Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia 1 II apskats – beidzot pilntiesīgs Sony flagmanis

    Prātīgs, nobriedis, piezemēta dizaina flagmanis.

    Jaunākie raksti

    Sony Xperia 1 II noteikti daudziem ir patīkama atkalredzēšanās ar kārtīgu viedtālruni no Sony Xperia. Atļaušos šoreiz runāt savā vārdā – pēdējo reizi tik aizraujošu viedtālruni no Sony Xperia redzēju sen, ļoti sen. Ja nemaldos, tas bija Xperia Z2 modelis, kas man iespiedies atmiņā kā nepiepildīts sapnis. Tobrīd Xperia Z2 izdevās nedaudz paturēt rokās tikai apskata ietvaros, bet šis ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas vēl šodien šķiet super pievilcīgs.

    Jaunā Sony Xperia 1 II izskats un arī filozofija vismaz man ļoti atgādina Xperia spozmes gadus, kad ik sešus mēnešus tika piedāvāti jauni, glīti, kvalitatīvi un ātri viedtālruņi. Tev kā potenciālajam pircējam uzreiz ir skaidrs, ka pie uzbūves un dizaina taupīts nav vai vismaz nav taupīts uzkrītoši. Vienlaikus gan jānorāda, ka Sony Xperia 1 II noteikti varētu kvalificēties šī gada konservatīvākā izskata viedtālrunim.

    Reklāma

    Protams, ir arī šādas tādas ne pārāk spožas nianses, kad runājam par Sony Xperia 1 II. Viena no tām noteikti ir uzkrītoši augstā cena, kas Sony Xperia 1 II padara mazāk iekārojamu. Pie LMT ar nomaksas līgumu Sony Xperia 1 II sanāk trešais dārgākais viedtālrunis mēnesī, atpaliekot vien aiz Apple iPhone 11 Pro Max un lokanā ekrāna Samsung Galaxy Z Flip. Faktiski gan ar savu 1230 eiro cenu pie operatoriem Sony Xperia 1 II ir vidēji dārgs flagmanis, tas ir lētāks par Samsung Galaxy S20 Ultra, bet dārgāks par Samsung Galaxy S20+, par Huawei P40 Pro, par OnePlus 8 Pro un noteikti jūtami dārgāks par Xiaomi Mi 10.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10
    • Ekrāns:  6.50 collu AMOLED, 1644 x 3840, 21:9 malu attiecība, ap 643 ppi, Corning Gorilla Glass 6 skrambu drošs ekrāns, HDR BT.2020 atbalsts
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 8 GB + 256 GB (UFS 3.0)
    • Savienojumi: 2×2 MIMO Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, aptX HD), 4G + 5G
    • Kameras: četru kameru sistēma – 12 megapikseļi, f/1.7, 24mm (wide), 1/1.7″, Dual Pixel PDAF, OIS; 12 megapikseļi, f/2.4, 70mm (telefoto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, 3x optiskais zoom, OIS; 12 megapikseļi, f/2.2, 124˚, 16mm (ultra-wide), 1/2.55″, Dual Pixel PDAF; 0.3 megapikseļi, TOF 3D (dziļuma sensors); 4K video ar 24/25/30/60 fps HDR vai 1080p ar 30/60/120 fps un 5-asu EIS + OIS
    • GPS: ar dubultās uztveršanas A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs Power pogā, ātra akumulatora uzlāde ar 21W un arī 11W bezvadu lādēšana, NFC, USB 3.1 Type-C, IP68 mitruma un putekļu noturība
    • Izmēri un svars:  1165.1 x 71.1 x 7.6 mm, 181 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4000 mAh
    • Cena: 1230 eiro pie mobilo sakaru operatoriem

    Izskats un uzbūve

    Kā jau iepriekš minēju, vismaz manās acīs Sony ar Xperia 1 II paveicis ļoti labu dizaina atjaunināšanas darbu, viedtālrunis ir ļoti piezemēta izskata, tas nav kliedzoši dzeltens un nemirdz visās varavīksnes krāsās, kā arī kameras moduļa izmēri ir pieticīgi, tie netraucēs ikdienā un kameru aizsargstikls arī nešķiet trausls, jo tas nav pārāk liels. Ļoti glīti noformētas sānu apmales, tās ir tumši pelēkas ar nelieliem melniem ielaidumiem. Šis dizains atgādina kaut ko starp pirmajiem iPhone un paša Sony Xperia sākotnējiem modeļiem.

    Xperia 1 II priekšpusi un aizmuguri sedz Gorilla Glass aizsargstikli bez nekādiem dižiem izskaistinājumiem, visas pogas izvietotas viedtālruņa labajā sānā, tur arī atradīsi atsevišķi izdalītu kameras slēdža pogu, kas jau ir ierasts, bet ļoti patīkams nieciņš Xperia flagmaņos. SIM karšu atvilktnīti varēsi atvērt ar nagu, nenāksies meklēt pēc zobu bakstāmā, jo speciālais atvēršanas rīks atkal kaut kur pazudis. Viedtālrunim ir IP68 mitruma un putekļu noturība, kā arī 3.5 mm spraudnis austiņu pievienošanai.

    Mūsdienām nedaudz neierasti, bet Xperia 1 II izmanto to pašu pirkstu nospiedumu nolasītāja izvietojumu, kas bija jau Xperia Z5 sērijā – nolasītājs izvietots ekrāna bloķēšanas pogā. Tas noteikti īsākā termiņā ir ērtāk, nolasītājs ir vieglāk atrodams, nav jāblenž uz viedtālruni, lai to atbloķētu. Jāsaka, ka Xperia 1 II pirkstu nospiedumu nolasītāja ātrums ir pietiekami labs, tas ir aptuveni viena ātruma ar citu flagmaņu pirkstu nospiedumu nolasītājiem, kas izvietoti aiz ekrāna aizsargstikla.

    Xperia 1 II ir visai spējīgi stereo skaļruņi, tie izvietoti ekrāna abos galos. Šķiet, ka kaut kas norit arī viedtālruņa iekšās, jo viedtālruņa aizmuguri nosedzošais stikls nedaudz atstāv no detaļām iekšā, tas mūzikas klausīšanās laikā nedaudz vibrē. Nezinu, vai tas ir speciāli tā veidots. Jebkurā gadījumā – Xperia 1 II skan visai iespaidīgi tik plānam viedtālrunim. Sony iekļāvis Tidal trīs mēnešu izmēģinājuma versiju, lai būtu iespējams paklausīties 360 Reality Audio Decoding. 360 Reality Audio prot stereo austiņās radīt vairāk nekā 13 skaņas kanālu iespaidu. Amazon Music HD, Tidal, un Deezer ir vairāk nekā 1000 skaņdarbu ar 360 Reality Audio.

    Ekrāns

    Xperia 1 II ticis pie 6.50 collu AMOLED ekrāna ar 4K (1644 x 3840) izšķirtspēju un 21:9 malu attiecību, kas dod ap 643 ppi ekrāna punktu blīvumu. To visu sargā Corning Gorilla Glass 6 skrambu drošs stikls. Viedtālrunim ir 60 Hz ekrāns ar Motion Blur Reduction, kas esot līdzvērtīgs 90 Hz ekrānam, ko izmanto vairāki citi flagmaņi. Teksta ritināšanā varbūt arī ir manāms kaut kāds Motion Blur Reduction pienesums, bet tas tomēr īsti nav 90 Hz attēla gludums.

    Par Xperia 1 II ekrānu man ir visai dalītas jūtas. Jā, tas ir super glīts, tas rāda drīzāk pareizas, nepārspīlētas krāsas, ekrānam ir 21:9 malu attiecība, kas ir visai interesants Xperia viedtālruņu jājamzirdziņš, jo tas padara viedtālruni kompaktāku, bet viss ritināmais saturs, piemēram, Instagram vai teksts, ir vieglāk uztverams. Arī filmas un seriāli nu jau sāk parādīties šajā 21:9 malu attiecībā, tātad vari skatīties tos ar pilnu krūti. Nereti modernās spēles arī prot atpazīt un izmantot visu ekrāna laukumu spēlētāja labā. Piemēram, PUBG Mobile spēlēt šādā 21:9 ekrānā ir ērtāk, jo ekrāna virtuālās pogas ir mazāk sablīvējušās kopā, viedtālrunis piedāvā plašu skatu uz notiekošo.

    No otras puses – Xperia 1 II pašiņu kamera vēl arvien nav nekādā veidā viltīgi iegriezta ekrānā vai kā citādi paslēpta, attiecīgi tā pagarina jau tā garo viedtālruni. Šis nav kritiski, bet par kādiem pāris milimetriem Xperia 1 II varēja būt īsāks un līdz ar to arī ērtāk izmantojams. Vēl man ir sūdzība, kas tiešām ir sūdzība, par Xperia 1 II ekrāna spilgtumu. Esam pieraduši, ka AMOLED tipa ekrāni ir super spilgti, kad tas ir nepieciešams, bet pludmalē Xperia 1 II ir gandrīz neizmantojams, jo ekrāns nav gana spilgts. Samsung, Xiaomi un Huawei noteikti savos flagmaņos izvieto ekrānus, kas spēj nodrošināt augstāku spilgtumu.

    Xperia 1 II kā darba rīks

    Šajā sadaļā vēlētos uzteikt Xperia 1 II spējas, kas saistāmas ar viedtālruņa pielietojumu ikdienā. Pirmkārt tam ir spējīgs 4000 mAh akumulators, ar to tiešām pietiek veselai darba dienai, ja vien neizmantosi Xperia 1 II par interneta piekļuves punktu, kas, protams, tērē mežonīgu enerģijas daudzumu.

    Gribētos arī palielīt Xperia 1 II darbu, kad to izmanto par piekļuves punktu, jo viedtālrunis prot vienlaikus nodrošināt 2.4 GHz un arī 5.0 GHz Wi-Fi, to nekur citur viedtālruņos neesmu redzējis. Citiem nākas izvēlēties starp 2.4 GHz vai 5.0 GHz, attiecīgi vai nu tu vari izmantot vecākas ierīces 2.4 GHz tīklā vai arī vari izmantot 5.0 GHz ātrumu un nepiecūkoto ēteru.

    Manuprāt, Xperia 1 II arī nodrošina vienu no ātrākajiem 4G mobilo datu savienojumiem, kādus esmu piedzīvojis viedtālruņos. Par 5G nemācēšu komentēt, man tuvumā neviena 5G torņa nav.

    Veiktspēja un spēles

    Ar veiktspēju ir tā, ka izmēģināšanai saņemtais Xperia 1 II ir ar kaut kādiem ražotāja uzliktiem ierobežojumiem programmatūras līmenī, tāpēc man negāja gandrīz neviena populārā sintētiskās veiktspējas lietotne. Negāja ne AnTuTu, ne 3DMark, ne Qualcomm Vellamo. Faktiski Xperia 1 II parādīja tikai savas atmiņas ātrumu ar AndroBench lietotni. Atmiņas ātrumi ir 1534 MB/s nolasīšanai un 389 MB/s ierakstam, kas nav nekas dikti unikāls vai ātrs. Salīdzinājumam Xiaomi Mi 10 bija attiecīgi 1409 MB/s un 656 MB/s, OnePlus 8 Pro bija 1636 MB/s un 733 MB/s.

    Xperia 1 II pieejams tikai vienā atmiņas un RAM komplektācijā – 8 GB RAM un 256 GB atmiņa. Atmiņu var papildināt ar microSDXC karti līdz 1 TB.

    Protams, Xperia 1 II nav nekādā gadījumā lēnīgs viedtālrunis, nav arī vērojamas nekādas aiztures vai pārlieku manāma uzkaršana, kad spēlē spēles vai izmanto Xperia 1 II par bezvadu piekļuves punktu. Ar kvantitatīviem mērījumiem gan nevarēšu to pierādīt.

    Xperia 1 II beidzot atzinis, ka ir arī tie ļaudis, kuri tur augstā cieņā viedtālruņu spēles. Viedtālrunim ir izdalīta visai saprātīga spēļu pieredzes uzlabošanas lietotne, kas ļauj atslēgt traucējošus paziņojumus spēļu laikā, kā arī veikt video ierakstu. Man patika, ka lietotne ļauj ierobežot viedtālruņa kāri pēc enerģijas, nedaudz sataupot akumulatora resursus. Protams, vari arī novirzīt maksimālu jaudu spēlēm, jo tomēr šis ir 4K viedtālrunis. Te gan jānorāda, ka Xperia 1 II ir parasts 60 Hz ekrāns, nevis 90 Hz vai 120 Hz, kā tas ir OnePlus, Samsung, Huawei un vairākos citos šī un pagājušā gada flagmaņos.

    Te mums laikam būtu jāparunā arī par pāris ekstra lietotnēm, ko šis ļoti dārgais flagmanis ir saņēmis jau rūpnīcā. Netflix un Facebook, kas ir visai ierasts reklāmas lietotņu duo. Vēl ir jāpiecieš tādas interesantas lietotnes kā Tidal, kas faktiski ir saite uz Tidal ielādi un 3 mēnešu bezmaksas reklāmas laiku. Vēl ir Call of Duty Mobile spēles versija. Kas tur liels? Ņem un apturi lietotnes, lai tās netraucē. Ir gan liels, jo Call of Duty Mobile spēles atjaunināšana pēc viedtālruņa pirmreizējās iestatīšanas aizņem labu laiku un vairāk nekā 2 GB datu. Visas minētās lietotnes ir apturamas, bet nav atinstalējamas.

    Kameras

    Beidzot esam tikuši pie svarīgākās Xperia 1 II sadaļas, jo Sony šoreiz ir sasparojušies, lai pircējam piedāvātu kārtīgu kameru trio (faktiski ir četras kameras, ja skaita ToF dziļuma asuma sensoru, bet tas nav uzkrītoši izdalīts kā atsevišķa kameras acs). Xperia 1 II izmanto trīs 12 megapikseļu kameras ar 16 mm, 24 mm un 70 mm objektīviem. Sīkāk ar kameru un objektīvu raksturlielumiem aicinu iepazīties tehniskās specifikācijas sadaļā.

    Pastāv visai uzkrītoša lielīšanās, ka Xperia 1 II kameras izstrādājusi Sony Alpha divīzija, ka pircējs saņem ZEISS optiku un ZEISS T pārklājumu objektīviem. Xperia 1 II pārrēķina autofokusu un ekspozīciju 60 reizes sekundē, kā arī šis ir pirmais viedtālrunis (vismaz ko es esmu redzējis), kas prot fokusēt ne vien uz cilvēka seju, bet arī uz cilvēka aci, kas jau ir ļoti nopietns pieteikums foto lauciņā.

    Bet ir arī pāris lietas, ko Xperia 1 II ir kaut kur pazaudējis, piemēram, iepriekš Xperia XZ2 un XZ3 sēriju laikos šie viedtālruņi lepojās ar 960 kadru sekundē video uzņemšanu, bet Xperia 1 II vairs to neprot. Nav arī iebūvētas time-lapse vai kādas citas plašāk pielāgojamas video palēnināšanas iespējas.

    Gaiša diena:

    Toties Sony pretī liek divas lietotnes, kas attēlot Sony Alpha fotoaparātu darbību un saskarni. Nav gan pazaudēta arī pamata foto lietotne ar visiem automātiskajiem režīmiem. Pro foto (Photo Pro) un Pro video (Cinema Pro) lietotnes prot smuki izmantot 21:9 malu attiecības ekrānu, tur pietiek vietas gan skatu meklētājam, gan arī iestatījumiem. Foto lietotne ir tīri saprātīga, tur tiešām vari saregulēt pašu velnu, bet vismaz man video lietotne šķita pārāk ierobežota, jo tā piedāvā tikai 2K un 4K video izšķirtspējas, kā arī ISO vērtības tikai līdz 800, kas (būsim godīgi) filmētājam telpās būs par maz. Patēlot īstenu Alpha fotoaparātu var mēģināt, bet ieguvums būs nosacīts. Jā, te ir 21:9 4K HDR video ar 24 kadriem sekundē, bet YouTube izvietošanai populārāki būs 1080p video ar 60 kadriem sekundē. Ir jāzina, ko ar 21:9 4K HDR video iesākt, tad varētu sākt parādīties no tā jēga. Sony paši savā Xperia 1 II lapā raksta, ka Cinema Pro ir derīga cinefīļiem, lai arī kas tie tādi nebūtu. Jokus pie malas – te tiešām būtu jāpameklē kāds, kas varētu novērtēt Xperia 1 II video spējas, jo tāpat lēšu, ka 99% gadījumu viedtālruni izmantos automātiskajos video iestatījumos.

    Šāds izskatās standarta cinefīlis

    Xperia 1 II izmantojams arī par skatu meklētāju Sony Alpha fotoaparātiem, kas jau varētu būt tiešām jēdzīgs viedtālruņa pielietojums, bet kā tas strādā – nezināšu teikt. Nebija pie rokas neviena Sony a7 III vai kāda cita saderīga fotoaparātiņa.

    Dienas laikā Xperia 1 II dod tiešām smukas un detalizētas fotogrāfijas, autofokuss vairumā gadījumu strādā super precīzi. Visai labi Xperia 1 II uzvedas arī pretgaismā un citos sarežģītos drīzāk laba apgaismojuma apstākļos.

    Saulriets:

    Vājāk Xperia 1 II veicas divās disciplīnās – sliktākos gaismas apstākļos un var sacīt, ka Xperia 1 II nav makro fotogrāfijas iespēju. Galvenās 24 mm kameras tuvākais fokusa attālums ir kaut kur ap 7 cm, kamēr 70 mm kamera spēj fokusēties tikai no aptuveni 25 cm. Platleņķa 16 mm kamera arī kliedz par atrašanos pārāk tuvu objektam, ja esi ap 6…7 cm no objekta.

    Makro mēģinājumus:

    Ar vājākiem gaismas apstākļiem ir tā, ka platleņķa 16 mm un 70 mm kameras vēl kaut ko cīnās, bet pa retam  parādās uzraksts, ka pietrūkst gaismas autofokusa darbināšanai. Galvenā 24 mm kamera vēl kaut ko cīnās, bet arī tālu iepaliek aiz šī gada Samsung Galaxy S20 sērijas, Huawei P40 Pro un OnePlus 8 Pro un 7T Pro tīri labā nakts režīma.

    Vakars:

    Kontrolēta tumsa:

    70 mm kamera sliktā gaismā:

    Kopumā es teiktu, ka Xperia 1 II kameras ir vienas no vispatīkamāk lietojamajām kamerām dienas laikā, tām lieliski veicas ar krāsu balansu un autofokusu (vairumā gadījumu), bet tām pietrūkst universāluma ar viltīgiem nakts režīmiem, ar palēnināšanas efektiem (jā, ir 120 kadri sekundē, bet tas ir visai tālu no 960 kadriem) un citiem niekiem, kas jau gadiem ir flagmaņu jājamzirdziņš ne tikai Android pasaulē.

    Nobeigumā

    Sony Xperia 1 II manās acīs noteikti ir viedtālrunis, kas priecēs nopietnākus ļaudis, jo tas nav pārlieku liels un krāsaini uzkrītošs. Xperia 1 II nav aprīkots ar vājprātīga izmēra kameru moduli, kas ir liels pluss viedtālruņa kopējiem izmēriem un izturībai, jo tam pašam Samsung Galaxy S20 Ultra jau pirmajās dienās pēc pārdošanas uzsākšanas forumos bija lasāmi vairāki gadījumi ar sasistiem kameru aizsargstikliem. Xperia 1 II ir arī IP68 mitruma un putekļu noturība, kā arī 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, ja vēlies baudīt mūziku nopietnāk. Te gan jāsaka, ka Xperia 1 II manas 80 omu austiņas nespēja kustināt pietiekami skaļi.

    Xperia 1 II nodrošina lielisku jaudu un ātrdarbību ikdienā (sintētiskos testus pie mums sabijušais modelis neļāva darbināt), bet jāņem vērā, ka Xperia 1 II ir 8 GB RAM, kamēr Samsung jau pārgājis uz 12 GB RAM un pat 16 GB RAM dārgākajā Galaxy S20 Ultra izpildījumā. Xperia 1 II pieejams tikai vienā 256 GB atmiņas versijā, bet šis noteikti nav mīnuss.

    Viedtālruņa ekrāns mani atstāja ar pārdomām – no vienas puses Xperia 1 II saņēmis 4K ekrānu ar 21:9 malu attiecību, kas ikdienā rāda lielisku bildi un padara viedtālruni kompaktāku, bet tajā pašā laikā pircējam netiek dota iespēja darbināt ekrānu ar 90 Hz vai 120 Hz, kā arī man šķita, ka varēja būt augstāks ekrāna spilgtums.

    Un tad vēl ir Xperia 1 II cena – apskata tapšanas laikā viedtālrunis maksā 1230 eiro, pie sakaru operatoriem, kas ir vairāk nekā 100 eiro virs Galaxy S20+ cenas; tas ir 230 eiro virs Huawei P40 Pro un OnePlus 8 Pro cenas ar lielāko atmiņas versiju. Faktiski šobrīd par Xperia 1 II dārgāki ir vien Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Z Flip modeļi, kamēr tādā pašā cenā vari iegūt Apple iPhone 11 Pro Max 64 GB versiju. Raksta tapšanas laikā Apple iPhone 11 Pro 64 GB maksā 1169 eiro pie sakaru operatoriem, tātad arī šis populārais viedtālrunis ir 60 eiro zem Xperia 1 II cenas. Un tā var izrādīties gana liela Xperia 1 II problēma.

    Bet vēl arvien Xperia 1 II ir viens no maniem šī gada favorītiem tāpēc, ka tas prasmīgi slēpj jaudu un iespējas, nezaigojot visās varavīksnes krāsās.

    Patika

    • Dizains, uzbūve, mitruma noturība
    • 4K ekrāns bez izgrauzumiem
    • Tīra saskarne
    • Stereo skaņa
    • Kameru darbība labā gaismā

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • Reklāmas lietotnes tik dārgā flagmanī
    • Kameras darbība sliktākos gaismas apstākļos
    • Ar šādu cenu būs traki grūti atrast pircējus
    Prātīgs, nobriedis, piezemēta dizaina flagmanis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    10
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    8
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SS...
    10.07.2020 07:29

    Sony trubu nekad vairs !!! Bija savulaik Z3 modelis. Uzbūve O.K., bet tā kamera ! Paši ražo labus sensorus, bet sajūgt kopā ar programmatūru nespēj !
    Nesaprotu, kā par tādu kameru 1200 eiras vērtam aparātam var ielikt 8 balles ?!?!?!

    Edgars Briedis
    10.07.2020 20:20
    Reply to  SS...

    Tikko kā Z3 bija iznācis un Samsung vēl drusku atpalika, kamera tam bija laba, jo tirgū īsti konkurences nebija, ja pareizi atceros. Katrā ziņā daudz labākas bildes sanāca, par iPhone 6 Plus, ar kuru varēju salīdzināt ikdienā.

    Last edited 3 years ago by Edgars Briedis
    KKTK
    10.07.2020 08:56

    Tā kā man ir īsts fotoaparāts un “kedā” fotoaparātu es nemeklēju, tad pilnīgi jūtu, kā pēc gada, pusotra šis būs mans nākošais telefons. Papagaiļi arī pilnīgi neinteresē, bet tas garais ekrāns gan tagad liekas stilīgs.

    Last edited 3 years ago by KKTK
    Dzintars
    10.07.2020 10:02

    Var piekrist raksta autoram saistībā ar agrākajiem Z2 un Z5. Abi telefoni ir bijuši agrāk un sanācis tos izmantot daudz un dikti, telefoni tiešām forši. Z5 joprojām griežas bez problēmām. Bet nu jāsaka, pēc Z5 uznāca apnikums no Sony telefoniem. Cenas ziņā šis domāju, ka lielu popularitāti neiegūs, konkurētspēja ir gana liela šobrīd.

    Edgars Briedis
    10.07.2020 20:18

    Savulaik esmu 3 dažādus Sony aparātus pircis / lietojis, un visās reizēs iemesls bija kamera, kas tajā laikā (Z2, Z3), manuprāt, bija labākā, vai tuvu tam. Īpaši spēja labi saķīmiķot bildes sliktā apgaismojumā. Šodien man nav neviena argumenta, lai es ņemtu Sony. Ja būtu jāpērk androīds, domāju, ka ņemtu kādu no Samsungiem.

    10.07.2020 21:37

    Man šobrīd ir Xperia 5 ko paņēmu uz atvērto līgumu (ņēmu jo līdzi nāca Sony bezvadu austiņas) telefons jau ir nolikts kastē un gaida kad beigsies atvērtais līgums. Telefonu nevarēju izturēt vairāk par 4. Mēn. Mīnusi – 1. nospiedumu sensors malā strādā briesmīgi tas nostrādā katru trešo reizi, ja rokas ir mitras vispār nestrādā. 2. Pēc 2. Men telefons sāka bremzēt un nebija vairs tik plūdens. 3. Sony launchers ir briesmīgs atrast neko nevar un meklētājs strādā slikti. 4. Telephoto kamerai visu laiku bija problēmas ar fokusēšanos jo jābūt super labiem apstākļiem, ja nē viss ir izplūdis. Labā gaismā bildes labas, bet kad tās pietrūkst neglābj pat Lightroom. 5. Bieži pazūd wifi vai vispār internets. 6. Spēlējot pat Angry birds tas uzkarsa un bremzēja. Es noteikti ieteiktu izvēlēties citu telefonu, jo Sony vajag uztaisīt update arī softwear viss ir novecojis. Šobrīd man ir Samsung S10 plus un tas noteikti ir labāks telefons. Samaksājot atdzītam fotogrāfam par reklāmu kamerai, kas dzīvei nemaz nav laba nevar prasīt par telefonu 1200 Eur piekarinot Mark II birku…

    Kursors.lv
    11.07.2020 07:54
    Reply to  K. Johansons

    Paldies par plašo komentāru!

    Alberts Kviesis
    13.07.2020 15:16

    Paldies par apskatu, ilgi gaidīts LV valodā! Jūsu viedoklis mums ir patiešām svarīgs

    Alberts Kviesis
    13.07.2020 15:32

    Ir XZP, vienu klasi laikam virs Xperia 5. 2017.g. pirkums. Priecē LV valoda un pareizrakstības rīks. Pēc nepilnu 3 gadu lietošanas nebremzē. Baterija turas stabili 2 dienas. Lādējas lēni, nav bezvadu lādētājs. Korpuss XZP labs, vienlaikus sudrabotās malām sāk ārdīties spīdīgais hroms ap foto uzņemšanas ārējo pogu, kas fiziski lietota salīdzinoši reti. Platas malas dēļ frontāliem stereo, kas praksē pat teiktu, ka ir ērtāk par pilna ekrāna priekšējo paneli. Turot rokās netiek aizķēpāts ekrāns. Foto kvalitāte uz 7/10, salīdzinot mūsdienās. XZP ir 1 kamera, kas ir labi, jo atkrīt ķīmiķošana. Par WiFi konfliktu ar tīklu piekrītu. Gadās, ka XZP vēlas mājas tīklā pieslēgties ar jau eksistējošu IP adresi (ja tīklā ir kādas 5-10 ierīces), tādēļ tīkls uzkaras uz ‘?’. Visādi citādi tika pirkts uz juridisko personu, kopumā apmierina. Bērniem labāk patīk iphone 8 (un uz augšu), jo kaut kādu mārrutku pēc, ja viens pirksts atrodas uz Sony XZP ekrāna (piemēram turot rokās, tiek aizskarta ekrāna aktīvā zona), tad tālrunis neveic nekādas citas darbības, kamēr pirmais pirksts ir tur, kur viņš ir. Varbūt tikai mērogošanu atļaus. Šī iemesla dēļ platās malas drusku disciplinē. Kā ir ar citiem androīdiem? Arī 10-pirkstu sensors izliekas miris, ja turam to rokās, kur pirmais pirksts ir… Read more »

    johny
    14.07.2020 10:47

    Izklausās pēc kkāda kabatas režīma..Nu, lai kabatā baksot telefonu neatbloķē un neaizsūti kādam kādu muļķību.

    Reklāma
    Prātīgs, nobriedis, piezemēta dizaina flagmanis.Sony Xperia 1 II apskats - beidzot pilntiesīgs Sony flagmanis