Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus 9 apskats – Robins ar super spējām

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    OnePlus 9 bilance ir ar plus zīmi, tomēr cenu prasītos maķenīt zemāku. Ja tā nav šķērslis, tad kopējie iespaidi ir pozitīvā ziņā konservatīvi un patīkami.

    Jaunākie raksti

    Kad piegādāja šiko, apskatniekiem domāto kasti, kurā ietilpa OnePlus 9 Pro un OnePlus 9, sākumā nodomāju abus flagmaņus aprakstīt vienā apskatā, jo nešķita, ka ir daudz atšķirību. Tomēr, papētot tuvāk OnePlus 9, sapratu, ka šoreiz izmaiņu ir gana daudz, lai to vienkārši nosauktu par pagājušā gada bāzes modeļa turpinātāju. Proti, no OnePlus 8 šī gada versija atšķiras ar plastmasas rāmi alumīnija vietā, plakanu ekrānu noliekto malu vietā, uzlabotu veiktspēju un kamerām, bet pazudušu optisko stabilizāciju galvenajai kamerai. Izskatās, ka arī OnePlus šogad pieķēries cenas koriģēšanai, griežot stūrus, kur tas vien iespējams. Kur es šogad šādu koncepciju jau esmu redzējis? Samsung Galaxy S21 5G samazināja ekrāna izšķirtspēju, atteicās no noliektajām ekrāna malām, aizmugures stiklu nomainīja pret plastmasu, nogalināja atmiņas karšu lasītāju un komplektā neiekļāva sienas lādētāju. OnePlus 9 iet līdzīgu ceļu, kas daļēji nozīmē pāris soļus atpakaļ, ja salīdzina ar OnePlus 8.

    Reklāma

    Apskata tapšanas laikā, OnePlus 9 (8/128 GB) versija tiek piedāvāta iepriekšpasūtīšanā, ar 100 eiro atlaidi par 699 eiro. Tā šķiet adekvāta summa kopumā lieliskam viedtālrunim, kam ir atsevišķi cenai neatbilstoši trūkumi. Tiesa, akcija beigsies, ko tad? Tad gan vairs cena nebūs tik konkurētspējīga. No ražotāja, kas vairs nenodarbojas ar flagmaņu slepkavošanu, bet pats ir kļuvis par mērķi, gribas prasīt maķenīt vairāk. Vai Robins var mēroties spēkiem ar Halku un Supermenu?

    OnePlus 9 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, OxygenOS 11.2.2
    • Ekrāns: 6.55 collu Fluid AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 402 ppi, 103.6 cm2, ap 87.6% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz atsvaidze, HDR10+, 1100 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls, vienmēr ieslēgtais ekrāns
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 888 (5 nm), astoņi kodoli: 1×2.84 GHz Kryo 680 & 3×2.42 GHz Kryo 680 & 4×1.80 GHz Kryo 680, Adreno 660 video apakšsistēma
    • RAM: 8/12* GB
    • Atmiņa: 128/256* GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, tīklājs, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE, aptX HD), USB Type-C 3.1, USB On-The-Go, NFC, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, SBAS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, stereo skaļruņi, 24-bit/192kHz audio, e-kompass, žiroskops, krāsu spektra sensors, skaņas profilu svira
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 23mm, 1/1.43″, 1.12µm, dažādu virzienu PDAF, lāzera AF; 50 MP, f/2.2, 14mm, 1/1.56″, 1.0µm ultra platleņķa brīvās formas kamera; 2 MP, f/2.4, melnbalts dziļuma sensors; Hasselblad krāsu kalibrācija; HDR; 2x divu toņu LED zibspuldzes; video – 8K@30fps, 4K@30/60/120fps, 1080p@30/60/240fps, Auto HDR. Priekšā – 16 MP, f/2.4, 1/3.06″, 1.0µm, Auto HDR, video – 1080p@30fps.
    • Izmērs un svars: 160 x 74.2 x 8.7, 192 g
    • Akumulators: Li-Po 4500 mAh, 65W ātrā vada uzlāde, sienas lādētājs iekļauts komplektācijā, bezvadu uzlāde, apgrieztā bezvadu uzlāde
    • Cena: iepriekšpārdošanā (apskata tapšanas laikā) 8/128 GB – 699 eiro, 12/256 GB – 799* eiro

    *testa ierīcei

    Pierasts, bet patīkams dizains

    No sākuma jāuzteic flagmaņa cenai atbilstošā komplektācija. Pērkot OnePlus 9, saņemsiet gan caurspīdīgu silikona ietvaru, gan ikonisko OnePlus sarkano vadu ar USB Type-C abos galos, gan 65W sienas lādētāju. Komplektācija ir patīkams ieguvums pircējiem, bet nepatīkams pliķis sejā Apple un Samsung flagmaņu skopajai komplektācijai.

    Paņemot OnePlus 9 rokā, ir sajūta, ka turu OnePlus 8T, kam izmainīta vien kameru platforma, bet no tiešā priekšgājēja OnePlus 8 atšķirību ir diezgan daudz. Priekšas ekrānam vairs nav noliekto malu. Godīgi sakot, man tīri labi patīk plakani ekrāni, tie retāk reģistrē liekus pieskārienus, nekropļo saturu un vienkārši mazāks laukums atvēlēts trauslākam materiālam. Turklāt, 87.6% ekrāna un korpusa attiecība nozīmē ļoti šauru rāmīti ap to, kas ļauj vieglāk operēt ar 6.55 collu ekrānu vienā plaukstā.

    Dīvainākā atšķirība no abiem priekšgājējiem ir, ka šoreiz alumīnija rāmis aizvietots ar plastmasas. Tā pulētais pārklājums gan mārketinga materiālos, gan ikdienā cenšas saplūst ar glancēto aizmuguri, imitējot metālu, bet tausti neapmānīsi. Jāteic, ka tas rada bažas. Proti, OnePlus Nord gadījumā, kam arī bija izmantoti tādi paši materiāli, JerryRigEverything, sāpīgi skatāmajos izturības testos, secināja, ka tieši plastmasas rāmis ir vājais punkts un padara viedtālruni vieglāk salaužamu. Ne velti līdz šim flagmaņos izmantots alumīnijs. Jāteic, ka Galaxy S21 pieeja – atstāt alumīnija rāmi, bet stikla aizmuguri nomainīt pret plastmasu – šķiet loģiskāka un izturīgāka, ja ekonomēšanu uz premium materiāliem flagmaņu cenā vispār var nosaukt par loģisku. Grrr…

    Pati aizmugure vairs nav patīkami matēta, kā pagājušajā gadā. Tā ir glancēta, vāc visas šmuces un ir ļoti slidena. Situāciju glābj komplektā iekļautais silikona ietvars, vai ideālā gadījumā oriģinālais Sandstone Bumper Case maciņš, kas vēl aizvien ir manas taustes favorīts. Toties vizuāli izskatās ļoti iespaidīgi, ja vien esi gatavs katru reizi, paņemot OnePlus 9 rokā, to notīrīt. Kopumā turēt rokā OnePlus 9 ir patīkami, dizains ir elegants un salaidumu vietas gandrīz nejūt. Vēl aizvien jūsmoju par skaņas profilu sviru, kas rada atkarību. Tomēr plastmasas rāmis ir diskutabla izvēle. Un tad vēl tā ņemšanās ap IP sertifikātu. Jau atkal OnePlus ir darījis visu, lai OnePlus 9 būtu IP 68 mitrum drošs, bet pašu sertifikātu piešķir vien T-mobile pircējiem. Tas noliek Samsung Galaxy S21 un S20 FE krietni priekšā OnePlus 9 uzbūvei.

    Ļoti patīkams ekrāns

    Par ekrāna kvalitāti šaubu nav – izcils kontrasts, lieliski kalibrētas krāsas, pietiekama izšķirtspēja, lieliski skata leņķi. Bauda acīm. Lai gan ekrāna maksimālais spilgtums ir par 200 nitiem mazāks par 9 Pro versiju, man nesaprotamu iemeslu dēļ, tas veiksmīgāk tiek galā spilgtas saules apstākļos par Pro versiju. 120Hz atsvaidze nodrošina plūdenu ikdienas darbību. Tiesa šoreiz nav izmantots viedais risinājums, kas automātiski samazina atsvaidzi statiskā saturā. Kā vienmēr, programmatūra ļauj pielāgot ekrānu individuālām vēlmēm.

    Ekrāna kreisajā stūrī paslēpts pavisam neliels kameras pīrsings. Man patīk šis novietojums labāk par Samsung centrēto, jo, lietojot tālruni horizontāli, kreisais īkšķis ir virs kameras caurumiņa, radot pilnekrāna sajūtu. Vienīgā iebilde ir akmentiņš Android dārziņā – vēl aizvien pat Google veidotās aplikācijas neatzīst šādu, jau vairākus gadus vecu risinājumu un ietērpj pašiņu kameru neizmantojamā melnā joslā, ja tālrunis sagāzts horizontāli.

    Izcils pirkstu nospiedumu lasītājs

    OnePlus jau gana agri savos veikumos integrēja zem ekrāna novietotos pirkstu nospiedumu lasītājus. Tas vainagojies ar lielisku darbību. Ātri, uzticami, pirksts tiek atpazīts gandrīz katru reizi. Izmantotais optiskais sensors ātrdarbībā pārspēj Samsung izmantoto ultra skaņas tehnoloģiju. Tam ir tikai divi trūkumi – tā kā optiskais sensors izmanto spilgtu gaismu, saulainā dienā tas var nedaudz apjukt, bet naktī var apžilbināt lietotāju; tā novietojums šogad ir pārāk zemu, lai būtu ērti sasniedzams. Arī sejas atpazīšana strādā pārsteidzoši ātri, bet ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma. Atbloķēšana ir tiešām augstā līmenī.

    Skan lieliski

    OnePlus 9 stereo skaļruņi nepieviļ. Tie ir pietiekami skaļi, niansēti un labi sabalansēti. Jā, citi prot veidot bassīgāku skaņu un reizēm tiek nozagta, kāda augstā frekvence, bet tas varētu būt skaidrojams ar mitruma aizsardzību (šo lasi čukstus, jo oficiāla IP reitinga nav). Diemžēl, 3.5 mm austiņu ligzda nav iekļauta, bet neatminos, kad OnePlus flagmaņos tāda būtu atrodama. Patīkami, kā saskarnē integrēts vibro motora atbalsts. Tiesa gan, tas varēja būt nedaudz spēcīgāks un drusku smalkāk kalibrēts, lai sasniegtu LG Velvet (R.I.P.) vai Apple iPhone 12 smalkuma virsotnes. Programmatūrā atrodami pielāgojumi arī individuāliem ausu priekiem.

    Izcila veiktspēja

    OnePlus vienmēr (ja neskaita Nord sēriju) saviem veikumiem piedāvājis svaigāko un jaudīgāko veiktspēju. OnePlus 9 nav izņēmums. Qualcomm Snapdragon 888 (5 nm) procesors; Adreno 660 video apakšsistēma, kas sola 35% uzlabojumu no pagājušā gada; LPDDR5 RAM, kas strādā ar 6.400Mbps ātrumu un UFS 3.1 atmiņa ir šī gada maksimums Android nometnē. Veiktspējas testos OnePlus 9 par pusmatu atpaliek no Pro versijas, bet pieklājīgi pārspēj Samsung Galaxy S21 Ultra. Ikdienā tas nozīmē plūdenu darbību, zibenīgu aplikāciju palaišanu un spēju tikt galā ar apjomīgām spēlēm. Par tām runājot, OnePlus saņēmis biezākas grafīta un vara plāksnes dzesēšanai, kas novirza lieko siltumu uz viedtālruņa rāmi. Lietojot aplikācijas, silšanu nenovēroju, bet lādējot gan, par to nedaudz vēlāk.

    Testam saņemtā ierīce tikusi pie maksimuma – 12 GB RAM un 256 GB iekšējās atmiņas. Tradicionāli OnePlus, atmiņu karšu lasītājs nav iekļauts. Lai gan par zemāku cenu pieejama arī 8/128 GB versija, brīnos, ka šoreiz augstākā nav standarta versija. Galu galā, tāda ietilpība pieejama arī OnePlus Nord. Kopumā veiktspējai nav, kur piesieties. Sēdies, 10!

    Viduvējs akumulators, izcila uzlāde

    Tik tālu nu esam nodzīvojušies, ka komplektā iekļauts lādētājs, jāsauc par ekstru. Patiešām, OnePlus 9 gadījumā lādēšanas opcijas ir interesantākas par akumulatora darbību. Ikoniskais 65W lādētājs spēj piedzīt akumulatoru pilnu aptuveni pusstundā. Patīkami, ka klāt nākusi bezvadu uzlāde. Tiesa, tā pieejama Eiropas un ASV versijās. Šogad mums paveicies, bet citas pasaules daļas apdalītas. Nezinu, ar ko indieši un kanādieši ir sliktāki par mums, bet mūsu platuma grādos sastopamā bezvadu uzlāde ir solis uz priekšu, ja salīdzina ar OnePlus 8/8T. Bezvadu uzlāde ir ierastā 15W un reversā uzlāde arī ir pieejama. Pati akumulatora darbība vērtējama viduvēji, bet, dīvainā kārtā, ir labāka par 9 Pro versiju. Dienu gan jau varēs izvilkt, bet uz divu dienu darbību, nav ko cerēt.

    OxygenOS ir mana iecienītākā saskarne!

    To nu es tā kā būtu pateicis, tagad jāmēģina to pamatot. Pirmkārt, jāteic, ka maldās tie, kas uzskata, ka OxygenOS ir tīrs, bet uzfrišināts Android. Tomēr saskarne neatstāj to vatētās segas sajūtu, ar kādu sedzas Samsung, Huawei un Xiaomi saskarnes. Patiesībā, vienīgā līdzība ar tīru droīdu ir relatīvi nelielais liekprogrammu skaits un tas, ka Google aplikācijas netiek dublētas. Kāpēc tad man OxygenOS tik ļoti patīk? Pārdomātības un niansētības dēļ. OxygenOS 11.2.2 princips drīzāk atgādina One UI – lieli laukumi, treknas līnijas, elementi, kas ergonomiski nobīdīti uz leju, tas viss pārliets ar askētiski elegantas estētikas mērci. Tieši izmantotā estētika patīkami atšķiras no citām austrumu multenīgajām saskarnēm. Piemēram, ASUS ROG Phone 5 saskarne balstīta uz tīra Android, bet tik ļoti izstieptā ekrānā tā vairs nav organiska, tādēļ OnePlus izmantotais princips, nobīdīt elementus lejā, ir ļoti patīkams.

    Pa kreisi no mājas ekrāna, kur agrāk atradās OnePlus Shelf, ir Google Feed. Plaukts gan nekur nav pazudis, pēc noklusējuma to var izsaukt, pavelkot mājas ekrānā uz leju. Par laimi, to var nomainīt pret paziņojumu bloka izsaukšanu. Šis ir pirmais iestatījums, ko vajadzētu apsvērt, aktivizējot OnePlus 9.

    Kā vienmēr, nav aizmirstas niansētas pielāgošanas iespējas, kas saskarni patīkami atšķir no tīra Android.

    Un protams ir pieejams OxygenOS klasiskais piedāvājums – melnbaltais lasīšanas režīms, aplikāciju slēptuve, dubultās aplikācijas un vēl, un vēl, un vēl…

    Kopumā šī patiesi ir mana iecienītākā Android saskarne. Niansētā pieeja, piemēram, punktiņš, kas ziņo katru reizi, kad aktivizēta pašiņu kamera, un neuzkrītošie, bet pārdomātie animētie elementi, rada ļoti pārliecinošu pārdomātības sajūtu. Vēl patīkāmāku saskanes lietošanu padara biežie atjauninājumi. Divu nedēļu laikā saņēmu trīs pamatīgus, kas uzlaboja kameru darbību un iztrenkāja pieļautās vaboles.

    Hasselblad kameras – vajag laiku, lai iepatiktos

    Šoreiz apzināti sadarbību ar Hasselblad pieminu tikai apskata beigās. Proti, veidojot OnePlus 9 Pro apskatu, iekritu mārketinga lamatās, kas lika ļoti lielu uzmanību pievērst OnePlus sadarbībai ar Hasselblad. Tik lielu, ka aizēnoja viedtālruņa citas labās kvalitātes. Tā nu, ignorējot, mārketinga radīto, spiedienu, varu kameras atzīt pat par tīri pieņemamām. Lai saprastu kontekstu, izlasiet OnePlus 9 Pro apskata kameru sadaļu. Katrā gadījumā, ir jūtami uzlabojumi no pagājušā gada.

    OnePlus 9 saņēmis:

    • 48 MP, f/1.8, 23mm, 1/1.43″, 1.12µm galveno kameru
    • 50 MP, f/2.2, 14mm, 1/1.56″, 1.0µm ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4, melnbaltu dziļuma sensoru
    • 16 MP, f/2.4, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kameru

    Aplikācijā sadarbību ar leģendāro zviedru foto tehnikas ražotāju nodod oranžie akcenti, Hasselblad kameras slēdža skaņa un profesionālais režīms, ko kompānija pielāgojusi.

    Tā kā jaunākais brālis pie optiskā palielinājuma kameras nav ticis, šoreiz runa ir tikai par digitālu palielinājumu. Divkāršu tuvinājumu no 48 MP izgriezt var bez diža kvalitātes zuduma. Lai gan OnePlus 9 saņēmis neizmantojamu 10x digitālo palielinājumu, iesaku tālāk par 2x neiet, lai nepiedzīvotu vilšanos. Toties aplikācijā izšķirtie 0.6x, 1x, 2x lielumi būs uzticami gandrīz visos apstākļos.

    Galvenais sensors atceļojis no pagājušā gada OnePlus 8 Pro flagmaņa. Tikai, dīvainā kārtā, kamera nav tikusi pie optiskās stabilizācijas. Lai gan šī skāde ikdienā neizpaužas tik traki, kā biju domājis, tas tomēr atstāj iespaidu gan uz nakts, gan uz dienas kadru skaidrību. Tātad jārēķinās ar procentu kadru, kas var sanākt neasi. Pat kameras aplikācija visai bieži brīdina, ka pārmērīgas kratīšanas rezultātā, attēls var būt neass. Šis patiešām nav flagmaņcenas cienīgs gājiens. Īpaši, ja kameru platformu rotā Hasselblad uzraksts.

    Galvenais sensors rada pieņemamas kvalitātes bildes, tomēr tajās vērojama graudainība pat gaišā dienas laikā. Pēcapstrāde diezgan uzstājīgi cenšas kompensēt atsevišķu zonu detaļu trūkumu, digitāli saasinot attēlu. Ne vienmēr tas bildi uzlabo. Arī dinamiskais diapazons nav pārāk plašs, reizēm ēnas atstājot piķa melnas bez atgūtām detaļām tajās. Toties ultra platleņķa kamera rada sajūsmu. Tās lēca veidota no septiņiem elementiem, bet brīvās formas sensors ļauj izvairīties no objektu deformācijas. OK, arī šī kamera nav atsvabināta no fizikas un perspektīvas klaušām un malās objekti būs tuč, tuč pastiepti, bet šis ir krietni labāks risinājums par līdz šim redzētajiem digitālajiem. Ultra platleņķa kameras darbība pat būtu vērtējama, kā konstantāka par galveno kameru. To ir tiešām liels prieks lietot. Galu galā, tā saņēmusi lielāku sensoru par Galaxy S21 un iPhone 12 galvenajiem sensoriem.

    Jāuzteic abu kameru sniegums vājā apgaismojumā. Tiesa gan, rezultāts varētu būt labāks, ja OnePlus nebūtu noskopojis optisko stabilizāciju. Tas rezultējas ar mazāk detaļām, kā Pro versijai, toties nakts ainavas režīms dara brīnumus un atgūst zaudēto. Man pat gribas teikt, ka tieši sliktas gaismas scenārijos, OnePlus 9 mierīgi var konkurēt un pat izgriezt pogas lielajiem spēlētājiem.

    Ko īsti dod izdaudzinātā sadarbība ar Hasselblad? Krāsu kalibrāciju, kas pieejama vien profesionālajā režīmā un strādā tikai ar galveno sensoru. Hasselblad kameras ir slavenas ar informācijas apjomu, ko tās spēj iegūt, paverot ļoti plašas pēcapstrādes iespējas. Oriģinālās Hasselblad kameras spēj radīt pat 16 bitu attēlus RAW formātā. Būtu dīvaini, ja viedtālrunis to spētu, tomēr iespaidīgi redzēt, ka OnePlus 9 spēj uzņemt 12 bitu attēlus RAW formātā. Iegūtās bildes izceļas ar dabisku krāsu un detaļu atainojumu. Agrāk neveiksmīgi līdzīgu ceļu centās iet Nokia, bet šobrīd veiksmīgi šādu ceļu iet Sony. Tiesa profesionālais režīms prasa ķimerēšanos ar iestatījumiem, kas var būt laikietilpīga. Pretējā gadījumā debesis visbiežāk būs pārgaismotas. Toties informācija ir gana daudz, lai detaļas atgūtu pēcapstrādē.

    Portreta režīms ir paslinks, jo nepiedāvā dažādību efektos, izpludinājuma līmeņa maiņu vai iestatījumu maiņu pēc attēla uzņemšanas. Labā apgaismojumā objekti tiek pieklājīgi izkalkulēti, bet briļļu rāmji un izpūruši mati vēl aizvien ir izaicinājums. Par laimi, sensori ir gana lieli, lai, vienkārši piebīdot kamera tuvāk, iegūtu dabisku izpludinājumu.

    Un tad vēl ir trešā kamera – melnbalts dziļuma sensors. Var jau būt, ka tā ir klātesoša visās bildēs un bez tās rezultāts būtu krietni sliktāks. Tomēr pārlapojot BKK (mātes uzņēmums OnePlus, Oppo, Vivo un Realme zīmoliem) viedtālruņu sarakstus, tādu pašu var atrast, piemēram, budžeta klases Realme 6 aizmugurē. Izskatās, ka inženieri šo pievienojuši tikai skatam, lai būtu trīs kameras aizmugurē. Rezultāts diži neatšķiras no vienkārši izmantota filtra. Labāk būtu melnbaltā apendicīta vietā ielikuši optisko stabilizāciju galvenajai kamerai.

    Kopumā kameras ir krietns solis uz priekšu, ja salīdzina ar OnePlus 8/8T. Ultra platleņķa kameras un slikta apgaismojuma sniegums pat būtu vērtējams, kā viens no labākajiem piedāvājumiem industrijā. Tomēr žēl, ka nav iekļauta optiskā stabilizācija un optiskā tuvinājuma kamera. Arī pašiņu kamera, ko OnePlus nav mainījis trīs gadus, sajūsmu nerada. Pagaidām sadarbība ar Hasselblad šķiet zaļa un prasa iedziļināšanos profesionālajā režīmā. Ja šis virziens iet pie dūšas, ja pavadīts laiks, iepazīstot kameras, tad tās var atzīt pat par tīri pieklājīgām.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy S21 5G – ir tiešākais konkurents. Samsung par labu runā cena, kas nereti ir krietni zemāka, oficiāla IP68 mitruma aizsardzība, optiskā stabilizācija un optiskā tuvinājuma kamera. Kādam pie sirds varētu iet kombinācija alumīnija rāmis, plastmasas aizmugure pret OnePlus 9 plastmasas rāmja, stikla aizmuguri. OnePlus 9 atspēlējas ar pilnīgāku komplektāciju, patīkamāku saskarni, 65W uzlādi, pārāku veiktspēju un izcilu ultra platleņķa sniegumu.
    • Apple iPhone 12 – lielākie plusi ir pilnvērtīgs premium korpuss, bezierunu mitruma aizsardzība un konstantāka galvenās kameras darbība. Protams, ka šo jautājumu izšķirs mūžīgais ekosistēmas strīds. OnePlus 9 pārspēj ābolu ar ietilpīgāku akumulatoru, uzlādes ātrumu, iespaidīgāku ultra platleņķa kameras sniegumu un izcilu pirkstu nospiedumu lasītāju, kas sejas masku laikmetā, strādā efektīvāk par FaceID.
    • Realme X3 SuperZoom – princips ir stipri līdzīgs – ietaupīt uz premium materiāliem, lai piedāvātu inovācijas par vidējās klases cenu. Jāteic, ka kameru departamentā, Realme ne tikai var stāvēt blakus, bet pat pārspēt OnePlus 9/9 Pro ar periskopa tuvinājuma kameru un pievilcīgu cenu. Protams, par veiktspēju, stereo skaļruņiem, AMOLED ekrānu šeit nav ne runas.
    • LG Velvet 5G – jā, LG mobilā divīzija ir mirusi. Bet šis ir īstais laiks apsvērt iegādi, jo ražotājs apsolījis vēl divus gadus atbalstīt programmatūru, turklāt Velvet pieejams par OnePlus 9 puscenu. Velvet piedāvā pilnvērtīgu premium korpusu, IP68 un MIL-STD-810G aizsardzību, stereo skaļruņus un bezvadu uzlādi par puscenu. OnePlus 9 protams piedāvā pārāku veiktspēju, kameru darbību un uzlādes ātrumu, bet par divreiz augstāku cenu.
    • OnePlus 8 – ja Tev jau ir pagājušā gada modelis, nav nepieciešams par visām varītēm mesties OnePlus 9 apskāvienos. Patiesībā, alumīnija rāmis, optiskā stabilizācija un, kādam varētu šķist arī noliektās ekrāna malas, ir pārākas kvalitātes par šī gada modeli. Tomēr jaunāka čipkopa, ātrākas atsvaidzes ekrāns, uzlabota kameru darbība, bezvadu uzlāde (bet arī attiecīgi augstāka cena) runā par labu OnePlus 9.

    Nobeigumā – Robins ar super spējām

    Bāzes modelis, kas agrāk spēlēja Betmena lomu, jau trešo gadu nobīdīts spēlēt Robina lomu. Tomēr šogad Robins ticis pie pāris super spējām un no pāris esošām atvadījies. Sākotnējie OnePlus fani var pamatoti pukstēt, ka nodotas ražotāja agrākās vērtības, piedāvājums kļuvis dārgs un iet meinstrīma ceļu. Tas uzdod jautājumu, vai Robins spēj cīnīties ar Halku (lasi Samsung), Supermenu (lasi Apple) un citiem lielajiem puišiem?

    OnePlus 9 trūkumi ir plastmasas rāmis alumīnija vietā, pazaudētā optiskā stabilizācija, klīrēšanās ar IP reitingu (faktiski uzbūve atbilst, bet netiek piešķirts un iekļauts garantijā) un cena, kurā šādas kļūdas šķiet nepiedodamas. Labā ziņa, ka plusu tomēr ir vairāk par mīnusiem – lielisks ekrāns, patīkama saskarne, uzlabots kameru sniegums, 65W lādēšana, adekvāta komplektācija un klāt nākusi bezvadu uzlāde. Lai gan sadarbība ar Hasselblad diez cik tālāk par zviedru ofisiem nav tikusi, patīkami, ka tā nav piešķirta tikai Pro versijai. Patiesībā gribas teikt, ka ultra platleņķa kameras un slikta apgaismojuma sniegums, ir super spējas, kas daļēji pārspēj pat lielos ražotājus.

    Kopumā bilance ir ar plus zīmi. Tomēr cenu prasītos maķenīt zemāku. Ražotājam, kas no flagmaņu slepkavas nu kļuvis par potenciālo upuri, lai iegūtu popularitāti, var nepietikt ar šo veikumu. Gribētu redzēt vismaz vienu departamentu, kas kardināli būtu pārāks par konkurentiem, tad arī cena būtu atbilstoša. Nu ko, jāgaida nākamais gads, kad Hasselblad sola ķerties klāt dzelžu ražošanai. Varbūt tas būs OnePlus X faktors?!

    Iepriecināja

    • Ļoti labs ekrāns, kas ar redzamību saules gaismā tiek labāk galā par Pro versiju
    • Vienkāršs, bet vizuāli pievilcīgs dizains
    • Viena no labākajām Android sasarnēm
    • Ultra kameras sniegums, kameru spējas sliktas gaismas apstākļos
    • Lieliski stereo skaļruņi, klāt nākusi bezvadu uzlāde
    • Cenai atbilstoša komplektācija

    Neiepriecināja

    • Plastmasas rāmis šādā cenā?
    • IP68 aizsardzībai būtu jābūt obligātai šādā cenā
    • Galvenā kamera nav tikusi pie optiskās stabilizācijas, sadarbība ar Hasselblad pagaidām ir zaļa, melnbaltais sensors ir bezjēdzīgs, novecojusi pašiņu kamera
    • Sākumcenu prasās zemāku
    OnePlus 9 bilance ir ar plus zīmi, tomēr cenu prasītos maķenīt zemāku. Ja tā nav šķērslis, tad kopējie iespaidi ir pozitīvā ziņā konservatīvi un patīkami.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    9
    Veitspēja
    10
    Akumulators
    6
    Kameras
    7
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    22.04.2021 10:06

    Varbūt kā nākamo varētu apskatīt Xiaomi Mi11 Ultra?

    Kursors.lv
    22.04.2021 10:16
    Reply to  Skābene

    Burtiski šajās dienās organizējam Xiaomi Mi 11 Lite 5G testa ierīces sagādi. Es uzprasīju arī Mi 11 Ultra, taču uzņēmuma pārstāvis minēja, ka tas būs ļoti ierobežotas pieejamības modelis un viņš nemaz nav drošs, ka tam būs pieejamas demo ierīces. Ja dabūsim, noteikti notestēsim. Tomēr solīt nevaru.

    Reklāma
    OnePlus 9 bilance ir ar plus zīmi, tomēr cenu prasītos maķenīt zemāku. Ja tā nav šķērslis, tad kopējie iespaidi ir pozitīvā ziņā konservatīvi un patīkami.OnePlus 9 apskats - Robins ar super spējām