tālrunis, bet tas ir iespējams. Iespaidīgs ir komplektā iekļautais 30W lādētājs. Vēl aizvien nepārspēts ir Realme X2 Pro 50W lādētājs, tomēr esošais izbalansējis ātru uzlādi un tālruņa karšanu. Pilna uzlāde notiek mazāk kā stundā. Pietiek ar 15 minūtēm, lai piepildītu akumulatoru gandrīz 30%.

    Teicama veiktspēja

    Realme X3 SuperZoom izmanto Qualcomm Snapdragon 855+ čipkopu. Jā, to pašu, ko pagājušā gada flagmaņi. Tas nozīmē, ka veiktspēja un grafiskais sniegums būs pārāks par Snapdragon 765G, ko izmanto OnePlus Nord un LG Velvet 5G. Vienīgais, kur 765G ir pārāks, tas piedāvā energoefektīvu 5G risinājumu. Jā, SuperZoom neatbalsta 5G, bet šobrīd neesmu gatavs tvarstīt pa Latviju tās dažas bāzes stacijas, lai šo uzskatītu par vērā ņemamu argumentu. Arī UFS 3.0 atmiņa ir ātrāka par Nord UFS 2.1. Ikdienā tas nozīmē, ka šis ir viens no jaudīgākajiem, ātrākajiem un plūdenākajiem viedtālruņiem vidējā klasē, kas nekritīs kaunā arī ar apjomīgām spēlēm. Geimeri, šis var izrādīties tālrunis jums!

    Īpaši jāuzteic spēja uztvert signālus. Nezinu, vai tas saistīts ar plastmasas rāmi, kas vieglāk laiž cauri signālu, bet Wi-Fi uztveršana bija labāka, kā konkurentiem. Atmiņa ir pietiekoša, tikai jāatceras, ka atmiņas kartes netiek atbalstītas. Diemžēl, tālrunis nav saņēmis 3.5 mm austiņu ligzdu, un skaņu veido tikai viens skaļrunis. Tas var būt gana skaļš, tomēr par ļoti kvalitatīvu to nenosauksi. Citādi, veiktspēja patiešām ir līmenī.

    Realme UI

    Jau Realme X2 Pro apskatā, kopējā sajūsma noplaka, aplūkojot tālruņa saskarni. Arī šoreiz Realme UI nav nekāda medus maize. Uzlabojumi no iepriekšējām versijām ir vairāk kosmētiski, ne konceptuāli, kā būtu nepieciešams. Vājprātīgā apjomā pieejamas liekprogrammas. Tālrunī jau instalētas trīs pārlūka aplikācijas – Chrome, Opera un kaut kāds paštaisīts pārlūks, ko nemaz neuzdrošinājos atvērt. Tā kā pie mums importētās ierīces nākušas no kādas slāvu zemes, uzstādīta arī Yandex aplikācija, turklāt, iestatot tālruni, jāizvēlas reģions “cits”, jo pagaidām programmatūra mūsu reģionu nepazīst, lai gan latviešu valoda ar brīžiem mulsinošu tulkojumu saskarnē ir pieejama. Jācer, ka Eiropas Savienība nevilcināsies un ātri ieviesīs regulu pret liekprogrammām.

    Par laimi, ir pieejama aplikāciju atvilktne, tajā uzkrātās aplikācijas nez kādēļ dublējas arī otrajā māju ekrānā. Kreisajā pusē no mājas ekrāna pieejams “Viedais palīgs” – pilnīgi bezjēdzīgs logs, kas skaita soļus, rāda laika apstākļus un piedāvā dažus īsceļus. To var atslēgt, bet Google ziņas, kas būtu noderīgākas nav pieejamas.

    Sāna izvēlne ļauj piekļūt dažādiem īsceļiem. Ir pieejama ērta žestu vadība un tumšā tēma, kas būs vien estētiska izvēle, jo IPS ekrāna matrica uz melniem toņiem akumulatoru netaupa. Geimeri novērtēs niansēto spēļu režīmu, kas ļauj kontrolēt veiktspēju un paziņojumus. Iestatījumi ir pa pilnam, tie ir ļoti niansēti. Tiesa tos ne vienmēr var atrast tur, kur tas šķistu intuitīvi. Vienā brīdī pat piekusu meklēt un padevos. Oriģinālā galerija manu loģiku vispār nolika uz lāpstiņām, liekot izbraukt cauri visām bildēm, lai tiktu pie jaunākās, turklāt nav iestatījumu, kas secību mainītu. Kopumā saskarne ir domāta Āzijai, viss ņirb un skan visu laiku. Eiropai pierastais lakonisms šoreiz nav ņemts vērā. Tas ir ļoti žēl, jo OnePlus (arī BKK) saskarne ir viena no labākajām Android ādām.

    Periskopa kamera vidējā klasē

    Jau pašā viedtālruņa nosaukumā Realme nekautrējas uzsvērt, ka kameras un tuvināšana šoreiz ir prioritāte. Patiešām, laikā, kad kameru skaits tiek audzēts uz divu apendicītu – makro kameras un dziļuma sensora – rēķina, ir patīkami redzēt optiskā palielinājuma kameru. Turklāt ne jau šādu tādu, bet periskopa kameru. Šādu tehnoloģiju pirmo reizi redzējām pagājušā gada flagmaņos. Realme ir pirmais ražotājs, kas šo prieku mūsu platuma grādos piedāvā vidējā klasē.

    Realme X3 SuperZoom piedāvā:

    • 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.72″, 0.8µm galveno kameru
    • 8 MP, f/3.4, 124mm, PDAF, OIS, 5x optiskā palielinājuma periskopa kameru
    • 8 MP, f/2.3, 119˚, 16mm, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4, makro kameru
    • 32 MP, f/2.5, 26mm, 1/2.8″, 0.8µm galveno pašiņu kameru
    • 8 MP, f/2.2, 105˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa pašiņu kameru

    Kadru variācija ir ļooooti plaša. No ultra platleņķa līdz neizmantojamam 60x digitālajam palielinājumam. Kameru komplekts lieti noderētu dažām hruščovku iemītniecēm, kas pilda pagalma novērošanas kameru funkcijas. Bet, ja nopietni, šis ir iespaidīgākais fokusa attālumu komplekts, kāds vidējā klasē redzēts.

    Galvenais 64 MP sensors izmanto četrus pikseļus kā vienu, vislabāko sniegumu, nodrošinot 16 MP izšķirtspējā. Diemžēl, tas nav ticis pie optiskās stabilizācijas, tā atvēlēta periskopa kamerai. Galvenā sensora darbība ir laba, krāsas ir dzīvīgas, dinamiskais diapazons labs, labi redzamas smalkas detaļas. Pārējām kamerām detaļu ir jūtami mazāk, bet tas jau bija gaidāms, atšķirīgo fizisko parametru dēļ. Piemēram, periskopa kamerai diafragmas atvērums ielaiž stipri mazāk gaismu sensorā, tādēļ apmierinošs rezultāts būs vien skaidrā dienā. SuperZoom piedāvā: 2x digitālo palielinājumu, kas izgriež daļu no 64 MP, kas nodrošina līdzvērtīgu sniegumu galvenajam sensoram; 5x optisko palielinājumu, kas izmantojams vien labā apgaismojumā un rada ļoti labus attēlus; 10x hibrīdo palielinājumu, kur piedalās periskopa kamera un AI, tā kvalitāte ir pārsteidzoši laba; digitālo palielinājumu līdz 60x. Pēdējais gan ir dižošanās ar neko, jebkas, kas uzņemts virs 10x strauji zaudē kvalitāti un praktiski nav izmantošanas vērts. Tas jāņem vērā arī, ja izmanto palielinājumu starp 2x un 5x, kamēr nav pārslēgtas kameras, darbojas digitālais palielinājums ar krasu kvalitātes kritumu. Bet pieminētie 0.5x, 1x, 2x, 5x un 10x rāda lielisku sniegumu. Tiešām plaša izvēle.

    Realme X3 SuperZoom ir piemērots slikta apgaismojuma attēlu uzņemšanai. Tiesa labāki tie sanāks urbānā vidē ar daļēju apgaismojumu. Jārēķinās, ka tādos gadījumos gan jāaizmirst par plašo tuvināšanas izvēli, jo kvalitāte strauji kritīs.

    Lai nedaudz atgūtu detaļas pieejams nakts režīms. Vislabākais rezultāts protams būs galvenajam sensoram, tomēr pilnai laimei noderētu optiskā stabilizācija. Nakts kadra pēcapstrāde jūtami izmanto dzeltenos toņus, tomēr tā nesniedzas līdz Huawei vai Google augstumiem.

    Nakts režīmam ir vēl kāds triks azotē – zvaigžņu režīms. Ideja protams aizgūta no Pixel. Tas nozīmē, ka tiek izmantota piecu minūšu gara ekspozīcija, kas tumšā naktī ļauj ielaist sensorā zvaigžņu atstarotu gaismu. Tikai neaizmirstiet, ka galvenajam sensoram nav optiskā stabilizācija, tādēļ šoreiz obligāti vajadzīgs statīvs vai cita stabila vide.

    Kā vienmēr, pieejams arī portreta režīms. Objekts tiek labi izkalkulēts un fons izskatās dabisks, tomēr nekādu papildefektu vai opcija mainīt izpludinājumu pēc uzņemšans nav pieejama. Jāatgādina, ka galvenais sensors ir gana liels, lai, kameru pietuvinot objektam, iegūtu dabisku izpludinājumu bez režīma. Ar priekšmetiem tas strādā tīri labi, jo režīms strādā vien tad, ja atpazīst seju, priekšmetus programmatūra nepazīst.

    Diemžēl, arī X3 SuperZoom kameru sistēma tikusi pie apendicīta – makro kameras. Iznākums ir sliktāks pat par dažu labu budžeta klases veikumu. Kam vispār vajag tādu kameru? Grrrr…

    Priekša tikusi pie galvenā sensora un ultra platleņķa. Jo dažādāka izvēle, jo labāk, tomēr leņķis nav tik plats, lai attaisnotu otru kameru. Ja neskaita dinamiskā diapazona problēmas, tad pašiņiem nav ne vainas. Kopumā, Realme X3 SuperZoom piedāvā plašāko kadrējumu iespēju klāstu vidējā klasē. Tiešām iespaidīgi.

    Ar ko SuperZoom konkurē?

    Ja skatāmies uz Realme X3 SuperZoom unikālajām fīčām – periskopa kameru un 120Hz atsvaidzi, tad vidējā klasē konkurentu nav. Ja skatāmies uz cenas un ieguvuma attiecību, tad tiešākie konkurenti jāmeklē BKK electronics apcirkņos. OnePlus Nord ir lielisks konkurents, kas piedāvā zemākas atsvaidzes, bet AMOLED ekrānu, tīrāku, loģiskāku saskarni, 5G atbalstu un lakoniskāku dizainu ar lielisko skaņas profilu sviru. SuperZoom uz to atbild ar augstāku veiktspēju, un jēdzīgāku kameru izvēli. Realme X2 Pro ir krietni universālāks un domāts plašākam lietotāju lokam. X2 Pro piedāvā īstu premium korpusu, labāku AMOLED ekrānu un izcilu stereo skaļruņu komplektu. Ekrāna atsvaidze un periskopa kamera runā par labu X3 SuperZoom.

    Nobeigumā – inovācijas starp kompromisiem

    Realme šoreiz uzņēmies veikt neiespējamo misiju – piedāvāt inovācijas par pieņemamu cenu. Kā tas panākts? AMOLED ekrāna matricu iemainot pret IPS, alumīnija rāmi iemainot pret plastmasu, stereo skaļruņus aizvietojot ar mono un izvēloties pagājušā gada flagmaņu procesoru, kas rezultējas ar pārāku veiktspēju. Ir trīs lietas, kas parasti atrodamas vien flagmaņu klasē – IP aizsardzība, bezvadu uzlāde un stereo skaļruņi. SuperZoom nav saņēmis nevienu no šīm, toties tās iemainītas pret inovācijām vidējā klasē – periskopa kameras un 120Hz ekrāna atsvaidzes.

    Rezumējot apskatu, jāteic, ka Realme X3 SuperZoom piedāvā vidējā klasē dažādākās kameras, kas lielākoties rada ļoti labas bildes. Tieši kameras ir lielākā pārdošanas priekšrocība. 120Hz atsvaidze + lieliskā veiktspēja ir ļoti ātra ikdienas darbība, kas mierīgi var apmierināt arī geimerus, kas meklē viedtālruni vidējās klases robežās. Lielākie mīnusi ir saskarne, kas neatbilst mūsu kontinenta mentalitātei, rupjās salaiduma vietas un plastmasas rāmis korpusā. Kopumā stūri apgriezti pareizajās vietās un pēcgarša ir patīkama, tiesa ir vērts izvērtēt vai likt uzsvaru uz kamerām vai tomēr skatīties universālāka tālruņa virzienā. Realme X3 SuperZoom piedāvā vidējā klasē plašāko kameru variāciju, tādēļ visiem bildētājiem šī būs īstā izvēle.

    Riktīgi patika

    • Pirmais 120Hz ekrāns vidējā klasē (mūsu platuma grādos)
    • Pirmā periskopa kamera vidējā klasē (mūsu platuma grādos), bildes kopumā prasītajā cenā ir lieliskas
    • Teicama veiktspēja
    • Labs akumulatora darbs ar ļoti ātru uzlādi

    Negāja pie dūšas

    • Ekrāns nav no spilgtajiem, reizēm grūti cīnīties ar sauli
    • Plastmasas rāmis, rupjas salaidumu vietas, asas malas pirkstu nospiedumu lasītājam
    • Saskarne ir tālu no mūsu mentalitātes
    • Nav: 3.5 mm austiņu ligzda, stereo skaļruņi, atmiņas karšu lasītājs, IP aizsardzība
    Realme X3 SuperZoom piedāvā inovācijas starp kompromisiem. Ja kameru departaments ir primārs, šī būs viena no labākajām izvēlēm vidējā klasē.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    7
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    9
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lfsdemo
    23.04.2021 23:31

    Grūti komentēt tavus izteikumus par realme ui. Jo man jau kādu laiku ir realme 5 pro,l. Sākumā tam bija Colors OS, tagat jau kadu laiku ir Realme UI, pirkts francijā… Bloarware ir pats minimums, man pat liekas ka nav. Liekas tīrs andrītis ar dažiem upgrade, kurus var izslēgt( to sānu joslas palīgu) un princepā tas arī viss.

    lfsdemo
    16.05.2021 13:43

    labi, šķiramies kā draugi :D :D

    Reklāma
    Realme X3 SuperZoom piedāvā inovācijas starp kompromisiem. Ja kameru departaments ir primārs, šī būs viena no labākajām izvēlēm vidējā klasē.Realme X3 SuperZoom apskats - inovācijas starp kompromisiem