Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia 10 III apskats – iespējams gada pretrunīgākais viedtālrunis

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Sony Xperia 10 III ir ļoti pretrunīgs viedtālrunis, bet tas to arī padara atšķirīgu. Neplūšana pa straumi rezultējas tikai Sony raksturīgos personības vaibstos. Gan jau Xperia fani pratīs novērtēt šo neuzbāzīgo atšķirīgumu. Tomēr citu ražotāju piekritējiem varu teikt, ka okeānā ir krietni daudz raibāku zivju.

    Jaunākie raksti

    Kad aprīlī pienāca skumjā ziņa par LG iziešanu no viedtālruņu tirgus, gan jau ne vienam vien gīkam notirpa kājas, ka pa līdzīgu skuju taku varētu aiziet arī Sony mobilā divīzija. Par laimi, pagaidām šis nav Sony stāsts. Patiesībā, 2020. gadā Sony viedtālruņu atzars atgriezās pie niecīgas, tomēr peļņas. Kā tad Japānas milzim izdevies buksējošo viedtālruņu divīziju atgriezt uz peļņas takas? Ar piedāvājuma optimizēšanu un spītīgu konservatīvismu. Proti, vājprātīga apjoma vietā, Sony globālajam tirgum piedāvā tikai vienu vidējās klases viedtālruni gadā, pārējos resursus atvēlot flagmaņiem. Konservatīvisms izpaužas, piedāvājot jau pārbaudītas vērtības. No sērijas – ja tas strādā, kādēļ mainīt? Šoreiz pozitīvais konservatīvisms izpaužas tik ļoti, ka šī gada Sony Xperia 10 III no pagājušā gada Xperia 10 II vizuāli gandrīz nav atšķirams. Tomēr ir jūtami uzlabojumi tajos departamentos, kas Xperia 10 II bija vājie punkti.

    Kādēļ tik garš ievads? Tādēļ, ka Sony Xperia 10 III ir viens no tiem viedtālruņiem, kas mārketinga materiālos, specifikācijā, bildēs un uz pārējo fona šķiet gauži garlaicīgs, bet, paņemot to rokā, atklājas tā simpātiskā puse. Un tad vēl tā cena, kas grozās ap 449 eiro, nostāda Xperia 10 III ne visai konkurētspējīgā pozīcijā, bet piedāvājums (apskata tapšanas laikā), ka komplektā tiks iekļautas 100 eiro vērtās Sony WH-CH710N lielās ausis, šķiet kārdinošs.

    Sony Xperia 10 III tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11
    • Ekrāns: 6 collu OLED, 1080 x 2520, 21:9 malu attiecība, ap 457 ppi, 84.1 cm2, ap 80.3% ekrāna un korpusa attiecība, 1 miljards krāsu, HDR, Triluminos tehnoloģija, Corning Gorilla Glass 6 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 690 5G (8 nm), astoņi kodoli: 2×2.0 GHz Kryo 560 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 560 Silver, Adreno 619 video apakšsistēma
    • RAM: 6 GB
    • Atmiņa: 128 GB, microSDXC atmiņu karšu lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, aptX HD), NFC, 3.5 mm austiņu ligzda, USB Type-C 3.1, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs bloķēšanas taustiņā sānā, IP65/IP68 putekļu/mitruma aizsardzība, 24-bit/192kHz audio, e-kompass, akselerometrs
    • Kameras: aizmugurē: 12 MP, f/1.8, 27mm, 1/2.8″, PDAF galvenā kamera; 8 MP, f/2.4, 54mm, 1/4.0″, PDAF, 2x optiskā palielinājuma kamera; 8 MP, f/2.2, 120˚, 16mm, 1/4.0″ ultra platleņķa kamera; LED zibspuldze; HDR; 4K@30fps, 1080p@30fps video. Priekšā – 8 MP, f/2.0, 24mm, 1/4.0″; HDR; 1080p@30fps video.
    • Izmērs un svars: 154 x 68 x 8.3 mm, 169 g
    • Akumulators: Li-Po 4500 mAh, 30W ātrā uzlāde, komplektā 7.5W lādētājs
    • Cena: ap 449 eiro interneta veikalos

    Pozitīvi garlaicīgs dizains

    Šī nu ir tā reize, kad publiski pieejamos materiālos Xperia 10 III tiešām izskatās nedaudz garlaicīgs. Atliek vien to paņemt rokā, lai saprastu, cik dizains ir pārdomāts, patīkams un plaukstai draudzīgs. Tieši izmērs ir tas, kas Sony Xperia 10 III ievieto gandrīz kompakto tālruņu kategorijā, kas ir patīkams retums. Šis ir viens no nedaudziem viedtālruņiem, ko lietot ar vienu plaukstu nav nekādu problēmu, jo 21:9 malu attiecības ekrāns korpusu padara šaurāku, bet nedaudz garāku par konkurentiem. Jāteic, ka šāda izstiepta forma ir Sony firmas zīme jau trīs gadus, un piešķir patīkamus personības vaibstus. Jā, rāmis ap ekrānu ir biezāks, kā šogad pieklājīgi, tomēr ekrāns bez kodumiem, grauzumiem un citiem traucēkļiem ir teju vai elitāra ekstra, kas ļauj piemiegt acis uz biezāku zodiņu un pierīti ap to.

    Vēl viena pozitīva atšķirība no konkurentiem ir uzbūves kvalitāte. Gan priekša, gan aizmugure tikusi pie Corning Gorilla Glass 6 aizsargstikla. Salīdzinājumam, divreiz dārgāko OnePlus 9 Pro flagmani ieskauj Gorilla Glass 5. Tātad materiālu izvēle ir pārāka par konkurentiem. Sony Xperia 10 III ir arī viens no retajiem viedtālruņiem, kas ticis pie pilnvērtīgas (tādas pašas, kā Sony flagmaņiem) IP65/IP68 putekļu/mitruma aizsardzības šajā cenu kategorijā, neizskatoties pēc tanka. Salīdzinājumam, Samsung Galaxy A52 ticis pie nedaudz zemāka, IP67 reitinga, bet Xiaomi saviem vidējās klases veikumiem piešķir vien IP53 šļakstu aizsardzību.

    Sony Xperia 10 III aizmugure atbilst drīzāk divu gadu vecām dizaina tendencēm, bet tas nebūtu uzskatāms par trūkumu, jo lakoniskais noformējums pauž klasisku eleganci. Šoreiz esmu priecīgs, ka neviens vienradzis nav cietis, lai panāktu varavīksnes atblāzmu, kas, godīgi sakot, jau apnikusi. Tiesa gan jārēķinās, ka glancētā aizmugure krāj visas šmuces, kā traka, un Sony komplektā aizsargmaciņu nedod. Patīkami, ka kameras nav pārāk izbīdītas un tālrunis uz galda negāzelējas.

    Abas stikla plātnes savienotas ar pamatīgu matētas plastmasas rāmi. Tā augša tikusi pie 3.5 mm austiņu ligzdas. Kreisajā sānā izvietota SIM un atmiņas karšu atvilktne. Tās atvēršanai nav vajadzīga adata, to var  izdarīt pats. Tiesa, pirms tam vēlams neapgriezt nagus. Labā puse tikusi pie pārējā – ērtiem skaļuma taustiņiem, Sony firmaszīmes – sānā novietota pirkstu nospiedumu lasītāja bloķēšanas taustiņā un asistenta taustiņa. Pēdējais veidots vienā līmenī ar rāmi, lai izvairītos no liekiem pieskārieniem. Diemžēl, Xperia 10 III nav saņēmis Sony ikonisko kameru taustiņu. Es to jebkurā brīdī iemainītu pret asistenta taustiņu, kam neredzu jēgu. Apakšā atrodama tikai USB ligzda. Kur tad ir skaļrunis? Tas nemanāmi paslēpies tālruņa priekšā, ekrāna rāmja zodiņā.

    Kopumā dizains ir vienkāršs, elegants, pārdomāts un ļoti ergonomisks. Pilnvērtīgā mitruma aizsardzība ir liels ieguvums vidējā klasē. Neļaujiet, lai jūs samulsina šķietami garlaicīgā estētika, to atsver sajūta plaukstā, kas saka priekšā, ka te viss ir līdz sīkumam pārdomāts.

    Ļoti labs ekrāns, bet šis tas pietrūkst

    Vispirms par kino 21:9 malu attiecību. Tās lielākais pluss ir tas, ka gandrīz viss ir sasniedzams ar īkšķi. Vienīgi līdz paziņojumu blokam būs jāpastiepjas. Te noderētu iespēja izsaukt notifikācijas ar pirkstu nospiedumu lasītāju, ko Sony, diemžēl, nepiedāvā. Patīkami, ka ekrānam nekas nav izgrauzts, kas nozīmē, ka programmatūra tiešām izmanto visu laukumu. Izstieptā forma ietver vairāk informācijas ritināmā saturā, piemēram sociālajos tīklos. Filmas ekrānā izskatās lieliski. Šaujamspēlēs ekrāns ataino platāku redzes leņķi, dodot priekšrocības. Tiesa, teksta izmērs izskatās smalkāks, kā pierasts. Lai gan to var mainīt iestatījumos, gribētu, lai Sony to piedāvā jau iestatot tālruni. Vienīgi saturs, kas nav veidots 21:9 formātā būs vai nu ar biezām, melnām malām, vai ar neproporcionāli izgrieztu daļu, kas aizpilda ekrānu.

    Iekštelpās ekrāns sniedz sulīgu, kontrastainu attēlu ar ļoti labiem skata leņķiem. Tomēr var just, ka šī nav svaigākā matrica, jo maksimālais spilgtums pietrūkst, lai cīnītos ar spilgtu saules gaismu. Piemēram, Xiaomi vidējo klasi pieradinājis pie ekrāniem, kas spēj sasniegt vismaz 1000 nitu spilgtumu, bet GSMarena testos Xperia 10 III izspieda vien ap 500 nitiem. Tātad iekštelpās izskatās ļoti labi, bet ārā ar saskatīšanu būs problēmas. Par trūkumu jāmin arī ātrās atsvaidzes neesamība. To par mīnusu uzskatīs vien tie, kas pirms tam lietojuši vismaz 90Hz ekrānu. Tomēr gribu atgādināt, ka ātrāku atsvaidzi nu jau var sastapt pat dažā labā budžeta klases viedtālrunī.

    Programmatūra piedāvā atsevišķus iestatījumus gan krāsu gammai, gan baltā balansam. Krāsu attēlojums ir viena no ekrāna priekšrocībām, jo kopumā ekrāns spēj parādīt 1 miljardu krāsu. Pieejams arī video uzlabotājs, kas sola visus video atainot HDR kvalitātē. Tas nozīmē, ka, lietojot, piemēram, YouTube ļoti manāmi tiks izmantota cita krāsu temperatūra. Diemžēl, šis režīms nav visai noslīpēts un reizēm video kvalitātei tas traucē, tādēļ iesaku to atslēgt. Vēl kāda neizmantota izdevība ir vienmēr ieslēgtā ekrāna trūkums. AMOLED matrica to atļauj, bet Xperia 10 III tādu nav saņēmis. Tā vietā virs ekrāna izvietots LED indikators. Kad pēdējo reizi Tu tādu redzēji viedtālrunī?

    Kopumā, iekštelpās ekrāns uzrāda labu sniegumu un 21:9 attiecībai ir daudz priekšrocību. Tomēr vienmēr ieslēgtā ekrāna neesamība, augstākas atsvaidzes trūkums un nespēja tikt galā ar spilgtu saules gaismu Sony Xperia 10 III ekrānam neļauj konkurēt ar citiem ražotājiem.

    Sony firmas zīme – pirkstu nospiedumu lasītājs sānā

    Sony Xperia Z5 bija pirmais viedtālrunis industrijā, kas prezentēja pirkstu nospiedumu lasītāju iebūvētu bloķēšanas taustiņā. Šobrīd šim piemēram seko daudzi ražotāji. Lai gan AMOLED ekrāni ļautu izmantot zemekrāna lasītāju, Sony šo firmas zīmi izmanto arī Xperia 10 III. Lasītājs ir precīzs un ātrs. Vienīgi, ka reizēm kabatā tas reģistrē lasījumus, tādēļ atbloķēšanai jāizmanto kods vai parole. Un tā novietojums kreiļiem var nešķist parocīgs. Ak jā, sejas atpazīšana nav iekļauta. Citādi, lieliski realizēta atbloķēšana.

    Izcils akumulators, nožēlojams lādētājs

    No pagājušā gada modeļa akumulatora ietilpība augusi gandrīz par 1000mAh, sasniedzot 4500mAh. Tas nav rekords vidējā klasē, bet tā darbība ir tuvu tam. Biju patīkami pārsteigts, ka, aktīvi lietojot tālruni, man izdevās izvilkt pusotru dienu, un akumulatorā palika vēl 20%. Izcils sniegums! Vidējā klase nav bijis šķērslis, lai no flagmaņiem atceļotu saudzīgie lietošanas un uzlādes režīmi, kas sola akumulatoru uzturēt labā formā ilgtermiņā.

    Tomēr pati uzlāde ir – bēdu manu lielu bēdu, ko šoreiz zem akmeņa nepaliksi. Faktiski Xperia 10 III atbalsta 30W ātro uzlādi, ko iegūsi, iztērējot 50 eiro par oriģinālo lādētāju. Komplektā iekļauts nožēlojams 7.5W lādētājs. Tas liek izskatīties slikti pat uz līdzšinējo lādētājskopuļu un ātrās uzlādes grēcinieku – Samsung un Apple – fona. Labā ziņa, ka akumulatora lieliskais sniegums to daļēji kompensē. Dienu noteikti izvilksi, ja jau lādē pa nakti, kāda starpība, kādā tempā tas notiek.

    Kā ar skaņu?

    Vispirms jāuzteic skaļruņa novietojums – viedtālruņa priekšā. Tas nozīmē, ka skaņa tiek raidīta tieši sejas virzienā, un tā netiks slāpēta, turot tālruni horizontāli. Arī 3.5 mm austiņu ligzdu vienmēr ir patīkami redzēt. Diemžēl, apakšā izvietotais skaļrunis strādā vienatnē. Stereo skaļruņi ir kļuvuši par šī gada jauno standartu, ko Xperia 10 III nepiedāvā. Arī kvalitāte vērtējama, kā viduvēja. Skaņa nav visai skaļa, daudz maz dzirdami ir vien skaļuma skalas augšējie līmeņi, apakšējiem praktiski nav jēga. Tas attiecas gan uz skaļruni, gan padoto skaņu austiņās. Labā ziņa, ka austiņās padotā skaņa ir krietni kvalitatīvāka par skaļruņa izdvesto. Vibrācijas motors ir diezgan skaļš un nav pārāk smalki kalibrēts, bet ir pietiekami spēcīgs un kabatā jūtams.

    Vidējās klases zemā gala veiktspēja

    Līdzīgi, kā priekšgājējam, arī šoreiz Xperia izmanto vidējās klases apakšgala procesoru, bet prasa vidējās klases augšgala cenu. Tas nozīmē, ka šoreiz cenas un ieguvuma attiecība iepaliek OnePlus un Xiaomi  kārdinošajiem piedāvājumiem. Xperia 10 III izmanto Qualcomm Snapdragon 690, kas ir liels izrāviens no priekšgājēja, sniedz 5G un lieliski sadarbojas ar akumulatoru. Tomēr veiktspējas testos atrodas lejas galā. Konkurenti līdzīgā cenā piedāvā jau Snapdragon 7xx un pat 8xx sēriju čipkopas. Ikdienā aplikācijas tiek atvērtas veikli, tomēr plūdenumam bieži patraucē animācijās zūdošie kadri un mikro buksēšanas. Diemžēl, tipiskā Xperias karšanas problēma arī ir novērojama tik ļoti, ka atstāj iespaidu uz grafisko sniegumu.

    Sony Xperia 10 III piedāvā tikai vienu atmiņu variantu – 128GB/6GB RAM. Tas nav dāsnākais klasē, bet ir pieņemams. Īpaši jauki, ka Sony negrasās nogalināt atmiņu kartes. Ar savienojumiem viss ir kārtībā un strādā bez problēmām.

    Tīra saskarne ar Sony piešprici

    Xperia saskarne vienmēr bijusi tīra, ar patīkamu Sony piešprici. Tā balstīta tīrā Android 11. Tiesa gan, jāteic, ka tik ļoti izstieptā ekrānā saskarni prasītos par kripatu ergonomiskāku, bet tas tikšot atrisināts ar Android 12 versiju.

    Sony gan pamanījies iepačkāt pa kādai liekprogrammai, tomēr pie iestatīšanas iespējams tās neuzstādīt. Tiesa gan, ne visas, tā ka arī neizvēlētu aplikāciju paziņojumi būs vien jāuzklausa. Sony pašu gatavotās aplikācijas izskatās, kā no cita gadsimta. Tām prasītos vismaz kosmētisko remontu, bet, ja lieto Sony bezvadu ausis vai kameru, tās atvieglos savienošanu.

    Visnoderīgākais rīks Sony piešpricē ir sānu josla. Tā piedāvā īsceļus, ērtu vienas rokas režīmu un funkcionālu vairāku aplikāciju logu. Pēdējais strādā īpaši labi, izstieptā ekrāna formas dēļ.

    Kopumā jāteic, ka tīrā saskarne ir medus maize, kas kļūs vēl gardāka (lasi ergonomiskāka tik ļoti izstieptas formas ekrānam) ar nākamo lielo atjauninājumu. Šķiet, ka vienīgais trūkums ir žestu vadība, kas pārāk bieži “atpakaļ” žestu jauc ar ritināšanu. Te labāk veicas apjomīgākām saskarnēm, kas žestus prot un slīpējušas jau vairākus gadus. Viss pārējais patīkami un tīri.

    Kameras – tie paši vēži jaunā kulītē

    Sony Xperia 10 III ņēmis priekšgājēja vecos vēžus un ietērpis tos Snapdragon 690 kulītē. Ko tas nozīmē? To, ka šī čipkopa nodrošina uzlabotu attēla signāla apstrādi un HDR darbību. Tātad dzelži tie paši, bet apstrāde uzlabota. Gribu paslavēt Sony, ka makro un dziļuma sensoru apendicītu vietā ir standarta, ultra platleņķa un tuvinājuma kameras. Šāds komplekts ir retums vidējā klasē. Tiesa gan to darbību par labu uztvert varētu vien tad, ja konkurenti par tādu pašu cenu nepiedāvātu daudz labāku sniegumu.

    Sony Xperia 10 III tics pie:

    • 12 MP, f/1.8, 27mm, 1/2.8″ galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.4, 54mm, 1/4.0″ 2x optiskā palielinājuma kameras
    • 8 MP, f/2.2, 120˚, 16mm, 1/4.0″ ultra platleņķa kameras
    • 8 MP, f/2.0, 24mm, 1/4.0″ pašiņu kameras

    Xperia 10 III kameras aplikācija ir diezgan primitīva. Lai tiktu pie režīmiem, jāizmanto atsevišķs taustiņš, bet viss pārējais atrodas augšā. Vienīgais kaitinošais elements ir pārslēgšanās starp kamerām. Lai tiktu pie ultra platleņķa jāslēdzas caur 2x palielinājumu. Citu iebilžu nav.

    Šoreiz runa ir par trim optiskiem lielumiem – 0.6x, 1x, 2x. Par katru atbild atsevišķa kamera. Šāda greznība vidējā klasē praktiski nav sastopama. Pieejams arī digitālais palielinājums līdz 10x. Bet tā darbība par pieņemamu būtu uzskatāma vien ideāli saulainās dienās. Tātad uzticamākie būs ierastie trīs lielumi.

    Lai gan idejiski šāds kameru trio šķiet simpātiskāks par atsevišķām makro un dziļuma sensoru kamerām, praksē šāds risinājums izmaksā dārgāk, tādēļ šoreiz izmantoti daudz mazāki sensori un diafragmu atvērumi, kas rezultējas ar viduvēju sniegumu sliktāk apgaismotos scenārijos. Galvenās kameras spējas gaišā dienā ir pieņemamas. Dinamiskais diapazons mēdz atgūt detaļas vai nu ēnās, vai izgaismotās vietās, bet ne abās. Tas nozīmē, ka vai nu debesis būs pārgaismotas, vai ēnas piķa melnas. 2x palielinājuma kamera krāsas ataino krietni atšķirīgi no galvenās kameras. 2x attēli sanāk ar pieņemamu detalizētību, bet jārēķinās ar lēnu fokusēšanu, kas ļoti bieži rezultējas ar neasu bildi.

    Ultra platleņķa sniegums ir pieņemams, ar tīri labu detalizāciju, bet arī šeit jāizvēlas vai detaļas atgūt objektam vai debesīm, bet ne abiem. Xperia 10 III piedāvā divus variantus – platāku kadru, bet ar objektu kropļojumu vai šaurāku kadru ar iztaisnotu objektu.

    Sarūkot gaismai, krasi sarūk visu trīs kameru spējas. Nu neviena nespēj uzrādīt līdzvērtīgu sniegumu konkurentiem ar lielākiem sensoriem un attīstītākiem nakts režīmiem. Jā, šis ir viens no retajiem Sony viedtālruņiem, kas vispār saņēmis nakts režīmu, bet arī tas situāciju diži neuzlabo. Šī ir ļoti liela vilšanās, jo pat budžeta klasē, piemēram, Realme 6 sniegums ir galvas tiesu pārāks.

    Sony Xperia 10 III neiet vidējās klases ierasto ceļu ar atsevišķu dziļuma sensoru. Tā vietā portretu attēliem daļēji dati tiek iegūti ar pārējo kameru palīdzību, bet lielāko darbu padara programmatūra. Arī šeit vislabākais iznākums būs saulainā dienā, tomēr programmatūrai neveicas pat ar vienkāršiem objektiem. Reizēm labāks rezultāts iespējams pietuvinot galveno kameru.

    Līdzīgs stāsts ir arī par seju kalkulēšanu, kur briļļu rāmji un cepures, var likt programmatūrai mulst, kā jaunai meitai pažarnieku ballē. Izpludinājums izskatās mākslīgs un objekti netiek korekti aprēķināti. Arī pašiņu kameras sniegums atstāj tādu meh… iespaidu.

    Ir pieejami arī pseidomākslinieciski efekti. Ar tiem ir jautri pamāžoties, taču šī nav unikālākā fīča, kas būtu uzskatāma par šo kameru selling point.

    Idejiski trīs aizmugures kamerām, katrai ar savu optisko lielumu, būtu jābūt ideālajam komplektam vidējajā klasē. Tomēr to sniegums netur līdzi pat tiem ražotājiem, kas māžojas ar makro un dziļuma sensoru kamerām. Tas rezultējas nekonstantu sniegumu un gandrīz neizmantojamiem attēliem vājas gaismas apstākļos. Diemžēl, šoreiz sniegums atbilst drīzāk budžeta klasei. Jā, ideālā apgaismojumā var sanākt sulīgas bildes, tomēr gribu atgādināt, ka mūsu platuma grādos vairums dienu tomēr ir apmākušās, kad liels labums no šīm kamerām nebūs.

    Konkurence

    • Xiaomi Mi 11 Lite 5G – ir pieejams par aptuveni to pašu cenu vai pat lētāk par Sony Xperia 10 III. Mi 11 Lite 5G piedāvā daudz jaudīgāku veiktspēju, augstākas raudzes ekrānu, stereo skaļruņus un labāku kameru sniegumu. Xperia 10 III atspēlējas ar flagmaņcienīgu IP68 mitruma aizsardzību, brangāku akumulatoru un tīrāku saskarni.
    • Samsung Galaxy A52 – par zemāku cenu piedāvā spilgtāku, augstākas atsvaidzes ekrānu, konstantāku kameru sniegumu, stereo skaļruņus, ātrāku uzlādi un par kripatu labāku veiktspēju. Sony piedāvā plastmasas aizmugures vietā stiklu, nedaudz labāku mitruma noturību, labāku akumulatora darbību un tīrāku saskarni. Tomēr kopumā Samsung piedāvā labāku cenas un ieguvuma attiecību.
    • OnePlus Nord N10 5G – nav saņēmis stikla aizmuguri, IP noturību vai AMOLED ekrānu. Toties tā cena ir krietni zemāka un piedāvā tādu pašu veiktspēju, ātrākas atsvaidzes ekrānu un krietni naskāku uzlādi.
    • Realme X3 SuperZoom – ir viens no retajiem, kas vidējā klasē arī piedāvā tuvinājuma kameru, turklāt ne jau šādu tādu, bet periskopu 5x palielinājumu. Realme kameru sniegums kopumā ir galvas tiesu pārāks, piedāvā divreiz augstāku ekrāna atsvaidzi, zemāku cenu un jaudīgāku procesoru. Xperia 10 III liek pretī pilnvērtīgu IP aizsardzību, 5G atbalstu un ietilpīgāku akumulatoru.

    Nobeigumā – iespējams gada pretrunīgākais viedtālrunis

    Sony Xperia 10 III ir iespējams gada pretrunīgākais viedtālrunis, kāds pabijis manās testēt kārajās rokās. Ir tikai viens departaments, kurā, nemirkšķinot ne aci, varu likt 10. Tas protams ir dizains. 21:9 attiecības forma ir Sony rokraksts, kas patīkami atšķiras uz konkurentu fona ar teju kompaktu izmēru un pašiņkamerām neiztraucētu ekrānu. Flagmaņcienīgā ūdens un putekļu noturība ir galvastiesu pārāka par konkurentiem. Tomēr pārējos departamentos jālieto riebīgais pretrunu atdalītājs “bet”.

    Ekrāns iekštelpās rāda patīkamu bildi, bet tas nespēj cīnīties ar saules gaismu un nepiedāvā šodienīgu atsvaidzi. Skaļruņa novietojums ir lielisks, bet kvalitāte un skaļums ir viduvēji, turklāt nav stereo skaļruņi. Akumulatora darbība ir izcila, bet lādēšana pārāk gausa. Veiktspēja ir viduvēja, bet neadekvāta uz konkurentu fona. Kameras idejiski ir daudzveidīgākas par citiem, bet sniegums drīzāk atbilst budžeta klasei. Rezultātā, Sony Xperia 10 III nebūtu uzskatāms par labāko cenas un ieguvuma piemēru. Tomēr gribu beigt uz pozitīvas nots, uzsverot, kā Xperia 10 III pozitīvi atšķiras uz pārējo fona – rokā tas jūtas izcili; IP65/IP68 putekļu un mitruma aizsardzība ir flagmaņcienīga, labākā vidējā klasē; cienu Sony vēlmi respektēt satura veidotājus un neko nenograuzt ekrānam; šis ir viens no retajiem relatīvi kompaktajiem viedtālruņiem; lai arī sniegums ir viduvējs, tuvinājuma kameru vidējā klasē praktiski atrast nav iespējams.

    Iepriecināja

    • Relatīvi kompakts korpuss, flagmaņcienīga mitruma aizsardzība
    • Ekrāns bez grauzumiem, 21:9 attiecībai ir vairākas priekšrocības
    • Tīra saskarne
    • Akumulatora darbība
    • Ir atmiņu karšu lasītājs, NFC, 3.5 mm austiņu ligzda, LED paziņojumu diode

    Neiepriecināja

    • Ekrāna spilgtums un 60Hz atsvaidze
    • Viduvēja veiktspēja, karšanas problēma
    • Ja uzlāde ir tik lēna, lādētāju varēja komplektā nemaz neiekļaut
    • Kameras vājā apgaismojumā gandrīz nav izmantojamas
    • Nav stereo skaļruņi, optiskā stabilizācija, atbloķēšana ar seju, vienmēr ieslēgtais ekrāns
    Sony Xperia 10 III ir ļoti pretrunīgs viedtālrunis, bet tas to arī padara atšķirīgu. Neplūšana pa straumi rezultējas tikai Sony raksturīgos personības vaibstos. Gan jau Xperia fani pratīs novērtēt šo neuzbāzīgo atšķirīgumu. Tomēr citu ražotāju piekritējiem varu teikt, ka okeānā ir krietni daudz raibāku zivju.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    10
    Ekrāns
    6
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    6
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    123
    02.07.2021 15:00

    Dizains 10 balles? 2017. gads. Tad pa lielam pelnījis “gada dizaina” balvu. Uzbūve varbūt.

    Eggy Mega
    02.07.2021 17:01

    Bišķiņ amizanta ir tā ņemšanās ar skaļruņiem – stereo, Dolby utt. Nopietni, kaut kādiem pīkstuļiem pievērst uzmanību lietām no HiFi pasaules? 🤣

    Klaunāde
    03.07.2021 17:06
    Reply to  Eggy Mega

    No šamējiem ne to vien var sagaidīt. Karcher apskats vsp bija vimba. Cilvis kas naglu nemāk iedzīt (sveiciens no kursa biedra A.) apskata lietas 😄

    Delfindorfs
    02.07.2021 18:56

    Paldies, labs raksts.
    Sasmējos par: “neviens vienradzis nav cietis, lai panāktu varavīksnes atblāzmu”.. :D

    Alberts Kviesis
    03.07.2021 08:59

    Sony firmas zīme – pirkstu nospiedumu lasītājs sānā. Vienīgi, ka reizēm kabatā tas reģistrē lasījumus…
    ——————————–
    Kurš pirksts tad tur kabatā baksta pa pirkstu nospiedumu lasītāju?

    Alberts Kviesis
    03.07.2021 13:35

    tā ir ar tām meiteņu lietām

    Janis
    04.07.2021 12:39

    Ļoti stilīgs, jaudīgs smartphone. Man patīk ka ir vēl smartphone, kuros var ielikt SD atmiņas karti. Žēl ka pazuda tas Sony speciāls foto taustiņš.

    Alberts Kviesis
    21.07.2021 23:37
    Reply to  Janis

    Šis taustiņš nekur nav pazudis. Sony aizvien to paredz, tikai ne šim modelim – 10iii. Uz 1iii tas vēl aizvien ir. Ikdienā izmantoju (2017.g. truba), noder

    Kārlis
    05.07.2021 00:03

    Lielākā vērtība būs, ja to atbalstīs Sailfish OS. Tad parādīsies arī purcēji.

    Māris
    21.12.2021 22:05
    Reply to  Kārlis

    Sailfish OS uz šis trubas prognozē 2022 sākumā…

    Par šo trubu kopumā:
    Sony salīdzināt ar citu ražotāju ir tas pats, kā salīdzonāt Audi ar Hyundai, Toyota utt…

    >Vienīgi vēl tikai GooglePixel piedāvā nesačakarētu “tīru” Android UI => Tīra saskarne
    >Iespēja uzlikt Sailfish OS ir vērtība
    >ip68 ir vērtība

    Kārlis
    04.04.2022 19:04
    Reply to  Kārlis

    v4.5 jau būs atbalsts

    Reklāma
    Sony Xperia 10 III ir ļoti pretrunīgs viedtālrunis, bet tas to arī padara atšķirīgu. Neplūšana pa straumi rezultējas tikai Sony raksturīgos personības vaibstos. Gan jau Xperia fani pratīs novērtēt šo neuzbāzīgo atšķirīgumu. Tomēr citu ražotāju piekritējiem varu teikt, ka okeānā ir krietni daudz raibāku zivju.Sony Xperia 10 III apskats - iespējams gada pretrunīgākais viedtālrunis