Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S22 Ultra 5G apskats – gaidījām Ultra, saņēmām Note!

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Lielisks viedtālrunis, kas patiks gan Galaxy S sērijas, gan Galaxy Note sērijas faniem!

    Jaunākie raksti

    Šī ir tā reize, kad monētai ir trīs puses. No vienas puses, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G ir viens no gada gaidītākajiem notikumiem viedtālruņu industrijā. No otras puses, Galaxy S22 Ultra ir diezgan garlaicīgs, jo pilnīgi visa informācija jau bija noplūdusi iepriekš, neatstājot nevienu pārsteigumu. No trešās puses, Galaxy S Ultra vietā esam saņēmuši Galaxy Note reinkarnāciju. Patiešām ir sajūta, ka Samsung ofisā ir prezentēti gan Ultra, gan Note prototipi, un izvēle vienkārši kritusi par labu pēdējam. Pat tādam gigantam kā Samsung nav efektīvi uzturēt trīs flagmaņu sērijas (S, Note un atlokāmos brīnumus), tādēļ Galaxy Note veiktspēja un Galaxy S Ultra kameru labumi nu sapludināti vienā modelī. Tās ir labas ziņas visiem apbižotajiem Galaxy Note faniem, jo, lai kā Samsung Galaxy S21 Ultra un Z Fold3 ar irbuļa atbalstu arī centās pievilkties likvidētajai Note sērijai, tās pašas ērtības tie nespēja sasniegt.

    Tātad, kas īsti ir Samsung Galaxy S22 Ultra 5G? Protams, to var uztvert kā Galaxy S21 Ultra turpinātāju, tikai šoreiz galvenie uzlabojumi ir tieši Note sērijas labumu integrēšana S sērijā. Rezultātā ieguvēji ir abu sēriju fani. Vienīgi Note sērijas grūpijām tagad jāpārmācās nosaukums. Godīgi sakot, ja atņem irbuli un Galaxy Note sērijai raksturīgo dizainu, tad uzlabojumi no pagājušā gada Ultras būtu diezgan nebūtiski. Tātad Samsung šogad asprātīgā veidā izdevies vienā laivā salikt Galaxy Note sērojošos fanus un tos, kas gaidīja Galaxy S Ultra uzlaboto versiju. Nu tad metamies abu sēriju hibrīda apskatā!

    Samsung Galaxy S22 Ultra 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, One UI 4.1
    • Ekrāns: 6.8 collu Dynamic AMOLED 2X, 1440 x 3088, ap 500 ppi, 114.7 cm2, ap 90.2% ekrāna un korpusa attiecība, 1Hz – 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 1750 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass Victus+ aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)/ Exynos 2200* (4 nm), astoņi kodoli: 1×2.8 GHz Cortex-X2 & 3×2.50 GHz Cortex-A710 & 4×1.8 GHz Cortex-A510, Xclipse 920 video apakšsistēma
    • RAM: 8/12* GB
    • Atmiņa: 128/256*/512 GB/ 1TB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE, aptX HD), NFC, UWB, USB Type-C 3.2, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, IP68 mitruma un putekļu aizsardzība, stereo skaļruņi, 32-bit/384kHz audio, korpusā ievietojams irbulis ar 2.8ms aizturi, Bluetooth atbalstu, akselerometru un žiroskopu
    • Kameras: Aizmugurē: 108 MP, f/1.8, 24mm, 1/1.33″, 0.8µm, PDAF, lāzera AF, OIS; 10 MP, f/4.9, 230mm, 1/3.52″, 1.12µm, dual pixel PDAF, OIS, 10x optiskā palielinājuma periskopa kamera; 10 MP, f/2.4, 70mm, 1/3.52″, 1.12µm, dual pixel PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma telefoto kamera; 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″, 1.4µm, dual pixel PDAF, Super Steady video, ultra platleņķa kamera; LED zibspuldze; HDR; video – 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps, HDR10+, stereo skaņas ieraksts, gyro-EIS. Priekšā – 40 MP, f/2.2, 26mm, 1/2.82″, 0.7µm, PDAF, HDR, video – 4K@30/60fps, 1080p@30fps.
    • Akumulators: Li-Ion 5000 mAh, 45W ātrā uzlāde, USB Power Delivery 3.0, Qi/PMA 15W ātrā bezvadu uzlāde, 4.5W reversā uzlāde
    • Izmēri: 163.3 x 77.9 x 8.9 mm, 228 g
    • Cena: 1259 eiro (128/8 GB), 1359* eiro (256/12 GB), 1459 eiro (512/12 GB)

    *testa ierīcei

    Elegantākais korpuss, kādu Samsung ir radījis

    Kamēr Galaxy S22 un S22+ turpina pāgājušā gada dizaina valodu, Galaxy S22 Ultra dizains ir atšķirīgs. Korpusa kontūra šoreiz ņemta no Samsung Galaxy Note20 Ultra ikoniskā dizaina. Lai gan man šķita, ka Galaxy S21 Ultra dizains bija pārdomāts un skaists, tieši šī gada Galaxy S22 Ultra korpusu varu nosaukt par elegantāko, kādu Samsung ir radījis. Šo subjektīvo sajūtu rada plakana rāmja augša un apakša, un noapaļotās sānu malas, kas ļauj ērti turēt tālruni rokā. Salaidumu vietas ir tik nemanāmas, ka Galaxy S22 Ultra šķiet ergonomiskāks un plaukstai patīkamāks par kantaino iPhone 13 sēriju. Tajā pašā laikā, apaļots tieši tik daudz, lai plaukstā būtu ērti turēt un nepazustu elegance. Tiešām šiki!

    Galaxy S22 Ultra/Galaxy S22+

    Galaxy S22 Ultra nekādi nevar nodēvēt par mazu, tomēr noliektās ekrāna malas un apaļotie sāni optiski tālruni padara plānāku un smalkāku nekā tas patiesībā ir. Būtiski mainīts aizmugures dizains. Lai gan kameras izvietotas tā pat kā pagājušā gada modelim, šoreiz pazudusi alumīnija kameru sala. No vienas puses žēl, jo pazudis elements, kas S21 Ultra padarīja teju ikonisku, no otras puses tas atrisina ergonomikas problēmu. Proti, pagājušā gada modelim svars bija balansēts tā, ka augša bija smagāka par apakšu un visu laiku nepameta sajūta, ka tā pārvelsies pāri plaukstai. Galaxy S22 Ultra par mazu un vieglu nevar dēvēt, tomēr šogad korpusa svars balansēts daudz labāk.

    Par kameru izvietojumu internetā jau lauž šķēpus, vai šis ir, vai nav glīts risinājums. Manuprāt, tas ir gana elegants, bet ne praktisks. Tālrunis uz galda pamatīgi gāzelējas, pabojājot arī pieredzi ar irbuli. Spraugas starp kamerām ir pārāk šauras, lai viegli iztīrītu sakrājušos putekļus pie kameru kantītēm. Turklāt Samsung komplektā neiekļauj koveri, kas situāciju atrisinātu. Patīkami, ka aizmugure ir matēta un nekrāj pirkstu nospiedumus, tikai žēl, ka rāmis ir pulēts un krietni slidenāks par aizmuguri. Par rāmi runājot, tā labā puse tikusi pie stingriem skaļuma taustiņiem un mazliet ļurīgāka bloķēšanas taustiņa. Visinteresantākā ir rāmja apakša, kur ap USB ligzdu izvietoti – skaļrunis un irbulis kreisajā pusē, un mikrofons un SIM atvilktne labajā pusē.

    Šogad Samsung uzlabojis uzbūvi. Šis ir pirmais tālrunis pasaulē, kas ticis pie Corning Gorilla Glass Victus+ aizsargstikliem. Tādi atrodami gan priekšā, gan aizmugurē. Arī pulētais alumīnija rāmis veidots no bruņu cienīga alumīnija. Ar šo materiālu ražotājs iepazīstināja Galaxy Z Fold3 un Flip3 viedtālruņos. Kā vienmēr pieejama IP68 putekļu un mitruma noturība, bet prasītajā cenā neko mazāk nemaz negaidīju. Kopumā dizains šķiet ļoti elegants, smalks, tā būtiskākie trūkumi – kameru izvietojums, ko ir gandrīz neiespējami atputekļot un pulētais rāmis, kas ir slidenāks par matēto aizmuguri – šķiet nebūtiski. Lielisks darbs, Samsung!

    Ekrānu grūti nemīlēt

    Jau pagājušā gada Ultra demonstrēja izcilu ekrānu. Kad šķiet, ka tālāk vairs nav kur iet, Samsung pamanās uzlabot pat izcilību. Šī gada uzlabojumi ir divās kategorijās – adaptīvajā atsvaidzē un spilgtumā. Arī Galaxy S22 Ultra saņēmis 120Hz ekrānu, tikai šogad tas sola efektīvāk taupīt enerģiju, jo statiskos kadros atsvaidze nokrītas līdz 1Hz. Turklāt tas īstenots tik plūdeni, ka atšķirību nevar pamanīt un kadru zudums manāms vien tad, ja aplikācija neatbalsta ātro atsvaidzi. Viss izskatās plūstoši un super gludi. Viedtālrunis saņēmis visspilgtāko ekrānu industrijā. 1750 nitu maksimālais spilgtums apsteidz jebkuru konkurentu un nodrošina redzamību jebkādos apstākļos. Salīdzinājumam, Apple iPhone 13 Pro Max spēj izspiest 1200 nitus. Samsung uzstādītajai latiņai kaut cik spēj pietuvināties vien Xiaomi 12 Pro ar 1500 nitiem.

    Dynamic AMOLED 2X matrica nodrošina ļoti augstu kontrastu, pieklājīgus skata leņķus (tiesa gan, ne vislabākos) un izcilu krāsu kalibrāciju. Izšķirtspēja ir ļoti augsta un piekāpjas vien Sony flagmaņu ekrāniem. Diskutabla izvēle ir noliektās ekrāna malas. Es neesmu pret tām, jo šoreiz tās organiski iekļaujas smalkajā dizainā. Par laimi, tās nereģistrē liekus pieskārienus, tomēr no galīgas satura deformēšanas tās nespēj izvairīties. Zodiņš zem ekrāna ir par matu biezāks par pierīti, bet tas nebojā smalko kopējo sajūtu. Kameras caurumiņš ir pavisam neliels un nenozog daudz saturam, tomēr jau atkal programmatūra negrasās atzīt jau ašpadsmit gadu vecu tendenci un ietērpj kameru melnā, neizmantojamā joslā, lietojot tālruni horizontāli. Lūdzu, Android, vienreiz šo sakārtojiet! Nav aizmirsts vienmēr ieslēgtais ekrāns un kaudze ar programmatūras pielāgojumiem. Kopumā, izcils ekrāns, kam praktiski nav, kur piekasīties.

    Pārāk skopa komplektācija

    Jā, jau atkal Samsung komplektā iekļauj tikai USB vadu un štubi. Ražotāja atruna ir tāda, ka šādi, tiekot domāts par ekoloģiju. Varu piekrist, ka tālrunis iepakots vienā no kompaktākajiem iepakojumiem. Tomēr, ko lai ekoloģija saka par iepakojumiem, kas šoreiz atvēlēti atsevišķi nopērkamajiem lādētājiem un maciņiem? Labā ziņa, ka Samsung šogad daļu detaļu veidojis no savāktiem un pārstrādātiem zvejas tīkliem. Tiesa gan, tas liek uzdot jautājumu par šo detaļu izturību un ilgtspēju. Katrā gadījumā, komplektācija nav cenai atbilstoša, ekoloģiskais ieguvums ir stipri apšaubāms un katra vidējās klases Xiaomi komplektācija var trekni pasmieties par šo Samsung un Apple tendenci.

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    Atbloķēšana nekādas inovācijas nav piedzīvojusi, tā strādā tik pat konstanti, kā pagājušajā gadā. Zem ekrāna novietotais ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs ir ātrs, uzticams un precīzs. Tas ir drošāks pat par optiskajiem sensoriem, jo skenē pirkstu trīs dimensijās. Sejas masku laikmetā nav nekas uzticamāks par šo (Khe, khem, ābol!). Ir pieejama arī ātra sejas atpazīšana, bet tā paļaujas uz apkārtējo apgaismojumu, nav tik droša un ar maskām netiek galā.

    S Pen irbulis, jeb Galaxy Note reinkarnācija

    S Pen irbulis patiešām ir ikoniska atpazīšanas zīme, kas līdz šim bija pieejama vien Galaxy Note sērijai. Nu tā atceļojusi līdz Galaxy S sērijai. Paga, paga, vai tad pagājušā gada Galaxy S21 Ultra neatbalstīja irbuli? Atbalstīja, tomēr šī gada modelis sasniedz Note sērijas ērtības, jo irbulis ir ievietojams korpusā un nav vajadzīgi maciņi, kas jau tā lielo tālruni padara vēl lielāku. Šogad irbulis pieejams tikai melnā krāsā, bet nedaudz atšķirīgs akcents ir tā uzgalis, kas pieskaņots tālruņa rāmja krāsai. Irbuļa kopējie izmēri ir smalkāki par citām S Pen versijām, tas nedaudz upurē ergonomiku, toties ir ievietojams korpusā un beidzot būs vienmēr pieejams, un nepazudīs uz juceklīga galda vai somā.

    Šogad S Pen krietni uzlabots. Tā reakcijas ātrums samazināts līdz iespaidīgām 2.8ms, kas izgriež pogas arī ābola irbuļiem. Cilvēku valodā tas nozīmē, ka irbuļa fiziskās spējas un programmatūra nodrošina visātrāko un reālai rakstīšanai tuvāko pieredzi. Un tāda tā tiešām arī ir. Skicēšanai, rakstīšanai, dokumentu parakstīšanai vai vienkārši saskarnes vadībai, irbulis ir lielisks kompanjons. S Pen piedāvā arī gaisa žestus un prezentāciju vadību, bet šīs specifiskās iespējas nešķita tik noderīgas, kā pati rakstīšana. Nedaudz gan pieredzi pabojā izbīdītās kameras, kas neļauj ērti lietot irbuli uz galda. Tas nozīmē, ka ērtāk to izmantot ar abām rokām – vienā telefons, otrā irbulis. Un protams, jāatceras, ka šim S Pen ik pa brīdim nepieciešama uzlāde, tālruņa korpusā.

    Kopumā S Pen paplašina produktivitāti, tādēļ šoreiz veiktspējai (kas nav pavisam ideāla) par irbuli pievienoju plus punktu. Lielisks darbs, Samsung!

    Lieliska skaņa, izcila vibrācija

    Stereo skaļruņi nav nekāds jaunums. Arī šogad Samsung Galaxy S22 Ultra 5G ticis pie diviem labiem skaļruņiem. Skanējums ir dzidrs, kvalitatīvs un patīkams. Tomēr nedaudz jānorāda, ka šajā departamentā konkurenti nedaudz aizsteigušies priekšā Samsung. Ultra izmanto lejā novietoto skaļruni kopā ar auss skaļruni. Jāteic, ka Xiaomi, Huawei vai Samsung Galaxy Z Fold3 risinājums, kur augšā ir atsevišķs papildu skaļrunis, nodrošina daudz skaļāku un pilnīgāku skanējumu. Nepārprotiet mani, Ultra skan lieliski, tomēr papildu skaļrunis būtu patīkams uzlabojums no pagājušā gada. Toties vibrācijas motoram nav kur piesieties. Tas variē no smalka saskarnē izkaisīta klikšķa līdz uzstājīgai, stiprai vibrācijai zvanu un paziņojumu laikos. Izcils sniegums!

    Kā ar šī gada veiktspēju?

    Jauns gads, jauni procesori, bet pieeja tā pati vecā – ASV un Ķīnā Qualcomm svaigākais veikums, bet pie mums Exynos 2200. Šogad Samsung krietni uzlabojis video apakšsistēmu, tā veidota sadarbībā ar AMD un sola Sony PlayStation 5 veiktspēju. Atsevišķos veiktspējas testu parametros šogad Exynos pat par pāris punktiem pārspējot Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 sniegumu. Tiesa gan, jau atkal internetā parādās bažas, ka akumulatora sniegums jau atkal būs labāks tieši Snapdragon versijai. Žēl, jo tieši tas bija pagājušā gada Samsung pašveidoto procesoru vājais punkts. Par akumulatora darbību nedaudz vēlāk.

    Tikmēr jāteic, ka dzelži attīstījušies tik tālu, ka (ja neskaita silšanu un akumulatora darbību) būtisku atšķirību no pagājušā gada modeļa nejūt. Jā, procesora jauda palīdz kamerām apstrādāt jaunus trikus, bet aplikāciju atvēršana un darbināšana ir tik pat naska. Būtiskākos ieguvumus novērtēs tieši spēlīšu dzenātāji. Tiesa gan, viņiem dzīvi var pabojāt vecā karšanas kaite. Galaxy S22 Ultra pilnīgi noteikti stresa situācijās ir vēsāks par priekšgājēju. Tomēr situācija pavisam nav atrisināta un reizēm tas ietekmē arī grafisko sniegumu. Dīvaini, bet karšanas uzplūdi mēdz parādīties arī pie ikdienišķas slodzes.

    Arī standarta modeļa samazinātais RAM un 128 GB atmiņa bez atmiņas kartes neattaisno četru ciparu cenu. Modelis dižojas ar savām satura radīšanas spējām (8K video un 108MP bildes aizņem daudz vietas), tādēļ atmiņas apjoms, kāds šogad sastopams budžeta klasē, šķiet nepiedodams. Var jau meklēt mītisko 1TB versiju, bet pie mums tā nav pieejama. Samazināto RAM daļēji attaisno virtuālais RAM, kas spēj aizņemties gigabaitus no iekšējās atmiņas, bet tas neatstāj vairāk vietas saturam. Neder arī arguments “Ko tad jūs tajā atmiņā liekat, ka ar 128 GB nepietiek?”. Ja ierīce piedāvā plašas un ietilpīgas satura veidošanas iespējas, ja ierīce vairs neatbalsta atmiņu kartes, ja ierīce maksā četrus ciparus, tad arī minimālajai versijai jānodrošina flagmaņcienīga ietilpība. Ikdienā strādāju ar lielu audio vizuālo mediju apjomu, kam jābūt portatīvi pieejamam kabatā, tādēļ šis šķiet ļoti dīvains solis. Par testa ierīci ar 12GB RAM/ 256 GB protams nesūdzos, bet tam būtu jābūt minimumam standarta versijā viedtālrunim ar četru ciparu cenu un tik skopu komplektāciju. Papukstēju, pietiek! Pieejami visjaunākie savienojumi, GPS strādā godam, tomēr savienojums ar mobilo tīklu konkurentiem šķiet stabilāks (šeit pie vainas varētu būt agrā programmatūra).

    Nedaudz “uzlabota” uzlāde

    Iespaidīgi, ka Galaxy S22 Ultra piedāvā tādas pašas ietilpības akumulatoru, kā priekštecis. Kāpēc iespaidīgi? Tāpēc, ka tālruņa korpusā vēl vieta atradusies irbulim, bet izmēri nav kardināli mainījušies. Tiesa gan, tā darbību par iespaidīgu grūti nosaukt. Pārsvarā dienu izdevās izvilkt, tomēr jau ap 18:00 prasījās pēc uzlādes. Interesanti, ka tieši kameras tērē neparasti daudz akumulatoru. Par uzlādi runājot, Ultra atgriezusi 45W uzlādi, bet bezvadu uzlāde sasniedz 15W. Lai izbaudītu “ātro” vada uzlādi, nāksies vien iegādāties atsevišķu lādētāju, jo Samsung uzskata, ka tālrunim ar četru ciparu cenu nepienākas komplektā sienas lādētājs. Grrr… Pat, ja izdosiet papildu dālderus ātrajai uzlādei, tā vienalga nobāl uz konkurentu fona. Salīdzinājumam – vidējās klases Honor 50 saņēmis 66W vada uzlādi, bet Xiaomi 11T Pro iespaidīgu 120W uzlādi. Par laimi nav aizmirsta bezvadu uzlāde un reversā uzlāde, bet arī šeit jārēķinās ar 15W, kamēr, piemēram, OnePlus 9 Pro sasniedz 50W. Konkurētspējīga ātrā uzlāde šķiet neizmantota izdevība, jo akumulatora viduvējās spējas tas varētu atslogot.

    One UI 4.1 uz Android 12

    Katra jaunā Android versija piedāvā uzlabojumus, šoreiz likts uzsvars uz privātuma iespējām. Tā kā Samsung izmanto One UI biezo ādu, šoreiz programmatūras uzlabojumus grūti manīt ar aci, jo saskarnes estētika nav mainījusies jau vairākus gadus. Viss izskatās multenīgi un vairāk priecēs austrumnieku gaumes cienītājus.

    Mājas ekrānam nu pieejams Smart Widget, kas ļauj vienā logrīkā apvienot vairākus. Ideja protams aizgūta no ābola, bet tā kā ābols logrīku ideju vispār aizguva no Android, pievēršu acis plaģiātismam. Šis gan nav nekāds geimčendžers, drīzāk uzskatāms par ātrāku īsceļu funkcijām.

    Vēl viena nebijusi fīča, kas atnākusi ar Android 12, ir iespēja pielāgot ikonas un akcentus fona attēliem. Nav tā, ka tāda iespēja nebija pirms tam, vienkārši tagad tā ir daudz ērtāka. Patiešām krāsu palete tiek veiksmīgi atlasīta atkarībā no tā, kāds ir fona attēls.

    Kā vienmēr, Samsung sarūpējis veselu kaudzi ar liekprogrammām. Labā ziņa, ka netrūkst arī Google veidotās (ja vien šīs nepieskaiti liekprogrammām). Ir pieejams malas īsceļu logs un One UI tipiskie niansētie pielāgojumi un iestatījumi. Spēj tik meklēt.

    Kopumā One UI 4.1 sniedz tieši to, ko no Samsung saskarnes var gaidīt, bez liekiem pārsteigumiem. Tikai šobrīd nepamet sajūta, ka pīrāgs nedaudz par ātru izvilkts no krāsns. Ir diezgan daudz nezāļu, ko prasītos izravēt ar atjauninājumiem. Piemēram, atsevišķas Samsung pašražotās aplikācijas pārslēdzas uz 60Hz. Gan mājas, gan bloķēšanas logos logrīki mēdz iesalt vai deformēties. Paziņojumu logs lēni reaģē, lai tiktu pie pilna rīkjoslu skata. Un pat pāris reizes tālrunis uzkārās tā, ka nācās to manuāli (7 sekundes paturot bloķēšanas un skaļuma taustiņus) restartēt. Labā ziņa, ka pēdējā laikā One UI krietni labojies ar atjauninājumu regularitāti un varam cerēt uz drīzu šo nezāļu izravēšanu. Starp citu, Samsung šoreiz sola, ka Galaxy S22 Ultra tiks pie četriem lielajiem programmatūras atjauninājumiem. Tas ir iespaidīgs solījums, kas pārspēj pat Google Pixel solījumus. Nu, turēsim pie vārda!

    Kameras – uzlabojumi ir, bet ne kardināli

    Tie, kas Galaxy S22 Ultra uzlūko kā Galaxy Note turpinājumu, būs priecīgi redzēt labāko, ko Samsung kameru departamentā spēj piedāvāt. Tie, kas šo uztver par Galaxy S21 Ultra attīstību, arī nebūs vīlušies, jo uzlabojumi ir, bet tie nav kardināli. Dzelži nav diži mainījušies, daži sensori pat kļuvuši par kripatu mazāki. Vairāk uzlabota programmatūra un pēcapstrāde.

    Samsung Galaxy S22 Ultra 5G piedāvā:

    • 108 MP, f/1.8, 24mm, 1/1.33″, 0.8µm, PDAF, lāzera AF, OIS – galveno kameru
    • 10 MP, f/4.9, 230mm, 1/3.52″, 1.12µm, OIS – 10x periskopa kameru
    • 10 MP, f/2.4, 70mm, 1/3.52″, 1.12µm, OIS – 3x telefoto kameru
    • 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″, 1.4µm, dual pixel PDAF – ultra platleņķa kameru
    • 40 MP, f/2.2, 26mm, 1/2.82″, 0.7µm, PDAF – selfiju kameru

    Kameras aplikācija ir vienkārša un loģiska. Patīkami, ka no pagājušā gada, tā kļuvusi vēl tīrāka un uztveramāka. Arī šogad Samsung sevi pozicionē par tuvināšanas rīku. Aizmugurē izvietotas četras dažādu optisko lielumu kameras 0.6x-10x diapazonā, kas papildinātas ar 100x digitālo palielinājumu.

    Nu īsts spiegošanas rīks. Tiesa gan, gaismas jutības klaušas un atšķirīgos kameru parametrus neviens nav atcēlis. Tas nozīmē, ka saulainā dienā kaut cik izmantojamas būs bildes līdz 30x. Mazāk apgaismotos scenārijos iesaku paļauties uz optiskajiem lielumiem – 0.6x, 1x, 3x, un 10x.

    No pagājušā gada var redzēt būtiskus uzlabojumus tieši periskopa (tā, kas atbildīga par 10x un uz augšu) kameras darbībā. Detaļu ir krietni vairāk, palielināts dinamiskais diapazons, uzlabota pēcapstrāde. Salīdzinājumam ņemsim Mildu 100x tuvinājumā ar pagājušā gada un šī gada Ultra modeļiem. Izaugsme patiešām ir jūtama.

    Godīgi sakot, izdaudzinātais 100x palielinājums arī saulainā dienā negarantē vienmēr lietojamu rezultātu. Pagaidām prasās pēc atjauninājuma, kas sakārtotu cimperlīgo auto fokusu, jo šobrīd tas darbojas kā spītniece, kam prasās pēc savaldīšanas. Un ja ikdienā par visu, kas iet virs 30x digitālā palielinājuma var ātri aizmirst tā nekonsekventā snieguma dēļ, tad vienīgais, kur tas ir noderīgs un performē pieklājīgi, ir mēness fotogrāfija. Sagaidi skaidru nakti, notēmē un ļauj, lai mākslīgais intelekts uzlīmē bildei krāterus. Paskatīsimies, kā ar šo uzdevumu tiek galā visas trīs Galaxy S Ultra paaudzes. Vislabāk ar uzdevumu veica pagājušā gada Ultra, bet šeit pie vainas varētu būt nedaudz nomākusies nakts un auto fokuss, kas gaida atjauninājumu.

    Kopumā, ja neaizraujas ar digitālo palielinājumu, optiskie lielumi sniedz pārsteidzoši detalizētu un labu sniegumu. Vislielākās iebildes ir pret nenoslīpēto auto fokusu. Vienmēr jārēķinās, ka daļa kadru būs izplūduši. Diemžēl, tas reizēm attiecināms arī uz galveno sensoru. Ja reiz par to, tad šogad Samsung arī galvenajam sensoram uzlabojis pēcapstrādi. Galaxy S22 Ultra šogad galvenā sensora bildes veido, kopā sastiķējot pilnas izšķirtspējas bildi un apvienoto pikseļu bildi. Tas vienlaicīgi uzlabo gan detalizāciju, gan sniegumu švakākā apgaismojumā. Un jā, arī šeit uzlabojumi no pagājušā gada ir jūtami – attēli ir ar augstu detalizāciju, augstu diapazonu, krāsas ir dzīvīgas, bet nav kliedzošas. Patīkami, ka visas kameras kalibrētas līdzīgi, tādēļ nebūtiskas krāsu atšķirības vērojamas vien atšķirīgo kameru fizisko spēju dēļ. Tas labi redzams apskatot blakus ultra platleņķa un galvenās kameras sniegumu – krāsas kalibrētas līdzīgi, bet detaļu krietni vairāk galvenajai kamerai. Runājot par ultra platleņķi, tās sniegums ir pieklājīgs, tomēr prasītos pēc uzlabojumiem – labāku darbību sliktā gaismā un uzlabotu objektu korekciju attēla malās. Pagaidām OnePlus 9/9 Pro uzstādītā ultra platleņķu latiņa nav pārspēta.

    Jau pagājušajā gadā Samsung demonstrēja patīkamu sniegumu slikti apgaismotos scenārijos. Šogad tas vēl uzlabots, apsteidzot konkurentus. Jāteic, ka kameru spējas ir tādas, ka pat Auto režīmā tās spēs veidot detalizētas bildes. Vislabāk ar šo protams tiek galā galvenais sensors, kam Nakts režīms pat dižas izmaiņas nesniedz, tomēr pārējām kamerām, gan režīms ir glābšanas riņķis, kas atgūst daudz pazaudētu detaļu. Pie nosacījuma, ja cimperlīgais auto fokuss nesabojā bildi. Palielinājuma kameras sliktas gaismas scenārijos ir kameru komandas vājais punkts. Attēlus var izmantot, bet tie nobāl uz galvenās kameras spējām sliktā gaismā, kas ir izcilas.

    Portreta režīms vislabāk spēj atpazīt tieši cilvēkus, bet, ja gribēsi priekšmetu ar izplūdušu fonu, vienkārši vajag piebīdīt galveno kameru pie tā. Galvenais sensors ir gana liels, lai iegūtu dabisku izpludinājumu ar perspektīvu (dziļāks fons vairāk izpludināts par tuvāko). Biju patīkami pārsteigts, ka tālrunis neapmulsa, veidojot portreta efektus slikti apgaismotās vietās, tomēr par konstantu šo darbību nevaru nosaukt. Pietiekami labus portretus var veidot arī ar pašiņu kameru, kas ir viena no labākajām savā klasē.

    Šogad Samsung nedaudz palūkojies Google Pixel virzienā un savam mākslīgajam intelektam iemācījis līdzīgus trikus. AI ļauj gan uzlabot vecas, pikseļainas bildes, gan izdzēst no bildes nevēlamus objektus un cilvēkus. Jāteic, ka šīs fīčas strādā pārsteidzoši labi. Te neliels padoms – lai sekmīgāk izņemtu objektu, nebaksti to ar pirkstu, bet apvelc ar irbuli, tā būs precīzāk. Viens no veidiem, kā Samsung vilina lietotājus savu mākoņu kontos, ir Samsung Expert RAW, kas ļauj iegūt iespaidīgas 16 bit RAW failus.

    Kopumā kameru sniegums nepieviļ, bet arī nepārsteidz. Uzlabojumi ir pussolis tālāk no Galaxy S21 Ultra jau tā lieliskajām kamerām. Turklāt ar šī brīža programmatūru vēl jāgaida atjauninājums, kas sakārtos cimperlīgo auto fokusu. Taču tas vienalga mani neattur paslavēt kameru sniegumu. Ja agrāk inovācijas kameru departamentā diktēja Huawei, tad jau otro gadu pēc kārtas šo troni pelnīti ieņēmis Samsung. Jā, kameru pulēšanai un slīpēšanai vēl ir plaša vieta, tomēr šis ir viens no pilnīgākajiem kameru komplektiem industrijā, ar ko gribas bildēt vēl un vēl. P.s. šoreiz obligāti uzklikšķini uz bildēm un novērtē tās lielākas!

    Konkurence

    • Sony Xperia 1 III – kamēr Samsung ar atjauninājumiem nav sakārtojis kameru fokusa lietas, Sony kronējams par fokusa ātruma karali, kam gandrīz vienmēr sanāks asi attēli, turklāt periskopa tuvinājuma inovācija atsevišķos scenārijos izgriež Samsung pogas. Galaxy S22 Ultra uz to atbild ar šī gada veiktspēju, daudz spilgtāku, bet ne tik augstas izšķirtspējas ekrānu, irbuli un ietilpīgāku akumulatoru.
    • Samsung Galaxy S21 Ultra 5G – ja vari dzīvot bez irbuļa, tad iesaku nogaidīt līdz S23 Ultra. Ja tas ir izšķirošs, tad tas būs nopietns arguments par labu S22 Ultra. Šoreiz tieši Galaxy Note sērijas labumu integrēšana ir modeļa attīstības pamatā. Turklāt internetbodēs S21 Ultra atrodams jau zem štukas.
    • Samsung Galaxy Z Fold3 5G – neticami, bet cenas ziņā šie abi modeļi “daudz” viens no otra neatpaliek. Z Fold3 sniedz inovatīvu korpusu, kas ļauj kabatā ietilpināt nelielu planšetīti. Tomēr S22 Ultra ar visu lielo izmēru šķiet praktiskāks un izturīgāks, tam ir krietni labākas kameras un daudz ērtāk, ja irbuli var ielikt korpusā.
    • Apple iPhone 13 sērija – tuvākais cenas un atsevišķu parametru ziņā laikam būtu Pro Max modelis. Ja Samsung iet ceļu, kas jau tēmē uz maksimumu, ko šī brīža tehneloģijas var izspiest, tad iPhone piedāvā krietni mazāk, bet noslīpētāk un bieži arī konstantāk. Šo jautājumu, kā vienmēr izšķirs ekosistēma.

    Nobeigumā – lieliska Galaxy Note reinkarnācija!

    Samsung Galaxy S22 Ultra 5G asprātīgā veidā izdevies sasēdināt S un Note sērijas fanus vienā laivā. S Pen ir loģiski nonācis Galaxy S sērijā, ja reiz Galaxy Note sērija aizsūtīta pensijā. Šogad šķiet, ka Samsung mēģinājis izaicināt teju visus departamentus un licis katram no tiem tēmēt uz maksimumu. Kā tas izdevies? Mainīgām sekmēm. Jo pat tāds gigants, kā Samsung nespēj visu noslīpēt līdz perfekcijai. Ko tad Galaxy S22 Ultra prot ļoti labi un ko mazāk labi? Samsung Galaxy S22 Ultra 5G piedāvā izcilu dizainu, lielisku uzbūvi. Mani sajūsmina, ka, diži nepalielinot korpusu un nesamazinot akumulatoru, izdevies iemānīt irbuli. Industrijā spilgtākais ekrāns arī ir pa spēkam. Kameras ir daudzpusīgas un, vismaz mūsu platuma grādos, tām trūkst konkurentu.

    Jā, netrūkst arī trūkumu. No vienas puses, tālruņa cena ir loģisks globālo procesu blakusprodukts. No otras puses, Samsung augstprātīgi par prasīto cenu piešķir pārāk skopu komplektāciju, ne visai pasaulei vienlīdzīgu veiktspēju, samazinātu iekšējo un RAM atmiņu sākuma modelim un akumulatora darbību un uzlādes ātrumu, kas stipri iepaliek no konkurentiem. Arī saskarne un kameru programmatūra šoreiz par ātru izņemta no krāsns un gaida atjauninājumus.

    Tomēr pēcgarša ir ļoti patīkama. Galaxy S22 Ultra 5G šķiet viens no patīkamākajiem veikumiem, ko Samsung ir radījis. Jā, Galaxy Z Fold3 šķiet iespaidīgāks, jo futūristiskāks. Kamēr foldabļi nepiedāvās to pašu un pārāku ērtumu, izturību, ietilpību un funkcionalitāti, ko klasiskie viedtālruņi, tikmēr par ražotāja labāko sasniegumu kronēšu tieši Galaxy S22 Ultra!

    Ļoti iepriecināja

    • Elegants, smalks, IP68 drošs dizains
    • Industrijā spilgtākais ekrāns
    • Irbulim ir daudz praktisku pielietojumu
    • Uzlabotas tuvinājuma kameras

    Neiepriecināja

    • Izvirzītās kameras traucē lietot irbuli uz galda un ļoti krāj putekļus
    • Cenai neatbilstoša komplektācija
    • Viduvējs akumulators, lēna uzlāde
    • Cenai neatbilstoša iekšējā atmiņa un RAM lētākajai versijai
    • Kameras gaida atjauninājumus cimperlīgajam fokusam
    Lielisks viedtālrunis, kas patiks gan Galaxy S sērijas, gan Galaxy Note sērijas faniem!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    10
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    7
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    81 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kaspis
    22.02.2022 12:22

    aparāts ir iegūts kā preses pārstāvim? neviens nevar sakarīgi atbildet, kad tad piegādās iepriekšpārdošana pasūtītos… sāk jau besīt))))

    Kursors.lv
    22.02.2022 13:00
    Reply to  kaspis

    Šo telefonu testam saņēmām kā mediju pārstāvji. Mums nav informācijas par to, kad ierīces tiek piegādātas klientiem. Esmu lasījis, ka tur pieredze mēs atšķirties. Daļa klientu saņem ļoti ātri, bet citiem piegādes kavējas. Atbildi uz šo zinās tikai pats Samsung.

    BTR
    22.02.2022 12:25

    Mjā kursorābols atkal izceļas :D cena 6 balles :D, tad pēc loģikas 13 aifonam jābūt šeit rādītājā 2 balles, ejam uz 13 ;abola raksta un redzam…redzam to ka kursorāboli atkal lažo.

    Programmatūra 7, viena no labākajām programatūrām 7 :D nu ja nu ja, ejam skatamies atzīmes par abolu |:D kuri pat LV nevar LV valodu nodrošināt un atzīme uzjautrina, jābūt 5 būtu bet…ābolkursoriem jau na volu būt objektīviem :).

    Kamerām 8 :D nuja protams :D

    Vienīgais pārsteigums atzīme par ekrānu un dizainu negaidīti priekš ābolkursoriem :)

    Last edited 2 years ago by BTR
    Kursors.lv
    22.02.2022 12:34
    Reply to  BTR

    Katram mūsu autoram ir viņa paša pieredzē balstīts viedoklis par konkrēto apskatāmo ierīci. Gan citiem autoriem, gan lasītājiem šis novērtējums var būt citādāks un tas ir absolūti okei. Ja šķiet, ka apskata veidotājs kaut ko nav sapratis vai vēlies uzprasīt, kāpēc par cenu vai citu aspektu ir tāds novērtējums, kāds ir, droši vari izvērst diskusiju šepat komentāros. Tas būs krietni produktīvāk nekā te atstāt mazu brūnu čupiņu, ko tikko izdarīji. Saņemies, tu noteikti spēj labāk!

    22.02.2022 16:40

    S22 U nav vienīgais, kas iznāk pazaļš pirmajos mēnešos. Skatos, ka S21 FE 5G tikai tagad ir softiski sakopts. Vai vismaz apkopts.

    23.02.2022 07:21
    Reply to  BTR

    Esmu gatavs likt galvu ķīlā, ka potenciālajam iPhone pircējam tā latviešu valoda telefonā nav tik svarīga. Es ceru, ka visās Tavās ierīcēs, kur ir kaut kāds interfeiss un ekrāns, ir pieejama latviešu valoda. :)

    BTR
    01.05.2022 16:33

    Ir.
    Tas ir principa jautājums, kāpēc man itkā flagmanī ir jāliek cita valoda ne sava? Man nav problema angļu vai krievu vai itāļu valoda utt. taču tas ir principa jautājums. Ja ābols maksātu sev atbilstoši tā ap 500-600 vēl varētu diskutēt. Taču lagojoš, kantains, uzkaroš, ziemā problemātisks, kameras vidējas, valodas nav, tas nav piedodams. Ja tas maksātu ap ~200, ok pretenziju nav i pat tad dīvaini, ka 100 eiro ķīnietī ir, a ābolā nav. Tas ir apmēram tā, ka ir BMW kurā viss ir un strādā a blakus Mersedesā, Latvijā nestrādā aizmugurējais robs, neveras logi līdz galam un neslēdzās 8robā, jo redz Latvijā. Bet Tu jau kā uz celiem nokritis ābolfans teiksi tas nekas tie kas pērk mersi tiem jau nekas, ka logi neveras, uz aizmuguri nebrauc utt :D

    karlis
    22.02.2022 12:54

    default softs, ka nāk Samsung (un arī visiem citiem) ir pilnīgs craps.
    pilns ar mēsliem, kas nav vajadzīgi, un noēd resursus.

    kaspis
    22.02.2022 13:06
    Reply to  karlis

    pirms gadiem 3-4. tagad vairs tā nav

    karlis
    22.02.2022 13:21
    Reply to  kaspis

    nu nu , kas tad ir mainījies?

    Visvaldis
    22.02.2022 13:49
    Reply to  karlis

    Starp citu, lai arī saprotu, ka jautājums no citas operas, gribēju joka pēc akcentēt arī to, cik nejēdzīgi daudz programmas sainstalētas uz macbookiem nāk oriģināli. Mazliet līdzīgi kā vecajos laikos samsungiem. Vismaz man diezgan kaitinoši liekas, ka piedrazots ar pilnīgu bezjēgu, bet nu atkārtošos – šis tomēr par macos datoriem, ne telefoniem.

    Kursors.lv
    22.02.2022 13:59
    Reply to  Visvaldis

    Kuras tad programmas daudz sainstalētas? Nekas dižs jau tur nav.

    Lielinieks
    22.02.2022 20:16

    Nu nezinu gan: iMovie, Stocks, TV, Podcasts, Books, Dictionary, Home, Messages, Reminders, Notes, Contacts, Grapher, Chess, QuickTime Player, Shortcuts, Stickies, Automator, FaceTime, Calendar, Maps, kaudze ar random un bezjēdzīgām utility lietām. Vismaz pēc noklusējuma neatrodu vajadzību pat vienai no tām.

    Kursors.lv
    22.02.2022 21:18
    Reply to  Lielinieks

    Nu, paga. Tu jauc kopā tagad visu. Daļa no pieminētajām ir Apple svarīgi servisi, daļa ir kaut kādas noderīgas sistēmas utilītas, kas ir arī citās OS. Katrā ziņā tas nav stāsts par Windows laptopiem, kam savulaik izplatīta bēda bija visādu antivīrusu un ne tikai uzstādīšana jau rūpnīcā.

    Lielinieks
    22.02.2022 22:20

    Un kāpēc, lai samsung aplikācijas nebūtu svarīgi servisi priekš samsung? Pie tam, svarīgākos system utlities neaizskāru, jo tie, saprotams, vajadzīgi. Vēl jo vairāk – tie servisi, kas nepieciešami apple, nebūt nav nepieciešami man. Izklausās līdzīgi ar samsung. Kur starpība? Nestrīdos strīdēšanās pēc, gribu vienkārši noskaidrot starpību

    BTR
    01.05.2022 16:36
    Reply to  Lielinieks

    Tāpēc, ka tas ir samsungs, kursorā visu ko dara aboli ir ok, pat ja viņiem iekakās mutē, bet ābols pateiks – tas ir ievārījums ābolfani stundām diskutēs, aveņu vai zemeņu ;), neesi pamanījis?

    Ja ābols lago, ir gļuki karās, baterija liela, cenas par atmiņu sviestainas, tas ir ok, ja tas pats ir samsungam viiiiiis mīnus, trūkumi :D

    Lielinieks
    24.02.2022 08:32

    ?????

    Lielinieks
    22.02.2022 20:17

    Besides, ja vajadzēs kaut vienu, tad sadabūšu atsevišķi. Citādi pilns ar nejēdzībām

    Ivchiks
    22.02.2022 12:56

    Paga, kas tam irbulim ir litija bača, kura lādējas korpusā?

    Kursors.lv
    22.02.2022 12:57
    Reply to  Ivchiks

    Ne litija, bet, jā, lādējas pašā telefonā. Šādi tas ir bijis arī iepriekš.

    REALAIS
    22.02.2022 13:15

    Mēģināji ar irbuli uzņemt bildes? Kā piemēram saucamos selfijus ar pamatkameru? Ja jā, cik tas bija ērti/neērti, vai arī nē, tad nebūtu slikti pamēģināt vai ir tam jēdzīgs pielietojums regulāram cilvēkam ikdienišķā lietošanā.

    REALAIS
    22.02.2022 13:21

    Vai pats iegādātos šo ierīci savām vajadzībām, ja būtu tāda iespēja?

    22.02.2022 16:43
    Reply to  REALAIS

    “Iespēja” = piķis kā spaļi? Tad droši vien varētu skatīties šajā virzienā.

    22.02.2022 16:41
    Reply to  REALAIS

    Irbuļa poga jau vairākus gadus šo prot Note sērijā. Laikam arī Tab S7 varēja… neatceros…

    kaspis
    22.02.2022 13:30
    Reply to  Ivchiks

    3, TRĪS gadus jau samsungam ir aktīvais irbulis))) jā, foto slēdzis ir visbiežāk izmantotā funkcija

    Aigi_nr1
    22.02.2022 13:20

    Par komplektāciju, nu kam jums vēl viens sienas lādētājs? Man pilna kaste mājās mētājas ar dažādiem lādētājiem, es pat teiktu, ka vads nav vajadzīgs.

    Tiešām prieks, ka Samsung neiet līdzi Ķīnas ražotājiem iemetot kastē 0,5$ vērtu silikona atkritumu.

    Aigi_nr1
    22.02.2022 15:09

    Es jau kādu laiku izmantoju IKEA nopirku galda turētāju, kas labi noder, lai jebkuru telefonu neturētu horizontāli un tiek atrisināta telefona grīļošanās.

    Ainārs
    22.02.2022 13:32
    Reply to  Aigi_nr1

    Šim argumentam varētu piekrist, ja vien mums katru gadu nebūtu jauns ātrās uzlādes standarts, kam tāpat vajag jaunu lādētāju. Realitātē es šeit redzu, tikai patērētāju muļķošanu un iedzīvošanos attaisnojoties ar kaut kādām eko muļķībām.

    REALAIS
    22.02.2022 13:38
    Reply to  Ainārs

    Bet kam vajag katru gadu skriet pakaļ jaunākajam standartam. Pats tikko rakstīji, ka starpība starp 45w un 25w ir nebūtiska. Mierīgi var izmantot vecāku lādētāju. Lādēt lēnāk un pasaudzēt bateriju nedaudz ilgāk. Bet ja tomēr grib maksimālo ātrumu, tad piepērk lādētāju. Jā, varbūt tagad sākumā tas liekas neērti, bet ilgtermiņā daudzas lietas pāriet uz usb type-C un te vairāk ir jācer, ka kompānijas vienosies pa vienādiem drošības standartiem, ka ilgtermiņā būs vienalga kuru lādētāju izmantot, un ierīces tiks droši uzlādētas bez starpības kāds ir tās ražotājs. Lādē urbi vai telefonu vai portatīvo ar to pašu lādētāju.

    Ainārs
    22.02.2022 13:45
    Reply to  REALAIS

    Starpība ir nebūtiska, tāpēc, ka Samsung fiziski neizmanto 45W uzlādi un būtībā ir melojuši. Kaut kas līdzīgs savā laikā jau bija ar Note 20. Citi ražotāji tomēr tā negrēko un tā starpība ir acīmredzama.

    Jā, protams, var jau teikt, ka ātrā uzlāde nav obligāta utt., bet, ja es maksāju 1000+ eiro es gribu saņemt visas fīčas bez kaut kādu papildus ieguldījumu veikšanas. Ja mēs tā gribam to eko, tad, lūdzu, visiem ražotājiem ne tikai vienādu Usb c puļķi, bet arī uzlādes standartus, tie lādētāji savā starpā ir tikai saderīgi, ja esi gatavs samierināties ar 2x lēnāku uzlādi. Es neesmu.

    REALAIS
    22.02.2022 14:15
    Reply to  Ainārs

    Bet Samsungam nav 2x ātrāks lādētājs. Samsungam nekad nav bijusi iespaidīga ātrā lādēšana. Ja tu to attiecini uz citiem ražotājiem kā One plus un Xiaomi, tad tā ir cita lieta.

    Kaspars Baradach
    22.02.2022 13:50
    Reply to  Aigi_nr1

    Pilna kaste tev ar 10-15w blokiem.pieticīgos 25w samsungs iedeva līdzi pagāšgad, ar tab s7. Ar to arī lādēju visu))))

    Ainārs
    22.02.2022 13:20

    Atcēlu pre-orderu, jo:
    1. Baterija ir labākajā gadījumā viduvēja, ievērojami atpaliek no pagājušā gada S21 Ultra. Apskatnieki arī norāda, ka 45W uzlāde darbojas tikai uz papīra, realitāte atšķirība starp 25 un 45W lādētāju ir aptuveni 2 minūtes.
    2. Kamera ir labāka un pat ir ok, tomēr joprojām iepaliek no Apple, Huawei, Pixel, Xiaomi. Vairākos apskatos norāda uz salīdzinoši ilgāku ekspozīcijas laiku, kas rada problēmu ar kustīgo objektu tveršanu. Izslavētais nakts režīms joprojām taisa sliktākas kvalitātes foto kā 2 gadus vecais P40 Pro. Vienīgais ievērojamais uzlabojums ir periskopa kamerai, tur tiešām kvalitāte ievērojami augusi, bet nav tā, ka zoom kameras ir ļoti pieprasītas.

    Telefons nav slikts, bet pārāk daudz kompromisu priekš tādas cenas. Ja neskaita zoom, tad 2x lētākam Pixel 6 ir +/- tāda pati, pat labāka kamera. Pixelim, protams, nav Samsung ekrāns, bet 600 eiro starpībā to var pārdzīvot.

    kaspis
    22.02.2022 15:35
    Reply to  Ainārs

    pixel nepārdod LV. hujavejs nav pilnvertīgi lietojams. Ainārs, ej labāk pildi mājasdarbus

    Ainārs
    22.02.2022 17:02
    Reply to  kaspis

    Kas tad tas, interesanti, ir?
    https://www.bite.lv/lv/telefoni#!filters/brand/google

    Tas, ka telefonu nevar nopirkt Googles lapā, nu nekādi nenozīmē, ka nav nopērkams Latvijā :)

    Kursors.lv
    22.02.2022 17:06
    Reply to  Ainārs

    To tas arī nozīmē – Google Pixel Latvijā oficiāli nav nopērkams. Tomēr komersanti to mēdz ievest no citām valstīm un tirgot šeit.

    kaspis
    22.02.2022 21:13
    Reply to  Ainārs

    afigeķ!!! paldies. ļoti atvaijojos. līdz šim nebija.

    Kaspars Bīlands
    22.02.2022 16:52
    Reply to  Ainārs

    Te nu kļūdies par 45W uzlādi, man ir no S20 Ultra palicis 45W lādētājs un S22 Ultra jūtami ātrāk tiek uzlādēts, salīdzinot ar S21 ultru 5G.

    Kaspars Bīlands
    22.02.2022 16:53

    P.S. S21 Ultra 5G nemaz neatbalsta 45W uzlādi!

    Ainārs
    22.02.2022 17:06

    Par lādēšanu atsaucos uz vairākiem apskatiem, piemēram:
    https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s22_series_45w_charging_doesnt_really_make_a_difference-news-53223.php

    Šeit starpība nedaudz lielāka, bet tāpat, maigi izsakoties, ļoti diskutējama:
    https://www.youtube.com/watch?v=V6O4by5JrhA

    Abi avoti ir zināmi un uzticami, līdz ar to man nav pamata tos apšaubīt.

    Kaspars Bīlands
    22.02.2022 17:54
    Reply to  Ainārs

    gsmarenu zinu, pētīju S21 V.S. S22 pirms vēl dabūju tel.
    Bet es REĀLI lietoju tel. kopš 17.02. un esmu lādējis 3x, patreiz ir 67% atlikums. Un uzlādes ātrums atšķiras pamatīgi, jāsaka gan, ka S21 lādēju ar to pašu 45W (reāli ņem pretī kā ar 25W ātrumu).
    Protams sākuma ekrānā tik norādīts atlikušais laiks, nepilna stunda no ~10% līdz full, reāli iekļaujos ~30 min. Minūtes displejā dilst ātrāk, nekā reālais laiks.

    Santa
    05.03.2022 22:15
    Reply to  Ainārs

    Tieši par kameru tagad meklēju info, un ieraudzīju šo komentāru. Tik tiešām, p40pro sliktā apgaismojumā bildē daudz labāk. Esmu vispār šokā par slikto bilžu kvalitāti s22ultra. Kaut vai atdod Samsung atpakaļ veikalam un lieto veco labo huawei. Ceru uz atjauninājumiem.

    BTR
    01.05.2022 16:26
    Reply to  Ainārs

    Nu gan Tu fantazē, kamera ir labākā foto režīmā kā Iphone, Xiamoi un citiem ko sauci, tikai dažos režīmos video atpaliek no pro maxa. Pārējā redzams, ka foto kamerās vispār saprašana Jums 0.

    Kaspars Bīlands
    22.02.2022 16:25

    Lietoju nepilnu nedēļu 256Gb versiju. Esmu ļoti apmierināts, neesmu pat visas fīčas atkodis. Vienkārši nepietiek tam laika. Auto fokuss kamerai izcils, tver kustīgus priekšmetus, cilvēkus, dzīvniekus (traki ātru kaķi), nezaudējot asumu!
    Kā pirms gada S21 ultrai, uzreiz arī šim iegādājos ādas aizmugures vāciņu, pat nesākot tel. lietot. Atkrīt šūpošanās uz galda rakstot ar Pen un aizsargā ekrānu, jo vāciņam īsākās malas ir nepilnu mm izbīdītas, kas neļauj ekrānam saskarties ar virsmu, ja tie apgriezts otrādi uz galda.
    Baterija man tur ļoti labi, bet piefiksēju ka no rīta ir sajūta ka tel. izslēdzies. Izrādās automātiskā baterijas taupīšanas programma iemidzina tik dziļi, ka vajag ~10-15 sek kamēr tas pirmo reizi “pamostas”, pēc ~6-7h pauzes. Toties naktī akum. nokrīt labi ja par 5-10% (ieslēgts klusajā režīmā un tikai blootooth). Gan jau vēl vajadzēs mēnesī lai apgūtu tā kārtīgāk!

    Last edited 2 years ago by Kaspars Bīlands
    Biteme
    22.02.2022 17:42

    Teiktu, ka priekš jauna telefona supertaupības režīmā 10% pa nakti ir daudz. Kāds samsunga lietuvēns to jāj pa naktīm?

    Kaspars Bīlands
    22.02.2022 17:56
    Reply to  Biteme

    Paskatīšos speciāli šonakt cik tie % pazūd, bet es guļu ar Watch uz rokas un paralēli mēru miegu +krākšanu, kas tiek ierakstīta tel! :D :D: D

    kaspis
    23.02.2022 09:56

    audio failā? :D

    Bils
    23.02.2022 09:58
    Reply to  kaspis

    Jā, diez ko labi neizklausās, saprotu tagad sieviņu

    Bils
    23.02.2022 10:03
    Reply to  Biteme

    No 23:10 58% vakar līdz 09:12 52% šorīt nokrita aķis.

    Armando
    22.02.2022 17:53

    Savējo jau saņēmu 18.02.2022. “TET” parūpējās par to, pat īpaši to neprasot. Palietojot vairāks dienas, radās iespaids, ka bija jāņem parastais S22, jo tas nevajdzīgais bakstāmkociņš, ne papildus caurumi (kameras) korpusā nav, ne tas, ka komplektā nenāk lādētājs, kuru pasūtīju atsevišķi, ne aizsargstikliņa vai maciņa neesamība, neatsvert tā augsto cenu. Turklāt, man likās, ka telefons iebremzē, pat lietojot to tikai, lai brovzotu ar Chrome vai bakstoties iestatījumos. Vismaz vecais opis Glaxy S9+ tā neuzvedas un nekad tā nebija iebremzējis. Spēļu ielādē nemanīju uzlabojumus, salīdzinot ar to pašu S9+\
    Ja kādam interesē, varu pārdot pa 1300 EUR ;)

    REALAIS
    22.02.2022 18:10
    Reply to  Armando

    Nu spēļu ielādē jau spēlē lomu atmiņas ātrums. Tur jau procesora jauda neko daudz jau nemainīs.

    Raivis Terinks
    23.02.2022 13:07

    Kad pagājšgad pienāca brīdis izvēlei par jaunu telefonu (iepriekš lietoju Samsung Note), ļoti skatījos uz Galaxy21Pro. Toreiz vēl domāju, ka varbūt sagaidīt Galaxy 22 sēriju… Bet beigās tomēr izvēle krita par labu Sony flagmanim. Tagad pārlasot KURSORa apskatu, saprotu ka labi vien ka negaidīju uz Galaxy22, jo nekā satriecoši jauna vai pārāka tur nav. Protams, kopumā Telefons labs Un dārgs arī) šaubu nav.

    Alberts Kviesis
    25.02.2022 23:41
    Reply to  Raivis Terinks

    Sony Xperia 1III? Kādas atsauksmes par ekrānu, kamerām, akumulatora darbības laiku?

    Jānis Rišis
    23.02.2022 23:56

    5G darbojas lauku teritorijās. Cik stabili 4G signāls turas

    Jānis Rišis
    23.02.2022 23:59

    Silikona aizsargs ir pret kritieniem, austiņas un atsevišķs ports ir , micro SD, vismaz 30w lādēšana

    Ziecha
    24.02.2022 22:33

    Sev iegādājos ultra 256gb modeli… 128gb modelis noteikti par īsu, ta kā nav sd kartes.. pēc s10e displejs vnk fantastisks liekas.. baterija sajūsmu nerada, īsti nevar saprast, kas to norij… dienu knapi izvelk.. kamera +- ok.. dažos mirkļos filmējot attēls dzeltenāks… bija atsevišķi mirkļi, kad nokārās un ne uz ko nereaģēja kādu minūti…1000+ euro nav vērts… par zemāku cenu būtu ok.. vienīgi mierina buds pro.. super lieta. Visā visumā foršs, bet dārgs telefons.

    es pats
    26.02.2022 02:34
    Reply to  Ziecha

    tikmēr manas meitas lētā gala xiaomi ar visu lielo ekrānu eko režīmā mierīgi izdzīvo 5 dienas bez lādēšanas (kamēr viņa sporta nometnē – tur var zvanīt, bet neļauj visu dienu bakstīties pa telefonu), un beigās, pārbraucot mājās, atlikums ir krietni virs puses. man samsung jālādē katru dienu, dažreiz izvelk 2 dienas – tas ir tracinoši, gribu to ierīci lietot, nevis visu laiku apkalpot.

    BTR
    01.05.2022 16:19
    Reply to  es pats

    Nu gan salīdzināji pĪ AR pirkstu.
    Man mājās ir A52 neaiztiekot arī to izvelk. Pirmkārt jāsalīdzina pie maksimālas izmantošanas, nodrošinātā jauda, foto iespējas utt.un tad var spriest. Jebkurš budžetnieks izvelkt ilgāk par jebkuru flagmani pie tam nelietojot :D.

    Tavā gadījumā izskatās, tā, man ir VW Polo ar 1l motoru izvelk tālāk bez uzpildes nekā Camry 5l…ģēnijs :D

    Toms
    19.03.2022 17:13

    Manam un paziņu S22 Ultra ir pamatīgas problēmas ar tīkliem, zvanu laikā bieži nevar saprast ko saka otrā zvana pusē, medz vienkārši pazust zvana laikā zona, ļoti kaitinoši, telefonam par tādu cenu.

    Ieva
    28.12.2022 21:10

    Pēdējā laikā strauji izņemot no kabatas vai strauji mēģinot pacelt telefons sastingst nākas restartet

    Biteme
    28.12.2022 23:47
    Reply to  Ieva

    Telefons par šo cenu nemāk pamosties?!? Nevaru piemeklēt īstos vārdus….

    Cita Ieva
    05.01.2023 07:21

    Labrīt! Uzdāvināju vīram dzimšānas dienā Galaxy S22 Ultra 256GB. Viss būtu ok, ja vien nebūtu problēma- nevar sazvanīt. Vīrs sākumā neticēja. Teica, ka telefons visu laiku ir ieslēgts. Speciāli zvanīju un gaidīju, kemēr operators nosūta sms par zvanu. Pēc darba mājās testējām- ja telefons ir miera režīmā un gar viņu neknakstās, tad sazvanīt nav iespējams. Tagad arī- esmu jau darbā, bet vīra telefons klusē, lai gan zinu, ka bija ieslēgts. Cena neatbilst telefonam! Ja LV saitos, kaut kas būtu par šo problēmu minēts- nekad nebūtu pirkusi. Ārzemju saitos info ir daudz vairāk. :(

    Kursors.lv
    05.01.2023 07:42
    Reply to  Cita Ieva

    Paldies par komentāru! Vispār sākam gan par šādu problēmu dzirdēt arī mūsu pusē. Tā parādījās kādu laiku pēc ierīces iegādes, pareizi? Var pamēģināt ierīci atgriezt atpakaļ uz rūpnīcas iestatījumiem (factory reset) un palūkoties vai situācija uzlabojas. Ja neuzlabojas, tad ierīci būs jānes uz servisu, lai tur skatās kas par problēmu.

    Cita Ieva
    05.01.2023 10:12

    Ierīce tika iegādāta pirms Ziemassvētkiem. Problēma parādījās uzreiz, tik vēl nesapratām, ka tās būs “problēma”. Vīrs saka, ka telefonam ir švaki ar zonu. Vecais telefons- Huawei vienmēr rādīja pilnu tīklu, ar šo ierīci, knapi 2 svītriņas ( un dzīvojam pierīgā- ne dziļos laukos). Tas tagad ir ļoti kaitinoši. Prece ir uz nomaksu. Šodien dosimies uz veikalu, jo negribu maksāt tādu summu par ierīci, kura nepilda savu funkciju.

    Kursors.lv
    05.01.2023 10:22
    Reply to  Cita Ieva

    Sakaru problēmas ir tikai dzīvesvietā vai arī labi apdzīvotās vietās, kur sakariem ir krietni kvalitatīvāki?

    Biteme
    05.01.2023 11:04

    Klau, kāda tam nozīme? Pie LMT tas maksā 1359 un par savu cenu tam ir vienkārši jā-dar-bo-jas.

    Kursors.lv
    05.01.2023 11:21
    Reply to  Biteme

    Tīri interesanti palika saprast, kur ir problēma.

    Cita Ieva
    05.01.2023 11:16

    Sakari ir traucēti visur. Ar pierīgu domāju gandŗīz jau pašu Rīgu.. Sakari nekad nav bijuši traucēti- ja nu vienīgi dziļākajos laukos. Ja mums ar vīru ir viens un tas pats pakalpojumu sniedzejs Tele2 un man viss ok, bērniem arī, tad vīram tīkls ir 2 svītriņas.. Viņš strādā IT jomā un reāli tas traucē. Strādā Rīgā- arī darbavietā nav sazvanāms. Tas nozīmē, ka viņu nevar sazvanīt pat klienti. Vienk. bērni regulāri pēdējās 2 ned. sūdzās, ka tēti nevar sazvanīt.

    Kursors.lv
    05.01.2023 11:31
    Reply to  Cita Ieva

    Jā, nu tad serviss. Tehnika ir un paliek tehnika.

    Biteme
    05.01.2023 11:36

    Nu, kāds serviss? Atteikuma tiesības un netērēt laiku – dārgāko, kas mums ir.

    Cita Ieva
    05.01.2023 13:58
    Reply to  Biteme

    kāds vēl serviss.. Problēma ir pašos telefonos un tas ir globāli ne tikai mums vienīgajiem. Ārzemju saitos par šo daudzi raksta, tikai LV grib , kaut kadus servisus uzspiest. Telefonam ir tikai 2 nedēļas. Cena neatbilst kvalitātei!!!

    Cita Ieva
    06.01.2023 08:07
    Reply to  Cita Ieva

    Labrīt! Vakar aizbraucām uz Tele2, visu izrunājām; sākām ar to, ka iedeva jaunu sim karti. Tagad it kā viss ok- cik reizes testējām- sanāk sazvanīt. Skatīsmies. Ja problēma atsāksies, liksim rūpnīcas iestatījumus, ja tad nekas nemainīsies- sūtīsim uz servisu uz testēšanu. Pēc kādas nedēļas uzrakstīšu kā telefons strādā- vai problēma ir atrisināta vai tomēr ne.

    Nezinitis
    26.01.2023 19:50
    Reply to  Cita Ieva

    Kāda ir šobrīd situācija ar ierīci?

    Last edited 1 year ago by Dainis Štrauss
    Biteme
    06.01.2023 08:48
    Reply to  Cita Ieva

    Tieši to es uzrakstīju – atteikums un atgriezt telefonu. Jāsaprot taču savas tiesības. Varu iztēloties, ka viņi tur presē uz servisu – sak, jums nemaz nav nekādu citu variantu, bet tas ir bleķis.

    Taiga
    15.02.2023 00:58
    Reply to  Cita Ieva

    PIEKRĪTU!!!
    Cena NEATBILST kvalitātei.

    Taiga
    15.02.2023 00:57
    Reply to  Cita Ieva

    Jā, Samsung S klases cena ir neadekvāta!!!

    Man ir tieši tā pati problēma. Nevar sazvanīt. Zūd skaņa, dzirdamība ( pat. sēžot un nekustoties). Iepriekšējām modelim bija tā pati kaite. Iepriekšējais 2 dienas pirms garantijas termiņa ” nomira”. Šis modelis S22Ultra 512gb pēc 10 mēnešu lietošanas arī taisās ” kājas atstiept” ( visi tie paši netikumi, kas iepriekšējām modelim pirms nobeidzās tagad parādās).
    Baterija ir mēsls. No pirmās dienas tikai no pāris zvaniem jālādē. Lādēju vairākas reizes dienā. Bez power bankas neiztikt. Iepriekšējām modelim ( S10+, 1TB) gan baterija bija lieliska. Visu dienu filmējot, fotografējot un vēl šo to veicot tik uz nakti bija jālādē. Ja nofilmēja- dzīvojās veselu nedēļu. Varēja gan izrāpties, gan caurām dienām sērfot soc.tīklos.
    Biju plānojusi, ka par tādu naudu tālruni lietošu vismaz 3/4 gadus. Nekā. Nokalpoja tikai garantijas laiks. Sālīti.

    Tālruņa plusi:
    Skaņa, kamera, irbulis, ekrāns ir lieliski. Ergonomika. Dizains patīk.

    Pie mīnusiem kā jau iepriekš rakstīju- zūd skaņa, traki uzkarst, visu laku jānēsā līdzi powerbanka, gļuko, t.i., ekrāns mēdz būt nejūtīgs( nereaģē, ja jāaizver, jāatver kāds pārlūks). Klaviatūra ātri kļuva lēnīga un smaga( bremzē).

    Reklāma
    Lielisks viedtālrunis, kas patiks gan Galaxy S sērijas, gan Galaxy Note sērijas faniem!Samsung Galaxy S22 Ultra 5G apskats - gaidījām Ultra, saņēmām Note!