Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO X4 Pro 5G apskats – spilgts un intriģējošs!

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Ar veiktspēju šoreiz nošauts greizi, tomēr, saskaitot visus par un pret, X4 Pro spēj apmierināt visas pamatprasības, ko šādā cenā ir pieklājīgi prasīt.

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā POCO mūs patīkami pārsteidza ar diviem modeļiem – POCO X3 Pro un POCO F3, ko kronējām par pērnā gada vidējās klases karali. Šoreiz manās testēt kārajās rokās nonākusi X3 Pro attīstība – POCO X4 Pro 5G. Priekšgājējs piedāvāja cienījamu ieguvumu par prasīto cenu, tomēr tā trūkumi bija plastmasīgais korpuss, IPS ekrāns un švaks kameru sniegumus. Šogad POCO X4 Pro 5G šīs kategorijas uzlabojis. Aizmuguri šogad sedz stikls, ekrāns saņēmis lielisku AMOLED matricu, kamera pat iedzīvojusies iespaidīgos 108 MP un klāt nācis 5G atbalsts. Tiesa gan, uzlabojumi, kas uz papīra izskatās labi, ne vienmēr nozīmē to pašu ikdienā, tādēļ jau berzēju rokas un ar nepacietību ķeros klāt X4 Pro ikdienas testēšanai.

    Uzlabojumi no priekšgājēja patiešām izklausās iespaidīgi. Tas liek uzdot jautājumu, kāda ir maksa, par tik iespaidīgu specifikācijas lēcienu? Diemžēl, šoreiz tā ir visai būtiska. Proti, POCO X3 Pro piedāvāja gandrīz flagmaņu veiktspēju, bet X4 Pro veiktspēja ir samazināta, ja salīdzina ar priekšgājēju. Tas ietekmē ne tikai ātrdarbību, bet pat kameru spējas, tāpēc par viennozīmīgu turpinātāju POCO X4 Pro 5G šoreiz nevar nosaukt. Tādēļ mēģināšu norobežoties no modeļa nosaukuma un apskatīt šo vienkārši kā vienu riktīgi intriģējošu vidējās klases viedtālruni. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, varu teikt, ka tāds tas arī ir. P.s. POCO X4 Pro 5G ir rebrendots Redmi Note 11 Pro 5G. Lai iegūtu personības vaibstus, POCO pamainījis aizmugures dizainu un piešķīris pircējiem draudzīgāku cenu.

    POCO X4 Pro 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, MIUI 13 priekš POCO
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 107.4 cm2, ap 86.0% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, 1200 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 695 5G (6 nm), astoņi kodoli: 2×2.2 GHz Kryo 660 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 660 Silver, Adreno 619 video apakšsistēma
    • RAM: 6/8* GB
    • Atmiņa: 64/128/256* GB, UFS 2.2, microSDXC
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 ( A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 3.5 mm austiņu ligzda, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs iemontēts bloķēšanas taustiņā sānā, IP53 šļakstu un putekļu aizsardzība, stereo skaļruņi, infrasarkanais raidītājs, FM radio, e-kompass, žiroskops
    • Kameras: aizmugurē: 108 MP, f/1.9, 26mm, 1/1.52″, 0.7µm, PDAF platleņķa kamera; 8 MP, f/2.2, 118˚ ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; HDR; LED zibspuldze; video – 1080p@30fps. Priekšā – 16 MP, f/2.5, 1/3.06″ 1.0µm, HDR, 1080p@30fps video.
    • Izmēri un svars: 164.2 x 76.1 x 8.1 mm, 205g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 67W ātrā vada uzlāde, lādētājs komplektā
    • Cena: 309 eiro (6/128 GB), 349* eiro (8/256) Xiaomi oficiālajā veikalā

    *testa ierīcei

    Gaismas šova dizains

    Tā kā POCO X4 Pro 5G veidots uz Redmi Note 11 Pro 5G bāzes, patīkami, ka POCO vismaz dizainu padarījis atšķirīgu, nevis vienkārši pēc copy, paste principa uzlicis savu logo. POCO savu identitāti balsta visai spožos risinājumos, kas tēmēti jauniešu virzienā. Vislabāk šo demonstrē X4 Pro aizmugure, kurā šoreiz sabāzts pilnīgi viss – milzīgs POCO logo, eirovīzijas cienīga gaismas spēle, atšķirīga gaismas spēle galvenajai kamerai, mārketinga uzraksti, kas labāk iederētos uz iepakojuma, un pat divi AI uzraksti, no kuriem viens imitē vēl vienu kameru. Dizaineri vadījušies pēc principa – smuka mantiņa, karini tik eglītē! Pat ja manai ziemeļnieku gaumei šāds salikums šķiet par šerpu, tas efektīgi pievērš uzmanību zīmolam, kas mūsu platuma grādos vēl tikai iekaro popularitāti. Aizmugures vienīgais trūkums ir, ka stikls ir glancēts un krāj visas šmuces, toties lielā kameru sala liek mazāk tālrunim gāzelēties uz galda. Katrā gadījumā, maciņš šoreiz būs obligāts. Labi, ka POCO tādu dod komplektā.

    Pats korpuss kļuvis nedaudz kantaināks, bet nav nepatīkams. Sāni apjozti ar biezu, matētu, plakanu plastmasas rāmi, kas līgani saplūst ar priekšas un aizmugures stiklu. Labā puse tikusi pie ērtiem skaļuma un bloķēšanas/pirkstu nospiedumu lasītāja taustiņiem. Apakšā ap USB Typ-C ligzdu izvietota karšu atvilktne, mikrofons un viens no skaļruņiem. Augšā vieta atradusies otram skaļrunim, mikrofonam un diviem tehnoloģiju muzeja eksponātiem – 3.5 mm austiņu ligzdai un infrasarkanajam raidītājam. Vienmēr esmu priecīgs tos redzēt, pat ja to aktualitāte šobrīd ir krietni mazinājusies.

    Patīkami, ka POCO X4 Pro 5G saņēmis IP53 šļakstu un putekļu aizsardzību. Uz papīra tas ir labāk, kā Xiaomi 12 Pro, tūkstoša vērtajam flagmanim, kas nav saņēmis nekādu IP sertifikātu. Kopumā, dizainam gandrīz nav kur piesieties. Jā, aizmugure ir visai spilgta, bet tas ir mūžsenais jautājums par māti, meitu un kleitu.

    Ļoti labs ekrāns

    No priekšgājēja ekrāns ir iespaidīgi audzis. AMOLED ekrāns ir 6.67 collu liels, kas nozīmē, ka X4 Pro par kompaktu nevar dēvēt, toties būs gana liels laukums satura baudīšanai. Krāsas ir ļoti labi kalibrētas, bet skata leņķi konkurentiem ir labāki. Ekrāns saņēmis 1200 nitu spilgtumu. Cilvēku valodā – tas nozīmē, ka viss, kas iet virs 1000 nitiem, būs saskatāms arī spilgtā saulē. Patiesībā jāteic, ka spilgtums ir vienā līmenī ar Apple iPhone 13 un krietni pārāks par Sony Xperia Pro-I ekrāna piedāvāto. Ekrāns ticis arī pie 120Hz ātrās atsvaidzes. Programmatūra to pielāgo vai nu 120Hz vai 60Hz. Tiesa gan izpildījums nav no plūstošākajiem. Lai gan dzelži to atbalsta, procesors un programmatūra netiek ar uzdevumu sekmīgi galā, visai bieži gan izvēlnē, gan atsevišķās aplikācijās vērojamas aiztures un kadru iztrūkums.

    Pašiņu kameras caurumiņš ir neliels un centrēts. Vienīgi man kaitina, ka tam apjož spīdīgu riņķīti, kas atsevišķos gaismas scenārijos noņem uzmanību no satura. Rāmis ap ekrānu ir neliels, bet zodiņš ir nedaudz biezāks par pārējām malām. Tas ir cenai atbilstoši un nebojā kopumā lielisko iespaidu par ekrānu. Kā vienmēr, programmatūra piedāvā kaudzi ar pielāgojumiem, bet HDR10 atbalstu un HDR satura straumēšanu ekrāns nav saņēmis. Visādi citādi, ekrāns ir viens vienīgs prieks.

    Ātra atbloķēšana

    POCO X4 Pro 5G saņēmis klasisku vidējās klases atbloķēšanas komplektu – sejas atpazīšanu un pirkstu nospiedumu lasītāju bloķēšanas taustiņā. Sejas atpazīšana strādā ļoti ātri un pārsteidzošos leņķos. Bet par drošu metodi to uztvert nevar. Toties pirkstu nospiedumu lasītājs ir drošs, ļoti ātrs un uzticams. Ātrdarbībā tas izgriež pogas zem ekrāna optiskajiem lasītājiem. Man patīk, ka Xiaomi un tā bērni šo lasītāju nekā diži neizceļ, bet veido, kā vienkāršu taustiņu. Neliels, bet patīkams dizaina triks. Tā novietojums labročiem šķitīs organisks, bet no kreiļiem gan esmu dzirdējis, ka ērtāk lietot lasītājus, kas ir centrēti (tātad zem ekrāna, vai pa vecai modei – aizmugurē). Citādi, ātri, uzticami un droši.

    Stereo skaļruņi iegriež ballīti

    Xiaomi/POCO/Redmi vidējo klasi jau pagājušajā gadā lutināja ar stereo skaļruņiem. Man patīk, ka arī šoreiz tam paredzēti divi atsevišķi skaļruņi, nevis auss skaļrunis, kā konkurentiem. Tas ļauj tikt pie skaļākas skaņas. Skaņa tiešām ir ļoti skaļa un patīkama. Paaugstinot skaļumu kvalitāte gan nedaudz krītas, bet tas jau bija gaidāms šādā cenā. Relatīvi nelielā telpā, X4 Pro mierīgi var izlīdzēties ar saviem skaļruņiem, pat bez zilzobja tumbiņas. Patīkami, ka vidējā klase nekautrējas no tādām tehnoloģiju vecmāmiņām, kā 3.5 mm austiņu ligzda. Un ja reiz par piemirstām tehnoloģijām, arī FM radio ir atradis vietu. Kopumā, audio departaments ir līmenī.

    Ietilpīgs akumulators ar ļoti ātru uzlādi

    5000 mAh akumulatori jau kļuvuši par normu. Arī POCO X4 Pro 5G tādu ir saņēmis. Ja salīdzina ar priekšgājēju, akumulatora darbība ir nedaudz īsāka, bet te pie vainas varētu būt atšķirīgie procesori un 160 mAh, ko POCO X3 Pro bija saņēmis papildus. Neskatoties uz to, akumulatora darbība vēl aizvien ir lieliska. Pie vidējas slodzes mierīgi var izvilkt pusotru dienu. Rezultāts krietni iekabina konkurentiem un pat dārgajiem flagmaņiem. Komplektā iekļauts arī uzlabots 67W lādētājs. Šoreiz jāliek uzsvars uz “iekļauts komplektā”, jo, piemēram, Samsung Galaxy A 53 5G iet flagmaņu pēdās un sienas lādētāju vairs nedod līdzi. Pietiek ar pusstundu, lai akumulatoru piepildītu par aptuveni 75%. Tiešām iespaidīgi un patīkami.

    Samazināta veiktspēja

    POCO X4 Pro 5G darbina Qualcomm Snapdragon 695 5G (6 nm), kas ir visai manāms solis atpakaļ, ja salīdzina ar POCO X3 Pro. Vienīgi šoreiz klāt nācis 5G atbalsts, bet nez vai spēlīšu dzenātājiem tas būs izšķirošs kritērijs, ja spēles lago vairāk par priekšgājēju. Geimeriem šī nebūs labākā izvēle. Procesora izvēle protams ļāvusi nomainīt plastmasas aizmuguri pret stiklu, uzlabot galveno kameru un tikt pie krietni labāka ekrāna, tomēr tā izvēle pazemina POCO X4 Pro 5G konkurētspēju. Proti, šobrīd lielākā daļa pagājušā gada vidējās klases censoņi, kam cena pietuvinājusies X4 Pro, tikuši pie jaudīgākas veiktspējas. Te tikai daži jaudīgāki piemēri līdzīgā vai pat zemākā cenā – POCO X3 Pro, Xiaomi Mi 11 Lite 5G/ 11 Lite 5G NE un POCO F3 vispār izpogā šos visus. Tas pats attiecas arī uz kameru darbību un savienojumiem. Pazudis 4K video ieraksts un Wi-Fi 6 atbalsts pazemināts uz Wi-Fi 5.

    To pierāda arī sintētiskie veiktspējas testi. Procesors ir galvas tiesu pārāks par budžeta klases POCO M4 Pro 5G, bet galvas tiesu zemāks par pagājušā gada POCO X3 Pro. Tomēr ikdienā ir daudz vairāk mainīgo, kā ekseļu tabulās. Ikdienu par ļoti raitu nosaukt nevar, bet tā nav arī katastrofāli bremzējoša. Kaitinošākas ir bremzes, kas rodas ritinot saturu vai rīstīšanās, spēlējot spēles. Diemžēl, GPS darbība varēja būt precīzāka.

    Toties veiktspējas labā puse sastāv no dāsnā atmiņas apjoma. Testa ierīce saņēmusi 8 GB RAM un 256 GB iekšējo atmiņu, ko var papildināt ar atmiņu karti. Tiesa gan, izmantota salīdzinoši lēnā UFS 2.2 atmiņa. Pieejama arī 6/128 GB versija, bet, ja atšķirība ir tikai 40 eiro, tad obligāti jāskatās ietilpīgākās versijas virzienā. Par RAM runājot, programmatūra piedāvā virtuālo RAM, kas aizņemas 2GB no iekšējās atmiņas. Tiesa šoreiz tas nav vitāli nepieciešams, jo RAM menedžments ir sakārtots un nav vairs tik agresīvs, kā agrākās MIUI versijās. Patīkami, ka iekļauts arī infrasarkanais raidītājs tālvadības pults funkcijai.

    Šī gada MIUI uz pagājušā gada Android

    POCO izmanto to pašu biezo saskarni, ko citi Xiaomi/POCO/Redmi viedtālruņi. Tomēr, lai vismaz nedaudz atšķirtos no mātes uzņēmuma, POCO izmanto atšķirīgu ikonu dizainu. Tās ir apaļas, nevis kantainas, kā Xiaomi un Redmi. Jāteic, ka tās ir tikai nelielas kosmētiskas izmaiņas, viss pārējais ir identiski MIUI.

    Reizēm gan izmantotā estētika mulsina. Piemēram, kameras aplikācijas ikona galīgi neasociējas ar kameru, drīzāk atgādina Chrome ikonas stilizāciju. Nesajauciet!

    Chrome/Drošība/Kamera

    Ja agrāk mani lielākie pārmetumi MIUI bija paziņojumi, kas neatnāk laikā, uzmācīgās reklāmas un liekprogrammu gūzma, tad šoreiz pirmās divas kaites ir daļēji apārstētas. Patīkami, ka paziņojumi biežāk lietotajām aplikācijām pienāk laikā, tomēr AI vēl aizvien iejaucas šajā procesā un var gadīties, ka, kāds paziņojums no retāk lietotām aplikācijām nobremzē. Reklāmas vēl aizvien ir, bet to ir krietni mazāk, turklāt tās var iestatījumos atslēgt. Liekprogrammu gan aizvien ir kuplā skaitā, tomēr arī jāteic, ka mazāk, kā agrāk.

    Kā vienmēr, MIUI ir pilna ar mikroskopiska līmeņa iestatījumiem. Pielāgot var teju visu, spēj tik meklēt, jo ne visi iestatījumi ir loģiski novietoti. Kopumā, prieks redzēt, ka saskarne nav uz vietas stāvējusi un pat daļēji izārstējusi savas līdzšinējās kaites. Tomēr ir kāds trūkums, kas galīgi neiet pie dūšas. Proti, šoreiz MIUI 13 ir balstīta uz Android 11. Precīzi nezinu, cik lielos atjauninājumus ražotājs sola, bet, ja ir kā agrāk, tad divus. Tas nozīmē, ka tālāk par Android 13, kas ir nākamā versija, X4 Pro netiks. No otras puses, MIUI ir tik pamatīga āda, ka bieži ievieš jaunas fīčas, neskatoties uz Android versiju.

    Lētākais viedtālrunis ar 108 MP kameru mūsu platuma grādos

    Uz papīra šis ir iespaidīgs izrāviens no priekšgājēja, kam ar kamerām galīgi nevedās. Tikai neļaujiet, lai megapikseļu jūra jūs apmuļķo. Šos 108 megapikseļus nedrīkst salīdzināt ar Samsung Galaxy S22 Ultra 108 megapikseļiem un pat ne ar vidējās klases augšgala 108 megapikseļiem no Xiaomi un Honor. Kāpēc tā, vai tad dzelži nav labi? Ir labi, tomēr arī kameru departamenta sniegums ir atkarīgs no procesora spējām. Tā piemēram, X4 Pro vairs nespēj uzņemt 4K video, kā priekšgājējs, pazuduši arī daži jautrie režīmi, kam nepieciešama lielāka procesora jauda.

    POCO X4 Pro ticis pie:

    • 108 MP, f/1.9, 26mm, 1/1.52″, 0.7µm, PDAF galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.2, 118˚ ultra platleņķa kameras
    • 2 MP, f/2.4 makro kameras
    • 16 MP, f/2.5, 1/3.06″ 1.0µm pašiņu kameras

    Ar POCO X4 Pro kamerām ir tā pat, kā ar laikapstākļiem – kamēr spīd saulīte, viss ir jauki, bet, kad nespīd, tad bildes arī nespīd. X4 Pro nav ticis pie optiskā palielinājuma kameras, tādēļ viss, kas iet virs 1x, ir digitālais palielinājums, kam visai strauji krīt kvalitāte, pat labas gaismas scenārijā.

    Lai izvairītos no vilšanās, iesaku paļauties uz optiskajiem 0.6x un 1x lielumiem, bet digitālajam palielinājumam nepārsniegt 2x.

    Galvenā kamera protams ir daudz spējīgāka, kā ultra platleņķa kamera. Galvenā kamera ikdienā veido cenai atbilstošus attēlus. Tie mierīgi derēs sociālajiem tīkliem. Tomēr nevajag tos tuvināt. Bildēm mēdz būt augstāka graudainība par konkurentiem. Tas mēdz parādīties dažādās tekstūrās, turklāt pēcapstrādes vēlme detaļas digitāli saasināt, situāciju neuzlabo. Kur šim aug kājas? Procesorā, kam pietrūkst apstrādes jauda. Līdzīgs stāsts arī ar ultra platleņķa kameru – dinamiskais diapazons labs, tomēr graudainība ir jūtama un detaļu ir krietni mazāk, kā galvenajai kamerai. Toties objektu deformāciju tajā nejūt.

    Trešā aizmugures kamera domāta makro bildēm. Lai nesabojātu sev un citiem garastāvokli, tās veikumu nekomentēšu, vien atstāšu te trīs bildītes.

    Galvenās kameras spējas protams ir krietni pārākas pār ultra platleņķa kameru. Īpaši labi tas redzams slikta apgaismojuma scenārijos. Galvenais sensors ir gana liels, lai pieklājīgi cīnītos arī bez nakts režīma. Detaļu ir pietiekami daudz, bet ekspozīcija varētu būt precīzāka. To gan izlabo nakts režīms, kas ir viens no labākajiem prasītajā cenā. Diemžēl, nakts režīms nav pieejams ultra platleņķa kamerai. Žēl, tas nozīmē, ka naktī ultra platleņķis praktiski nav izmantojams.

    Lai iegūtu bildes ar izpludinātu fonu, pieejamas divas opcijas. Var izmantot portreta režīmu, kas mācīts atpazīt cilvēkus. Ar citiem objektiem gan tam neiet spīdoši. Labā ziņa, ka sensors ir gana liels, lai, piebīdot kameru, iegūtu dabisku dziļumu ar izplūdušu fonu.

    Diemžēl, programmatūra vairs neprot jautros klona režīmus un debesu pārkrāsošanu. Iespējams, tas atkal jānoveļ uz viduvējo procesoru. Tomēr to atslogo galvenās kameras patīkamais sniegums, kas arī varētu būt labāks, pie jaudīgākas veiktspējas. Šoreiz dzelži ir spējīgāki par veiktspēju, kas kameru sniegumu pavelk atpakaļ.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy A52 – cenas ziņā tieši šis ir tiešāks konkurents par šī gada dārgo Galaxy A53. Par labu Samsung runā pilnvērtīga IP67 ūdens izturība, optiski stabilizēta galvenā kamera un labāks procesors, tiesa bez 5G. POCO X4 Pro 5G atspēlējas ar ietilpīgāku akumulatoru, pilnīgāku komplektāciju, daudz ātrāku uzlādi un skaļākiem stereo skaļruņiem.
    • Xiaomi 11T – dažās internetbodēs cena krietni kritusies arī šim lieliskajam viedtālrunim. 11T piedāvā daudz labāku veiktspēju, ātrāku atmiņu un krietni labāku kameru darbību. Ir diezgan maz, ar ko POCO X4 Pro 5G šo spētu pārspēt.
    • POCO F3 – šis vēl aizvien ir viens no labākajiem cenas, ieguvuma piemēriem. F3 flagmaņcienīgā veiktspēja noliek uz lāpstiņām POCO X4 Pro 5G. Toties X4 Pro piedāvā ietilpīgāku akumulatoru un daudz ātrāku uzlādi.
    • Xiaomi Mi 11 Lite 5G/ 11 Lite 5G NE – ir vēl viens lielisks piemērs, kad pagājušā gada modeļi ir jaudīgāki par šī gada POCO X4 Pro 5G. Tiem ir pārāka veiktspēja, elegantāks korpuss un labāka kameru darbība. X4 Pro atspēlējas ar ātrāku ekrāna atsvaidzi, ietilpīgāku akumulatoru un ātrāku uzlādi.

    Nobeigumā – intriģējošs, bet ne ideāls

    POCO X4 Pro 5G ir veidots, kā baneris ražotājam. Tas ir spilgts, pamanāms, ar iespaidīgu specifikāciju. Tiesa gan, tikai uz papīra. Samazinātā veiktspēja to neļauj uztvert par POCO X3 Pro turpinātāju. Tas ietekmē gan ikdienas darbību, gan spēlīšu dzenāšanu, kas priekšgājējam bija labāka, gan kameru darbību, kas neļauj izmantot visu to potenciālu. Šis gan man liek izvirzīt konspirāciju – pagājušajā gadā Xiaomi/POCO/Redmi uzstādīja tik augstu vidējās klases latiņu, ka divus gadus pēc kārtas to nav iespējams atkārtot. Pie tā vainīgi arī dažādi globālie procesi, bet tā laikam ir cita raksta cienīga tēma.

    Lai tur vai kā, POCO X4 Pro 5G ir gana interesants viedtālrunis. Tas piedāvā oriģinālu, šļakstu drošu dizainu, lielisku ekrānu, skaļus stereo skaļruņus, ietilpīgu akumulatoru un ļoti ātru uzlādi. Jā, ar veiktspēju šoreiz nošauts greizi, tomēr, saskaitot visus par un pret, X4 Pro spēj apmierināt visas pamatprasības, ko šādā cenā ir pieklājīgi prasīt.

    Iepriecināja

    • Oriģināls, IP53 šļakstu drošs dizains
    • Lielisks ekrāns
    • Skaļi, patīkami stereo skaļruņi
    • Ietilpīgs akumulators, ļoti ātra uzlāde
    • 108 MP kameras spējas sliktā gaismā, lielisks nakts režīms
    • Ir: atmiņu karšu lasītājs, 3.5 mm austiņu ligzda, infrasarkanais raidītājs

    Neiepriecināja

    • Veiktspēja nav līmenī, pagājušā gada konkurenti ir jaudīgāki
    • Ikdienas darbībā vērojamas aiztures un buksēšana
    • Ultra platleņķa kamerai nav nakts režīms, pazuduši daži asprātīgie režīmi, nav 4K video
    • Vēl aizvien Android 11
    Ar veiktspēju šoreiz nošauts greizi, tomēr, saskaitot visus par un pret, X4 Pro spēj apmierināt visas pamatprasības, ko šādā cenā ir pieklājīgi prasīt.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    5
    Akumulators
    9
    Kameras
    6
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Basics
    29.04.2022 17:37

    Kā darbojas pašsuģestija)

    trūkumi bija plastmasīgais korpuss….Aizmuguri šogad sedz stikls…..vienīgais trūkums ir, ka stikls ir glancēts un krāj visas šmuces.

    mazcenas mobilais telefons
    29.04.2022 20:11

    Ko var ņemties ap tiem korpusiem. Tam nav absolūti nekādas nozīmes, 95 procenti lieto aizsargmaciņus, bamperus vai vāciņus. Kāda atšķirība, kas man zem “covera” par materiālu. Ja godīgi pat nezinu, kāds ir manam telefonam, neņemšu pat nost un neskatīšos, kāpēc gan man to vajadzētu zināt ?

    BTR
    01.05.2022 10:42

    Diemžēl, lai kā man patiktu POCO, sevišķi respect par Pco X3 un X3 pro, ja X3 pro būtu X3 kameras, tas būtu vnk izcils telefons savā cenu kategorijā.

    Šis X4 diemžēl vairāk atbilstu X4 ne pro, procesors pašvaks, dizains gan labāks nekā iepriekš.

    BTR
    01.05.2022 16:08
    Reply to  BTR

    Piebilde par dizainu, kopumā labāks nekā X3 PRO, taču man nepārāk āboltipa malas.

    Ilgvars
    01.05.2022 13:49

    Nesaprotu to apsēstību ar Poco un xiaomi. Neko labs nav sagaidāms, vienas vienīgas problēmas. Manā lokālajā pieredzē šie nestāv pat ne tuvu A52. Problēmas ar baterijām, galīgi nestrādā plūdeni, foto/video švaks..

    Tēvs
    09.06.2022 16:54
    Reply to  Ilgvars

    .. Dēls lieto poco.. Jau gadu.. Vispār nav sūdzību.. Jā, baterija, ilgi spēles spēlējot salīdzinoši ātri beidzās.. Bet par visu pārējo.. Cepuri nost..

    AAA
    02.05.2022 10:04

    Vienā cenā ar 11T. 11T tomēr daudz pārāks jebkurā departmentā.

    Basics
    02.05.2022 20:16
    Reply to  AAA

    Tieslietu departamentā arī?

    Reklāma
    Ar veiktspēju šoreiz nošauts greizi, tomēr, saskaitot visus par un pret, X4 Pro spēj apmierināt visas pamatprasības, ko šādā cenā ir pieklājīgi prasīt.POCO X4 Pro 5G apskats - spilgts un intriģējošs!