Web Analytics
More
    Reklāma

    Zakerbergs: Paies vairāki gadi, līdz “Meta” pelnīs naudu no mākslīgā intelekta

    Jaunākie raksti

    Nav nekāds noslēpums, ka “Meta” aktīvi darbojas gan metaversa, gan mākslīgā intelekta (MI) jomā. Uzņēmums līdz šim tur ieguldījis kaudzi naudas, un turpinās to aktīvi darīt arī turpmāk. Tikmēr kompānijas vadītājs Marks Zakerbergs trešdien, daloties ar “Meta” gada pirmā ceturkšņa finanšu rezultātiem, atklājis, ka paies vairāki gadi, līdz MI sāks nest peļņu uzņēmumam.

    Pēdējā ceturksnī uzņēmumam veicies diezgan labi. Neto ieņēmumi pieauguši līdz 12 miljardiem ASV dolāru. Taču paredzams, ka ieņēmumu pieaugums turpmāk palēnināsies. Vienlaikus “Meta” bagātīgi šķērdējas ar naudu MI un metaversa jomās. Tas uz investoriem atstājis negatīvu iespaidu, jo trešdienas vakarā “Meta” akciju vērtība nokritās pat par 15%.

    Reklāma

    Zakerbergs arī atklāja, ka “Meta” MI čatbotu “Meta AI” jau izmēģinājuši “desmitiem miljonu cilvēku”. Tas ir ļoti iespaidīgs skaits, ņemot vērā, ka robots plaši pieejams kļuva vien pagājušajā nedēļā. Taču svarīgākais jautājums ir par to, vai “Meta AI” kļūs par veiksmīgu produktu ilgtermiņā.

    Raugoties nākotnē, Zakerbergs redz vairākus veidus, kā gūt peļņu no “Meta AI” un izveidot no tā “milzīgu biznesu”. Piemēram, biznesa ziņojumu mērogošana, reklāmu vai maksas satura iekļaušana “Meta AI” produktā. Tāpat “Meta” varētu piedāvāt par maksu izmantot lielākus MI modeļus un skaitļošanas risinājumus. Zakerbergs vērš uzmanību, ka mākslīgais intelekts jau šobrīd palīdz palielināt lietotāju iesaisti “Meta” platformās un nodrošināt lielāku mijiedarbību ar reklāmām un maksas saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma