Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Z Flip3 5G apskats – kad lokanais ir panācis parastos ekrānus

    Šis tas tiek ziedots lokanumam, bet viedtālrunis pavisam noteikti ir izmantojams ikdienā. Samsung + Snapdragon 888 + lokans ekrāns. Vai Tu par to neesi jau sen sapņojis?

    Jaunākie raksti

    Uzreiz atzīšos, ka iespaids par Samsung Galaxy Z Flip3 no lasītā tehniskajos datos un ieguvumiem (un zaudējumiem) dzīvē var būt maldinošs. Biju noskatījies vairākus video apskatus, kas lika šaubīties par dažām Galaxy Z Flip3 niansēm, bet dzīvē ar šo visu var ne tikai sadzīvot, bet tās pat var nepamanīt.

    Manās acīs Galaxy Z Flip3 ir gandrīz ierasts viedtālrunis ikdienai, bet to iespējams salocīt. Protams, arī šajā trešajā lokano ekrānu paaudzē šis tas tiek ziedots, lai iegūtu lokanumu, tomēr zaudētās iespējas nav vairs tik uzkrītošas un daudzos citos parametros lokanais viedtālrunis panācis ierasto modeļu iespējas.

    Reklāma

    Galaxy Z Flip3 varētu būt arī kļūdu labojums tam, ka Samsung nekad pie mums nepiedāvāja flagmaņus ar jaunākajiem Qualcomm Snapdragon procesoriem. Pēdējos pāris gadus Exynos iepalika aiz Snapdragon procesoriem un nu tas ir izlabots līdz ar Galaxy Z Flip3 un arī Galaxy Z Fold3 atnākšanu.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, One UI 3.1.1
    • Ekrāns: 6.7 collu Foldable Dynamic AMOLED 2X, 1080 x 2640, 120 Hz, HDR10+, 1200 cd/m² maksimālais spilgtums
    • Papildekrāns: Super AMOLED, 1.9 collu, 260 x 512
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 888 5G, astoņi kodoli (1x 2.84 GHz Kryo 680 & 3x 2.42 GHz Kryo 680 & 4x 1.80 GHz), Kryo 680 video apakšsistēma
    • RAM: 8 GB
    • Atmiņa: 128/ 256* GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 3.2, 3G/ 4G/ 5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs ieslēgšanas pogā, IPX8 mitruma izturība, stereo skaļruņi, 32-bitu/ 384 kHz audio, žiroskops, kompass, barometrs
    • Kameras: aizmugurē: 12 megapikseļu, f/1.8, 27mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS + 12 megapikseļu, f/2.2, 123˚ (ultrawide), 1.12µm. 4K@30/60fps, 1080p@60/240fps, 720p@960fps, HDR10+. Priekšā: 10 megapikseļu, f/2.4, 26mm (wide), 1.22µm. 4K@30fps video
    • Akumulators: Li-Po 3300 mAh, 15 W vada uzlāde, 10 W bezvadu uzlāde, 4.5 W reversā bezvadu lādēšana aksesuāriem
    • Izmēri: atvāzts 166 x 72.2 x 6.9 mm, aizvērts 86.4 x 72.2 x 15.9 – 17.1 mm, 183 g
    • Cena: 1059 eiro (128 GB) līdz 1109 eiro* (256 GB)

    * apskatam saņemtajai ierīcei

    Izskats un uzbūve

    Cik parasts ir šis neparastais viedtālrunis? Atvāztā veidā Galaxy Z Flip3 ir ļoti neuzkrītošs. Pamēģināju sabiedriskajā transportā to izmantot un pat neviens nepaskatījās viedtālruņa virzienā. Atvāztā veidā Galaxy Z Flip3 izskatās pēc parasta, nedaudz garenākas formas viedtālruņa ar divām kamerām. Tātad tiešām nekā īpaša. Eņģes nevar no attāluma pamanīt, arī ikdienā eņģes nekādi netraucē.

    No kā būvēts Galaxy Z Flip3? Pārsvarā izmantots metāls, gandrīz visur, kur skaries klāt, rodas patīkama sajūta no kvalitatīviem materiāliem. Pat eņģe (redzamās eņģes detaļas) ir no metāla. Plastmasa tiek izmantota tikai plānam aizsargvalnītim ap ekrānu.

    Vai Galaxy Z Flip3 ir viegli atvērt un aizvērt? Es teiktu, ka Galaxy Z Flip3 eņģe ir visai stingra, to ar vienu roku var atvērt, bet negaidi, ka Galaxy Z Flip3 atšausies vaļā tik stilīgi, kā to senlaikos darīja Motorola Razr telefoni. Drīzāk sacītu, ka Galaxy Z Flip3 atvēršanai vajadzēs abas rokas, jo viedtālrunis ir visai slidens.

    Kur paslēpies pirkstu nospiedumu nolasītājs? To Samsung atkal pārvietojis uz ekrāna bloķēšanas taustiņu, un varbūt arī labi, ka tā. Samsung vēsturiski ir bijuši izcili pirkstu nospiedumu nolasītāji, bet to pārcelšana uz viedtālruņu ekrāniem labāk veicas citiem ražotājiem. Galaxy Z Flip3 pirkstu nospiedumu nolasītājs ir ļoti ātrs un precīzs.

    Vai Galaxy Z Flip3 ir ūdensizturīgs? Jā, Galaxy Z Flip3 ir IPX8 ūdensizturība, tātad viedtālruni iespējams arī iemērkt saldūdenī un tam nekas nenotiks. Sliktāk ir ar izturību pret smiltīm un putekļiem. Gan jau kaut kāda aizsardzība jau te ir, bet Samsung to nekādi neuzsver, jo eņģe laikam vēl arvien ir samaitājama, ja tajā iekļūst putekļi un smiltis.

    Galaxy Z Flip3 ticis pie visai jēdzīgiem stereo skaļruņiem. Nešķiet, ka viens būtu skaļāks un kvalitatīvāks par otru.

    Apple jau bija iekūlies nepatikšanās ar magnētiem viedtālruņu lādētājos, bet laikam jau Samsung magnēti nav tik stipri. Magnēti notur Galaxy Z Flip3 aizvērtu.

    Kas vēl atrodams Galaxy Z Flip3 iepakojumā? Khmm… te nonākam līdz tam, ka vairāk nekā 100 eiro maksājošam flagmanim nav iedots līdzi lādētājs. Faktiski pircējs tiek pie paša viedtālruņa un uzlādes vada (Type-C uz Type-C). Viss. Skan jau bezgala daiļi, ka katrs lieto to lādētāju, kas jau ir mājās. Bet cik no mums ir lādētājs ar Type-C sienas kontakta galā? Domāju, ka ne pārāk daudziem.

    Ekrāni

    Galaxy Z Flip3 ir galvenais un ārējais ekrāns. Galvenais ekrāns ir tik parasts, cik vien parasts var būt lokans ekrāns. Galaxy Z Flip3 saņēmis ne tās pašas augstākās izšķirtspējas ekrānu, toties tam ir 120 Hz attēla atsvaidze un ekrāns ir ļoti spilgts.

    Vai locījuma vieta ir manāma? Jā, ik pa laikam locījuma vieta būs manāma, bet tā netraucē. Varētu būt, ka ar laiku smadzenes sāks pavisam ignorēt locījuma vietu. Galaxy Z Flip3 gadījumā locījuma vieta arī tiek visu laiku aiztikta, kad skrollē ekrāna saturu, bet arī tas īsti netraucē. Ekrānu sedz aizsargplēve, tai ir izgriezums ap kameras aci un kopumā plēve nešķiet dikti augstvērtīga. Plēvi nost plēst laikam vis nevajadzētu.

    Protams, šobrīd nevaru neko teikt par Galaxy Z Flip3 ekrāna nolietošanos un izturību ilgākā laika posmā, bet pēc gandrīz divu nedēļu aktīvas viedtālruņa izmantošana ikdienā ekrāns nekādas noguruma pazīmes neuzrādīja.

    Ārējais ekrāns atrodas blakus kamerām, tas parāda paziņojumus un pulksteni. Iespējams, ārējo ekrānu Samsung plānoja kā iespēju mazāk virināt un tādējādi pasargāt galveno ekrānu, bet tad nākas pamatīgi piedomāt, lai galvenā ekrāna vietā izmantotu maziņo, ārējo ekrānu. Ārējais ekrāns darbojas kā Always On ekrāns, tam pat var iestatīt laiku, kad tas strādās un kad neiedegsies. Tāpat ar ārējo ekrānu iespējams pārlēkt uz nākamo vai iepriekšējo dziesmu. Man šķita, ka ārējais ekrāns ir dīvaini neatsaucīgs uz skārieniem, bet varbūt tā tas speciāli domāts, lai nekas kabatā netiktu saspaidīts netīšām.

    Saskarnes ziņā Galaxy Z Flip3 ir gluži kā citi Samsung viedtālruņi, klāt gan nāk ārējā ekrāna pārvaldīšanas iespēja.

    Saskarne ir ļoti ierasta, te nekā dīvaina nav. Pagaidām gan tikai atsevišķas lietotnes prot izmantot ekrāna lokanumu savā labā. Viena no tām ir YouTube, kas daļēji salocītam ekrānam pārslēdz video skatīšanos uz ekrāna augšējo daļu.

    Daži jau paspējuši mazo, ārējo ekrāniņu izmantot muļķībām, bet tiek norādīts, ka šis ir pierādījums idejai, nevis ikdienā izmantojama iespēja.

    Akumulators un uzlāde

    Lokanums ir nodarījis pāri Galaxy Z Flip3 akumulatora ietilpībai un uzlādes ātrumiem, šo noliegt būs grūti. Spilgtais 6.7 collu ekrāns un Snapdragon 888 tiek barots no 3300 mAh akumulatora. Iepriekšreiz tik sīciņu akumulatoru redzējām tikai Xiaomi Mi 9 viedtālrunī, bet Mi 9 bija ātrāka vada un arī bezvadu uzlāde. Protams, Mi 9 arī nav jādarbina tik jaudīgu procesoru un tik spilgtu ekrānu.

    Galaxy Z Flip3 ar vienu uzlādi nodzīvos pilnu dienu. Ekrāna stundās (screen on time) veicas drīzāk uz vājo pusi. Mani novērojumi liecina, ka pie 3h 30 min ieslēgta ekrāna Galaxy Z Flip3 bija vēl nedaudz virs 30% akumulatora uzlāde. Tātad ar uzlādi Galaxy Z Flip3 vajadzētu tuvoties 5 ieslēgta ekrāna stundām. Bet tas ir nespēlējot spēles! Ja sāksi spēlēt CoD Mobile vai PUBG, Galaxy Z Flip3 izvilks 3 līdz 3.5 stundas.

    Akumulators izvietots vien Galaxy Z Flip3 apakšējā pusē, turpat atrodas arī bezvadu uzlādes spole. Attiecīgi uz bezvadu uzlādes ierīces Galaxy Z Flip3 būs jānovieto aizvērtā veidā, ja vien tas nav paša Samsung vertikālā bezvadu uzlādes ierīce (Samsung Wireless Charger Stand) vai kāds lielāka laukuma bezvadu lādētājs. Jārēķinās, ka Galaxy Z Flip3 bezvadu režīmā lādējas tikai ar 10 W.

    Attēls: PBK Reviews

    Galaxy Z Flip3 vada uzlāde būtu tas, kas manu prātu satrauktu visvairāk. 15 W vada uzlāde jau tā nav nekas izcils, bet ar daudziem ne-Samsung lādētājiem (QuickCharge 3.0) paiet pat 2 stundas un 20 minūtes līdz salīdzinoši nelielais 3300 mAh akumulators tiek uzpildīts. Un te piesaucu ne-Samsung lādētājus, jo pašam Samsung neienāca prātā iemet kastē iekšā lādētāju. Oriģinālo, atsevišķi iegādājamo Samsung lādētāju nesaņēmu kopā ar Galaxy Z Flip3, tāpēc par to neko nevaru komentēt.

    Veiktspējas testi

    Jāsaka, ka veiktspējas testos Galaxy Z Flip3 mani apbēdināja divreiz. Testu rezultātos Galaxy Z Flip3 pamatīgi iepalika aiz izmēros niecīgā ASUS ZenFone 8, kas arī aprīkots ar to pašu Snapdragon 888. Atmiņas ieraksts un nolasīšanas ātrumi abiem viedtālruņiem bija līdzīgi, bet visos citos testos Galaxy Z Flip3 ir uzskatāmi lēnāks.

    Otrā lielā problēma ir Galaxy Z Flip3 karšana veiktspējas testu un spēlīšu spēlēšanas laikā, kā arī uzlādes laikā un dažkārt arī tad, kad skaties video ar spilgtāku ekrānu. Karst gan Galaxy Z Flip3 aizmugure, gan arī karstums izlaužas priekšpusē. 43 Celsija grādi varbūt neizklausās daudz, bet atceries, ka karstas vannas temperatūra ir ap 38 vai 39 grādiem.

    Kameras

    Galaxy Z Flip3 izmanto divas 12 megapikseļu kameras, viena no tām ir visai ekstrēma ultra platleņķa kamera, kas jau gandrīz ir uz robežas ar tā saucamo zivsaci. Galvenajai kamerai ir Sony IMX563 sensors, ultra platleņķa kamerai ir IMX258 sensors ar teorētiskiem 13 megapikseļiem, bet viedtālrunis dod tikai 12 megapikseļus no šīs kamera.

    Zemāk var redzēt, cik ļoti platleņķa kamera sastiepj attēla stūrus un cik tie ir neasi:

    Kameras lietotne ir ļoti ierasta, vien tai augšējā labajā stūrī ir iespēja aktivizēt aizmugures ekrānu, kas kalpo par spogulīti, lai var ar galveno kameru uzņemt labākas kvalitātes selfijus.

     

    Galaxy Z Flip3 netiek pozicionēts kā kamerfōns, bet tāpat paliek vēlme no 1000+++ eiro viedtālruņa redzēt labāko, ko Samsung spēj izgatavot.

    Galvenā kamera veido visai glītas fotogrāfijas, ko ceļas roka dēvēt par “gatavs izvietošanai Instagram” – krāsas un kontrasts dažbrīd izskatās nedaudz pārspīlēti. Galvenajai kamerai arī visai veiksmīgi izdodas tikt galā ar fotogrāfiju sliktākā apgaismojumā.

    Ultra platleņķa kamera pamatīgi sastaipa attēla malas, bet visādi citādi labā gaismā tā darbojas pieklājīgi. Sliktākos gaismas apstākļos laikam vajadzētu izvairīties no ultra platleņķa kameras izmantošanas. Pafotografēju arī pāris bildes apskatiem, bet nu te Galaxy Z Flip3 uzvedās vāji.

    Kopumā rodas sajūta, ka Samsung noteikti varēja veiksmīgāk izveidot kameras. Jāņem gan arī vērā, ka Galaxy Z Flip3 pie mums nonāca gana agri (programmatūras versija F711BOXM1AUG7), lai tas nebūtu saņēmis vismaz pāris programmatūras labojumus, kas parasti nedaudz uzlabo kameru darbību.

    Nobeigumā

    Galaxy Z Flip3 manās acīs ir ļoti veiksmīgi realizēts lokana ekrāna viedtālrunis, pats būtu gatavs šādu viedtālruni ikdienā izmantot, jo tas diez ko neatšķiras no parasta cietekrāna viedtālruņa. Milzu iebildumi pret Galaxy Z Flip3 man neradās. Jā, var jau sūdzēties par akumulatora ietilpību un uzlādes ātrumiem, bet tās ir nianses, kas tiek zaudētas, ja vēlies lokanu ekrānu.

    Galaxy Z Flip3 izmantotais kameru pāris manī arī radītu pārdomas, bet no otras puses tā arī gandrīz nekad neizmantoju tās gandrīz neskaitāmās kameras, kas pieejamas Galaxy S21 Ultra. Galaxy Z Flip3 pie trešās kameras nav ticis, jo tai, visticamāk, nepietika vietas. Varbūt būtu pat gatavs daļu no ārējā ekrāna iemainīt pret vēl vienu kameru.

    Visādi citādi Galaxy Z Flip3 ir ļoti patīkami izmantojams viedtālrunis. Ātri pierodi pie Galaxy Z Flip3 izmēriem aizvērtā formā un kabatā pat šķiet, ka to nemaz nejūt pēc Galaxy S21 Ultra lietošanas vairāku mēnešu garumā.

    Ja esi plānojis kā nākamo ņemt lokana ekrāna viedtālruni, nepiemirsti par Galaxy Z Flip3, jo šis vairāk atgādina parastu viedtālruni. Galaxy Z Fold3 tomēr ir jūtami lielāks un atvērtā veidā tas ir gigantisks, kā arī daudzas lietotnes nav pielāgotas Galaxy Z Fold3 gandrīz kvadrātveida ekrānam.

    Patika

    • lokanās ekrāna tehnoloģijas panākušas parastos ekrānus
    • mitruma noturība
    • uzbūves materiāli un kvalitāte
    • izmērs aizvērtā veidā

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • lēni lādējas
    • mēdz uzsilt
    • kameras mazā skaitā un drīzāk viduvējas
    Šis tas tiek ziedots lokanumam, bet viedtālrunis pavisam noteikti ir izmantojams ikdienā. Samsung + Snapdragon 888 + lokans ekrāns. Vai Tu par to neesi jau sen sapņojis?

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    6
    Akumulators
    5
    Kameras
    5
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis
    07.09.2021 12:45

    Interesanti, ka ražotāji cenšas uztaisīt kaut ko jaunu, bet manuprāt līdz normāli, ikdienā lietojama telefonam šeit būs vajadzīgi vismaz 5 gadi inovāciju. Pagaidām šie ir tikai super dārgas spēļmantiņas, kam reāls pielietojums ikdienā nav, kā arī šie cenšas atrisināt problēmu, kuras arī īsti nav.

    Krotow
    07.09.2021 15:26
    Reply to  Artis Ābols

    Problēma jau ir tendence kā tāda. Kādreiz labs “telefons” maksāja ap 500. Tagad – 3x dārgāk. Un šis process turpinās.

    Kaspars Baradach
    07.09.2021 15:53

    Ja būtu top kameras, vatētu pat ņemt! Sāk pamazām apnikt lāpsta kabatā

    Aleksandrs
    27.03.2022 08:29

    Pēc trīs mēnešiem pa vidu locijuma vietā parādījās balta un saplaisāja . Garantiju atteica. Nevienam neiesaku.

    Agnis
    09.05.2022 18:17
    Reply to  Aleksandrs

    Man tas pats. 6 mēnešu laikā jau otro reizi.

    Agnis
    09.05.2022 18:15

    Neiesaku nevienam. Ekrāns pusgada laikā jau divas reizes locijuma vietā beigts. Garantija pasaka pats vainīgs un maksā.

    Gita
    19.05.2022 01:11

    Neiesaku šo tālruni. Pēc divu mēnešu lietošanas atslāņojās ekrāna pārklājums. Garantiju atteica. Maiņa 100€.
    Līdz šim biju Samsung fane.
    Pēc šī tālruņa lūkošos pēc cita ražotāja.

    Reklāma
    Šis tas tiek ziedots lokanumam, bet viedtālrunis pavisam noteikti ir izmantojams ikdienā. Samsung + Snapdragon 888 + lokans ekrāns. Vai Tu par to neesi jau sen sapņojis?Samsung Galaxy Z Flip3 5G apskats - kad lokanais ir panācis parastos ekrānus