Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi 12 Pro apskats – uz papēžiem konkurentiem

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Xiaomi 12 Pro mērķtiecīgi gājis virzienā, lai apmierinātu meinstrīmu. Pārsvarā tas arī izdevies. Xiaomi 12 Pro pierāda, ka ražotājs mierīgi var konkurēt ar vecajiem bukiem!

    Jaunākie raksti

    Lai gan mūsu platuma grādos flagmaņu klasē dominē Samsung un Apple, vienmēr ir patīkami redzēt, ka pasaule nebalstās tikai uz diviem vaļiem un ir pieejama konkurence. Xiaomi ir viens ambiciozs ražotājs, kas nolēmis cīnīties vienā līgā ar lielajiem puišiem. Diemžēl, globālās tendences jau vairāk kā divus gadus agrāko pievilcīgo cenu pārcēlis virs psiholoģiskās tūkstoša atzīmes. Tad nu arī Xiaomi savu jaunāko flagmani Xiaomi 12 Pro piedāvā par 1099 eiro. Šajā apskatā mēģināšu noskaidrot, vai Xiaomi spēj attaisnot šādu cenu un vai ražotājs var uzmīt uz papēžiem lepnajam Samsung?

    Xiaomi 12 Pro/ Xiaomi 12

    Xiaomi flagmaņu līnija šogad piedzīvojusi konceptuālas izmaiņas, par ko liecina nosaukumā atmestais “Mi”. Par nosaukuma vienkāršošanu jau pirmā uzslava ražotājam! Xiaomi šogad vienlaicīgi prezentēja Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 – kompakto versiju un lētāko Xiaomi 12X. Bet paredzams, ka šī gada laikā sērijai pievienosies Xiaomi 12 Ultra un 12 Lite. Ja no iznākušā trijnieka neskaita Xiaomi 12X, kas visticamāk vēlāk tiks rebrendots par POCO F3 turpinātāju (pagājušajā gadā ar Mi 11X tā notika), tad Xiaomi 12 un 12 Pro iet līdzīgu ceļu, kā Samsung Galaxy S22 un S22+. Viens ir kompakts flagmanis, otrs – lielāks un tehniski spēcīgāks. Bet, ja apskata tehnisko specifikāciju, var pamanīt, ka tieši 12 Pro būtu uzskatāms par pagājušā gada Xiaomi Mi 11 turpinātāju. Tas arī nozīmē, ka faktiskajam sekotājam, pievienojot nosaukumu “Pro”, arī cena augusi par trekniem 300 eiro. Protams jāpiebilst, ka krietni uzlabotas kameras un saņemta šī gada veiktspēja. Tad nu palūkosim, vai Xiaomi 12 Pro ir šīs cenas cienīgs, un kā tas konkurē ar tiešāko sāncensi – Samsung Galaxy S22+ 5G?

    Reklāma

    Xiaomi 12 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, MIUI 13
    • Ekrāns: 6.73 collu LTPO AMOLED, 1440 x 3200, 20:9 malu attiecība, ap 521 ppi, 109.4 cm2, ap 89.6% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz, Dolby Vision, HDR10+, 1500 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.00 GHz Cortex-X2 & 3×2.50 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510, Adreno 730 video apakšsistēma
    • RAM: 8*/12 GB
    • Atmiņa: 128/256* GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, līdz pat trīs joslu: GLONASS (1), BDS (3), GALILEO (2), QZSS (2), NavIC
    • Papildu: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, Harman Kardon kalibrēti stereo skaļruņi (veido četri skaļruņi), 24-bit/192kHz audio, žiroskops, kompass, barometrs, krāsu spektra sensors, virtuāla tuvuma noteikšana
    • Kameras: Aizmugurē: 50 MP, f/1.9, 24mm, 1/1.28″, 1.22µm, Dual Pixel PDAF, OIS galvenā kamera; 50 MP, f/1.9, 48mm, PDAF, 2x optiskā palielinājuma kamera; 50 MP, f/2.2, 115˚ ultra platleņķa kamera; HDR; 2x LED zibspuldze; video – 8K@24fps (HDR), 4K@30/60fps (HDR10+), 1080p@30/120/240/960fps, 720p@1920fps, gyro-EIS. Priekšā – 32 MP, f/2.5, 26mm, 0.7µm, HDR, video – 1080p@30/60fps, 720p@120fps, HDR10+.
    • Akumulators: Li-Po 4600 mAh, 120W ātrā vada uzlāde, lādētājs komplektā, 50W ātrā bezvadu uzlāde, 10W reversā bezvadu uzlāde, Power Delivery 3.0, Quick Charge 4+
    • Izmēri, svars: 163.6 x 74.6 x 8.2 mm, 204 g
    • Cena: 1099 eiro (8/256 GB) oficiālajā Xiaomi veikalā

    *testa ierīcei

    Elegantākais korpuss, kādu Xiaomi radījis

    Xiaomi dizaini vienmēr bijuši pārdomāti, tomēr ne vienmēr tos varēja dēvēt par elegantiem. Šoreiz tas nav 12 Pro stāsts. Xiaomi 12 Pro saņēmis elegantāko (ja neskaita šiko MIX sēriju) dizainu, kādu ražotājs izveidojis. 12 Pro ir īsts taustes mīlulis, plaukstā tas jūtas ļoti pārliecinoši. To panāk matētā aizmugure un alumīnija rāmis, kas nemanāmi saplūst. Jā, šogad modīgāk būtu izmantot plakanas virsmas un šķautnes, tomēr Xiaomi 12 Pro apaļots tieši tik, lai būtu ergonomiskāk to turēt plaukstā. Šoreiz pat patīkami, ka Xiaomi neseko ābola dizaina diktātam, kam šogad pievienojušies Samsung flagmaņi.

    Priekša tikusi pie ekrāna ar noliektām malām. Rāmis ap to ir gana šaurs, lai šķistu smalks, tomēr, konkurenti tikuši pie vēl plānākām apmalēm. Aizmugure ir elegances paraugstunda. To klāj maigi matēts stikls. Kameras sala šķiet iedvesmu guvusi, savienojot OnePlus 9 Pro industriālo kameru salas un Samsung Galaxy S22+ aso alumīnija platformu. Tā ir diezgan izbīdīta un liek tālrunim uz galda gāzelēties. Kameras atdalītas ar smalkām, elegantām līnijām, kas liek domāt, ka būtu izmantots, kāds modulārs risinājums. Šī ir viena no retajām reizēm, kad dizains ir tik patīkams, ka to pat negribas ietērpt aizsargmaciņā. Tomēr kameru sala ir tik izbīdīta, ka tas būs ērtākais veids, kā pasargāt kameru acis.

    Alumīnija sānu rāmja labā puse tikusi pie stingriem bloķēšanas un skaļuma taustiņiem, bet kreisā puse atstāta tīra. Apakšā izvietota SIM karšu atvilktne, mikrofons, USB ligzda un viena no skaļruņu restēm. Atverot SIM karšu atvilktni, pievērsiet uzmanību pareizajam atvēršanas caurumiņam, jo blakus ir mikrofons, tos viegli sajaukt. Augšā izvietota otra skaļruņu reste, Harman/Kardon logo, lai visi zinātu, kas skaļruņus kalibrējis, vēl viens mikrofons un infrasarkanais raidītājs, kas pārvērš Xiaomi 12 Pro universālajā pultī.

    Dizains tik tiešām atstāj tikai un vienīgi pozitīvas sajūtas. Tomēr ir kāds būtisks trūkums, kas dizaina vērtējumu krietni pazemina – ūdens izturība. Ar likumu būtu jānosaka, ka tālruņiem, kas maksā virs tūkstoša, būtu jānodrošina pilnvērtīgs IP sertifikāts, tomēr 12 Pro tādu nav saņēmis. Uz papīra flagmanis izskatās sliktāk par saviem Xiaomi/Redmi/POCO vidējās un budžeta klases brālēniem, kas vismaz saņēmuši IP53 šļakstu noturību. Jā, silikona apmale ap karšu atvilktni liecina, ka par kaut kādu mitruma drošību ir domāts, tomēr šādā cenā šķiet nepiedodami, ka pusceļā tai atmests ar roku. Ja neskaita šo pārpratumu, citādi dizains ir elegants, smalks, ergonomisks un taustei patīkams.

    Izcils ekrāns

    Ievadā jau minēju, ka Xiaomi 12 Pro tiešākais konkurents ir tieši Samsung Galaxy S22+. Biju pārsteigts redzot, ka 12 Pro saņēmis ne vien līdzvērtīgu ekrānu, bet dažos parametros pat pārāku, tuvāku jau Galaxy S22 Ultra ekrānam (izšķirtspēja, LTPO matrica).

    Ekrāns ticis pie noliektām malām. Jā, tās pavisam nedaudz deformē attēlu, bet liekus pieskārienus par laimi nereģistrē. Augšas centrā izvietota neliela pašiņu kamera, kas nenozog daudz saturam, tomēr programmatūra vēl aizvien atsevišķās aplikācijās to ietērpj melnā, neizmantojamā joslā. Tā gan nav Xiaomi vaina, bet Android. Šis gan nesabojā prieku par pašu ekrānu, kas ir viens no labākajiem savā klasē. Kontrasts ir lielisks, skata leņķi ļoti labi un krāsas izcili kalibrētas. 1500 nitu maksimālais spilgtums tikai nedaudz iepaliek no Galaxy S22 sērijas uzstādītā industrijas rekorda – 1750 nitiem. Cilvēkiem saprotamā valodā – ekrāns ir pietiekami spilgts, lai spilgta saule nebūtu šķērslis. LTPO matrica spēj variēt no 120Hz aktīvā saturā līdz 10Hz statiskos kadros. 521 pikseļi uz collu nodrošina krietni augstāku asumu, kā Galaxy S22+. Un protams pieejama kaudze ar programmatūras pielāgojumiem. Piemēram, patīkami, ka pats var izvēlēties starp 60, 90 un 120Hz atsvaidzi. Kopumā, ekrāns ir izcils! Lielisks darbs, Xiaomi!

    Šoreiz viena biometrija

    Xiaomi 12 Pro saņēmis gan atbloķēšanu ar seju, gan pirkstu nospiedumu lasītāju zem ekrāna. Tiesa gan nesaprotamu iemeslu dēļ, MIUI izdomājis, ka pagaidām atbloķēšana ar seju mūsu reģionā nepienākas. MIUI jau agrāk tā ir māžojies, jāgaida atjauninājums, tad arī šī fīča parādīsies. Tikmēr jāiztiek ar optisko pirkstu nospiedumu lasītāju, kas izvietots zem ekrāna. Tā darbība ir ļoti laba, ātra un uzticama. Ja pirksti tīri, tad lasītājs atpazīst pirkstu deviņas reizes no desmit. Ja pirksti ir nedaudz mitri vai taukaini, tad gan lasītājs iespītējas. Vienīgi jārēķinās, ka optiskajam sensoram var nedaudz patraucēt spožs apkārtējais apgaismojums, bet tā nu ir optiskā sensora specifika, jo nospiedums tiek uztverts ar gaismu.

    Četri skaļruņi

    Alumīnija rāmja augša un apakša tikusi pie divām skaļruņu restēm, bet zem tām šoreiz vienā vietā paslēpti divi skaļruņi. Katra reste slēpj vienu augsto frekvenču un vienu zemo frekvenču skaļruni. Tā ir industrijas inovācija, ko kalibrējis Harman/Kardon. Ikdienā gan nekādu dižu uzlabojumu nesadzirdēju. Gluži otrādi, ir dzirdēti arī skaļāki stereo skaļruņi, toties kvalitāte ir adekvāta. Tomēr gribu paslavēt Xiaomi par centieniem uzlabot departamentu, kur šķietami jau sasniegti attīstības griesti. Vēl viena uzslava ražotājam pienākas par smalki kalibrēto vibrācijas motoru. Tas variē no smalka klikšķa līdz spēcīgākai vibrācijai, saņemot zvanus un paziņojumus. Saskarnē vibrācijas klikšķi izbārstīti visai lielā apjomā, tie tiešām atstāj premium iespaidu.

    Veiktspēja – Snapdragon 8 Gen 1 spēkstacija

    Tā kā Samsung mūsu platuma grādus apdala ar jaudīgāko Qualcomm procesoru, Xiaomi 12 Pro ir pirmais pie mums nopērkamais viedtālrunis ar traki jaudīgo Snapdragon 8 Gen 1 čipkopu. Arī veiktspējas testos 12 Pro gozējas augšgalā, apsteidzot pat veiktspējas monstru – Samsung Galaxy S22 Ultra. Izrāviens gan nav milzīgs un abi meistarīgi tiks galā ar apjomīgiem uzdevumiem. GeekBench 5 uzrāda, ka Xiaomi 12 Pro par mata tiesu pārspēj Galaxy S22 Ultra, bet izrāviens no Galaxy S22+ ir jau lielāks. Interesanti, es gaidīju, ka rezultāti būs otrādi atšķirīgo izšķirtspēju dēļ. Lai tur vai kā, 8 Gen 1 patiešām Xiaomi 12 Pro pilda ar jaudu, spēku un ekstāzi par paveicamo. Un tomēr, arī šī gada Snapdragon flagmanis mēdz karst. To visvairāk var just, spēlējot apjomīgas spēles. Xiaomi gan parūpējies, lai korpuss nekļūtu nepatīkami karsts, tomēr kadru zudums būs vērojams un veiktspēja kritīsies.

    Veiktspējas testus atstāšu ražotājiem, lai jau mērās ar… khe, khem viegli manipulējamiem sintētiskajiem testiem. Svarīgākais, kā izpaužas ikdienas darbība. Visas aplikācijas atveras ātri un darbība ir pārliecinoša. Atsevišķās aplikācijās, gan vērojams kadru samazinājums, bet tas jāadresē LTPO ekrāna darbības un apjomīgās saskarnes virzienā. Patīkami, ka pie mums Xiaomi piedāvā uzreiz 256 GB versiju, tikai jāatceras, ka atmiņu karšu atbalstu 12 Pro nav saņēmis. GPS strādā bez ierunām un arī 5G ikoniņa ik pa brīdim bija manāma. Pieejami visi svaigākie savienojumi un arī tādi, kas jau piemirsti, piemēram, infrasarkanais raidītājs, kas Xiaomi 12 Pro padara par universālo pulti. Kopumā veiktspēja ir izcila, dažu brīdi pat izpogājot Samsung flagmaņus. Malacis, Xiaomi!

    Vājprātīga 120W uzlāde

    Xiaomi 12 Pro ticis pie Li-Po 4600 mAh akumulatora. Te matemātika vienkārša – lai uz papīra būtu vairāk par tiešāko konkurentu Galaxy S22+. Akumulatora darbība gan nekādus rekordus neuzstāda. Žēl, ka tā nav tik iespaidīga, kā Xiaomi/POCO/Redmi vidējās klases veikumiem, kam parasti ir 5000 mAh un divu dienu darbība. 12 Pro dienu var izvilkt tikai pie vidējas slodzes, pie aktīvas gan vakaru var nesagaidīt. Šķiet ražotājs šo problēmu apzinās, tādēļ piedāvā iespaidīgus lādēšanas risinājumus. Xiaomi kārtīgi piesmējis Apple un Samsung skopās komplektācijas, iekļaujot silikona koveri un sienas lādētāju. Turklāt, ne jau šādu tādu, bet 120W. Tas tiešām atspēko viduvējo akumulatora darbību. Akumulatoru pilnu var piedzīt aptuveni 20 minūtēs. Tas gan atkarīgs no iestatījumiem un atlikušajiem procentiem. Šis ir iespaidīgs rezultāts, kas gan rada bažas par akumulatora ilgtspēju. Jārēķinās gan, ka pats lādētājs ir riktīgi milzīgs ķieģelis, bet tā ir cena, kas jāmaksā par pārpasaulīgu lādēšanas ātrumu.

    Nav aizmirsta arī bezvadu uzlāde un reversā uzlāde. Ar oriģinālo Xiaomi bezvadu lādētāju uzlāde sasniedz 50W, bet reversā uzlāde nodrošina 10W. Lādēšanas jaudas atstāj kaunā gan Samsung, gan Apple, gan Sony flagmaņus. Iespaidīgi!

    MIUI 13 uz Android 12

    Šoreiz man jāapstiprina, kādā citā apskatā izvirzītā konspirācija – jo dārgāks viedtālrunis, jo labāk MIUI funkcionē. MIUI ir ļoti prasīga saskarne, kam augsta veiktspēja nāk tikai par labu. Par laimi, Xiaomi 12 Pro tādu ir saņēmis un saskarne vairs neslimo ar tām problēmām, kā iepriekš – pārāk agresīvu RAM menedžmentu un tādēļ izlaistiem paziņojumiem, uzmācīgām reklāmām un liekprogrammām. Šoreiz paziņojumi pienāk laikā, reklāmas neuzbāžas un liekprogrammu skaits ir sarucis.

    MIUI saskarne tiešām katru reizi piedāvā, kādu pārsteigumu. Piemēram, kad veltīts gana daudz laika, ne vienmēr organiski izvietotajos iestatījumos var atrast arī pulsa mērīšanu ar ekrānā iestrādāto pirkstu nospiedumu lasītāju.

    Arī šoreiz paziņojumu un kontroles paneļa bloki ir atsevišķi, bet var izvēlēties arī apvienotu variantu. Tie noteikti iedvesmu guvuši no ābola.

    Iestatījumu un pielāgošanas iespējas saskarne piedāvā ļoti plašas, spēj tik meklēt. Šī ir arī viena no visniansētāk animētajām saskarnei. Šķiet, ka animācija tikusi katrai darbībai. Tiesa gan, tas atstāj bērnišķīgi multenīgu iespaidu. Bet nu par gaumi protams nestrīdas. Kopumā, Xiaomi 12 Pro piedāvā līdz šim labāko MIUI sniegumu, bet jāatceras, ka saskarne nebūs visiem pa prātam.

    Pieklājīgs kameru sniegums

    Mārketinga materiālos Xiaomi 12 Pro kameras ir salielītas pēc pilnas programmas. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, varu teikt, ka kameru sniegums mierīgi var stāvēt blakus pieredzējušākiem ražotājiem. Tomēr šoreiz jāteic, ka kameru izvēle ir diezgan konservatīva. Citi ražotāji piedāvā aizraujošākus tuvināšanas risinājumus. Toties labi, ka šoreiz pieejamas reāli izmantojamas kameras un acis netiek aizmālētas ar makro kamerām un dziļuma sensoriem, jo, piemēram, Xiaomi 12 tuvinājuma kameras vietā saņēmis makro kameras apendicītu.

    Xiaomi 12 Pro piedāvā:

    • 50 MP, f/1.9, 24mm, 1/1.28″, 1.22µm, Dual Pixel PDAF, OIS galveno kameru
    • 50 MP, f/1.9, 48mm, PDAF, 2x optiskā palielinājuma kameru
    • 50 MP, f/2.2, 115˚ ultra platleņķa kameru
    • 32 MP, f/2.5, 26mm, 0.7µm pašiņu kameru

    Xiaomi 12 Pro nevar kronēt par tuvināšanas karali. Digitālais palielinājums sasniedz 20x. Taču pārsniedzot 5x kvalitāte visai ātri krītas. Piemēram, Samsung Galaxy S22+ bildes saulainā dienā kaut cik lietojamas bija līdz 10x.

    Tomēr, lai nepiedzīvotu vilšanos, iesaku paļauties uz kameru trim optiskajiem lielumiem – 0.6x, 1x un 2x. Tie ir lielumi, kas lielākoties nepieviļ.

    Vienīgā reize, kad 20x palielinājums noder, ir “Supermēness” režīmā, kad mākslīgais intelekts uzstiķē mēnesim krāterus, ņemot vērā atrašanās vietu. Tiesa gan 20x ir pamaz un mēnestiņš būs krietni mazāks, kā Samsung Galaxy S22 Ultra gadījumā.

    Galvenais sensors ļoti patīkami tiek galā ar dažādiem scenārijiem. Detaļu ir daudz, bet tās nav digitāli saasinātas. Uzlabota arī pēcapstrāde, lai attēli šķistu nedaudz dabiskāki. Tomēr krāsas ir diezgan piesātinātas. Xiaomi 12 Pro pēcapstrādes algoritmi liekami vienā laivā ar Samsung pēcapstrādi, kas ir pretēji Sony dabiskajam virzienam. Bet tā kā Xiaomi 12 Pro domāts meinstrīmam, šo par trūkumu galīgi neuztveru, attēli būs uzreiz izmantojami sociālajiem tīkliem.

    Lai gan konkurenti piedāvā aizraujošākas tuvinājuma kameras, šoreiz jāslavē tieši 2x kamera, kam ir liels sensors un diafragmas atvērums, kas sakrīt ar galveno kameru. Tas rezultējas ar ļoti pietuvinātu darbību galvenajai kamerai. Un jāuzteic arī tuvinājuma kameras labais sniegums sliktas gaismas apstākļos. Patiesībā, tuvinājuma kameras spējas ir tik pārliecinošas, ka reizēm Auto režīmā sniegums bija pat labāks par Nakts režīmu. Interesanti, ko tādu redzu pirmo reizi. Ultra platleņķa kameras sniegums sliktas gaismas apstākļos ir visvājākais, bet tas jau bija gaidāms. Dienā sūdzību nebūs. Runājot par sliktas gaismas scenārijiem, galvenā un tuvinājuma kameras lieliski pašas tiek ar apstākļiem galā, pat neizmantojot nakts režīmu. Ultra platleņķim gan tas ir glābšanas riņķis, jo bez tā bildes gandrīz nav izmantojamas. Nakts režīms patīkami atgūst detaļas gan izgaismotajās gan tumšajās vietās. Tiesa gan, daļa kadru var izskatīties, kā uzņemti citā diennakts laikā.

    Arī portreta režīms pelnījis uzslavu. Tam netraucē arī nepaklausīgi mati. Objekts tiek korekti aprēķināts un izpludinājums izskatās dabiski. To iespējams mainīt arī pēc bildes uzņemšanas. Tiesa, tas atpazīst vienīgi cilvēkus. Labā ziņa, ka galvenais sensors ir tik liels, ka, to piebīdot gana tuvu objektam, attēls iegūst dabisku izpludinājumu.

    Arī pašiņu kamera performē pieklājīgi. Vienīgā nelielā vilšanās, ka tā nespēj veidot 4k video. Kā vienmēr, Xiaomi piedāvā arī kaudzi ar papildu režīmiem. Ir iespējams veidot pilnas 50 MP izšķirtspējas bildes, turklāt to var ar visām aizmugures kamerām. Pieejami arī citi režīmi, kas noderēs, lai paspēlētos, vai arī visticamāk paliks neizmantoti.

    Kopumā ar kameru sniegumu esmu ļoti apmierināts. Tās mierīgi attaisno Xiaomi 12 Pro cenu.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy S22+ 5G – ir tiešākais Xiaomi 12 pro konkurents. 12 Pro piedāvā pat labāku ekrānu par lielisko S22+ displeju, aptuveni tādā pašā cenā, daudz ātrāku uzlādi, bagātīgāku komplektāciju un pat pārāku veiktspēju. Samsung atspēlējas ar pilnvērtīgu IP68 mitruma aizsardzību.
    • Samsung Galaxy S21 FE 5G – lielākā priekšrocība ir tā pievilcīgā cena. S21 FE plastmasas aizmugure gan nesniedz tādu premium sajūtu, kā 12 Pro skaistais korpuss, toties tas saņēmis pilnvērtīgu mitruma aizsardzību. Xiaomi 12 Pro piedāvā pārāku veiktspēju daudz ātrāku uzlādi un dāsnāku komplektāciju. Tiesa, Xiaomi par šādām ērtībām prasa par 300 eiro vairāk.
    • OnePlus 10 Pro – var krietni pabojāt Xiaomi 12 Pro dzīvi, jo Eiropā tā cena sākas no 899 eiro. Abi tikuši pie šī gada veiktspējas, abi piedāvā ļoti ātru uzlādi un līdzīgas kameru spējas. Par labu OnePlus runā ietilpīgāks akumulators un saskarne, kas daudziem šķiet tīkamāka par MIUI

    Nobeigumā – vai Xiaomi 12 Pro attaisno savu cenu?

    Neskatoties uz to, ka Xiaomi ir jaunāks spēlētājs par konkurentiem, tam jau izdevies sapurināt vidējās klases tirgu. Bet kā ar flagmaņu klasi? Lai atbildētu uz šiem jautājumiem, mēģināšu apkopot, kas Xiaomi 12 Pro sanācis prasītajai cenai atbilstoši un kas nē. Xiaomi 12 Pro saņēmis vienu no labākajiem ekrāniem klasē, tam ir svaigākā un jaudīgākā Android veiktspēja, zibenīga uzlāde un patīkams kameru sniegums. Uzskaitītais ir tūkstoša vērts un neatpaliek no konkurentiem. Tomēr ir pāris lietas, kas cenai nav atbilstošas – IP mitruma sertifikāta trūkums nav attaisnojams, akumulatora sniegums ir sliktāks, kā konkurentiem. Re kā, trūkumu tomēr ir mazāk, kā plusu.

    Xiaomi 12 Pro patiešām ir lielisks pierādījums tam, ka ražotājs var stāvēt blakus vecākiem spēlētājiem. Tomēr līdz uzvarai, kā allaž, kaut kas pietrūkst, lai to viennozīmīgi varētu ieteikt pār konkurentiem. Vislielākais dadzis acī ir mitruma noturības oficiāls trūkums. Saskarne ir augusi, tomēr tā nebūs pa prātam visiem, un akumulators pieviļ (lai gan uzlāde ir zibenīga). Kā vienmēr, par Xiaomi 12 Pro veiksmi balsos pircēji ar saviem maciņiem, tādēļ šoreiz obligāti atstāj komentāros, vai Tu pirktu Xiaomi flagmani virs 1000 eiro?

    Ļoti patika

    • Viens no labākajiem ekrāniem klasē
    • Korpuss taustei ir ļoti patīkams
    • Kopumā, uzticamas kameras, 2x palielinājuma kamera daudz neatpaliek no galvenās kameras
    • Iespaidīga veiktspēja

    Ne tik ļoti patika

    • IP sertifikātam jābūt obligātam virs 1000 eiro
    • Akumulatora sniegums
    • 2x kamera ir lieliska, bet tas ir garlaicīgs lielums uz konkurentu fona
    Xiaomi 12 Pro mērķtiecīgi gājis virzienā, lai apmierinātu meinstrīmu. Pārsvarā tas arī izdevies. Xiaomi 12 Pro pierāda, ka ražotājs mierīgi var konkurēt ar vecajiem bukiem!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    6
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Basics
    22.04.2022 12:37

    Izmantot telefonu par kilobaksu kā pulti ir diezgan tramīgi, ņemot vērā cik bieži pultis izkrīt no rokām. Un tad vēl stikla aizmugure un ekrāns ar nevajadzīgajām liektajām malām….trouble magnet!

    Basics
    22.04.2022 12:47

    Ir divu veidu lietotāji – vieniem vajag darbarīku, otrie žmaidza smalkos verķus pa rokām lai kapitalizētu izdoto naudu, priecājoties par “smalko sajūtu plaukstā” ) Lai nu tā būtu.

    Andris
    22.04.2022 17:37
    Reply to  Basics

    Bija darbà gadijums: Matìss tà staipìja savu jauno krànu par 1100.. àbols kkàds… ka izmeta no rokas piektdienà.. pirmdien baigi sašļucis bija, izràdas, kkàdà bunkurà esot statusu zaudèjis, lai atgùtu, par jauniem stikliem vèl tikpat jàatdod, a Koļa šito klausàs un ar kkàdu ericsson taisno sarùsejušàs naglas… 😁

    Andris
    22.04.2022 17:47
    Reply to  Basics

    😁😁 “smalko sajùtu plaukstà”… vismaz kkas lielàks nekà ikdienà sirsniņmàju apmeklèjot… 😁

    Raivis Terinks
    22.04.2022 14:36

    Lūk arī laiki pienāca, kad Xiaomi maksā vairāk par 1000 EUR. Stāsts par “lēto ķīnieti” beidzies…

    Geeks
    22.04.2022 15:02
    Reply to  Raivis Terinks

    Es jau sen teicu, ka tā būs. Tikai ir jābūt diezgan pret zemi kritušam, lai to xiaomi softa gļukaino parodiju pirktu..

    Vardc
    22.04.2022 17:09
    Reply to  Geeks

    Gļukains esi tikai tu..likpirksti:D

    Andris
    22.04.2022 17:26
    Reply to  Raivis Terinks

    to Vardc: Es tev varu šito xiaomi par 10000 eirikiem tirgot, bùs vèl garàka kràna sajùta… intereseties PM 😁

    Last edited 2 years ago by Andris
    Roberts
    22.04.2022 16:10

    Tak to bamper viņi liek identisku pat lētajiem 100 EUR redmi ir tāds pats. Izteikti pretīgs un viegli slīd ārā turot. Motīva ieķēru par 16 EUR tādu kuram ir rievots korpuss un ir shield photo lēcai.

    Basics
    22.04.2022 17:28
    Reply to  Roberts

    Kāda jēga no tā lēcas vairoga – ja tas ir bīdāms, tad katru reizi to atvērt lai nofočētu, ir nogurdinoši (un pr. lēca te nav pat nekādi brendota, lai trīcētu par to), bet ja aizsedz pastāvīgi – tad tas ir tikai papildus slānis, kas noteikti neuzlabo foto kvalitāti. Nu, tāds finiera antispārns uz auto pakaļas….

    Vardc
    22.04.2022 17:07

    Cik var celt gaisā to Samsungu:D mūsu platuma grādos labs viņam ir tikai kamera:D biju Samsung fans ne tikai ar mobilajiem..bet mainot firmas sapratu ka Samsung ir viens liels m…. It visā:) jauki dienu

    Jurgens
    23.04.2022 11:04
    Reply to  Vardc

    Pārgāji uz “Raketa” un ar kāju minamo Snaige ledusskapi? :)

    LAN
    24.04.2022 12:49
    Reply to  Jurgens

    Tā ir otra galējība, taču iebūvēt wifi moduļus sadzīves tehnikā šķiet muļķīgi, vismaz man.

    Vardc
    22.04.2022 17:12

    Nepatīk kā saka taisnību par samsungiem? Koe

    Andris
    22.04.2022 17:20
    Reply to  Vardc

    Kas tieši tàdà samsung ir slikts? Vai vari padalìties? Man bùs jàmaina nokiju 6060 aiznàkamgad pret ko jaunàku, gribu jau laicìgi plusus/mìnusus apcerèt.

    Kristaps
    22.04.2022 19:04

    nesagaidiju paņemu sev p 50 pro

    Austris
    28.04.2022 23:49
    Reply to  Kristaps

    Vai izdevas palaist google services un smart id?

    Janis Klva
    21.12.2022 09:34

    ko nu tu gan iegrabies ar to p50 riktigs mesla gabals ar tadiem glukiem kamera karas virsu visu laiku neiet softs gluko nacas atgriezst lmt atpakal so mesla gabalu palietoju tik 2 nedelas un telefons palika kiegelis nevienam neisaku huju pirkt

    Janis Klva
    21.12.2022 09:34

    p50 visus servisu var bez problemam dabut bet pats telefons jau pilns ar glukiem par kosmos cenu

    Reklāma
    Xiaomi 12 Pro mērķtiecīgi gājis virzienā, lai apmierinātu meinstrīmu. Pārsvarā tas arī izdevies. Xiaomi 12 Pro pierāda, ka ražotājs mierīgi var konkurēt ar vecajiem bukiem!Xiaomi 12 Pro apskats - uz papēžiem konkurentiem