Web Analytics
More
    Reklāma

    Realme 7 5G apskats

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Realme 7 5G par prasīto cenu izskatītos daudz labāk, ja atceļotu pie mums pirms pusgada, kad modelis tika prezentēts. Ja neskatās uz šī gada konkurenci, ir diezgan daudz, kam patikt iekš Realme 7 5G.

    Jaunākie raksti

    Lai gan pasaulē Realme zīmols zināms jau trīs gadus, pie mums tas atceļoja vien pagājušajā gadā. Ražotājs necenšas sasniegt flagmaņu virsotnes, tā vietā koncentrējas uz lielāko viedtālruņu statistikas pīrāga daļu – vidējo un budžeta klasi. Ne velti pagājušajā gadā Kursors.lv Realme X2 Pro kronēja par vidējās klases karali, bet Realme 6 ieguva budžeta klases labākā piedāvājuma titulu. Šoreiz manās testēt kārajās rokās nonācis Realme 7 5G, uzreiz varu teikt, ka situācija tik rožaina vairs neizskatās. Gan Samsung, gan Xiaomi arī cenšas aizpildīt caurumu, ko pavērušas Huawei nedienas. Tas nozīmē, ka šogad cīņa vidējā klasē ir īpaši sīva, un vecie vēži jaunā kulītē vairs neiet cauri.

    Mulsinoši, ka Realme 7 5G ir jau gandrīz pusgadu vecs modelis, kas pie mums nonācis vien tagad, turklāt par sākumcenu, kāda tika prasīta izlaišanas brīdī. Tas nozīmē, ka Realme 7 5G cena citos tirgos jau ieslīdējusi budžeta klasē. Ja tā būtu arī pie mums, nemirkšinot ne aci, kronētu modeli arī par šī gada budžeta klases karali. Prasītie 279 eiro liek sacensties ar POCO X3 Pro un dažbrīd pat Samsung Galaxy A52, kas daudzos parametros ir pārāki. Tas nemaina faktu, ka Realme 7 5G ir viens no lētākajiem 5G viedtālruņiem Latvijā (ja nu šis ir svarīgi) un uzlabotā saskarne, kameras un akumulators spēj stāvēt blakus šiem un citiem konkurentiem.

    Reklāma

    Realme 7 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, Realme UI 1.0
    • Ekrāns: 6.5 collu IPS LCD, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 405 ppi, 102.0 cm2, ap 83.7% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz atsvaidze, 480 nitu vidējais spilgtums, Corning Gorilla Glass aizsargstikls
    • Procesors: MediaTek MT6853 Dimensity 800U 5G (7 nm), astoņi kodoli: 2×2.4 GHz Cortex-A76 & 6×2.0 GHz Cortex-A55, Mali-G57 MC3 video apakšsistēma
    • RAM: 6*/8 GB
    • Atmiņa: 128 GB, UFS 2.1, microSDXC atmiņas karšu lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, NFC, 3.5 mm austiņu ligzda, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs iebūvēts bloķēšanas taustiņā sānā, pret nokrišņiem aizsargātas ligzdas un skaļrunis, e-kompass, žiroskops
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF; 8 MP, f/2.3,119˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķis; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2 MP, f/2.4 melnbalts dziļuma sensors; LED zibspuldze; HDR; video – 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps; gyro-EIS. Priekšā – 16 MP, f/2.1, 26mm, 1/3.06″, 1.0µm, HDR, 1080p@30 video
    • Izmērs un svars: 162.2 x 75.1 x 9.1 mm, 195 g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 30W ātrā uzlāde
    • Cena: 279 eiro ražotāja mājaslapā

    *Testa ierīcei

    Nedaudz garlaicīgs, bet kopumā patīkams dizains

    Lai izprastu Realme 7 5G dizainu, vērts paskatīties uz ražotāju kopumā. Realme, cenas samazināšanas nolūkā, taupa uz mārketinga pasākumiem (tāpat kā agrāk OnePlus un Xiaomi). Tas nozīmē, ka mājaslapā izvietotās bildītes būs tādas, lai liktos, ka viss mirdz un zaigo premium materiālu atspīdumos. Patiešām, līdz šim ražotājs visai bieži nodarbojies ar premium materiālu imitēšanu. Vienīgais korpusā izmantotais augstvērtīgais materiāls ir nenorādītas versijas Corning Gorilla Glass aizsargstikls, pārējā ir plastmasa. Godīgi sakot, prasītajā cenā arī neko citu negaidu. Un šoreiz jāuzteic ražotājs, ka darīts viss, lai būtu taustei patīkami un vizuāli pievilcīgi. Par visu pēc kārtas.

    Priekša nepārsteidz. Izmantots jau vairākus gadus pierastais risinājums ar pašbilžu kameru kreisajā stūrī. Apmales ir nelielas, bet zodiņš atstāts biezāks. IPS ekrāniem tā tas parasti arī ir. Katrā gadījumā, viss ir cenai atbilstoši, nekādu kriminālu kļūdu nav.

    Ja neskaita milzīgo logo, tad aizmugure ļoti atgādina Galaxy S20 sēriju. Patīkami, ka aizmugures panelis ticis pie maigi matētas virsmas, kas simpātiski spēlējas ar gaismu. Taustei tā ir ļoti patīkama. Matētā virsma gan nenozīmē, ka pirkstu nospiedumi un citas šmuces uz tās nekrāsies, toties viedtālrunis nav slidens. Katram gadījumam, Realme komplektā iekļāvis arī silikona ietvaru. Testam saņemtā ierīce ir sudrabaini pelēka, bet pieejama arī zila versija, kam nav tik pārspīlēti liels logo. Milzu logo protams ir drosmīgs gājiens, tomēr man tas vairāk asociējas ar pārprastu Stīva Džobsa ideju, ka aizmugurei ir jāreklamē viedtālruņa zīmols. Lai vai kā, izskatās oriģināli.

    Realme 7 5G labais sāns ticis pie gropes pirkstu nospiedumu lasītājam, bet kreisajā pusē izvietoti skaļuma taustiņi un karšu atvilktne. Viss ir ergonomiski un ērti. Pilnai laimei, gan gribētos, lai ekrāns plūdenāk tiktu savienots ar rāmi, bet, ja lieto maciņu, tad šo gropi nejūt.

    Kopumā dizainam nav kur piesieties, korpuss ir ergonomisks, taustei patīkams un gaisma simpātiski spēlējas. Tomēr gribu atgādināt, ka konkurenti sākuši vidējā klasē ieviest sertificētu mitruma aizsardzību. Xiaomi saviem vidējās klases veikumiem piešķir IP53 šļakstu aizsardzību, bet Samsung pilnvērtīgu IP67 aizsardzību. Realme gan sola, ka skaļrunis un ligzdas ir aizsargātas pret nokrišņiem, tomēr es šo abstrakto solījumu drīzāk tulkotu – pa gabalu no mitruma!

    Lielisks ekrāns

    Lai gan vidējā klasē aizvien biežāk sāk parādīties AMOLED ekrāni, Realme izvēle kritusi par labu IPS ekrānam ar 120Hz atsvaidzi. Atšķirībā no POCO X3 Pro, šoreiz tā patiešām strādā. Dažas nebūtiskas buksēšanas gan varēja manīt, bet tās jānoveļ uz procesoru. Tas gan nemaina faktu, ka spēlēs visbiežāk vairāk par 60Hz ekrāns neizspiedīs.

    Par attēla kvalitāti galīgi nevar sūdzēties. Izšķirtspēja nodrošina gana asu bildi, skata leņķi ir pieklājīgi, redzamība saulē ir cenai atbilstoša. Programmatūras pielāgojumi nav visai plaši, bet var mainīt ekrāna krāsu temperatūru, izvēlēties OSIE video uzlabotāju, pieejams acu saudzējošais režīms un tumšā tēma. Kopumā ļoti labs ekrāns.

    Ātra un uzticama atbloķēšana

    IPS ekrāns nozīmē, ka pirkstu nospiedumu lasītāju nevar palikt zem tā. Tas atrodas sānā, bloķēšanas taustiņā. Un labi, ka tā, jo šoreiz vecāka tehnoloģija izgriež pogas jaunākai. Pirkstu nospiedumu lasītājs strādā ļoti ātri un precīzi. Sejas masku laikmetā vienmēr novērtēju šo biometriju. Atbloķēšana ar seju arī nav aizmirsta, tā tiek aktivizēta, paņemot Realme 7 5G rokā. Protams, ja izmanto sejas masku, tā neatpazīs lietotāju, bet neļaus atbloķēt tālruni, ja acis būs ciet. Katrā gadījumā, pirkstu nospiedumu lasītājs strādā tik pārliecinoši, ka bez sejas atpazīšanas, kas atkarīga no apkārtējā apgaismojuma, mierīgi var iztikt.

    Uz skaņu un vibrāciju ietaupīts

    Šī gada vidējās klases tendence ir iekļaut stereo skaļruņus. Diemžēl, Realme 7 5G skaņu nodrošina tikai no viena skaļruņa. It kā jau to varētu piedot, jo viedtālrunis iznāca pagājušā gada novembrī, tomēr tam jākonkurē ar šī brīža vidējo klasi, kur vairums tomēr ticis pie stereo skaļruņiem. Skaļrunis spēj radīt pieklājīgu skaļumu, tomēr skaļāko līmeni negribas izmantot, jo tad dzirdama čerkstēšana un krass kvalitātes zudums. Skaņas kvalitāte ir stipri viduvēja, toties ir pieejama 3.5 mm austiņu ligzda, kas padod, varbūt ne pārāk skaļu, toties patīkamu skaņu. Tik pat viduvējs sniegums ir vibrācijas motoram. Rokā tā būs pietiekami labi jūtama, bet kabatā tā šķiet pa švaku. Motors kalibrēts tā, ka skaņa, ko tas izdveš, ir jaudīgāka par vibrāciju.

    Uzlabots akumulators

    Līdz šim testētie Realme viedtālruņi nav izcēlušies ar akumulatoru darbības rekordiem. Ražotājs to kompensē ar ātru uzlādi. Realme 7 5G saņēmis Li-Po 5000 mAh akumulatoru. Beidzot varu teikt, ka par akumulatoru nebūs jāuztraucas. Man pat izdevās izvilkt gandrīz divas pilnas dienas. Tas ir lielisks rezultāts! 30W uzlāde ir pietiekami ātra, tiesa akumulators ir ietilpīgs, tādēļ rekord ātra uzlāde gan nav. Lai piedzītu pilnu akumulatoru, jārēķinās ap stundu, bet, būsim reāli, cik bieži nākas lādēt no nulles? Pietiek ar 15 minūtēm, lai atgūtu 20%. Kopumā ļoti iepriecinošs rezultāts!

    Pieklājīga veiktspēja

    Realme 7 5G darbina MediaTek Dimensity 800U 5G (7 nm) čipkopa. Šī nu galīgi nav tā reize, kad apskats jāpārtrauc lasīt pie vārda MediaTek. Laiks nestāv uz vietas un arī MediaTek sasparojies, lai piedāvātu konkurētspējīgus procesorus. Sintētiskajos vektspējas testos Dimensity 800U spēj konkurēt ar Qualcomm Snapdragon 690, kas atrodams OnePlus Nord N10 5G. Tiesa gan, grafiskais sniegums nedaudz iepaliek. Tas arī varētu izskaidrot, kāpēc spēles ar 120Hz atsvaidzi tā īsti neizdevās piedarbināt. Ikdienas darbībā gan nelielas mikro buksēšanas var manīt, bet kopumā viss notiek cenai atbilstoši ātri un plūdeni. Lai gan es neuzskatu, ka 5G arguments šobrīd mūsu platuma grādos spēlē lielu lomu, Realme 7 5G ir viens no lētākajiem viedtālruņiem, kas pie šīs ekstras ticis.

    128 GB ir dāsna ietilpība, ja rēķina, ka tādu pašu bez atmiņas karšu atbalsta piedāvā vairums šī gada flagmaņu. Ak jā, tādas tehnoloģiju vecmāmuļas, kā atmiņas karšu lasītājs un 3.5 mm austiņu ligzda, arī nav aizmirstas. Kopumā šī nav jaudīgākā veiktspēja, kādu vidējā klasē var atrast, tomēr jāuzteic Realme, ka viss salāgots tā, lai ikdienas darbība būtu plūdena un patīkama.

    Realme UI

    Realme UI ir vienkārši pārsaukta ColorOS, ko izmanto Oppo. Diemžēl, Realme 7 5G vēl aizvien darbina Android 10. Tāda pati versija, kā pagājušajā gadā Realme modeļos apskatītā. Toties ir pāris pozitīvi uzlabojumi. Sarucis liekprogrammatūras apjoms, pārsvarā izmantotas Google aplikācijas. Ja būtu jāveido saskarņu tīrības skala, tad top 3 tīrākās būtu Android One (Nokia), OxygenOS (OnePlus), Realme UI/ColorOS (Realme/Oppo), bet beigās ierindotos One UI (Samsung) un MIUI (Xiaomi).

    Vizuāli viss izskatās tīri un sakārtoti. Pieejami mikroskopiska līmeņa iestatījumi. Tiesa gan, ne visi atrodami intuitīvi, jārēķinās ar laiku. Ir pieejams arī malas īsceļu panelis.

    Spēlmaņiem patiks spēļu režīms. Žēl, ka mājas ekrānā nav iespējams, pavelkot tikt pie paziņojumu bloka. Gariem viedtālruņiem ir pagrūti aizsniegties līdz pašai augšai. Arī galerija nav mainīta un piedāvā tikai sev izprotamu loģiku. Visādi citādi, ir sperti pozitīvi soļi pareizajā virzienā. Pilnai laimei gan jāsagaida jaunākā Android versija.

    Trīs labas kameras, bez divām mierīgi varēja iztikt

    Vēl aizvien, tā vietā, lai taupītu resursus vai uzlabotu esošās kameras, vidējā klasē tiek piedāvāts četru aizmugures kameru skaits. Galvenā un ultra platleņķa kameras protams ir vajadzīgas un noderīgas, bet makro kamerai un melnbaltajam dziļuma sensoram jēgu neredzu. Vēl viens vecais vēzis, ar ko jāsadzīvo šī gada kulītē.

    Realme 7 5G ticis pie:

    • 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.3,119˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kameras
    • 2 MP, f/2.4 makro kameras
    • 2 MP, f/2.4 melnbalta dziļuma sensora
    • 16 MP, f/2.1, 26mm, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kameras

    Aplikācija ir vienkārša, tā jāuzteic par ātrdarbību. Patīkami, ka starp režīmiem var pārvietoties plūdeni, piemēram, OnePlus 9 izdaudzinātajā Hasselblad kameru aplikācijā tas nav iespējams. Aplikācijā izdalīti 0.5x, 1x, 2x un 5x lielumi. Tas gan nenozīmē, ka pēdējiem diviem ir optisks pamatojums. Viss, kas iet virs 1x ir digitālais palielinājums. 2x saulainā dienā vēl ir daudz maz lietojams, bet tālāk krasi sarūk kvalitāte.

    Kopumā digitālais palielinājums velk līdz 10x, bet reti, kad bildes sanāks izmantojamas. Par uzticamiem lielumiem vairumā scenāriju, var uzskatīt 0.5x, 1x un atsevišķos gadījumos 2x.

    Kameru sniegums ir cenai atbilstošs. Bildes varētu novērtēt aptuveni tā – galvenais netuvini, bet sociālajiem tīkliem gan jau derēs. Galvenajai kamerai ir tendence digitāli saasināt attēlu, kas bieži vien neuzlabo rezultātu. Dinamiskais diapazons ir pieņemams, bet sniegums nav konstants. Vienā bildē detaļas ēnā tiek atgūtas, citā nē. AI režīms aizstāj agrāko Chroma Boost, bet rezultāts ir stipri līdzīgs ar sintētiski paspilgtinātām krāsām. Toties ultra platleņķa kamera sniedz stabilu dinamisko diapazonu, bet pārsvarā jārēķinās ar atšķirīgu krāsu paleti no galvenās kameras.

    Galvenā kamera pārsteidzoši labi slikta apgaismojuma situācijās tiek galā pati par sevi pat bez nakts režīma iejaukšanās. Tik labi, ka aplikācija neliedz slikti apgaismotos scenārijos izmantot digitālo palielinājumu un tam piemērot nakts režīmu. Pēdējais palīdz atgūt detaļas. Kopumā sniegums vājā apgaismojumā ir labāks, kā gaidīju.

    Portreta režīms ir paslinks un neļauj mainīt izpludinājumu vai fokusa punktu pēc bilžu uzņemšanas. Toties iznākumam nav ne vainas. Objekts tiek pienācīgi aprēķināts un izpludinājums izskatās dabisks. Programmatūra mācīta atpazīt vien cilvēkus. Ar objektiem, kā kuru reizi gadās. Tā kā galvenās kameras puscollas sensors ir gana liels, pietuvinot to objektam, var iegūt dabiski izpludinātu fonu. Es veicu nelielu eksperimentu, lai šajā procesā pārbaudītu melnbaltā dziļuma sensora pienesumu – uzņēmu bildi portreta režīmā, otru bildi, aizklājot dziļuma sensoru. Neticēsiet manam sensacionālajam atklājumam, bet bildes sanāca identiskas. Te tev nu bija jēga no papildus kamerām. Toties Realme 7 5G var lepoties, ka izmanto tādu pašu dziļuma sensoru, kā šī gada dārgajos OnePlus flagmaņos. Ceru, ka uztvērāt sarkasmu. Aplikācija pat nepiedāvā iespēju tikt pie melnbaltām bildēm, kur varētu notestēt šīs kameras spējas. Pieejami tikai digitāli filtri.

    Un tad vēl ir makro kamera, kas viduvēju rezultātu sniedz vien labā apgaismojumā. Un tad vēl jāzīlē, vai kāda detaļa sanāks asumā, vai nesanāks. Grrrrr….

    Kopumā kameru spējas ir cenai atbilstošas. Ultra pletleņķa sniegumu pat gribas nosaukt par nedaudz labāku, kā konkurentiem. Spējas slikti apgaismotos scenārijos arī būtu dēvējamas par labām.

    Konkurence

    • POCO X3 Pro – tiek piedāvāts par zemāku cenu, kā Realme 7 5G. POCO priekšrocības ir pārāka veiktspēja un stereo skaļruņi. Kameru spējas ir aptuveni līdzīgas, POCO piedāvā vairāk programmatūrās triku, bet Realme sniedz labākus rezultātus vājā apgaismojumā. Realme 7 5G ātrās atsvaidzes sniegums ir konstantāks par POCO, Realme UI šķiet tīrāka un sakārtotāka saskarne par MIUI un ir pieejams 5G, ja nu tas ir arguments.
    • Samsung Galaxy A52 – ir dārgāks, bet ieguvumi ir prasītās cenas vērti. Samsung piedāvā stereo skaļruņus, AMOLED ekrānu, pārāku veiktspēju, galveno kameru ar optisko stabilizāciju un IP67 mitruma noturību. Realme 7 5G atspēlējas ar 5G atbalstu, 120Hz atsvaidzi, relatīvi tīrāku saskarni, ietilpīgāku akumulatoru un zemāku cenu.
    • OnePlus Nord N10 5G – šie ir ļoti līdzīgi konkurenti no BKK (mātes uzņēmums Oppo, OnePlus, Realme, Vivo) saimes. Veiktspēja ir līdzīga, kameru sniegums līdzīgs, abi atbalsta 5G. Realme 7 5G piedāvā labāku akumulatora darbību un ātrākas atsvaidzes ekrānu.
    • Realme X3 SuperZoom – ir iespējams pagājušā gada nenovērtētākais vidējās klases viedtālrunis. Tā cena ir augstāka, bet tas piedāvā iespaidīgu kameru sniegumu ar periskopa kameru, galvas tiesu pārāku veiktspēju un stikla aizmuguri korpusā. Realme 7 5G atspēlējas ar ietilpīgāku akumulatoru un 5G atbalstu.

    Nobeigumā

    Realme 7 5G kopumā atstāj pārdomātu un labu iespaidu. Tiesa gan, sajūsma noplok, apskatot konkurenci. Proti, viedtālrunis pie mums atceļojis ar vairāk kā pusgada nobīdi. Tas liek Realme 7 5G cīkstēties ar šī brīža vidējās klases sortimentu, kur stereo skaļruņi, AMOLED ekrāni un vismaz daļēja IP mitruma aizsardzība ir kļuvusi par jauno standartu. Realme 7 5G to neprot. Galu galā, citos tirgos jau aktuāla ir Realme 8 sērija. Un ja vēl parakājas Realme kopējā piedāvājumā, tad var apjukt pavisam, jo nav saprotams, kurš modelis ir kuram evolūcija. Katrā gadījumā, cena vairs nav tik patīkama, kā Realme 6 izlaišanas brīdī, kad tas stabili ieņēma budžeta klases karaļa troni.

    Tomēr Realme 7 5G cena pārstāv to statistikas pīrāga daļu, kurā ietilpst visvairāk pirktie viedtālruņi. Arī šis modelis ir pierādījums tam, ka nav jāmaksā nepamatoti augsta cena, lai iegūtu tīri pieņemamu sniegumu. Kāds tad ir sausais atlikums? Realme 7 5G piedāvā tīkamu 120Hz ekrānu, bet spēles pārsvarā tāpat vairāk par 60Hz netiks. Veiktspēja rekordus neuzstāda, bet ikdienas vajadzībām būs vairāk kā piemērota, turklāt šis ir viens no lētākajiem pie mums nopērkamajiem 5G viedtālruņiem. Kameras ļoti labi tiek galā ar uzdevumiem, tomēr māžošanos ar makro kamerām un melnbaltajiem dziļuma sensoriem vajadzēja atstāt pagājušajā gadā. Akumulatora darbība ir izcila, bet mono skaļrunis skan švaki. Lai gan kopējā bilance ir neviennozīmīga, pozitīvo aspektu ir vairāk par mīnusiem, tādēļ lūdzu atstāj komentāros, vai Realme 7 5G Tevi uzrunā?!

    Iepriecināja

    • Patīkams 120Hz ekrāns
    • Simpātisks, ergonomisks dizains
    • Izcila akumulatora darbība
    • Realme UI spēris soļus pareizajā virzienā
    • Kameru darbība kopumā ir ļoti laba

    Neiepriecināja

    • Apšaubāma mitruma noturība
    • Švaks skaļrunis, kamēr konkurentiem jau ir stereo skaļruņi
    • Māžošanās ar makro kamerām un dziļuma sensoriem ir kaitinoša
    • Nav jaunākais Android
    • Prasītajā cenā pagrūti konkurēt
    Realme 7 5G par prasīto cenu izskatītos daudz labāk, ja atceļotu pie mums pirms pusgada, kad modelis tika prezentēts. Ja neskatās uz šī gada konkurenci, ir diezgan daudz, kam patikt iekš Realme 7 5G.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    8
    Veitspēja
    7
    Akumulators
    10
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    18.05.2021 13:38

    Realme 8 5G pie ražotāja maksā tieši 100 eur lētāk. Bet jāprasa, uz ko tur ietaupa.

    Es jau nepirktu vien,ka ir slikts skaļrunis ,jo tomēr patīk laba kvalitāte klausīties mūziku.

    Puteklis
    18.05.2021 15:34

    Ja Tev patīk labā kvalitātē klausīties mūziku, Tu neklausītos to telefona skaļrunītī! Pat pats labākais telefona skaļrunis neaizstās skaņu sistēmu vai normālas austiņas.

    GNazis
    18.05.2021 17:17

    (“tāpat” un “tikpat” latviešu valodā jāraksta kopā, jums tur vairākas reizes)

    GNazis
    18.05.2021 18:52

    Jā, “tā pat” ir atkarīgs no konteksta, ja “tā” ir vietniekvārds. Tas pat nav apspriežams. :)
    Tomēr apstākļa vārdi “tikpat”, “tāpat”, “turpat” ir jāraksta kopā – https://skrivanek.lv/tikpat-pret-tik-pat/

    Cita lieta būtu, piemēram, “tik pat nevar saskaitīt” (ar nozīmi “tik [daudz] pat nevar saskaitīt”).
    Lai nu kā, paldies par veselīgo attieksmi! Tā tomēr ir mūsu pašu valoda.

    Kekss
    18.05.2021 19:23

    Nu na*ig šitos jancīgos xioāņus…..

    wils
    18.05.2021 19:43
    Reply to  Kekss

    Bez konkurences, samsung tirgotu tikai S sēriju.

    Kekss
    18.05.2021 19:51
    Reply to  wils

    Xiaomi līdz samsunga budžeta klasei, kā kāmim līdz kosmosam.

    Dūmiņš
    08.11.2021 09:24

    Ja nu kāds pērk, tad iesaku pārbaudīt 3.5 mm austiņu ligzdu, vai vispār strādā.

    Reklāma
    Realme 7 5G par prasīto cenu izskatītos daudz labāk, ja atceļotu pie mums pirms pusgada, kad modelis tika prezentēts. Ja neskatās uz šī gada konkurenci, ir diezgan daudz, kam patikt iekš Realme 7 5G.Realme 7 5G apskats