Web Analytics
More
    Reklāma

    Prezentēti Huawei P40 un Huawei P40 Pro viedtālruņi

    Jaunākie raksti

    Huawei šodien prezentēja savus jaunos P40 sērijas flagmaņus un tie būs pirmie nozīmīgie šī ražotāja produkti, kas izlaisti pēc ASV sankciju spēkā stāšanās. Lai arī Huawei joprojām var izmantot Android operētājsistēmu, sankcijas būtiski ietekmē piekļuvi Google pakalpojumiem un servisiem bez kuriem mēs Eiropā nespējam iedomāties tipisku Android viedtālruni. Tomēr Huawei nav metuši plinti krūmos un radījuši paši savas alternatīvas zaudētajiem risinājumiem, tostarp izveidojuši un attīsta savu mobilo lietotņu veikalu AppGallery.

    Latvijā būs pieejami Huawei P40 un Huawei P40 Pro

    Reklāma

    Lai arī Huawei šodien izziņoja trīs jaunās P40 sērijas ierīces, Latvijā tiks piedāvāti divi telefoni – P40 un P40 Pro, tāpēc šajā rakstā koncentrēsimies uz tiem.

    Jaunie telefoni būs pieejami melnā, sudraba, zelta, zilā un toņmaiņas krāsās un Latvijas veikalos parādīsies jau aprīlī. Huawei P40 maksās ap 799 eiro, bet Huawei P40 Pro – 1049 eiro.

    Tehniski jaunie telefoni uzskatāmi parāda, ka Huawei joprojām ir viens no tehnoloģiju līderiem un to nebūs tik viegli nospiest uz ceļiem. Huawei P40 Pro ir ticis pie 6.58 collas liela OLED skārienjūtīgā displeja, kas ir maksimāli izstiepts pa visu ierīces priekšpusi un visas četras tā malas ir īpaši noliektas vienkāršākai ierīces lietošanai. Huawei P40 ir saņēmis 6.1 collas lielu OLED displeju un arī varēs izbaudīt mazāku enerģijas patēriņu un svarīgākās informācijas attēlošanu pat tad, kad ierīce ir ar izslēgtu displeju.

    Būtiskais jaunums displeju frontē ir lielāks atsvaidzes ātrums. Huawei P40 Pro jau pēc noklusējuma piedāvā 90Hz displeja atsvaidzi, kas nodrošina plūdenāku ierīces darbību. Ja būs vēlme ietaupīt enerģiju, šo funkciju var izslēgt. Nesen prezentētajiem Samsung Galaxy S20 sērijas telefoniem šāda augstāka ekrāna atsvaidze spēj par 20% ātrāk iztērēt akumulatoru. Huawei P40 darbojas ar mums jau pierasto 60Hz atsvaidzes ātrumu.

    Abiem telefoniem nav klasiska skaļruņa un skaņa tiek radīta vibrējot ierīces displeju. Huawei to dēvē par akustisko displeju un šādu tehnoloģiju redzējām jau pagājušā gada Huawei P30 Pro modelī. Ražotājs uzsver, ka tāda pieeja nes vairākus ieguvumus – vairāk vietas displejam un mūsu sarunas nedzirdēs apkārtējie.

    Zem displeja ir izvietots optiskais pirkstu nospiedumu sensors, kas, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, ir kļuvis ātrāks un lielāks. Tāpat vismaz Huawei P40 Pro ir ticis pie infrasarkano staru sensora ierīces priekšpusē, kas ļauj telefonā pieteikties vienkārši paskatoties uz ierīci. Tehniski šis risinājums atgādina Apple Face ID tehnoloģiju, kas ir drošāka nekā citos telefonos izmantotā sejas noteikšana tikai pēc tās nofotografēšanas ar priekšējo kameru.

    Huawei P40 saņēmis IP53 šļakatu noturības sertifikāciju, bet Huawei P40 Pro uzlabotu IP68 noturību pret putekļiem un mitrumu.

    Spēcīgas kameras sadarbībā ar Leica

    Huawei flagmaņi jau vairākus gadus ir aprīkoti ar lieliskām kamerām. Arī šogad Huawei turpina sadarbību ar optikas speciālistiem no Leica un radījuši spēcīgus kamerofonus. Piemēram, Huawei P40 Pro ir ticis pie četru kameru bloka:

    • 50 megapikseļu primārā kamera;
    • 40 megapikseļu īpaši platā leņķa kamera;
    • periskopiska 12 megapikseļu telefoto kamera;
    • 3D sensors.

    Savukārt, Huawei P40 aizmugurē atradīsim mazliet atšķirīgu kameru komplektu:

    • 50 megapikseļu primārā kamera;
    • 16 megapikseļu īpaši platā leņķa kamera;
    • 8 megapikseļu telefoto kamera.

    Huawei šogad savos telefonos izmanto 1/1.28″ izmēra RYYB sensoru (tāds bija atrodams arī pagājušā gada Huawei P30 Pro) ar lieliem 2.44 µm pikseļiem, kas lieti noder slikta apgaismojuma apstākļos, kad katram pikselim jāspēj uztver maksimāli daudz gaismas informācijas. Veidojot rezultējošo attēlu, telefoni apvieno vienā pikselī informāciju no četriem atsevišķiem pikseļiem. Tāpat telefoni ir aprīkoti ar 8x fāzes noteikšanas autofokusu, kas garantē ļoti ātru pārfokusēšanos dinamiskos apstākļos. Plus, abiem šiem telefoniem ir arī optiskā attēla stabilizācija.

    • Huawei P40 nodrošina 3x optisko, 5x hibrīda un 30x digitālo tuvinājumu (zoom).
    • Huawei P40 Pro nodrošina 5x optisko, 10x hibrīda un 50x digitālo tuvinājumu.

    Abiem telefoniem priekšpusē displejā iegriezts kameras bloks, kas sastāv no 32 megapikseļu kameras un ifrasarkano staru sensora. Kamera spēj uzņemt 4K @ 60 fps režīmā un digitāli stabilizēt attēlu.

    Jau pagājušajā gadā Huawei Mate 30 Pro saņēma 960, 2640 un 7680 fps super palēnināto filmēšanu un tagad jaunie telefoni spēj filmēt 960 fps palēninātos video Full HD izšķirtspējā, kamēr abi pārējie super palēninātie režīmi izmanto HD izšķirtspēju.

    Šī gada Huawei P40 sērijas flagmaņi nenodrošina 8K izšķirtspējas filmēšanu, kā to spēj jaunie Samsung Galaxy S20 sērijas flagmaņi. Es gan to nevaru uztvert kā būtisku trūkumu, jo šobrīd mums īsti nav kur likt šādas grandiozas izšķirtspējas video.

    Kirin 990 čipkopa nodrošina 5G savienojamību

    Jaunie Huawei telefoni ir aprīkoti ar Kirin 990 5G čipkopu un tā telefoniem nodrošina 5G savienojamību. Tāpat jaunajiem telefoniem ir arī eSIM funkcija un WiFi 6 bezvadu savienojumu atbalsts.

    Huawei P40 Pro saņēmis 4200 mAh akumulatoru, kas nodrošina 40W ātro vada un 27W bezvadu uzlādi. Pie tam, jaudīgais lādētājs ir iekļauts jau standarta komplektācijā nevis jāpērk atsevišķi. Nekur nav pazudusi arī reversā bezvadu uzlāde, kas dod iespēju uzlādēt ierīces uzliekot tās uz telefona aizmugures. Huawei P40 nav ticis pie bezvadu uzlādes un tā 3800 mAh akumulatoru var ar vadu uzlādēt ar 22.5W jaudu. Huawei P40 pie bezvadu uzlādes var tikt iegādājoties speciālu vāciņu.

    Jaunajiem telefoniem ir 128GB, 256GB un 512GB iebūvētās atmiņas versijas, bet Latvijā tiks piedāvāti telefoni ar 128GB un 8GB RAM. Tiesa, iebūvētās atmiņas apjomu var paplašināt ar Huawei Nano atmiņas kartēm. Huawei piedāvā arī vietu savā datu uzglabāšanas mākoņservisā un 50GB pirmajā gadā dos par velti. Pēc tam tas maksās 9.50 EUR gadā. Būs pieejami arī 200GB un 2TB datu plāni.

    Tāpat Huawei izziņoja savu balss asistentu Celia. Tas pagaidām būs pieejams vien dažos lielajos tirgos un Latvijā uz to vēl būs jāpagaida. Vēl viens jaunums MeeTime ir atbilde Apple FaceTime saziņas lietotnei. Huawei sola augstākas kvalitātes video sazvanus un ekrāna koplietošanu.

    Parunāsim par AppGallery lietotņu veikalu

    Kā redzam, jaunie Huawei telefoni tehniski ir ļoti spēcīgas ierīces un te ir gan jauda, gan lieliskas kameras. Tomēr viedtālruņos galvenais ir lietotnes, kas ļauj izmantot visas plašās telefonu iespējas.

    Huawei izveidotā alternatīva AppGallery ir drošs un funkcionāli interesants lietotņu veikals. Huawei aktīvi motivē lietotņu izstrādātājus pievienot veikalam savas lietotnes un katrā valstī ir speciāli nozīmēti Huawei darbinieki, kas uzrunā izstrādātājus un palīdz viņiem ar tehniskajiem jautājumiem. AppGallery veikalā ir iestrādāta punktu sistēma – par lietotņu pirkumiem lietotāji saņem punktus, kurus pēc tam var izmantot, lai iegūtu citas lietotnes.

    Tomēr šobrīd ne tuvu visas mūsu izmantotās lietotnes ir pieejamas AppGallery. Šobrīd testējam Huawei P40 Lite, kas tika izlaists pirms flagmaņiem un redzam, ka AppGallery nav atrodamas daudzas Latvijā populāras banku un citas lietotnes. Huawei gan piedāvā vairākus citus lietotņu ieguves risinājumus, kas var vismaz daļēji risināt šo problēmu. Proti, lietotnes no citiem mūsu telefoniem (arī iPhone) var uz P40 sērijas ierīcēm pārnest ar Phone Clone lietotni, tās var lejuplādēt no uzņēmumu mājaslapām (tie gan lietotnes šādi izplata ļoti retos gadījumos), kā arī lietot tās tīmekļa pārlūkā. Piemēram, uz jaunajiem P40 sērijas oficiāli nevar uzstādīt YouTube lietotni un tiek piedāvāts video aplūkot no tīmekļa pārlūka. Katram pašam jāsaprot, cik jēdzīgs ir šāds risinājums.

    Nevaru nepieminēt vienu būtisku niansi. Pat ja jaunajos Huawei telefonos spēsim ienest mobilās lietotnes no citām ierīcēm ar Phone Clone vai citām pieejām, tās nevarēs saņemt atjauninājumus, kamēr netiks oficiāli piedāvātas AppGallery lietotņu veikalā. Un atsevišķos gadījumos var būt ierobežota lietotņu darbība, piemēram, banku gadījumā.

    “Jauno ierīču īpašnieki no oficiālajām izstrādātāju lapām varēs viegli instalēt populārākās sociālo tīklu, piemēram, Facebook vai WhatsApp, lietotnes. Savukārt Huawei lietotņu veikalā AppGallery varēs atrast arī daudzas noderīgas vietējā mēroga lietotnes ziņu lasīšanai un saziņai (piemēram, Delfi.lv, Inbox.lv) un ikdienas vajadzībām (piemēram, Satiksme Rīgā – saraksti, LTAB OCTA, ManaBite, PINS). Drīzumā AppGallery pulkā sveiksim arī “Mobilly”, “EHR” un vecāku populārāko vietni “e-Klase”,” stāsta Huawei Mobile Services Biznesa attīstības vadītāja Latvijā Gunta Kursiša.

    Izziņots jaunais Watch GT 2e viedpulkstenis

    Līdztekus P40 sērijai, Huawei izlaidis arī Huawei Watch GT 2e viedpulksteni. Tas paredzēts aktīva dzīvesveida piekritējiem – viedierīcē iestrādāti 100 dažādi treniņu izsekošanas režīmi, sākot no tradicionālajiem sporta veidiem un beidzot ar citām modernām vingrinājumu formām, piemēram jogu vai klinšu kāpšanu. Tāpat Huawei pirmo reizi savos viedpulksteņos iestrādājis funkciju, kas uzrauga skābekļa piesātinājuma līmeni asinīs. Vēl viena Watch GT 2e priekšrocība ir divu nedēļu ilgais akumulatora darbības laiks, kā arī uzlabotā sirdsdarbības kontrole, kas ne vien monitorē sirdsdarbību, bet arī sniedz atgādinājumus un informē par spiediena līmeni un miega kvalitāti. Huawei Watch GT 2e rekomendējamā mazumtirdzniecības cena ir 179 EUR.

    Huawei P40 sērijas telefoni tikai īsteniem zīmola faniem?

    Es domāju, ka pareizāk uz šo jautājumu būtu atbildēt šādi. Ir jāsaprot, ka jaunie Huawei P40 sērijas telefoni nespēj piedāvāt mums pierasto Android ierīču pieredzi. Lai vai ko Huawei stāstītu par to, ka viņu AppGallery ir trešais lielākais lietotņu veikals, un, cik aktīvi viņi sadarbojas ar lietotņu izstrādātājiem, realitāte ir tāda, ka vēl gadiem viņi savā veikalā nespēs piedāvāt tādu lietotņu klāstu, kas ir Google Play lietotņu veikalā. Un visi citi lietotņu pārnešanas un ieguves veidi ir drīzāk eksperimentāli un darbojas vien daļēji. Līdz brīdim, kad nedarbojas.

    Ja tu kā klients pilnībā saproti šīs dažas būtiskās jauno ierīču nianses un esi gatavs pielāgoties šim telefonam, tad tehniski tas izskatās pārliecinošs un ne būtiski sliktāks par saviem tiešajiem konkurentiem. Rezumējot – šie varētu būt paši labākie viedtālruņi, kurus varu rekomendēt iegādāties tikai un vienīgi Huawei zīmola patiesiem cienītājiem!

    Esam uz testu saņēmuši jauno Huawei P40 Pro un pavisam drīz ķersimies pie ierīces testēšanas darbiem. Droši atstāj komentāros, ko noteikti apskatīt un kādas tev svarīgas lietotnes pieejamību notestēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    26.03.2020 16:27

    Tiem, kuri ir aplikāciju uzturētāji: izveidot Huawei App gallery jaunu kontu un izvietot savu aplikāciju ir gana vienkārši, var paturēt arī esošo versiju numerāciju un ielādēt to pašu APK failu, kas tiek izmantots Google Play (ja vien neizmanto papildu Play iespējas). Ir vērts mazliet papūlēties un savest kārtībā saimniecību arī šajā lietotņu veikalā, it sevišķi, ja ir globālāki projekti. Mazliet optimizācijas un var iegūt labus rezultātus, jo auditorija tur jau ir un noteikti būs arvien vairāk.
    Par pašu Huawei: laikam jāgaida, ka kritīs cena Huawei P30, bet varbūt šis ir tas gadījums, ka daudzi vēlēsies tomēr izmantot vecāku modeli par spīti jaunākajām tehnoloģijām. Pašam ir P20, visdrīzāk, ka kādā brīdī pārcelšos uz P30, bet ne 40 :)

    asd
    26.03.2020 16:36

    Paldies, noderīga infa par App gallery

    reiny
    26.03.2020 16:31

    Patiesībā žēl, ka tā.
    Ar tagadējo P20 esmu ļoti apmierināts. P40 būt bijusi laba maiņa pēc kāda gada, kad cena nedaudz nokristos.

    Aivars
    26.03.2020 19:42

    Gaidīts telefons, bet bez banku un smart id aplikācijām, nav lietojams.

    Gatis
    28.03.2020 14:48

    Viss itkā ir skaidrs. Redzēju prezentāciju. Bet kapēc nav pieminēts p40pro+

    Centis Ūbele
    28.03.2020 16:26

    Tā ar nesaprotu, kur tā problēma viņiem uzlikt to SMART ID aplikāciju, liek tikai kaut kādus sūdus ko neviens neizmanto Satiksme Rīgā – saraksti, LTAB OCTA, ManaBite, PINS… da nu nafig

    Ainārs
    30.03.2020 09:57

    Izskatās jau labi, turklāt priekšpasūtot vēl līdzi nāk Huawei Watch GT2, bet Google Play servisa trūkums ir pārlieku liels robs ar ko samierināties. Citadeles aplikācijas nav (nav dzirdēts, ka arī plānotu būt), Google Maps nav, to laikam gan var kaut kā iemānīt, bet nav iespējams lietot kopā ar savu kontu, savukārt man ļoti patīk uzkrāta informācija par ceļošanu un apmeklētajām vietām. Google asistents, kas šobrīd jau latviešu valodu saprot pārsteidzoši labi, tiek aizstāts ar Huawei veidoto, kas kā jau jauns produkts, noteikti būs caurumaināks kā Šveices siers. Jā, it kā ar to visu varētu sadzīvot, bet uzreiz rodas jautājums – kādēļ makājot 1000Eur būtu jāmeklē kompromiss, turklāt, bez bankas aplikācijas, tik sasodīti liels kompromiss?
    Apskatu labprāt palasīšu, bet es nesaredzu nākotni Eiropā bez Google, noteikti ne tādā stāvoklī kā ir šobrīd.

    Vispār švaki ar tiem telefoniem šogad, tā kā arī Xiaomi ir pieslēdzies Apple un Samsung cenu politikai un par savu flagmeni prasa 1000 Eur, kas ir par nekaunīgiem 300 Eur vairāk kā Ķīnā, strauji krītošajā viedtālruņu tirgū mums pat īsti nav lētāku alternatīvu. LG V60 vismaz uz papīra izskatās labi, bet tie jau Latvijas tirgum labu laiku iet garām.

    ROLISS
    01.04.2020 12:50

    nu kamoon.
    gaidīju šo modeli, bet …..
    man kā video vlogeram svarīgi lai ir YOUTUBE utt.

    kā saka reāli dēļ sankcijām sačakarēts telefons reāliem lietotājiem

    sankcijas
    01.04.2020 14:46
    Reply to  ROLISS

    nu kamoon. reāli lietotāji pērk to, kas tiem der, nevis apspriež iespējas suņubūdai pieskrūvēt spārnus, jo tad sanāktu drons.

    aazs
    01.04.2020 14:40

    google maps, disc, google business u.t.t.u.t.j.p.

    Valdis Terlanovs
    07.04.2020 13:59

    Es vienalga nesaprotu, kādēļ huawei vaidzēja izlaist p40, es neredzu nekādu jēgu šiem zaudējumiem un inc Huawei, kur ir āķis? Neviens to telefonu nepirks tikai, lai taisītu high end foto un video ar kuriem tāpat nevarēs normāli dalīties un vel šajā laikā kad Latvijā gandrīz visi izmanto smart id. Tur ir pārāk lieli mīnusi nekā plusi. Kaut vai tas telefons būtu tik jaudīgs kā BlackShark,Rog phone un Oneplus , P40 tāpat ir lielas ziepes bez Google servisiem.
    Reāli sanāk tev viņš ir bet kā viņu lietot un kādēļ man viņu vaidzētu? Argumenti *pret* ir vairāk nekā ieguvumi. Tiešam gribēju aiziet atpakaļ pie Huawei, bet ja turpinās atkal šis uzmetiens ar Google servisiem palikšu pie sava ONEplus. Atliek gaidīt kad Huawei dabūs atpakaļ servisus. #

    #brickphone #makehuawei #greatagain

    Reklāma