Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Z Fold3 5G ilgtermiņa apskats

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Jaunākie raksti

    Samsung mārketings ieguldījis pamatīgus līdzekļus, lai pilsētu sienas izdaiļotu ar milzu baneriem, lai YouTube, televīzija un citi mēdiji uzstājīgi atgādinātu, ka nākotne pieder salokāmām ierīcēm. Kā jau apskatnieks, vienmēr uz šīm reklāmām skatos ar latviskajai mentalitātei neiztrūkstošo aizdomu piešprici. Vienīgais veids, kā radīt skaidrību mārketinga solījumos, ir pašam lietot ilgāku laiku ikdienā, kādu no reklamētajiem produktiem. Tā nu jau trīs mēnešus lietoju Samsung Galaxy Z Fold3 5G. Šajā rakstā dalīšos ar piedzīvoto.

    Reklāma

    Pirms mesties pieredzes stāstos, ļaušu paķīķerēt apskatu tapšanas aizkulisēs. Saņemot testa ierīci, pie apskatniekiem tā parasti padzīvojas aptuveni divas nedēļas. Tas ir pietiekami, lai gūtu pirmos iespaidus par ierīci un pamanītu tās plusus un mīnusus. Tomēr, lai noskaidrotu, kā  uzvedas tālruņa korpuss, vai atjauninājumi uzlabo lietošanas pieredzi, vai tomēr nē, nepieciešami ilgtermiņa testi. Tad testējam viedtālruni ikdienā vismaz divus mēnešus. Ilgtermiņa apskatos bieži parādās nianses, ko īstermiņa apskatos nav iespējams pamanīt. Piemēram, kad divas nedēļas testēju Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, tā kamerām devu izcilu vērtējumu, salīdzinājumā ar tā brīža konkurentiem, bet apskatnieks Artis Galaxy S21 Ultra ilgtermiņa apskatā norādīja, ka kameru darbība nav konstanta un ar atjauninājumiem mainās, ne vienmēr uz labo pusi. Tādēļ, lai precīzāk izprastu Galaxy Z Fold3 ikdienas lietošanas pieredzi, vērts pārlapot tā īstermiņa apskatu, kur uzsvars likts uz tehniskajām niansēm un priekšgājēja Galaxy Z Fold2 ilgtermiņa apskatu, kas parāda, kā šī sērija augusi gada laikā. Šajā apskatā dalīšos ar savu trijos mēnešos iegūto pieredzi, bet tehniskās nianses lasiet īstermiņa testā, tādēļ nebrīnieties par visai biezu subjektīvisma mērci, ar ko apskats pārliets.

    Samsung Galaxy Z Fold3 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, One UI 3.1.1
    • Ekrāni: Iekšējais: 7.6 collu  Dynamic AMOLED 2X, 1768 x 2208, ap 374 ppi, 179.9 cm2, ap 88.8% ekrāna un malu attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 1200 nitu maksimālais spilgtums, UTG ar plastmasas aizsargkārtu. Ārējais: 6.2 collu Dynamic AMOLED 2X, 832 x 2268, 25:9 malu attiecība, 120Hz, Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 888 5G (5 nm), astoņi kodoli: 1×2.84 GHz Kryo 680 & 3×2.42 GHz Kryo 680 & 4×1.80 GHz Kryo 680, Adreno 660 video apakšsistēma
    • RAM: 12 GB
    • Atmiņa: 256/512 (testa ierīcei) GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE, aptX HD), USB Type-C 3.2, NFC, UWB, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, IPX8 ūdens izturība, žiroskops, barometrs, kompass, stereo skaļruņi, ko pielāgojis AKG, 32-bit/384kHz audio, irbuļa atbalsts, Samsung DeX
    • Kameras: aizmugurē: 12 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.76″, 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS; 12 MP, f/2.4, 52mm, 1/3.6″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optiskais palielinājums; 12 MP, f/2.2, 123˚, 12mm, 1.12µm ultra platleņķis; LED zibspuldze; HDR; video – 4K@60fps, 1080p@60/240fps (gyro-EIS), 720p@960fps (gyro-EIS), HDR10+. Priekšā: 10 MP, f/2.2, 26mm, 1/3″, 1.22µm, HDR, video – 4K@30fps, 1080p@30fps. Zem iekšējā ekrāna: 4 MP, f/1.8, 2.0µm
    • Akumulators: Li-Po 4400 mAh, 25W ātrā uzlāde, 11W bezvadu uzlāde, 4.5W bezvadu reversā uzlāde
    • Izmēri un svars: salocīts – 158.2 x 67.1 x 14.4-16 mm; atlocīts – 158.2 x 128.1 x 6.4 mm; 271 g
    • Cena: ap 1800 eiro

    Kā noveco Galaxy Z Fold3 korpuss?

    Jau Galaxy Z Fold3 apskatā rakstīju, ka korpuss ir patīkamāks par Galaxy Z Fold2. Tās protams ir manas subjektīvās izjūtas, bet šoreiz tās ir ļoti svarīgas, jo, pārnākot no jebkura klasiska viedtālruņa, Galaxy Z Fold3 izmērs sagādā pamatīgu kultūršoku. Proti, tā izmērs un svars šķiet milzīgs un prasa pierašanu. Jāatzīst, ka man izdevās pierast jau pirmajās dienās, bet ne manai garderobei. No rīta, izvēloties apģērbu, nācās piedomāt, vai kabatu izmērs derēs tālrunim. Interesanti bija atklāt, ka ne visu drēbju kabatas ir pietiekami ietilpīgas. Par šādu aspektu pat nebiju aizdomājies, jo līdz šim citi viedtālruņi manu garderobi nebija ietekmējuši. Taču izmēru var apskatīt arī no otras puses. Galaxy Z Fold3 maģija atklājas, to atverot. Tad gan rokās ir 7.6 collu planšetīte, kas ir tikai 6.4 mm plāna, tādā veidā viedtālrunis kļūst par vienu no ērtākajām kompaktplanšetēm, kāda rokās turēta.

    Milzīgs solis attīstībā ir Galaxy Z Fold3 IPX8 mitruma noturība. Šis ir solījums, kas mazina paniku, izmantot lietotas automašīnas vērtības viedtālruni, ja ārā smidzina lietus. Patiešām, ar pagājušā gada Z Fold2 nekad neriskēju atbildēt uz zvaniem vai ziņām, ja pie apvāršņa parādījās kaut nokrišņu mākonis. Galu galā, par 1800 eiro, nebūtu jāsatraucas par šādu ikdienišķu lietu, pie kā pieradinājuši klasiskie flagmaņi. Tomēr sertifikāta X norāda, ka tālrunis nav pasargāts pret putekļiem. Mans pirmais ilgtermiņa secinājums ir tāds, ka mēs dzīvojam sasodīti putekļainā pasaulē! Pat tīrās drēbēs, pat šķietami tīrā vidē, tie atceļo no paralēlā visuma un atrod vietu iekšējā ekrānā. Šis ir viens no korpusa konstrukcijas trūkumiem – salocītā veidā paliek pamatīga šķirba, kur krājas putekļi. Šķirba ir tik liela, ka tur iekļūt var arī citi svešķermeņi. Jācer, ka Samsung ņems piemēru no Huawei Mate X2, kam ar asimetrisku biezumu šo problēmu izdevies atrisināt. Šajā ziņā, lieku lielas cerības uz nākamo Fold sēriju.

    Šķirba, kur krāties putekļiem, ir pamatīga. Eņģes magnēti mēdz pievilkt saspraudes. Negribētu iedomāties, kas notiktu, ja kāda tiktu locījuma vietā.

    Runājot par putekļiem, Galaxy Z Fold2 ilgtermiņa apskatā pamanīju, ka laika gaitā gruži bija iesprukuši eņģē un, atverot tālruni, tie nepatīkami šņirkstēja starp eņģes zobiem un ekrānu. Par laimi, šogad neko tādu nenovēroju. Šoreiz jāuzslavē uzlabotā eņģe, jo tās stiprība nemainījās šo mēnešu laikā. Godīgi sakot, vienīgās triju mēnešu atstātās pēdas pamanīju tikai vietās, kur tās gaidīju vismazāk. Piemēram, ārējā ekrāna aizsargplēve. Ok, testa ierīci jau saņēmu ar mazītiņu gaisa burbulīti, kas pēc pāris nedēļām nolēma pieaugt. Zinot, ka zem tās ir Gorilla Glass Victus aizsargstikls, bez sirdsapziņas pārmetumiem atbrīvojos no tās. Patīkami redzēt, ka šis pārklājums triju mēnešu laikā nav iedzīvojies pat mikro skrāpējumos. Par to milzīga uzslava! Otra lieta, ko negaidīju, ka alumīnija rāmim ap kantītēm lobās nost krāsa. Tas gan izbrīna, jo pret Galaxy Z Fold3 izturējos ar lielu cieņu un rūpību (ņemot vērā tā cenu un iekšējo ekrānu, kas ir krietni trauslāks par ārējo). Grūti iedomāties, ka bikšu kabatas, galda virsma, kur nolikt tālruni, vai papildus rūpīga izturēšanās var rezultēties šādi. Nelieli skrāpējumi ir arī uz glancētā eņģes rāmja, bet kārtīgi jāieskatās, lai tos pamanītu. No otras puses, citas novecošanas pazīmes nenovēroju un esošās ir maznozīmīgas. Bet pats galvenais, ka šoreiz iekšējā ekrāna aizsargplēve neveido gaisa burbuļus, kā pagājušā gada modelim. Kopumā gribu paslavēt, ka Samsung Galaxy Z Fold3 korpuss ar ikdienu sadzīvo ļoti labi un pat ir vērojami lieli uzlabojumi no pagājušā gada. Malacis, Samsung!

    Pamanīju, ka no bruņu alumīnija rāmja lobās nost krāsa, lai gan pret tālruni apgājos īpaši rūpīgi.

    Izcili ekrāni, bet formāti ir jancīgi

    Šoreiz neizplūdīšu par to, cik ekrānu matricas ir kvalitatīvas, par to jau jūsmoju īstermiņa apskatā. Samsung ekrāni ir nemainīgi izcili, pie tā arī paliksim. Šoreiz stāstīšu, kā tos ir lietot ikdienā. Gan tumšā vidē, gan spilgtā saulē abi ekrāni performē lieliski. Tomēr to nestandarta formāti ir, maigi sakot, jancīgi. Arējais piedāvā ļoti izstieptu 25:9 malu attiecību, bet iekšējais ticis pie gandrīz kvadrāta – 0.8:1 (smukāk nevar noapaļot) malu attiecības. Ikdienā visbiežāk tomēr izmantoju ārējo. Lai atbildētu uz ziņām, ne vienmēr pieejamas abas rokas, lai atvērtu iekšējo ekrānu. Diemžēl ar vienu plaukstu izmantot aizvērtu Galaxy Z Fold3 nav visai parocīgi, turklāt izstieptajā ekrānā tastatūra ir tik maza, ka no kļūdām tekstos nevar izvairīties. Šo trīs mēnešu laikā piedzīvoju tik daudz pareizrakstības kļūdu un autokorekta pārpratumu, ka draugi sāka uztraukties par manu veselības stāvokli. Iekšējā ekrānā rakstīt tiešām ir ērtāk, turklāt pieejami dažādi tastatūras pielāgojumi. Tomēr steidzīgā ikdiena liek biežāk izmantot ārējo ekrānu. Tajā rakstīšanas pieredze ir katastrofāla.

    Arī cits saturs un aplikācijas mēdz spītēt Galaxy Z Fold3 ekrānu formām. Vislabāk situāciju ilustrē YouTube – vai nu jāskatās video ar biezām, melnām malām, vai pilnekrānā ar ļoti lielu saturam nogriezto daļu.

    Protams, ka pierast var pie visa, un arī man izdevās ar šīm dīvainībām sadzīvot. Vienīgi, ka tas šķiet neērti, pārnākot no klasiska flagmaņa, kur šādu dīvainību nav. Arī Galaxy Z Fold3 cena, kam būtu jāsniedz maksimāls komforts, uzdod jautājumu, vai tomēr vecās skolas flagmaņi nav praktiskāki? Atbilde gan nav tik viennozīmīga, jo tie nespēj kabatā ietilpināt 7.6 collu planšetīti. Te mēs nonākam pie Samsung Galaxy Z Fold3 5G zvaigžņu stundas – iekšējā ekrāna. Lasīt tekstus – izcili! Veikt piezīmes – izcili! Skicēt – izcili! Radīt apkārtējo izbrīnu – izcili! Ir vesels lērums situāciju, kurās lielais iekšējais ekrāns ir zelta vērts. Patiešām, ikdienā, strādājot ar visai lielu tekstu apjomu, varēju novērtēt to, ka kabatā varu ietilpināt nelielu planšetīti. Īpašu sajūsmu dzirdēju no aktieriem, kam ikdienā jāstrādā ar scenārijiem un lugām. Tiesa gan, viņu sajūsma noplaka, izdzirdot Galaxy Z Fold3 cenu, jo reti kurš aktieris sev tādu var atļauties.

    Lielā ekrāna praktiskie ieguvumi ir tik patīkami, ka aizmirstas nebūtiskie trūkumi, kādi nav klasiskiem flagmaņiem. Piemēram, locījuma grope. Ar pirkstu tā ir jūtama, bet vizuāli saturam tā netraucē. Arī zem ekrāna paslēptā kamera ir redzama, jo tai ir mazāks pikseļu blīvums, kā pārējam ekrānam, bet pie tās var ātri pierast. Īpaši jāuzteic jaunā aizsargplēve, kas nemet gaisa burbuļus, kā Galaxy Z Fold2 gadījumā. Vienīgais dzīves sīkums, kas nedaudz prieku pabojā, ir ekrāna aizsargmalas. Gropē pie tām sakrājas putekļi, ko grūti iztīrīt, jo aizsargplēve tomēr ir plastmasīga un putekļus neatgrūž tik viegli, kā stikls. Citādi lieliska pieredze un vērā ņemams progress no pagājušā gada.

    Zem ekrāna izvietotā kamera ikdienā ir redzama, bet pie tās ātri pierod.

    Irbulis paver jaunu dimensiju

    Ja reiz jūsmoju par situācijām, kur lielais ekrāns ir zelta vērtē, jāpiemin arī pieredze ar S Pen Fold Edition. Lai gan mani nesajūsmina doma, ka astronomiskajai cenai jāpieskaita vēl aptuveni 40 eiro, lai tiktu pie speciāli iekšējam ekrānam veidota irbuļa, tā potenciāls tiešām ir iespaidīgs. Komplektā ir zīmulis, mākslīgās ādas futlārītis un papildu uzgaļi.

    Irbulis ļauj radoši izpausties – veidot skices topošajiem projektiem vai pat parakstīt dokumentus. Izmēģināju abas šīs opcijas. Tā kā e-paraksta mobilā versija man piesaistīta konkrētam tālrunim, kas ne vienmēr ir pa rokai (apskatnieku ikdienas garoziņas), dokumentu parakstīšana ar irbuli bija super ērta fīča attālinātajā laikmetā. Arī skiču veidošana pēkšņi kļuva aktuālāka, kā nekad, sniedzot pievienoto vērtību projektiem. Esmu sajūsmā par šīm iespējām. S Pen Fold Edition ir veidots tā, lai neatstātu pēdas uz salīdzinoši mīkstās iekšējā ekrāna aizsargplēves. Tiesa gan, ekrāna locījuma vieta nav saņēmusi didžitaizeru un neatpazīst irbuli. Mieru, bez panikas, programmatūra ir gana gudra, lai līniju turpinātu arī locījuma vietā. Tomēr jārēķinās ar nelielu procentu, ka programmatūra var kļūdīties un ekrāna locījuma vietā nefiksēt irbuli. Jap, šis nav ideāls risinājums. Pie trūkumiem jāmin, ka irbulim ir tieksme nozust. To neieliksi tālruņa korpusā, kā Galaxy Note, lai tas vienmēr būtu pa rokai. Jā, ir pieejami maciņi, kur to iestūķēt, bet tad gan nāksies vilkt kombinezonu, jo maciņi padara jau tā iespaidīgo Galaxy Z Fold3 izmēru vēl gruntīgāku.

    Vēl viens trūkums, ka irbuli nevar izmantot ārējam ekrānam. Būtu ļoti ērti tur veikt ātrās piezīmes. Verdikts – S Pen Fold Edition paver jaunu, aizraujošu, radošu un praktisku dimensiju, bet vēl nevar sacensties ērtumā ar Galaxy Note sēriju.

    Multimediju prieki

    Izmantotie stereo skaļruņi komplektā ar iekšējo ekrānu sniedz lielisku pieredzi. Filmas – ček. Spēles – ček. Mūzika vienkārši tā pat – ček. Šoreiz negribas iedziļināties diskusijā, vai filmas jāskatās mobilā ierīcē vai nē. Šim jāpieiet no tās puses, ko esat ieraduši darīt uz savas planšetes, būs patīkami darīt arī ar Galaxy Z Fold3. Stereo skaļruņi ir ļoti skaļi un kvalitatīvi. Pie viena jāuzteic lieliski kalibrētais vibrācijas motors. Bauda, vienkārši, bauda!

    Veiktspēja pietiek

    Lielos vilcienos par veiktspēju sūdzību nav. Jauda pietiek, lai visu, ko Samsung sola, varētu pienācīgi darbināt. Procesoram gan ir tieksme silt, tiesa gan ne nekomfortabli, tomēr pāris kadrus spēlēm nozogot. Šī gan ir Snapdragon 888 problēma, ko negribētu adresēt Samsung virzienā. Ik pa brīdim arī novēroju, ka atslēdzoties no Wi-Fi, Galaxy Z Fold3 nespēja atrast operatora datu pārraidi. Restartējot tālruni, šo problēmu izdevās atrisināt. Bet, ja neskaita pāris pārslēgšanās misēkļus, jāteic, kad savienojumi izveidoti, tie strādā stabili. Ja runājam par datu pārraidi, tad Samsung Galaxy Z Fold3 5G, pirmo reizi manā mūžā, parādīja šo ikonu, par ko biju dzirdējis tikai mītiskās leģendās. Tādēļ Galaxy Z Fold3 paliks manā gīka sirsniņā uz mūžu.

    Ja nopietni, tad it kā jau ir prieks, ka beidzot šis ir aktuāli arī mūsu platuma grādos, tomēr tālāk par smuko ikoniņu šis nedavelk. Proti, reālie ātrumi grozās ap to pašu 4G vai pat mazāk un ikdienā jūtamu atšķirību nesniedz. Bet paldies, Galaxy Z Fold3, ka biji man pirmais, kas reāli parādīja šo smuko ikoniņu! Apsolu, ka nākamgad centīšos apskatos par 5G vairs nesmīkņāt.

    Citādi veiktspēja visu spēj darbināt un tas jau ir labi viedtālrunim, kam ir krietns vezums, ko vilkt. Patīkami, ka šo mēnešu laikā darbība nav kļuvusi gausāka.

    One UI laikiem cauri

    Jāteic, ka One UI mani patīkami pārsteidza ar atjauninājumu regularitāti. Gan drošības ielāpi, gan atjauninājumi, kas šo to atrisina, šo to saputro, pienāca ar patīkamu regularitāti. Diemžēl, solīto Android 12 Galaxy Z Fold3 vēl nav saņēmis, lai gan citviet Eiropā atjauninājums esot izlaists.

    Patīkami, ka iekšējais ekrāns piedāvā iespēju spoguļot ārējo. Tas nozīmē, ka abus ekrānus nevajag kārtot atsevišķi, bet, ja gribas arī tas ir iespējams. Saskarne vēl aizvien ir bieza, bet vismaz dažas aplikācijas aizstātas ar Google aplikācijām. Piemēram, pa kreisi no mājas loga var izvēlēties Samsung Free vai Google logu.

    Atjauninājumi reizēm izlabo kādu kļūdu, bet reizēm arī ievieš. Piemēram, pēc pirmspēdējā atjauninājuma atvērto aplikāciju režīms rādīja baltas aplikācijas iekšējā ekrānā. Pēdējais atjauninājums gan šo izlaboja. Pēdējais atjauninājums padarīja maķenīt cimperlīgāku automātisko satura pagriešanu. Labā ziņa, ka šīs utis parasti ir nebūtiskas. Taču arī šoreiz jānorāda savdabīgie ekrānu izmēri. Ne visas aplikācijas tiem spēj pielāgoties. Un šoreiz runa nav par retām, maz zināmām aplikācijām. Piemēram, Facebook video režīms mēdza apmulst abos ekrānos, bet ārējā ekrānā, rotējot tālruni horizontāli, aplikācija mēdza iesalt un nācās to aizvērt un atvērt pa jaunu. Diemžēl, šādi pigori notiek un nevar pateikt, kurā brīdī, kura aplikācija apvainosies uz jancīgajām ekrāna malu attiecībām. Tas ir jancīgi, jo reizēm šādi gļuki uznāk aplikācijām, kas līdz šim strādājušas godprātīgi. Labā ziņa, ka tie mēdz arī pazust tik pat ātri un negaidīti, kā parādījušies.

    Tomēr kopumā programmatūru gribu uzslavēt, tā piedāvā niansētus iestatījumus, noderīgas multitaskinga iespējas iekšējajam ekrānam un pielāgojumus, ja Galaxy Z Fold3 izmanto laptopa formā. Mani protams nesajūsmina Samsung augstprātīgā vēlme mani uzmācīgi savaņģot sava konta tīklos, bet ar to jārēķinās, ja lieto One UI.

    Akumulators vēl aizvien nepārsteidz

    Akumulatora darbība vērtējama drīzāk viduvēji. Kādēļ šāds vērtējums? Tādēļ, ka Galaxy Z Fold2 akumulatora darbība bija labāka par Galaxy Z Fold3. Tas varbūt arī nebūtu kritērijs, tomēr, pārnākot no nesalokāma flagmaņa, akumulatora vājāka darbība būs jūtama. Protams, tālrunim ir, ko vilkt – divi ekrānu, ātra atsvaidze un vesela kaudze ēdelīgu elementu. Tomēr tālrunim, kas maksā gandrīz divas štukas, grūti pieņemt, ka dienu nākas beigt ar akumulatora procentiem, kas liek justies nekomfortabli. Labā ziņa, ka var lādēt ar vadu un bez, bet te jau atkal ir pāris āķi. Komplektā nav sienas lādētājs, tādēļ, lai tiktu pie 25W uzlādes, nāksies patērēties Samsung oriģinālajam lādētājam. Arī tad 25W uzlāde šķiet palēna uz citu flagmaņu un pat vidējās klases fona. Ar bezvadu uzlādi it kā viss kārtībā, bet korpusa savdabīgā forma nebūs saderīga ar visiem bezvadu lādētājiem. Labā ziņa, ka akumulatora darbība ir konstanta un nav sarukusi šo mēnešu laikā.

    Kameru darbība diži nav mainījusies

    Jau īstermiņa apskatā rakstīju, ka spējīgākas kameras var atrast krietni lētākos viedtālruņos. Tā arī ir. Tomēr, lai nedaudz attaisnotu Galaxy Z Fold3, gribu teikt, ka runa ir par pieradumu. Trīs mēnešu laikā pieradu pie tā, ka šis nav tuvinājuma monstrs, ka krāsas ir piesātinātākas, kā šobrīd būtu moderni, un ka visos scenārijos kameru sniegums nebūs konstants. Tomēr pieradums saka priekšā, ka manas pamatvajadzības tomēr ir apmierinātas.

    Atjauninājumi gan ir ieviesuši savas korekcijas. Ar katru atjauninājumu baltā balanss un krāsu temperatūra nedaudz pamainās. Pēdējais akcentē vairāk zilos toņus. Tomēr jāteic, ka atšķirības pamanīs tikai acīgākie un šo par lielu trūkumu neuzskatu. Triju mēnešu laikā pamanīju sīkumus, kas bija paslīdējuši garām īstermiņa apskatā. Piemēram, kameru spējas iekštelpās ir švakākas par dažu labu vidējās klases pārstāvi. Iekštelpās krāsas reizēm attēlotas ar tādu kā akvareļu krāsu efektu. Atceros, ka Samsung tāpat uzvedās pirms vairākiem gadiem Galaxy A klasē, bet šobrīd to izdevies atrisināt. Žēl, ka to nav atrisinājis Galaxy Z Fold3. Vēl viena lieta, kas nereti sagādāja problēmas ir auto fokuss. Tas šķiet lēnāks un cimperlīgāks par konkurentiem. Tas nozīmē, ka suņuki, kaķēni vai citi, ko nevar mierā noturēt, bieži sanāks neasi, turklāt fokuss bieži izdomās turēt asumā ne to, kas šķistu loģisi.

    Darbība sliktas gaismas apstākļos ir pieņemama, bet arī šeit konkurenti ir priekšā. Jau atkal gribu runāt par pieradumu – iedomājoties, ka pasaulē konkurentu nav, šo sniegumu var uztvert par normālu. Žēl tikai, ka atjauninājumi arī šeit neko dižu nav uzlabojuši.

    Interesanti, ka Galaxy Z Fold3 piedāvā trīs dažādus selfiju veidus. To kvalitātes var sarindot šādi – visšvakākā kvalitāte ir zem iekšējā ekrāna novietotajai kamerai, krietni labāka ir ārējā ekrāna pašiņu pīrsings, bet vislabāk sanāk, ja pašiņus taisa ar galveno aizmugures kameru, izmantojot ārējo ekrānu. Tiesa gan tā ir visneērtākā pozīcija, kas šķiet tik pat pretdabiska, kā fotografēt ar planšeti.

    Ārējā ekrāna pašiņkamera

    Kopumā kameru sniegums ir viduvējs, ja salīdzina ar citiem flagmaņiem. Man gan izdevās pie tā pierast un trūkumus pamanīt vien tad, ja salīdzinu ar citiem flagmaņiem. Kameru sniegums gan neattaisno Galaxy Z Fold3 cenu, bet tas ir krupis, kas jānorij, ja vēlies lietot unikālu, jaunu tehnoloģiju.

    Nobeigumā – iespējams gada interesantākā pieredze

    Cilvēki dalās divās grupās – tajos, kam jauni izaicinājumi šķiet apgrūtinoši un tajos, kam viss jaunais šķiet interesants un aizraujošs. Samsung Galaxy Z Fold3 5G noteikti jāizvēlas otrajiem. Šie trīs mēneši nav bijuši ierasti, bet viena no interesantākajām gada pieredzēm šī  noteikti ir!!! Ir ļoti daudz scenāriju, kad iespēja kabatā ietilpināt 7.6 collu planšetīti, ir zelta vērta. Mani patīkami pārsteidza, cik ļoti S Pen Fold Edition irbulis paplašina Galaxy Z Fold3 lietojamību. Arī izaugsme no pagājušā gada modeļa ir iespaidīga. Kā jau relatīvi jaunai tehnoloģijai, arī šī ir kontraversāla. Kas ir lielākās pretrunas? Tā plaisa, kas ir pa vidu starp Galaxy Z Fold3 un klasiskiem flagmaņiem. Proti, vēl aizvien ir krietni daudz ērtību, ko klasiskie (lasi nesalokāmie, garlaicīgie un krietni lētākie) flagmaņi prot labāk. Tiem ir ietilpīgāki akumulatori, iespaidīgākas kameras, tie ir izturīgāki, tie ir pasargāti pret putekļiem, aplikācijām nav tik ļoti jāiespringst, lai pielāgotos jaunajiem noteikumiem un tie maksā krietni mazāk.

    Tā kā es ietilpstu otro cilvēku daļā, kas jaunumus uzņem ar neviltotu interesi, šoreiz gribu atspēkot Galaxy Z Fold3, jo runa ir par unikālu viedtālruni. Mūsu platuma grādos tam konkurentu nav. Jā, cena nav līdz galam sagremojama un paceļama. Tomēr tā ir arī cena, kas tiek maksāta par progresu. Par to gribu ļoti paslavēt Samsung, jo šis ir unikāls formāts, kam konkurenti pienācīgi nav tikuši līdzi. Pastāvēs, kas pārmainīsies. Pārmaiņas ne vienmēr ir ērtas, bet aizraujošas un pilnīgi noteikti dzīvi padara raibāku. Tādēļ ar lielu interesi gaidu, ko Samsung piedāvās nākamgad Fold4 paaudzē. Ko Samsung varētu uzlabot? Izturību – lai salokāmus viedtālruņus varētu lietot bez liekas spriedzes, kā ierastos flagmaņus. Kameras – gan Huawei, gan Xiaomi savos salokāmajos veikumos lieto kameras, kas ir daudz tuvāk flagmaņu veikumam. Programmatūru – šeit daļa atbildības jāuzņemas pašam Android, tādēļ lielas cerības lieku uz Android 12L. Cenu – te noteikumi vienkārši – jo zemāka cena, jo lielāka iespēja, ka tālrunis būs populārāks.

    Verdikts – Samsung Galaxy Z Fold3 5G ir unikāla ierīce, kas atklāja daudz dažādus veidus, kā vēl lietot viedtālruni, ko konkurenti vienkārši nespēj.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Smirnovs
    01.12.2021 20:11

    Man pēc 2 mēnešu lietošanas sākusi čīkstēt eņģe ik pa laikam. Reizēm liekas, ka ekrāns neatveras līdz galam.
    Kameras objektīvu malai krāsa ir noberzusies.
    Skaļuma poga “klusāk” reizēm iestrēgst.

    Tā kā padaudz kasjaku par tādu cenu.:)

    Bet kopumā – kamēr iphone nebūs kas līdzīga formāta, atpakaļ nesvitčošos.

    Edgars Smirnovs
    02.12.2021 17:18

    Akumulators nepārsteidz, uz dienu pietiek.
    Kameras…. iPhone vairākreižu labākas, pēc subjektīvām sajūtām. Tik nakts režīms gan te ir labāks, vismaz pēc manas izpratnes, pielietojuma un vajadzībām.

    Edgars Smirnovs
    02.12.2021 17:20

    Jā, un stūri apakšā pie eņģes arī jau ir palikuši bez krāsas, un spīd alumīnija krāsā, katrs stūris uz kādiem 2 mm2… diezgan pārsteidzoši

    Gints
    26.12.2021 18:30

    Iekšējā ekrāna plēve atlipa locījumā pēc 3 mēnešiem. Noplēsu nost un bēdu nezinu.

    Jsmk
    22.02.2022 13:36

    Pirms trīs mēnešiem paņēmu fold3. Long story short. No baterijas gaidīju kaut ko pavisam citu. Neatceros nevienu telefonu, kuru man būtu jālādē vismaz vienu reizi dienā. Parasti es visai brīvi lietoju telefonu visas dienas garumā un lādēju naktī. Enģe izdala klikšķi. Nav tā, ka tas kaitinātu vai traucētu, bet tas ir fakts. Lielā ekrāna screen protector lēnā garā sāk lipt valā augšā locijuma vietā. Uz doto brīdi aptuveni 2mm, kad sāks kaitināt, aiznesīšu, lai uzlīmē jaunu. 1800eur tomēr…

    Visā visumā esmu ļoti apmierināts un pēc vairāk, kā 8gadu iphone šifta esmu nolēmis dot iespēju samsungam.

    Reklāma