Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi 10 5G apskats – kādreizējais budžeta klases ražotājs premium segmentā

    Samocītā Eiropas cena nespēlē par labu Mi 10 5G.

    Jaunākie raksti

    Traks gads iegriezies visās jomās, bet jo īpaši šis gads jau ilgāku laiku izceļas ar viedtālruņu cenu augšanu, kas īpaši izteikta ir augstāko plauktiņu modeļiem. Kas vainojams? Daži saka, ka it kā Snapdragon 865 procesors tiekot uzspiests tikai kopā ar dārgu 5G modemu, citi vaino Huawei nespējā tikt veiksmīgi galā ar sankciju ierobežojumiem.

    Šodienas varonis Xiaomi ir gājis visai interesantu, bet ne unikālu ceļu – lai Xiaomi zīmolu padarītu glaunāku un dārgāku, tika atdalīts Redmi zīmols. Tātad Xiaomi tagad ir dārgais, bet Redmi ir lētāks zīmols. Ko tas izsaka Xiaomi viedtālruņu tīkotājiem? Tikai to, ka Xiaomi Mi 10 5G cena ir nejauki pietuvojusies OnePlus cenu latiņai – Mi 10 5G tīmekļa veikalos apskata tapšanas laikā maksā ap 800 eiro, kas arī bija plānotā Eiropas cena.

    Vismaz “uz papīra” Mi 10 5G radītāji ķeksīšu salikuši visās svarīgākajās ailītēs – Mi 10 5G ļoti atgādina OnePlus 7T Pro un 8 Pro viedtālruņu galvenās iezīmes ar nelielu Samsung Galaxy S20 Ultra piejaukumu. Cena Mi 10 5G gan palikusi uz kopējā flagmaņu cenu fona drīzāk piezemēta, bet no Xiaomi vismaz es nebiju gaidījis 800 eiro modeli.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, MIUI 11
    • Ekrāns: 90 Hz, 6.67 collu Super AMOLED 1080 x 2340, 19.5:9 malu attiecība, ap 386 ppi, Corning Gorilla Glass 5 skrambu drošs ekrāns, HDR10+, DCI-P3 atbalsts
    • Procesors:  Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 8 GB + 128 GB/ 256 GB un 12 GB + 256 GB (UFS 3.0)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, aptX HD, aptX Adaptive), 4G + 5G
    • Kameras: četru kameru sistēma – 108 megapikseļi, f/1.7, 25 mm (wide), 1/1.33″, 0.8µm, PDAF, OIS; 13 megapikseļi, f/2.4, 12 mm (ultrawide); 2 megapikseļi, f/2.4 makro; 2 megapikseļi, f/2.4 dziļuma sensors
    • GPS: ar dubultās uztveršanas A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna aizsargstikla, ātra akumulatora uzlāde ar 30W un arī 30W bezvadu lādēšana, 10W reversā bezvadu lādēšana, NFC, USB 3.1 Type-C
    • Izmēri un svars:  162.5 x 74.8 x 9 mm, 208 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4780 mAh
    • Krāsas:  Coral Green, Twilight Grey, Peach Gold
    • Cena: tīmekļa veikalos apskata tapšanas laikā cena ir ap 750… 800 eiro

    Izskats un uzbūve

    Xiaomi Mi 10 5G nekādus dižos dizaina baudījums vai ko unikālu sagatavojis mums nav, bet pavisam noteikti viedtālrunis ir uzbūvēts pēc augstākajiem industrijas standartiem – liekts stikls priekšā, liekts stikls aizmugurē. Krāsas pieejamas trīs, tās visas vismaz reklāmās izskatās iespaidīgi. Ar 6.67 collu Mi 10 5G nav neko gigantisks, bet tas ir visai smags, ar 208 gramiem Mi 10 5G ir viens no šī gada smagsvariem. Smagāks ir tikai Galaxy S20 Ultra un Huawei P40 Pro svēra 209 gramus. Toties ražotājam izdevies Mi 10 5G pareizi izsvarot, attiecīgi nav sajūtas, ka viedtālruni gribētu pārgāzties pār plaukstu vai kā citādi rokā justies neveikli. Tātad viedtālrunis ir smags, bet ne neveikls.

    Reti to uzsveru, bet šoreiz jāsaka, ka ļoti patīkami darbojas Mi 10 5G pogas, viedtālrunim, protams, nav 3.5 mm austiņu pieslēgvietas, bet komplektā līdzi tiek dota pāreja no USB Type-C uz 3.5 mm austiņu pieslēgvietu. Viedtālrunim ir stereo skaļruņi un pat infrasarkano staru raidītājs, lai Mi 10 5G varētu izmantot kā tālvadības pulti.

    Sveiciens Huawei jau uzlikts uz Mi 10 5G iepakojuma

    Aizmugures daļā ir salīdzinoši neliels kameru izcēlums, bet tas noteikti ir pieticīgāks par Huawei un Samsung flagmaņos redzēto. Te gan jāsaka, ka Xiaomi Mi 10 5G kameras pat “uz papīra” ir mazāk spējīgas, jo telefoto kameras vietā ir čābīga 2 megapikseļu makro kamera. Un tas vēl ir maigi sacīts. Ja kāds man dotu vaļu, teiktu, ka Xiaomi Mi 10 5G 2 megapikseļu makro kamera ir pilnīgs mēsls, zemē nomests laiks un materiāls.

    Var manīt, ka Xiaomi izdevies naudiņu sataupīt uz ekrāna rēķina – Mi 10 5G uzstādīts 6.67 collu liektu sānu AMOLED ekrāns, bet tam ir salīdzinoši zema 1080 x 2340 punktu izšķirtspēja, tādējādi Mi 10 5G pamatīgi iepaliek aiz pārējiem šī gada flagmaņiem, kas aprīkoti ar QHD+ izšķirtspējas ekrāniem. Tiek apgalvots, ka Mi 10 5G ekrāns prot attēlot DCI-P3 krāstelpu, tam ir HDR10+ atbalsts ar 1120 cd/m² maksimālo spilgtumu. Patīkami, ka Mi 10 5G ticis pie 90 Hz ekrāna, tātad tas ir līdzvērtīgs pagājušā gada OnePlus 7 Pro/ 7T Pro modeļiem. Netiek gan skaidri pateikts kurā tieši mirklī 90 Hz ir aktīvi, bet laikam jau visu laiku saskarne darbojas ar 90 Hz, vismaz par to liek noprast iestatījumi.

    Viedtālruņa ekrānam ir neliels Infinity-O tipa caurumiņš pašiņu kamerai, tas izvietots stūrī, kā arī filmu baudīšanai caurumiņš netraucēs, jo filmas parasti ir ar 16:9 malu attiecību, kamēr Mi 10 5G ir redzami garāks ekrāns (19.5:9), tātad caurumiņš paliek melnajās malās.

    Aiz ekrāna aizsargstikla izvietots optiskais pirkstu nospiedumu sensors, tas ir visai ātrs, bet šķiet, ka OnePlus 8 Pro sensors tomēr darbojās ātrāk. Samsung te noteikti pat netuvojas ātrumam un nolasīšanas precizitātei ar saviem ultraskaņas sensoriem.

    Kopumā man jāsaka, ka rokā Mi 10 5G dikti atgādina Huawei P40 Pro – abi viedtālruņi ir vienlīdz smagi, līdzīgos ekrāna izmēros un biezumā.

    Mi 10 5G jaunums ir uzlabota viedtālruņa vibrācija, ko Xiaomi pats dēvē par lineāru vibromotoriņu. Te tiešām jāsaka, ka pirmo reizi uzreiz nedevos uz skaņas iestatījumiem, lai atslēgtu vibrācijas rakstot un pirkstu nospiedumu reģistrēšanai. Viedtālrunim ir stereo skaļruņi, viens no tiem ir Mi 10 5G lejasdaļā, otrs – augšdaļā. Skan tiešām kā stereo, jo skaļruņi nav blakus, un pat tīri labi skan.

    Man par nelielu, bet nenoliedzami patīkamu pārsteigumu Mi 10 5G iepakojumā atradās koverītis, kas viedtālruni pasargā un padara mazāk slidenu. Diemžēl ražotājs sevi nav apgrūtinājis ar IP mitruma un putekļu noturības reitinga iegūšanu, kas bija milzu pārmetums OnePlus laikā, kad OnePlus flagmaņi sāka kļūt arvien dārgāki. Pats Xiaomi uzskata, ka ar kaut kādu P2i pārklājumu ir gana, lai pasargātu viedtālruni no netīšiem ūdens šļakstiem. Iemērkt ūdenī viedtālruni nekādā gadījumā nedrīkst. Nu nezinu vis… šādā cenu kategorijā tomēr prasītos nopietnāku pieeju izturībai.

    Saskarne

    Mi 10 5G izmanto šobrīd MIUI 11 saskarnes versiju, bet pie MIUI 12 viedtālrunis tiks kaut kad drīzāk uz rudens pusi. Pirmie pie MIUI 11 saskarnes tiks Mi 9 sērijas modeļi. Protams, kāds teiks, ka Xiaomi saskarne ir ne līdz galam nostrādāta, tā nav diez ko ērta, bet man ir jāatzīst, ka vismaz šobrīd man pret MIUI 11 saskarni pārlieku lielu pretenziju nav.

    Lielākās problēmas, ar ko saskāros Mi 10 5G izmantošanas un izmēģināšanas laikā, bija paziņojumi no dažām lietotnēm. MIUI 11 saskarne perfekti tiek galā ar ļoti populāro lietotņu paziņojumiem – WhatsApp, Google Messages, Facebook Messenger un citas lietotnes tika korekti atpazītas, tām viss arī korekti darbojās. Bet, piemēram, Slack lietotnes paziņojumi un skaņas signāli bija nobloķēti. Visai ilgi būros cauri līdz atradu, ka katrai mazāk zināmai lietotnei atsevišķi var nākties aktivizēt paziņojumus. Nedaudz var nākties parakties līdz atrodi iespēju ekrānpogas samainīt vietām, bet te arī piedzīvojumi ar nedaudz eksotisko saskarni beidzas.

    Vēl viena nedaudz dīvaina parādība ar Mi 10 5G bija Bluetooth austiņu skaļuma regulēšana – dažas austiņas iespējams regulēt no viedtālruņa (to skaļuma iestatīšana arī ir saistīta ar saskarnē parādīto skaļuma līmeni), bet dažas Bluetooth austiņas skaļumu spēja pagriezt lielāku un mazāku daļēji ar pogām uz pašām ausīm, daļēji saskarnē – maksimālo skaļumu var iegūt tikai tad, ja saskarnē un arī ar pašu austiņu pogām uzgriezīsi uz maksimumu.

    Jāuzmanās ar pieejas tiesībām, jo MIUI 11 saskarne ne vienmēr prot paprasīt minimālo pieeju klāstu, kad startē lietotni pirmo reizi. Piemēram, jau minētais WhatsApp nepaprasīja pieeju kontaktiem, tāpēc neviens telefona numurs netika saistīts ar vārdu un uzvārdu. Grupu nosaukumi gan rādījās. Tad jāiet lietotnes iestatījumos, jāpiešķir nepieciešamās pieejas.

    Mi 10 5G pastāv iespēja izvēlēties starp 60 Hz un 90 Hz ekrāna atsvaidzes darbības ātrumu, tā kā ekrāna malas ir noliektas, ir arī iespēja aktivizēt vairāku līmeņu (platuma) aizsardzību pret netīšiem ekrāna sānu skārieniem ar plaukstu. Šī aizsardzība gan nav vieda – tu vienkārši atspējo ekrāna sānu reakciju uz jebkādiem skārieniem. Samsung un citi tomēr šo realizējuši veiksmīgāk.

    Reklāmas vismaz Eiropā MIUI 11 saskarne vairs nedemonstrē, arī rūpnīcā jau uzstādītās lietotnes nekādas reklāmu pazīmes neizrādīja.

    Veiktspēja

    Xiaomi aplaimojis Mi 10 5G ar pilnu labumu komplektu – jaunākais Qualcomm Snapdragon 865 procesors ar 5G, moderna LPDDR5 RAM atmiņa un ļoti ātra UFS 3.0 iebūvētā atmiņa. SD atmiņas karti gan nevarēsi pievienot, toties Mi 10 5G ir Wi-Fi 6.

    Xiaomi apgalvo, ka Mi 10 5G izmantota viltīga dzesēšanas sistēma ar grafītu, grafēnu un citiem ultramodernajiem trakumiem. Tāpat viedtālrunim esot veseli deviņi siltuma sensori, kas izvietoti pie procesora, akumulatora un citām karstošām viedtālruņa detaļām. Tiek pat apgalvots, ka tas palīdz noturēt Mi 10 5G temperatūru par aptuveni 10 grādiem zemāku, kad to salīdzina ar iepriekšējo modeli. Man gan jāsaka, ka visi centieni nav vainagojušies uzskatāmiem panākumiem, jo tāpat Mi 10 5G ir tendence jūtami karst (ne silt, bet karst), kad spēlē spēles un arī ilgstoši filmē augstākā izšķirtspējā. Te gan varētu pieļaut, ka uzlabotā dzesēšanas sistēma novada labāk siltumu prom no viedtālruņa detaļām, attiecīgi siltumam kaut kur jāpaliek, un tas ir vairāk jūtams ar rokām uz tālruņa korpusa.

    Spēlītēs (PUBG Mobile, Call of Duty Mobile) Mi 10 5G darbojas vienkārši fantastiski, bet internets saka, ka minētās spēles vairāk par 60 kadriem sekundē nedod un attiecīgi no 90 Hz ekrāna nav jēgas, kā arī procesors netiek tik ļoti noslogots. Ir vairākas 90 Hz un 120 Hz atbalstošas spēles, bet kaut kā nepratu Mi 10 5G palaist GameBench lietotni, tāpēc sīkāk par viedtālruņa spējām atainot katru konkrētu spēli ar augstāku kadru nomaiņu nevarēšu komentēt. Vienkārši jāzina, ka ja spēle prot darboties ar 90 kadriem sekundē OnePlus viedtālruņos, tad tas vēl nenozīmē, ka tā pati spēle darīt to pašu Xiaomi viedtālrunī ar 90 Hz ekrānu.

    Sintētiskās veiktspējas lietotnēs Mi 10 5G pilnīgi visur piekāpjas OnePlus 8 Pro, arī Samsung Galaxy S20+ un Ultra ir ātrāki sintētiskās veiktspējas testos, bet Huawei P40 Pro piekāpjas Mi 10 5G priekšā. Te gan jāsaka, ka P40 Pro procesors drīzāk izskatās pēc nedaudz virstaktēta pagājušā gada procesora, nevis pēc jaunas tehnoloģijas.

    Akumulators

    Mi 10 5G ir milzu ietilpības 4780 mAh akumulators ar visiem labumiem – ar 30 W ātro uzlādi, ar Qualcomm Quick Charge 3.0 atbalstu, ar 30 W bezvadu uzlādi un pat 10 W reverso bezvadu lādēšanu. 30 W bezvadu uzlādi gan var sasniegt tikai ar paša Xioami radīto bezvadu lādētāju, bet ar Qi lādētājiem Mi 10 5G uzlādi veiks lēnāk. Reversā lādēšana paslēpta iestatījumos, kas nav super ērti.

    Mi 10 5G noteikt ir viens no ilgdzīvošanas čempioniem.

    Viens no skaļruņiem ir augšpusē

    Kameras

    Mi 10 5G ir laikam vienīgais šī gada flagmanis, kas ignorē telefoto objektīvu. Šī gana ievērojamā nianse jau sašķēlusi Mi 10 5G potenciālos pircēju divās nometnēs – vieni nemaz negaida telefoto objektīvu, jo tas ierasti nemaz nav tik ļoti kvalitatīvs, kamēr citi šo trūkumu izceļ visu laiku. Bet telefoto objektīva neesamība nav sliktākais šajā viedtālrunī.

    Xiaomi kā vienu no lielākajiem Mi 10 5G uzsver 108 megapikseļu galveno kameru, kas jau ir redzēta Samsung Galaxy S20 Ultra. 108 megapikseļu galvenā kamera izmanto ievērojama izmēra 1/1.33 collu gaismjutīgo sensoru ar optisko attēla stabilizāciju un f/1.7 objektīvu. Pēc noklusējuma Mi 10 5G kamera darbojas ar 25 megapikseļiem, lai arī vienkārša matemātika norāda, ka tā saucamajam 4-in-1 oversampling procesam būtu jārada 27 megapikseļu attēlu.

    Mi 10 5G ir 10x digitālais palielinājums, kamēr citi šī gada flagmaņi piedāvā aptuveni 3x optisko palielinājumu, kā arī aptuveni 5x līdz 10x hibrīdo attēla palielinājumu, iegūstot tīri lietojamas fotogrāfijas. Diemžēl Mi 10 5G 10x digitālais palielinājums veido visai manāmus artefaktus, samazinātu detalizāciju un krāsu kropļojumus. Šis nekādi nav salīdzināms ar konkurentu hibrīdo attēla palielinājumu.

    Platleņķa objektīvs nav izmantojams sliktākos gaismas apstākļos, jau krēslā tas rāda gandrīz pilnīgi melnu bildi.

    Diena:

    Lielākais pozitīvais pārsteigums man ir par Mi 10 5G krāsu attēlošanu, kas ik pa laikam ir Xiaomi klupšanas akmens. Es pats ikdienā izmantoju Mi 9 modeli, kam ir tieksme ik pa laikam taisīt absolūti vājprātīgas krāsas. Ja attēli sāk kļūt pavisam nebaudāmi, nāksies atslēgt HDR, bet šis nav pirmais viedtālrunis, kas neprot saprātīgi izmantot automātisko HDR.

    Pēcpusdienas pretsaule auto režīmā:

    Par kaut kādu ekstra izmeklētu fotografēšanu ar Mi 10 5G sliktākā gaismā vari teju aizmirst, jo viedtālruņa automātiskais režīms gandrīz neatšķiras no nakts režīma. Iespējams, nakts režīmā parādās nedaudz labāka detalizācija, kā arī dažkārt Mi 10 5G nemēģina pārgaismot kadru, tomēr neko dižu klāt nakts režīms nedod. Nedaudz zemāk pievienoti auto režīma un nakts režīma salīdzinājumi. Fotogrāfijas uzņemtas tik tumšā paksī, kur ar aci redz nedaudz labāk par platleņķa kameru, bet tāpat Mi 10 5G pārējās kameras rāda gaišāku bildi par to, ko redz acs.

    Makro kamera pret galveno kameru:

    Makro kamera darbojas kaut cik pieņemami (tā ka nereibst galva skatoties virsū bildēm) tikai tad, ja ir lieliski gaismas apstākļi, bet 2 megapikseļi mūsdienām ir neiedomājami maz. Kāpēc nevarēja 13 megapikseļu kamerai piešķirt makro foto iespējas? Laikam jau tāpēc, ka gribējās uzstādīt četras galvenās kameras, nevis tikai trīs. Te pat jāsaka, ka arī ceturtā kamera nav īsti kamera, bet dziļuma sensors, lai veidotu mākslīgu fona izpludinājumu portretos.

    Auto režīms tumsā darbojas sekojoši (platleņķa kamera neredz neko):

    Nakts režīms tumsā:

    Kopumā jāsaka, ka kameras ir gājušas uz priekšu, ja tās salīdzina ar Mi 9 modeli, bet kameras noteikti neatsver Mi 10 5G 800 eiro cenu. Xiaomi slimo ar to pašu slimību, kas ir OnePlus, kad cena iet pa priekšu kameru spējām. Jā, Mi 10 5G ir aptuveni 100 eiro lētāks par OnePlus 8 Pro, bet OnePlus 8 Pro ir jēdzīgāks nakts režīms, ir saprātīgas kameras un nav saskarnes problēmu.

    Šeit man jāsaka, ka aptuveni gadu vecākajā Xiaomi Mi 9 modelī kameras šķita varbūt ne labākas (kvalitatīvākas), bet noteikti sabalansētākas. Mi 9 gan diemžēl nevienai kamerai nav optiskās attēla stabilizācijas, bet Ultrawide kamerai ir gana liels retums – labs autofokuss.

    Mi 9 Mi 10 5G
    Galvenā (wide) 48 MP, f/1.8, 27mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, lāzera AF 108 MP, f/1.7, 1/1.33″, 0.8µm, PDAF, OIS
    Telefoto 12 MP, f/2.2, 54mm, 1/3.6″, 1.0µm, PDAF, 2x optiskais zoom nav
    Ultrawide 16 MP, f/2.2, 13mm, 1/3.0″, 1.0µm, PDAF 13 MP, f/2.4, 12mm
    Makro nav 2 MP, f/2.4
    ToF nav 2 MP, f/2.4

    Nobeigumā

    Xiaomi Mi 10 5G diemžēl cieš no nejēdzīgas cenas Eiropā, jo Ķīnas Mi 10 5G versija maksā aptuveni 520 eiro, kamēr pie mums Mi 10 5G papildu ticis tikai pie Google servisiem un 800 eiro cenas. Protams, šāda cenu starpība uzreiz atspēlējas, kad Mi 10 5G tiek salīdzināts ar konkurentiem līdzīgā cenā. Par 600 līdz 650 eiro Mi 10 5G būtu varbūt ne ideāls, bet gana iekārojams pirkums. 800 eiro cenas veidošanos ir ļoti grūti izprast.

    Lielākie Mi 10 5G konkurenti varētu būt jau minētais OnePlus 8 Pro vai OnePlus 8, kā arī Realme X50 Pro 5G, kas arī ticis pie Snapdragon 865 procesora. Ap 800 eiro pieejams arī Samsung Galaxy S20 (apskata tapšanas laikā pie LMT maksā 799 eiro), ap 660 eiro maksā Samsung Galaxy Note 10 Lite, Apple iPhone 11 64 GB maksā tikai 50 eiro vairāk par Mi 10 5G, bet vienā cenā ar Mi 10 5G ir Samsung Galaxy Note 10.

    Manās acīs lielākie plusi ir jēdzīgs ekrāns ar iespēju pārslēgties starp 90 Hz un 60 Hz, viedtālrunim ir lielisks akumulators ar ātru vada un bezvada uzlādi. Tāpat pievilcīga likās stereo skaņa. Kameras un veiktspēja drīzāk vērtējama kā viduvēja (makro kamera būtu jāaizlīmē ar zilās izolācijas lentas gabalu un jāaizliedz šo modeli reklamēt kā četru kameru viedtālruni), bet sliktais parametrs ir cena, kas Mi 10 5G nostāda neveiklā situācijā pret citiem Eiropā pieejamiem viedtālruņiem, kuriem nemaz nevajadzēja konkurēt ar Mi 10 5G.

    Patika

    • forša uzbūve, citi flagmaņi nekur nav priekšā
    • spilgts ekrāns (varēja būt augstāka izšķirtspēja)
    • ļoti ātra vada un bezvadu uzlāde
    • ietilpīgs akumulators
    • pieklājīga ātrdarbība
    • saskarne kļūst lietojama

    Ne tik ļoti patika

    • faktiski divas visai viduvējas kameras
    • nav jēdzīgas mitruma aizsardzības
    • brutāla aizsardzība pret ekrāna malu netīšiem skārieniem
    Samocītā Eiropas cena nespēlē par labu Mi 10 5G.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    5
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    5
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ainārs
    16.06.2020 09:54

    Jā, nu, Mi10 un 10 Pro izziņošanas brīdī likās ļoti sakarīgi un simpātiski telefoni, līdz tika izziņota cena Eiropā. Es nespēju saskatīt pilnīgi nevienu argumentu, lai vienādā/līdzīgā cenu kategorijā izvēlētos Mi10 nevis S20 sēriju, P40 sēriju vai OnePlus 8 sēriju. Un, ja vēl tā cena visur būtu vienāda, bet nē, mums jāmaksā par 30% dārgāk, jo esam Eiropā, šādas izkropļotas cenu politikas dēļ vien jau negribas pat virsū uzņēmuma produkcijai skatīties.
    Domāju, neba nu velti to pašu Mi10 Pro ~2 mēnešus pēc izlaišanas var iegādāties vien uz vienas rokas pirkstiem skaitāmos internetveikalos – noieta tam par šādu cenu Eiropā vienkārši nav un nebūs. Kad maksās 500 eiro, padomāšu.
    Mi10Pro kamera gan slavēta stipri vairāk kā parastajam modelim, izlaišanas brīdī bija pat pirmajā vietā Dxomark.

    1021
    16.06.2020 10:26
    Reply to  Ainārs

    800 eiras 520 vietā ir par 57% dārgāk, nevis 30%……

    1021
    16.06.2020 10:28

    Ultrawide kamerai ir gana liels retums – labs autofokuss….kurš tai ir vismazāk vajadzīgs; jo platāks leņķis jo lielāks asuma dziļums kas precīzu fokusēšanos padara par nekritisku.

    1021
    16.06.2020 11:06
    Reply to  Artis Ābols

    Protams, par šo naudu jebkura kamera bez AF būtu ekstravagances kalngals, lai neteiktu – neģēlība.

    Ieinteresētais
    17.06.2020 15:15

    Man arī šogad bija doma pirkt jaunu telefonu, cerēju uz Mi10. Sievai pagājušajā gadā uzdāvināju Mi9, atsauksmes tikai tās labākās. Tomēr Mi10 cena visu izteica un nopirku Realme X2 pro. Meitas vispār uz Iphone XR pārgāja cena tagad tīri patīkama un ir ūdens un putekļu aizsardzība. Domāju, ka Xiaomi jaunā cenu politika flagmaņu segmentā ir visai greiza un nepareiza.

    1553
    17.06.2020 15:53

    Šļakatu droši ir pat lētākie xiaomi…ja nu akurāt vajag ūdenslīdēja telefonu….

    Time
    17.06.2020 22:20

    Un kārtējais neobjektīvais raksts :D čaļi nu reāli, beidzat mocīties uzrakstat sponsored by abolgrauzis com un taisat rakstus :) nu nemākat rakstīt, lēts līmenis.

    17.06.2020 22:26
    Reply to  Time

    Kā tiek definēts dārgs līmenis? Būs meistarklase? :)

    Time
    17.06.2020 23:52

    Dārgs līmenis, ir tad, ka vērtējums ir objektīvs, tas ir pirmais, tāpat kā jābūt iezīmēm kopējām aprakstot telefonus, iesaku piemēram aizej paskaties, kādas visos apskatos kamerām piemēram saliktas atzīmes, apskaties un es iemetīšu video salīdzinājumu, kur labi redzams, ka šīs lapas abolgraužiem ir maz sajēgas par kamerām un to, kā tās strādā. Nesaku, ka šim telefonam ir super kamera, bet 5i tā noteikti nav pelnījusi, 6 vēl piekristu. Tajā pat laikā aizej paskaties iegrauzeņa SEūda un Proškas kameras atzīmi, pirmā atpaliek pat no redmi not 8 pro, otrā nebūt nav labākā, tad aizej paskaties OnePlus atzīmi kamerai :)
    Nākošais, iesaku ievērtēt kopumā kā vērtē telefonus un dizainus, piemēram, ja vienam telefonam sakat, biezas apmales ekrānam ir slikti, tad kā tas nākās, kad citam, kuram tās ir biezākas, bet toties ienes baosiku jau tiek sauktas par super dizainu par, kuru var prasīt milzu cenu :)

    Sanāk, melna krāsa ir laba, bet ja citam melna, slikti kaut kādi dubultie standarti.

    18.06.2020 07:35
    Reply to  Time

    Kas ir domāts “grauzenis”, jaunākie iPhone sākot no X modeļa?

    Kursors.lv
    17.06.2020 22:54
    Reply to  Time

    Kas konkrēti tev šajā apskatā nešķiet objektīvs? Aiziet, pa punktiem.

    Time
    17.06.2020 23:55

    Kko man likt prasīt saukt pa punktiem, varēsi tikai tad, kad nepielietosi dubultos standartus, būsi objektīvs un PATS atbildēsi uz jautājumiem, kurus Tev uzdevu, kkā vēl tos neesi atbildējis, tāpēc nesprēgā :). Kkā nozudi, kad piedāvāju saderēt, ka atvedīšu X grauzeni, kurš lago (lai gan apgalvoji, ka IOS on grauzeņi nelago), kaut kā toreiz pazudi un klusi aizvēries.

    Tiešām liels lūgums bez dubultajiem standartiem, citādi tas pēdējā laikā pārāk bieži.

    Kursors.lv
    18.06.2020 00:15
    Reply to  Time

    Parādi man, kad un kur esmu tiešā tekstā teicis, ka absolūti nekad un neviens Apple produkts nevar būt ar problēmām?

    Tiešām liels lūgums bez liekas muldēšanas un par tēmu, citādi tas pēdējā laikā pārāk bieži.

    Rudolfs
    18.06.2020 08:58
    Reply to  Time

    Manuprāt pat ļoti objektīvi. Būsim reāli, izvēloties Xiaomi, ir jānāk līdzi cenas ieguvumam. Iepriekš vēl Xiaomi izcēlās ar lielākām baterijām un vēl kādiem sīkumiem, bet nu paliek tikai cena. Šeit cenas nav un attiecīgi pārējam īsti pat nav nozīmes.

    Oskars
    18.06.2020 15:41

    Nezinu, kaa ar Xiaomi MIUI interfeisu sobrid, bet neslepshu, ka kjiniskais reizem leca aaraa. Varbut tagad Global ROM ir iznjemts liekais. Par reklemam, varbut Latvija vel nav so davanu no Xiaomi sanjemusi, bet UK reklamas ir gan.

    Andito
    10.07.2020 12:05

    Aprakst interesants, bet īsti nesaprotu, kapēc autors visu laiku Šo modeli mēģina salīdzina ar OnePlus, Samsung un Huawei PRO modeļiem nevis atbilstoši parastajām versijām. Īsti nesanāk korekts salīdzinājums.

    Paldies par rakstu.

    Valters
    11.02.2021 19:20

    Ja konkrēti par hiaomi tad neieteiktu neatbilst parametriem kas ir norādīts.pienemsim hiaomi ar 6gb ram strādā tāpat kā piemērs Huawei ar 4gb rams. Visi šie uzpūstie parametri ir tikai skaitļi.2x dzīvē palietoju šo brīnumu hiaomi.un paldies ne , būšu piekritējs vecam labām pārbaudītam vērtībām Samsung Sony un utt.par tādu hiaomi varētu būt sajūsmā cilvēks no laukiem vai cilvēks kas īsti neko nesaprot, tīri kā reklamē ierīces bāž acis kameras 3,4 muļķības, ka salīdzinājumā Samsung s sērija ar 1 kameru pat dabu labāku bildi un ar 12 vai 16pix kameru.tas nau ka agrāk bija kad jo vairāk pix jo labāka bija kamera, bet ne šoreiz , un reizēm liekas kad ražotājs nezin ko vairs piedāvāt.nobeiguma par dizainu praktiski visi pa lielam vizuāli vienādi.ja kādreiz ierīces vizuāli atšķiras un bija interesanti …tad tagad tas pietrūkst.

    Reklāma
    Samocītā Eiropas cena nespēlē par labu Mi 10 5G.Xiaomi Mi 10 5G apskats - kādreizējais budžeta klases ražotājs premium segmentā