Web Analytics
More
    Reklāma

    3 atziņas pēc 3 mēnešus ilgas OnePlus 8T lietošanas

    Jaunākie raksti

    Lai varētu ikdienā objektīvi rakstīt par dažādām tehnoloģijām un ierīcēm gan es, gan pārējie Kursors.lv komandas biedri tās kuplā skaitā lieto ikdienā. Mums ir autori, kas fokusējas uz Apple ierīcēm un pārzina tās no A līdz Z, ir tādi autori, kas pieturās pie Android ierīcēm un tad ir multifunkcionālie kareivji pie kuriem cenšos pieskaitīt arī pats sevi. Savulaik lietoju tikai Apple MacBook datorus, taču pirms dažiem gadiem pārgāju uz Windows ierīcēm un ik pēc dažiem gadiem mainu manas ikdienā izmantotās mobilās ierīces platformu. Pirms gada nopirku vecu iPhone, un, neskatoties uz izsmieklu no citiem tehnoloģiju žurnālistiem, lietoju to bez bēdām teju visu gadu līdz pienāca rudens un tika izlaists jaunais OnePlus 8T.

    Reklāma

    Ar OnePlus zīmolu man ir senas attiecības un savulaik lietoju vairākus šī zīmola telefonus. Gadu gaitā tie no flagmaņu killeriem vismaz cenas ziņā paši kļuva par flagmaņiem līdz beidzot OnePlus 8T par ļoti samērīgiem 599 eiro piedāvā 120Hz atsvaidzes displeju, super nasku Snapdragon 865 procesoru un ārprātīgi jaudīgu 65W vada uzlādi, kas ļauj telefonu pilnībā uzlādēt nepilnās 40 minūtēs.

    Uzreiz pēc ierīces saņemšanas sagatavojām video apskatu šim telefonam un dažus pēdējos mēnešus šo telefonu lietoju ikdienā kā manu primāro sakaru ierīci. Šodien vēlos padalīties ar maniem šajā salīdzinoši ilgtermiņa testa gaitā gūtajiem iespaidiem.

    Jauda, jauda, jauda

    Viena no galvenajām lietām, kas man tik ļoti patīk OnePlus ierīcēs – relatīvi tīrais Android, kas potenciāli var nodrošināt lielisku ierīces darbību daudzu gadu garumā. Ražotājs gan tam ar savu OxygenOS saskarni ir piedevis savu unikālu izskatu, tomēr nav sabremzējis. Un es to ļoti novērtēju! Līdzīgi man simpatizē arī Nokia telefoni, kas vieni no retajiem necenšas sabojāt Android ar savu dizainu un liek-programmatūru.

    Man ļoti noderēja tas režīms, kas atveras pavelkot mājas ekrānu uz leju. Tas ir ātrākais veids kā tikt pie fiksas piezīmju pierakstīšanas, aktuālajām programmām vai logrīkiem, ko negribas iznest uz paša mājas ekrāna. Plus, man ļoti pie sirds iet OxygenOS vizuāli minimālistiskā dizaina pieeja laika apstākļu, modinātāja u.c. programmās. Viss tik vienkārši un glīti. Problēmas ar programmām principā nenovēroju, vienīgi paziņojumu joslā dažām programmām neattēlojās korektas ikonas. Ekrānšāviņos zemāk var redzēt, ka ikonu vietā mēdz būt balts vai melns klucītis. Šī nav būtiska problēma, tomēr nav izlabota vairāku mēnešu laikā.

    Tā kā mums ir tīra saskarne, nav lieku programmu un ierīci darbina aizejošā gada jaudīgākais mobilais procesors (Snapdragon 865), OnePlus 8T burtiski lido. Ierīces lietošanas laikā man ne reizi neradās sajūta, ka telefons par daudz sabremzētos vai nevarētu tikt galā ar saviem uzdevumiem. Tas darbojas super plūdeni un te liela nozīme ir arī 120Hz displejam. Jā, tas patērē mazliet vairāk enerģijas, tomēr šoruden mēs pārsvarā sēžam mājās un lādēšana tur nav liela problēma.

    Tomēr galvenais šeit ir tas, ka telefons būs izmantojams vēl daudzus gadus. Jaudas nebūs par maz un arī prāts būs mierīgs, jo nebūs jādomā, kādu telefonu pirkt nākamo.

    Arī visas pārējās telefona funkcijas darbojās kā nākas. Nejutu, ka telefons būtu kaut kādā mērā labāks vai sliktāks, kā citi >500 EUR vērti telefoni sakaru kvalitātes un datu pārraides ziņā. Bieži telefonu izmantoju kā bezvadu interneta avotu (hotspot) un dažādiem datoriem pārsvarā nebija problēmu pieslēgties pie interneta. Tāpat korekti darbojās arī GPS servisi – telefons ātri un precīzi noteica atrašanās vietu kā pilsētā, tā ārpus tās.

    Kas attiecas uz kameru sniegumu, tad video apskatā minēju, ka šim telefonam tās nav perfektas. Tomēr ilgstošāk ierīci lietojot, secināju, ka neesmu nekāds sūrais fotogrāfs un man ar kameras spējām absolūti pietika. Galvenais, lai kamera darbojas zibenīgi, ir aprīkota ar precīzu autofokusu un ar to šeit viss kārtībā. Dažkārt patika izmantot platleņķa fotogrāfijas režīmu, jo savulaik pie tā pieradu Samsung telefonos. Samsung ierīcēs gan šī funkcija ir nostrādāta labāk un spēj vienā kadrā dabūt vairāk.

    Ātrā uzlāde ir labāka par bezvadu uzlādi

    Pirms sāku lietot OnePlus 8T, baidījos, ka vecais iPhone mani būs pieradinājis uzlādēties bez vadiem. Es mājās, darbā un pat mašīnā esmu sapircies bezvadu lādētājus un jau biju veiksmīgi aizmirsis kā tas ir ķert pēc lādētāja vada, lai ierīci uzlādētu. Pirmajās dienās man bija mazliet diskomforts, tomēr tas visai ātri pagaisa.

    Un pagaisa tāpēc, ka 65W uzlāde ir kaut kas fenomenāli labs. Telefons arī pats par sevi pie manas lietošanas paradumiem varētu nokalpot aptuveni divas dienas, taču es vakarā to uz minūtēm 20-30 pieslēdzu pie vada un šajā īsajā laika sprīdī to dabūju pilnu. Ilgstoši neesmu lietojis nevienu ierīci, kas spēj tik ātri uzlādēties un tagad beidzot saprotu, ka super ātra uzlāde ir labāka par bezvadu uzlādi.

    Pēdējā baža bija par telefona izmantošanu mašīnā. Tur, kā jau minēju, man ir bezvadu lādētājs un tas ir nepieciešams, lai varu izmantot Waze un klausīties mūziku no telefona. Vismaz iPhone ir visu laiku jālādē, ja brauciens ilgst dažas stundas. Liels bija mans pārsteigums, kad Waze un mūzikas atskaņošana 2-3 stundu brauciena laikā ne tuvu nespēja izlādēt OnePlus 8T bateriju. Patiesībā enerģijas patēriņš šādā režīmā bija tik mazs, ka aizbraucot līdz galamērķim, telefonu vēl līdz vēlam vakaram varēju izmantot bez papildus lādēšanas. Kaut ko tādu es nebiju gaidījis.

    Displeja problēma un tās risinājums

    Jau Samsung Galaxy S20 FE testā es pamanīju vienu nejēdzīgu problēmu ar displeju un to pašu līdz reālam besim piedzīvoju arī pirmajās OnePlus 8T lietošanas nedēļās. Proti, nenoteiktos laikos darbojoties ar lietotnēm es mēdzu nejauši atgriezties galvenajā mājas ekrānā. Un es nekādīgi nevarēju saprast, kur ir problēma. Mēģināju noplēst ekrāna aizsargplēvi, atgriezt ierīci uz rūpnīcas iestatījumiem un uzstādīt visus pieejamos atjauninājumus. Bet telefons tik un tā šad un tad mani izmeta no programmām. Iedomājies, cik tas ir kaitinoši, kad kaut ko aktīvi drukā.

    Tad es nolēmu pamainīt navigācijas pieeju. Es līdz šim uz visiem Android telefoniem izmantoju veco pieeju, kad ekrāna apakšā man bija atsevišķi Back, Home un Recents bumbuļi. Jā, zinu, ka tas nav moderni. Bet šādi es biju pieradis lietot telefonus un kāpēc man mācīties jaunas lietas, ja var darboties pa vecam? Līdz OnePlus 8T, kam, acīmredzot, šajā “vecajā” režīmā ir kaut kāda problēma, kas pirksta kustības piereģistrē kā Home pogas nospiešanu. Līdzko pārslēdzos uz moderno variantu, kur šādu pogu nav, problēma pazuda pavisam.

    Ja nu tev kādā Android ierīcē arī ir līdzīga problēma tai, ko šeit aprakstīju, pamēģini pamainīt navigācija režīmu un domāju, ka situācija uzlabosies.

    Visādi citādi, kopumā telefonam ir ļoti labs displejs un pārsvarā tas darbojas precīzi. Tiesa, testa beigu daļā dažas reizes telefons sliktāk noreaģēja uz zvana beigšanas pogas piespiešanu (ekrāns vienkārši nereaģēja uz kādu sekundi vai divām), bet vairāk būtiskas problēmas nenovēroju.

    Pabeidzot stāstu par displeju, vēlos piezīmēt, ka zem displeja iebūvētais pirkstu nospiedumu sensors vairumā gadījumu darbojas labi un spēja ar pirmo vai otro reizi atpazīt manu pirkstu. Te mans atskaites punkts ir Samsung, kas izmanto mazliet citādāku (ultraskaņas) sensoru, kas… darbojas sliktāk. OnePlus 8T šajā ziņā vismaz tik ļoti nekretinēja. Uz dažām nedēļām biju ieslēdzis arī sejas atpazīšanas funkciju un secināju, ka man nevajag atslēgt telefonu katru reizi, kad tajā gribu fiksi aplūkot pēdējos paziņojumus.

    Kāpēc par telefonu maksāt vairāk?

    Pēc dažiem mēnešiem ar OnePlus 8T esmu sapratis, ka tas ir ļoti labs telefons, ko es pats labprāt pirktu par savu naudu un lietotu ikdienā. Mani šajā ierīcē visvairāk saista tīrais Android ar šādām tādām glītām niansēm, ko piešpricē klāt OxygenOS un super ātrā 65W uzlāde. Šo divu labumu dēļ esmu gatavs pievērt acis uz bezvadu uzlādes neesamību un displeju, kas dažkārt nenostrādā tik precīzi, kā man gribētos. Visādi citādi tas ir telefons, kas rada ļoti vienkāršu jautājumu: “Kāpēc par telefonu maksāt vairāk?”

    Ja OnePlus 8T šķiet padārgs, tad var apskatīties divus jaunos OnePlus Nord sērijas brālīšus – Nord N10 5G un Nord N100. Manuprāt, adekvātākais pirkums no šiem abiem ir tieši OnePlus Nord N10 5G un mēs tam nesen sagatavojām arī pilnvērtīgu apskatu.

    Bet ko tad es? Es atgriežos pie tā telefona, kas man jau ir. Pie mana vecā iPhone 8 Plus. Huh, es jau biju aizmirsis, cik tas ātri izlādējas un lēni uzlādējas. Būs atkal jāpierod.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kārlis
    30.12.2020 13:10

    Displeja problēma un tās risinājums, šāda problēma tika man personīgi arī novērota Huawei telefonam.

    Girts Eldmanis
    30.12.2020 13:39

    Adekvātākais pirkums (ja ne 1+8(t)) ir 1+7T… ne Nords

    janss
    30.12.2020 13:52

    Paldies par apskatu un dalīšanos ar lietošanas pieredzi !Šis varētu būt ši gada price /performance top telefons ja kameras būtu labāksas -daudzpusīgākas nu vai arī cena zemāka .Tā tas pietuvojas s20 fe, kam ir labākas kameras un bezvadu uzlāde ,bet nav tik ātra vada uzlāde un ne tik premuim (plastmasīgs) korpuss.

    Imants
    30.12.2020 14:10

    Jā, laikam jau šis tā arī būs nr. 1 kandidāts mana pusdzīvā Oneplus 2 nomaiņai. Žēl tik, ka jaunākais modelis un tam nav nekādu “svētku atlaižu”…

    Last edited 3 years ago by Imants
    Girts Eldmanis
    30.12.2020 16:35
    Reply to  Imants

    Paskaties starpību starp 1+7t un 1+8t…. minimāla… toties 1+7t šur tur ir pat pa 350 EUR (reti gan)

    Valdis Terlanovs
    30.12.2020 16:08

    Staigāju ar OP8PRO, nu vispār nav kur piesieties ātrs, ērts, oxygenOs tweaks, ip68, qi, warp charge.
    Samsung arī ir labs, bet tikai ne mūsu reģionā jāņem labāk no web veikaliem kuri piedāvā Samsung ar snapdragon pročiem.

    Linda Beldava
    30.12.2020 17:35

    Paldies par apskatu. Šaubu nav, ka savu jau 2+ gadus kalpojošo OnePlus 6 kaut kad nomainīšu ar ko jaunu no OnePlus saimes. Ceru gan, ka tas būs vēl pēc krietna laika, jo šobrīd esošais telefons kalpo bez aizķeršanās. Līdzīgi kā viņa priekštecis OnePlus 1, kurš nokalpoja 3 gadus un joprojām kaut kur mētājas – darba kārtībā, tikai nedaudz lēnīgāks.

    Cilvēks
    30.12.2020 21:55

    Biju lietojis kādu laiku Oneplus 7 pro. Patika oxygen, plūdenums un tehniskās darba spējas un ātrā uzlāde. Nebiju līdz galam apmierināts ar kameru iespēto. Konkrētam modelim bija diezgan neērts korpuss, spieda rokās asās malas, esmu radis mājas apstākļos lietot mobilo telefonu bez visādiem bamperiem un aizsargvāciņiem, tāpēc tas ir svarīgs faktors. Visā visumā vēlētos vēl atgriezties pie Oneplus.

    Labvēlis
    30.12.2020 23:03

    Kā bija ar zonu? Es no OP7Pro pārgāju galvenokārt dēļ zonas, jo nu jopcik ka paliek pilnīga nulle bez jebkāda pārklājuma noriebās ar laiku, un vēl ražotājs pa lielam vienkārši ignorēja. Pēc pāriešanas pie iPhone SE2 sapratu cik ļoti patīk nelielais izmērs un citas āboļa īpašības, dēļ kurām sākotnēji pārgāju uz OP.

    Edijs Gorbunovs
    31.12.2020 10:34

    Labs raksts, vienīgi piesiešos par paziņojumu baltajām ikonām. Tā nav OnePlus vaina, bet gan konkrētās applikācijas izstrādātāju vaina. Nav pareizi nodefinēta paziņojuma ikona Manifestā / Notification builderī.

    Pats lietoju OnePlus 7 PRO, pret 8 nemainīšu, bet ceru uz 9 😉
    Lietotu savu ilgāk, ja nebūtu iededzis teksts un ikonas OLED displejā, ļoti kaitinoši 🥺 BET es nekad nepāriešu uz ierīci ar notch kameru, OnePlus 7 pop-up kamera ir the best thing ever invented!

    Edijs Gorbunovs
    31.12.2020 14:05

    Iespējams to citas ierīces kaut kā savādāk apstrādā, bet parasti tās baltās ikonas rodas kad izmanto Firebase Cloud Messaging (FCM) bet manifestā nenorāda sekojoši:

        <meta-data
          android:name="com.google.firebase.messaging.default_notification_icon"
          android:resource="@drawable/ic_notification" />
    
        <meta-data
          android:name="com.google.firebase.messaging.default_notification_color"
          android:resource="@color/white" />
    

    Ja šīs lietas nav tad tiek ielādēta nepareiza ikona. Savukārt ja izmanto NotificationCompat.Builder – tad pietiek ar: .setSmallIcon(R.drawable.ic_notification) lai ikona būtu pareiza.

    Vēl piebildīšu, ka tās nepareizās ikonas rodas tikai tad, kad push-message tiek saņemt kamēr aplikācija ir izslēgta, jo tad Android izmanto manifestu lai izvēlētos ikonu. :)

    Last edited 3 years ago by Edijs Gorbunovs
    Edijs Gorbunovs
    31.12.2020 14:58

    Laimīgu Jauno Gadu! 😇

    es pats
    02.01.2021 02:22

    Bet man prieks, ka Kristaps arī atzina, ka bezvadu uzlāde nemaz tik forša štelle nav. Jeb pareizāk būtu teikt, ka bez tās var lieliski iztikt, ja telefonam ir pietiekami liela baterija un lādētājs pietiekami ātrs.

    Līdzīgi ir ar automašīnām – es varu 2x mēnesī pildīties benzīntankā, katrreiz tam atvēlot 5 minūtes, bet negribētu 15 reizes mēnesī pa garāžu staipīt kabeļus, lai naktī uzlādētu elektromobili – tam es gribētu bezvadu uzlādi. Nu, šo es uzrakstīju joka pēc, man nav ne elektromobiļa, ne garāžas :P

    Ainārs
    30.01.2021 20:21

    Sveiki!

    Gribēju apjautāties par Oneplus 8T problēmu. Pēdējās dienās esmu pamanījis kaitinošu problēmu, ka skrolojot tekts vai bilde nevis plūdeni ripo, bet noraustās. Esmu atradis šādu problēmu arī Oneplus forumā (scroll jitter). Vai kāds arī ko tādu novēro? Iespējams pie vainas pēdējais apdeits. Tā ir software kļūda vai garantijas gadījums?

    Reklāma