Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Black Shark 4 spēlēm paredzētā viedtālruņa apskats

    Jaunākie raksti

    Xiaomi marta beigās papildināja viedtālruņu klāstu ar diviem Black Shark 4 sērijas viedtālruņiem – Black Shark 4 un Black Shark 4 Pro. Izskatās, ka Xiaomi nav nobijies no “4” izmantošanas nosaukumā, kā tas ir ar ASUS un nesen izziņoto ROG Phone 5.

    Xiaomi ar Black Shark 4 un Black Shark 4 Pro ieviesis visai negaidītu jaunumu, kur vienas sērijas viedtālruņi tiek pie dažādiem procesoriem. Black Shark 4 ir mazāk jaudīgs ar Snapdragon 870 procesoru, bet Black Shark 4 Pro modelis saņēmis jaudīgāko Snapdragon 888 procesoru. Tāpat arī atšķiras Black Shark 4 un Black Shark 4 Pro galvenās kameras – attiecīgi 48 un 64 megapikseļi.

    Reklāma

    Gan Black Shark 4, gan arī Black Shark 4 Pro ticis pie 6.67 collu 1080p+ ekrāna ar 144 Hz attēla atsvaidzi un 720 Hz skārienu reģistrēšanu. Abiem viedtālruņiem ir 120 W ātrā vada uzlāde un 4500 mAh akumulators. Tiek solīts, ka šāda uzlāde paveic savu darbiņu līdz 100% nieka 15 minūtēs. Tāpat jaunajā Black Shark 4 sērijā atradīsi arī 3.5 mm austiņu pieslēgvietu. Arī Xiaomi aprīkojis Black Shark 4 sēriju ar papildu pogām, šādu ideju jau otrajā paaudzē piekopj arī ASUS ar ROG Phone modeļiem.

    Pie mums šoreiz atbraucis Xiaomi Black Shark 4 viedtālrunis kopā ar Gamepad 3 un ļoti interesantu FunCooler Pro dzesētāju. Uzreiz pateikšu, ka Xiaomi Black Shark 4  Eiropā tiek solīts jūnija beigās. Turklāt pie mums sabijušais Xiaomi Black Shark 4 būtu laikam uzskatāms par demo ierīci, jo tam nedarbojas neviens veiktspējas tests un arī dažas iespējas vēl nav aktīvas, piemēram, FunCooler Pro dzesētāju paredzēts ar viedtālruni savienot ar Bluetooth, bet šis savienojums netiek no spēļu pārvaldīšanai paredzētās programmatūras puses akceptēts.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, Joy UI 12.5
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 144 Hz, HDR10+, 1300 cd/m² (peak)
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 870 5G (7 nm), astoņi kodoli: 1×3.2 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585, Adreno 650 video apakšsistēma
    • RAM: 6/ 8*/ 12 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB UFS 3.1, nav microSDXC atmiņu karšu lasītāja
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE, aptX HD), NFC, USB Type-C 2.0, 3.5 mm austiņu ligzda (24-bitu/ 192 kHz audio), 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs iemontēts bloķēšanas taustiņā sānā,  stereo skaļruņi, e-kompass, žiroskops
    • Kameras: aizmugurē: 48 megapikseļu f/1.8, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF; 8 megapikseļu f/2.2, 120˚ ultra platleņķa kamera; 5 megapikseļu f/2.4 makro kamera; LED zibspuldze; HDR; video – 4K@60fps, 1080p@60/120/240fps, 1080p@960fps. Priekšā – 20 MP, f/2.0, HDR, 1080p@30fps video.
    • Izmērs un svars: 163.8 x 76.4 x 9.9 mm, 210 g
    • Akumulators: Li-Po 4500 mAh, 120 W ātrā uzlāde, bet tikai 67 W lādētājs komplektā
    • Cena: BlackShark 4 8+128 539 eiro, BlackShark 4 12+128 599 eiro, BlackShark 4 12+256 639 eiro

    Izskats un uzbūve

    Viss norāda, ka šoreiz darīšana ir ar drīzāk vidējās klases viedtālruni, jo Xiaomi Black Shark 4 izmantotie materiāli nav dikti augstvērtīgi. Tie nebūt nav slikti, bet aizmuguri sedz kaut kāds mīksts, glancēti gumijots slidens materiāls. Šo materiālu ir visai grūti notīrīt no pirkstu nospiedumiem, bet visādi citādi tas šķiet gana izturīgs. Pieļauju, ka šis materiāls arī labi novada siltumu prom no akumulatora un procesora.

    Aizmuguri rotā nedaudz dīvaina paskata kameru modulis, kā arī aizmugure veido tādu kā 3D efektu.

    Xiaomi Black Shark 4 perimetru sedz melns alumīnijs, kas piedod viedtālrunim pamatīgumu un izturību. Laikam interesantākās fiziskās Black Shark 4 pazīmes ir īstenas papildu pogas spēlēm, kas nedaudz izšaujas no korpusa, kad pabīdi aktivizēšanas slēdžus. Pogu izbīdīšanu arī pavada skaņas efekti. Līdzīgas idejas papildu pogas ir arī ASUS ROG Phone modeļos, bet tās ir skārienpogas, nevis fiziskas pogas. Te es teiktu, ka uzvar Black Shark 4, bet vienlaikus šīs pogas liedz viedtālrunim tikt pie mitruma un putekļu noturības.

    Black Shark 4 ticis pie 3.5 mm austiņu pieslēgvietas, kas patiks spēļu baudītājiem, kā arī viedtālrunis tiek galā ar 24-bitu/ 192 kHz audio, kad izmanto vada austiņas. Nekāds jaudīgais pastiprinātājs gan nav iekšā šajā viedtālrunī, 80 omu austiņas skanēja tikai pie maksimālā skaļuma.

    Black Shark 4 komplektā līdzi nāk 67 W lādētājs, lai arī viedtālruni iespējams lādēt ar 120 W. Tāpat komplektā ir arī puscaurspīdīgs koverītis, bet tas ir arī viss.

    Īsts HDR ekrāns

    Black Shark 4 ir mūsdienām ne pārāk liels 6.67 collu AMOLED ar 1080 x 2400 izšķirtspēju (20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 144 Hz), kā arī tam ir HDR10+ ar 1300 cd/m² (pīķa) spilgtumu. Atliek vien atrast īstu HDR saturu (piemēram, YouTube dažādi dzīvnieciņi un citi raidījumi), pāriet pilnekrāna režīmā un HDR aktivizējas pats. Tiešām žēl, ka Black Shark 4 nav lielāka izmēra un izšķirtspējas ekrāns, tad tas izskatītos super iespaidīgi.

    Pats Black Shark 4 ekrāns ir plakans, tam ir visai plānas apmales, kas ir forši ikdienai, bet ne tik ērti, kad sāc spēlēt spēlītes.

    Grūti ar 100% pārliecību to pateikt, bet rodas sajūta, ka ekrāns pārklāts ar vēl agresīvāku tauku atgrūšanas kārtiņu, jo šķiet, ka pirksti nedaudz labāk slīd pār ekrānu, kad Black Shark 4 salīdzina ar OnePlus 8T un Samsung Galaxy S21 Ultra, kas bija pie rokas. Šis varētu palīdzēt spēlēs.

    Veiktspēja un programmatūra

    Ar šo sadaļu mums šoreiz būs pamatīgas problēmas, jo Black Shark 4 pie mums nonācis tādā kā demo versijā – neviena veiktspējas lietotne negāja un bija problēmas arī ar pašā viedtālrunī esošajiem papildu trikiem, kas atbild par aksesuāriem un spēļu ātrdarbību.

    Uz aci šķiet, ka Black Shark 4 darbojas vienlīdz ātri ar jau pieminētajiem OnePlus 8T un Samsung Galaxy S21 Ultra, bet tas varētu atpalikt no viedtālruņiem ar Snapdragon 888 procesoru atsevišķās spēlēs.

    Black Shark 4 saskarne ir nedaudz pārstrādāta Xiaomi un POCO viedtālruņos redzētā saskarne, bet šoreiz var just, ka viedtālrunis vēl nav pabeigts, jo daudzviet saskarne palikusi angļu un pat ķīniešu valodās. Nevaru šo pilnībā apgalvot, bet šķita, ka spēļu uzlabošanas programmatūra arī nedeva gandrīz neko, lai arī tā bija aktivizēta.

    Šajā sadaļā vairs nevēlos kavēties, jo Black Shark 4 ir acīm redzami zaļš un nepabeigts.

    Aksesuāri

    Pie mums šoreiz atbraucis Xiaomi Black Shark 4 viedtālrunis kopā ar Gamepad 3 un ļoti interesantu FunCooler Pro dzesētāju. Gamepad 3 ir tāds kā Nintendo Switch tipa spēļu kontrolieris, arī tas ir noņemams un Gamepad 3 pat ir iebūvēts žiroskops, ne tikai analogais džoistiks. Visi Gamepad 3 taustiņi ir ar pielāgojamām funkcijām, bet man ir jāsaka, ka Gamepad 3 ir par mazu manai rokai, nekādu kaifu vai ieguvumu spēlēs nejutu. Pašam Black Shark 4 arī ir atšaujamas fiziskas papildu pogas, tāpēc arī nemaz neprasās pēc džoistika.

    FunCooler Pro dzesētājs sākotnēji neradīja uzticamības sajūtu, jo tas ir pamatīgi biezs, kā arī nešķita, ka FunCooler Pro dzesētājs kaut ko jūtami spēs dot, bet kā es maldījos! Ja neskaita to, ka FunCooler Pro dzesētāju nākas nobarot no enerģijas avota ar USB Type-C vadu (no viedtālruņa tas neprot paņemt enerģiju), tad visādi citādi FunCooler Pro dzesētājs ir perfekts. Tam ir nelieli RGB efekti un mežonīga dzesēšanas spēja. Tas dzesē tik labi, ka pie 50% mitruma istabā tas gandrīz sāka noklāties ar kondensātu.

    Mērījumi ar infrasarkano staru termometru parāda, ka jau pēc minūtes dzesēšanas virsma sasniedz 10 grādus (istabā 22.5 grādi), bet pēc aptuveni divām minūtēm FunCooler Pro dzesētājs sasniedza 6.2 grādus. FunCooler Pro dzesētāja virsma arī ir pamatīga, tā nosedz gandrīz pusi no viedtālruņa aizmugures.

    FunCooler Pro dzesētāja izmantošana varētu nākt talkā spēļu spēlēšanas laikā, kad karst procesors un akumulators. Protams, tas nozīmē, ka uz viedtālruni visu laiku ies vismaz viens vai pat divi USB Type-C vadi, bet toties FunCooler Pro dzesētājs ir nobarojams no powerbankas, ja atrodies ārpus mājas.

    Teorētiski FunCooler Pro dzesētāju iespējams pārvaldīt ar Black Shark 4 uzstādīto programmatūru, bet pēc savienošanas ar Bluetooth dzesētājs negribēja saprasties ar programmatūru. Visticamāk, šis tiks salabots līdz Black Shark 4 nonākšanai pārdošanā Eiropā.

    Kameras

    Black Shark 4 ir trīs galvenās kameras – 48 megapikseļu f/1.8, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF + 8 megapikseļu f/2.2, 120˚ ultra platleņķa kamera + 5 megapikseļu f/2.4 makro kamera. Neviena no šīm kamerām nav īsti laba, tās man atgādina kameras, kas ir jaunajā ultra lētajā POCO M3 viedtālrunī, ko iegādājos savam skolnieciņam.

    Galvenā 48 megapikseļu kamera piedāvā 1x un arī 2x digitālo palielinājumu. Pie 2x palielinājuma šausmīgi zūd attēla kvalitāte sliktākos gaismas apstākļos. Nevajag 1x un 2x galvenā 48 megapikseļu kameras iespējas jaukt ar platleņķa kameru!

    Ja galvenā 48 megapikseļu kamera vēl ir ciešama, tad no pārējām kamerām nav nekāda labuma. 8 megapikseļu 120˚ ultra platleņķa kamera dažkārt veido nedaudz miglainus un redzami zemākas izšķirtspējas attēlus, turklāt šai kamerai patīk izmantot agresīvu kontrastu un attēla saasināšanu, bet tāpat nekas labs galā nav gaidāms. Wide kamerai arī ir bieži gadās izmantot citus baltās krāsas balansa iestatījumus.

    Makro kamera izskatās tīri labi, bet galvenā kamera tāpat dod smukāku dziļuma (ne)asumu un attiecīgi no makro kameras neredzu nekādu jēgu:

    Sliktākos gaismas apstākļos it kā var mēģināt izmantot nakts režīmu, bet arī tas ir vājš. Wide objektīvs sliktā apgaismojumā vispār nav izmantojams.

    Kopumā es teiktu, ka Black Shark 4 ir ļoti vienkāršas sākuma līmeņa kameras, kas netur līdzi moderno flagmaņu iespējām. Gandrīz identiski strādājošas kameras atradīsi arī vairākos POCO viedtālruņos, kuru cena ir starp 130 un 200 eiro.

    Akumulators

    Black Shark 4 ar akumulatoru ikdienā uzvedas visai pieticīgi un Li-Po 4500 mAh ietilpība ir gana, lai spēlētu un darītu citas lietas visas dienas garumā bez lādētāja meklēšanas. Spēles gan redzami papluina akumulatoru, bet nekā krimināla. Spēlēm paredzētam viedtālrunim, iespējams, varēja vēlēties 5000 vai pat 6000 mAh akumulatoru.

    Black Shark 4 tiek solīta 120 W ātrā uzlāde, bet komplektā ir tikai 67 W lādētājs, kas gan arī vēl arvien ir gana, lai viedtālruni uzlādētu pusstundas laikā. Man savā mājā 120 W uzlādi negribētos ieviest, jo tas noteikti bojā akumulatoru. Pat 67 W lādētājs ir visai ātrs, pārsniedzot OnePlus lādēšanas ātrumus.

    Nobeigumā

    Black Shark 4 pie manis nonāca laikā, kad pats lietoju OnePlus 8T, kas arī bija mans atskaites punkts gan veiktspējai, gan kamerām un akumulatora darbības laikam. Jāsaka, ka Black Shark 4 Eiropas gala cenu nezinu (jā, ir jau parādīti 499 līdz 599 dolāri, bet tā ir bez sūtīšanas izmaksām un bez PVN un bez muitas), bet tai vajadzētu būt jūtami zem OnePlus 8T oficiālajiem 599 eiro, lai mani ieinteresētu Black Shark 4. GSMaren norāda, ka Black Shark 4 varētu maksāt ap 320 eiro, tad šis viedtālrunis tiešām būtu iekārojams sava ekrāna dēļ.

    Visādi citādi Black Shark 4 ir gandrīz tāds pats kā OnePlus 8T, bet OnePlus ir kādu strēķīti labākas kameras un man ļoti patīk OnePlus saskarnes nianses. OnePlus ir daudz vienkāršāks spēļu režīms, bet vismaz tajā visas iespējas darbojas.

    Black Shark 4 bija šausmīgi grūti novērtēt, jo tas neļāva veikt nevienu sintētisko testu, kā arī grūti saprast, kas tieši strādā vai nestrādā spēļu režīmā.

    Patika

    • nav uzkrītoši geimerīgs izskats
    • jauda pietiek un pāri paliek
    • ļoti spilgts HDR ekrāns
    • spēlēs noderīgas papildu pogas
    • ātra uzlāde un lādētājs komplektā

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • šis noteikti nepretendē uz kamerfōna nosaukumu
    • diemžēl nav zināma Eiropas cena
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    17.05.2021 12:31

    Neviena konteksta nav padevies sis viedierices modelis. Lai ka tur nosauktu UI, bet teiksu tas pats MiUI vien ir. Sis tas nedaudz savadak ir shis tas. Nepirktu nekaadaa cenaa.

    0939
    17.05.2021 15:14
    Reply to  Oskars

    According to a BlackShark official, the JOYUI 12 is based on MIUI 12.

    trel
    17.05.2021 13:30
    • Akumulators: Li-Po 4500 mAh, 120 W ātrā uzlāde, bet tikai 67 W lādētājs komplektā

    Tā smieklīgi lasīt par vārdu salikumu “tikai 67 W lādētājs”
    Lielākā daļa vēl sēž uz <10w lādētājiem.
    Kā tehnoloģijas attīstās..
    Skaidrs, ka šis tika teikts ar domu, ka līdzi neiedeva maksimālās jaudas lādētāju.

    Reklāma