Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P40 lite apskats – vai ir dzīve pēc Google?

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Gana daudz kvalitāšu tiek piedāvāts par saprātīgu cenu. Bet, kā gan citādi? AppGallery pagaidām ir zaļš risinājums, kas apmierinās vien šauru lietotāju loku.

    Jaunākie raksti

    Lai kādus labumus arī nesolītu Huawei P40 lite, jautājums, kas interesē visus, ir – vai ir iespējams lietot tālruni, kas neatbalsta Google servisus. Tādēļ šoreiz iespējams četru kameru sistēma, 4200 mAh akumulators un pieklājīgā veiktspēja paliks otrajā plānā.

    Ja salīdzina ar pagājušā gada Huawei P30 lite, uzlabots ir gandrīz viss – veiktspēja, akumulators, dizains, kameras. Bet, lai kā mani vienmēr sajūsminātu tikšanās ar šī zīmola viedtālruņiem, nevaru ignorēt faktu, ka Trampa bulta arī P40 lite atstājusi bez Google servisiem. Un te mēs saskaramies ar dilemmu – vai iegādāties lieliska ieguvuma un cenas attiecības tālruni, vai turpināt doties Google pavadā, pie kuras pierasts daudzu gadu garumā? To arī centīšos noskaidrot šī apskata laikā.

    Piezīmēšu, ka pavisam nesen mēs publicējām arī jaudīgākā brāļā – Huawei P40 Pro apskatu. Dzelži lieliski, bet ar programmatūru viss drūmi.

    Huawei P40 lite tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10.0 (AOSP + HMS); EMUI 10
    • Ekrāns: 6,4 collu LTPS IPS LCD, 1080 x 2310, ap 398 ppi, 101.4 cm2 , ap 83.5% ekrāna un korpusa attiecība
    • Procesors: HiSilicon Kirin 810 (7 nm), astoņi kodoli (2×2.27 GHz Cortex-A76 & 6×1.88 GHz Cortex-A55), Mali-G52 MP6 video apakšprogramma
    • RAM: 6 GB
    • Atmiņa: 128 GB, UFS 2.1, Nano Memory atmiņas karšu atbalsts
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0(A2DP, LE), 4G, USB 2.0, Type-C, NFC
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, kompass, 3.5 mm austiņu ligzda
    • Kameras: Aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF; 8 MP, f/2.4, ultra platleņķis; 2 MP, f/2.4, 27mm makro kamera, 1/5.0″, 1.75µm; 2 MP, f/2.4, dziļuma sensors; LED zibspuldze; HDR; video – 1080p@30fps. Priekšā – 16 MP, f/2.0, 1/3.1″, 1.0µm; HDR; video – 1080p@30fps.
    • Akumulators: nenomaināms Li-Po 4200 mAh, ātrā 40W uzlāde
    • Cena: ap 300 eiro

    Pierasts, bet vienalga mūsdienīgs dizains

    Jāteic, ka Huawei P sērijas Lite modeļi vienmēr stāvējuši diezgan tālu no saviem flagmaņu brāļiem. Dizainisku līdzību tikpat kā nav. Nu tad uztversim P40 lite kā kārtējo piedāvājumu vidējā klasē.

    Gandrīz visu priekšu klāj ekrāns, bet augšējais kreisais stūris ticis pie kameras caurumiņa. Ar šādu risinājumu pagājušajā gadā jau iepazinos Honor View 20/ Honor 20 / Honor 20 Pro veikumos. Lai gan ierasts, šis kamergrauzums izskatās gana mūsdienīgi arī 2020. gadā. Tā pat kā iepriekš pieminētajiem modeļiem, arī P40 lite pirkstu nospiedumu lasītājs novietots labā sāna gropē. Pirksts to atrod veikli. Tiesa, ja esat labrocis, kreiļiem šāds novietojums šķitīs, maigi sakot, kā izaicinājums. Patīkami, ka sāni ir nedaudz matēti, tas uzlabo saķeri. Diemžēl, aizmugure ir tieši tik spīdīga, šmuci krājoša, cik vairums šodienas tālruņu. Tomēr kopumā aizmugure šķiet eleganta. Kameras novietotas augšas kreisajā stūrī. To izvietojums ir organisks. To kā izkārtot kameras aizmugurē, no P40 lite varētu pamācīties arī citu firmu dizaineri (khem, khem, ābol).

    Gan sāni, gan aizmugure veidoti no plastmasas. Neatbalstu tendenci plastmasai imitēt stiklu, tomēr piedāvātie krāsu varianti un gaismas spēle ir interesanta. Zaļais variants varētu patikt pat nobriedušākai dizaina gaumei, kam nevajag varavīksnes atblāzmu. Salaidumu vietas ir nedaudz jūtamas, bet par katastrofu to nosaukt nevar. Kopumā pieklājīgs dizains.

    Ekrāns ar actiņu

    Ja jāizvēlas ekrānu grauzumu paveids, tad Huawei P40 lite izmantoto uzskatu par pieņemamāko. Kameras punkts protams ir redzams, tomēr tā novietojums padara to par neuzkrītošu. Turklāt, lietojot tālruni horizontāli, virs kameras atrodas īkšķis, radot ilūziju par pilnekrāna pieredzi.

    Pati matrica ir tieši tik viduvēja, cik P40 lite cena. Ap ekrāna rāmi un kamergrauzumu vērojami ēnojumi. Spilgtums neuzstāda rekordus, bet ar saules gaismu tiek galā. Prasītos maķenīt labāku kontrastu. Toties ekrāns jāuzteic par samērā korektu krāsu atainojumu un iestatījumiem, kas ļauj tās pielāgot savām vēlmēm. Ekrānam nav ne vainas, tomēr tas nevar stāvēt blakus Samsung Galaxy A sērijai.

    Labroču viedtālrunis

    Huawei P40 lite piedāvā gan pirkstu nospiedumu lasītāju, gan sejas atpazīšanu. Pēdējā strādā vien labā apgaismojumā un par drošu metodi nebūtu uzskatāma. Toties pirkstu nospiedumu lasītājs ir ātrs un uzticams. Vienīgais, kas medus mucā pabojā prieku ir tā novietojums. Pirms kāda laika satraumēju savu labo roku, tādēļ zinu, ko nozīmē piespiedu kārtas kreilība. Labajā pusē novietotais lasītājs nozīmē, ka ar kreiso roku atbloķēšana notiek ar rādītājpirkstu. Šajā pozīcijā atbloķēšana nav visai veikla. Arī pozīcija, kādā pirksts jānovieto, situāciju neglābj. Žēl, ka dizains respektē tikai daļu no potenciālajiem lietotājiem. Labročiem sūdzību nebūs.

    Uzlabota veiktspēja

    Ja agrāk P lite sērija veiktspējas sadaļā nespēja konkurēt ar ražotājiem, kas izvēlas Qualcomm procesorus, tad šoreiz situācija krietni uzlabojusies. HiSilicon Kirin 810 veiktspējas testos gozējas aptuveni tur, kur Qualcomm Snapdragon 730, krietni apsteidzot Samsung Galaxy A51 un pat dārgāko A71.

    Patīkami, ka tālrunis ticis pie dāsnas 128 GB atmiņas un 6 GB RAM. Tiesa, ja to vēlēsieties papildināt, to var izdarīt vienīgi ar Huawei pašražotajām Nano Memory atmiņas kartēm. Gribētos protams pieejamāku standartu, bet ir, kā ir. Arī pārējais komplekts – NFC, USB Type-C un visi vajadzīgie savienojumi – liecina par lielisku veiktspēju. Lai spēlīšu dzenātājiem būtu labāka pieredze programmatūra piedāvā GPU Turbo. Risinājums salāgo CPU un GPU resursus, lai spēles ietu bez aizķeršanās un momentā neiztukšotu akumulatoru. Huawei sola, ka GPU Turbo strādās ar 85 meinstrīma spēlēm. Par prasīto cenu, šis ir viens no jaudīgākajiem tālruņiem. Malacis, Huawei!

    Izcils akumulators

    Kā vienmēr Huawei nav resursus taupījuši uz akumulatoru un uzlādes risinājumu. Ja salīdzina ar P30 lite, tad Huawei P40 lite akumulatora ietilpība pieaugusi par gandrīz 1000 mAh. Iespaidīgi. Tik pat iespaidīga ir arī pati akumulatora darbība. Dienu varēs izvilkt ar atliektiem galiem. Pie vidējas noslodzes nebūs problēmu arī izvilkt divas dienas. Par nasku uzlādi rūpējas līdzi dotais Huawei Super Charge 40W lādētājs. Iespaidīgi.

    EMUI 10 bez Google servisiem

    Pirmkārt jāuzteic Huawei, ka EMUI 10 ir pagaidām sakārtotākā Huawei saskarne, kāda lietota. Kārtībā savestas gan kaitinošās vizuālās nianses, gan ergonomika. Jāteic, ka Huawei saskarne būtu dēvējama par loģiskāku un vizuāli nostrādātāku pat par Samsung One UI. Kā vienmēr pieejamas niansētas pielāgošanas iespējas, ērta žestu vadība un pat tumšā tēma (lai gan IPS matrica netaupa enerģiju, izvēloties tumšo tēmu).

    Kā tad uzsākt lietot P40 lite? Huawei piedāvātā aplikācija Phone Clone ir risinājums, kā pārkopēt aplikācijas, kontaktus un citus datus no vecās ierīces uz jauno. Viss ir maksimāli vienkārši. Huawei sola, ka visi dati ir drošībā, jo netiek izmantots mākonis, bet ierīces sazinās savā starpā. Tiesa gan Huawei arī reklamē, ka šis būs samērā ātrs pasākums. Realitātē tas bija stipri laikietilpīgi.

    Pat ja kādu aplikāciju izdosies pārnest no vecā tālruņa, kamēr tā netiks oficiāli piedāvāta AppGallery, jārēķinās, ka tai nebūs ne atjauninājumu, ne visas funkcijas strādās, kā nākas. Piemēram, aplikācija no iepriekšējā tālruņa pārnesa Dropbox, pēc ilgas un cimperlīgas pierakstīšanās to izdevās aktivizēt, lai gan AppGallery šī lietotne nav pieejama. Diemžēl, Dropbox bija vienīgā aplikācija, ko izdevās nokopēt, tādēļ arī šo risinājumu par uzticamu uzskatīt nevar. Tā arī netiku gudrs, ko man iesākt ar pārējām aplikācijām. Fakts, ka solītais risinājums pārkopēja tikai vienu no manām aplikācijām, ir nožēlojams. Artim Huawei P40 Pro apskatā veicās stipri labāk. Tas nemaina faktu, ka Phone Clone nav konstants risinājums un tikai zīlniece varēs pateikt, kura aplikācija tiks pārkopēta, kura nē.

    Huawei atbilde Play veikalam ir Huawei AppGallery. No sākuma gribu uzteikt Huawei, ka ar zibenīgu reakciju un pietiekamiem mārketinga resursiem, izmisuma vietā, firma stāv uz kājām, piedāvājot savu alternatīvu. Firma aktīvi strādā, lai drīzumā piedāvātu lietotājiem vietējo saturu. Patiešām, AppGallery var atrast: Delfi.lv, Inbox.lv un dažu interntveikalu aplikācijas. Turklāt vietējais saturs tikšot papildināts. Lielākā problēma, ka mūsu platuma grādos lietotāji neaprobežojas tikai ar vietējām aplikācijām. Veikals pagaidām nepiedāvā lielāko banku aplikācijas un Smart-ID (šo Huawei sola pievienot jau drīzumā). Un darbošanās ar Google pagaidām ir ļoti slikta. Pat ievadot savu Google kontu noklusējuma E-pasts aplikācijā, nevarēju panākt, lai P40 lite man ziņotu par ienākošajiem epastiem. Arī YouTube tiek piedāvāts tikai no interneta pārlūka, kas nozīmē, ka automātiskā rotēšana un video pielāgošana visam ekrānam nav pieejama. Labā ziņa, ka tādi izstrādātāji, kā Facebook, WhatsApp un Zoom ļauj aplikācijas ielādēt pa taisno no savas mājas lapas. Tikai neuzķeraties uz krāpnieku viltojumiem.

    AppGallery piedāvā arī dažādus populāro aplikāciju klonus un atvasinājumus, tomēr diža uzticība tiem man nav. Atsauc atmiņā Windows Phone lietotņu veikalu, kurā arī varēja atrast visu ko līdzīgu, bet ne oriģinālu.

    Kopumā ir prieks, ka Huawei nav apstājies un turpina strādāt. Tomēr pagaidām firmas veikums ir pārāk zaļš, lai to ieteiktu kādam.

    Pieklājīgas kameras

    Pagājušais gads sevi pieteica ar mega pikseļu skaita pieaugumu un tendenci pieaugt aizmugures kameru skaitam. Vidējā klasē tas nozīmē, ka reāli izmantojamas būs tikai divas – standarta un ultra platleņķa kameras. Tā ir arī šoreiz, jo papildus tām ir dziļuma sensors un makro kamera.

    Huawei P40 lite ticis pie:

    • 48 MP, f/1.8 galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.4 ultra platleņķa kameras
    • 2 MP, f/2.4 makro kameras
    • 2 MP, f/2.4 dziļuma sensora
    • 16 MP, f/2.0 pašiņkameras

    Kā jau ierasts, spējīgākā ir aizmugures galvenā kamera, kas savieno četrus pikseļus vienā, nodrošinot pieņemamu darbību arī krēslā. Ultra platleņķa kamera savu darbu dara. Patīkami, ka nav visai lielu kropļojumu objektiem, tomēr detaļu ir jūtami mazāk. 48 MP ir pietiekami, lai kropojot nodrošinātu divkārtēju, kvalitāti nezudējošu palielinājumu. Kā jau ierasts makro kamera nodrošina asu attēlu vien tad, ja precīzi notrāpīts fokusa attālums. Ar roku to nav nemaz tik viegli izdarīt. Dziļuma sensors ir tikai ķeksītis, lai būtu četras kameras aizmugurē, jo Huawei programmatūra gana labi pati tiek galā ar objektu kalkulāciju un fona izpludinājumu.

    Bildēm ir patīkama detalizācija. HDR strādā pieklājīgi. Nakts režīms ir pieklājīgs, tomēr tā pilnīgai darbībai trūkst optiskā stabilizācija. Jo saulaināka diena, jo skaistākas bildes sanāk. Šeit formula ir vienārša  – jo dārgāks tālrunis, jo labākas kameras. Tomēr P40 lite gadījumā jāatceras tā pieņemamā cena. Par prasītajām 300 naudiņām šis ir viens no sakarīgākajiem kameru komplektiem.

    Pašiņkamerai nav ne vainas, tomēr citi ražotāji nodrošina augstāku detalizāciju.

    Konkurence

    Ja skatās tikai uz dzelžiem, ko Huawei P40 lite piedāvā, tad tālrunis spēj labi konkurēt gan ar Samsung Galaxy A51, gan Nokia 7.2. Bet šoreiz stāsts nav tikai par dzelžiem…

    Nobeigumā

    Vēl nekad neesmu juties tik apmulsis, rakstot apskata rezumējumu. Huawei P40 lite piedāvā: labi kopā saliktu, patīkamu korpusu; pieņemamu cenu; lielisku veiktspēju, izcilu akumulatoru, nostrādātu saskarni un lietojamas kameras. Piedāvājums cenu grupā līdz 300 eiro ir tiešām labs. Līdz nonākam pie ikdienas aplikāciju lietojamības…

    Man gribas uzslavēt Huawei par pretī stāvēšanu pasaulei, kas griežas ap Google. Citas firmas būtu neatgriezeniski nospiestas uz ceļiem. Tomēr Huawei rekordīsā laikā ir spējis rast risinājumu. Vai jēdzīgu? Nu… Ieguldot diezgan daudz laika un nervu, Huawei P40 lite var pat lietot. Tomēr relatīvi nelielais (noderīgo/populāro) aplikāciju skaits krietni sarežģī lietojamību. Ne visas aplikācijas strādā pilnīgi. Google konta apkalpošana ir bēdīga. Jā, Google nav pasaules naba, tomēr reti, kurš to mūsu platuma grādos nelieto. Pat, ja izlemtu lietot P40 lite ar Google interneta pārlūkā, šobrīd (ārkārtas stāvokļa laikā) nevaru atļauties palaist garām epastus, jo pie paziņojumiem tā arī netiku.

    Kamēr AppGallery ir pazaļš risinājums, kamēr ārkārtas stāvoklis prasa populārus risinājumus, tikmēr, diemžēl, Huawei P40 lite varu ieteikt vien zīmola fanātiem vai anarhistiem, kam pielāgošanās nesagādā diskomfortu.

    Man patika

    • Lieliska veiktspēja
    • Izcils akumulators
    • Uzlabota saskarne
    • Pieņemamas kameras
    • Cenas un ieguvuma attiecība

    Man nepatika

    • AppGallery ir vēl pazaļš risinājums
    • Pirkstu nospieduma novietojums kreiļiem ir neērts
    • Ir redzēti labāki ekrāni
    Gana daudz kvalitāšu tiek piedāvāts par saprātīgu cenu. Bet, kā gan citādi? AppGallery pagaidām ir zaļš risinājums, kas apmierinās vien šauru lietotāju loku.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    5
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    10
    Kameras
    7
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntars Eglītis
    15.04.2020 10:14

    Jau kādu laiku gaidu ar ko varētu aizvietot p10 Lite, tad nu beidzot izskatās, ka kandidāts ir atrasts.
    Paldies, par apskatu!

    Guntars Eglītis
    15.04.2020 13:18

    Labs izaicinājums..domāju, ka nav no kā baidīties, visu var pielāgot. Gan jau huawei piestrādās, lai banku lietotnes būtu ar laiku un ir bez google maps un waze arī citas navigācijas, kas neizmanto google servisus.

    Mani baida telefona izmēri, riebjas visi virs 6 collām ekrāni.

    Ģirts S
    21.04.2020 22:44

    Nu tad jāņem alcatel podzinieks

    SS...
    15.04.2020 11:13

    Man butu svarīgas tikai pāris lietas, t.i. banku apkikācija ( pagaidām ir Nordea) un Waze. Bez pārējās drazas var iztikt.

    Ingmars
    16.04.2020 17:42
    Reply to  SS...

    Ar Nordea – izrādās, bez problēmām (ja izmanto Norda Codes).
    Waze – pārnesu ar Phone Clone, man sanāca viss.

    Exo
    15.04.2020 16:44

    Es bez youtube aplikācijas neiztiktu, interneta parlūkā to izmantotos telefonā gan negribētos…Tā jau telefons varētu būt tīri normāls, bet manā skatījumā google pakalpojumu trūkums ir kā tāds liels robs tajā…

    Guntars Eglītis
    15.04.2020 21:12
    Reply to  Exo

    Apkmirror un vēl divas krātuves, kur var iegūt arī youtube un veiksmīgi darbināt uz p40 lite

    HIGH-Zen
    14.01.2021 15:39
    Reply to  Exo

    YouTube vanced.

    yyy
    16.04.2020 06:52

    Wifi hotspot uz 5GHz darbojas? (xperia zr ir 5GHz wifi, bet hotspot darbojas tikai uz 2,4GHz)

    Kurbulis
    15.06.2020 20:03

    Kur jūs to ņemat kad nav google servisu? 5-10 minūtes un ir viss ko sirds vēlas.
    Ja ir galva uz pleciem viss bija ir un būs no google servisiem.

    Kursors.lv
    15.06.2020 20:41
    Reply to  Kurbulis

    Protams, protams. Ja tantei pieliek riteņus, viņa automātiski kļūst par tramvaju :)

    vauva
    02.07.2020 10:29
    Reply to  Kurbulis

    nunu, pastāsti vairāk. Un, ar savu pieredzi nevis youtube.
    Lielākā daļa (ja ne visi) iekš yt atrodamajiem ir nu jau nestrādājoši risinājumi…

    Kristiāns Drozdovs
    12.08.2020 15:15

    Par spīti Huawei mājaslapā rakstītajam, es Latvijā nekur nevaru atrast 8GB versiju. 5g nāk ar 100 naudiņu uzcenojumu gan, bet tam vel tie paši 6GB.

    Kursors.lv
    12.08.2020 15:43

    Kāpēc tu gribi pirkt šādu ierīci?

    Alnis
    21.08.2020 21:41

    A tur var nolādēt vai dabūt iekšā tādas lietotnes kā Instagramu vai snapchatu? 😄

    Krotow
    09.12.2020 20:49
    Reply to  Alnis

    Nolādēt vari Ķīnas Komunistisko partiju un Trampu brīvi izvēlētā secībā.

    Kristīne
    23.11.2020 19:22

    Vai šis telefons derēs bērnam, kuram interesē tikai spēles un youtube? Un kuru vajag sazvanīt un lai viņš var sazvanīt?

    wils
    23.11.2020 19:34
    Reply to  Kristīne

    Noteikti neiesaku. Pieļauju, ka ne visas nepieciešamās spēles būs AppGalerry. Likt spēļu versijas no citiem veikaliem, viena neuzmanība un labākajā gadījumā reklāmu rādītāju saķers. Tīkla spēlītēm vecākas versijas var netikt vairs atbalstītas. Mans ieteikums – paņemiet Redmi Note 8 Pro ar MTK Helio 90T, gan ietaupīsiet, gan veikspēja būs labāka. Huawei P40 lite būs labāki foto, bet tas jūsu gadījumā nav noteicošais.

    Kursors.lv
    23.11.2020 19:34
    Reply to  Kristīne

    Labāk nevajag viņam pirkt šo telefonu, jo būs apgrūtināta piekļuve spēlēm. Šoreiz labāk izvēlēties kāda cita Latvijā pārstāvēta telefonu ražotāja produktus (Samsung, Xiaomi, OnePlus, LG u.c.).

    Baiba
    09.12.2020 20:21

    Vai vēljoprojām šajos telefonos nav ieviestas Swedbank lietotnes? Apsveru P40 lite iegādi, bet bez smart-id un swedbank aplikācijas negribu palikt..

    Krotow
    09.12.2020 20:51
    Reply to  Baiba

    Drīzāk apsver kaut ko no citu ražotāju telefoniem. Huawei Google izmantošanas banam gals joprojām nav redzams. Attiecīgi SmartID un internetbankas kukū.

    Valters
    27.12.2020 14:20

    Viss strādā kā vajag un ir OK.vienigie 2minusi kad neiet standarta sd un tā krāsu izškirspeja ekrānam varēja būt labāka. Citādi lietojams aparāts. Pieminēja Nokia 7.2 nezinu kāpēc citiem riebums pret Nokia konkrēti šis modelis ļoti labas kameras labas, dabiskas bildes, ka arī video skatīšanās kvalitāte laba.no mīnusiem varētu būt labāka baterija un apakšējais skaļrunis ar stereo skaņu. Par Samsung a51 nerunāsim. Ja iegādātos Samsung tad tikai s sēriju.

    Last edited 3 years ago by Valters
    1852
    27.12.2020 15:31

    man ir ļoti interesanti, ar kādu medu huawei ir ieziedis šo modeli, ja cilvēki ne tikai to pērk, bet arī lielajiem sakaru operatoriem tie ir plauktā (tiesa, ar atzīmi ka neatbalsta gplay)?

    Krotow
    27.12.2020 16:23
    Reply to  1852

    Pēc parametriem atbilst rietumu “flagmaņiem” ar ļoti labu kameru, taču maksā par 20-25% lētāk. Ja hujavejs mazāk būtu izrādījis atbalstu CCP ekonomiskajam krusta gājienam pa pasauli, P40 Pro tagad būtu viens no populārākajiem aparātiem rietumos.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    1852
    27.12.2020 17:48
    Reply to  Krotow

    es gan par p40 lite, kas 200 ērikus maksā.
    flagmanim cena nav būtiska, ja cilvēkam gribās lētāku flagmani – tātad, tā īsti nevajag)

    HIGH-Zen
    13.01.2021 16:56

    Labs tālrunis.

    Karlis Kamradzis
    03.02.2021 06:54

    Pilnīgi neder strādājošam cilvēkam Latvijā. Nav iespējams pievienot elektronisko parakstu, bankas,

    Ivonna
    07.12.2021 23:14

    Problēma ar aplikācijām ir atrisināma. Var lejupielādēt, piemēram, “aptoide”, kas ir alternatīva google play veikalam, kur var atrast daudz aplikāciju. Bet, piemēram, youtube gadījumā var izmantot https://vancedapp.com/ , kur youtube pieejams caur šo aplikāciju . Šī aplikācija pat ir labāka nekā pati youtube, jo video vēl var klausīties izejot no app.

    Ants
    10.02.2022 17:13

    Sveiki.
    Diskusijas par Huawei P40 Lite E neatradu, (rets modelis) tādēļ rakstu šeit.
    Nopirku 2020. gada decembra sākumā, tikko parādījās, par 125Eiro!
    Reāli kruts telefons! (iepriekš izmantoju P30)
    Ekrāna izšķirtspēja ļoti laba, krāsas – košas, 3D pamanāms labi.
    Darbojas ātri, google apgāju veiksmīgi, watsaps, waze, youtabs, banku nevajag – neiesaku, citai ierīcei atvēliet.
    Nesen nopirku Xaiomi MI10T 5G. Salīdzināju ekrānu kvalitāti – lētais huawei izskatās krutāks x2….
    Lūk…Nemaz negribu mainīt.

    Reklāma
    Gana daudz kvalitāšu tiek piedāvāts par saprātīgu cenu. Bet, kā gan citādi? AppGallery pagaidām ir zaļš risinājums, kas apmierinās vien šauru lietotāju loku.Huawei P40 lite apskats - vai ir dzīve pēc Google?