Web Analytics
More
    Reklāma

    Honor 20 apskats – Trampa spīlēs

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Ja neļaujamies mākoņiem, kas savilkušies virs Huawei/Honor, tad Honor 20 ir viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem vidējās klases tālruņiem.

    Jaunākie raksti

    Ak, nabaga Honor 20/ 20 Pro. Tieši šie abi modeļi palika uz pauzes, kad Tramponkulis izdomāja savu gājienu, ar kuru vākt balsis nākamā gada vēlēšanām un iešaut kājā savai ekonomikai. Huawei bans bija iemesls, kādēļ Honor 20 sērijas izlaišana krietni iepalika. Šobrīd tālruņi ir piedzīvojuši savu globālo brīvlaišanu un Honor 20 ir nonācis pie mums.

    Manas attiecības ar Honor zīmolu vienmēr bijušas labas. Vēl aizvien ejošā darba kārtībā, kā rezerves telefons, man pieejams Honor 8. Tieši šis modelis uzskatāms par veiksmīgo Honor flagmaņu aizsākumu. Honor 8 dažos parametros pat pārspēja Huawei P9, uz kā bāzes tas tika veidots. Arī Honor 20 būtu uzskatāms par atvasinājumu no Huawei P30, tikai šoreiz firma gribējusi atšķirties ar maķenīt citādu galveno kameru sistēmu un modernāku pašiņkameras risinājumu. No Pro versijas Honor 20 atšķiras ar mazliet vājākām kamerām, mazliet mazāku akumulatoru, RAM un iebūvēto atmiņu. Vai šīs ir 100 eiro vērtas atšķirības? Nedomāju gan. Varu vien pateikt, ka Honor 20 man šķiet visnotaļ interesants tālrunis, tādēļ skatīsimies, kas lācītim vēderā.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9.0 Pie, Magic 2.1
    • Ekrāns: 6.26 collu IPS LCD, 1080 x 2340, 19.5:9 malu attiecība, ap 412 ppi, ap 84.2% ekrāna un korpusa attiecība
    • Procesors: HiSilicon Kirin 980 (7nm), astoņi kodoli (2 x 2.6 GHz Cortex-A76 & 2 x 1.92 GHz Cortex-A76 & 1.8 GHz Cortex-A55), Mali-G76 MP 10 video apakšsistēma
    • RAM: 6 GB
    • Atmiņa: 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 5 (A2DP, LE, aptX HD), 4G, USB 2.0 Type-C
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, infrasarkano staru raidītājs, kompass
    • Kameras: Aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 28mm, 1/2″, 0.8µm, PDAF; 16 MP, f/2.2, 13mm, 1/3.1″ ultraplatleņķa; 2 MP, f/2.4, 27mm makro kamera; 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors; HDR; LED zibspuldze; video – 2160p@30fps, 1080p@30/60fps; gyro-EIS. Priekšā – 32 MP, f/2.0, 0.8µm; HDR; video – 1080p@30fps, gyro-EIS.
    • Akumulators: nenomaināms Li-Po 3750 mAh, ātrā 22.5W uzlāde
    • Izmērs un svars: 154.3 x 74 x 7.9 mm, 174 g
    • Cena: ap 400 eiro

    Mūsdienīgs dizains

    Ko jūs sauktu par mūsdienīgu dizainu? Es teiktu tā – stikla priekša un aizmugure, kas pildīta ar alumīnija rāmi; noapaļotas salaiduma vietas; iegrauzums, kas reducēts uz caurumu ekrānā. Lai gan par visām tendencēm nejūsmoju, tomēr Honor 20 izpilda visas šodienas dizaina tendences.

    Par ekrāna stūrī iestrādāto pašiņu kameru runājot, jāteic, ka pie šāda grauzumpaveida var pierast visātrāk. Jau pēc dienas lietošanas to nemana, īpaši, ja sākumekrānā izvēlaties, kādu asprātīgu tapeti, piemēram, papagaili, kura acs ir tieši tur, kur kamera. Pašiņkameras novietojums kreisajā stūrī man simpatizē labāk par Samsung Galaxy S10e labo stūri. Tas gan atkarīgs no paradumiem. Proti, kad lietoju tālruni horizontāli, visbiežāk sagāžu to pa kreisi, tad kamera sanāk zem kreisā īkšķa un netraucē nemaz.

    Šoreiz pirkstu nospiedumu sensors nonācis bloķēšanas taustiņā, tālruņa labajā sānā. Tas ir jaunums Honor tālruņiem, bet ne jaunums industrijā. Padziļinājums sensoru ļauj ērti atrast, tomēr šī ērtība ir patīkama vien labročiem, kreiļiem izvietojums var nepatikt. Vēl alumīnija rāmis ticis pie ērtiem skaļuma taustiņiem, infrasarkanā raidītāja augšā, USB ligzdas apakšā un tai blakus ne visai laba skaļruņa. Diemžēl, sāni ir pulēti, kas jau tā slideno tālruni padara vēl slidenāku, tādēļ maciņš šoreiz ir obligāts.

    Aizmugure veidota Honor 8 aizsāktajā vairāku slāņu gaismspēles tehnikā. Atšķirībā no citu ražotāju diletantisma, Honor zina, ko dara. Aizmugure izskatās iespaidīgi. Vienīgais, kas patraucē ir pirkstu nospiedumi, kas krājas vairumā. Trīs kameras un zibspuldze kreisajā stūrī sarindojušās uz leju, bet pag, kas tad tas? Starp bezjēdzīgajiem, kameras aprakstošajiem mārketinga uzrakstiem asprātīgi iespraukusies makro kamera. Interesanti.

    Ekrāns ar pīrsingu

    Honor savos flagmaņos vienmēr balansējuši, lai cena būtu zemāka par aktuālo Huawei P sērijas analogu. Šoreiz tas darīts AMOLED matricas vietā izvēloties IPS, tādēļ arī pirkstu nospiedumu lasītājs ir sānā nevis, kā šodien pieklājas, zem ekrāna. Un lūk rezultāts – ekrāns ar šobrīd aktuālo kameras pīrsingu kreisajā stūrī. Tie, kas spļaudās par IPS izmantojumu, varu pateikt, ka saskarne izmanto tik piesātinātas krāsas, ka pirmajā brīdī pat grūti ekrānu atšķirt no AMOLED. Programmatūra ļauj attēlu pielāgot katra vēlmēm. Redzamība saulē ir lieliska, kontrastam nav ne vainas, skata leņķi apsveicami. Ir tikai divi trūkumi ekrānam – saturā ar baltu fonu ap apmalēm un kameras aci vērojami nelieli ēnojumi un IPS matrica netaupa enerģiju, kad izmanto tumšās tēmas aplikācijās.

    IPS ekrānu specifika neļauj ap ekrānu izvietot tik mazas apmales, cik AMOLED. Taisnības labad jāsaka, ka šoreiz Honor labi pastrādājis, apmales ir apaļas, radot efektu, ka tās ir mazākas. Zodiņš padevies maķenīt biezāks par pārējo rāmi, bet kopējo iespaidu tas nemaitā.

    Kā vienmēr, superapaļotie stūri nošņāpj pa kādam tastatūras gabalam un ne visas aplikācijas ekrānam ir pielāgotas. Piemēram, izmantojot Chrome horizontāli, priekšējā kamera tiek ietērpta melnā, neizmantojamā joslā un pazūd izstieptā ekrāna priekšrocība.

    Ar atbloķēšanu viss kā nākas

    Pirkstu nospiedumu sensors ir ātrs un akurāts. Tas noteikti izgriež pogas pat dažam dārgākam tālrunim ar zemekrāna lasītāju. Vienīgi diskutabla ir lasītāja ergonomika. Ja labroču īkšķis lasītāja gropi atrod organiski, tad kreiļu rādītājpirkstam jātaustās, lai to sekmīgi atrastu. Sensors izvietots bloķēšanas taustiņā. Lai tālruni atbloķētu taustiņš nav pat jānospiež, vien maigi jāpieskaras.

    Vienmēr var izmantot zibenīgo sejas atpazīšanu, tikai jāatceras, ka ātrs nav ekvivalents ar drošs. Ir arī visas vecās atbloķēšanas metodes. Brīdinu, ja, pārnākot no cita telefona, gribat izmantot veco bloķēšanas ekrāna četru ciparu PIN kodu, tad nāksies vien domāt jaunu, jo saskarne prasa izmantot sešu cipru PIN.

    Pirmklasīga veiktspēja

    Pirms jūsmot par lielisko veiktspēju, uzskaitīšu, no kā Honor atteicies. Vieta nav atradusies 3.5 mm austiņu ligzdai, atmiņas karšu lasītājam, bezvadu uzlādei, stereo skaļruņiem un mitruma aizsardzībai. Citādi par veiktspēju rūpējas jaudīgākais un energoefektīvākais procesors, ko Huawei radījis. Pat neskatoties uz sintētiskajiem veiktspējas testiem, ir skaidrs, ka veiktspēja ir flagmaņcienīga. Ne visi geimeri būs apmierināti par grafiskajām spējām, bet vidusmēra spēlmaņi ar vienkāršākām spēlēm nemanīs pazūdošos kadrus. Visticamāk, tālrunis nav saņēmis dzesēšanas elementus, jo pat pie vidējas noslodzes Honor 20 aizmugure mēdz sakarst. Diemžēl, par skaņu rūpējas viens vienīgs skaļrunis tālruņa apakšā, kas nav padevies visai skaļš un kvalitatīvs.

    Tālruņa akumulators rekordus neuzstāda, tomēr pie vidējas noslodzes dienu varēs mierīgi izvilkt. Kā vienmēr komplektā iekļauts visai nasks lādētājs.

    Saskarne bez maģijas

    Honor jau labu laiku savu saskarni sauc par Magic UI. Nekā maģiska te gan nav. Ņemts Huawei EMUI un vienīgais, kas izmainīts ir pulksteņa aplikācijas dizains. No vienas puses, saskarne sekmīgi tiek galā ar paziņojumiem, ko nevar sacīt par citiem interfeisiem, kas nāk no Ķīnas. No otras, drošības riski liek aizdomāties. Trampa rīcība neiederas vesela saprāta robežās, tomēr viņa administrācija pacēlusi tematu, par ko daudzi agrāk iedomājušies, bet retais pateicis skaļi – datu drošība. Piemēram, kāpēc, motīvu lietotnei būtu vajadzīga piekļuve tālruņa zvaniem?

    Jāteic, ka man nav nekas slēpjams. Es varu pieciest, ka Google ievāc manus datus, lai piedāvātu piemērotu reklāmu, tomēr doma, ka mana privātā darbība var nonākt valdības vai armijas rīcībā rada nepatiku. Pirmo reizi saskaros ar situāciju, kad viedtālruņa lietošana sagādā ētikas risku. Diemžēl, kamēr nepazudīs atļauju pieprasījumi tālruņa zvaniem un citam sensetīvam saturam, diez vai Huawei paziņojumiem, ka dati ir drošībā, varēs pilnībā uzticēties.

    Pati saskarne ir pilna ar niansētiem iestatījumiem. Lieliski strādā žestu vadība. Diemžēl, visu laiku nepamet sajūta, ka saskarnei vajadzētu kosmētisko remontu. Patīkami, ka ir aplikāciju atvilktne, bet to nevar iegūt ar žestu, kā citās saskarnēs. Laikā, kad citi ražotāji pamanījuši, ka lietotāji prasa tuvošanos tīram Android, sen nebiju redzējis tik piedrazotu saskarni ar tik daudz liekprogrammām.

    Kopā piecas kameras

    Aizmugure tikusi pie veselām četrām kamerām. Galvenā 48 MP kamera spēj sakombinēt četrus pikseļus vienā. Tas noder gan sliktas gaismas apstākļos, gan, lai iegūtu vairāk detaļas. 16 MP kamera rūpējas par ultra platleņķa bildēm – lai ietvertu vairāk objektu kadrā vairs nav jāatkāpjas. 2 MP dziļuma sensors palīdz izpludināt fonu. Jaunums ir 2 MP makro kamera. Par visu secīgi.

    Pareizi sapratāt, Honor 20 nav ticis pie optiskā palielinājuma kameras, tomēr 48 MP ir gana daudz, lai, izgriežot daļu attēla, iegūtu kvalitāti nezaudējošu divkāršu palielinājumu. Bildes sanāk detalizētas, krāsas ir vairāk uz silto pusi. AI režīms krāsas piesātina līdz sintētiskam līmenim. AI labi padara savu darbu, lai iztaisnotu ēku sienas ultra platleņķa režīmā. Ultra platleņķa kamera novietota tā, ka visbiežāk pārslēdzoties uz to pirksts aizsegs daļu kadra. Jāteic, ka šoreiz 2 MP kamera + programmatūra lieliski tiek galā ar fona izpludināšanu atvēruma un portreta režīmos. Šis ir viens no retajiem tālruņiem, kas prot izpludinātu fonu radīt arī priekšmetiem un dabas objektiem, citu ražotāju programmatūras aprobežojas tikai ar cilvēku atpazīšanu.

    Jaunpienācēja makro kamera ļauj iegūt interesantus objektu tuvplānus. Auto fokusa trūkums liek rokai vingrot, meklējot īsto attālumu līdz objektam. Visbiežāk gan tas rezultējas ar neasiem kadriem. Ja nu tomēr roka notrāpa precīzus četrus centimetrus no objekta, kadri iznāk ļoti interesanti. Tiesa gan jāteic, ka šī fīča ir tāda, ar ko var paspēlēties sākumā un gana ātri aizmirst par tās eksistenci.

    Tālrunis ticis arī pie iespaidīgā nakts režīma, vienīgais, kas traucē iegūt lielisku rezultātu ir optiskās stabilizācijas trūkums.

    Kameras aplikācija ir ierasta, bet ir dažas neloģiskas lietas. Piemēram, kādēļ atvēruma un HDR režīmi atrodas sadaļā “vēl”. Loģiski gribētu atvēruma režīmu(var panākt izpludinātu fonu arī priekšmetiem, ne tikai cilvēkiem) redzēt ritināmajā daļā, bet HDR pie taustiņiem augšpusē.

    Video sadaļa nav Honor 20 stiprā puse. Toties pašbildes sanāk pieklājīgas.

    Konkurence

    Honor 20 cena to ievieto vidējās klases augšgalā. Tas ir sgments, kas pēdējā laikā piedzīvojis demogrāfisko sprādzienu, un tomēr Honor 20 spēj konkurēt ļoti labi. OnePlus 7 ir dārgāks, bet krietni noslīpētāks, Honor 20 to pārspēj ar spējīgākām kamerām. Xiaomi Mi 9 sniedz līdzvērtīgu kameru pieredzi, AMOLED ekrānu un pat bezvadu uzlādi, Honor 20 spurojas pretī ar ietilpīgāku akumulatoru. Vērts skatīties arī Honor View 20 virzienā, kam ir ietilpīgāks akumulators, gudrāki antenu risinājumi un cena, kas nu jau nokritusies, bet ne tik spējīgas kameras.

    Nobeigumā

    Šoreiz runa ir par vienu lielisku cenas un ieguvuma piedāvājumu. Trampa spīļu faktors atlika tā iznākšanu, taču nonākšana pie pircējiem tieši viedtālruņu sezonas vidū varbūt pat var nākt par labu šai sērijai. Labā ziņa ir tā, ka, pērkot Honor 20, jūs saņemsiet gan ielāpus gan pieeju Google pakalpojumiem, jo pati Google par to būtu sarūgtināta. Tas nemaina faktu, ka tā īsti firma nav izdarījusi neko tādu, lai kliedētu šaubas no iespējamiem datu noplūšanas un ļaunākais izmantošanas riskiem.

    Atmetot ētikas riskus, par prasīto cenu var iegūt lielisku dizainu, veiktspēju, atbilstošu kameru veikumu un visnotaļ mūsdienīgu pieredzi. Prieku sagādā fakts, ka Honor par savu veikumu neprasa astronomisku cenu.

    P.s. šoreiz paldies arī apskata fotosesijas modelim Dāvim Jansonam!

    Patika

    • Mūsdienīgs dizains
    • Ļoti ātrs pirkstu nospiedumu lasītājs
    • Liels ekrāns ar kameru stūrī (tas ir vispanesamākais grauzumpaveids)
    • Kameras lielākoties padara darbu ļoti labi
    • Konkurētspējīga cena

    Nepatika

    • Nav: 3.5 mm austiņu ligzda, FM radio, bezvadu uzlāde, IP mitruma un putekļu aizsardzība, stereoskaļruņu
    • Optiskās stabilizicijas trūkums neļauj izmantot visu nakts režīma potenciālu
    • Saskarne prasās pēc kosmētiskā remonta
    • Huawei/Honor tomēr vēl nav izkliedējuši visus Trampa radītos mākoņus
    Ja neļaujamies mākoņiem, kas savilkušies virs Huawei/Honor, tad Honor 20 ir viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem vidējās klases tālruņiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    9
    Cena
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    06.08.2019 15:42

    Ak Jurģi, Jurģi… kāpēc Motīvi grib pārvaldīt zvanus… lai varētu motīva stilā attēlot zvana ienākšanu. Tam ar spiegošanu nav nekāda sakara.

    06.08.2019 15:54

    Nu bet protams! thats part of it! Arī tas, kā izskatās ekrānā brīdis, kad zvani! Tu domā, ka “spiegošana” būtu tik rupji nostrādāta, lai par to vēl prasītu atļauju :D?

    Jānis Bukovskis
    06.08.2019 15:52

    Man kā labrocim, kameras acs kreisajā pusē izraisa diskomfortu 😂

    Raivis
    06.08.2019 15:56

    Tieši ko Huawei būtu jādara, lai kliedētu šaubas par iespējamu datu noplūšanu?
    Pats taču ievadā jau mini, ka tas ir politisks gājiens.

    Raivis
    06.08.2019 16:04

    Nu pierādījumu spiegošanai nav, tāpēc neredzu veidu kā viņiem vajadzētu sevi atspēkot. Tāds super skaļš paziņojums no varenākās valsts prezidenta vienmēr atstās pleķi, lai kā tu censtos to mazgāt. Laiks tagad juristiem tikt ar to galā.

    Skābene
    06.08.2019 16:25
    Reply to  Raivis

    Vai ne, jo sevišķi kad ābolam pietiek ar rāvējslēdzēja skaņu, lai aktivizētu guļamistabas skaņu ierakstu! :D

    Maigonis
    07.08.2019 00:45

    Neaizmirsīsim ka pieeja zvaniem nodod arī imei informāciju. Šajā gadījumā varbūt tēmas pārbauda vai tiešām lieto Huawei, vai brutāli spiego. Starp citu arī Huawei health prasa šo atļauju.

    kuku
    07.08.2019 17:53

    Geimošanai nederīgs čips, piedrazota saskarne- katrā parogrāfā pa mīnusam, bet tāpat mistiskā veidā 8.3 balles! Wow, Kursor, malači! :D

    Kursors.lv
    07.08.2019 22:38
    Reply to  kuku

    Vidējais rezultāts ir vidējais rezultāts. Zem raksta ir pilnā novērtējuma tabula un tajā vari iepazīties ar specifiskajiem novērtējumiem.

    Reklāma
    Ja neļaujamies mākoņiem, kas savilkušies virs Huawei/Honor, tad Honor 20 ir viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem vidējās klases tālruņiem.Honor 20 apskats - Trampa spīlēs