Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 12 – jauns izskats, ekrānkopiju pielāgojumi, dalīšanās ar Wi-Fi paroli un AVIF attēlu formāts

    Jaunākie raksti

    Google izlaidusi pirmo izstrādātājiem paredzēto Android 12 DP1 versiju, ko iespējams uzstādīt Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G un Pixel 5 viedtālruņos. Google uzsver, ka Android 12 šobrīd paredzēts tikai izstrādātājiem, savā ikdienas viedtālrunī uzstādīt Android 12 nevajag.

    Viens no Android 12 jaunumiem ir ērtāka dalīšanās ar Wi-Fi paroli. Android 11 gadījumā iespējams izveidot QR kodu, ko noskenē ar cita viedtālruņa kameru, bet Android 12 varēs Wi-Fi paroli nodot ar Android Nearby Share iespēju.

    Reklāma

    Ekrānkopiju apstrādei vairs nevajadzēs meklēt pēc kādas speciālas lietotnes, jo visai plašas ekrānkopiju pielāgošanas iespējas jau būs iestrādātas Android 12.

    Android 12 atnāks arī ar AVIF attēlu formāta atbalstu. AVIF sola uzlabotu attēla kvalitāti, kad to salīdzina ar JPEG, bet nepalielināsies datnes izmēri. Android 12 arī pratīs apieties ar HEVC video kompresijas standartu – ja lietotne neatpazīst HEVC, Android 12 to spēs atkodēt, bet būs nepieciešams visai jaudīgs viedtālrunis.

    Android 12 gaidāmi lieli Material dizaina jaunumi, turklāt vismaz šobrīd Android 12 DP1 ir iestrādātas divas atšķirīgas Material dizaina ādiņas.

    Augšā – paslēptais dizains, apakšā – visiem pieejamais

    Material dizaina jaunumi redzami ne tikai galvenajā ekrānā un rīkjoslā, bet arī slēgekrānā.

    Augšā – paslēptais dizains, apakšā – visiem pieejamais

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma