Web Analytics
More
    Reklāma

    Realme 6 apskats – budžeta klase vairs nav bezcerīga

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Realme 6 var kronēt par budžeta klases karali ne tikai uz papīra, bet arī ikdienā. Tikai neaizmirstiet, ka Realme 7 arī jau ir iznācis.

    Jaunākie raksti

    Oktobris man aizritējis Realme zīmē. Pēc Realme X3 SuperZoom un C3 apskatīšanas, kārta pienākusi triptiha pēdējai daļai – Realme 6. Šis viedtālrunis būtu raksturojams, kā viens no tiem brīnumiem, no kura mute paliek vaļā, lasot tā specifikāciju un aplūkojot prasīto cenu. Atsevišķās internetbodēs cena grozās ap 200 naudiņām, bet ražotāja mājas lapā par Realme 6 tiek prasīti 230 eiro. Arī ārzemju interneta veikalos cena grozās ap diviem simtiem, tādēļ šis būtu pieskaitāms budžeta klases augšgalam. Realme šajā kompromisu klasē gatavs piedāvāt ekrānu ar 90Hz atsvaidzi, 64MP kameru un 4300 mAh akumulatoru ar iespaidīgu uzlādi. Vismaz mūsu platuma grādos pirmos divus lielumus budžeta klase nav redzējusi. Šie parametri uz papīra ļauj kronēt Realme 6 par jauno budžeta klases karali.

    Realme C3, Realme 6, Realme X3 SuperZoom

    Realme laiku lieki netērē un šobrīd jau aktuāls ir Realme 7 modelis, kas ticis pie vēl iespaidīgākas cenas/ieguvuma attiecības. Jācer, ka drīzumā veiklāk tiksim pie aktuālajiem modeļiem, tikmēr metīšos Realme 6 skavās. Šis modelis ir interesants ar to, ka ir tiešais turpinātājs ražotāja pirmajam veikumam – Realme 1. Vien nieka divos gados ražotājs šai sērijai radījis jau sešus modeļus (ķīniešu kultūrā skaitlis 4 asociējas ar neveiksmi, tādēļ šis cipars tika izlaists), un krietni diferencējis piedāvājumu tā, lai aptvertu  visu budžeta un vidējo klasi, ar retiem soļiem flagmaņu lauciņā. Tas nozīmē, ka firma koncentrējas uz šķēli, kas sastāda lielāko daļu no viedtālruņu statistikas pīrāga. Tas arī ļāvis zīmolam rekordīsā laikā kļūt par septīto izplatītāko viedtālruņu ražotāju pasaulē. Uzņēmums tālredzīgi paplašinās Eiropā laikā, kad Huawei nedienas nodrošina daudz potenciālo lietotāju.

    Realme 6 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, Realme UI
    • Ekrāns: 6.5 collu IPS LCD, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 405 ppi, 102.0 cm2, ap 84.1% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls, 90Hz atsvaidzes ātrums
    • Procesors: Mediatek MT6785 Helio G90T (12 nm), astoņi kodoli: 2×2.05 GHz Cortex-A76 & 6×2.0 GHz Cortex-A55, Mali-G76 MC4 video apakšsistēma
    • RAM: 4*/6/8 GB
    • Atmiņa: 64/128* GB, UFS 2.1, microSDXC atmiņas kartes lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), USB Type-C, NFC, 3.5 mm austiņu ligzda, 4G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, žiroskops, e-kompass
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.72″, 0.8µm, PDAF; 8 MP, f/2.3, 13mm, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķis; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2 MP, f/2.4 melnbalts dziļuma sensors; HDR; LED zibspuldze; video – 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS. Priekšā – 16 MP, f/2.0, 26mm, 1/3.06″, 1.0µm; HDR; video – 1080p@30.
    • Akumulators: Li-Po 4300 mAh, 30W ātrā uzlāde
    • Izmēri: 162.1 x 74.8 x 8.9 mm, 191 g
    • Cena: internetveikalos ap 200 eiro, pie ražotāja 230(4GB/64GB) eiro

    *testa ierīcei

    Dizains – iemīta taciņa

    Realme 6 dizains būtu nosaucams par mēreni konservatīvu. Pilnīgi noteikti, ieta jau iemītā BKK Electronics (mātes uzņēmums, kam pieder Oppo, OnePlus, Vivo un Realme zīmoli) dizaina valodas taciņa. Nekā krimināla nav, bet arī uz pārsteigumiem nav, ko cerēt. Es neesmu stāvā sajūsmā, ka ar plastmasu tiek imitēti premium materiāli, bet jāteic, ka šoreiz iznākums ir pat tīri pievilcīgs. Rāmis veidots no matētas plastmasas. Tas palīdz Realme 6 neizslīdēt no plaukstas. Aizmugures plastmasa centusies imitēt stiklu. Protams, ka tauste šo noziegumu uzreiz atmasko. Tomēr jāteic, ka vizuāli izskatās gana interesanti. Aizmugure tikusi pie Eirovīzijas gaismu efekta cienīga atspīduma. Protams, ka glancētā aizmugures plastmasa krāj pirkstu nospiedumus un citas šmuces. Realme to risina, komplektā iekļaujot silikona maciņu. Lai gan, mirstošie delfīni, nespēs attaisnot plastmasas uzmaukšanu plastmasai, papildus aizsardzība ir laba lieta. Tiesa konkrētais padevies, iespējams grūtāk uzvelkamais, silikona maciņš ever.

    Labajā sānā, gropē iegremdēts ērts pirkstu nospiedumu sensors, kas apvienots ar bloķēšanas taustiņu. Kreisā puse tikusi pie skaļuma taustiņiem un karšu atvilktnes. Apakšā sadzīvo 3.5 mm austiņu un USB ligzdas, skaļrunis un mikrofons. Priekšu relatīvi modernu padara ekrāns ar kameras caurumu kreisajā augšas stūrī. Īpaši jāuzteic 84.1% ekrāna un korpusa attiecība, kas ir ļoti pieklājīgs cipars budžeta klasē. Rāmis ap ekrānu tiešām ir gana šaurs un atceļojis pa taisno no vidējās klases. Vienīgais korpusā izmantotais premium materiāls ir Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls, kam pa virsu uzvilkta aizsargplēve. Daži svešzemju apskatnieki saka, ka Realme 6 korpuss esot šļakstu izturīgs. Oficiāla apstiprinājuma tam nav, tas nozīmē, ka viedtālruni nevajag sajaukt ar gumijas pīlīti vannā, bet smidzinošs lietus cerams neskādēs.

    Kopumā dizainam nav ne vainas – viss izskatās tīri glīši, ar ergonomiku viss kārtībā, tikai nesajauciet atspīdumus ar premium materiāliem, tāds ir tikai aizsargstikls.

    90Hz budžeta klasē

    Pirms ķerties klāt ekrāna ķidāšanai, vēlos precizēt Realme 6 cenu. Šobrīd pie mums budžeta klasē ietilpst viedtālruņa mazākā RAM un atmiņas versija. Tikmēr citos tirgos cena jau ir zem 200 eiro. Pats tālrunis nav visai svaigs, tas tika izziņots martā. Šobrīd jau iznācis Realme 7, kas nozīmē, ka pavisam drīz arī Realme 6 cenai vajadzētu stabili ieslīdēt budžeta klasē. Tātad šis ir pirmais pie mums nopērkamais viedtālrunis ar 90Hz ekrāna atsvaidzi budžeta klasē. Tiem, kas šo prieku vēl nav izmēģinājuši, varu teikt, ka tiešām animācijas un ritināšana izskatās daudz gludāk. Prieks, ka Realme šo budžeta klasē neredzēto iespēju ieviesis.

    Ekrāns ir tiešām drīzāk vidējai klasei atbilstošs. Jauki, ka nav noskopota izšķirtspēja, kā tas parasti tiek darīts budžeta klasē – 1080 x 2400. Attēls ir gana ass, kontrasts pietiekošs (lai gan lielos laukumos melnie toņi izskatās drīzāk pelēki), ekrāns ir saredzams arī spilgtā saulē. Vienīgais, kam gribas piekasīties, ir automātiskā spilgtuma pielāgošana. Reizēm no rīta, ekrāns grib izdedzināt acis, bet košā gaismā, spilgtums tiek nepamatoti samazināts. Jācer, ka šo var salabot, kāds atjauninājums. Lai vai kā, budžeta klasē šis noteikti ir viens no labākajiem ekrāniem. Patīkami, ka ap grauzumu un rāmi nav redzami ēnojumi, tikai nesajauciet ar ēniņu, ko met aizsargplēve.

    Divas biometrijas

    Sejas atpazīšana un pirkstu nospiedumu lasītājs ir klasisks komplekts. Man kā labrocim, iebilžu pret nospiedumu lasītāja izvietojumu sānā nav. Grope ir gana ērta un pozīcija ergonomiska. Tomēr no kreiļiem esmu dzirdējis, ka labprātāk gribētu tālruni atbloķēt ar īkšķi kreisajā pusē. Kreiļiem nākas sniegties ar rādītājpirkstu un tad meklēt ērtu pozīciju, kādā tālruni atbloķēt. Pats lasītājs ir gana ātrs un precīzs. Tiesa tā jutība ir stipri pārspīlēta. Pat kabatā, tas mēdz reģistrēt nepamatoti pieskārienus, kas reizēm rezultējas ar koda ievadīšanu, jo tālrunis domā, ka pārāk daudz reižu ievadīts nepareizs nospiedums.

    Sejas atbloķēšana ir pietiekami veikla un saprot vai acis ir vaļā, vai ciet. Kā vienmēr, šī nav tā drošākā metode, un ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma.

    Ātrākā lādēšana budžeta klasē

    Patīkami, ka Realme 6 saņēmis akumulatoru, kas ir ietilpīgāks par vidējo, bet vēl patīkamāk, ka ticis pie super ātrās uzlādes. Li-Po 4300 mAh ir ļoti laba izmēra akumulators, tiesa tā darbību prasītos labāku. Tā arī netiku gudrs, kādi procesi fonā notiek, jo akumulators tukšojas krietni ātrāk par konkurentiem. Te par piemēru ņemšu savu ikrīta rutīnu – pārlapot ziņu portālus, nedaudz apskatīt FB, kāds YouTube klipiņš un apskatīt e-pastus. Ja Realme C3 (5000 mAh) bija rekordists, kam šis uzdevums prasīja vien 2%; Realme X3 SuperZoom (4200 mAh) iztērēja ap 6%, tad Realme 6 (4300 mAh) no rīta apēda ap 10%. Jūtos nedaudz apzagts. Realme šo risina ar zibenīgu uzlādi.

    Kosmiska animācija ātrajai Vooc lādēšanai 

    Realme 6 ticis pie 30W uzlādes. Komplektā iekļauts arī ātrais lādētājs, kas atstāj kaunā Samsung Galaxy A sēriju, nemaz nerunājot par ābolu, kas sola jaunos viedtālruņus vispār neapgrūtināt ar lādētājiem. Realme sola no nulles akumulatoru piepildīt mazāk, kā stundas laikā. Pietiek vien ar 10 minūtēm, lai atgūtu savai ikrīta rutīnai nozagto. Turklāt, budžeta klasē tik ātrs risinājums vēl nav redzēts. Lieliski!!!

    Atbilstoša veiktspēja

    Testa ierīci kustina Mediatek Helio G90T čipkopa ar 4GB RAM. Par papildu samaksu var tikt arī pie 6 un 8 GB RAM versijām. Šī ir viena no tām reizēm, kad nevajag apskatu pārstāt lasīt, ja viedtālruni darbina Mediatek veikums. Budžeta klasē procesors darbojas gana sprauni. Tas ietilpst vienā svaru kausā ar Kirin 810 un Snapdragon 835. Sintētiskajos veiktspējas testos Realme 6 grozās aptuveni tur, kur Huawei P40 lite. Lai gan ikdienā šādas tādas buksēšanas ir vērojamas, tās drīzāk norakstāmas uz RAM resursiem un apjomīgo saskarni. 4 GB RAM ir minimums, kas būtu nepieciešams Android, kaut cik lādzīgai darbībai, ko Realme 6 izpilda.

    Patīkami, ka viedtālrunis ticis pie komplekta, kas sastopams vairs tikai budžeta klasē – 3.5 mm austiņu ligzdas un atmiņas karšu lasītāja. Patīkami, ka karšu atvilktnē ir trīs iedaļas – divām SIM kartēm un atsevišķa atmiņas kartei. Man gan grūti teikt, vai kāds vēl šādas ekstras vispār izmanto, tomēr, ja vajag, ir iespējams izmantot. Skaļrunis ir pietiekami skaļš, bet par basiem var aizmirst. No sākuma nesapratu, kādēļ austiņās padotā skaņa ir tik plakana un sintētiska, tad uzgāju vaininieku audio iestatījumos. Izrādās, lai skaņa kļūtu kvalitatīvāka (gan austiņās, gan skaļrunī), nākas atslēgt “Real Sound” risinājumu. Agrāk loģika bija, ka skaņas uzlabotāji uzlabo skaņu, šoreiz, lai tiktu pie labāka satura, uzlabotājs jāizslēdz?!… Vai es vienīgais neizprotu šo loģiku? Un, kā aktivizēt septiņu joslu ekvalaizeru, tā arī nesapratu. Tātad, iespraud austiņas, lai tiktu pie iestatījuma, kas bez austiņām nav pieejams, atslēdz uzlabotāju un klausies austiņas vai skaļruni kvalitatīvāk! Ģeniāls loģikas un kvalitātes kalambūrs.

    Paskaidrojiet, kāds man šo loģiku!

    Realme UI

    Aptuveni tādā pašā garā, kā par skaņas uzlabotāju, varētu turpināt arī par pašu saskarni. Tomēr pēc trīs Realme viedtālruņu apčamdīšanas, būšu piešāvies, kā piejaucēt apjomīgo saskarni. Vienkārši, iestatījumi ir tik daudz un niansēti, un nav atrodami intuitīvi, ka, kāds varētu piekust un pirms laika šo saskarni saukt par nejēdzīgu. Realme izmanto Oppo ColorOS ādu, ko pārsaucis par Realme UI. No iepriekšējām versijām piedzīvotas vizuālas pārmaiņas, kas sakārto ikonu bardaku, bet prasītos arī pēc kapitālā remonta.

    Par laimi liekprogrammas nav tik daudz, kā Realme X3 SuperZoom gadījumā, bet par to trūkumu arī nevar sūdzēties. Kreisajā pusē no mājas ekrāna novietots nejēdzīgais viedā palīga logs. Par laimi, ir pieejama aplikāciju krātuve. Oriģinālā galerija aizvien liek izbraukt cauri visām bildēm, lai tiktu pie jaunākās. Šādi sīkumi nokaitina.

    Saskarnes labā puse sastāv no sīkumiem, kas izrādās noderīgi. Piemēram, noslīpētas žestu vadības, niansēta spēļu režīma un sānu paneļa, kur izvietot īsceļus.

    Labā ziņa, ka ar atjauninājumiem, saskarne ir uz tu. Ražotājs sola, ka pie Android 11 Realme 6 tiks 2021. janvārī.

    Kopā piecas kameras

    Tik tālu nu esam nodzīvojušies, ka pat budžeta klase nevar iztikt bez četrām kamerām aizmugurē. Protams, ka par to jēdzīgumu var strīdēties, jo arī šoreiz kvantitāte neizsaka kvalitāti. Neesmu vienīgais apskatnieks, ko nokaitinājusi šī gada tendence – palielināt kameru skaitu uz nejēdzīgo dziļuma sensoru un makro kameru rēķina. Ja reiz bokētas bildes var panākt viena pati pašiņu kamera, dziļuma sensoram neredzu jēgu. Ja uzlabota ultra platleņķa kamera spēj uzņemt labākus makro kadrus, tad kāda jēga no nespējīgas atsevišķas makro kameras? Ja neskaita tās, tad pārējās kameras darbu padara pieņemami. Es pat teiktu, ka budžeta klasei labi.

    Realme 6 saņēmis:

    • 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.72″, 0.8µm galveno kameru
    • 8 MP, f/2.3, 13mm, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 2 MP, f/2.4 melnbaltu dziļuma sensoru
    • 16 MP, f/2.0, 26mm, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kameru

    Aplikācija ir samērā ierasta, bet pārsteidz ar savu ātrdarbību. Reti, kad budžeta klasē iespējams tik plūdeni pārslēgties starp režīmiem. Aplikācija ļauj ātri pārslēgties starp ultra platleņķa kameru; galveno sensoru; 2x palielinājumu, kas tiek iegūts, izgriežot daļu no 64 MP; 5x palielinājumu, kas ir tikai un vienīgi digitāls, bez jebkādiem kvalitātes uzlabojumiem. Kopumā iespējams tikt pie 10x digitālā palielinājuma, bet tā zemās kvalitātes dēļ pat neatļāvos apskatā ievietot šādi bildētu ainu. Tātad, par kaut cik kvalitāti uzturošiem lielumiem, var uzskatīt 0.5x, 1x un labos gaismas apstākļos 2x.

    Vislabākais veikums protams sanāks ar galveno sensoru skaidrā dienā, ārtelpās. Iekštelpās krietni sarūk detaļas, reizēm parādās akvareļu krāsām līdzīgi plankumi, un, ja patrāpīsies kāds logs fonā, jārēķinās arī ar hromātisko aberāciju. Diezgan atšķirīgi pēcapstrāde pielāgo krāsas galvenajam sensoram un ultra platleņķim. Arī detalizētība ir atšķirīga. Galvenais sensors, apvieno četrus pikseļus vienā. Vislabākais sniegums pieejams 16 MP izšķirtspējā. Pieejams arī 64 MP režīms, kas gan negarantē labākas detaļas. Tomēr, ja situācija nav specifiska, galvenā kamera pat tīri labi tiek galā ar dinamisko diapazonu un piedāvā tīri sulīgas bildes. Sociālajiem tīkliem derēs. Pats var ieslēgt Chroma Boost krāsu pastiprinātāju, tad gan jārēķinās ar stipri sintētiskām krāsām, piemēram, zālei un ūdenim.

    Slikta apgaismojuma apstākļos jārēķinās, ka jēdzīgākais veikums sanāks galvenajam sensoram, bet par izcilu to nenosauksi. Ir pieejams arī nakts režīms, tas nav pārāk agresīvs un izmaiņas nav būtiskas. Galvenokārt, ar kontrasta palīdzību tiek atgūtas dažas detaļas.

    Portreta režīms ir un strādā. Jau atkal, jo apgaismotāka vieta, jo labāk. Izpūruši mati protams būs izaicinājums, tomēr objekts tiek izkalkulēts pienācīgi. Diemžēl, programmatūra neatpazīst priekšmetus, režīms pieejams vien cilvēku sejām. Tādā gadījumā lieti noder gana lielais galvenais sensors, ko, pietuvinot objektam, var panākt dabisku izpludinājumu.

    Un protams ir pieejama nejēdzīgā makro kamera. Par tās sniegumu, lai nesabojātu sev garastāvokli, neizteikšos. Vērtējiet paši!

    Kopumā, kameras nav zemē metamas. Tomēr būtu patīkami, ja resursus nešķiestu divām neizmantojamām kamerām, tā vietā uzlabotu esošās.

    Secinājumi – budžeta klase vairs nav bezcerīga

    Realme stratēģija – ņemt pagājušā gada vidējās klases cienīgas tehnoloģijas un piedāvāt par budžeta klases cenu – izrādījusies ļoti veiksmīga. Šoreiz nav runa tikai par ražotāja meteorītiskajiem panākumiem, bet par reālu spēju iekārdināt ne vienu vien lietotāju. Kā nu ne, pagaidām neviens cits ražotājs nav sadūšojies uz 90Hz ekrānu vai 30W lādēšanu budžeta klasē. Lielākie ieguvēji ir lietotāji, jo Realmi paceļ šo klasi jaunā kvalitātē.

    Tas protams nenozīmē, ka viss ir sajūsmas vērts. Saskarne nav pati pilnība, akumulators tukšojas ātrāk, kā gribētos un četru kameru vietā, aizmugurē pietiktu tikai ar divām. No otras puses, budžeta klasē neviens negaida brīnumus, tādēļ Realme 6 ieviestās jaunās vēsmas izraisa sajūsmu. Kamēr citi ražotāji nepiedāvā tik augstu ekrāna atsvaidzi un ātro uzlādi, dažus konkurentus tomēr var atrast. Xiaomi Redmi Note 8 Pro lielāku RAM un ietilpīgāku akumulatoru, bet neprot 90Hz tādā pašā cenā. Nokia 5.3 varētu pie sirds iet tiem, kam patīk askētiskāka un loģiskāka saskarne. Teorētiski veiksmīgāku saskarni piedāvā arī LG K61, taču neredzu nevienu citu departamentu, kurā Realme 6 iepaliktu.

    Realme 6 piedāvā budžeta klasē labāko ekrānu, ātrāko uzlādi, pieņemamu kameru darbību (ja neskaita divas nevajadzīgās), tīkamu dizainu un pieklājīgu veiktspēju. Kompromisi ir akumulatora darbība un diskutablā saskarne. Katrā gadījumā, plusu vairāk par trūkumiem. Tā, ka šoreiz varu Realme 6 kronēt par budžeta klases karali ne tikai uz papīra, bet arī ikdienā. Tiesa gan neaizmirstiet, ka Realme 7 arī jau ir iznācis.

    Iepriecināja

    • Budžeta klasē labākais ekrāns, vienīgais ar 90Hz atsvaidzi
    • Vienīgais, kas budžeta klasē piedāvā 30W ātro uzlādi
    • Pieņemama veiktspēja
    • Galvenā kamera labi padara savu darbu
    • Cenas/ieguvuma attiecība

    Nesagremoju

    • Saskarnei vēl tāls ceļš ejams uz eiropiešu sirdīm
    • Akumulators tukšojas straujāk par konkurentiem
    • Skaņas uzlabotājs skaņu pasliktina
    • Automātiskā spilgtuma darbība
    Realme 6 var kronēt par budžeta klases karali ne tikai uz papīra, bet arī ikdienā. Tikai neaizmirstiet, ka Realme 7 arī jau ir iznācis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    7
    Kameras
    8
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    2345
    22.10.2020 23:45

    Ir taču samērīts, ka palielinot izšķirtspēju, saglabājot ekrāna hercus, baterija tiek ietekmēta mazāk, kā pie tās pašas izšķirtspējas palielinot hercus.

    TL;DR – 90/120Hz ekrāni ir mazāk saudzīgi pret bateriju, kā 60Hz ekrāns. Hercu papagailis arī grib ēst)

    1029
    23.10.2020 10:28

    Varbūt neuzmanīgi lasīju, bet izlasot rakstu un tajā bez sajūsmas par ekrāna izskatu nav ne vārda par to, ka tas pats ieslēdzas 60Hz režīmā. Tieši otrādi – no raksta sapratu, ka visa testēšana notika 90Hz režīmā. Citādi kāda jēga no 90Hz ekrāna, kas tiek izmantots 60Hz režīmā?

    yyy
    23.10.2020 18:55

    Wifi hotspot uz 5GHz darbojas?

    hmmm :)
    26.10.2020 11:20

    Ir ļoti liela atšķirība vai telefonu ar 4GB RAM maksā ap 200 euro vai 8 GB RAM.
    Pirmajā gadijumā telefons nepavisam nav lēts.

    Reklāma
    Realme 6 var kronēt par budžeta klases karali ne tikai uz papīra, bet arī ikdienā. Tikai neaizmirstiet, ka Realme 7 arī jau ir iznācis.Realme 6 apskats - budžeta klase vairs nav bezcerīga