Web Analytics
More
    Reklāma

    Kāpēc es nopirku aizvēsturisku Apple iPhone 8 Plus?

    Jaunākie raksti

    Man laikam tuvojas pusmūža krīze, jo arvien biežāk gribas darīt, iespējams, stulbas lietas. Es pirms dažām dienām ņēmu un pasūtīju sev divus gadus veco Apple iPhone 8 Plus viedtālruni. Paga, Latvijas lasītākā tehnoloģiju bloga aizsācējs tagad apkārt vazāsies ar aizvēsturisku telefonu? Kāpēc? Kā?

    Kursorā mēs jau gadiem maksimāli objektīvi informējam par dažādu platformu un tehnoloģiju aktualitātēm, veidojam plašus un detalizētus produktu apskatus. Tāpēc ir svarīgi būt lietas kursā ne tikai par visām moderno tehnoloģiju aktualitātēm, bet arī reāli lietot dažādas ierīces. Katru mīļu dienu pēdējo 10 gadu gaitā es sāku ar >100 dažādu avotu ziņu pārskatīšanu, lai atlasītu tās par kurām ir vērts gatavot saturu jums, dārgie lasītāji. Tāpat gadu gaitā esmu mainījis datoru un telefonu platformas, lai vienmēr būtu precīzi informēts par to, kas aktuāls un kas darbojas vai nedarbojas.

    Reklāma

    Pirms dažiem mēnešiem uz apskatu biju saņēmis aktuālo iPhone 11 Pro, taču kaut kā (kārtējo gadu) neizdevās sakopot savas domas par ierīci un uzrakstīt tā apskatu. Ar nožēlu nācās atzīt, ka esmu atpalicis no Apple aktualitātēm tieši praktiskajā ziņā un tas ir jāmaina.

    Samsung šobrīd piedāvā vislabākos flagmaņus

    Ir bijuši periodi, kad esmu ikdienā lietojis Apple iPhone, taču aptuveni ap iPhone 6 Plus laiku (pirms 5 gadiem) es to nomainīju uz Samsung Galaxy S un vēlāk arī Galaxy Note sērijas flagmaņiem un kopumā mana pieredze ar šiem produktiem ir bijusi pozitīva. Kā jau pavisam nesen rakstīju savā Samsung Galaxy S10+ ilgtermiņa testā, tas ir absolūti lielisks telefons un vairāku mēnešu gaitā neviens mani nespēja pārliecināt to nomainīt uz vēl aktuālāko Galaxy Note10+, ko es vispār uzskatu par 2019. gada vislabāko viedtālruni.

    Es uzskatu, ka kopumā Samsung šobrīd piedāvā vislabākos dārgā gala viedtālruņus. Jā, dažiem citiem atsevišķiem ražotājiem varbūt labāk sanāk kaut kādi atsevišķi tehniskie aspekti, tomēr kopumā Samsung flagmaņi ir vislabākie, un, manuprāt, tie Galaxy S10 sērijā beidzot ir pārspējuši arī Apple iPhone viedtālruņus. Tāpēc, jā, es apzināti kāpju dažus pakāpienus uz leju.

    Pavisam nesen sieva tika pie jaunā iPhone 11 un savu veco iPhone 8 nodeva man uz remontu. Tam bija sabojājies sarunu skaļrunis un arī baterijas resurss bija noslīdējis līdz kādiem 83%. Nomainīju skaļruni un akumulatoru (paldies, iRemonts servisam par operatīvo darbu), un manā galvā iešāvās ķecerīga doma nolikt malā Samsung telefonu un kādu laiku pastaigāt riņķī ar iPhone 8. Domāts darīts! Pēc dažām dienām sapratu, ka pat ar svaigu akumulatoru šis mazais telefoniņš pie manas slodzes netur pat pilnu darba dienu un sāku meklēt citu risinājumu. Bija skaidrs, ka turpmāk kādu laiku lietošu iPhone, vajadzēja tikai piemeklēt to īsto modeli.

    Bet kāpēc tieši iPhone 8 Plus?

    Redzot mazā iPhone 8 baterijas (ne)spējas un atceroties manu pozitīvo pieredzi ar iPhone 6 Plus, zināju, ka gribu lielā izmēra iPhone, lai tam ir kaut cik pieņemama apmēra akumulators. Intereses pēc paskatījos, cik maksā pavisam jaunais iPhone 11 Pro Max. Āha, kaut cik normālas atmiņas modelis maksā ap 1500 EUR. Paldies un uz redzēšanos! Tik daudz par telefonu es šobrīd maksāt netaisos, tas absolūti nav tā vērts. OK, skatāmies paaudzi zemāk – iPhone XS Max maksā ap 1400 EUR. Starpība nav liela, tāpēc jākāpjas vēl uz leju. Nedēļā ar iPhone 8 sapratu, ka telefona veiktspēja man šķiet absolūti pieņemama un šim eksperimentam man vislabāk derēs iPhone 8 Plus, ko pateicoties jūsu aktīvajiem pirkumiem pie mūsu draugiem Dateks.lv, varēju nopirkt par aptuveni 500 EUR. Manuprāt, cenas/ieguvuma attiecība lieliska!

    Protams, ko gan citu teiks Apple produktu pārdevējs? :) Bet ja nopietni, tad es kādu vakaru (pēc tam, kad biju jau noformējis telefona pasūtījumu) centos izdomāt, kas ir tā būtiskā atšķirība ar ko mans vecītis būs būtiski švakāks par super duper iPhone 11 Pro Max par pusotru štuku. Un ziniet, neizdomāju. Jā, man nebūs ļoti ērtās un drošās Face ID sejas atpazīšanas un arī kameru sniegums būs draņķīgs pret jebkura mūsdienīga telefona sniegumu, taču tas pa lielam arī viss. iOS jau nemainās un darbojas vienādi labi uz visiem iPhone. Apple Pay man darbosies (Swedbank, paldies!) un varēšu natīvi tikt pie visiem pēdējos gados Apple sabūvētajiem satura servisiem, tostarp, Apple Music un Apple TV+.

    Saskatu arī vairākas potenciālas problēmas

    Šajā avantūrā iesaistos apzinoties arī vairākus potenciālus trūkumus. Manuprāt, iPhone 8 ēras telefoniem salīdzinot ar mūsdienīgiem produktiem būs izteikti sliktākas kameras, īpaši slikta apgaismojuma apstākļos. Un es nemaz nerunāju par ultra platā leņķa kameru, ko esmu tik ļoti iecienījis Samsung telefonā, ko izmantoju līdz šim.

    Otra lieta, kas man noteikti pietrūks – ātrā uzlāde. iPhone tikai pēdējā paaudzē ir tikuši pie kaut cik pieņemami ātras uzlādes, bet iPhone 8 laikos tā bija kaut kādā aizvēsturiskā līmenī. Bet labi vismaz, ka telefonam ir bezvadu uzlādes iespēja un ceru, ka pie manas lietošanas tas telefons vismaz dienu izvilks.

    Man joprojām nenormāli besī ārprātīgi neērtā iOS ikonu izvietošanas pieeja uz mājas ekrāniem, taču sakodīšu zobus un tikšu ar to galā. Galu galā, ikonas uz primārā mājas ekrāna ikdienā nemainu.

    Android ierīcēs biju pieradis pie divu SIM karšu iespējas un īpaši ērti tas ir komandējumos, kad varu iestatīt aktīvu manu personīgo SIM karti un kā otru izmantot vietējā operatora SIM karti datu pārraidei. Pēc mēneša dodos uz Lasvegasu, kur apmeklēšu CES 2020 tehnoloģiju izstādi (gaidiet daudz interesantu ziņu un video!) un tur šī problēma būs pavisam aktuāla. Jāmēģina saprast kā tieši darbojas eSIM un vai tas man šoreiz var noderēt.

    Iespējams, ir vēl kaut kādas lietas, ko esmu palaidis garām un varat droši uz tām norādīt šī raksta komentāros. Tā, lai rīt saņemot pasūtīto telefonu, man ir pavisam sašļukusi dūša.

    Visa dzīve vienīgi vienīgi eksperimenti

    Mūsu darba burvība ir tāda, ka visu laiku tiekam pie moderniem gadžetiem un tehnoloģijām – varam tās izmēģināt pašu rokām. Nereti testos noskaidrojam, ka šāds vai tāds aspekts realitātē neatbilst solītajam un tad varam par to pavēstīt mūsu lasītājiem. Iespējams, ka kaut kādi iPhone 8 Plus aspekti būs tik nepieņemami šim laikam, ka telefons dosies skapī krāt putekļus un man piespiedu brīvprātīgā kārtā nāksies meklēt jaunu ikdienas sakaru ierīci. Laiks rādīs. Katrā ziņā, esmu priecīgs, ka nepakļāvos sabiedrības spiedienam un nenopirku pašu jaunāko un dārgāko iPhone. Paliks vairāk naudas feinām dāvanām maniem lieliskajiem lasītājiem un, līdzīgi kā AMD Radeon RX 5700 XT videokartes gadījumā, varēšu nopirkt testiem tos produktus, kurus kaut kādu iemeslu dēļ mums neviens labprātīgi neatsūta.

    Matemātika te ir vienkārša – jo apmierinātāki mums ir lasītāji, jo mums kā blogam iet labāk. Un 2019. gads šajā ziņā mums ir pārsitis absolūti visus iespējamos rekordus. Par to pilnīgi kādu citu reizi būs jāuzraksta plašāk. Paldies, ka lasi Kursors.lv! :)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    70 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Bukovskis
    08.12.2019 18:45

    Par iPhon’iem jau tikai labu var teikt, citādi noēdīs bez sāls :D

    Davis
    08.12.2019 19:05

    Ja baterija bija prioritāte, tad liekas, ka iPhone XR vai 11 (ne Pro), būtu bijuši gan pieņemamās cenās, gan ar lielāku bateriju kā iPhone 8 Plus. Pēc Apple datiem XR baterija tur līdz ~1.5hr ilgāk nekā 8 Plus (un arī ilgāk kā XS Max modelis), un iPhone 11 par 1hr ilgāk nekā XR (līdz 2.5hr ilgāk kā 8 Plus). Oficiālā cenas atšķirība starp XR un 8 Plus arī tikai 50$. Vienīgi, iespējams, ka Latvijā gan vēl nav tik izteikti samazinājusies cena šiem modeļiem.

    Rūdolfs Rancāns
    08.12.2019 19:28

    Uz papīra, jā, Xr izšķirtspēja ir nožēlojama, bet reālā lietošanā to varētu pamanīt?

    Agris
    08.12.2019 22:54

    Vai tad XR nav tāds pats ekrāns kā 8+? Es būtu ņēmis XR, tās ekrāna malas iepriekšējiem modeļiem šobrīd šķiet jau nepieņemamas

    Edgars
    08.12.2019 19:30

    Es noriskēju un pārlēcu no uzticamā (izņemot bateriju) IPhone 6S uz IPhone 11 Pro. Nu pēc tā, kā mocījos ar 6S bateriju, šobrīd jūtos kā pasakā, un lādējos reizi divās dienās, bez problēmām, jāsaka ko noslogoju to aparātu salīdzinoši “mūsdienīgi”.
    Nu par kameru runājot, skanēs dīvaini, bet 6S kamera man patika vairāk. Jā, 11 Pro, ir visādas foršas fīčas, ir ērta lietojamība (ņemot vērām manas prasības) bet viss foršais ir, zināmā mērā atņēmis attēla dziļumu, kas man ir gana svarīgi. Nu bet tas ir tikai sīkums ar kuru spēšu sadzīvot, jo kārtīgām fotogrāfijām taču domāta fototehnika.
    Visādi citādi, esmu stāvā sajūsma par 11 Pro un, ceru, ka kādus dažus gadus tas spēs jēdzīgi funkcionēt, tādā veidā atsverot nepatīkamās cenas aspektu.

    Alex
    09.12.2019 09:29
    Reply to  Edgars

    Ar es izdarīju šādu pat lēcienu no 6s uz 11 ābolu.Teikšu, ka baterija salīdzinot ar 6s ir vienkārši ideāla. Ir bijušas dienas,kad ienakošie zvani ir tā mazāk, arī email chekings neliels, respektīvi maza noslodze.Uzlāde prasījās tikai 3 dienas vakarā. Ideāli!Bet tā,ja ikdienā ļoti daudz brūzē, tad vienalga pietiks pilnai dienai ar garantiju un nebūs jāsatraucas,ka var neizvilkt līdz pašam vakaram.

    Latgaleens
    08.12.2019 19:23

    2. gadus vecs ābols tagad skaitās aizvēsturisks? 😂

    08.12.2019 19:26
    Reply to  Latgaleens

    jebkas vecāks par 2 gadiem mārketologiem ir aizvēsturisks. laipni lūgts patērētāju sabiedrībā, starp citu kur tik ilgi biji prom? ;)

    Noris Oris
    08.12.2019 20:30

    Ja pēc projekta telefons būs dzīvs, piesakos uz tā atpirkšanu :)

    Lauris Špats
    08.12.2019 22:05
    Reply to  Noris Oris

    Es esmu otrais rindā. Kādēļ? Jo daži labi RUS YouTube apskatnieki filmējot uz iPhone 7 Plus.. 🙂

    MeMySelf
    08.12.2019 20:59

    Samsung nepiedāvā labākos flagmaņus.
    Nop!
    Bet katram savs protams!

    JohnAdamms
    08.12.2019 21:51
    Reply to  MeMySelf

    Atkarīgs no prasībām, ja gribi vertikālu tāfeli, tad Samsung noteikti būs labākais variants. Bet, ja nopietni, neviens nav labākais, neviens, katram savi mīnusi :)

    MacBook
    08.12.2019 23:01

    Lietoju 6s jau piekto gadu. Strādā ātri un stabili, jaunākais iOS. Apple ir episka attieksme pret saviem produktiem ilgtermiņā. Foto kamera laba, video kamera fantastiska. Youtubei esmu daudz filmējis – perfekta attēla stabilizācija, krāsu balanss utt. Samsung video filmēšanā joprojām nesniedz tādu video gala rezultātu kā IPhone video kamera. Es gribētu jauno iPhone, bet priekš kam man tērēt žūksni, ja esošais iPhone strādā perfekti un piedāvā visus Apple Pay, Apple TV, Music utt. Darbā telefons sevi atpelnījis jau vairākas reizes.

    Kristap! Tas, ko gribu pateikt, ka ne visi cilvēki uzskata, ka iPhone 8 ir vēsture. Viennozīmīgi tas neatteicas uz iPhoniem. Uz Samsungiem iespējams, bet ne uz iPhoniem, jo, kā jau teicu, ka mans 6s joprojām darbojas ar jaunāko iOS un to dara ātri un stabili.

    KKTK
    08.12.2019 23:49

    Pareizi dari. Es jau kaut kad sen te teicu, ka jāpērk ir ap divus gadus veci flagmaņi. Gan ietaupīsi, gan varēsi zemē nomest, gan neizskatīsies pēc ātro kredītu mačo ar svaigāko telfoniņu, kas tāpat dara pilnīgi topašu ko 5 gadus veci.

    Krotow
    09.12.2019 11:02
    Reply to  KKTK

    Viedfonu topmodeļiem bīstams kļūst laiks 3+ gadus pēc izlaišanas. Var gadīties, ka atjaunotās aplikācijas vairs nesalien ierīces operatīvajā atmiņā. Šī iemesla dēļ piemēram 2013-14. gada topmodeļi kopš 2017. gada jēdzīgi vairs nav izmantojami, jo ar 1 GB RAM vienkārši nepietiek. No telefona, kas pārslēdzot aplikācijas, ir lēns kā gliemezis svapošanās dēļ, jēga maza. Nav ilūziju ka kaut kas līdzīgs nenotiks arī turpmāk.

    09.12.2019 01:25

    Vispār jau daļēji japiekrīt “Apple produktu pārdevēja” tvītam.

    Protams, no praktiskās puses tas ir loģisks / racionāls lēmums (un “eksperiments”), bet kaut kā līdz galam neiet kopā, nav konsistences ar rakstīto.

    Proti, “gadu gaitā esmu mainījis datoru un telefonu platformas, lai vienmēr būtu precīzi informēts par to, kas aktuāls un kas darbojas vai nedarbojas” … “biju saņēmis aktuālo iPhone 11 Pro” .. “nācās atzīt, ka esmu atpalicis no Apple aktualitātēm”.

    .. un tad tiek ņemts ~2 gadus vecs 8s, lai it kā saprastu “cik tālu šī ekosistēma/platforma ir tikusi”, bet tas vairs nav gluži “precīzas aktualitātes” jebšu, manuprāt, Apple tirgotājam būtu mazāk ko ķiķināt, ja rakstītu – “lai saprastu vai 8s aizvien ir gana aktuāls, kā uz tā darbojas IOS13, vai ar to pietiks līdz 2022.” (un vai vērts pārmaksāt (šis gan parāk agresīvi – nedos vēl jaunos modeļus testiem)):)

    09.12.2019 02:51

    p.s. humoram par auto modeļiem/marketingu iesaku noskatīties https://youtu.be/teN1jy4LyiE?t=1015

    Linards
    09.12.2019 08:43

    gribēju padalīties ar savu pieredzi: esmu ilgadējs iphone lietotājs un principā cits smartphone nav bijis. Ši gada sākuma, balstoties uz daudziem apskatiem un tā, izdomāju, ka varbūt ir vērts palūkoties Android pasaulē un iepazīstināju sevi ar galaxy s10. uz pirmo brīdi likās – WOW, tas tiešām ir kaut kas moderns un mūsdienīgs. Telefons strādāja ātri, godam. Fīčas tādas un šitādas. Laikam ejot, tomēr sāka “izlēkt” visādi pigori, bet tas droši vien tāpēc, ka beidzot sāku apgūt Android un lietot to nedaudz nopietnāk. Ar vienu no software update vispār pat atbloķēt telefonu nevarēju un nācās dzēst visu ārā un likt pa jaunam. Tad sākās joki ar iebūvētajiem softiem no Samsung, kas dublējās ar Google piedāvātajiem. Atceros to sajūtu, kad atnāca 3 kalendāra paziņojumi par vienu notikumu no dažādām aplikācijām. :) Lai vai kā, pēc pusgada lietošanas, tāpat nebija skaidrs, kur glabājās backup’s – google drive vai samsung cloud? Telefons diezgan bieži sāka kārties pēc 2-3 mēnešu lietošanas un bija nepieciešami restarti. Pieminot vēl par aplikācijām – google photos un samsung gallery. :) Super, kaitinoši. :) Jā, iphone ir identiski, ja izmanto google photos un apple photos, bet apple photos principā ir jaudīgāks nekā samsung gallery un, ņemot vērā, ka lietotoju gan… Read more »

    KKTK
    09.12.2019 10:59
    Reply to  Linards

    Es tik pateikšu, ka visas tavas aprakstītās problēmas ir Hlamsunga problēmas, ar citu solīdu, bet tautās nopeltu neķīnas brendu tādi joki nav redzēti. Netiek restartēts nedēļām, lai arī Anroīds pats sāk uzplīties, ka vajadzētu restartēt :D

    Sandris
    09.12.2019 11:02
    Reply to  Linards

    Vienkārši daudziem ir problēmas ar to kā pareizi sakonfigurēt android un visas tās aplikācijas un programmas. Tai pat laikā nopērc iphone un tur jau viss ir un nav čakara. Tas ir tāpat kā uzinstalē windows vai mac OS un tur viss iet, tai pašā laikā linux būs daudz labāks, ja zini ko un kā darīt..

    Jānis
    09.12.2019 08:46

    “iOS jau nemainās un darbojas vienādi labi uz visiem iPhone.”
    Šis gan nav gluži patiesi. Sākot ar iphone X, tomēr lietošana salīdzinoši atšķiras no iepriekšējiem modeļiem. Tīri vienkārša iemesla pēc, ka nav home pogas un viss ir aizstāts ar gesture’iem un face id (gan labā, gan sliktā nozīmē).
    Žēl protams, ka tu Kristap tomēr nepaņēmi kādu lietotu iphone XR vai ko tml.

    Jānis
    09.12.2019 10:40

    Home pogas vietā gesture. Piemēram tas pats app switching, ja aktīvi izmanto telefonu un vajag pārslēgties starp aplikācijām, tad (ja pareizi atceros, jo vismaz agrāk tā bija) jānospiež home poga divas reizes un tur jāizvēlas uz ko gribi pārslēgties.
    Uz iphone X un jaunākiem, pārslēgšanās notiek noswipe’ojot pašu “home” pogu, kas ir daudzas reizes ērtāk.
    Arī tas pats “tap to wake” liekas daudz ērtāk, it kā sīkums, bet tāpat.

    Pičs
    09.12.2019 11:29

    Face ID viennozīmīgi maina visu uz labo pusi un pamatīgi. Man ir XR tieši >štukas iemesla dēļ un ekrāns ir pieņemams. Nav nemaz tik traki. Savukārt, pēc Face ID, es pogu vispār vairs negribu redzēt (lietot). Kaut vai telefona atslēgšana it sevišķi ziemā vai Apple Pay. Paskatījies uz telefonu un viss nevis čakarējies nosalušu pirkstu kaut kur uzlikt.

    FaceID
    09.12.2019 11:55
    Reply to  Pičs

    Tev iPhone pats atbloķējas, tikai paskatoties uz viņu, vai tomēr pēc tam tāpat nepieciešams ar nosalušu pirkstu nobraukt, lai sāktu darboties?

    Jānis
    09.12.2019 13:24
    Reply to  FaceID

    Es pieļauju, ka viņš minēja Face ID tādā izpratnē, kad atnāk notification un tu gribi redzēt, kas tur rakstīts. Tajā gadījumā nostrādā divas fīčas – “raise to wake” un face ID, attiecīgi pirmais pamodina, otrs atbloķē un tu vari izlasīt paziņojumus, kas atnāca.
    Face ID ir ciešams, nestrādā ideāli, jo sejas izteiksmei jābūt tādai kādu esi iestatījis. Ļoti kaitinoši, kad esi miegains, ļoti slikti darbojas un kad stāv uz galda zem leņķa arī ļoti slikti strādā.

    FaceID
    09.12.2019 13:31
    Reply to  Jānis

    Jā, arī uz 11 Pro ir bijuši brīži, ka nelabprāt atbloķē telefonu. Iespējams vērtīgi būtu pievienot vairākus savas sejas variantus.
    Bet vispār, man nepatīk, ka pēc sejas atpazīšanas ir jāveic vēl kādas darbības, lai sāktu darboties. Gribētu, lai pēc sejas atpazīšanas, telefons pats uzreiz atver “home screen”. Bija man maza vilšanās šajā.

    Wes
    10.12.2019 21:48
    Reply to  FaceID

    Ir tak speciāli cimdi un deguns :)

    tech-a
    09.12.2019 11:01

    Nepiederu Apple produkcijas faniem, bet te būs mans vērtējums par iphone8 māsu. Piebildīšu, ka man bija 11Pro (nožēloju izmesto naudu). Šobrīd ir arī P30Pro, kuru paralēli testēju. Joprojām lietoju iphone7. Labākais telefons, kas ir nonācis īpašumā. Dizains un veiktspēja pilnībā apmierina. Jā, trūkums ir baterija, bet tas ir sīkums kvalitātes etalonam. Kamēr tirgū neparādīsies kaut kas līdzvērtīgs ar lielāku bateriju un labāku foto kvalitāti, tikmēr lietošu un mainīšu baterijas.:) Iphone8 praktiski ir tas pats iphone7 ar vienīgo uzlabojumu – bezvadu lādēšana. Plusi: 1. Kamēr telefonu nelieto ar datoram paredzētām programmatūrām (3d renderēšanai, 120 atvērtām web lapām) strādā bez aiztures; 2. Detalizēti foto un plūdeni video + perfekta video un foto apstrādes programmatūra; 3. iCloud; 4. Precīza AI izmēru un attāluma noteikšana; 5. Fiziska poga pirkstu nospiedumu nolasīšanai. Vienmēr nolasīs, vienmēr būs saprotams, kad ir veikts apstiprinājums; 6. Audio kvalitāte (arī bez auzstiņām); 7. Precīzs un kvalitatīvs GPS signāls (mežā un sliktos laikapstākļos mistiski nepazūd); 8. Apple Wallet un Pay (Android neesmu redzējis neko līdzvērtīgu); 9. Telefons strādās arī ar sasistu ekrānu un izlauztiem gabaliem; 10. Ekrāns spilgts ar košām krāsām. Liels pikseļu blīvums ļauj detalizēti attēlot tekstu ar 6pt un mazāku fontu; 11. Ar 3A lādētāju un tam atbilstošu vadu,… Read more »

    Edgars Briedis
    09.12.2019 12:27
    Reply to  tech-a

    “ Ar 3A lādētāju un tam atbilstošu vadu, baterija 100% uzlādējas mazāk kā 30min“. .. šis gan nav taisnība. Septītais ābols nespēj tik ātri paēst, jo maksimums ko spēj dabūt iekšā, ir 9-10W neatkarīgi no tā, cik Tev jaudīgs lādētājs. Tas ir ātrāk, nekā ar standarta 5W lādētāju, jā, bet 30 minūtes tur nekādi nevar sanākt. Esmu mērījis, man pašam ir septītais ābols.

    tech-a
    09.12.2019 11:21

    Iphone7 un 8, iesaku pieturēties pie IOS12, IOS11. Ja ir IOS13, tad veikt downgrade. Kāpēc? Pietiekoši daudz lagu, kas liek telefonam restartēties, iesalt ekrānam.

    Edgars Briedis
    09.12.2019 12:27
    Reply to  tech-a

    Tāda pieredze bija ar Betām. Ar gala versijām nav tik traki.

    Gatis Preiss
    09.12.2019 15:03

    Nu ar sākotnējo 13 versiju bija visādas lažas, bet tagad ar 13.2.3. viss liekas labi.

    Edgars Briedis
    09.12.2019 12:17

    Kā var dabūt tādu aparātu pa 500€? Dateks lapā atrodu par gandrīz 700€.

    Gatis Preiss
    09.12.2019 14:39

    Nu es izmantoju SE un nesūdzos man pietiek, varbūt ar laiku pāriešu uz 7 vai 8 dēļ resursiem,bet citādi man neko vairāk nevajag… Netu lietoju datorā…

    Māris Circenis
    09.12.2019 20:52

    Var būt ne pa tēmu, bet astotajam aifonam piestāvētu wantablack krāsojums. Mīnuss gan tāds, ka cena uzreiz būtu kosmiska…

    Oto
    09.12.2019 21:33

    Es ar kā jaunpienācējs ar Iphone8 tas tā normāli, ka vadam 4. pins nomelnē un spēj tik meklēt citu oriģinālo vadu vai tīrīt to koroziju. Tas atkal nepareizi telefonu turu un lietoju un ne tā uz to skatos? Nevienam citam telefonam ar USB ligzdu tāda veida problēmas nav novērotas. Tad laikam saprotu no kurienes tas lightning nosaukums, dzirksteļo :D

    Oto
    09.12.2019 23:02

    Apple jau teiks ka normāli un pats salauzi. Citiem bēdu brāļiem varu pačukstēt ka ar zobu birstīti un zobu pastu labi tīrās nost, bet laikam ja vēzītis iemeties tad uz atgriešanos.

    Jānis
    09.12.2019 22:21

    iPhone 8 Plus ir pirmais no iPhone, ko neesmu nomainījis pēc divu gadu lietošanas. Viss strādā ātri, baterija tur stabilu dienu.. iepriekš gan 3G, 4s, 5s, 6s mainīju bez domāšanas.

    Oto
    09.12.2019 23:12
    Reply to  Jānis

    Cik baterijas atlikums pēc 2 gadiem? Man pēc gada rāda ka battery health ir vairs vien 90%.

    Jānis
    10.12.2019 07:56
    Reply to  Oto

    Man pēc divu mēnešu note 9 lietošanas, battery health 96%. Laikam pēc diviem gadiem uz 90% necerēt. Stulbākais, kā ievēroju labas lietošanas principus, nelādēt mašīnā, pa nakti, lādēt no 20%-80% utt.

    Jānis
    10.12.2019 15:44

    Accu battery, cik redditā mēļoja, sakarīgākā lietotne.

    Jānis
    10.12.2019 08:04
    Reply to  Oto

    88%, bet es lādēju 2x dienā mašīnā pa 30-40 minūtēm, un visu nakti pieslēgts pie lādētāja.

    Oto
    10.12.2019 19:21
    Reply to  Jānis

    Android to bezjēdzīgi mēģināt noskaidrot, jo reāli precīzi to varētu noskaidrot tikai izņemot bateriju un nolasot pa tiešo caur HDQ pinu. Android OS aplikācijām nav tieša piekļuve barošanas datiem tā kā nekas ticams ar tām aplikācijām nav. Cerams Apple piemērs liks sasparoties arī Google.

    Kāds
    10.12.2019 05:45

    Samsungam – nē! Ja gadīsies problēmas, atradīs veidu, kā atteikt garantijas remontu (gan oficiālais pārstāvis Baltijas valstīs, gan sadarbības partneri – darbnīcas). Bēdīga man pieredze sanāca, dabūjot Samsung Galaxy S ar brāķētu bateriju (lietot var, bet uz pusi īsāku laiku, pie 50% slēdzas ārā – izvelk pusi dienas).

    Visādi citādi paldies par kārtējo interesanto rakstu un citādo viedokli!

    MacBook
    10.12.2019 11:22
    Reply to  Kāds

    Garantijas iemesls ir viens no galvenajiem faktoriem kāpēc pamēģināju iPhone. Un kad pamēģināju, tad lietot Android vairs negribējās, bet man bija vairāki piegājieni līdz patiešām pārgāju uz iOS. Mans stāsts šāds. Man bija Sony Z3 Compact, par kuru ļoti priecājos. Pirms tam bija Nexus 5, kas bija tajā laikā labākais Android telefons, manuprāt. Tātad izslīdēja Z3 Compact no maciņa un sasitu tam ekrānu. Aiznesu remontēt uz oficiālo servisu MTTC. Bija vēl garantija un pirms tam uz telefona aizmugures bija parādījusies noslēgta plaisa uz stikla. Izrādījās, ka tas ir garantijas remonts. Aizmuguri nomainīja uz garantiju, ekrānu, protams, uz mana rēķina. Un tad sākās cirks. 1. reizē. Palietoju 2 dienas un telefons sāka kārties līdz vairs nevarēju ieslēgt. Nesu uz servisu – bija jāgaida 2-3 nedēļas kamēr dabūja jaunu mātes plati un akumulatoru. 2. Lietoju 5 dienas un pamanu, ka filmējot un fotografējot ir defekti uz attēliem – saskrāpēta lēca no iekšpuses. 😀 WTF Telefons servisā atkal stāvēja 2 nedēļas līdz saņēma jaunu kameras moduli. 3. Saņemu un lietoju. Tagad pamanu, ka ekrāns ļodzās un nav pielīmēts akurāti. Atkal serviss. Šoreiz nedēļu. 4. Saņemu lietoju. It kā viss labi. Tajā laikā lietoju šad tad NFC – nestrādā vairs! 😂 Atkal eju uz… Read more »

    Oto
    10.12.2019 19:24
    Reply to  MacBook

    Tas burbulis izveidojās, jo nepareizibtelefonu lietoji :D
    cik kabeļus esi mainījis Android un cik iOS telefoniem?

    10.12.2019 13:41

    “…un arī kameru sniegums būs draņķīgs pret jebkura mūsdienīga telefona sniegumu…” Ar šo teikuma daļu man pilnībā pietiek, lai pat tuvu neapsvērtu attiecīgā telefona iegādi :) Katram ir savas prioritātes. Man, piemēram, pašam esot dziļi iekšā satura mārketingā (tiesa citā jomā), izcila kamera ir pats svarīgākais, ko es šodien no moderna viedtālruņa sagaidu. Protams arī duālais SIM būtu lieliski, bet kaut kā līdz šim tas vien nav bijis “selling point”. Kopumā “augstā gala” Android tāruņi ar savām opcijām un kvalitāti šobrīd ir daudz daudz pievilcīgāki par iPhone.

    Gatis Preiss
    11.12.2019 13:32

    Man šodien pienāca IOS 13.3., atjauninājums. Un līdz galam nepiekritīšu Kristapam, ka nevar mainīt un pārkārtot ikonas. Nezinu kā tas ir uz 10 un 11 iphone, bet manam SE to vienkārši var izdarīt uz ikonas patur un pavelk uz leju atveras divas iespējas, viena no tām ir Info uz tās klikšķina virsū un pēc tam ieslēdzas redigēšanas režīms un dari ar tām ikonām ko gribi. Pārvietot vienā ekrānā starp vairākiem. Pēc šī info režīma atkal uz tās pašas ikonas jāpavelk uz leju un tur atvērsies iespējas apturēt apliāciju, izdzēst un pārvietot. Izdzēšanas gadījumā dzēš ārā gan ikonu, gan aplikāciju un nav jāiet uz setingiem ko atinstalēt. Pēc visu aplikāciju ikonu sakārtošanas jānospiež Home poga lai iziet no tā Info režīma ārā…

    Banans
    12.12.2019 12:34

    Nez, samsungu atmetu kā nopietnu flagmeņa telefona brendu pie S6 un S7… Sadzīves tehniku ražo labu, bet flagmeņa telefonus, uhh…. Pirmā uznācienā telefoni ir okei, kvalitatīvi, bet mēnešiem un gadiem ejot tas telefons ar atjauninājumiem reali tiek nerfots un paliek par kluci kurš bremzē un velkas drausmīgak ne ka budžeta ķīnietis. Tad viņu jārūto, jāliek kāds cfw virsū lai noņemu pusi no viņu bezjēdzīgajām aplikācijām kuras nevari noņemt oficialaja jo viņas ir iesūtas….. Un viss tikai tapēc ka firma grib lai pērc jaunako modeli un nesēdi pārak ilgi uz vecā. Samsung protams ka no neapstiprinās, bet KĀ 8kodolu/4gb ram S7 var bremzet trakāk ne kā mūsdienīgs 18 gada midreindžeris kuram tāda pati specene???? Pat pēc rūpnīcas iestatījumiem, ka tīrs telefons, bet tapat salīdzinosi viss notiek ievērojami lēnāk…. Lēnak atver programmas, pašas programmas arī ar ieķersanos mēdz strādāt u.t.t. Esot IT jomā, varu piebilst, ka apple produkciju ņem ja tu pats negribi domāt un velies lai kāds cits domā tavā vietā. Jo ja gribēsi lietas kuras būs ārpus standarta šaurā apple ”kvalitates” ramīša varēsi iet d***, tikmēr ar konkurentu produktiem varēsi to izdarīt un saņemt. Jā varbūt tapēc apple produkti daudz mazāk noķer ‘gļukus’ jo ir šis rāmis, bet nu nez,… Read more »

    jBanans
    27.12.2019 15:57
    Reply to  Banans

    Nu par to “labāks jo dārgāks”… varbūt daļa cilvēku tā arī domā, bet es strādāju IT jau 11 gadus, un saprotu no tehnoloģijām pietiekoši, esmu lietojis iPhone 3GS, 5S, 6S, 8 un tagad lietoju Samsung S10 kādu pus gadu. Ja man jāizvēlas noteikti ņemtu atpakaļ iPhone, jo darbojas viņš nesalīdzināmi stabilāk un gludāk. Un tā, kā man, tā ir svarīgāka fīča par ikonu samazināšanu utml. modifikācijām, tad man iPhone arī sanāk tomēr labāks telefons.

    LLL
    12.12.2019 12:53

    Es joprojām 6s plusu lietoju jau 4 gads būs nomainiju pats nesen bateriju.. ir ok..

    Karlis
    19.12.2019 21:29

    No faq.whatsapp.com: you’ll be able to continue using WhatsApp on:

    * Android versions 2.3.7 and older until February 1, 2020
    * iOS 8 and older until February 1, 2020

    Artūrs Šmitiņš
    11.03.2020 13:42

    Iesaku paskatīties šo video, kur tiek pārbaudītas gan android, gan apple OS pēc 5 gadu noilguma. Interesanti rezultāti. https://www.youtube.com/watch?v=BZSIVQp4GIA
    iOS trumpis noteikti ir ilgtspējība un optimizācija, bet šajā android gadījumā – ātruma izturība. Praktiskuma ziņā apple ar mazākiem resursiem spēj panākt lielāku efektu (t.i. ram lielumu un displeja kvalitāti, ne izšķirtspēju) ir izdevīgāka ierīce, ko atdot bērnam, mammai vai vecvecākam. Pats pārsvarā lietoju android ierīces, bet ja runā par “veciem” telefoniem, manuprāt, ābols vienmēr būs tas, kas izceļas ar stabilu fotoattēlu uzņemšanu, bez liekas čakarēšanās salīdzinoši ar tā laika “vienaudžiem”, tieši runājot par laiku pirms galaxy s8, kura bildes, manuprāt, arī nav tās izcilākās, jo white balance padara bildes zilganas. iPhone 4, cik atceros bija viens no pirmajiem, kas veiksmīgi iekļāva HDR.

    Reklāma