Web Analytics
More
    Reklāma

    Honor View 20 apskats – telefons ar pīrsingu

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Futūristisks dizains apvienots ar lielisku veiktspēju un samērā svaigām tehnoloģijām. Cena Honor View 20 padara par vienu iekārojamu tālruni.

    Jaunākie raksti

    Stikla priekša un aizmugure, alumīnija rāmis, izgrauzums ekrānā, daudz kameras un cena ap 1000 eiro – eh, tas jau dzirdēts tik daudz reižu. Pēdējo gadu tendences tālruņus padarījušas visai līdzīgus un savā ziņā garlaicīgus. Vai mūsdienu tālruņi vispār spēj pārsteigt? Izrādās, ka spēj gan, turklāt par cenu ap 500 eiro.

    Lielākā daļa ražotāju cenšas izstrādāt tālruni, kam ekrāns būtu pa visu priekšu. Pagājušais gads parādīja, ka veids, kā šim sapnim pietuvināties, ir izgrauzums ekrānā. Diemžēl, šāds risinājums polarizēja sabiedrību “heiteros” un tajos, kas to piecieš. Gada beigas sevi pieteica ar ideju atgriezt slaideru korpusus, lai izslidināmajā platformā paslēptu priekšējo kameru. Šāds risinājums ir interesants, bet kustīgās daļas neļauj piešķirt mitruma aizsardzību, samazina baterijas izmērus un liek apšaubīt slaidera izturību pret sīkiem gružiem. Un te kā svaigs gaiss pie apvāršņa parādās Honor View 20, kas spēj iztikt bez “nočiem” un slaideriem, vienkārši priekšas kameru iemontējot ekrāna stūrī.

    Šī brīža labākais Honor veikums ierindojas tieši uz robežas starp flagmaņu un vidējo klasi (zinot, cik veikli Honor veikumiem krītas cenas, pavisam drīz View 20 ietilps šajā kategorijā). Tā saucamais flagmaņu killeru segments nozīmē, ka tālrunis piedāvā lielisku cenas un ieguvuma attiecību. Tieši tā arī ir. Un pateikšu jau uzreiz, ka esmu par tālruni sajūsmā, jo beidzot manās rokās nonācis atšķirīgs un patiesi lietojams tālrunis.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9 Pie, Magic UI 2
    • Ekrāns: 6.4 collu IPS LCD, 1080 x 2310, ap 398 ppi, ap 85.7% ekrāna un korpusa attiecība
    • Procesors: HiSilicon Kirin 980 (7nm), astoņi kodoli (2 x 2.6 GHz Cortex-A76 & 2 x 1.92 GHz Cortex-A76 & 1.8 GHz Cortex-A55), Mali-G76 MP 10 video apakšsistēma
    • RAM: 8/6* GB
    • Atmiņa: 256/128* GB
    • Savienojumi: trīskāršo antenu Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 5 (A2DP, LE, aptX HD), 4G
    • GPS: dubultās uztveršanas A-GPS, Glonass, BDS, GALILEO, QZSS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs, kompass, infrasarkano staru raidītājs, USB 3.1 Type-C, 3.5 mm austiņu ligzda, dzesēšanas sistēma
    • Kameras: Aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 1/2″, 0.8μm, PDAF un TOF (Time Of Flight) infra sarkanās gaismas 3D kamera, HDR, LED zibspuldze, video – 2160p@30fps, 1080p@30fps, 720p@960fps, elektroniskā stabilizācija. Priekšā 25 MP, f/2.0, 27 mm, HDR, video 1080p@30fps
    • Akumulators: nenomaināms Li-Po 4000 mAh, ātrā uzlāde
    • Izmērs un svars: 156.9 x 75.4 x 8.1 mm, 180 g
    • Cena: internetveikalos no 450 eiro, pie operatoriem ap 550 eiro

    *testa ierīcei

    Dizaina pirmrindnieks

    Pirmkārt, applausu vērts ir fakts, ka tālruņa dizains nekopē, tā vietā drosmīgi piedāvā savus noteikumus. Paņemot rokā tālruni pirmo reizi, jau ir skaidrs, ka šeit runa ir par kārtīgi nostrādātu ierīci. Spīdīgs, slidens stikls gan priekšā, gan aizmugurē. Sānos matēts alumīnijs, kas nodrošina labāku saķeri ar tālruni. Honor View 20 piedāvā oriģinālu piegājienu gan priekšai, gan aizmugurei, tādēļ par visu secīgi.

    Gandrīz visu priekšu sedz 6.4 collu ekrāns. Ekrāna augšas un sānu apmales ir šauras, vienāda izmēra, bet apakšai ir neliels zodiņš, kas nebūt nebojā kopējo futūristisko iespaidu. Nelielajā augšas apmalē Honor izdevies paslēpt šauru skaļruņa resti, kurā iestrādāta neliela LED paziņojumu diode, un pāris sensorus labajā pusē. Un protams ekrāna kreisajā stūrī iestrādātā pašiņu kamera. Šis risinājums protams nedod iespēju izmantot pilnīgi visu ekrānu, bet pie melnā punkta diezgan ātri var pierast, turklāt tas piešķir zināmu devu personības tālrunim. Honor View 20 ir pirmais pie mums nopērkamais tālrunis ar šādu kameras izpildījumu, bet ne pirmais pasaulē. Šogad visticamāk šādu tendenci redzēsim ne vienā vien tālrunī.

    Kā jau stiklotai ierīcei, arī šai pirkstu nospiedumi krājas vairumā. Aizmugure ir visai slidena un uz dažādām virsmām tālrunim patīk slīdēt. Tā kā ražotājs nav norādījis vai tālrunis apveltīts ar rūdītu stiklu vai nē, tad šāda slidināšanās var ātri rezultēties ar skrāpējumiem, tādēļ aizsargmaciņš būtu ļoti vēlams. Aizmugures stikls ir abos sānos ergonomiski noapaļots. Salaiduma vieta ar alumīnija rāmi ir jūtama, bet nav nepatīkama. Aizmugures kameras un zibspuldze izvietoti apgāzta “i” burta vai izsaukumzīmes (atkarīgs kā skatās) formā. Zem tām, vidū, ērti sasniedzamā vietā izvietots pirkstu nospiedumu sensors. Vienīgais, kas glīto skatu pabojā ir uzraksts “AI Vision” – mārketinga uzrakstiem vieta ir uz kastītes vai reklāmās, ne aizmugurē. Unikālie aizmugures krāsu varianti ir tie, kas View 20 padara īpašu. Tālrunis pieejams zilā, sarkanā un melnā krāsā. Tos īpašus padara nanolitogrāfija, kas izmantota apdarē. Tas nozīmē, ka, mainoties gaismai un skata leņķim uz aizmugures parādās dažāda skaita un izmēra “V” formas ornamenti, kas pārvietojas no augšas uz leju. Būtībā izmantota tāda pati tehnoloģija, kādu izmanto bankas kartēm tajos mazajos, raibajos 3D aizsargattēliņos. Aizmugures grozīšana sagādā tādu bērna prieku kā agrāk ar hologrāfiskajiem lineāliem. Teikšu godīgi, internetā pieejamajās bildēs un video zilās un sarkanās versijas izskatījās iespaidīgi, tomēr manai gaumei par vulgāru, tādēļ biju ļoti priecīgs, saņemot melno versiju. Manuprāt, melnā versija izskatās viselegantāk no visām, pie attiecīgiem gaismas apstākļiem tā kļūst pilnīgi melna, tikai ik pa brīdim atklājot savu varavīksnīgo “V” formas noslēpumu. Tiešām iespaidīgi.

    Labajā sānā izvietoti skaļuma un bloķēšanas taustiņi. Pēdējais saņēmis patīkamu tekstūru, lai tauste uzreiz saprastu par kuru pogu ir runa. Apakšā, kā vienmēr, ir USB ligzda, skaļrunis un mikrofons. Augšā izvietots vēl viens mikrofons, infrasarkanais raidītājs un 3.5 mm austiņu ligzda. Pēdējā laikā gan pierasts, ka austiņu pieslēgvietai jāatrodas tālruņa apakšā, bet šis ir tas gadījums, kad jāpasakās, ka Honor nav atteicies no šī tehnoloģiju dinozaura. Kopumā dizains vērtējams kā pārdomāts un iespaidīgs. Vienīgais, kur gribas piesieties, ka nav izmantots priekšējā ekrāna potenciāls līdz galam. Proti, ja reiz kamera integrēta ekrānā, nav izmantotas kustīgas daļas korpusā, tad kur ir IP mitruma aizsardzība? Visticamāk tas tālruni sadārdzinātu, tādēļ ražotājs nolēmis ar to nemāžoties. Pie ūdeņiem ar tālruni uzmanīgi!

    Ekrāns ar pīrsingu

    Ekrāns View 20 izrādē spēlē galveno lomu. Lai īstenotu kameras pīrsingu ekrānā, Honor izmantojuši unikālu risinājumu – nevis urbuši caurumu ekrānā, bet ļāvuši gaismai plūst tam cauri un nokļūt pa taisno kamerā. Tas ļauj samazināt punkta izmēru. Burtiski sanāk, ka kamera palikta zem displeja. Tam gan ir arī ēnas puses, burtiskas ēnas puses. Ap kameras punktu vērojamas ēnas, kas attēlu ap to padara maķenīt tumšāku. Šādi ēnojumi redzami arī pie ekrāna nelielā rāmja. Tā nav fundamentāla problēma, turklāt ikdienā to pamanīt var tikai aplūkojot interneta lapas ar baltu fonu. Vēl viens mīnuss ir ekrāna atspīdumi, ar kuriem ekrāns ne vienmēr tiek galā. Pēc noklusējuma, krāsas ir vairāk uz vēso pusi. To gan iespējams izlabot programmatūrā atrodamajos ekrāna pielāgojumos. Ekrāna skata leņķi ir izcili. Kopumā displejs nebūtu uzskatāms par sliktu, tomēr kvalitāte nav tik augsta kā citiem flagmaņiem vai pat View 20 cenas brāļiem.

    Huawei un Honor tālruņiem jau agrāk esmu novērojis problēmas ar to ekrānu formu. Tā ir arī šoreiz. Apaļi ekrāna stūri organiski iet roku rokā ar noapaļotu dizainu. Diemžēl, radiuss, ar kādu stūri apaļoti, ir par lielu. Reizēm tie nogriež pa kādm gabalam aplikācijām vai kādam taustiņam tastatūrai. Negribīgi, bet aplikāciju izstrādātājiem to varētu piedot, jo viņi vēl visu nav paspējuši pielāgot tālrunim, bet nepatīkami, ka arī interfeiss nav līdz galam optimizēts tik apaļiem stūriem. Stūru radiusa dēļ pati kamera arī nav iecentrēta stūrī. Man ar to nav problēmu, bet pedantiem tas melno actiņu var pārvērst par niezošu pumpu ekrāna stūrī. Ja par pašu pašiņu kameras punktu, tad jāteic, ka tas ir labākais grauzumu paveids kāds iespējam, jo jau pirmajā tālruņa lietošanas dienā pie tā pierod un tas netraucē. Piemēram, spēlējot spēles horizontāli, kad kamera atrodas kreisā stūra apakšā, visbiežāk īkšķi to aizsegs, radot ilūziju, ka priekšā ir tikai ekrāns. Punkts nav lielāks par paziņojumu joslu. Ja nu tas tomēr riebjas, programmatūra ļauj to noslēpt, bet par elegantu risinājumu to nosaukt nevaru. Rezumē – ekrāna pīrsings ir labākais grauzumrisinājums, ar kuru mierīgi var sadzīvot, kamēr inženieri neiemācās uz kameras uzstūķēt reāli strādājošu ekrānu.

    Bezkompromisu veiktspēja

    Kirin 980, 6 GB RAM un dāsnā 128 GB iebūvētā atmiņa ir lielisks komplekts, kas veiktspējas ziņā ļauj spēlēt vienā līgā ar lielajiem puišiem. Kirin 980 ir pirmais Android 7nm procesors. Tas pats procesors, kas izmantots Huawei Mate20 Pro. Ikdienā tas nozīmē, ka aplikācijas burtiski lido, 4K video apstrāde un spēļu dzenāšana View 20 nesagādā problēmas. Ja runājam par spēlēm, tad Honor iekļāvis “GPU Turbo”, kas uzlabo spēļu pieredzi. Sintētiskajos veiktspējas testos procesors gozējas augšgalā. Arī solītā dzesēšanas tehnoloģija strādā, jo, testējot tālruni, ne reizi nesaskāros ar situāciju, kad tālrunis kaut nedaudz sasiltu.

    Interesanta inovācija ir trīs Wi-Fi antenas. Spēlējot spēles, vai skatoties video, ja kāda antena tiek aizsegta, tālrunis pats saprot savu novietojumu un izmanto antenu, kam tobrīd pieejams stiprākais signāls. Pats pārliecinājos, ka tas labi strādā vietās, kur ir vājāks signāls, tālrunis spēja labāk uztvert Wi-Fi. Honor oficiālā informācija sola arī plūdenu pārslēgšanos no Wi-Fi uz mobilajiem datiem. Lietojot nekādus pārrāvumus nemanīju, tātad strādā.

    Atmiņa ir gana liela, bet papildināt to nevar. Ar savienojumiem viss kā nākas. Lieliski, ka Honor nav kautrējies izmantot tādas izmirstošas tehnoloģijas kā 3.5 mm austiņu ligzdu un infrasarkano raidītāju, kas telefonu ļauj izmantot kā tālvadības pulti. Kādēļ visi flagmaņu ražotāji tā nedara? Austiņu ligzda lieti noderēs, jo skaļrunis ir ne visai skaļš un tā kvalitāte vērtējama drīzāk kā viduvēja. Austiņās skaņa izklausās tīri un kvalitatīvi, bet ne visai skaļi.

    4000 mAh akumulators ievieto tālruni starp ilgtspējīgajiem. Ja katru otro mirkli nesēdēsiet sociālajos tīklos, iespējams izvilkt pat divas dienas. Pie vidējas noslodzes pusotru. Ja nespējat izvilkt dienu, tad jums jāmeklē terapeita palīdzība, jo jūs pavadāt pārāk daudz laika telefonā. Komplektā iekļauts arī pamatīgs ātrais lādētājs.

    Ekrāna atbloķēšana

    Pirmkārt, jāuzslavē bloķēšanas taustiņš, kam ir atšķirīgs reljefs, lai tauste to atšķirtu no skaļuma pogām. Otrkārt, pirkstu nospiedumu lasītājs ir īstajā vietā, tas ir ērts, ātrs un strādā arī ar mikliem pirkstiem. Vientuļais punktiņš ekrānā norāda, ka netiek izmantota advancēta sejas lasīšanas sistēma, bet pieejamā strādā neticami ātri un pat tādos leņķos, kad tālrunim šķietami nevajadzētu seju nolasīt. Vēl aizvien par uzticamāko uzskatu pirkstu nospiedumu lasītāju.

    Programmatūras augšas un lejas

    Ja līdz šim Honor tālruņos bija pierasts redzēt Huawei ierasto EMUI saskarni, tad šoreiz View 20 izmanto savu Magic UI 2. Ko tas nozīmē? Ņemam EMUI, pārveidojam pulksteņa aplikācijas dizainu un nosaucam saskarni Honor Magic 2 telefona vārdā. Izmaiņas ir tikai kosmētiskas, un nekā maģiska, lai attaisnotu nosaukuma maiņu nav. Visādi citādi, ja esat lietojuši Huawei tālruni, tad nekādu dižu pārsteigumu nebūs.

    Uz Android Pie veidotā saskarne izceļas ar tik niansētām iestatījumu iespējām, ka vajadzīgs laiks, lai visam izburtos cauri, kad tas izdarīts, pielāgot var gandrīz visu. Oriģināli viss pieejams sākumekrānos, bet iestatījumos iespējams ieslēgt arī aplikāciju atviktni. Ikonu dizaina nekonsekvence ir tipiska EMUI parādība jau daudzu gadu garumā, situāciju daļēji glābj pieejamie motīvi, kas ļauj pielāgot izskatu. Diemžēl, ir arī jau agrāk novērotie nepatīkamie sīkumi, piemēram, latviešu valodas tulkojums izrādās par garu un tam nav vietas ekrānā vai interfeiss nav īsti līdz galam piemērots pārāk noapaļotajiem ekrāna stūriem. Kāds sīkums, ko vajadzētu izlabot atjauninājumos ir tuvuma sensora darbība – veicot zvanu, bieži vien ar ausi tiek saspaidītas dažādas lietas saskarnē.

    Kameras aplikācijā integrēta funkcija HiVision, kas ļauj nolasīt QR un svītru kodus, atpazīt un reālā laikā tulkot tekstus, prot arī atpazīt objektus un produktus. Ar pēdējo gan esiet uzmanīgi, ja mēdzat dot tālruni spēlēties bērniem, jo informāciju lietotne gūst no mājas lapām, kas ne vienmēr ir aktuālas mūsu platuma grādiem, tā piemēram, veikalā nopērkamu citronūdeni View 20 atpazina kā pieaugušajiem domātu draiskumrotaļlietu (if you know what I mean). HiVision pieejams arī Chrome aplikācijā, paturot divus pirkstsus. Tā kā mēdzu abus īkšķus izmantot piezūmošanai, tad visbiežāk tas izrādījās kā kaitinošs traucēklis. Pie interesantajām lietām jāpiemin bezvadu projekcija. Tā ļauj tālruni savienot ar televizoru vai monitoru, ne tikai attēlot ekrānā notiekošo, bet arī izvēlēties desktopa režīmu, kas ļauj telefonu izmantot kā “trackpad”. Te gan jārēķinās, ka monitorā notiekošais būs ar nelielu aizturi, bet, lai parādītu vienkāršu prezentāciju, risinājums būs vairāk kā pietiekams.

    Pikseļu jūras valdzinājums

    Ja pirms diviem gadiem ražotāji nolēma pikseļu sacensībai atmest ar roku, priekšroku dodot kvalitatīvākiem sensoriem un objektīviem, tad esam atgriezušies pie pikseļu sacensības. View 20 ir pirmais tālrunis ar 48 megapikseļu Sony IMX586 kameru. Tā papildināta ar 3D TOF (Time Of Flight) kameru, par visu secīgi.

    Galvenais sensors izmanto Quad Bayer tehniku, kas kombinē vairākus pikseļus kopā kā vienu, tā iegūstot vairāk informācijas attēlam. Tas nozīmē, ka 48 MP tiek reducēti uz 12 MP, iegūstot iespaidīgu 1.6μm pikseļu izmēru. Ikdienā tas ļauj iegūt ļoti baudāmus un kvalitatīvus 12 MP attēlus. Protams iespējams izmatot visus 48 MP, tad gan jārēķinās, ka bildes lietojamas būs tikai labas gaismas apstākļos. Honor piedāvā atsevišķu 48MP AI Ultra Clarity režīmu, kas, savienojot vairākus foto uzņēmumus, izveido vienu super detalizētu attēlu. Šo attēlu burvība slēpjas tajā, ka tagad varat tuvināt un saglabāt augstu detalizāciju. Ikdienā gan iesaku izšķirtspēju atstāt uz 12 MP.

    Sekojot tendencēm, kamera piedāvā arī divkāršu palielinājumu. Tas netiek panākts ar otru kameru, bet izgriežot daļu no 48 MP.

    Visbiežāk bildes sanāk labas, šī tiešām ir labākā kamera, kāda Honor tālruņos redzēta. Taču ne viss ir ideāli. Automātiskā ekspozīcija ir mulsinoša, arī HDR darbojas vien sev saprotamos veidos vai nedarbojas nemaz. Arī fokuss mēdz apmulst. Citu būtisku trūkumu nav. Portreta režīms ir patīkams, ļauj mainīt fokusu arī pēc bildes uzņemšanas, var pamāžoties ar gaismas efektiem. Tālrunim ir iespaidīgs nakts režīms, kas strādā gana labi, pat trīcošās rokās. Tas ir interesanti, ņemot vērā, ka optiskās stabilizācijas kamerai nav. AI režīms vairs nav tik sintētisks kā agrāk un bieži patiešām nedaudz uzlabo bilžu kvalitāti. AI iespējas iespaidīgi izpaužas video režīmā. Reālā laikā iespējams pat slaidināt vidukli. Izskatās, ka View 20 atņem darbu plastiskajiem ķirurgiem. Pieejams arī super palēninājums. Patīkami, ka Honor beidzot pieķēries video daļas uzlabošanai un vienīgais, ko gribētos par kripatu labāk ir video skaņas ieraksta kvalitāte. Pieejamas arī AR uzlīmes, kas strādā diezgan precīzi un lieti noderēs mājas ballītēs kā izklaide sīkajiem. Pašā kameras aplikācijā gan valda neliels juceklis – tur, kur parasti ir HDR ikona, šobrīd ir HiVision ikona, HDR un atvēruma režīmus var atrast sadaļā “Vēl”, to labprātāk atrastu horizontāli ritināmajā daļā, jo objektus ar izpludinātu fonu fotografēju biežāk kā cilvēkus portreta režīmā.

    Blakus galvenajai kamerai novietota TOF (Time Of Flight) kamera. Šī kamera ļauj ar infrasarkanās gaismas palīdzību saprast cik tālu atrodas objekti. Ikdienā visbiežāk kamera palīdz veidot izpludinājumu fonā. Un, lai gan šobrīd kameras iespējas ir limitētas, tai ir potenciāls nākotnē sadarboties ar dažādām AR aplikācijām. Honor kā piemēru stāsta iespēju izmantot kameru līdzīgi kā Microsoft Kinect – atsevišķā dokstacijā tālruni var pievienot TV un spēlēt ķermeņa kustības uztverošas spēles. Testa laikā šī dokstacija man nebija pieejama, tādēļ par tās darbību neko nevaru pateikt, bet patīkami, ka Honor izmanto tehnoloģiju, kam ir potenciāls attīstīties nākotnē.

    Un nu nonākam pie priekšējās kameras. Tā savu darbu padara, bet tai trūkst auto fokuss. Tas nozīmē, ka, taisot pašbildes, jāmeklē īstā rokas pozīcija, lai seja būtu asumā. Pat atslēdzot visas skaistināšanas iespējas, sejas izskatāskā noklātas ar tonālo krēmu.

    Konkurence

    Honor View 20 ir lielisks cenas un ieguvuma attiecības piemērs, tomēr šī ir arī kategorija, kura pēdējā laikā piedzīvojusi lielu tālruņu pieplūdumu. Vienā cenā ar View 20 ir arī LG G7 Thinq, kas piedāvā labāku ekrānu, ūdens, putekļu aizsardzību, militāro aizsardzības standartu, ultra plato kameru un bezvadu lādēšanu. View 20 uz to atbild ar ietilpīgāku bateriju un modernāku priekšas dizainu. Par konkurentu jāuzskata arī Xiaomi Mi Mix 3, kam izdevies visu priekšu noklāt ar ekrānu, priekšas kameru paslēpjot slaiderī. Tieši slaideris uzdod jautājumu par tā ilgtspēju.

    Nobeigumā

    Atšķirīgs, pievilcīgs, jaudīgs. Tā īsumā varētu raksturot tālruni, kurš uz mani atstājis ļoti labu iespaidu. Priekšējās kameras izgrauzums ir ne tikai oriģināls, bet arī panesamākais no izgrauzumu veidiem. Tālruņa uzbūve ir pievilcīga, jauda iespaidīga, baterija lieliska. Kameras visbiežāk savu darbu padara pieņemami. Tas, kas rada vislielāko sajūsmu ir fakts, ka Honor par savu veikumu neprasa štuku, tā vietā cena ir uz pusi mazāka, turklāt internetbodēs jau šobrīd View 20 pieejams par cenu, kas ietilpst vidējā klasē. Nav tā, ka tālrunis būtu ideāls, tomēr tā cenas un ieguvuma attiecība to padara atbilstošajai cenai par tuvu ideālam.

    Fakts, ka tālrunis prezentē tādas 2019. gada tendences kā displejā integrētu kameru, 48MP puscollas sensoru un TOF kameru ļauj tālrunim stāvēt blakus lielajiem flagmaņiem. Bet IP mitrumdrošības, bezvadu uzlādes trūkums un ekrāna matricas kvalitāte nobīda tālruni vairāk uz vidējo klasi. Pirms izdarīt izvēli par labu Honor View 20, pārlasiet apskatu un paturiet to rokā, varbūt tā būs mīlestība no pirmā pieskāriena, līdzīgi kā man gāja ar šo interesanto veikumu.

    Patika

    • oriģināls dizains, kamera ekrānā ir pieņemamākais izgrauzumu veids
    • Kopumā labas kameras
    • Ietilpīga baterija
    • Lieliska veiktspēja
    • Infrasarkanais raidītājs, 3.5 mm austiņu pieslēgtava
    • cenas/ieguvuma attiecība

    Nepatika

    • Nav: IP mitruma, putekļu aizsardzība, bezvadu uzlāde, atmiņas karšu lasītājs
    • Ekrāna kvalitāte nav flagmaņcienīga (bet ekrāns nav arī briesmīgs)
    • Magic saskarne nav līdz galam pielāgota apaļajiem stūriem, neko daudz neatšķiras no EMUI
    Futūristisks dizains apvienots ar lielisku veiktspēju un samērā svaigām tehnoloģijām. Cena Honor View 20 padara par vienu iekārojamu tālruni.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    9
    Kameras
    8
    Cena
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Marco
    28.02.2019 16:41

    Lielisks apskats… Ne ko pielikt, ne atņemt. Ar nepacietību gaidu, kad patiesi kamerai nevajadzēs atstāt caurumus, bet tā darbosies caur ekrānu.

    Jurģis Spulenieks
    28.02.2019 16:47
    Reply to  Marco

    Grūti pateikt, kad tas notiks, bet ne ātrāk par nākamo gadu. Visticamāk tad tiks izmantoti AMOLED paneļi, kam iespējams pikseļus izslēgt pavisam. Bet pagaidām šis ir labākais grauzumrisinājums. Arī jaunā Galaxy S10 sērija izmanto šādu risinājumu

    Rudolfs
    01.03.2019 09:22

    Agrāk flip telefoniem šī problēma bija atrisināta ar mazu ekrānu zem kameras. Zinu, ka ir ražotāji mēģinājuši ielikt otrā pusē veselu ekrānu, bet tas noteikti uzsit cenu/rij bateriju.
    Bet vispār labākais risinājums bija xiaomi mi mix 2s. Bet acīmredzot selfijus taisošajām masām pagriezt telefonu ir pārāk grūti.

    Jurģis Spulenieks
    01.03.2019 09:27
    Reply to  Rudolfs

    Selfiju taisītājiem Mi Mix 2s kameras novietojums bija murgs, lai iegūtu normālu leņķi, vajadzēja tālruni turēt otrādi :) tas par ko jūsmoju šeit, ka pie punktiņa sānā ātri pierod, turklāt horizontāli parasti priekšā ir īkšķi. Jāgaida S10 apskats, lai dzirdētu kā Samsung ar to ticis galā

    Gatis
    04.04.2019 19:43

    Sveiki. Varbūt testu var uztaisīt par Honor Play

    kursorslv
    04.04.2019 20:22
    Reply to  Gatis

    Paldies! Liekam medījamo ierīču sarakstā un centīsimies dabūt uz testu.

    Mārtiņš Jansons
    10.09.2019 09:56
    Reply to  Gatis

    Lietoju jau 6mēnešus,newar sūdzēties!

    Reklāma
    Futūristisks dizains apvienots ar lielisku veiktspēju un samērā svaigām tehnoloģijām. Cena Honor View 20 padara par vienu iekārojamu tālruni.Honor View 20 apskats - telefons ar pīrsingu